Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Televizor
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 15:36   Citovat  

Uz tu dlouho nebyl totalni OT Velmi šťastný , zkusite mi poradit?
Divam se po LED TV, cena max. okolo 15 tKc. Sledovaci vzdalenost cca 3 metry, tak uvazuju o 43", ale i o 49(50)" uhlopricce, prece jenom je to u filmu prinosem. Vzhledem k tomu, co to dneska i pri vsech slevach stoji a par referencim o rychlostech procesoru a tim i vykreslovani bych zrejme v pripade tech 49/50" vzal uz i UHD/4K TV. Frekvence panelu je u obou uhlopricek pri tehle cene u HD i UHD realnych 50/60 Hz, 100 Hz aspon u tech 49/50" zacina az tak nad 25 tKc a tolik se mi do toho dvat nechce. Potrebuju Smart TV, tuner i na satelit, aspon pro zacatek at to ma rozumny zvuk uz i samo o sobe, takze tech 2x10W. Moc tomu prave nerozumim, tak snad diky obecnym recem o tom, ze je dobrou volbou LG a Samsung (ke kteremu mam proste sympatie Se stydím ), muze byt rozumnou volbou treba Samsung UE50KU6072 tudy odkaz ? Nebo mi to nekdo vyvratite a mate nejaky jiny nebo jenom dalsi tip? Diky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 15:44   Citovat  

Já bych šel raději s dotazy sem tudy odkaz , ale ještě nejdřív si to pročti , 2-3000 si přidej a ber 55" mám doma 38,42 a 55"
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 15:47   Citovat  

Na tu pozorovaci vzdalenost 3 metry mne prijde jako docela limit uz tech 49/50", 55" urcite nechci.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 15:57   Citovat  

Vůbec nevíš co píšeš , ještě jednou , přečti si to tam , rozepisovat se co proč a jak se mě nechce , vše je tam , jen uvažuj UHD a 3m to je blbost , co ? Viz tabulka a to je jen HD

Son_poz_vzd.PNG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Son_poz_vzd.PNG, 14.47 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 16:07   Citovat  

Techhle tabulek je spousta a nasel jsem i takove, co doporucuji o metr a pul vic. Tady je treba dalsi tudy odkaz kde ma UHD u 50" prinos cca do 2 m a fullHD mezi temi cca 2 a 3 metry.
Proste chci nejspis tech 49/50", urcite ne vetsi. Pak je otazkou, jestli jit do UHD, kdyz se v UHD jeste prakticky nic nevysila a jeho prinos u 50" (ano, to vim i sam), uvidim cca do vzdalenosti 2 metru. Realita je ale takova, ze UHD dneska nestoji skoro o nic vic nez fullHD, zato maji udajne UHD rychlejsi procesory a dokazou lip vykreslovat i horsi signal.
Divam se i po fullHD 48-50" s panelem 100Hz, ale krome Sony s nepovedenym Androidem, ktery proste nechci, nic nevidim.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 16:39   Citovat  

Na plasmu FullHD 100Hz 50" lze koukat od 2,5 metrů co jsem zkoušel, myslím že na ty 3m je ta 50" akorát jak na zážitek tak na kvalitu obrazu.

A když už jsme u TV tak se zeptám já (pokud to bude vadit tak to zmáznu přátele) - taková ta bílá "mlha" přes obrazovku u nových LCD LED to je normální, nebo to v obchodech atd. nebo i v domácnostech mají blbě nastavený? Protože pro mě to je třeba prostě nekoukatelný, např černá není prostě černá. Pořád si myslím že 8-letá kvalitní plasma má o hodně lepší a přirozenější obraz, než ty nový UHD, přijde mi, že barvy jako zelená, červená, modrá jsou nesmyslně přebarvený a černá je šedivá + ta mlha z LED přes to... může mi to někdo zainteresovaný vysvětlit? Úsměv Pač jsem nedavno koukal na TV za 350tisíc která měla být udajně nastvená dobře a ten obraz byl prostě hnus zmatenej
Vím, že je to hodně specifický, člověk od člověka to může vidět jinak, ale já mám třeba měřítko barev lidský obličej + černá barva - čím více se shodují tak to musí být dobrý ne?

Jo a ještě to že plasma potřebuje jadernou elektrárnu a LED LCD by mohla běžet na tužkových bateriiích neberte v potaz, ani bych se nehrabal ve funkcich apod, jde mi jen čistě o obraz.
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 18:59   Citovat  

Co jsem tak koukal, tak ty telky v obchodech mají přepálený jas a kontrast, tzn. až to přivezeš domů, tak to nastavíš jinak. Druhá věc je panel. TN je na tom nejhůře, ale to už snad nikdo nedává. Teď tam je buď PVA, nebo IPS. PVA je na tom lépe.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.1.2017 , 23:36   Citovat  

Nasel jsem jednu rel. levnejsi TV se 100Hz panelem, (49") Philips 49PUS6501. Od cca 17 tKc, ale nejak nemuzu najit aspon nejakou recenzi na ni. Resp. nasel jsem "jenom" par stiznosti a reklamaci, ale zadne smysluplne hodnoceni od skutecneho uzivatele. Pripadne jeste o neco drazsi model 49PUS6561, ta stejna situace.
FullHD se 100Hz panelem se minimalne ve 48-50" v r. 2016 prestaly vyrabet a ani zadny starsi model uz neni v prodeji.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 12:26   Citovat  

A co zkusit televizi vyrobenou v ČR? Hisense nebo Chang Hong.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 12:51   Citovat  

No já jsem na vánoce od ježíška dostal 4K Smart LED-TV od LG a nemůžu si vůbec stěžovat na to kolik to má funkcí a možností jsem ohromen hlavně když si pustím 4K videa z youtube nebo to používám jako bezdrátový monitor od notebooku a tabletu no neměnil bych hlavně se mi líbí ta velikost (139cm) kterou jsem chtěl Úsměv
mohu vřele doporučit ikdyž možna budou lepší a dražší ale mě to vyhovuje

tady můj model tudy LG 55UH605V, recenze
   Návrat  
Fafos je teď offline  Fafos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.1.2017 , 14:21   Citovat  

Hondik napsal:
No já jsem na vánoce od ježíška dostal 4K Smart LED-TV od LG a nemůžu si vůbec stěžovat na to kolik to má funkcí a možností jsem ohromen hlavně když si pustím 4K videa z youtube nebo to používám jako bezdrátový monitor od notebooku a tabletu no neměnil bych hlavně se mi líbí ta velikost (139cm) kterou jsem chtěl Úsměv
mohu vřele doporučit ikdyž možna budou lepší a dražší ale mě to vyhovuje

tady můj model tudy LG 55UH605V, recenze

To mi přijde jako dobrá volba. Vypadá fakt slušně...já osobně mám 48" (na cca 3-3,5m)a vůbec by jsem se 55" nebál...Co se týče značek, tak mám lepší zkušenosti s LG, než se Samsungem. Ten odešel do křemíkového nebe 1/2 roku po záruce...ale asi je to možná o štěstí na konkrétní kus.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jarki je teď offline  Jarki
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.1.2017 , 17:09   Citovat  

Pokud se mohu přidám svůj názor. Nemůžu dopustit na Samsung a ohledně kde koupit, tak jsem zašel do ElectroWorldu. Vybral si kus, vybrečel slevu, protože bych chtěl ten lepší model ale mám peníze na méně vybavený. Jakmile prodejci vycejtili prašule, tak mi stáhli 3 litry a ještě jsem si ji pojistil na 48 měsíců. Zahrnuje to mechanické poškození a když se rozbije, tak mně dají novej model bez řešení reklamace
   Návrat  
Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2017 , 7:35   Citovat  

Sice to není těch tvých +-15.000,- , ale co toto ?? tudy odkaz
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2017 , 10:21   Citovat  

Televizor dnes pokud mozno jiz barevny a s dalkovym-prenosnym ovladacem k preladeni stanic televizoru.
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2017 , 22:36   Citovat  

Bully napsal:
Na tu pozorovaci vzdalenost 3 metry mne prijde jako docela limit uz tech 49/50", 55" urcite nechci.

doma mam SHARP atos quatron 3D "55"

pozorovacia vzdialenost rovnaka a uz sa mi zda maly, siel by som do vacsieho Úsměv
zameral by som sa ale naot ci uz to ma DVBT -2 nie len DVBT-1 v tom je zasadny rozdiel na cene

Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.1.2017 , 23:29   Citovat  

Tak dneska dovezena nova TV, nakonec 55" HaHaaa Philips 55PUS6561 tudy odkaz v Alze za 22 tKc. 100Hz panel, 4K, Android, DO s klavesnici na spodni strane atd. . 3-stranny Ambilight je super featura je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 5:28   Citovat  

55" pořádnej výtlem
musel jsem , můžeš to rozvést , proč ?
Časem si řekneš , ještě že jsem nevzal menší , to ti garantuji.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 8:09   Citovat  

renda4 napsal:
55" pořádnej výtlem
musel jsem , můžeš to rozvést , proč ?
Časem si řekneš , ještě že jsem nevzal menší , to ti garantuji

Proč? Já si zase říkám že by ta 60" byla fajn Velmi šťastný

Bully napsal:
Tak dneska dovezena nova TV, nakonec 55" HaHaaa Philips 55PUS6561 tudy odkaz v Alze za 22 tKc. 100Hz panel, 4K, Android, DO s klavesnici na spodni strane atd. . 3-stranny Ambilight je super featura je to dobrý

Na tu jsem včera koukal v Alze na Showroomu, když jsem čekal na výdej a vzpoměl jsme si při tom na tohle téma Úsměv koukal jsem na ten Ambilight a přemýšlel jsem jestli by mě to rozčilovalo nebo jestli bych z toho byl nadšený a nedokázal jsem se sám se sebou dohodnout HaHaaa ale takhle jak to tam ukazovalo/svítilo/blikalo tak to bylo pěkný je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 9:45   Citovat  

Proc nakonec tech 55" misto 49? Velmi šťastný Odkrokoval jsem si "svou" pozorovaci vzdalenost v obchode u ruznych velikosti uhlopricek a tech 55" je proste uplne v pohode, poradili jste mi dobre je to dobrý Navic kdyz uz jsem pridal na rozpoctu, tak tech 19 vs. 22 tKc (49 vs. 55" u nejnizsich cen tohoto modelu) neni az takovy rozdil. Spatne je to jenom u TV kanalu s prijmem v nizkem rozliseni, kde spatny obraz na vetsi obrazovce pusobi docela rusive.

3-D Ambilight jde ruzne nastavovat i uplne vypnout, ale je to zatracene prijemny bonus. Vazne to pocitove rozsiri obrazovku a vic vtahne do deje filmu. Nejde o blikani, co by rusilo- naopak, pro oci je to prijemnejsi, protoze nevznika kontrast mezi svetlou obrazovkou a tmavym pozadim za TV. Zli jazykove rikaji, ze to dokaze skryt i vady obrazu LED TV Velmi šťastný
K videu- neni moje a samozrejme jde o demo, co spis ukazuje moznosti Ambilightu, u beznych poradu to neni takova divocina.

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 9:52   Citovat  

Ambilight je na wc. Vytáhne to všechen prach na stolku a nerovnosti na stěnách pořádnej výtlem
   Návrat  
Tomik je teď offline  Tomik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 10:00   Citovat  

Hrozny jak dneska delaj ty nozky televize. Kupoval sem babicce s temato nozkama a po vybaleni jsem zjistil, ze ma o centak na kazdy strane kratkej stolek-soucast obyvakove steny, takze putovala hned zpatky do obchodu a vybirali sme podle normalniho stojanu uprostred, tak jak to ma byt.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 11:12   Citovat  

Stepa napsal:
Ambilight je na wc. Vytáhne to všechen prach na stolku a nerovnosti na stěnách pořádnej výtlem

Úsměv
Ja si na Ambilight nestezuju, kvuli nicemu jinymu uz bych si Philips asi uz nekoupil. Je to navykovy, obcas si to pustim jen samotny bez TV...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 12:19   Citovat  

SaKaL napsal:
Úsměv
Ja si na Ambilight nestezuju, kvuli nicemu jinymu uz bych si Philips asi uz nekoupil. Je to navykovy, obcas si to pustim jen samotny bez TV...

Přesně to mě napadlo, že bych to pustil jen tak nastěnu bez obrazu pro efekt, ale nevěděl jsem jestli by to šlo pustit samotný Velmi šťastný Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 12:37   Citovat  

to Tomik: celkem elegantní řešení je VESA držák na zeď.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 18:47   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Přesně to mě napadlo, že bych to pustil jen tak nastěnu bez obrazu pro efekt, ale nevěděl jsem jestli by to šlo pustit samotný Velmi šťastný Úsměv

Jo, jo, jde to. Nevim jak ostatní, novější, já mám tři režimy barev (do modra, do zelena a do červena), přičemž se to tak různě "přelévá" v daném spektru.
Když byla TV nová, tak fungovaly i Smart aplikace, jako třeba Screen Dreams, kdy jsi si mohl pustit třeba krb s praskáním dřeva a světlem okolo, což by bylo kolikrát lepší než nějakej pořad v telce. Pak tam bylo ještě akvárium a už nevim co...
Každopádně nyní, po nějakých 4 letech to zase taková sláva neni. Aplikace nějak nemakaj, smart taky moc neni, YouTube nefachá, páč v mezidobí migrovali někam se serverem a naše TV má prostě zadánu adresu jinam... atd. Občas nějakej ten zásek, resp. nereagování na podněty... no nevim, možná to maj i ostatní "Smart" TV podobně, ale nějak nadšenej nejsem. Ambilight má ale palec nahoru OK
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 19:38   Citovat  

SaKal:
Philips ma uz nejakou dobu docela rozumne fungujici Android (podle recenzi, na rozdil od recenzi na Sony). Jakoukoli aplikaci, prehravac, prohlizec atd. si potom muzes bez problemu nahrat. Krb nebo akvarium ale staci pustit na jakemkoli serveru a na jakekoli TV s pripojenim k netu, prip. si to prece muzes nahrat na flashku a pustit si to i bez netu.
A lepsi nez 2-stranny Ambilight je 3-stranny, je to dost velky rozdil OK Pouzite jsou RGB LED diody, ktere namichaji jakykoli odstin podle barvy sledovaneho obrazu.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 20:39   Citovat  

Tak jasne ze jo, ale predstava, ze musim v internetovem vyhledavaci neco zadavat na televizi mne nahani hruzu Úsměv Neni to zrovna priklad luxusni rychlosti.
Pevne verim, ze Android TV ma budoucnost, tak treba nekdy... Zatim TV nejak funguje a zase tolik ji nevyuzivame, aby mi to stalo za ty penize upgradeovat.
A jinak ano, nase TV ma dvoustranny Ambilight, nicmene nemam pocit, ze by to nejakou barvu neumelo - bylo to mysleno, ze zakladni barvy jsou pri tom sviceni ty tri, ale prolinaj se tam vsechny mozne odstiny a nadechy (cervena => cervena, oranzova, zluta atd.)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.1.2017 , 22:58   Citovat  

Tak snad ke kazde smart TV muzes pripojit s dratem i bez nej klavesnici, mys, PC, notebook, gamepad, pouzivat TV jako dalsi monitor, zrcadlit v nem svuj mobil a vsechno ovladat na nem misto primo na TV atd. atd. .
Aspon rada PUS65xx ma i klavesnici na spodni strane dalk. ovladace. Na to malo, co chci delat na TV, to funguje dobre- hlavne je to proste porad po ruce: tudy odkaz
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2017 , 13:57   Citovat  

Nebudu zakládat nové téma...

Má někdo tip na HD set-top box/rekordér s DVB-T2/C? Podmínkou je záznam na ext. disk ve full HD a slot na CI kartu.

Zatím jsem našel jen toto, nebo jeho combo verzi = DVB-S přijímač navíc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.3.2017 , 22:21   Citovat  

Ze zkušenosti s DVB-T, bych počkal. Tenkrát taky byla bída s nabídkou, když to zaváděli a postupem času se nabídka podstatně zlepšila.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Televizor
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina