Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Strana 82 z 212
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 10:01   Citovat  

Vážení,
máte to fajné.

Musíš se svézt, Míro to auto naladil úplně parádně.

V pátek na dílně v Otrokovicích u Silponix cestou na Hona Relax Meeting Adamov:

- výměna China ShortShiftu za model Silponix: kombinace OEM HONDA vršek a nerez by Silponix spodek se stavitelnou délkou
- instalace Polyurethanového silentbloku držícího tyče řazení
- instalce závitové vložky pro šroub ventilového víka - konečně po letech
- seřízení ventilů
- instalace regulátoru tlaku paliva
- seřízení a načasování - hrozná elaborace, vypadlo to, že klapka, sání atd. je nějak v poruše, omyl, byly to nečistoty v komoře pro červíka, kteřý seřizuje volnoběh, bylo nutné několikrát pořádně protáhnout ESinu pořádně a nyní to vyborné pecka!!!
- kontrola podvozku

Míro a Ondro děkuji
přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RosaV8 je teď offline  RosaV8
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 16:28   Citovat  

Tak jsem dneska usoudil, že je na čase poprvé dolít olej. Od výměny přibylo nějakých 3000km, hladinka byla už dost pod maximem, tak jsem tam dolil 0,5 litru a...jistě že jsem to přelil. Takže hadičku a co bylo navíc vycucnout zpátky, pořád je lehce na maximem, ale už jenom trošku. No nic, snad si dám příště pozor ať ta hadička už není potřeba.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.8.2014 , 21:02   Citovat  

ja mam vecne prelity olej ve vsech autech pořádnej výtlem
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 14:38   Citovat  

Konečně brzdím zase destičkama a ne plechem pořádnej výtlem díky _Marty_ je to dobrý
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 14:50   Citovat  

RosaV8 napsal:
Tak jsem dneska usoudil, že je na čase poprvé dolít olej. Od výměny přibylo nějakých 3000km, hladinka byla už dost pod maximem, tak jsem tam dolil 0,5 litru a...jistě že jsem to přelil. Takže hadičku a co bylo navíc vycucnout zpátky, pořád je lehce na maximem, ale už jenom trošku. No nic, snad si dám příště pozor ať ta hadička už není potřeba.

Hele,
nejaký ten mm, nevadí. Od výměny mám vždy tak 1-2mm navíc a to nevadí. Při ostřejším ježdění či před kroužením na nějakém okruhu či erzetce dolít lehce nad.

3000km a 0.5h je hodně slušné. to jsou zhruba 0.2dcl na 1.500km slušný výkon. Já mám kolem 2dcl na 1000km ... nestěžuji si.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 18:50   Citovat  

Tak aby toho oleje nebylo málo, tak jsem po včerejším pendlování po dálnicích zjistil, že náprava a kus podlahy za motorem jsou zadělaný od oleje. Jak jsem dotahoval novej filtr klíčem se zoubkama, tak v jednom místě klíč vykousnul do filtru malou téměř neznatelnou dírku a byla radost na světě. Doposud to moc neteklo, v garáži nebyl na zemi ani flíček, ale jak se tím filtrem dlouho v kuse tlačil olej na dálnici, tak to asi začalo téct víc. Takže dneska jsem dal novej filtr a snad už bude klid, dotahovat už budu jenom rukou - co to dá zastudena a pak dotáhnu po lehkým ohřátí. Překvapilo mě, jak je novej filtr malinkej, původně jsem tam měl nipparts - ten měl větší průměr než dosedací plocha pro těsnění, takže okraje filtru "visely", zatímco teď tam mám bosch a ten dosedá i okrajem...tak aspoň by snad bylo líp vidět, kdyby pořádně netěsnil.
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 19:15   Citovat  

RosaV8 napsal:
Tak aby toho oleje nebylo málo, tak jsem po včerejším pendlování po dálnicích zjistil, že náprava a kus podlahy za motorem jsou zadělaný od oleje. Jak jsem dotahoval novej filtr klíčem se zoubkama, tak v jednom místě klíč vykousnul do filtru malou téměř neznatelnou dírku a byla radost na světě. Doposud to moc neteklo, v garáži nebyl na zemi ani flíček, ale jak se tím filtrem dlouho v kuse tlačil olej na dálnici, tak to asi začalo téct víc. Takže dneska jsem dal novej filtr a snad už bude klid, dotahovat už budu jenom rukou - co to dá zastudena a pak dotáhnu po lehkým ohřátí. Překvapilo mě, jak je novej filtr malinkej, původně jsem tam měl nipparts - ten měl větší průměr než dosedací plocha pro těsnění, takže okraje filtru "visely", zatímco teď tam mám bosch a ten dosedá i okrajem...tak aspoň by snad bylo líp vidět, kdyby pořádně netěsnil.
to ma s za to ze dotahujes filtr klicem Ble Ble Ble
   Návrat  
vavron je teď offline  vavron
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 19:45   Citovat  

Po poslední myčce mi do kufru nateklo celkem dost vody, a to místem mezi spojlerem (jež rozděluje zadní okno na 2 kusy) a tím horním sklem. Je tam guma, která po těch 7 letech už asi nedrží jak by měla, a tak jsem celou tu spáru na zkoušku utěsnil transparentním silikonem. Z blízky to nevypadá nijak valně, ale tady mi jde hlavně o funkčnost. Jak to vydrží delší dobu, trochu více si s tím pohraju. Pokud máte někdo nápad, jak s tímhle u UFOně vydrbat nadobro bez návštěvy servisu, sem s ním Úsměv
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 20:32   Citovat  

to vavron: Ne tak neobvyklý problém, viz: tudy odkaz
   Návrat  
vavron je teď offline  vavron
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 20:44   Citovat  

Už jsem si početl, díky je to dobrý Zítra se na to vrhnu s wapkou a uvidíme, jestli poteče.
   Návrat  
Gotchi je teď offline  Gotchi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 20:57   Citovat  

RosaV8 napsal:

Tak to valím bulvy jak utáhnout, co to dá a pak ještě za tepla?!?normálně to utáhni rukou a s citem, nepotřebuješ přece z toho těsnícího kroužku vypustit duši....třeba na filtru jakoparts je návod, že při našroubovávání filtru, po dotyku těsnícího kroužku filtru bloku, dotáhněte ještě o 3/4 otáčky ( nebo kolik tam je )a hotovo...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.8.2014 , 9:17   Citovat  

Jo, tím jsem se řídil...ale zastudena to není tak jednoduchý...nevím přesně, ale po přisednutí těsnění k bloku to asi nedám rukou o celou 3/4 otáčku, takže to pak radši trochu dotáhnu když je to ohřátý, aspoň o kousek.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 23:12   Citovat  

RosaV8 napsal:
Jo, tím jsem se řídil...ale zastudena to není tak jednoduchý...nevím přesně, ale po přisednutí těsnění k bloku to asi nedám rukou o celou 3/4 otáčku, takže to pak radši trochu dotáhnu když je to ohřátý, aspoň o kousek.

Ale dáš, základ je mít neupatlané ruce ani filtr od oleje a uvidíš, že to půjde samo Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.8.2014 , 23:21   Citovat  

Dneska jsem nainstaloval nasávač vzduchu do nárazníku... původně jsem chtěl pro něj vylaminovat "kapličku", ale jaksi se mi do toho nechce, tak jsem prozatím sklouznul k jednodušší variantě HaHaaa
Ploutvičky z lipu odstraním úplně.

WP_20140815_18_07_55_Pro.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20140815_18_07_55_Pro.jpg, 236.83 kB
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 8:58   Citovat  

Chlapi mam problemek, vcera jsem chtel vymenit palec v rozdelovaci na esine a byl zarezly, tak rozdelovac musel ven a nastoupilo na radu kladivo, palec jsem zahakl za klic ve sveraku a valil po hrideli, myslel jsem, ze se takto nic nemuze znicit, ale temi razy se pohnuli veci na te osce i ona se posunula v loziskach, tak jsem to dal nejak dokupy, ale ted mi hlasi chybu cislo 9, poloha prvniho valce, hondik nema dnes cas, fast dela mrtveho brouka, nekdo kdo tomu rozumi z ostravy?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 10:07   Citovat  

TRUcKER napsal:
Chlapi mam problemek, vcera jsem chtel vymenit palec v rozdelovaci na esine a byl zarezly, tak rozdelovac musel ven a nastoupilo na radu kladivo, palec jsem zahakl za klic ve sveraku a valil po hrideli, myslel jsem, ze se takto nic nemuze znicit, ale temi razy se pohnuli veci na te osce i ona se posunula v loziskach, tak jsem to dal nejak dokupy, ale ted mi hlasi chybu cislo 9, poloha prvniho valce, hondik nema dnes cas, fast dela mrtveho brouka, nekdo kdo tomu rozumi z ostravy?

Nooo, čidlu se to nelíbí ... zkus Richarda alias Preludeho. sopťa sopťa přátele
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 10:16   Citovat  

M@jk napsal:
Nooo, čidlu se to nelíbí ... zkus Richarda alias Preludeho. sopťa sopťa přátele
mu jsem volal v prubehu minuleho a predminuleho mesice nekolikrat a nezvedl to ani jednou, tak mu se mi ani uz nechce volat, treba je na me nastvany:-D nevim, treba mel hodne prace, budu muset zavolat i jemu Velmi šťastný vsechny budu otravovat
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 11:40   Citovat  

TRUcKER napsal:

Nechci sejčkovat, ale asi nejefektivnější řešení bude sehnat jiný funkční rozdělovač.
Kladivo není nejlepší nářadí na cokoliv. KO

Příště to zkus nahřát, prostříkat povolovačem zarezlých spojů, půjč si stahovák na ložiska a podobné šetrnější možnosti. Rozdělovač je dost citlivá součástka, která není stavěná na hrubé zacházení.
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 13:54   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nechci sejčkovat, ale asi nejefektivnější řešení bude sehnat jiný funkční rozdělovač.
Kladivo není nejlepší nářadí na cokoliv. KO

Příště to zkus nahřát, prostříkat povolovačem zarezlých spojů, půjč si stahovák na ložiska a podobné šetrnější možnosti. Rozdělovač je dost citlivá součástka, která není stavěná na hrubé zacházení.
Tatko, to je fajn, ze si mi to rekl sopťa sopťa , to musi jit dat dokupy, kdyby byl v ri kiss me tak by to prece nejelo, nebo by to delalo uplne nejake silenosti...
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 14:19   Citovat  

hele nech to u sebe a já se zítra jak pojedu kolem zastavím a mrknu se ti na to
ty si to nachystej stylem že rozdělovač vytáhneš z auta na stůl a pak se uvidí co a jak
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 14:45   Citovat  

Hondik napsal:
hele nech to u sebe a já se zítra jak pojedu kolem zastavím a mrknu se ti na to
ty si to nachystej stylem že rozdělovač vytáhneš z auta na stůl a pak se uvidí co a jak
to abch trochu poklidil, bo se tam uz ani neda stat Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 15:38   Citovat  

Devítku to hází, když je předstih moc do retardu, když je magnetismus čidla oslabený díky přehřátí z vadného ložiska, když je magnet od čidla (myslím že CYP) moc daleko, když je skříplej nějakej drátek..
   Návrat  
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 16:12   Citovat  

dj-bobr napsal:
Devítku to hází, když je předstih moc do retardu, když je magnetismus čidla oslabený díky přehřátí z vadného ložiska, když je magnet od čidla (myslím že CYP) moc daleko, když je skříplej nějakej drátek..
predstih mam serizenej, ale pohybal jsem snad se svemi veci co jsou na hrideli rozdelovace, takze je potrebuji dat do polohy, jak maji byt a vse bude ok a pokud ne, no tak sezenu jiny rozdelovac
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 21:46   Citovat  

Dneska jen menší příprava na dovolenou, dolita kapalina do ostřiků, olej, nalepena nálepka LPG na zadní okno a prohlédnuty dvě lékárničky - od předchozího majitele z NDR prošlá dva roky a moje dva měsíce HaHaaa

Jo a taky jsem zjistil, že plnicí redukce na LPG se vleze pod zavřený kryt víčka nádrže (před celolakem bylo plnění dole v nárazníku), takže tam může zůstat permanentně Je to tam.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 23:16   Citovat  

Na svý Hondě jako již tradičně nic, ale zato na Evičky civicu jsem dneska vyměnil šroub s podložkou na olejový vaně (origo Honda), hurááá už nekape olej Velmi šťastný No a když už jsem v tom byl, tak jsem vyměnil pístky na brzdičích, rozchodil vodítka a vyměnil i kotouče a desky, chtěl jsem i zadní pakny, ale bohužel i přesto že jsem je objednal přesně podle auta, tak jsou absolutně jiný Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2014 , 1:28   Citovat  

Seřízena ručka, zkontrolovány rozvody, zajištěno správné napnutí (povolit napínací kladku a zase utáhnout stačilo..), osazen horní dekl rozvodů, zjištěna chudá směs při mokrém vzduchu, potvrzen přicpaný palivový filtr, a na závěr jeden lehký powerslide po pokusu, jestli mi na mokrém kruháči jemné užití brzdy rozhodí jen zadek Velmi šťastný

a včera lehce oslaveno 333.333 kilometrů (vyfotit jsem stihl až 333.334, potřeboval jsem předjet autobus do kopce pořádnej výtlem )
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2014 , 11:47   Citovat  

Setrvák se spojkou vyměnění,řízení přetěsněné a zrepasované,vyměněná komplet kapalina v řízení za Honda PSF-S,vyměněné silentbloky v ramenou,bohužel zarezlé šrouby takže řezání Ble ošetření a natření nápravnice + nové šrouby,když už byla nápravnice dole tak nový uložení stabilizátoru,Geometrie,vyčištění klimatizace + doplnění chladiva a somozřejmé nový pyl. filtr,po roce nový oil a filtr a pokračujem na novým podvozku bilstein B12 Pro kit + samozřejmě nový uložení a vše potřebné na tlumiče Honda a zkouška nových kol Velmi šťastný
Jo a ještě výměna všech interierových žárovek za LED
V plánu vyndat sedáky vypucovat a naimpregnovat kůži,vytepovat inerier když budou sedáky venku a ještě dodělat přední nápravu Úsměv

rezine repas.jpg

rezine repas.jpg, 849.77 kB

repasovane.jpg

repasovane.jpg, 600.17 kB

setrvak.jpg

setrvak.jpg, 336.24 kB

ramenno oprava.jpg

ramenno oprava.jpg, 673.65 kB

nove silent.jpg

nove silent.jpg, 582.57 kB

prace.jpg

prace.jpg, 765.63 kB

uložení.jpg

uložení.jpg, 1.09 MB

tlum+pruž.jpg

tlum+pruž.jpg, 724.45 kB

19oz.jpg

19oz.jpg, 706.86 kB
   Návrat  
Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 12:12   Citovat  

Tak jsem ji dneska oplach Mrk

DSC_0168.JPG

DSC_0168.JPG, 1.71 MB

DSC_0169.JPG

DSC_0169.JPG, 1.68 MB
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.8.2014 , 12:52   Citovat  

Tak jsem včera po příjezdu domů hrůzou nedýchal, protože u civica byly otevřený dveře, no naštěstí nic nechybí, rádio i všechno ostatní zůstalo netknuté, někdo zřejmě ze srandy zkoušel zda jde auto otevří, když zamykací klička je furt v poloze otevřeno... holt dneska mě čeká rozborka dveří a oprava centrálu, aby to už lidi nelákalo Ble Doteď sice alarm funkční, ale dveře se zamykaly špatně, jsem rád že to dopadlo jen takto, alespoň mě to donutí to dát dokupy Velmi šťastný

EDIT: Tak centrál opraven a opět jsem se ujistil v tom, že nesvěřím auto nikomu cizímu a obzvlášť někomu kdo nedělá Hondy a nemá ten H+ syndrom! Chtělo se mi z tý práce na alarmu s centrálem zvracet naštvanej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.8.2014 , 15:12   Citovat  

Sediva je out

image.jpg

image.jpg, 643.45 kB

image.jpg