Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
VW Golf IV vs. Honda civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2008 , 11:09   Citovat  

Mel bych na vas prosbu, na vsechny co meli docineni aspon z jednim nahore uvedenych vozu, jestli byste sem mohli napsat nejake zkusenosti ohledne vozu co se tyka spotreby, vykonu, mista, kvality zpracovani atd. Jde mne oto, ze bych potreboval co mozna nejobjektivnejsi porovnani vozu, duvodem je, ze muj dobry znamy chce koupit golfa, ale neni si uplne jisty a ja mu navrhl jinou variantu, podle me o hodne lepsi, ale on si stale mysli sve Úsměv. Co se tyce motorizaci, tak chce pouze benzin a spokoji se jak u golfa tak u civica se zakladni 1.4 Golf (75ps) civic (90ps). Ja bych samozrejme doporucil silnejsi verzi! Jeste doplnim, tak zatim vlastni felicii a ta uz jaksi nevyhovuje, jelikoz bude jezdit za praci do prahy a vracet se na vikend na Moravu, to znamena, ze za rok muze najet, tak 20.000 km max. Dalsi aspekt je zajiste por. cena, co jsem tak koukal, tak nabidka civicu je pomerne omezena a ceny jsou mozna vyssi jak u golfu, ale ne nejak vyrazne. Budu rad, za kazde info, protoze v goflu jsem nikdy nesedel a neridil ho o 7g nejakou predstavu a zkusensti mam, spise mne jde o srovnani jako takove, tak mne pomozte premluvit a vyvratit znamemu rozhodnuti Úsměv

P.S: Pokud by byla nejaka konkretni nabidka, tak klidne sem s ni. diky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 4:32   Citovat  

1,4 je u Golfa nesmysl, nezapomeň na to, že je to v podstatě Oktávka. Další nesmyslnej motor je 2,0 mrtvola a žere jako tank.
Já osobně bych volil 1,8T. Žere skoro stejně jako obyč 1,8, ale svezení neni špatný a potenciál taky. No a pak je tam 1,6, neurazí ani nenadchne. Na normální svezení celkem stačí, ale neni to jako japonská 1,6.
Radší než Golfa, nebo Civica 7G bych volil Leona je to dobrý
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 6:23   Citovat  

Mohl bych nabídnout Civic 5d 1.6i Vtec r.v. 02 nebouraný, servisovaný z Hondy "D" za 180t Kč
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 8:05   Citovat  

Asi tezko Ti nekdo poradi VW, kdyz jsme na Honda Clubu, ale par mych zkusenosti...

Mam skoro 3 roky Civica 3D 7g 1.7 v Dieselu na denni jezdeni, Golfa IV 1.4 jsem mel predloni na 3 mesice pujceneho. Mozna jsem moc zvyklej na svy, ktery neni uplne v serii, ale Golf me popravde nenadchnul vubec v nicem. Clovek si pripada jak ve skleniku, podvozkove pohodlny, ale spis houpacka a hur sedi na silnici. Prestoze Civic je takovej tezkej linej tank, ma clovek pri sviznejsi jizde pocit lepsiho svezeni a rizeni (vcetne pedalu) je citlivejsi na odezvu, nez v Golfu, coz bych cekal u nafty/benzin spis naopak. Kamarad ma Civica Sport, to je asi nej kompromis svezeni/spotreba. CTR uz je zase jina kategorie, o tom ani nepisu.

Ja bych se vubec nerozhodoval mezi Civicem a Golfem, kdyz uz tak Civic x Leon, ale tam uz je cena zase nekde jinde.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 8:16   Citovat  

Není Leon taky na podvozku golfu?

Rom. napsal:
Mohl bych nabídnout Civic 5d 1.6i Vtec r.v. 02 nebouraný, servisovaný z Hondy "D" za 180t Kč

Příští rok budu nejspíš něco podobného potřebovat - naši se budou zbavovat Oktávky... Mrk
   Návrat  
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 8:20   Citovat  

Hellborn napsal:

Je to mozny, ale rozdil v naladeni je nebe a dudy
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 8:44   Citovat  

Hellborn napsal:

ano, Leon má naprosto stejnej podvozek jako Golf IV, Okťa a A3

ale Leon ( stejně jako každý Seat ) je branej jako nejsportovnější z těchto 4 aut. Jako jediný má trochu tuhý podvozek

jinak design Leonu je moc hezkej ( 2roky jsem šetřil na CupruR, než jsem koupil ITR ) palubka se mi taky moc líbí ( hodně podobná, né-li stejná s A3 ) motory platí stejně jako u Golfa
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 9:36   Citovat  

Hellborn napsal:

Příští rok budu nejspíš něco podobného potřebovat - naši se budou zbavovat Oktávky... Mrk

OK něco vymyslíme přátele
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 9:57   Citovat  

Na ty 1,6ky od VW bacha... Jsou to strasne zkurveny motory... Zere to, nejede to a :mravenec: se to... Zhruba 5 lidi z peti mi to povedelo z praxe... Ale zase nahoda muze bejt... Nicmene 1,9TDi idealni volba. Tech motoru je jako plevelu a turbo za hubicku...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 10:02   Citovat  

Mam 7g 1,4. Pokud je nekde od Brna muzu nabidnout svezeni, muze si to prolezt at ma s cim srovnavat. Jinak v golfu jsem nikdy nejel takze nemuzu porovnat. Nicmene me ta moje 1,4ka docela prekvapila co se tyce jizdnich vlastnosti. Motor by mohl byt silnejsi ale na jezdeni pohodou bohate staci, ve meste se s tim da i vyprasit par aut, Na delsi trasy bych asi volil 1,6ku nebo 1,7 diesel. Ta 1,4ka je stavena do mesta.
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2008 , 10:55   Citovat  

CJMonty napsal:
Mam 7g 1,4. Pokud je nekde od Brna muzu nabidnout svezeni, muze si to prolezt at ma s cim srovnavat. Jinak v golfu jsem nikdy nejel takze nemuzu porovnat. Nicmene me ta moje 1,4ka docela prekvapila co se tyce jizdnich vlastnosti. Motor by mohl byt silnejsi ale na jezdeni pohodou bohate staci, ve meste se s tim da i vyprasit par aut, Na delsi trasy bych asi volil 1,6ku nebo 1,7 diesel. Ta 1,4ka je stavena do mesta.

presne tak taky ho mame a ta 1.4 staci jede svizne a vklidu prozene i nejakou 1.9 tdi bez problemu. a podvozkove je skvela uz v serii OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
VW Golf IV vs. Honda civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina