Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení mot. vozidel
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 19:58   Citovat  

Ahoj,

dostal jsem se do následující situace:

Jel jsem trasu ČB - Praha, a před obcí Dubenec jsem na přerušované čáře předjel dvě vozidla, aniž bych je ohrozil. Při klesání k obci Dubenec jsem jel za vozidlem, které bylo vyšší než má pozice, a tudíž jsem měl zakrytý výhled vpřed. Najel jsem si tedy přes dvojitou přerušovanou čáru, abych viděl alespoň částečně dopravní situaci a v případě nějaké nenedálé události mohl reagovat. Při nájezdu na R4 jsem viděl 300 - 400m před sebou najíždět vozidlo, zda mnou jela předjetá Octavia červené barvy s poznávací značkou 6A2 xxxx. Rozhodl jsem se přejet do levého pruhu (opět aniž bych někoho ohrozil) a zrychlil jsem tak, abych předjel dané vozidlo, které si připojovalo. Bohužel pro mou smůlu jsem pravděpodobně nepoužil směrové světlo (blinkr). Při překonání předjížděného vozu mě pán problikl a byl nalepený na mém kufru.

Následně odjel. Dojel jsem na zúžení o 30km dál a dat nastala situace, které bych se rád vyvaroval. Pán mě začal uráže a sprostě mi nadávat (nehledě na to, že měl s sebou děti a manželku). Oháněl se paragrafy a po delší slovní přestřelce, které byla z obou stran nevybíravá, mi řekl, že má vyfocenou mou SPZ a že mi zítra zašle předvolání k Přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel.

Tak a teď to hlavní, pokud mě opravdu předvolají k tomuto přezkoušení, tak bych měl být dle Zákona č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, odstavce 4) Držitel řidičského oprávnění je povinen podrobit se přezkoušení z odborné způsobilosti ve stanovené lhůtě. Nemůže-li se držitel řidičského oprávnění ze závažného důvodu podrobit přezkoušení z odborné způsobilosti ve stanovené lhůtě, oznámí tuto skutečnost neprodleně příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který mu stanoví lhůtu náhradní.

Dá se proti tomuto nějakým způsobem bránit / odvolat či zažádat o přezkoušení v místě trvalého bydliště? Nevěřím tomu, že by to došlo až tak daleko (byť pán tvrdil, že je zkoušející a že to dělá denně - oháněl jsem nějakým paragrafem 98 vyhlášky o pozemních komunikacích). Je však lepší se připravit na všechno! Díky za pomoc! přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 20:03   Citovat  

v první řadě bych mu nezastavil Velmi šťastný a pak si myslím musí být prokazatelný důvod k takovýmu předvolání, což fotka z mobilu asi těžko bude...
   Návrat  
sylvik je teď offline  sylvik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 20:03   Citovat  

SpaceMan napsal:
Ahoj,

dostal jsem se do následující situace:........

Ahojky, zítra se Ti poptám v práci, prosím vezmi si na me od M@jka telefon a přopomeň se, abych na to nezapomněla.
Ale podle mě se jen čepejřil jak kohout a nic s tím dělat nebude!!
   Návrat  
Zombie je teď offline  Zombie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 20:07   Citovat  

SpaceMan napsal:
Ahoj,

dostal jsem se do následující situace:

To je blbost. Nemá důkaz, nahrávku, že jsi něco udělal špatně. A přezkoušení je brnkačka. Dělám to jednou ročně přes e-learning na internetu. To není jako dělat řidičák.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 20:23   Citovat  

asi stejnej magor jako tenkrat jak se tu resil udajny policista v civilnim voze Velmi šťastný rekl bych mu at me neobtezuje a nebavil se s nim..paklize by nejak vyrazne rostla agresivita vuci me nebo mojemu autu zacal bych to nejak resit Mrk

a prijde ti tak akorat velke
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 21:58   Citovat  

A navíc přezkoušení se týká jen řidičů profíků a nebo s náklaďáky. je to dobrý standartního "B" se to netýká.
   Návrat  
martas je teď offline  martas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 22:07   Citovat  

mavnul bych rukou a jeste se mu vysmal pořádnej výtlem
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 22:14   Citovat  

tak tohle je fakt k smichu aby me nekdo buzeroval za to ze sem ho predjel sice bez smerovky ale budis a zadne ohrozeni nenastalo ale spis bych mu rozsvitil brzdovky kdyz by byl na me nalepeny
tohle sem udelal jak sem se vracel z Olomouce a najizdel sem na dalnici smer Ostrava a stihal sem svoje kamarady tak sem z pripojovaciho pruhu vyletel az do leveho krajniho u svodidel a predjel tak 4 auta a nikdo ani nesteknul Velmi šťastný
   Návrat  
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2012 , 22:29   Citovat  

Hondik napsal:
tak tohle je fakt k smichu aby me nekdo buzeroval za to ze sem ho predjel sice bez smerovky ale budis a zadne ohrozeni nenastalo ale spis bych mu rozsvitil brzdovky kdyz by byl na me nalepeny
tohle sem udelal jak sem se vracel z Olomouce a najizdel sem na dalnici smer Ostrava a stihal sem svoje kamarady tak sem z pripojovaciho pruhu vyletel az do leveho krajniho u svodidel a predjel tak 4 auta a nikdo ani nesteknul Velmi šťastný

Hondííík!HAF HAF!! pořádnej výtlem
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 8:03   Citovat  

Čau, něco podobného se mi stalo taky, zachovej klidnou hlavu. Jsou prostě na cestách kovboji, co si musí něco dokazovat a z hlavy ti řeknou pár paragrafů, nebo přímo policajti, co nejsou ve službě, ale myslí si, že když mají u sebe služebák, že vládnou celému světu Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný ale mimo službu jsou to obyčejný lidi jako většina na tomhle foru, takže být tebou vůbec bych se tím netrápil
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 8:19   Citovat  

jira851 napsal:
nebo přímo policajti, co nejsou ve službě, ale myslí si, že když mají u sebe služebák, že vládnou celému světu Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný ale mimo službu jsou to obyčejný lidi jako většina na tomhle foru, takže být tebou vůbec bych se tím netrápil

pro upresneni policajt mimo sluzbu neni obycejny clovek jako vetsina na tomhle foru..policajt je policajt 24h denne Mrk coz si asi rada lidi neuvedomuje

jinak k tomu dementovi jak sem rekl driv..nejspis nejaky mesuge..vubec bych se s nim nebavil Ble
   Návrat  
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 8:45   Citovat  

Mimo službu tě ale nemůže prudit řečma ohledně nevím čeho...těžko pojede policajt s rodinkou na dovolenou po cestě se mu bude zdát, že auto, které ho předjelo nejede jak má a rozhodne se ho zastavit. Mimo službu se do tebe jednoduše pouštět nemůže, ale samozřejmě to někteří frajeři dělají.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 8:48   Citovat  

SpaceMan:
a) Nic se nestane, na zaklade nejake fotky z mobilu se panovi tak maximalne vysmeji, pokud by byl takovy de.ment, aby s tim lezl na policii.
b) Na podobne zamindrakovance obvykle plati nedelat nic. Proste sedim, nachystam si mobil, kdyby chtel napr. okopavat auto a klidek. Jednou se takovej geroj na me hnal na semaforu, sotva jsem vytahl mobil a zacal si ho tocit, hodil zpatecku a valil do auta, smal jsem se jeste doma.

Kazdopadne pocet ubozaku, co si neco dokazuji i s rodinkou v aute me obcas prekvapuje. Nemel na strese kola? Cyklouni jsou v posledni dobe cim dal horsi i za volantem, coz je ovsem logicke, kdo se chova jako hovado za riditky, tezko se bude za volantem chovat jinak.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.5.2012 , 9:12   Citovat  

Tak všem díky za pomoc. Hodně mě to uklidnilo. Včera mi nebylo zrovna OK a tenhle pán mě opravdu vytočil. Chtěl jsem se s ním slušně pobavit o tom, proč ohrožuje ostatní řidiče, ale ve chvíli, kdy stáhl okýnko a oslovil mě: Hej ty demente, si jako myslíš, že ..... bla bla bla ..... , mi trochu ujely nervy a pustil jsem se do něj stejným tónem. Nejvíc mě na celé situaci mrzí to, že jsem si ho nenatočil a že to museli poslouchat ty dvě malý děti vzadu.

Takže kdyby náhodou něco, tak dám určitě vědět. Ale jak jsem napsal. Domnívám se, že pes, který štěká, nekouše. přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přezkoušení z odborné způsobilosti k řízení mot. vozidel
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina