Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
4-bodove pasy do ITR - seriove uchyceni
Fórum: Interiér a Hi-Fi
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 11:22   Citovat  

Cau, vite nekdo o rozumnych 4bodovych pasech, ktery bych zaroven mohl uchytit na mista puvodnich pasu, pripadne s nejakou redukci ?

Nechci vytahovat zadni sedacky ani podobny harakiri, ale pokud docasne vyhodim airbagovej volant, chci ctyrbodaky, uz jednou mi zachranily kejhak.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 11:44   Citovat  

dark napsal:
Cau, vite nekdo o rozumnych 4bodovych pasech, ktery bych zaroven mohl uchytit na mista puvodnich pasu, pripadne s nejakou redukci ?

Nechci vytahovat zadni sedacky ani podobny harakiri, ale pokud docasne vyhodim airbagovej volant, chci ctyrbodaky, uz jednou mi zachranily kejhak.

klasickej čtyřbod s karabinou a chytit je na oka, který dáš do uchycení zadních pásů

místo klasickýho šroubu co drží zadní pásy v podlaze dáš delší šroub s okem a pás pak protáhneš skrz sedačku
tim ti zadek zůstane v podstatě netknutej

myslim, že takhle to má padam v ctr

Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 12:01   Citovat  

ahoj, to "seriove" uchyceni pasu by me taky zajimalo. pokud se do toho nekdo pusti tak hodte prosim nejake ilustracni foto přátele

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 15:26   Citovat  

Dejf napsal:
klasickej čtyřbod s karabinou a chytit je na oka, který dáš do uchycení zadních pásů

místo klasickýho šroubu co drží zadní pásy v podlaze dáš delší šroub s okem a pás pak protáhneš skrz sedačku

Nejednodušší řešení je to dobrý ...zatebe si pak už stejně nikdo nesedne, takže zadní pásy nebudou třeba.

Spíš co s bočníma? pokud se daj místo origo pásu, tak ten už nebude funkční a to by se PČR nemuselo líbit.
Padam má funkční oba ne ?

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 15:55   Citovat  

...

pasy1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
pasy1.jpg, 61.96 kB

pasy2.jpg

pasy2.jpg, 102.2 kB

pasy3.jpg

pasy3.jpg, 116.91 kB

pasy4.jpg

pasy4.jpg, 100.78 kB

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 16:46   Citovat  

Pokud chci zachovat auto i pro lidi vzadu a chci sportovni pasy, tak proc volit 4bod? 3body s rozepinanim vzadu uchycene do stejneho bodu jako je vzadu serie a je to je to dobrý Ja si trebas vzdy zachovaval ve vsech autech seriove pasy a jen jsem pridal oka pod ne Mrk Je to nejsnazsi varianta pokud nechci kuchat a davat rozperu. Nehlede na to, ze mit 4bod v serii aute mi prijde na dve veci, protoze kazdy uchyt bude pod jinym uhlem a delkou popruhu = nic moc, nebo se pletu?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 22:06   Citovat  

Dejf napsal:

Padam ma vzadu pasy uchycene v okach pro Isofix. Snad by to drzelo i v pripade havarie (nedej Boze!), homologaci by to ale urcite neproslo. I kdyz pominu ten Isofix, podle montaznich navodu snad vsech vicebodovych pasu by se vubec nemely uchytavat tak aby se "lamaly" v operadle sedacky, ideal byva vzdycky zhruba v uhlu jako pri uchyceni v miste origo pasu zadnich sedacek v C-sloupkach, jak pise uz Gizmi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 22:27   Citovat  

-> Gizmi honí reklamu na 3bod Schroth-če Úsměv Hihi
->popiš nám "lajkům" co je Isofix ?

Já bych si teda pásy přez "nějakej" B-sloupek určitě nedal, když si představi že dostanu ránu zboku! By mě ty 4body mohly(50:50) přeříznout vejpůl KO . Jedině za POŘÁDNEJ rám(J!) jinak na origo body vpodlaze.radši ať zohejbám sedačku!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 22:29   Citovat  

infinity napsal:
...

Ty boční uchycení máš místo oem pásů ne ?

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 22:30   Citovat  

infi dikec za nafoceni, ale tohle je prave varianta s vyhozenim zadnich sedacek a to zatim delat nechci...

ty tribody jsem mel driv v Civicu a fungovaly dobre, kdo je dneska jeste dela ? Schroth ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 22:48   Citovat  

coudu napsal:
-> Gizmi honí reklamu na 3bod Schroth-če Úsměv Hihi
->popiš nám "lajkům" co je Isofix ?

Já bych si teda pásy přez "nějakej" B-sloupek určitě nedal, když si představi že dostanu ránu zboku! By mě ty 4body mohly(50:50) přeříznout vejpůl KO . Jedině za POŘÁDNEJ rám(J!) jinak na origo body vpodlaze.radši ať zohejbám sedačku!

Isofix je system uchyceni detskych autosedacek tudy tudy odkaz Prichycuji se k takovym okum na zadnich sedackach.
Pas se uchycuje do C-sloupku a ne B-sloupku, to je hodne velky rozdil. Potom pas neborti operadlo sedacky, coz byva dost spatne vzhledem k tomu ze se borti soucasne s telem toho co na te sedacce v tu chvili zrovna sedi KO Pri mensi rychlosti to urcite nevadi a neprojevi se to, pri te vyssi to opodstatneni ma.
Pokud ma nekdo v aute ochranny ram tak tohle samozrejme nemusi resit, uchyceni do C-sloupku se pouziva prave z duvodu zachovani vsech mist v aute i se vsemi origo pasy.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2012 , 23:14   Citovat  

Bully napsal:
Isofix je system uchyceni detskych autosedacek tudy tudy odkaz Prichycuji se k takovym okum na zadnich sedackach.
Pas se uchycuje do C-sloupku a ne B-sloupku, to je hodne velky rozdil. Potom pas neborti operadlo sedacky, coz byva dost spatne vzhledem k tomu ze se borti soucasne s telem toho co na te sedacce v tu chvili zrovna sedi KO Pri mensi rychlosti to urcite nevadi a neprojevi se to, pri te vyssi to opodstatneni ma.
Pokud ma nekdo v aute ochranny ram tak tohle samozrejme nemusi resit, uchyceni do C-sloupku se pouziva prave z duvodu zachovani vsech mist v aute i se vsemi origo pasy.

Aha Úsměv ...no tak Isofix ITR nemá ...je to přecejen babka (96´).Různých rádoby vzpěry na B-slpupky je bohuže hafo Smutný možná sem posera ale jak sem psal já bych přez ni(b-vzpěru) pásy netahal!stačí rána zboku,prohne se to jak luk a já vyspáruju škvíry v sedačce KO . Jedině pořádnej rám nebo napřímo do OEM ůchytů zadních sedaček papa

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 0:52   Citovat  

dark napsal:
infi dikec za nafoceni, ale tohle je prave varianta s vyhozenim zadnich sedacek a to zatim delat nechci...

ty tribody jsem mel driv v Civicu a fungovaly dobre, kdo je dneska jeste dela ? Schroth ?

Ja jsem mel prave pred timto tribod, ktere se odepinaly za sedackou...je to uplne k ... vzadu si stejne nikdo plnohodnotne nesedne a ty schrothy se jako bonus neustale povolovaly (vepredu), takze celkove bylo vse spatne - vzadu spolujezdci vedli pasy mezi nohama a ridic si co 5minut dotahuje pasy, k cemu to?

Proste podle me 3 nebo 4 bod pasy + spolujezdci vzadu v ITR je kombinace, ktera nikdy nebude dobre fungovat.
Samozrejme muzes nechat oboje jak OEM tak sportovni pasy, ktere jednoduse upevnis pod ty oem. Je to jeden sroub na jeden uchyt Úsměv

Co se tyce kombinace harness resp. B-baru + pasy tak jsem jiz jednou napsal svuj nazor tady dole tudy odkaz

Kup si dobrou skorapku, 4 body pasy a volant bez pytle...usetris xx kilogramu prevazne vepredu a z hlediska bezpecnosti, to bude myslim take (mensi) krok dopredu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 6:35   Citovat  

Bully napsal:
Padam ma vzadu pasy uchycene v okach pro Isofix. Snad by to drzelo i v pripade havarie (nedej Boze!), homologaci by to ale urcite neproslo. I kdyz pominu ten Isofix, podle montaznich navodu snad vsech vicebodovych pasu by se vubec nemely uchytavat tak aby se "lamaly" v operadle sedacky, ideal byva vzdycky zhruba v uhlu jako pri uchyceni v miste origo pasu zadnich sedacek v C-sloupkach, jak pise uz Gizmi.

tak to je naprostá kravina... protože ten pás pak nemáš v ose a nebůže fungovat

a jen k lámání...

tak že asi tak

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 6:52   Citovat  

ještě použiju obrázky od infiho

proč maji homologovaný závoďáky uchycení takto?

a že by kluci v renault sport nevěděli jak se správně instalujou pásy?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 8:37   Citovat  

Infinity: ty Schroty jsi nemel nove, vid? Povolujici se popruhy jsem zazil u noveho pasu od sparco a u jednoho noname. U Schrotu pouze jednou a to u slusne jeteho, ktery se vracel. U nove technologie se tohle totiz stat nemuze - maji new system posuvu Mrk Navic kdyz ctu, ze jsi vezl nekoho vzadu a ten mel mezi nohama tvuj jistici pas, tak masakr. Jukni na ofiko web Schrotu, je to fakt riskovani se zivoty. tudy odkaz

Coudu: nehonim reklamu, jen je to muj konicek Mrk V posledni dobe reklama ani neni treba - spis nestiham Mrk

Infinity2: mas to pekne - jen mam jednu vyhradu přátele schazi ti polstrovani pasu a nepreji ti autonehodu bez nich - ja si tim prosel a vim o cem mluvim. Lituji, ze jsem nenafotil tenkrat ramena a krk. Nejsou od krasy, ale opravdu jsou dulezite je to dobrý

Infinity3: "up si dobrou skorapku, 4 body pasy a volant bez pytle...usetris xx kilogramu prevazne vepredu a z hlediska bezpecnosti, to bude myslim take (mensi) krok dopredu " tak to hodne nesouhlasim. Zrovna sundavat pytle mi neprijde jako rozumny napad. Ale kazdeho vec Mrk Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 9:21   Citovat  

gizmi napsal:
Infinity: ty Schroty jsi nemel nove, vid? Povolujici se popruhy jsem zazil u noveho pasu od sparco a u jednoho noname. U Schrotu pouze jednou a to u slusne jeteho, ktery se vracel. U nove technologie se tohle totiz stat nemuze - maji new system posuvu Mrk Navic kdyz ctu, ze jsi vezl nekoho vzadu a ten mel mezi nohama tvuj jistici pas, tak masakr. Jukni na ofiko web Schrotu, je to fakt riskovani se zivoty. tudy odkaz

Coudu: nehonim reklamu, jen je to muj konicek Mrk V posledni dobe reklama ani neni treba - spis nestiham Mrk

Infinity2: mas to pekne - jen mam jednu vyhradu přátele schazi ti polstrovani pasu a nepreji ti autonehodu bez nich - ja si tim prosel a vim o cem mluvim. Lituji, ze jsem nenafotil tenkrat ramena a krk. Nejsou od krasy, ale opravdu jsou dulezite je to dobrý

Infinity3: "up si dobrou skorapku, 4 body pasy a volant bez pytle...usetris xx kilogramu prevazne vepredu a z hlediska bezpecnosti, to bude myslim take (mensi) krok dopredu " tak to hodne nesouhlasim. Zrovna sundavat pytle mi neprijde jako rozumny napad. Ale kazdeho vec Mrk Mrk

Jsou nejake starsi...

Co se tyce te kombinace s airbagem, tak nejsem v tom nejak znaly...jen jsem nekde cetl, ze kdyz mas skorepinu a jsi tam pripoutany tak, ze se neohnes k radiu, tak ten pytel je zbytecny, protoze jednoduse receno ti nebude na dosah, protoze v OEM pasech se clovek celkem dost zhoupne dopredu a vrchni casti tela se predkloni smerem k volantu prave do pytle, kdezto tady sedis jako pribity...ale jak rikam, moc se o to nezajimam, treba je to blabol.

Ty polstarsky urcite souhlasim...

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 9:41   Citovat  

před časem jsem instaloval takaty a vyřešil jsem to uchycením za šrouby origo zadních pásů křížem d tím že jsem pro PČR i pro sebe nechal origo pásy, když jedu někam kousek abych se nemusel do pásů soukat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 10:48   Citovat  

Infinity: přátele dle meho pytle stale vyznam maji, protoze pri nehode jsi krytej alespon trosku pred sklem a hlavne ikdyz budes mit na pevno utahnuty pas, tak pri nehode te "pusti" stejne dopredu. Viz vlakna z kterych je pas delany. Kazdopadne kdyby clovek byl v tech pasech jako v kleci, tak by se v extremni situaci mohl propasovat organama. Proto se delaji "pruzna vlkna". Otazkou je o kolik pas pusti pri jake rane Mrk Patrona pytle v modernich autech by mela bouchnout kdyz se borti nosnik (v tomhle se rad necham opravit, ale zatim mi to nikdo nevyvratil) a taky se muze stat ze te pas krasne se sedackou podrzi, ale ten sportovni krasnej volant co nahradil pytlovej najdou v tvem zaludku HaHaaa Tohle vse jsou jedna velka KDYBY COBY a vlastne cert vi. Ja jen cekam kdy prejdou na system rychletuhnouci peny jako to bylo v nejakem filmu (kdyz si to tak vezmu, tenkrat v "total ricol" nebo jak se ten film jmenuje herecka hrala tenis s obrazovkou a divak zasnul. Dneska takto parime Xboxy relativne bezne) Úsměv

maxthor je teď offline  maxthor
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 11:16   Citovat  

mě by zajímalo, proč má někdo ty ramení pásy vzadu křížem a někdo zase rovně. Jaký to má důvod?

PS: mám taky orig pásy chycené šrouby s oky a na ně přicvaknuté 4B takaty.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 11:26   Citovat  

gizmi napsal:
Infinity: přátele dle meho pytle stale vyznam maji, protoze pri nehode jsi krytej alespon trosku pred sklem a hlavne ikdyz budes mit na pevno utahnuty pas, tak pri nehode te "pusti" stejne dopredu. Viz vlakna z kterych je pas delany. Kazdopadne kdyby clovek byl v tech pasech jako v kleci, tak by se v extremni situaci mohl propasovat organama. Proto se delaji "pruzna vlkna". Otazkou je o kolik pas pusti pri jake rane Mrk Patrona pytle v modernich autech by mela bouchnout kdyz se borti nosnik (v tomhle se rad necham opravit, ale zatim mi to nikdo nevyvratil) a taky se muze stat ze te pas krasne se sedackou podrzi, ale ten sportovni krasnej volant co nahradil pytlovej najdou v tvem zaludku HaHaaa Tohle vse jsou jedna velka KDYBY COBY a vlastne cert vi. Ja jen cekam kdy prejdou na system rychletuhnouci peny jako to bylo v nejakem filmu (kdyz si to tak vezmu, tenkrat v "total ricol" nebo jak se ten film jmenuje herecka hrala tenis s obrazovkou a divak zasnul. Dneska takto parime Xboxy relativne bezne) Úsměv

jednotka to hodnotí dle přetížení a vektoru pod kterym jde

tak že je i rozdíl, jestli jde rána na přímo, nebo na roh karoserie

pokud by se ten volant dostal tak blízko, tak už je ti to stejně šumák, protože dojedeš právě na přetížení a pravděpodobně už bude po tobě... pokud je ta rána taková, že jde volant za tebou, tak už tam opodstatnění pytel nemá

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 16:45   Citovat  

Dejf:
kdyby sis napred poradne precetl na co vlastne reagujes tak bys nepsal o zadne kravine.
Psal jsem o tribodovych pasech kdyz dokonce zminuju Gizmiho, a uchyceni v miste origo pasu u zadnich sedacek je primo v montaznim navodu tribodu (pokud chci zachovat i mista na zadnich sedackach, tedy i vsechny origo pasy). Kravina je spis uchycovat treti bod pasu vzadu v mistech kde nema co delat, v bode ktery pro takovou zatez neni uzpusobeny (prave Isofix ktery slouzi k uchyceni detske sedacky, uchyty pro zadni sedadla apod.).
Pokud mluvis jenom o ctyrbodech a jeste k tomu se specialnimi skorepinami s homologaci FIA co jsou na tom na rozdil od beznych sedacek (i Recaro) pro pripad havarie pevnostne uplne jinde, potom ti dam samozrejme za pravdu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2012 , 17:00   Citovat  

Bully napsal:
Dejf:
kdyby sis napred poradne precetl na co vlastne reagujes tak bys nepsal o zadne kravine.
Psal jsem o tribodovych pasech kdyz dokonce zminuju Gizmiho, a uchyceni v miste origo pasu u zadnich sedacek je primo v montaznim navodu tribodu (pokud chci zachovat i mista na zadnich sedackach, tedy i vsechny origo pasy). Kravina je spis uchycovat treti bod pasu vzadu v mistech kde nema co delat, v bode ktery pro takovou zatez neni uzpusobeny (prave Isofix ktery slouzi k uchyceni detske sedacky, uchyty pro zadni sedadla apod.).
Pokud mluvis jenom o ctyrbodech a jeste k tomu se specialnimi skorepinami s homologaci FIA co jsou na tom na rozdil od beznych sedacek (i Recaro) pro pripad havarie pevnostne uplne jinde, potom ti dam samozrejme za pravdu.

na tom co jsem psal stále nic neměnim, protože síly pak půjde k jedný straně a to prostě dobře neni
a žádna zaplacená rádoby homologace či návod výrobce mě nepřesvědčí o opaku... nicméně mě osobně je to jedno protože to se jedná spíš o náhražky než plnohodnotnej pás...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2012 , 9:27   Citovat  

maxthor: me by to taky zajimalo, protoze pak preci rovnou muzu koupit 3bod, ktery je vzadu spojeny v jeden popruh. Obecne me nikdo asi nepresvedci o jedinem duvodu, proc davat 4bod, pokud tedy nemam vzadu rozperu (ram) kam to upevnim (viz nektere fotky). Videl jsem i lidi, kteri koupili 4bod a pak ho uchycenim dali do stejneho bodu Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
4-bodove pasy do ITR - seriove uchyceni
Fórum: Interiér a Hi-Fi
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina