Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tak sem vážil AL kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
skodik je teď offline  skodik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 21:12   Citovat  

ahoj,
tak sem vážil kola co mám a nemohl sem se rozhodnout,tak sem vzal osobní váhu a zvážil takže:

13" kolo disk origo Honda s gumou 175/70/13 vážil 12,2 kg
14" kolo disk BBS s gumou 195/65/14 vážil 14,5kg
ještě zítra zvážím 15" co mám a přidám.snad to někomu pomůže. Jo a ty deka jsou +/-

jinak mě zaujala jedna věc,když koukám na inzeráty apod. tak dost často jsou na 1,3 civic 15". když sem je tam zkusmo nasadil a projel znatelně se zhoršila akcelerace i živost auta.takže ta hmotnost je cítit a poznat i v ruce když je člověk zvedne. Takže za lehký kola zas tak vyhozený peníze taky nejsou.tot vše,čus Úsměv Úsměv Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
happy je teď offline  happy
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2008 , 23:09   Citovat  

taky jsem onehda vazil 16ky Borbet a 9,2 ... bez sprcky Smutný. v patek budu vazit TSW Razor 17ky a MiM 15ky co mam na autech ... beru sebou na prezouvani do pneuservisu vahu Mrk. jsem zvedavy ...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2008 , 7:03   Citovat  

17x7,5 Rota Torque 8,2kg
15x7 Ronal Turbo+ Conti 205/50 15,5kg

Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2008 , 9:14   Citovat  

váha a velikost kola, rozměr gumy, to vše dělá hodně.. když dáš na hnanou nápravu o 1kg lehčí kolo, je to na akceleraci jako bys ubral 4kg z auta... cca

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2008 , 9:37   Citovat  

myslim ze ten ekvivalent bude vyrazne vetsi, u horskych kol se v ruznych "popularnenaucnych" clancich doctes neco o desetinasobku.
Kazdopadne mit wheelset na horskym kole 1500g nebo 2kila je ale poradnej rozdil .........

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2008 , 10:07   Citovat  

Já teda kila na kolech neřeším, koupil sem si kola dizajnofky, na blbnutí mám jiný auta než VTI...
Nicméně moje Tomason TN1 17x8" s obutím Pirelli PZeroNero 215/40 ZR17 váží obutý 20,5 kg.
Oproti 15x7" s obutím GoodYear Eagle F1 GSD3 195/50 R15, který vážili 18 kg ten rozdíl na VTI lehce cejtit je, ani né tak při rozjezdech, jako hlavně na maximální rychlosti, tam prostě VTI ztrácí dech. Ale tak...zase to co ztrácím na akceleraci, to se mi bohatě vyplácí na přilnavosti, srovnávat 195/50 Eagle F1 s 215/40 PZeroNero je jako srovnání hrušek s jablky, orzdíl přilnavosti v zatáčce je opravdu výraznej OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 14:34   Citovat  

nejsem honič kg,ale jen se mi sešly sady kol a možnost volby, a když sem je zvedl tak mě překvapil ten váhový rozdíl a proto sem je pak zvážil abych viděl ten rozdíl v číslech. Přilnavost atd je pak další Velmi šťastný dneska ještě dodám t y 15 "

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 15:10   Citovat  

No kdybych se v tvým případě rozmejšlel mezi 13" a 175 pneu a 14" s 195 pneu, tak neváhám ani minutu a beru 14", protože ten váhovej rozdíl bohatě vynahraděj jízdní vlastnosti OK

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 15:56   Citovat  

Toz priklanim se k nazoru soptaka. Take jsem resil pomalou akceleraci. Moje velka kola, 17" 8jj + pneu 235 / 40, jsou tezke (no asi 18kg celkem), ale to jak to drzi v zatackach, to je nehorazne. Takze pomalejsi akcelerace, ale podstatne lepsi prujezd zatackou, coz nejakou akceleraci pri honickach na beznych cestach zcela predci je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 15:59   Citovat  

přesně tak, krásná akcelerace je moc pěkná, ale když pak musíš před každou zatáčkou přibrzdit, abys jí vůbec projel a za zatáčkou to zase roztahovat, tak to je nejen pomalejší, ale troufám si říct že i ne-ekonomičtější je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:11   Citovat  

jako já sem rozhodlej pro ty 14" je s gumou 185/60,ty 13" nechám na zimu i když jsou to origo honda Velmi šťastný stejně po novým roce jdu do swapu na 4 bod tak se to srovná Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný jak sem psla ty váhy pro zajímavost když sem to vážil, tak sem se chtěl podělit Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:12   Citovat  

sopta napsal:
přesně tak, krásná akcelerace je moc pěkná, ale když pak musíš před každou zatáčkou přibrzdit, abys jí vůbec projel a za zatáčkou to zase roztahovat, tak to je nejen pomalejší, ale troufám si říct že i ne-ekonomičtější je to dobrý

ou, popsal jsi to jak prvni sex ... jsem z toho celej zdurelej, pujdu ho vytahnout na svet ...
sveho preludaka VTEC projedeme se po prazeeee VTEC

Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:22   Citovat  

no nevim, já mám 8palcový 14" s váhou vč. gumy cca 13kg a paráda jak rozjezd tak i zatáčky ... podle mě když dáš menší lehoučký širší kola s pořádnou gumou je to o dost lepší než velký těžký :mravenec: se stejně velkou gumou a to i vzhledově... velký kola na malym autě vypadají pitomě, jasný věc názoru, já preferuju spíš menší ale pořádný kola a gumy... když dám plecháče je to věčnost, než se to roztočí .... a ta pružnost na malých kolech paráda...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:30   Citovat  

Miki Civic napsal:
no nevim, já mám 8palcový 14" s váhou vč. gumy cca 13kg a paráda jak rozjezd tak i zatáčky ... podle mě když dáš menší lehoučký širší kola s pořádnou gumou je to o dost lepší než velký těžký xxxxx se stejně velkou gumou a to i vzhledově... velký kola na malym autě vypadají pitomě, jasný věc názoru, já preferuju spíš menší ale pořádný kola a gumy... když dám plecháče je to věčnost, než se to roztočí .... a ta pružnost na malých kolech paráda...

A co kdybys napsal, jakou sirku pneu mas a s cim ty zatacky "srovnavas?" Úsměv Ja osobne bych nikdy neveril, jakej rozdil je mezi 16" 205 50 a 17" 235 40, nez si to denne prozivam na oblibenych trasach je to dobrý

Opičák [4]
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:33   Citovat  

ReNo napsal:
A co kdybys napsal, jakou sirku pneu mas a s cim ty zatacky "srovnavas?" Úsměv Ja osobne bych nikdy neveril, jakej rozdil je mezi 16" 205 50 a 17" 235 40, nez si to denne prozivam na oblibenych trasach je to dobrý

no ted nic moc, 195/55, předtím jsem měl 195/45 a to byl mazec.. samozřejmě se sníženým podvozkem tužším.. chtěl jsem 205/45 ale to jsem si pak rozmyslel...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2008 , 16:35   Citovat  

osobně si myslím ,že na moji 1,3 ty 14 budou akorát takovej kompromis,přece jen ta menší guma na boku to podrží víc do zatáček a nebude zas nesmyslně široká. Moje cesta do práce jsou samý zatáčky kde sjou snad jen 3 úseky rovný a maximálně 100m takže sranda tam i zpět Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

195/50/15 disk borbet váha 15,4kg

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tak sem vážil AL kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina