Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
HONDA Civic HYBRID co vy na to?
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Achron je teď offline  Achron
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 10:40   Citovat  

Tak jsem se rozhodl ukázat vám pár fotek a podělil se o vaše názory o Hondě Civic Hybrid. Rád se podělim o zkušenosti s tímhle autíčkem,které mohu stručně popsat jako vlka v rouše beránčím a správně zvoleným tunningem se dá posunout o dost příček nahoru..

Díky.

pište a dejte jí co proto!!!
(je to Honda, ta to vydrží kouř

48148439-1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
48148439-1.jpg, 34.68 kB

48148439-4.jpg

48148439-4.jpg, 32.04 kB

48148439-3.jpg

48148439-3.jpg, 49.29 kB

48148439-8.jpg

48148439-8.jpg, 44.12 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 13:18   Citovat  

Mne sa sedan paci viac ako ufo, takze za mna je to dobrý
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 14:30   Citovat  

Auto pěkné,ale chtělo by to motor a ideálně i převodovku z CR-Z...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 17:32   Citovat  

puvodne jsem chtel koupip neco podobneho , byl na prodej raritni kus sedan poface rok 2009 myslim ,modrej a mel motor D16 a petikvalt prevodovku ,najezd byl hodne maly a cena byla taky hodne nizka ,chtel jsem to vzit a bud pak oturbit nebo rovnou dat neco jiheo pod kapotu ,ale nekdo mi to vyfoukl a skoncil jsem bohuzel u ufa ...
idealni auticko na dojezdy a pak tam hodit pod kapotu neco lepsiho Velmi šťastný treba K20-24 Úsměv nebo moturek z bouranyho CR-Z klidne ,tenhle sedan je dle mne nejhezci honda ever je to dobrý .dat nato bile CTR 17" kola ,195/40 pneu ,snizeny pruziny a hned by to vypadalo uplne jinak . je to dobrý

XmATbKS.jpg

XmATbKS.jpg, 1.08 MB

20pucs7.jpg

20pucs7.jpg, 160.72 kB

IMG00014.jpg

IMG00014.jpg, 119.02 kB
   Návrat  
alvi je teď offline  alvi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 17:48   Citovat  

Ty ho mas ?
Mohl by jsi , prosim Te , popsat co-a-jak , pripadne napsat
nejakou kratkou recenzi ?
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:15   Citovat  

Jedna starsi recenze z 8g fora: tudy odkaz
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:17   Citovat  

Sedan se povedl.Mame dva v ulici slint je to dobrý
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:23   Citovat  

Ta bílá mu prostě sluší je to dobrý
Jestli toho svého dřív neprodám, tak ho nechám přelakovat do bílé.
   Návrat  
alvi je teď offline  alvi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:43   Citovat  

precteno , pekne .
A proc se to tu objevilo az 6 let poteeeeeee ............
   Návrat  
Gotchi je teď offline  Gotchi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 20:16   Citovat  

Pěkné OK hybrida bych si asi nechal líbit, zvlášť po tom článku...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 12:55   Citovat  

Diky moc za odpovedi..
Jeste par zkusenosti s hybridem. V prvni rade nejsem fanda nemeckych aut a o ostatnich jako peugeot,renault,seat me nikdy neoslovili, proste to jsou nudny auta a bohuzel i ne moc spolehliva. Proto jsem pred hondou vlastnil nissana a krome tekutin a beznych oprav jako vymena desticek naprosto zadny problem. Auto stale jezdi, prodal jsem ho skorosousedovi, ktery je jiz v duchodu a tak s nim jezdi jen na nakup, takze lepsi doziti si nissanek nemohl prat. Zacxal jsem teda hledat neco podobneho.
Nakonec jsem nasel tuhle hondicku, coz bylo obrovske stesti bo pro Ceskou rep.honda pridelila pouze asi 20 aut. Ty byli velmi rychle rozebrany a neni se cemu divit vzdyt napr.v USA drzi prvni misto v prodeji hybridu a dokonce porazil i nejznamejsi hybrid Toyotu Prius.
Hybrid, kazdy si asi predstavi pod timhle pojmem neco jineho. Honda tomu rika IMA coz je v prekladu integrovany motor assistent, takze nemate volbu si napr.prepnout mezi benzinem a elektrikou. Vykon baterek pridava 20kW,kdyz ho potrebujete napr.pri predjizdeni,rozjezdu apod. Na displeji vidite jak hodne elek.motor vyuzivate a take jak je baterie nabita. Baterie se dobiji sama rekuperaci, takze pri brzdeni,snizeni rychlosti.
Co se tyce jizdnich vlastnosti a pohodli ridice nema smysl se moc rozepisovat. Je to honda a kdo ma hondu tak vi jake jsou jizdni vlastnosti, ja to definuju slovem awesome. Pohodli ridice to same, vse po ruce, prehledne a jednoduche ovladani kde nemate pocit jak v kabine letadla kde je tlacitek jak nas...:0)
Spotreba je take dost prijemna. Obecne se pohybuju okolo 6,2 l/100km..ted v zime to je o neco vic bo se dost pouziva klimatizece + zimaky atd.
Jedine co bylo pro me peklo byla autom.prevodovka a semisove potahy. Ja skalni fanda razeni a nazoru,ze automat je pro duchodce jsem mel obavy..ted uz nerikam nic,razeni je super honda to ma fakt odladeny a proste hybrid bez automatu nema smysl..proto se hybrid nabizi jen s automatem.
A semisove potahy?..no fakt des bes, mam 4 syna a je to takove male cunatko(asi po tatinkovi).Nevim jak to dokaze,ale sedacky vzdycky vypadaj jako by si ja ne sedli hornici po sychte. A fakt to z toho semise vubec nejde a taky na to clovek nemuze pouzit co ma po ruce bo nektere pripravky zpusobi to,ze ten semis ztvrdne a je prijemnej asi jako 14 denni bradka:0)
Musim uz mazat, urco jeste neco doplnim a pridam i nejake new fotky (osvetleni,new disky apod.)

Mejte se.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 13:03   Citovat  

CR-Z i první Insight měly manuální převodovku... A u CR-Z je fakt povedená. Mně se moc líbí Insight 2g,což má stejný motor jako Civic a co jsem s tím jel,tak je to slabé.. Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 13:11   Citovat  

Jeste reakce proc az po 6 letech..
Tak to ja netusim, asi to bude tim, ze honda dala na trh pro Ceskou rep.opravdu jen par kusu a taky si myslim,ze to bude i duverou v pojem hybrid obecne. Lidi na to jeste nejsou moc zvykli a hlavne,kdyz se rekne hybrid si kazdy predstavy neco jineho. Bohuzel vetsina si to mysli spatne a to info jim proste chybi..
Vzdyt ja byl zpocatku stejny:0)
Musime holt brat fakt,ze vyrobci aut jdou ted timhle smerem a hotovo. Bud se nam to libi nebo ne. Bud si na to zvyknem a nebo budem jako ty co maji v aute jeste kazetovy prehravac:0)
Mejte se
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 13:13   Citovat  

Ted fakt mizim,za 20min.mam byt na schuzce..
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 13:18   Citovat  

Hybrida bych jako výhru zrovna u hondy neviděl.Do prvních 100T a nebo 5 let ještě budiž.Pak už to je risk jako koupit naftového golfa.Auto jako celek se nekazí ale největším problémem je baterie.Ta jak jednou selže a není na ní už záruka tak nákup nové originál baterie většinou převýší cenu auta. V usa se dá běžně koupit repasovaná a nebo náhrada za originál ale s dopravou sem už je to zase dost né li moc peněz. Prius to má zmáknutější. je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 14:11   Citovat  

Co se tyce baterii,tak honda vydala novy soft,ktery ma prodlouzit zivotnost a da se vybrat i ze 3 variant jak ma baterie asistovat tzn.mala asistence=o neco vyssi spotreba,ale delsi zivotnost a naopak.
Ja se nad tim dost zamyslel a mam dve moznosti. Je pravda,ze porizovaci cena nove baterie je fakt masakr(okolo 50tis.),takze az uplne odejde tak bud v te dobe spadne poriz.cena na prijatelnou sumu nebo se mrknout na neorig.vyrobce..Pokud nic z toho ne,tak jednoduse baterku vytrhnu a poslu do srotu,tim padem se snizi hmotnost a vykon o tolik neklesne,samozrejme o neco stoupne spotreba..Proste se z toho stane klasickej benzin a hotovo. Ja i ted na ten hybrid koukam jako na pridanou hodnotu. Hondu Civic bych mel rad i bez toho..
Prosim,vysvetli jak to ma lip zajistene toyota?.?ja jsem na to koukal a zdaji se mi obchodni podminky temer totozne.
Mejte se.
   Návrat  
Maťo H je teď offline  Maťo H
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 16:48   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
puvodne jsem chtel koupip neco podobneho , byl na prodej raritni kus sedan poface rok 2009 myslim ,modrej a mel motor D16 a petikvalt prevodovku ,najezd byl hodne maly a cena byla taky hodne nizka ,chtel jsem to vzit a bud pak oturbit nebo rovnou dat neco jiheo pod kapotu ,ale nekdo mi to vyfoukl ...

tak tento sedan jazdi uz 3 a pol roka na kosickych znackach Hihi

tiez som rozmyslal nad hybridom, lebo benzin nebol ziadny na predaj, ale potom sa objavil modry poface 1,6 a zatial spokojnost
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 17:00  Naposledy upravil Prelude dne 9.12.2015 , 17:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Up-grade baterií je pro každý model minimálně dvakrát.Navíc.Zadní baterii nelze jen tak vytáhnout a vyhodit.Nefungovalo by dobíjení.Je to na sobě závislé (nevím jak ty novější hybridy). Smutný Cena baterie je na 7G ještě o 10T více než píšeš a to i po těch letech co tu jsou novější modely.Navíc nevím jestli je to i z daní nebo bez.Informace z letošního roku.U hondy se nedoporučuje nechat baterii nikdy úplně vybít.Minimálně jednou za 14 dní auto projet.

Další možnost je koupit nabíječku která umí baterii dobít a údajně i zregenerovat.Cana? +/- 10T bez dopravy .

Když auto funguje jak má tak je to nádhera.Pohodlné zajímavé a zábavné auto do té doby než se ima pokazí.Pak "našetřené" peníze rychle zmizí.

Prius je v USA více rozšířen a tím pádem větší servis a lepší dostupnost baterii.Navíc údajně vydrží vice.Jak délkou výdrže tak roky používání.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 17:03   Citovat  

Maťo H napsal:
tak tento sedan jazdi uz 3 a pol roka na kosickych znackach Hihi

tiez som rozmyslal nad hybridom, lebo benzin nebol ziadny na predaj, ale potom sa objavil modry poface 1,6 a zatial spokojnost

tam je fakt motor R16 Tak to koukám! ? Ja byl natom ze to ma klasickou D16 Úsměv a jaky mas dojmy z vykonu a spotreby ?

je krasnej v te modre je to dobrý
   Návrat  
Maťo H je teď offline  Maťo H
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 17:18   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
tam je fakt motor R16 Tak to koukám! ? Ja byl natom ze to ma klasickou D16 Úsměv a jaky mas dojmy z vykonu a spotreby ?

je krasnej v te modre je to dobrý

Spotrebu to ma +- taku ako som mal na svojom predchadzajucom anglicanovi poface 1,5 s 1,4-kovou prevodovkou - mimo mesto 5-5,5l, mesto 7-7,5l, dialnica 6,5l (tam trosku chyba 6-ka). Vykon na rodinne priblizovadlo postacujuci. Keby este nieco, tak "sz", nech tu nespamujeme v teme o hybridovi. Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 19:04   Citovat  

Nerozumim,proc by nemelo fungovat dobijeni. Myslim,ze pouze staci odpojit dobijeni z elektromotoru a pripojit ho na klasicky motor. Tohle reseni beru pouze jako posledni moznost,kdyz se to nepodari vyresit jinak.
Co se tyce Priusu a ze je rozsirenejsi v USA tak to nevim. Je to mozne,presne statistiky nemam, ale tento model byl vyhlaseny jako nejprodavanejsi hybrid v USA,tak myslim,ze pokud je prius nejrozsirenejsi, tak to nebude o moc.
Ta moznost dobijeni tdy samozrejme je, dokonce kdyz jsem se ptal v Honde,tak mi rekli,ze je tu moznost vymeny pouze vadnych clanku nebo jejich oziveni..Netusim jak a jestli nekecali,zas by asi v orig.servise nemeli kecat kraviny.
No uvidime az ta doba prijde,zatim jsem byl v honde na tom prehrani softu a tam mi rekli,ze baterka je zatim v poho a zadny clanky nejsou kaput:0)..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 19:49   Citovat  

Achron napsal:
Nerozumim,proc by nemelo fungovat dobijeni. Myslim,ze pouze staci odpojit dobijeni z elektromotoru a pripojit ho na klasicky motor. Tohle reseni beru pouze jako posledni moznost,kdyz se to nepodari vyresit jinak.

Dobíjení je řešeno ima systémem.Schválně jestli u svého hybrida najdeš alternátor.Já ho teda nenašel. Velmi šťastný
Na motoru není alternátor.Dobíjení,startování a pomalé popojíždění je řešeno mezikusem mezi motorem a převodovkou.

Jen pro zajímavost.Víš o tom,že tvůj 4 válec má 8 svíček? Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 11:44   Citovat  

No ikdyz jsem strojar,tak nejsem machr na motory od Hondy,ale urcite nepatrim me6i ty co jak se rika vo tom nemaj ani paru,preci jsem jenom spolupracoval na novem mororu pro Lopraise,ktery jezdi really Paris-Dakar a asi je spokojenej bo myslim na konci rijna se mu docela darilo na really v Maroku.
Pokud je to teda jak rikas, potom asi dalsi moznost je koupit starsi motor s klasickeho civic sedanu a vymenit ho. Nejsem si jisty, ale pri stesti by to mohlo vyjit lacineji nez ty baterky,ale to uvidime:0)

Jo a ze to ma 8 svicek opravdu vim,prisel jsem na to,kdyz jsem si auto prohlizel,jeste nez jsem ho koupil:0)

Jo a je tady jeste jeden nesvar..
Nevim, jestli pritahuje pozornost u lidi nebo ne, me prijde jako normalni auto. Bohuzel asi po 2 tydnech co jsem ho koupil jsem cistil okna a zpetny zrcatka, kdyz jsem uvidel divnej skrabanec..No nakonec jsem zjistil,ze nejaka dobra duse a urcite jinak dobrak od kosti si dal praci a objel auto asi korunou, urcite zaslouzi pochvalu bo to vzal fakt dukladne od dveri,predni kapoty,dveri,kridla,sloupku atd..no a ja se jen modlim k tomu,aby se mi nikdy nestalo,ze bych nekoho takoveho pri tom nachytal:0)..
Clovek si jen rekne,ze po 25letech po komunistech budeme o trochu dal..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 12:11   Citovat  

Tohle nevypada na hybrida vubec spatne? Velmi šťastný

2014_honda_civic_coupe_ex-l_fq_oem_1_717.jpg

2014_honda_civic_coupe_ex-l_fq_oem_1_717.jpg, 57.83 kB

2014_honda_civic_sedan_hybrid_r_oem_1_717.jpg

2014_honda_civic_sedan_hybrid_r_oem_1_717.jpg, 66.28 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 12:21   Citovat  

Omluva!!!!
Jeste se musim omluvit za nepresnou informaci..
Overoval jsem prodeje a byl druhy nejprodavanejsi hybrid autem v U.S..a ne prvni,jak jsem psal. Spletl jsem si to s jinym hodnocenim a tak sorry za nepresnou informaci.. to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Diky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 15:39   Citovat  

Achron napsal:

Pokud je to teda jak rikas, potom asi dalsi moznost je koupit starsi motor s klasickeho civic sedanu a vymenit ho. Nejsem si jisty, ale pri stesti by to mohlo vyjit lacineji nez ty baterky,ale to uvidime:0)

.

A jak to pořešíš papírově? Honda Ti výměnu motoru nepovolí...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 19:20   Citovat  

Nevím jak u ostatních hybridů ale C7G hybrid má motor na spolujezdcové straně takže nic jiného tam nedáš.A nebo jedině Káčko. Velmi šťastný Pak by to opravdu byl "hybrid". Velmi šťastný

Lidi jsou hodně závistiví."Jak na to nemám tak to nebude mít ani ten druhý" je asi uvažováni takových závistivců.Kdyby ti to aspoň objel šampónem a vodou,že jo.To by byla jiná. pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 12:34   Citovat  

Tak jsem si to zkousel zjistit a pri odebrani elektromotoru by se tam mel kladicky motor vejit. Moc nerozumim,proc by me Honda nemela povolit vymenu?..ja myslim,ze to je Honde uplne jedno,hlavne kdyz zustanu u stejne znacky. Hlavne beru to,ze ted tam klasicky motor vlastne je a jen kousek vedle nej je elektromotor. Logicky to beru tak,ze se jedna o dva klasicke motory,ktere jsou jenom mezi sebou spojene. Preci nebude honda vyvyjet novy motor pro hybrida,kdyz muze pouzit ten co do civicu sedan bezne dava a jen domyslet napojeni na elektromotor. No uvidime...rekl slepej:0)
Jo,nektery lidi jsou fakt hovada a asi si myslej,ze co mam ja budou mit vaichni a pokud nekdo bude mit neco lepsiho,tak si to pekne odskace..
Proto jsem psal,ze nesmim nikoho nacapat bo se mi nechce byt v podmince:0)
Tak preju hezky den
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 12:44   Citovat  

Honda nepovoluje výměnu motoru za jiný typ. Mně nepovolila výměnu D16A6 (SOHC, 80kW) za D16Z2 (SOHC, 81kW) - tak se samozřejmě štítek z A6 odřízl a nalepil na Z2 (vizuálně jsou ty motory stejné). Prostě Honda musí jezdit s tím motorem (v Tvém případě je myslím typ LDA2 a MF5), se kterým vyjela z továrny.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2015 , 13:48   Citovat  

Dneska bych jsi ze swapu nedelal takovou ,hlavu ,jsi uvedomte ,ze vetsina dnes vlastni auto starsi jako 10let a vetsinou jsi stejne musi priplatit aby prosli emisema ,u nas bezna vec a je to vsude kazdy druhy auto by proste neproslo ,tak kdyz jsi to priplatim tak proc bych tam nemohl mit ,jinej motor s prerazenym cislem .. jo ,je to proti tomu a tomu ,ale na to dneska kiss me pes ,to jen par jedincu se hraje ,ze ma vsechno ok a zaplati mnohem vice a zbytecne jen aby prosli STK nebo emisema nez by dal 20e a mohl mit jiny kola ,pneu,podlozky,podvozek,tunig svetla,folie ,narazniky a dokonce jsem byl s oturbenou B16 a nalepkou misto SPZ a muzou byt kamery a nevim co jeste lidi jsi klicku najdou aby vydelaly nebo usetrily ,vubec bych se nebal tam pak strcit R18 nebo neco jineho ,pokud to nebude budit totalni pozornost a pod kapotou dva sneci, tak to nikdo nebude nejak resit ,nebo mi chce nekdo rict ,ze na tak decentnim aute bude namatkove koukat nekdo pod kapotu a studovat jestli to je ttenn ci onen typ motoru ? pochybuji... je to dobrý

tak pustte se domne ti co maji vse ve 100% stavu na starym aute jen aby prosli STK ....hlavne nemluvim o tech. stavu kterej by ohrozoval bezpecnost ,ale o upravach ktery na zakladni bezpecnost nemaj vliv..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
HONDA Civic HYBRID co vy na to?
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina