Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti s Android GPS lap timery
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 8:05   Citovat  

Nepoužívá někdo z vás při jízdách na okruhu aplikace pro Android typu Trackmaster, Harrys GPS Lap timer, Race Chrono, ... ?
Docela by mně totiž zajímala jejich přesnost a spolehlivost.

S 1Hz GPS přijímačem, který bývá většinou integrovaný v telefonech, to při rychlosti 150km/h vychází na rozdíl skoro 42m, který auto může urazit mezi jednotlivými záznamy pozice a to není zrovna moc přesný.

Taky by mně zajímalo, jak je to s přesností nastavení start/cíl triggeru a triggerů pro měření split timů.

Co sem koukal po fórech, tak to lidi většinou řeší nákupem externí 5-10Hz GPS, s kterou je to pak výrazně přesnější, ale i tak nejsou ohlasy na funkčnost úplně stoprocentní.

Ptám se kvůli tomu, že bych si chtěl postavit Lap timer obdobný tomuhle: tudy odkaz , ale pokud bych ho mohl jednoduše a spolehlivě nahradit Androidí aplikací, která bude mít navíc daleko větší funkční možnosti, tak se tím nemá cenu zabývat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 8:17   Citovat  

Ja obcas pouzivam GPS Lap timer , ty casy se me zdaji docela dost presny, s externim prijmacem budes mit mozna o nejaky setiny presnejsi mereni ale normalne to nepoznas myslim ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 8:34   Citovat  

Ossi: díky za názor, jakou aplikaci používáš?
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 9:11   Citovat  

Zkusil jsem racechrono pro Android a když jsem to porovnával s videem tak funguje pro moje poměry HaHaaa přesně - vteřiny souhlasili, na desetiny a setiny nehraju Velmi šťastný Určitě by to bylo přesnější s externím GPS čidlem, doporučujou ho i na webu Racechrono. Start/cíl i okruh si Racechrono nastaví automaticky ze svých přednastavených okruhů podle GPS pozice, nebo se okruh zadá manuálně. Mezičasy na jednotlivých úsecích jsem nijak nezkoumal.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 9:13   Citovat  

LJay napsal:
Nepoužívá někdo z vás při jízdách na okruhu aplikace pro Android typu Trackmaster, Harrys GPS Lap timer, Race Chrono, ... ?
Docela by mně totiž zajímala jejich přesnost a spolehlivost.

S 1Hz GPS přijímačem, který bývá většinou integrovaný v telefonech, to při rychlosti 150km/h vychází na rozdíl skoro 42m, který auto může urazit mezi jednotlivými záznamy pozice a to není zrovna moc přesný.

Taky by mně zajímalo, jak je to s přesností nastavení start/cíl triggeru a triggerů pro měření split timů.

Co sem koukal po fórech, tak to lidi většinou řeší nákupem externí 5-10Hz GPS, s kterou je to pak výrazně přesnější, ale i tak nejsou ohlasy na funkčnost úplně stoprocentní.

Ptám se kvůli tomu, že bych si chtěl postavit Lap timer obdobný tomuhle: tudy odkaz , ale pokud bych ho mohl jednoduše a spolehlivě nahradit Androidí aplikací, která bude mít navíc daleko větší funkční možnosti, tak se tím nemá cenu zabývat.

pokud by to bylo s nějakou ´´laserovou závorou´´, tak bych si radši koupil tohle, než to řešil aplikací
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 9:24   Citovat  

Ted naposled jsem pouzil RaceChrono a byl jsem prijemne prekvapenej. Ma skvely nastaveni, ze si clovek muze dat do mapy i mezniky s mezicasama, potencialne umi logovat i s OBD-2 jednotkama, problem je teda to OBD-2 pro ty nase pechovky, ale manik co tu aplikaci pise je docela komunkativni, kdyby nekdo by ochoten mu napsat kod na OBD-1 tak by tam tu podporu urcite dal.

Presnost jsem zatim neresil, sam nejsem na okruhu schopen stabilne jezdit casy ktery se rozptylujou v mezich jednotek sekund. Koukal jsem na externi GPS s 5-10Hz a nasel jsem docela zjimavyho GPS/GLONAS Garmina, kterej vychazel u nas na 2 nebo 2,5tis. Sam jsem o tom taky uvazoval, ale jeste jsem se nedostal na zadnej GPS eval board, kde bych aspon prozkoumal, jestli se da z tech modulu vytlacit NMEA informace castejc nez 1Hz.
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.9.2013 , 9:42   Citovat  

LJay napsal:
Ossi: díky za názor, jakou aplikaci používáš?

Myslim ze se to jmenuje prave GPS Lap timer .... Na android marketu ...
Presel jsem na win takze uz to v telefonu nemam Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 7:30   Citovat  

Dejf: jj byla by tam IR závora, teoreticky by jich šlo použít několik, takže by šlo měřit i úsekově.

area07, DrSlimm: co sem četl po zahraničních fórech, tak si právě u RaceChrono stěžují na spolehlivost, hlavně při použití interního GPS. Někdy prý mine trigger, někdy ukazuje pozici mimo trať, ...

Ossi: já si říkal jestli tím myslíš jméno aplikace, nebo jen všeobecný označení Úsměv

Co sem ještě koukal, tak lidi so dost chválí tenhle HW GPS dataloger tudy odkaz sice je to cenově dost jinde, ale spolehlivostí asi taky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 7:47   Citovat  

LJay napsal:
Dejf: jj byla by tam IR závora, teoreticky by jich šlo použít několik, takže by šlo měřit i úsekově.

area07, DrSlimm: co sem četl po zahraničních fórech, tak si právě u RaceChrono stěžují na spolehlivost, hlavně při použití interního GPS. Někdy prý mine trigger, někdy ukazuje pozici mimo trať, ...

J to je pravda, když jsem se pak na mapce díval na průběh jízdy byli tam úseky zaznamenaný mimo trať - ale jak jsem psal, čas co naměřil softík vs čas z kamery souhlasil - v řádu sekund samozřejmě. Becky měl v telefonu taky Racechrono a tomu se žádný výlety mimo trať nezobrazili - všechno naprosto cajk, ale nemá Android, běželo mu to na Nokii, OS nevim co to má. Pročítal jsem taky nějaký forum, navazovalo přímo na stránky racechrona a tam vyloženě doporučovali externí čidlo.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 12:14   Citovat  

area07: odchylka v řádu sekund, už mi příjde docela dost a externí GPS, je zase investice něco přes tisícovku s výsledkem, který nemusí být úplně stoprocentní. Proto právě přemýšlím, jestli by nebylo lepší mít "obyčejný" hardwarový lap timer, který sice nebude mít tolik nadstandardních funkcí, ale zas bude plnit svojí základní funkci (měření času a počítání kol) naprosto spolehlivě.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 12:20   Citovat  

to sem asi napsal blbě, řád seknud souhlasil, např. 3:14,5 bla tak i podle videa byl čas 3:14, každopádně když chceš mít jistotu je lepší mít nějakej ten jak píšeš laptimer než mobil.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.9.2013 , 12:30   Citovat  

area07: tak pokud je to takhle, tak to zase není takový problém. už sem právě myslel, že je odchylka třeba 3 sekundy od reálnýho času. To by bylo celkem mizerný.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti s Android GPS lap timery
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina