Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Stará klimatizace 88'
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
seban.ra je teď offline  seban.ra
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 11:40   Citovat  

Zdar vsem hondarum
mel bych mensi problem se srarou klimatizaci

mam c4g us s klimou jak byva v us verzich zvykem, auto mam zhruba 2roky.
Prvni rok klima fungovala perfektne.... potom honda asi pul roku stala... jednu zimu
preckala na spalcich, po navratu klima fungovala (odmlzovani, chlazeni, topeni).
Pote ji nebylo treba pouzivat asi mesic a nyni nechladi, netopi a co je nejhorsi nevysousi...
na tzv. inspection window na filtru vysousece dle manualu nepoznam nic.
Po zmacknuti a/c kompresor sepne a ma snahu, ale asi je prazdny chladic.
Probiral jsem s fastem a nove naplne by pravdepodobne rozezraly tesneni a co hur mohlu by poskodit
kompresor.
Mate s tim nekdo zkzsenosti? nedela nekdo s klimatizacema?Jsem schopen s vozem samozrejme dojet nekde do okoli ov,hav, fm, op....
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 12:32   Citovat  

seban.ra napsal:
Zdar vsem hondarum

Prvni rok klima fungovala perfektne.... potom honda asi pul roku stala... jednu zimu
preckala na spalcich, po navratu klima fungovala (odmlzovani, chlazeni, topeni).
Pote ji nebylo treba pouzivat asi mesic a nyni nechladi, netopi a co je nejhorsi nevysousi...
Probiral jsem s fastem a nove naplne by pravdepodobne rozezraly tesneni a co hur mohlu by poskodit
kompresor.
Mate s tim nekdo zkzsenosti? nedela nekdo s klimatizacema?Jsem schopen s vozem samozrejme dojet nekde do okoli ov,hav, fm, op....

Na klimatizaci musíš mít specifikaci media, kterým plnit. Bude to někde na obalu (HVACu) klimy, nebo možná v motorovém prostoru na nějakým štítku.
Pokud tam najdeš R134a je to běžná náplň.

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 14:41   Citovat  

crxmann napsal:
Na klimatizaci musíš mít specifikaci media, kterým plnit. Bude to někde na obalu (HVACu) klimy, nebo možná v motorovém prostoru na nějakým štítku.
Pokud tam najdeš R134a je to běžná náplň.

R134a tam rozhodně mít nebude, tu Honda dávala až tuším od 94', já měl ve VTI 93' taky ještě na starý medium.

Seban.ra: gumičky stejně budeš asi msuet vyměnit, protože jinudy než gumičkama ti to s největší pravděpodobností stejně neuteklo. Takže budou špatný gumičky, tzn. rozdělat a vyměnit gumičky a rovnou je vyměnit za gumičky vhondý na novou náplň R134a. A protože beuš měnit médium, měl by se vyměnit také zásobník. Blbý je, že s velkou pravděpodobností ten přechod na nový médium nepřežije kompresor, protože R134a hůř maže a kompresor, kterej naněj není připravenej, dle zkušeností lidí po naplnění brzo odejde do věčných lovišť. Ale tak zkusit to můžeš, třeba budeš mít kliku a vydrží ti...

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 15:00   Citovat  

No takhle,R134a nemaže,maže olej který se k tomu přidává. Já třeba nevím o nikom kdo by zadřel kompresor z důvodu přechodu na nové chladivo. Většinou to normálně funguje. Problém jsou ty gumičky,R134a je agresivnější a původní gumičky určené na staré chladivo R12 rozežere. Takže při přechodu určitě vyměnit. Nebo se zkusit někde pozeptat,ještě nedávno dokázali někde naplnit chladivem R12. Třeba lidi co dělají lednice. To chladivo má výhodu že lépe chladí.
Divné taky je že ti spouští normálně kompresor jak říkáš. To znamená že tam náplň a tlak je...

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 15:18   Citovat  

Tlak v soustavě se dá jednoduše zjistit, tam kde plněj maj budík, já měl taky prázdno maník přišel nafoukal a asi po 20min jsme zkontrolovali tlak a ubylo minimum tak řikal že je to ok.chce to holt zjistit kde kdo plní ještě starym chladivem no.

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 15:52   Citovat  

sopta napsal:
R134a tam rozhodně mít nebude, tu Honda dávala až tuším od 94', já měl ve VTI 93' taky ještě na starý medium.

Seban.ra: gumičky stejně budeš asi msuet vyměnit, protože jinudy než gumičkama ti to s největší pravděpodobností stejně neuteklo. Takže budou špatný gumičky, tzn. rozdělat a vyměnit gumičky a rovnou je vyměnit za gumičky vhondý na novou náplň R134a. A protože beuš měnit médium, měl by se vyměnit také zásobník. Blbý je, že s velkou pravděpodobností ten přechod na nový médium nepřežije kompresor, protože R134a hůř maže a kompresor, kterej naněj není připravenej, dle zkušeností lidí po naplnění brzo odejde do věčných lovišť. Ale tak zkusit to můžeš, třeba budeš mít kliku a vydrží ti...

mam vti z roku 93 a r134a uz tam mam - a to je 6kus auta podle vinka, pochybuju ze predchozich 5 aut melo jiny medium Mrk
jinak co se tyce uniku, muze to byt kdekoli, takze napsat rovnou ze je to gumickama si myslim ze je nesmysl...

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 16:18   Citovat  

MattiK napsal:
mam vti z roku 93 a r134a uz tam mam - a to je 6kus auta podle vinka, pochybuju ze predchozich 5 aut melo jiny medium Mrk
jinak co se tyce uniku, muze to byt kdekoli, takze napsat rovnou ze je to gumickama si myslim ze je nesmysl...

Tak je fakt, že já mám 93' provoz, skutečný r.v. je někdy listopad 92 a kompresor tam byl fakt na starý médium a nejen kompresor, celej okruh v motorovým prosoru je jinej a samozřejmě i ventily na plnění...
S těma gumičkama mi to přijde jako nejpravděpodobnější místo, proto jsem psal "jinudy než gumičkama ti to s největší pravděpodobností stejně neuteklo". Možností je samozřejmě víc, ale ty gumičky jsou jenpřeci nejpravděpodobnější Cool

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 16:58   Citovat  

seban.ra napsal:
Zdar vsem hondarum

kompresor.

musis napsat Preludakovi on ma znamosti a vi kde se to da jeste naplnit tim starym chladivem a tam ti to muze i zmerit jestli to je plne nebo prazdne jelikoz koncovky na plneni jsou jine nez u novejsich modelu takze ti to vsude nezjisti Úsměv

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 17:23   Citovat  

sopta napsal:

Kompresor se většinou zadře protože se nevylije starý olej a ten se s novým na 134 popere.
Vyměň všechny gumičky ve spojích,vylij veškerý olej z klimakompresoru ale opravdu všechen a pokud možno i vysoušeč (já ho neřešil) a pak naplnit znovu.Staré chladivo už nikdo nepoužívá a jak jsem ho před dvěma roky scháněl tak ani nikde nebylo.Spíš bude problém kdo to naplní přes staré vstupy (o jednom člověku vím).Klima co se takhle udělala funguje už 4 roky bez problému a kamarádovi co jsem dělal do P4G digiklimu před dvěma roky taky jede. je to dobrý

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 17:33   Citovat  

Aha .. kucí, vy mě děsíte zmatenej co se dávalo do C5g ročník 1992? Dostal jsem od Idaha info, že R134 bude OK, ale teď když tak na to koukám, tak nečeká mě za měsíc výměna gumiček a za další měsíc výměna kompresoru? to mi hlava nebere

RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 17:42   Citovat  

dj-bobr napsal:
Aha .. kucí, vy mě děsíte zmatenej co se dávalo do C5g ročník 1992? Dostal jsem od Idaha info, že R134 bude OK, ale teď když tak na to koukám, tak nečeká mě za měsíc výměna gumiček a za další měsíc výměna kompresoru? to mi hlava nebere

ty mas klimu z c5g 1995 Mrk takze R134 Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 18:34   Citovat  

Hmm. ted nastava otazka, ktere mam vsechny vymenit? Ve vsech spojich od hadic? Kompletne? U kompresoru?
V manualu toho moc neni ale tady >civic parts< jsou nejake da se rict schemata, podle kterych by to slo, ted opravdu zalezi ktere..
Dale co s tim kompresorem? Cely ho nejako rozebirat? Nebo staci vylit onen olej? A jde to dobre?

Stoji to vubec za to? Jako urco bych to chtel, ale abych potom nezjistil, ze to 3x prevysuje hodnotu vozu Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 18:46   Citovat  

dj-bobr napsal:

Foto koncovek na plnění by pomohlo k odhalení.A nebo takhle,koukni na spoje trubek a hadic,stará klima měla o-kroužky navlečené na trubce jakoby nadoraz v rohu koncovky,nová klima má v prostředku toho konce drážku a v ní je kroužek...

Každopádně když dáš o-kroužky na chladivo R134a,můžeš to chladivo naplnit i do staré klimy jak psal Prelude

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 18:54   Citovat  

Jako mam se kouknout na vsechny spoje trubek nebo jen na tu plnici koncovku? A kde ji najdu? Na chladici klimy?

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 20:04   Citovat  

jestli se musi vymenit vsechny O krouzky tak to hold budes muset rozebrat kazdy sroubovaci spoj a vymenit a pak dat nove chladivo
ty koncovky pro naplneni by mely mit na sobe krytky (cepicky) pode toho je najdes Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2013 , 21:11   Citovat  

seban.ra napsal:
Jako mam se kouknout na vsechny spoje trubek nebo jen na tu plnici koncovku? A kde ji najdu? Na chladici klimy?

U tebe je to dá se říct na 100% že máš klimu na staré chladivo. Ale když odšroubuješ ty čepičky s plnících portů,tak stará klima má úzké porty se závitem zvenku(vypadá to jak autoventil),zatímco nová klima má širší porty se závitem uvnitř...

Měli by se dát koupit i redukce z R12 na R134a,našroubuješ na starý port a máš z toho nový. S plněním problém není...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 8:55   Citovat  

kde se daji takove konvertory sehnat ... googloval jsem a nic... neznam jejich oznaceni asi. jinak users manualu origo z usa kvtomu vozu pisou naplnte refridgerant 12. a taky tam pisou jak funguje a jak zkontrolovat napln pres okenko na vysouseci... zkusil jsem a zadne bublinky, koukal jsem asi 5 mint a nic... je mozne ze tam napln je, ale nefunguje neco jineho?

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2013 , 22:05   Citovat  

seban.ra napsal:
kde se daji takove konvertory sehnat ... googloval jsem a nic... neznam jejich oznaceni asi. jinak users manualu origo z usa kvtomu vozu pisou naplnte refridgerant 12. a taky tam pisou jak funguje a jak zkontrolovat napln pres okenko na vysouseci... zkusil jsem a zadne bublinky, koukal jsem asi 5 mint a nic... je mozne ze tam napln je, ale nefunguje neco jineho?

muze ji tam byt malo

to all: plnici ventily ma stary typ

Obsah fóra Honda-club.cz   
Stará klimatizace 88'
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď