Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Slunečná neděle byla černým dnem motorkářů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 19:21   Citovat  

souhlasim z darkem co napsal jinak zkusenost jako psal monty bohuzel neni vyjimka nesouhlas
jediny stesti je ze 90% motorek je slyset opravdu daleko takze kdyz neco takovyho slysim tak koukam kde je a co asi bude delat kdyz je chci odbocit radsi motorkare pustim aby zbytecne nedoslo k nehode,ja radsi pockam nez aby me trefil myslim ze v c5g by me mohl taky velmi snadno zabit pri trose stesti ono vzit me ve 150 pri odbocovani na dvere by bylo hotovy

jinak myslim ze hlavni problem ridicu aut je ze nepouzivaj blinkry (nebo az ve chvili kdy toci volantem a natazenym ukazovakem o nej skrtnou) a vubec ale vubec nepouzivaj zpetny zrcatka Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 19:57   Citovat  

tak s tímto naprosto souhlasím hodně lidí jezdí tak, že si říkají, že ti za nimi nepotřebují vědět kam se chystají valit se svým vozítkem. Nebo to dají laskavě vědět až když odbočují. Přijde mi, že vyznávají italskou jízdu "co je za mnou to mě nezajímá". Jak zde již bylo několikráte řečeno je to vše na vzájemném ohledu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Blade je teď offline  Blade
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 20:03   Citovat  

Kdyby všichni jezdili podle pravidel, bylo by daleko míň nehod...A to jak řidiči (asi věděli, proč nás a auto škole vždycky před odbočením nutili podívat do zrcátka!!!), tak ale i motorkáři.
Je pravda, že většinu nehod přímo nazaviní oni, ale kdyby dodržovali povolenou rychlost a předpisy, stíhli by ve většině případů reagovat a vyhnout se nehodě.
Obě dvě strany musí předvídat a uvažovat dobředu...
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 26.5.2008 , 20:03   Citovat  

dnes odpo wokurka

IMG_2078.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_2078.jpg, 193.32 kB
   Návrat  
Petra Baková je teď offline  Petra Baková
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 11:53   Citovat  

jako každej má právo na názor, taky sem měla na motorce nehodu, mám jen 150, na silnější si netroufnu, zatím ale když sem jela ze školy tak v protisměru vylítl starej dědek v oktávce, samozřejmě že mě vytlači do škarpy, takže motoka šla do boku, orvala sem si pulku těla, roztrhla loket a motorka mi slítla na nohu a uvěznila mě pod sebou, dědek se jen podíval a jel vesele dál. asi po půl hodině jel okolo jiny děda, ten motorku ze mě sundal, a pak pro mě dojel táta a hodil mě do nemocnice.jsou i slušný motorkáři ale těch je podle mě už málo. kdo si koupí silnou motorku musí ji zvládat. já sem puvodně chtěla Suzuki GS500, ale nezvladnu ani naši yamahu 550 tak sem si koupila MZtu a zabít se mužeš i na :mravenec:ý babetě. a jak řikám Já, Sám si strujcem svýho osudu.a psala sem tam že lituju pouze těch kteří za to nemužou a nějakej pičus jim neda přednost.
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:02   Citovat  

každý to vidí jinak dle svých zkušeností, protože pokaždé to taky jinak je... někdy to spacká auto, někdy motorka, někdy to vyplyne z nějaké blbé situace ...
   Návrat  
V@P je teď offline  V@P
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:04   Citovat  

Petra Baková napsal:
jako každej má právo na názor, taky sem měla na motorce nehodu, mám jen 150, na silnější si netroufnu, zatím ale když sem jela ze školy tak v protisměru vylítl starej dědek v oktávce, samozřejmě že mě vytlači do škarpy, takže motoka šla do boku, orvala sem si pulku těla, roztrhla loket a motorka mi slítla na nohu a uvěznila mě pod sebou, dědek se jen podíval a jel vesele dál. asi po půl hodině jel okolo jiny děda, ten motorku ze mě sundal, a pak pro mě dojel táta a hodil mě do nemocnice.jsou i slušný motorkáři ale těch je podle mě už málo. kdo si koupí silnou motorku musí ji zvládat. já sem puvodně chtěla Suzuki GS500, ale nezvladnu ani naši yamahu 550 tak sem si koupila MZtu a zabít se mužeš i na :mravenec:ý babetě. a jak řikám Já, Sám si strujcem svýho osudu.a psala sem tam že lituju pouze těch kteří za to nemužou a nějakej pičus jim neda přednost.

Takže nějakej blbec tě vystrčí do škarpy a pak ujede to je taky dobrý svinstvo. Dneska bych si motorku fakt nekoupil strávit třeba půl roku v nemocnici mě fakt neláká.
   Návrat  
Petra Baková je teď offline  Petra Baková
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:05   Citovat  

já sem tři měsíce nemohla hnout rukou
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:06   Citovat  

me by se libilo mit motorku, ale zustanu u teorie, jednak sem dost rozumnej a mam se moc rad i lidi okolo na to abych si ji fakt koupil a jednak na ni nemam :)
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:13   Citovat  

měl jsem několik nehod na kole,tudíš si myslím že to není o rychlosti...většinou sem jaksi nedostal přednost z prava,či rovnou byla ignorovaná hlavní.Jedné dámě jsem vylomil dvěře u oktávky která mí je před kolo otevřela(to se mi líbilo,moc to nebolelo a paní se rozčilovala tak že ji až pčr uklidnila pokutou a mně následně pojišťovna zaplatila célé nové kolo.Prošel sem taktéž do traby komby bokem,kdy jsem si krásně pomuchlal žebra a otevřel kůži o klíční kosti tupím nárazem.Nejhorší karambol jsem měl na silničním kole v Brandýse nad Labem,kdy jsem ho před kopcem rozdupal a důchodkyně svého pudlíka měla na naviáčku a chtěla přecházet(mimo přechod)uviděla mne zastavila ale psa nechala vyběhnout s tou šňůrkou která se mi i s psíkem a bábinou rukou v naviáku vmotala do předního kola...toho datla co jsem hodil bych nikomu nepřál,držkou a ramenem po asfaltu a ještě na vás spadne kolo pes a vzteklá důchodkyně...na motorce(a já rád kochací weterány mi taktéž nebyla mnohokráte dána přednost).naštěsní s motorkou jsem ještě žádný karambol pořádný neprožil,když nebudu počítat to že werolex má tendenci chodit v zatáčce dobře přez střechu... Je to tam.
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:14   Citovat  

Taky si motorku nemůžu pořídit z důvodu, že se mám rád Velmi šťastný

Ale jestli jsou motorkáři "neviditelní", co potom máme teprve říkat my na kolech? Tak to valím bulvy
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:18   Citovat  

neyo napsal:
Taky si motorku nemůžu pořídit z důvodu, že se mám rád Velmi šťastný

Ale jestli jsou motorkáři "neviditelní", co potom máme teprve říkat my na kolech? Tak to valím bulvy

jj na kole je to mazec,motorka je aspon slyset.............
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:23   Citovat  

ja mel na zakladce anglictinare, co byl vasnivej cyklista a jednou uz mel sesivanej xicht dost osklive a podruhy uz to neprezil :( fajn typek to byl, mladej, taky mu nedali prednost a sejmuli ho proste. proste vsude sou prasata.
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:29   Citovat  

no jestli nekteri blazni jezdi takhle tak se ani nedivim jak to pak na silnici vypada..... Tak to valím bulvy Ble

tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:38   Citovat  

chtel bych videt darka jak dava nejakymu motorkarovi v aute prednost kdyz mu tam vlitne po hlavni 200km/h kdyby motorkari jeli slusne(vim ze to nejde) a dodrzovali rychlost (nesmysl) tak se nikomu nic nestane Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:40  Naposledy upravil PAKO dne 27.5.2008 , 12:47, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

nejlépe vloženo jak se dá

odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 12:41   Citovat  

tak tohle je typicky nakrmeni skrz media a policii (ktera samozr. vidi jen to zle ze sve prace, tezko nekoho zastavej jen aby ho pochvalili, ze jede bezpecne a misto pokuty mu za to zaplatili). Co sem koukal na to video, tak sice jel rychle, ale dle me bezpecne, v obcich jel vyrazne pomalejc, zpomaloval i kvuli horizontu, nez predjizdel tak nakoukl, hodne lidi ho pustilo, takze predjel bezproblemu i pres plnou... tohohle motorkare neodsuzuju, ten umi pouzivat i brzdy.
   Návrat  
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 13:02   Citovat  

Bitkar napsal:
tak tohle je typicky nakrmeni skrz media a policii (ktera samozr. vidi jen to zle ze sve prace, tezko nekoho zastavej jen aby ho pochvalili, ze jede bezpecne a misto pokuty mu za to zaplatili). Co sem koukal na to video, tak sice jel rychle, ale dle me bezpecne, v obcich jel vyrazne pomalejc, zpomaloval i kvuli horizontu, nez predjizdel tak nakoukl, hodne lidi ho pustilo, takze predjel bezproblemu i pres plnou... tohohle motorkare neodsuzuju, ten umi pouzivat i brzdy.

no kazdopadne to neni zadnej zelenac Úsměv a je jasny ze to policie pouzije ,jestli ho chytne jako odstracujici pripad,
ale kdyz chce zavodit tak ma jet na okruh a ne ohrozovat ostatni lidi! Ve 180 tezko neco udela kdyz mu vyjede nejakej strejda z vedlejsi 70kou, ze to nemuze predpokldat ze tam takovejhle typek jede takhle rychle.

nevim jestli tu silnici znas, ale me se teda nezda zrovna v pohode na ni ujet 24 km za necelejch 10 minut.
   Návrat  
marab je teď offline  marab
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 13:25   Citovat  

PAKO napsal:
měl jsem několik nehod na kole,tudíš si myslím že to není o rychlosti...většinou sem jaksi nedostal přednost z prava,či rovnou byla ignorovaná hlavní.Jedné dámě jsem vylomil dvěře u oktávky která mí je před kolo otevřela(to se mi líbilo,moc to nebolelo a paní se rozčilovala tak že ji až pčr uklidnila pokutou a mně následně pojišťovna zaplatila célé nové kolo.Prošel sem taktéž do traby komby bokem,kdy jsem si krásně pomuchlal žebra a otevřel kůži o klíční kosti tupím nárazem.Nejhorší karambol jsem měl na silničním kole v Brandýse nad Labem,kdy jsem ho před kopcem rozdupal a důchodkyně svého pudlíka měla na naviáčku a chtěla přecházet(mimo přechod)uviděla mne zastavila ale psa nechala vyběhnout s tou šňůrkou která se mi i s psíkem a bábinou rukou v naviáku vmotala do předního kola...toho datla co jsem hodil bych nikomu nepřál,držkou a ramenem po asfaltu a ještě na vás spadne kolo pes a vzteklá důchodkyně...na motorce(a já rád kochací weterány mi taktéž nebyla mnohokráte dána přednost).naštěsní s motorkou jsem ještě žádný karambol pořádný neprožil,když nebudu počítat to že werolex má tendenci chodit v zatáčce dobře přez střechu... Je to tam.

Hele a co ta bouračka na kole, když si jel z loučení se svobodou den před tvoji svatbou a společensky unaven si usnul na kole, to se nepočítá? pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 13:28   Citovat  

jak společensky...20km tam 20km naz5 a ráno v 5hodin??? prostě padla únava a ten kopeček byl pěkně rovnej mírnej a dlouhej,tak jsem šetřil oči pořádnej výtlem
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 13:38   Citovat  

Bitkar napsal:

no nevim, ale ve 200km/h vletět do obce mi nepřijde jako moc rozumný. A 240km/h přes křižovatku taky neni uplně košer. Si vem že vyjíždíš na silnici a najednou přiletí frajer ve 240. To se můžeš rozhlížet jak chceš a stejně ho dostaneš
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 14:18   Citovat  

to sem tam nevidel, ale tak vyjimky se v ty jizde najdou no, jeste ma co pilovat :) jinak pekna jizda.
   Návrat  
Jinoch je teď offline  Jinoch
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 14:35   Citovat  

Dejf napsal:
no nevim, ale ve 200km/h vletět do obce mi nepřijde jako moc rozumný. A 240km/h přes křižovatku taky neni uplně košer. Si vem že vyjíždíš na silnici a najednou přiletí frajer ve 240. To se můžeš rozhlížet jak chceš a stejně ho dostaneš

to je přesně to o čem mluvím, když ho nevidíš ani neslyšlí tak mu prostě nejsi schopen tu přednost dát ač se snažíš sebevíc. Jak jsem koukal na ten záznam tak nejméně na třech křižovatkách z vedlejších ulic na moc velkou vzdálenost vidět nebylo. Nemluvě o tom, že když se ti podívá s mašinou v takové rychlosti do dveří spolujezdce tak se ti spolujezdce posadí na klín. Osobně proti tomu sedání na klín nic nemám (samozřejmě, když jde o nějakou hezkou paní), ale v tomto případě si na tebe sedne nespíš i s autosedačkou. Velmi šťastný .
   Návrat  
Rysa je teď offline  Rysa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 14:39   Citovat  

to ma prave hromada lidi v hlave popleteny ze prednost je prednost a hotovo ale kdyz nekdo jede kilo v useku kde je snizena rychlost na 60sat a je to v zatacce (my tady v brne takovy useky mame) tak je tam ten rychlostni limit snizenej pro to aby bylo mozny tu prednost dat plati to i pro auta nejenom motorky a postih by mel byt na strane toho kdo porusil rychlost, protoze ja se s civicem nedokazu rozjet z 0 na 50 za desetinu sekundy tak jak tam rychle prileti nejakej magor kdyz se rozjedu nemame jeste elektromobily:)
   Návrat  
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 14:41   Citovat  

Rysa napsal:
chtel bych videt darka jak dava nejakymu motorkarovi v aute prednost kdyz mu tam vlitne po hlavni 200km/h kdyby motorkari jeli slusne(vim ze to nejde) a dodrzovali rychlost (nesmysl) tak se nikomu nic nestane Mrk

Kdybys se mnou aspon nekdy sedel v aute a vedel jak ridim kdyz najizdim z vedlejsi na hlavni, tak bys mlcel. Jenze to ty nevis, protozes se mnou nikdy nejel. Tak co mne k*rva beres do huby ??????

Prave proto, ze jsem casto svistel na masine v rychlostech o kterych se autarum muze na okreskach zdat, si davam setsakramentskyho majzla na to jak a kam najizdim. Narozdil od tech kteri nevi o cem mluvi, protoze to nikdy nepoznali.
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 15:41   Citovat  

Radek11111 napsal:
je pravda, že nejezdí 90, ale jak tu bylo řečeno, to na takový motorce ani nejde...a z vás nemotorkářů jezdíte všici s autem 90?
Jak to, že motorka nemůže jet 90? Pro mě dodržovat předpisy není problém. V mezích možností.
   Návrat  
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 16:06   Citovat  

Petan B: v mezích možností znamená? že ji pořád nedodržuješ.....nevím,nečetl jsem zda nějakou motorku máš nebo měls, ale jestli silniční motorku držíš na 90ti, tak seš fakt dobrej....nejde to z toho důvodu, že tam máš 6ku a malinko otáček a připadá ti, jak kdybys jel jak :mravenec:,stačí trochu vrknout do plynu a hned je tam víc... Úsměv ....ba dokonce nevím jestli pro někoho na motorce není nebezpečnější jet 90 než třeba 130..pač když jedeš 90, každej s favoritem atd tě musí předjet a ne vždy bezpečně....
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 16:16   Citovat  

Radek11111: Motorku nemám. Měl sem fichtla. Takže v mezích možností na autě je tak 100km/hod. Ale určo ne 150km/hod na motorce tam, kde je 90km/hod. Oni ti motorkáři nejen jezdí, jako by byli neviditelní, ale i tak trochu nesmrtelní. A dokážu si představit, co udělá motorka při jemném přidáním plynu. Kamarád má Yamahu FZ6 a 5t ot/min, tam měl jako by nic. Jen podotýkám, že na volnoběh, aby mi to ukázal. Ale abych si na to sedl, tak takovej blázen nejsem.
   Návrat  
santik je teď offline  santik
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 17:50   Citovat  

jinoch: tak pokud jsi u policie, mel bys vedet, ze ve vetsine pripadu muze za nehodu motorky auto, konkretne prehlednuti. to je statistika nehod a ne nejake dojmy:)

dalsi vec je, ze motorkar ohrozuje predevsim sebe a pokud byste srovnali 100 nehod zavinenych motorkou a 100 nehod zavinenych autem, zjistili byste, ze motorkari zabiji, tezce zrani mnohem mene lidi (samozrejme pokud nepocitam je samotne).

jednoznacne je tedy rychla jizda na motorce pro spolecnost (ostatni ucastniky silnicniho provozu) mene nebezpecna nez rychla jizda autem.

to ze jezdi spousta motorkaru jak hovada je bez diskuze. joo, jeste k tomu videu - typek to jel podle me dobre a docela bezpecne - rozhodne bezpecneji nez na vetsine podobnych videi..

nejhorsi je vytvareni medialniho dojmu, ze motorkari jsou jezdici vrazi, protoze to zvysuje nevrazivost ostatnich ridicu. je to v podstate rasismus, kdy jsou lidi odsuzovani za to jaky dopravni prostredek voli.. v dusledku to pak u labilnich jedincu vede k "trestani" motorkaru napr. umyslnym branenim v predjeti (takovi autoskinheadi).. verim tomu, ze az bude mit motorku kazdy druhy (treba jako v nemecku), tak uz se nebude jednat o neco neznameho a lidi se prestanou motorek bat a hlavne prestanou stvat ostatni proti motorkam.. uf, jsem se rozepsal, proste by tyhle veci mely byt minimalne v nejakem etickem kodexu novinaru, protoze vytvaret nenavistne prostredi urcite neni v poradku..
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.5.2008 , 18:22   Citovat  

Jak to tak pročítám, tak tu zazněly hlavní faktory jako: nedání přednosti autem, vysoká rychlost motorky, nedávání blinkru řidiči aut i motorek, nepředvídavost a procento ohrožení ostatních účastníků provozu.

Ohledně médií nemá cenu cokoliv komentovat.

Každý má tak trochu tu svou pravdu. Vzhledem k tomu, že už se mi párkrát stalo, že jsem nějakou tu chybu za volantem též udělal a myslím tím nepodívání se do zrcátka ... a asi tak opravdu cca 4x za těch 9let co řídím, se mi při opravdu velkém přiblížení se vozidlu v pruhu vedle mne či proti srdce zhouplo až do kalhot a byl jsem :mravenec: až za ušima (hned se mi před očima přehrál jakoby film, co se asi mohlo stát a nebyl to zrovinka příjemný pocit, a to jsem byl buď v autě sám či s drahou polovičkou, tak si dávám pozor a využívám maximálně všechny zrcátka a blinkry dávám kurewsky brzo, kdo za mnou někdy jel, tak to může potvrdit ... na dálnici zejména, možná až zbytečně moc brzy-třeba tak 250m před odbočovacím pruhem, ale 250m ujedete rychle, ale sich je sichr ... !!!

Takže o čem píše dark, bitkař o koukání se, předvídání a dávání blinkrů ... vím své.

Ale bezohlednost a ohrožování jak motorkářů tak řidičů odsuzuju stejnou měrou!!!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Slunečná neděle byla černým dnem motorkářů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina