Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRX - 300HP - A jak toho dosáhnout
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
sajlem je teď offline  sajlem
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:13   Citovat  

Ahoj všichni.
Rád bych postavil hondu CRX ED9 D16A8 cca s 300HP. Jsem jinak na CRX KLUBU, od tam jsem dostal tip, napsat sem že by člen wheelman, by mohl pomoct.

Dá se z D16A8 DOHC, vymačkat 300HP (turbo + kompresor+ kovanej pajšl ?)? , Má to v tomto motoru smysl, nebo zkušenosti z jiným motorem ? Jaká bude jeho životnost ?

Pokud by ten motor byl schopen vydržet... 30-50 tis km., tak bych to Rád stavěl na D16. Pak bych tu rád z někým řešil jak by to šlo udělat a na koli kto tak výjde.

Děkuji všem předem.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:18   Citovat  

vse jde ale vse je otazkou penez cestou N/A se na 300 koni dostanes jen tezko.takze jedine turbo a pocitej stim ze investice bude hodne vysoka radeji koupit neco s poradnym zakladem K20 nebo B18C6 a to prifouknout u Dcka to nema smysl ver mi sam sem si tim prosel a nestalo me to malo penez.navic za ty penize aby ses dostal na 300 koni se vyplati uz koupit rovnou jiny motor treba K20 mas 200 zaklad mirne prifouknuti a ses na 300

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:24   Citovat  

Taky bych netrval zrovna na tomhle motoru. K20 jsou parádní, což o to, ale drahý. Co jsem četl, tak třeba dvoulitry řady A20A jsou sice jen 12ventily, ale mají litinový blok a přeplňování prý takřka milujíÚsměv

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:25   Citovat  

pocitej, ze postavit rychle auto, aby to trochu jelo, brzdilo, zatacelo, sedelo a nekroutila se kastle je investice cca 200tis+, kdyz si umis sehnat "levne" dily a necomalo si muzes udelat sam. to jestli ti to za to stoji sypat do 20 let stareho auta, ktere bude mit prodejni cenu tak cca 1/5 investic si muzes zvazit sam...nejvetsi problem je pak to, ze je temer neprodejne a pokud budes chtit treba jiny auto za par let, tak s prodejem "projektu" moc nemuzes pocitat...

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:27   Citovat  

wheelmanova bestie

lepší je začí na vyšším základu, K20, H22 OK

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:34   Citovat  

Zapomen na projekt a pokud mas opravdu 200+ tisic korunek, tak co ti brani prodat CRX a koupit S2000 trebas? :o) Precijen se dostanes na jinej level. A pokud ty penize nemas, tak nema cenu nad tim premyslet. A na turbokit z ebay-e rovnou zapomen Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:35   Citovat  

infinity napsal:
pocitej, ze postavit rychle auto, aby to trochu jelo, brzdilo, zatacelo, sedelo a nekroutila se kastle je investice cca 200tis+, kdyz si umis sehnat "levne" dily a necomalo si muzes udelat sam. to jestli ti to za to stoji sypat do 20 let stareho auta, ktere bude mit prodejni cenu tak cca 1/5 investic si muzes zvazit sam...nejvetsi problem je pak to, ze je temer neprodejne a pokud budes chtit treba jiny auto za par let, tak s prodejem "projektu" moc nemuzes pocitat...

Nehodlám auto prodávat, pokud mě nedonutí nějaké finanční problémy, tak ho neprodám nikdy proto ty investice nevadí. Dávat něco navíc do auta které bych si nechtěl nechat je šílenost. A takové projekty se nědělají za tejden, tudiž i kdybych to měl dodělat za 3-4 roky tak proč né , pokud to bude vždycky aspon měsíc z roku pojízdné.

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:37   Citovat  

Když jsme se k tomu dostali, znáte někoho, nebo kde koupit šroubovatelný rám kastle ?

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:39   Citovat  

Minor napsal:
Taky bych netrval zrovna na tomhle motoru. K20 jsou parádní, což o to, ale drahý. Co jsem četl, tak třeba dvoulitry řady A20A jsou sice jen 12ventily, ale mají litinový blok a přeplňování prý takřka milujíÚsměv

To je minimálně 60 tis navrch , za co by na Dčku mohla být udělaná generálka a pořádné turbo.
Navíc předpokládám že by se tam musela měnit celá přední náprava, tutiž podvozek co mám za 20tis, bych mohl vyhodit jak kvůli uchycení a kdyby né uchycení tak kvůli váze motoru.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:50   Citovat  

ukaž na pár fotkách tvoje céro, at víme do čeho to chceš dát Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 17:58  Naposledy upravil sajlem dne 25.4.2012 , 18:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Lukas28 napsal:
ukaž na pár fotkách tvoje céro, at víme do čeho to chceš dát Úsměv

Radši né, jinak to budete jen pomlouvat že spoilery na CRX nepatří Velmi šťastný , ale mě te to tak líbí , tak mi nechte můj vkus. Už jsem slyšel to křídlo na crx nepatří, ale já mám křídla na audě moc rád. A další vec ano , vše nové co jsem na auto ral tak jsem lakoval na černo, a ano , nezustane to tak nalakované, to je jen řešení aby to ted, než vymyslím lak,nějak vypadat a policie nešílela.

Kola jsou repliky Velmi šťastný , D2 street podvozek , Japspeed nastavitelný odklon kol, přední spodní i horní rzopěra, vzadu momentálně jen spodní horní řeká na přidělání, nějaké ty sportovní sedačky, a zbytek klasika, jako sp. volant řarička, pedály, neony, čírá JDM optika, 3x budík na sloupku , zkrácená řadicí páka, vrtané a drážkované kotouče, D1 speed matky, bodykit, křídlo, centrál Velmi šťastný, ALU koberečky , alarm, podložky 2cm. A další díly připravené na instalaci , jen jsem se k tomu zatím nedostal.

Nemusí se vám líbit stačí že bude mě.
Je to tam.

DSCN7668+.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSCN7668+.jpg, 245.73 kB

DSCN7671+.jpg

DSCN7671+.jpg, 169.65 kB

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 18:03   Citovat  

nejdřív se starej aby to brzdilo a zatáčelo, pak řeš motor...

ale těch 300k je třeba... roztočit ty kola a utáhnout tu aerodynamickou brzdu vzadu nějakou práci stojí Úsměv

ale jo, nevypadá to nutně zle je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 18:03   Citovat  

chtělo by to i sepsané úpravy na podvozku, brzdách, bezpečnosti, karoserii (v jakém je stavu)

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 18:17   Citovat  

Dejf napsal:
nejdřív se starej aby to brzdilo a zatáčelo, pak řeš motor...

ale těch 300k je třeba... roztočit ty kola a utáhnout tu aerodynamickou brzdu vzadu nějakou práci stojí Úsměv

ale jo, nevypadá to nutně zle je to dobrý

Brzdí a zatáčí. Taky jsem slyšel že 17" kola neubrzdím, a to jaký šmejdy jsou tyhle levné brzdy taky , já jsem spokojenej , předtím jsem nebyl schopnej vyblokovat kola ted to jde bez problému , tudiž spokojenost, zbytek je na pneu (na suchu dobré na mokru špatné).
Jsem prostě snad poslední šílenec F&F problém v tuningu je že .. vetšina lidí nemá peníze na ten pořádnej tuning co je k vidění ve filmech atd. Tudiž se to dělá levně, rychle, aaa bez představy jak to na konci má vypadat. Pak to dopadá jak to dopadá a všichni odsuzujou tuning

158_crx_191b.jpg

158_crx_191b.jpg, 334.23 kB

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 21:31   Citovat  

Tak kdo a jak by jste na to šli ? D16A8 nebo K20 ? Jenže K20 znamená celé předelat a koupit novej podvozek ...Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 21:41   Citovat  

sajlem napsal:
Tak kdo a jak by jste na to šli ? D16A8 nebo K20 ? Jenže K20 znamená celé předelat a koupit novej podvozek ...Smutný

motor H22 z preludy, lépe se schání a nejsou tak drahé jak K20.

Podvozek a brzdy neměníš, jen poloosy, motorové silenty, elektriku atd

s tím by ti poradil 2Bera tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 21:48   Citovat  

Lukas28 napsal:

jenže ten podvozek je stavěnej na nějakou zátež a když tam dám težší motor tak to podle mě nebude snášet dobře

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 22:02   Citovat  

já bych začal tím, jestli Tě někdo svezl crxem co má 200/250/300hp jestli vůbec víš co chceš. Chápu, že číslo vypadá hezky Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 22:06   Citovat  

s tím budeš jezdit akorát rovně, protože 300koní na předokolku je vo hubu Úsměv

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 22:24   Citovat  

s Dckem moc slavy neudelas, pokud se v tom nechces utopit. H22/B18C/K20. 300hp je moc, ono si myslim i 200 bo max 250 bude az az

H22 tu swapoval a turbil 2Bera, K20 tu swapuje MarekBB, Bcko tu bude mit zkusenost vic lidi ( treba Becky )

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
2
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 22:31   Citovat  

Vezmu to ve zkratce, když se budeme bavit jen o motoru, tak z Déčka se dá vytáhnout i o dost víc než 300hp, když na tom motoru použiješ správný komponenty a postupy při kompletaci.

Pro přeplňování je ale jednodušší použít jednovačkový Déčka, protože dvouvačky se nevyvážely do US, takže je na ně dost málo performance dílů. Například sehnat písty s vhodnou kompresí je docela problém, protože DOHC má jinak tvarovaný spalovací prostor než SOHC, takže na něm třeba nemůžeš použít tzv. Vitara písty, který se hojně používají při přeplňování SOHC motorů, protože by si skončil s kompresí někde kolem 7:1 a to je sakra málo. Další věc je těsnění pod hlavou, který je u DOHC v serii z grafitu oproti MLS u SOHC, takže nevydrží takový tlaky a je třeba ho nahradit buďto Cometice / HKS (nevím jestli se ještě vyrábí), nebo upraveným MLS z SOHC, nebo si nechat nějaký vyrobit na zakázku. Takových věcí, který člověka při realizaci potrápí je tam ještě pár.

Z osobní zkušenosti ti to řeknu asi takhle. Pokud tu úpravu motoru (na kterou bude muset navazovat i kompletní úprava brzd, podvozku, ... aby to bylo vůbec nějak použitelný) nebudeš dělat kvuli tomu, že se chceš něco novýho naučit a získat tím další znalosti, ale jen si to necháš u někoho udělat, aby si měl prostě jen ten výkon, tak taková investice se absolutně nevyplatí a nejlepší bude nákup jinýho auta, který s podobným požadovaným výkonem vylezlo už z fabriky a na něm provedeš jen lehčí úpravy (portování, slícování sání ...), který výrobce nemohl udělat při výrobě s ohledem na náklady. Ve výsledku pak dostaneš kompaktní celek, který bude svůj potenciál schopný využít v maximální možný míře.

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 22:51   Citovat  

Lukas28 napsal:

kovany motor bez klukovky na H22A2 ako v mojom pripade stal 200tis Mrk
len aby si mal predstavu

uz zalezi ci zacnes od zakladu ako ja je to na tebe ale mas pravdu s tami 3-4rokmi tak to u mna vychadza, vsetko stoji kopec penazi ja mam to stastie ze som spoznal super ludi co mi pomahaju, napr uz 8den blokujem jedne zdvyhak a to ra robi repas podvozku atd je to na tebe ale drzim palce fandim takymto ludom

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2012 , 23:14   Citovat  

666potky napsal:
kovany motor bez klukovky na H22A2 ako v mojom pripade stal 200tis Mrk
len aby si mal predstavu

uz zalezi ci zacnes od zakladu ako ja je to na tebe ale mas pravdu s tami 3-4rokmi tak to u mna vychadza, vsetko stoji kopec penazi ja mam to stastie ze som spoznal super ludi co mi pomahaju, napr uz 8den blokujem jedne zdvyhak a to ra robi repas podvozku atd je to na tebe ale drzim palce fandim takymto ludom

Ale no tak, nestras ho tak moc. Ja postavil komplet motor bez kliky za 100t a to uz v roce 2007 Lucy

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 0:05   Citovat  

renoooo
zabiiiil
pred 5 rokmi stal u nas benzin menej jak polovicu ako teraz

a preco mu zbytocne klamat ked je to pravda vies to sam. A to ja este nejazdim ty si si aspon uzil

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 0:39   Citovat  

sajlem napsal:
Brzdí a zatáčí.

To je hodne relativni pojem...bez prujezdove rychlosti zatacek na jistych okruzich (brno, most...) ci konstantni brzdne draze 200-0 se to tezko posuzuje...co ti prijde, ze sedi neskutecne ve skutecnosti muze treba byt stejny (nebo horsi) vysledek jako nejaka novejsi audi a6 3.0 tdi Úsměv To je treba rozdil seriove ITR na vyjetem podvozku a nove limuziny, v zatacce stejna prujezdova rychlost.

A celkove je to hodne o tom, s cim si uz jel a co byl vrchol tve rychlosti...ja nemam problem prohnat m3/sti/evo rovne, na brzdach i v zatacce, ale precejenom se mi zda, ze to az tak moc nejede, a mohlo by to mit lepsi grip a tisic dalsisch veci...kdybych sedl do serie itr, tak to nebrzdi, spatne sedi a vubec nejede, v 1.6 vti bych asi usnul atd...bez nejakych casu/udaju se fakt blbe rika co jede a co nejede...

Proto si musis stanovit nejaky meritelny cil, ktery budes moct porovnavat...a dle toho hodnotit svuj projekt a vykon na motoru rozhodne nedoporucuju protoze to je udaj o nicem a podle me asi nejhloupejsi mereni pindiku...
rekl bych 0-200, 200-0 a casy most/brno je dost dobry udaj, ktery muzes porovnavat s XX auty tady v CR a dle toho si shodnotis, jestli jsi uspesny, nebo jsi mel radsi zatopit masarykama v zime...

Pokud chces do auta vysypat 200-300tisic aby to nejak jelo, tak rovnou rikam, ze crx neni nejlepsi a nejvyhodnejsi platforma, znam dost lidi kteri nasypali do auta 1/4 mega a ver mi, ze by malokdo to udelal znovu.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 6:43   Citovat  

kontaktuj uživatele dom4130 , má lehce přifouklou b16 , poví ti aspoň trochu co a jak , třeba jak se i se "slabší" předokolkou jezdí na vlhku .
300k to bych viděl na b 20 + vtec palice + fen

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 6:54   Citovat  

Destak napsal:
já bych začal tím, jestli Tě někdo svezl crxem co má 200/250/300hp jestli vůbec víš co chceš. Chápu, že číslo vypadá hezky Mrk

No to bychbyl moc rád ale nikoho takového neznám.

Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 7:02   Citovat  

v tvojem pripade bych to videl na 1g eclipse GST udelat GO a prifouknout Mrk

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 7:04   Citovat  

Lukas28 napsal:
s tím budeš jezdit akorát rovně, protože 300koní na předokolku je vo hubu Úsměv

Tak jde mi to to jedzitsprinty(jen rovne) jinak jezdím normálně. Nehodlám se někde omotat kolem stromu, těch bylo už dost.

0
PříspěvekZaslal: 26.4.2012 , 7:11   Citovat  

Sakul napsal:
v tvojem pripade bych to videl na 1g eclipse GST udelat GO a prifouknout Mrk

CRX je srdcovka, jasný je že za 200 tis, koupím jiné kompaktní auto, které bude mítstejný vykon a možná i lepší jízdní vlastnosti. Ale to už nebude CRX. Chápeme se ? Navíc, rád dělám na aute, tudiž mě to teší když si na něm něco udělám a nějak to döpadne a ,,vylepší"

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRX - 300HP - A jak toho dosáhnout
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina