Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Reklamace disků
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:08   Citovat  

Je tady nekdo hodne znaly obcanskeho zaknu pred rokem 2014 ? tudis stareho ?

situace je takova.
(prosim o zdrzeni se komentaru: nemel jsi kupovat cinske blata, co si cekal za ty penize atd...)

Koupil jsem kola pres aukcni portal Aukro.cz od prodejce uplne nova se zarucnim listem ktery ma bidliste v PL. Tim ze kola inzeroval u nas musi dodrzovat nase zakony.
Mam je ani ne 1,5 roku z toho byly na aute neco pres 6 mesicu a zacaly oxidovat.
Kdyz jsem zbozi prebiral byly tam samozrejme vsechny disky ale 1ks poklicky byl poskozeny a chybely jeste polepy. Prodejci jsem psal slibil ze vse napravi avsak poslal uplne jinou poklicku a bez polepu. Pote mi rekl ze uz neni schopen toho napravit tak jsme se dohodli na financni kompenzaci. To vsak do dnesniho dne neprovedl. Navic pri nazouvani gum uz na nova kola bylo potreba pouzit trochu vice zavazi coz me u novych kol prekvapilo.Prestal se mnou i komunikovat kdyz jsem to zacal tahat pres aukro tak odpovedel s tim ze jsem mu padal do spamu. ( i kdyz snim mam min. 20 emailovou diskuzi.)

ted ten problem:
poslal jsem mu foto disku ze to posle vyrobci jak se k tomu postavi ale behem teto doby nebezi ta 30deni lhuta kdy musi reklamaci vyresit. Takze je tedka mozne ze to ma uplne na parku a neresi to.
Pokud chci aby bezela musel bych kola vyzout a na sve naklady mu je dopravit.
Reklamace bude stejne pribhat tak ze mi napise ze reklamaci zamitli i kdyz to nikam naposle. samozrejme muzu zadat potvrzeni primo od vyrobce ktere si zase muze vycucat s prstu.
Takze ve vysledku jsem dal neco kolem 800 za obuti kovove ventilky atd... ted to vyzuju odvezu na sve naklady a nic z toho. neni nejaka paka na to ? I kdyz mi kola vymeni problem bude nejspise rovnaky takze zase bude potrevba pouzit kotel zavazi na nova kola. a zase zacnou po chvili oxidovat. Kola jsem myl rucne pouze wapkou a kosmetikou na alu disky.

IMAG0492.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0492.jpg, 689.88 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:11   Citovat  

ono hlavně se reklamace bude řídit podle nového zákoníku Úsměv a z praxe ti povím, že nemáš šanci vůbec nic pokud ti nebude ochoten vyhovět prodejce
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:13   Citovat  

to jsou zimáky? cože cože ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:15   Citovat  

nejsou. nikdy na snehu nejely...

reklamace se prave ridi podle stareho zakoniku protoze byly zakoupeny pred rokem a pul... pokud by mi byla uznana reklamace a kola vymeneny tak dalsi reklamace by se ridila podle noveho obcanskeho zakoniku. Sam jsem prodejce takze trochu prehled mam ale ne az tak odborny proto vim jaka je praxe.

samozrejme jsou jeste moznosti znaleckeho posudku... a znalec muze treba kola prohlasit za nebezpecna atd... tim ze nejse vyvazena uz z vyroby atd... a tim bych mel narok na okamzite vraceni penez
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:22   Citovat  

no tak na tohle by mě zajímal názor odborníka, každopádně ani v jednom případě nejyjdeš jako vítěz, tohle bude hodnoceno jako běžné opotřeben asi všude
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 21:28   Citovat  

posero napsal:
no tak na tohle by mě zajímal názor odborníka, každopádně ani v jednom případě nejyjdeš jako vítěz, tohle bude hodnoceno jako běžné opotřeben asi všude

to se obavam ze asi tezko. neni mozne aby kola zacali oxidovat, loupat se z nich povrchova uprava atd.. po 1,5roku kdyz z toho 1 rok lezeli na garazi (to samozrejme asi neprokazu ale i tak)
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.5.2014 , 22:06   Citovat  

Co zkusit toto? a take se muzes poradit zde je to dobrý
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.5.2014 , 19:18   Citovat  

Reálně nemáš šanci žádnou, ani soudně. Reklamační řízení a posouzení reklamace je ve 100% kompetenci prodejce, nikoli výrobce a vyjádření výrobce ani nemůžeš žádat - resp. nemá žádnou vypovídací hodnotu. Když to přeženu jestli polák rozhodne že reklamaci neuzná tak ji zkrátka neuzná, i kdyby mu výrobce nebo jiný velkododavatel dal další sadu kol grátis ... pochybuju že to bude polák vůbec řešit. K soudnímu sporu bys musel mít znalce, posudky atd atd a to snad ani nemá cenu se do toho pouštět.

Zpráva to pro tebe určitě dobrá není, ale abych to závěrem trochu odlehčil tak........slevička určitě byla že ? Velmi šťastný (promiň já musel)
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Reklamace disků
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina