Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 a 1500ot/min
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dzen je teď offline  Dzen
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2011 , 19:04   Citovat  

Ahoj,
procital jsem diskuze o volnobehu nicmene mi nic z toho nepomohlo, auto mi drzi 1500ot/min volnobehu, je odvzdusnene, reset jednotky, vymeneny prepousteci ventil, vymenene cidlo teploty, vycistena klapka(dovira), vyblikani zavad-0, vsechny hadice v poradku, dela to za studena i za tepla, po proslapnuti plynu spadne na 1000ot/min pote vystreli na 2000ot/min a ustali se zpet na 1500ot/min, nekdy lita od 1000 do 2000 jakoby to nekdo turoval. kdyz se zapne klima drzi 1000ot/min. podle navodu nejde seridit volnobeh- po odpojeni eacv motor zacne pulsovat a ikdyz uplne vysrubuji dorazovy sroub stale ma tak 1300ot/min. v servisu si nevi rady, zkousim to jeste tady nez pujde do hondy. diky moc za rady Je to civic D15z6 rv.99
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2011 , 7:06   Citovat  

citace:
ikdyz uplne vysrubuji dorazovy sroub stale ma tak 1300ot/min
šroub se pro snižování otáček zatáčí -dotahuje. jinak pokud to nepomůže tak si projdi hadice( někudy to přisává vzduch ,může být prasklá nebo volná nebo např vypadená z pcv ),případně pak může být prasklý těsnění pod sáním nebo pod klapkou.opravdu odpojuješ správný konektor? - eacv volnoběžný ventil -podle popisu se to chová naopak -většinou to se zapojeným eacv pulsuje a po odpojení se otáčky ustálí ,houpání dělá práve eacv který se snaží otáčky uregulovat.

0
PříspěvekZaslal: 8.8.2011 , 19:22   Citovat  

hadice jsem prosel jako prvni respektive cele sani... urcite jsem odpojil eacv sice jiz mechanika nedelam ale uplny laik nejsem... ten dorazovy srob zkusim dotahnout to me nenapadlo bohuzel az v patek ted je v karosarne... diky za rady pak napisu

0
PříspěvekZaslal: 13.8.2011 , 16:54   Citovat  

pri dotahovani se mi volnobeh zvysuje...kdyz jsem ho vysrouboval tak ze se mi uz pridirala klapka drzelo to 1000ot/min...ovsem po zapojeni eacv opet 1500ot/min Smutný

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2011 , 19:21   Citovat  

Řekl bych, že se tu mluví o dvou různých šroubech...Na volnoběh je takový větší v tělese klapky (většinou bývá zakápnutý barvou) a tam dotahováním otáčky klesají. Možná se pletu, ale jestli jsi povoloval až se klapka přidírala, tak to byl ten malinký u kolečka s pružinou kde je připojené plynové lanko. Na ten by se za normálních okolností právě nemělo vůbec šahat. Podobně i ten na klapce, je dobře nastavený už z výroby.

Taky jsem se s tím dost natrápil a až teď se třetím IACV (ale všechny použité)ventilem je asi po problému. Dělalo si to co chtělo, kolísání, vysoké a pak nízké otáčky atd. Takže bych šel asi cestou výměny toho ventilu za zaručeně dobrý. Na zahraničních fórech jsem četl, že IACV v Hondách nějak záhadně odchází bez zjevné příčiny. Jinak do tohoto ventilu vedou jen dvě hadičky s chladicí kapalinou. Vzduch přepouští přímo v sání.

0
PříspěvekZaslal: 13.8.2011 , 20:52   Citovat  

praveze ten co je u lanka mi v servisu uplne vysrubovali Nápad je tu! Cooo??? tak jsem si tam dal svuj a nevedel jsem v jake poloze ho nechat protoze od te doby myslim byl problem s volnobehem...ten druhy je zakaply na ten jsem nechtel sahat ale zkusim...

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15Z6 a 1500ot/min
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina