Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord Coupe CG4 - swap H22A
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Rimmsi je teď offline  Rimmsi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2015 , 23:49   Citovat  

Hola hej Úsměv

Tak mi to nějak nedalo a po pár pseudoswapech začínám přemýšlet že bych zkusil do mého Acco Coupe (CG4 F20B5) nacpat H22Ax z P5g Úsměv

V našich luzích a hájích jsem neslyšel o nějakem coupé které by touhle transplantací prošlo a tak se ptám jestli náhodou nějaká zkušená duše přeci jen neexistuje Úsměv

Nějaké ty výměny a swapy motorů už mám za sebou, ale přeci jen Coupé není tak rozšířené jako Civic XXX, kde je už tolik nastřádaných informací z praxe a dohledat se problematiky není taková věda Úsměv... Nicméně HONDA Honda je lego a vím že to půjde jak prakticky tak teoreticky ale informace jsou mocná zbraň a tak jsem začal hledat co je a není plug & play Úsměv

Elektriku asi vynechám protože to jsou prostě jen dráty z bodu A do bodu B a všechno co jsem zatím spáchal funguje Velmi šťastný (ne že bych si tak fandil ale když je schema jde všechno sopťa sopťa )

Co mě spíš zajímá jest blok+hlava a převodovka.... dočetl jsem se že F20B je vlastně cituji "destroked" H22A a třeba převodovky jsou zaměnitelné jestli mi to někdo dokáže potvrdit budu rád Úsměv
Předpokládám že Accordy 6g mají stejný motorový prostor, alespon z fotek a co jsem viděl na živo se to tak tváří. Takže po výměně držáku (za předpokladu motoru z P5G, pokud by to byl motor třeba z typeR A6g tohle by odpadlo) by měl motor sednout. Na forech ve světě se sem tam píše něco o tom že bloky mají stejne závity pro držáky jak samotného motoru tak agregátu atd. tím pádem další otázka na znalé jsou rozdíly mezi blokem z Fka a Háčka když se bude me bavit jen o zevnejšku a zmíněných věcech a ne o střevech ? Hihi

Další věc k fylozofické diskuzi byla převodovka a poloosy... Dočetl jsem se že někdo měl jednu poloosu o 4cm kratší někomu to zase sedlo, ale bylo to spíše u CG3 a kdo ví co tam poláci a amíci vyváděli za dobrodružství že Úsměv Teoreticky pokud by bloky byli rozměrově stejné a Hčko by bylo na stejné pozici jako Fko neměl by být s poloosami, za předpokladu že jsou skříně převodovky také rozměrově stejné, problém...

Z toho co jsem vyčetl jsem tedy na tom že bych defakto mohl použít i převodovku z mého F20B5 včetně poloos (možná vyměnit setrvák kvůli spojce) Opět se táži zkušenějších a znalejších jestli tomu tak opravdu je a idealně ne teoreticky ale prakticky Úsměv

Poslední věc co bych rád zjistil než se do něčeho začnu vůbec pouštět (nemám rád překvapení a bastl řešení VTEC ) jsou agregaty... Samozřejmě vše jde dopasovat, ale opět se vrátím k tomu užasnému slovu za "předpokladu" že by byli bloky "stejné" agregaty by se jednoduše použili i s držáky z Fka ... prostě jak říkájí v reklamě na škodovky simply clever Je to tam. každopádně nepotvrzená informace Úsměv

Možná ještě jeden dva dotazy k elektrice - jde odstranit imobilizer (ano jde Velmi šťastný) nebo případně vypreparovat z jednotky A a naimplementovat do jednotky B? ... A ještě ohledně OBD ... Accord Coupe 98 bude předpokládám OBD2 stejně tak 5PG ? Tady by problém neměl být asi možná snad Úsměv ... napadá mě rozdělovač, maximálně něco přepinovat případně zredukovat.... ale s elektrikou by asi problém být neměl že? ....

Děkuji všem co vydrželi číst tyhle bláboly a ještě víc těm kteří mi objasní pár věcí... všechny názory i ty hejtovací vítané VTEC sopťa sopťa Díky Rimmsi ....
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 5:43   Citovat  

Nikdo nic ? hmm Úsměv)

83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 7:04   Citovat  

tudy odkaz

pár swapů tady je. Ten F20B o kterym píšeš je úplně jinej motor než co máš v autě. Proč **rva lidi neviděj rozdíl mezi F20B a F20B6? Poloosy můžeš použít stávající. Naopak co problém je a o čem nepíšeš je jednotka. Budeš potřebovat buď origo k tomu motoru nebo bys musel mít laditelnou jednotku ze civica a připojenou přes redukci obd2a->obd1.
kdysi jsem tu někde uploadoval knihu v pdf o honda swapech. dá si říct že swap h22 do accordu/prelude je sranda. až na elektriku. musej se tam dotáhnout nějaký dráty a třeba i přehodit konektory. neni obd jako obd. jak už jsem psal, je obd2a a obd2b a lidi stejně jako ty napíšou jen obd2. přitom rozdíl je celkem fatální.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hybatel je teď offline  Hybatel
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 7:21   Citovat  

USA and JDM F20B
a
F20B5 and F20B6

to není jiná divize, to není jiná liga.. to je úplně jiný sport Honda

Výstřižek.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Výstřižek.JPG, 281.38 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 16:41   Citovat  

83427 napsal:
http://importnut.net/h22a_swap.htm

pár swapů tady je. Ten F20B o kterym píšeš je úplně jinej motor než co máš v autě. Proč **rva lidi neviděj rozdíl mezi F20B a F20B6? Poloosy můžeš použít stávající. Naopak co problém je a o čem nepíšeš je jednotka. Budeš potřebovat buď origo k tomu motoru nebo bys musel mít laditelnou jednotku ze civica a připojenou přes redukci obd2a->obd1.
kdysi jsem tu někde uploadoval knihu v pdf o honda swapech. dá si říct že swap h22 do accordu/prelude je sranda. až na elektriku. musej se tam dotáhnout nějaký dráty a třeba i přehodit konektory. neni obd jako obd. jak už jsem psal, je obd2a a obd2b a lidi stejně jako ty napíšou jen obd2. přitom rozdíl je celkem fatální.

Píšu o F20B5 SOHC a ty myslíš F20B DOHC .. rozdíl vidím kouzelné pismenko a číslo na konci ma svuj vyznam.... a co se týče te kompatibility H22A a F20 jedná se právě o ten DOHC motor coz sem asi blbe napsal ... já mám samozrejme SOHC takže sem to psal v myšlence že spodek motoru je stejný....
V elektrice nevidim absolutní problém to je to poslední co řešim ... když na to přijde nepotřebuju ani redukci Mrk Ano neni obd2 jako obd2... Fatální rozdíl tam zas až takový není když pominu že u B není conektor D a naopak má konektor B která OBD2A nemá + něco má jiné pozice Úsměv ...jsou to jen dráty nevím co s tím všichni blbnou přepinovat to na jiný konektor nebo použít redukci není zas až takovej problém ... rozdělovač a konektory v motoru taky jde jednoduše přepinovat připadně dotahat kabeláž ... interierový svazek taky není žádná věda dopřipojit, takže mi je jedno jestli to pujde předz OBD2 nebo OBD1 .. ale raděje bych motor z P5G i s jednotkou kde by to bylo jednoduší .....

peto009 je teď offline  peto009
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 22:23   Citovat  

U nas to robil pred siedmimi rokmi jeden clen
tudy odkaz
Uz nie je aktivny,ale urobil peknu pracicku......

83427 je teď offline  83427
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 7:23   Citovat  

platforma h a f (s výjimkou F20C) je stejná. Pasujou držáky na altík a klimu, převodovka, prostě všechno. Motory se lišej držákama (prelude a accord maj jiný) ale tak neni nic jednoduššího než sundat ty z původního a použít na novej. Pokud elektrika ti nedělá problém tak už mě napadá, že budeš řešit jen plynový lanko. mam takovej dojem, že pro SOHC motory je jiný (asi bude stávající krátký). Ale to je větší prkotina než ta elektrika

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 19:51   Citovat  

83427 napsal:
platforma h a f (s výjimkou F20C) je stejná. Pasujou držáky na altík a klimu, převodovka, prostě všechno. Motory se lišej držákama (prelude a accord maj jiný) ale tak neni nic jednoduššího než sundat ty z původního a použít na novej. Pokud elektrika ti nedělá problém tak už mě napadá, že budeš řešit jen plynový lanko. mam takovej dojem, že pro SOHC motory je jiný (asi bude stávající krátký). Ale to je větší prkotina než ta elektrika

Díky to sem potřeboval vědět Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord Coupe CG4 - swap H22A
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina