Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8g Type S automat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Block43 je teď offline  Block43
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.2.2019 , 21:46   Citovat  

Ahoj

Pomale koukám po nějakém Accordu 8g co říkáte na ten automat s 2.4? Dal bych teda přednost manuálu, ale většina těch aut je v automatu a naftu asi nechci nejezdím žádné velké trasy... Otázka zni zda si počkat na nějakéj manuál nebo vzít i ten automat?

Uvažuji nad tímhle:

tudy odkaz

Nebyl se někdo podívat?

I když znám problém s červenou barvou tak za mě Top barva Úsměv

Diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2019 , 22:03   Citovat  

Automat naprosto v pohodě, je to klasika hydroměnič takže v porovnání s DSG u konkurence je o fous pomalejší, ale dynamika není špatná a je dost chytrý.

Pokud by jsi chtěl i adaptivní tempomat tak je automat skoro nezbytný.

Ve sport modu lze řadit pádlama na volantu, klidně až v omezovači, aniž by do toho zasahovala elektronika. Je 5-stupnový s tím, že Top speed se udělá na čtyřku Velmi šťastný

Pokud se mění orig olej + filtr, tak je hodně spolehlivý.

Obecně není K24 žádný sprinter, kvuli váze auta ale na to to auto dělaný není Úsměv

Každopádně tenhle inzerát bude volavka, na ty kilometry a rok je dost hodně levný, kdyby to byl reálný inzerát tak je to auto za hodinu prodaný. HaHaaa
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2019 , 22:35   Citovat  

levný mi moc nepřijde za 290tis... za tolik jsem před rokem a půl kupoval manuál executive se stejným nájezdem.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.2.2019 , 22:40   Citovat  

hlavne pocitej stim ,ze jeste natom nikdo nic nemeil krom oleje a desek ,takze si priprav bokem peknou castku ,
jinak strasne drahy ,v zivote bych zaty km tolik nedal..
   Návrat  
tommy6g je teď offline  tommy6g
PříspěvekZaslal: 16.2.2019 , 8:37   Citovat  

Mimochodem, byl jsem na čumendu v Praze v Esa a byl tam. Před 14 dny byl rezervovany na někoho a byl bokem, pak jsem tam byl tento týden a stal venku před branou, nevím proč, možná ze si ho nevzal a někomu ho prevazeli na jinou pobočku. Je vidět, že by mohl být i interierm zachovalejsi na ty kilometry, mně se třeba zamlouvá ten bilej co je na sautu taky v automatu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 16.2.2019 , 9:01   Citovat  

To je dobrej joke. Když jsem minulou sobotu volal do AutoEsa a ověřoval si, kde je které auto, tak mi tvrdili, že tento červený je v Olomouci HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 12:41  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 17.2.2019 , 12:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Neříkám že je to levný z pohledu peněz, ale 100tkm jsou malý km a když si vezmu že za tyhle peníze se prodávají i R20 tak ta cena není tak hrozná. A na podzim měli v Esach zdevastovanou K24 za podobné peníze, takže pochybuji že by tenhle byl původně za tyhle peníze, když lezou ceny benzínů nahoru. Myslím že ho měli, prodali, a z inzerátu se sníženou cenou udělali volavku.

Každopádně ty nápisy "Brembo" to snad ne Proboha proč, když jsou na japonské Hondě konečně brzdící a dimenzovaný brzdy - dvojpistek Nissin zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 12:50   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
hlavne pocitej stim ,ze jeste natom nikdo nic nemeil krom oleje a desek ,takze si priprav bokem peknou castku ,
jinak strasne drahy ,v zivote bych zaty km tolik nedal..

Peknou částku na co ve 100tkm? Možná nejaké rameno na nápravě, tyčka stabilizátoru, olej v převodce, řemen alternátoru. Jediný co by mohlo dělat problém je VTC kolo na vačce nebo poloosy. Ale všechno jsou běžný věci u každého ojeteho auta.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 13:58   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Peknou částku na co ve 100tkm? Možná nejaké rameno na nápravě, tyčka stabilizátoru, olej v převodce, řemen alternátoru. Jediný co by mohlo dělat problém je VTC kolo na vačce nebo poloosy. Ale všechno jsou běžný věci u každého ojeteho auta.

i bezny veci neco stoji a u accordu tuplem ,nebo jsou zadarmo ? i to staci aby tam byl za dvacet ,tridcet ? proc si kazdej mysli ,ze kdyz ma auto jen kilo tak neni nic treba resit, ja bych zarucene menil svicky,uplne vsechny naplne a filtry vcetne brzdovky a oleje v prevodovce coz vetsina zminovanych veci je ve 100-120tkm nebo omezena vekove ,predepsana na vymenu ,brzdy budou taky puvodni v nic moc stavu tuplem u 2.4ky ,jinak cena komplet ramena je v radu tisicovek a na levnou druhovyrobu bych hnedka zapomel u cepu tuplem a zkontroloval bych ulozeni tlumicu ,nez zacnou tukat na karoserii .. dale jak jsi zminoval ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 15:25   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
i bezny veci neco stoji a u accordu tuplem ,nebo jsou zadarmo ? i to staci aby tam byl za dvacet ,tridcet ? proc si kazdej mysli ,ze kdyz ma auto jen kilo tak neni nic treba resit, ja bych zarucene menil svicky,uplne vsechny naplne a filtry vcetne brzdovky a oleje v prevodovce coz vetsina zminovanych veci je ve 100-120tkm nebo omezena vekove ,predepsana na vymenu ,brzdy budou taky puvodni v nic moc stavu tuplem u 2.4ky ,jinak cena komplet ramena je v radu tisicovek a na levnou druhovyrobu bych hnedka zapomel u cepu tuplem a zkontroloval bych ulozeni tlumicu ,nez zacnou tukat na karoserii .. dale jak jsi zminoval ..

Ty zase brečíš kvůli běžný údržbě. Je to jen mechanický stroj, který se opotřebovává. Nechápu že se nad tím vůbec někdo ještě pozastavuje a bere výměnu svíček jak strašnou závadu. Všechno je normální údržba a u úplně každého auta. Nevim čím se liší Accord od jiného srovnatelného auta. Jsou o dost dražší auta na servis. Jako promiň, ale člověk který si koupí ojetý benzín s vyšším obsahem za 300t Kč přeci nemůže řešit 20t za servis. Vím že peníze nerostou na stromė, ale auta jsou prodělečný a to i ta pitomá Felda.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 17:43   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Ty zase brečíš kvůli běžný údržbě. Je to jen mechanický stroj, který se opotřebovává. Nechápu že se nad tím vůbec někdo ještě pozastavuje a bere výměnu svíček jak strašnou závadu. Všechno je normální údržba a u úplně každého auta. Nevim čím se liší Accord od jiného srovnatelného auta. Jsou o dost dražší auta na servis. Jako promiň, ale člověk který si koupí ojetý benzín s vyšším obsahem za 300t Kč přeci nemůže řešit 20t za servis. Vím že peníze nerostou na stromė, ale auta jsou prodělečný a to i ta pitomá Felda.

tak nevim psal jsem aby si pripravil peknou castku coz pro tebe asi 30tis neni ,nebo pekna castak je kolik pade ,zeptej se kluku co jsi to kupujou co je pro ne vysoka castka na servis .. apropo jiny auta od konkurence .. jo fakt jsi srovnej ceny servisu acordu a jinych aut abys nebyl prekvapenej ,ze i ekvivalent od BMW nen tak drahej kdyz jde o bezny servis nebo dily..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 18:27   Citovat  

30 tisíc jsou peníze, já je tvrdě vydělávám jako každý z nás, ale částka velká je to u auta za 50t, ale pokud vyhodím 300t za ojetinu, u který vím, že bude dražší na provoz už kvůli pohonným hmotám, tak to v poměru uz taková tragédie není. Jinak já přehled o cenách mám a moc dobře vím co stojí. Ano, Honda má dražší orig díly, ale mnohonásobně to vyvažuje kvalitou těch dílů a dalšími věcmi. Nehledě na to, že v druhovyrobe provozní věci na A8g jsou a cenově jsou podobně jako na cokoliv jiného. A jako když to v poslední době srovnám s díly co stojí třeba v originálu na vychvalovaný Hyundai či Kiu tak je Honda zlatá. Jinak teď jsem měl na servise Mercedesa, V6 bluetec teda, ale běžna výměna oleje (olej, 3x kabinový filtr, 2x vzduch. filtr, 1x paliv, 1x olej. filtr) byla faktura přes 20 s druhovýrobnimi Mann filtry se slevou Mrk a zjistilo že je KO turbo - orig 108t s DPH a druhovýroba kolem 50t + prace = motor ven.

Nevím no, jako chápu když se ty auta sypou a opravy nemají konce, tak je to na palici a mě samotnému je těch zákazníků líto i když by mě to mohlo být jedno. Ale mám trochu averzi na lidi co si koupí premiovku za půl mega a pak řeší pitomou výměnu brzdovky....
   Návrat  
R4YNE8 je teď offline  R4YNE8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 20:58   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
30 tisíc jsou peníze, já je tvrdě vydělávám jako každý z nás, ale částka velká je to u auta za 50t, ale pokud vyhodím 300t za ojetinu, u který vím, že bude dražší na provoz už kvůli pohonným hmotám, tak to v poměru uz taková tragédie není. Jinak já přehled o cenách mám a moc dobře vím co stojí. Ano, Honda má dražší orig díly, ale mnohonásobně to vyvažuje kvalitou těch dílů a dalšími věcmi. Nehledě na to, že v druhovyrobe provozní věci na A8g jsou a cenově jsou podobně jako na cokoliv jiného. A jako když to v poslední době srovnám s díly co stojí třeba v originálu na vychvalovaný Hyundai či Kiu tak je Honda zlatá. Jinak teď jsem měl na servise Mercedesa, V6 bluetec teda, ale běžna výměna oleje (olej, 3x kabinový filtr, 2x vzduch. filtr, 1x paliv, 1x olej. filtr) byla faktura přes 20 s druhovýrobnimi Mann filtry se slevou Mrk a zjistilo že je KO turbo - orig 108t s DPH a druhovýroba kolem 50t + prace = motor ven.

Nevím no, jako chápu když se ty auta sypou a opravy nemají konce, tak je to na palici a mě samotnému je těch zákazníků líto i když by mě to mohlo být jedno. Ale mám trochu averzi na lidi co si koupí premiovku za půl mega a pak řeší pitomou výměnu brzdovky....

To s tebou souhlasím. Taky nechápu ty fňukny, co si koupí Acco 7g nebo 8g a řeší každou ušetřenou korunu a diví se, že stále technologicky nadprůměrné a "luxusně sportovnější" auto něco stojí na servis. Je to auto pro individualisty a musí se s tím počítat. A nejhorší na tom potom je, že když se objeví na prodej třeba auto převyšující průměrnou nabídku o několik desítek tisíc s origo díly (Stanley světla, origo výfuk, zachovalý interiér atd.) s evidentní péčí majitele, tak se mu tihle experti nakupující nejlevnější aftermarket a tuzing věci na FB vysmějí, že je zloděj a že za to mají novější model. Když pominu preference novější starší (někdo to, jiný tamto), tak je to ta nejlepší cesta, jak rozbít prasátko a vydat se z peněz a koupit problémový kus. Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 21:05   Citovat  

R4YNE8 napsal:
To s tebou souhlasím. Taky nechápu ty fňukny, co si koupí Acco 7g nebo 8g a řeší každou ušetřenou korunu a diví se, že stále technologicky nadprůměrné a "luxusně sportovnější" auto něco stojí na servis. Je to auto pro individualisty a musí se s tím počítat. A nejhorší na tom potom je, že když se objeví na prodej třeba auto převyšující průměrnou nabídku o několik desítek tisíc s origo díly (Stanley světla, origo výfuk, zachovalý interiér atd.) s evidentní péčí majitele, tak se mu tihle experti nakupující nejlevnější aftermarket a tuzing věci na FB vysmějí, že je zloděj a že za to mají novější model. Když pominu preference novější starší (někdo to, jiný tamto), tak je to ta nejlepší cesta, jak rozbít prasátko a vydat se z peněz a koupit problémový kus. Mr. Green

Líp bych to nenapsal OK
   Návrat  
Crash86 je teď offline  Crash86
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.2.2019 , 21:38   Citovat  

R4YNE8: U A7g je to jasný. Dneska jsou ty auta tak cenově dostupný, že se dostanou do rukou většinou takovým, kteří nejsou ochotní platit za značkový servis. Prostě na to nemají finance a jsou rádi, že jim z výplaty (nedejbože ze sociální dávky) zbude na měsíční splátku. Po nějaké době zjistí, že si za těch 80.000,- Kč koupili shnilej a zanedbanej vrak, kterej dát do nějakého slušného stavu už oni nedokážou. Pak brečí, nadávají že Honda je srajda atd. Přitom si za to můžou sami. Ne to auto, které jednoduše nemělo štěstí na majitele.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 16:57   Citovat  

Jen tak pro zajímavost k těm cenám. Ted řeším vnitřní zpětné autostmívací zrcátko na obyčejnou Kiu Cee´d - orig Kia cca 15 500,- a kouknul jsem pro srandu na A8g a tam je za cca 12 800,-, na BMW 15 717 ,-

Všechny ceny jsou samozřejmě nesmysl, ale pro porovnání ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 19:01   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Jen tak pro zajímavost k těm cenám. Ted řeším vnitřní zpětné autostmívací zrcátko na obyčejnou Kiu Cee´d - orig Kia cca 15 500,- a kouknul jsem pro srandu na A8g a tam je za cca 12 800,-, na BMW 15 717 ,-

Všechny ceny jsou samozřejmě nesmysl, ale pro porovnání ...

no mne hodne bavi to jak se pise ,ze OEm dil nebo dil na accorda vydrzi trikrat dele nez na jine auto ,proto jsou tak drahe HaHaaa ja kdyz resil dulezity dily na accorda v druhovyrobe a pak je srovnal s blbou BMW 3 stejnej rocnik ,palivo i cca kubatura , tak jsem koukal co jsem udelal spatne kdyz jsem si koupil accorda .. jinak ja se o oem dilech ani nebavil ty jsou drahy vsude .. chyba celkove accorda je nedostatek vubec druhovyroby a nedostatek kvalitni druhovyroby taky a tam skoncil u mne zajem o tuhle tridu hondy ,jinak mely jsme v rodine vice accordu i 5g a 6g a tam to nebylo onic lepsi ,nastesti A8G je drobet levnejsi jako A7G na nektere dily karoserie ,ale uz bych do accordu proste nesel ,ne protoze nato nemam penize ,ale proto ,ze to auto jako ojetina proste nestoji zato a je fuk kolik za nej das jestli 3000eur nebo 8000eur ,otom to proste neni , kdyz to srovnam z desitkou civiku ruzneho stari a stavu co jsem mel tak to se neda ani srovnavat ani za tu cenu horsich materialu v interieru , yizsiho hluku a mene pohodlneho podvozku atd atd ,coz jsem u hond nikdy nevyhledaval a proto si je nekupoval.. ,nejlepe jsou nebo byly natom prvni majitele tak do 8-10let provozu kde se opravdu nic nemuselo resit co je supr ,ale pak teprv zacinaj opravdove starosti majitele auta a nato by mel byt kazdej upozornen nez si to auto koupy ,jestli to stoji zato nebo ne..

nepisu to proto abych nekoho odradil od urciteho typu auta ,ale aby si to kazdej zajemce accordu uvedomil ,pac porad se potkavam z klukama co vtom vidi supr investici pac jim poradily lidi co bud to auto nemely nebo ho mely spis od nova ,ze to auto nema investice ,kdyz je to honda atd a pak byl problem... mne prave taky nikdo nevaroval ,ze za 4 roky dam do auta z najezdem pres kilo vysku jeho hodnoty ,pac jsem jen poslouchal jak je to bezproblemovy auto ,ze to jezdi jen na vymeny oleje , jako i tady porad od par jedincu ctu a to me vytaci pac to tak proste neni a vlastneni accordu jako ojetiny neni a nikdy nebude jako u civiku nebo jinych modelu .. ikdyby byl ten kus celej orazitkovanej od hondy a vlastnen babickou ,nikdy clovek nevi jak se stim zachazelo at vypada auto jak novy a podstatny dily na accorda budou vzdy drazsi a nikdy nevydrzi trikrattolik co u jinych znacek ,kdyz takovy keci ctu tak se mi normalne otevira nuz v kapse ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.2.2019 , 19:40   Citovat  

Nebaví mě to řešit, takže ve zkratce. Moc do tohoto taháš matematiku. Přijde mi, že jsi do své Hondy nasypal peníze a jsi z toho zahořklý. Vím, že jsou i lepší auta, dílnou mi projde hromada aut, ale já se prostě do tý Hondy rád vracím, takže je potřeba brát v potaz i to srdíčko a ne jen peněženku. A co se týče kvality dílů - když vezmu třeba na VW díl od druhovýroby Lemfoderu tak je levnější a výdrží to samé co originál VW. Kdežto když vezmu druhovýrobu Lemfoderu a porovnám jí s orig Hondou, tak Honda prostě déle výdrží. Nevím odkud cerpas data jestli máš prodej dílů nebo servis, ale moc to škatulkujes. U aut to prostě nejde zobecnit. Takže ve finále je nejlepší, což doporučuji i zakaznikum, kupte si auto který vám sedí, líbí se vám a nekupujete podle toho jestli olej servis stojí 10t nebo 15t. Protože když se natrefí na špatný kus auta vyhlášeného spolehlivostí tak to může být stejne finanční peklo jako u auta, které je známé tím že se sype.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.2.2019 , 23:23   Citovat  

Crash86 napsal:
R4YNE8: U A7g je to jasný. Dneska jsou ty auta tak cenově dostupný, že se dostanou do rukou většinou takovým, kteří nejsou ochotní platit za značkový servis. Prostě na to nemají finance a jsou rádi, že jim z výplaty (nedejbože ze sociální dávky) zbude na měsíční splátku. Po nějaké době zjistí, že si za těch 80.000,- Kč koupili shnilej a zanedbanej vrak, kterej dát do nějakého slušného stavu už oni nedokážou. Pak brečí, nadávají že Honda je srajda atd. Přitom si za to můžou sami. Ne to auto, které jednoduše nemělo štěstí na majitele.

Přesně tak to je. Sice je pravda, že prostě ani tu sedmičku poface v nejsilnější motorizaci nekoupíš za 80 tisíc (140 tisíc a výš a sehnat ji Hihi ) a drží si cenu stále dost vysoko (klidně přes 200 tisíc), tak nejběžnější předfacelifty s nejrozšířenější 2.2 i-CDTi se dají koupit v této ceně běžně (začínají už od 50 tisíc) a tam vidím ten kámen úrazu. Jasně, pokud je někdo zručný a to auto si dokáže poservisovat ok. Ale bavíme se o 80% majitelů, kteří si udělají základní věci a jsou rádi a rozhodně netráví volný čas u auta. Koupí si naftového Accorda prvních ročníků s tím, že třeba na tu nejsilnější motorizaci nemají, nemůžou ji sehnat a chtějí jen vypadat a vykompenzovat si svůj "neúspěch". Najezdí třeba málo a stejně si ten diesel koupí a tvrdohlavě si obhajujou svoje, že nafta jede. Autem se chtějí ve skutečnosti vzhledově prezentovat a funkčnost je jim ukradená (origo díly neřeší vůbec, pravidelná údržba dle intervalů je nezajímá). Dokud auto jezdí, tak ok. Až se objeví první problémy, prodá se za dobrou cenu dál. Jenže ta situace je dneska už i u starších A8g 2.2 i-DTEc, které jsou navíc od výroby méně kvalitní (už je tam to šetření patrnější) a ukazuje se to na množících se dotazek, hlavně na kontrolku DPF filtru a jiné neduhy. Věřím, že K24Z3 bude držák stejně tak jako je K24A3, jenže i tam jsou ceny někde jinde oproti dieselu. Zkrátka ty lidi to auto neuživí, to si vystihnul přesně a chtějí pouze vypadat. Nepřemýšlí nad tím, co všechno se může stát. Jenže koupit levně naftu a provozovat jsou dvě rozdílné věci. Věřím tomu, že ten základní benzínový dvoulitr je naprosto dostatečná motorizace, ale mnozí se s ní nespokojí už jen kvůli základní výbavě u A7g nebo 8g a chtějí alespoň nafťáka, který přece táhne a ušetří korunky za palivo.

Jinak pro Vlastu ohledně Civica. Chápu, co tím myslí. Má pravdu v tom, že pro běžného, nenáročného řidiče je to auto cenově přijatelnější a dá se udržovat i díky více dostupným dílům lépe než Accord. Accord nenabídne 3x více než Civic a někde je Civic lepší. Jenže je si třeba uvědomit to B a objektivně uznat, že Accord je pohodlnější, sportovně střižený vůz střední třídy a může to být třeba 10 let rozdílu oproti Civicu. To už mu nikdo neodpáře. Ať už je to 5 prvkem vzadu u sedanu, který mít Civic z finančních důvodů nikdy v sérii nebude (tím nehaním podvozek u Civica), lepšími sedačkami pro delší cestování, které lépe podrží, jsou většinou elektricky ovládané a od pohledu kvalitnější. Když to porovnáme se Civicem 10g. Sedačky má bídné oproti A7g nebo A8g, motorově taky ztrácí (vyjma K20C1 pochopitelně), je kontrovérzní oproti decentnějšímu, reprezentativnějšímu Accordu (a teď co je pro koho lepší? Mr. Green). Je to jako tvrdit, že místo 5. bavoráka generace F10 s nějakým šestiválcem je lepší si koupit aktuální trojkovou F30 řadu (když tak rád zmiňuješ to BMW) a mít lepší, cenově přijatelnější auto. Zase tak jednoduché to není. Každý jsme jiný, Honda u nás nikdy nebyla úplný mainstream, a máme jiné preference. Znovu opakuji, že problém vidím tam, že spousta lidí si Accorda plete se Civicem a opravdu je může finančně zruinovat v případě vyjěžděných kusů za pár pěněz. Auto za svého majitele (současného, předchozího) nemůže. Taky neznamená, že starší auto je nutně horší. Já to vždycky beru od konkrétního kusu a jak je o auto postaráno. Potom se to logicky promítne v životnosti a spokojenosti. Když budu celoživotně zdravě jíst, hýbat se, vzdělávat se, tak taky vydržím mnohem déle vitalní oproti někomu, kdo žije opak. Nebo alespoň to výrazně ovlivním. kouř Opravdu neznám moc lidí, kteří by měli problémy s udržovaným a správně používaným autem od Hondy. Jenže udržované auto je obecný pojem a slovo top nic neznamená. To si napíše dneska kde kdo. je to dobrý
   Návrat  
kalich je teď offline  kalich
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 0:55   Citovat  

Ahoj co to jako znamená? takže když dávám do A6g druhovyrobu a do budoucna plánuji A8g také 2.0 že to fungovat nebude a že vlastně na servis 8g nemam.?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 1:18   Citovat  

kalich napsal:
Ahoj co to jako znamená? takže když dávám do A6g druhovyrobu a do budoucna plánuji A8g také 2.0 že to fungovat nebude a že vlastně na servis 8g nemam.?

Tak A6g je starej kočár, tam snad ani originální díly neseženeš. Ale když člověk chce, dají se najít pěkné starší origo věci. Jen chtít a být trpělivý. Druhovýroba v 90% je vždycky levná náhražka a nenahradí originální díl. Tak to je. Logicky, kdyby si měl možnost si vybrat mezi origo dílem nebo druhovýrobou bez rozdílu peněz, tak si vezmeš raději ten originální díl (nějaké speciální díly z druhovýroby teď ponechme). Velmi šťastný Pokud šetříš už teď, tak si 7g nebo 8g nekupuj. Asi víš, na co mířím s Crashem86. Nebo si kup, ale potom nenadávej jako hodně dalších, jak je to auto servisně náročný. I když ten dvoulitr je vlastně základ, tak to nebude třeba raketa jako na diesel nebo 2.4. Ale něco to stát taky bude. je to dobrý
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2019 , 6:50   Citovat  

Myslim si, ze kupovat ty auta s tim, ze tam budu davat jenom druhovyrobu, je mylna uvaha. A stalo by nad tim zapremyslet.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2019 , 17:39   Citovat  

kalich napsal:

Prakticky ano, pokud zvladneš servisovat A6g jentaktak z druhovýroby, tak pro tebe tenhle typ aut není (nemusí to být zrovna Honda). Neber to zle, nejde o nic, každý to máme nějaký, každý se nacházíme v jiné životní fázi a máme různý priority, tak opravdu jen píšu objektivní realitu a čerpám ze zkušeností servisu aut a platební morálky zákazníků. Všechno druhovýrobou zachránit nejde. Můžeš ji použít na filtry, brzdy, ale třeba řetězový rozvody motoru na 2.4 jdou sehnat druhovýrobní od FAi kolem 6000,- takže do 10t jsi schopný ty rozvody udělat, ALE pokud to tam dáš tak se připrav, že je za 30t km budeš dělat znova nebo budeš dělat GO motoru. FA1 je největší to snad ne pod sluncem. Takže jediný východisko je orig Honda, kdy i s VTC kolem (který často rachtá) jsi někde na 25t a výš. Velmi šťastný
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2019 , 20:31   Citovat  

kalich napsal:

No v první řadě záleží hlavně na tobě.Pokud ho chceš,kup ho.Servis je taky tvá věc.Určitě bych se toho nebál.Jezdí tu tolik 8géček a pochybuji že každý je takovej magor jako většina z nás tady na hondaclubu Velmi šťastný Pro mne je to auto denní potřeby a žádný sběratelský kousek ani Lexus apod Úsměv Samozřejmě servis potřeba je ale pokud jsi trochu zručný brzdy,oleje i filtry si uděláš sám v garáži.Já ted jdu do Hondy na ventily,to si pápne ale neděláš to každej rok.Neplánuji s tím autem ani najet 400 tisíc abych do toho nacpal dvojnásobek ceny vozu a pak to stejně prodal za pakatel i když budu mít všude napsaný jak je to servisováno v HonděÚsměv A6G budu prodávat taky,téměř vždy honda servis a ted má auto stejně cenu do 30 max s 300 tisíci na triku Velmi šťastný Kámoš dával druhovýrobu a prodal ho za podobné peníze.Já ani on naštěstí žádné vážné závady neměl za ty roky.
Takže můj názor proti kolegům zde je že si ho kup a počítej větší pěníze za servis určitě.I na hodně se mne vždy ptali jestli origo díly (občas v kampani ve slevě) nebo nějakou střední cestu.Kdybych se rozhodoval podle toho jestli budu řešit peníze hned na servis asi bych si koupil trojkovou ochcávku,ale dnes je to všude stejný,prostě servis bude dražší a díly taktéž nejen u Hondy.Nejdražšší servis má BMW a podívej kolik jich jezdí.Polovina peněz je práce a ted se mi zdá v poslední dbě že snad více ještě než díly Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2019 , 21:05   Citovat  

needs napsal:
No v první řadě záleží hlavně na tobě.Pokud ho chceš,kup ho.Servis je taky tvá věc.Určitě bych se toho nebál.Jezdí tu tolik 8géček a pochybuji že každý je takovej magor jako většina z nás tady na hondaclubu Velmi šťastný Pro mne je to auto denní potřeby a žádný sběratelský kousek ani Lexus apod Úsměv Samozřejmě servis potřeba je ale pokud jsi trochu zručný brzdy,oleje i filtry si uděláš sám v garáži.Já ted jdu do Hondy na ventily,to si pápne ale neděláš to každej rok.Neplánuji s tím autem ani najet 400 tisíc abych do toho nacpal dvojnásobek ceny vozu a pak to stejně prodal za pakatel i když budu mít všude napsaný jak je to servisováno v HonděÚsměv A6G budu prodávat taky,téměř vždy honda servis a ted má auto stejně cenu do 30 max s 300 tisíci na triku Velmi šťastný Kámoš dával druhovýrobu a prodal ho za podobné peníze.Já ani on naštěstí žádné vážné závady neměl za ty roky.
Takže můj názor proti kolegům zde je že si ho kup a počítej větší pěníze za servis určitě.I na hodně se mne vždy ptali jestli origo díly (občas v kampani ve slevě) nebo nějakou střední cestu.Kdybych se rozhodoval podle toho jestli budu řešit peníze hned na servis asi bych si koupil trojkovou ochcávku,ale dnes je to všude stejný,prostě servis bude dražší a díly taktéž nejen u Hondy.Nejdražšší servis má BMW a podívej kolik jich jezdí.Polovina peněz je práce a ted se mi zdá v poslední dbě že snad více ještě než díly Úsměv

To je ale blbost těch lidí, že si to kupují a je jim to jedno, co na tom autě je. Zajímá je jen pitomý nájezd a reálnému stavu nerozumí. Barevná kola jsou zase výhodou u mladých. Velmi šťastný Třeba já (a věřím, že mnoho dalších) ty originální díly na starším autě ocení a vždycky se na to dívám. Pro mě je auto složené z druhovýroby šunt. A může to být A8g nebo klidně A5g nebo cokoliv jiného (napříč generacemi). Měl jsem zážitek párkrát s druhovýrobou u funkčních věcí nebo karosářských a nikdy to nebylo 100% a mnohy to byl doslova šunt. Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci. Navíc mám svoje auta rád a nedával bych jim nic podřadného, pokud k tomu nejsem nucený z důvodu vyprodaných zásob. Jenže já jsem ten typ člověka, pro kterého není 20 let staré auto překážkou a nehážu do šrotu. V tom taky vidím veliký rozdíl. Spousta lidí si řekne, že je to starý a už to dál neřeší. Pro mě je starý dobrý, obzvlášt 90. léta. Nepotřebuji novodobé infotainment systémy pro "hloupé" a auto rád řídím a citím v rukách. V opačném případě můžu rovnou jezdit vlakem, pokud by za mě auto řídilo samo. Neviděl bych v tom žádnou přidanou hodnotu. Velmi šťastný

Tak nevím, jestli uspěje argument, že BMW je drahé. Mě třeba Němci a cokoliv mainstream nezajímá. Hondy mám právě z důvodu poměrné vzácnosti a sympatií ze školních let k této značce za dob CRX, S2000 atd. To stejné třeba s Nissanem nebo Toyotou. Na stejné cenové úrovni BMW je pomalu dneska třeba Kia nebo Hyundai. Korejci obecně jsou už docela proslulí tou cenovou politikou. Samotného mě to překvapilo, když jsem viděl účty z autorizáku (v blízké rodině máme novou IX20).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2019 , 21:39   Citovat  

needs napsal:

BMW nema z daleka nejdrazsi dily ,druhovyrobni tuplem ,pak to tak vypada kdyz se srovnavaj jabka a hrusky ,kdyz jsou veci dily ktery hondy proste nemaj a BMW jo ,nebo jinak ,mit nektery tyhle dily hondy co maj BMW tak by to bylo mozna i drazsi , dorucuji se podivat co stoji OEM dily na novy modely hond ,aby pak nekdo nepadl na zadek . BMW ma hlavne drahou praci v autorizaku ,ale v honde ti to taky za dekuji neudelaj a v u jinych znacek to neni jinak ,takze asi tak ,co se tyce cen dilu a jak uz jsem psal BMW ma mnohonasobne na vyber druhovyrobu nez hondy ..
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2019 , 7:42   Citovat  

Tak v prve rade je dobře vedet, KDY a který ty dily se proste musí koupit v Honde! Typu rozvody, casovaci kolo, tlumice a věci okolo, vyfuk třeba i spojka když uz moc, urcite se vyplati podvozkove dily, poloosy! A pokud ma auto najety cca 100k, coz nevim samozrejmne jestli ma. Ja to auto nevidel! Ale jestli teda ma, tak vas z tohohle caka maximalne to casovaci kolo, a pak nejake ty podvozkove dily. Například puk ve spodnim ramenu umi odejit po 70ti tisicich OEM dil! Ale jinak se lejou naplne, vymenuji se filtry, serizuji se ventily a auto slape jak ma. Me teda dela neskutečnou radost, jsem rad ze ho mam, ze si drzi cenu, servisove to nevidim na nejakou bezednou pokladnicku, ma neskutečnou auru kolem sebe a ja osobne ho povazuju za jedno z nejlepších tech obyčejných aut od hondy! Porad vypada krasne, a je podle udelane velmi slusne. Pak jen pokouknout na slabsi mista, a poresit je před tim nez se zacnou ukazovat. Roky co to auto mam se koukam na net, a neumim si vvybrat PRO ME lespi auto za tech 300k rekneme. Legend je sen který si spis nesplnim (tam se spis bojim tech dilu), stejne tak LEXUS (zase dily), INFINITY (a dily). Nastupce by mohla byt 6tkova MAZDA nebo LEGO od Subarka. A taky se muze stat ze ho prodam jen kvůli tomu, ze místo nej koupim auta dve a zacnu setrit na nejakyho toho mazla na duchod.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2019 , 10:01   Citovat  

krtekm napsal:
Tak v prvé řade je dobře vedet, KDY a který ty dily se proste musí koupit v Honde! Typu rozvody, casovaci kolo, tlumice a věci okolo, vyfuk třeba i spojka když uz moc, urcite se vyplati podvozkove dily, poloosy! A pokud ma auto najety cca 100k, coz nevim samozrejmne jestli ma. Ja to auto nevidel! Ale jestli teda ma, tak vas z tohohle caka maximalne to casovaci kolo, a pak nejake ty podvozkove dily. Například puk ve spodnim ramenu umi odejit po 70ti tisicich OEM dil! Ale jinak se lejou naplne, vymenuji se filtry, serizuji se ventily a auto slape jak ma. Me teda dela neskutečnou radost, jsem rad ze ho mam, ze si drzi cenu, servisove to nevidim na nejakou bezednou pokladnicku, ma neskutečnou auru kolem sebe a ja osobne ho povazuju za jedno z nejlepších tech obyčejných aut od hondy! Porad vypada krasne, a je podle udelane velmi slusne. Pak jen pokouknout na slabsi mista, a poresit je před tim nez se zacnou ukazovat. Roky co to auto mam se koukam na net, a neumim si vvybrat PRO ME lespi auto za tech 300k rekneme. Legend je sen který si spis nesplnim (tam se spis bojim tech dilu), stejne tak LEXUS (zase dily), INFINITY (a dily). Nastupce by mohla byt 6tkova MAZDA nebo LEGO od Subarka. A taky se muze stat ze ho prodam jen kvůli tomu, ze místo nej koupim auta dve a zacnu setrit na nejakyho toho mazla na duchod.

Přesně tak je to dobrý

Nechci aby to vyznělo, že je druhovýroba špatná. Pokud použiju vyzkoušenou druhovýrobu na Brzdy (ATE, TRW - dle mě třeba ATE destičky lepší jak orig Honda), filtry (Mahle, Mann), některý části nápravy (Lemforder, 555), tlumiče (Sachs, KYB) tak plně nahradí originál a je blbost vyhazovat za jednou tak dražší originál, když je to víceméně spotřební věc. A někdy dokonce se podaří druhovýrobou vyřešit nějaký častý problém nebo nějakou nedokonalost originálu, protože málokdo inovuje originál díly na starý auta, v tomhle je druhovýroba pořád pružná a vývoj jde dopředu Úsměv Např. Pravá poloosa na C7g

K tomu souboji BMW, Honda. Ted objednávám přední desky na svoje Acco a mám ještě otevřený katalog BMW - ceny maloobchodní s DPH dané výrobcem, at do toho netaháme procenta slev přes net, odběr na firmu atd... zahrnul jsem BMW 3-er 5-er, protože Accord je někde mezi nimi.

Accord 8g ty nejvetší brzdy
ATE: 2596,-
Orig. 3513,-

BMW 3 E90 325
ATE: 3698,-
Orig. 5493,-

BMW 5 F10 530

ATE: 5284,-
Orig. 6374,-

Takže nevím v jakém DOHCVTEC, žije světe, ale pro mě jsou směrodatný čísla a ne jenom jedna bába povídala. V čem se dá souhlasit je že Honda mám napálený takový ty specialitky, třeba na motor atd. (ted jsem objednal zákazníkovi malinkatý snímač klepání na Legend J35 za cca 5800,- Ale zas na druhou stranu kolikrát to člověk na spolehlivého japonce řeší ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2019 , 15:50   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Přesně tak je to dobrý

Nechci aby to vyznělo, že je druhovýroba špatná. Pokud použiju vyzkoušenou druhovýrobu na Brzdy (ATE, TRW - dle mě třeba ATE destičky lepší jak orig Honda), filtry (Mahle, Mann), některý části nápravy (Lemforder, 555), tlumiče (Sachs, KYB) tak plně nahradí originál a je blbost vyhazovat za jednou tak dražší originál, když je to víceméně spotřební věc. A někdy dokonce se podaří druhovýrobou vyřešit nějaký častý problém nebo nějakou nedokonalost originálu, protože málokdo inovuje originál díly na starý auta, v tomhle je druhovýroba pořád pružná a vývoj jde dopředu Úsměv Např. Pravá poloosa na C7g

K tomu souboji BMW, Honda. Ted objednávám přední desky na svoje Acco a mám ještě otevřený katalog BMW - ceny maloobchodní s DPH dané výrobcem, at do toho netaháme procenta slev přes net, odběr na firmu atd... zahrnul jsem BMW 3-er 5-er, protože Accord je někde mezi nimi.

Accord 8g ty nejvetší brzdy
ATE: 2596,-
Orig. 3513,-

BMW 3 E90 325
ATE: 3698,-
Orig. 5493,-

BMW 5 F10 530

ATE: 5284,-
Orig. 6374,-

Takže nevím v jakém DOHCVTEC, žije světe, ale pro mě jsou směrodatný čísla a ne jenom jedna bába povídala. V čem se dá souhlasit je že Honda mám napálený takový ty specialitky, třeba na motor atd. (ted jsem objednal zákazníkovi malinkatý snímač klepání na Legend J35 za cca 5800,- Ale zas na druhou stranu kolikrát to člověk na spolehlivého japonce řeší ...

ja jako bezny uzivatel koukam ,ze napr zimermann predni kotouc je na accord 320mm a stoji 49,33eur tudy odkaz ,na E90 330mm a stoji 46,99eur tudy odkaz ,chladice motoru napr nissens BMW malinko levnejsi ,termostat cca stejna cena ,alternator BMW o 80eur levnejsi ,palivovy filter cca stejna cena atd,atd,
Ty OEM ceny nevim ,ty jsou drahy vsude a treba kdyz jsem chtel OEM kotouc na A7G byl 2x tak drahy jako treba ATE ,
kdyz se ted podivam na kotouc ATE A8G tak 50eur a OEM vyjde na 93eur .. desky jsou natom podobne .

jinak srovnavat technologie a vybavy hond a BMW snad ani nejde ,se podivej na velikost svazku na hondu a na BMW ,nemluve o cidlech atd ,pak je jasny co je drazsi mit tohle vse honda tak to stji vice to si pis ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2019 , 16:13   Citovat  

pořádnej výtlem
Já už končím. Porovnávat auto podle svazku zmatenej = naopak dnešní auta i když jim přibýváji funkce a technologie tak počet kabeláže zas tak závratně nestoupá, protože se jede všechno datově, přes Can linku. V tom se třeba liší zásadně 7g a 8g Accord. Někdo říká že 8g je jen větší facelift 7g, ale to je "uživatelský" pohled. 8g už má úplně jinou strukturu systému elektroniky. 7g mělo jednu "rádoby" jednotku komfortu s jednoduchým CANem a hromadu externích relé, kdežto 8g má dvě plnohodnotné datově provázané MICu komfort jednotky pro levou a pravou stranu auta atd atd. Takze přes vysoký a nízký CAN můžeš auto ovládat i sosat informace.
A co se týče toho počtu čidel, že kdyby měla Honda stejný množství jako BMW tak je to ještě horší pro Hondu. Nevím proč by se počet senzorů měl v zásadě lišit??? Schválně se podívej na statistiku selhání a svolávaček u slavného VANOSU a porovnej s chytřejším i-VTECm u Hondy. A co se týče počtu senzorů - pro příklad, běžné motory mají na výpočet nasávaného vzduch bud MAP senzor nebo MAF senzor(váha vzduchu) a K24 v 8g má ty čidla obě Mrk Někdo nedavno machroval nad druhým, že 7g má MAP a 8g má MAF a málem se zhádali do krve a přitom .... Hihi

Edit: a proč píšeš že je to na BMW o hodně levnější když jsi tady uvedl ceny plus mínus stejný? A když jsi u těch brzd přičti si ke komplet brzdám ještě elektrické senzory opotřebení. A ještě připojení na diagnostiku pro reset nebo korekci stavu destiček - v BMW tuším něco kolem 1500,- Mrk

Promiň, dle vždycky se s tebou dalo diskutovat ale poslední dobou mi přijde že jen prudis nebo blázníš viz. naše debata o typech VTECu ...

Edit 2: Nedá mi to se nezeptat, proč ty máš Hondu? Co vím tak jsi jich vyzkoušel hromadu, proč si nekoupíš moderní BMW a nejezdíš tedy za pár korun.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 8g Type S automat?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina