Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda FR-V, 2.0 i-VTEC, otáčky, nouzák a jiné radosti
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 17:29   Citovat  

standacer napsal:
Když už jsem se tak rozepsal, tak by mě zajímali zkušenosti někoho s FR-V 1.8.
Ten můj motor má takové divné místo okolo 2000rpm, kdy má jakoby výkonnostní propad a hodně divnej zvuk, který kolem 2200 zase přestane a začne to jet. Navíc okolo těch 2000rpm mírně vibruje, takže mi drnčí kulisa od řazení a to i když brzdím motorem. Zkusím to někdy nahrát. Máte s tím někdo zkušenosti?

Ten výkonnostní propad jde nejspíš na vrub chování VTEC, který právě mezi 1,500 - 3,500 rpm operuje.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
standacer je teď offline  standacer
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 19:42   Citovat  

5.8 už jsem měl taky podle PC, podle dotankování ovšem PC kecá o 0,5 až 1l. Dlouhodobý průměr mám 7.9, jezdím ale výhradně v 6ti a hlavně město, takže jsem se spotřebou celkem spokojenej. Nejvíc jsem měl průměr 10.5l na 100km ale to bylo 6 lidí 5 kol a přes 3 průsmyky. Akorát by to mohlo víc jet. Respektive když jedu výjimečně sám, tak si nestěžuju, ale v plným počtu by to nějaký koníky ještě chtělo.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 19:49   Citovat  

JardaBar napsal:
Ten výkonnostní propad jde nejspíš na vrub chování VTEC, který právě mezi 1,500 - 3,500 rpm operuje.

1500-2000rpm: jede to jak by člověk vzhledem k otáčkám očekával.
okolo 2000 - 2200: jede hůře než předtím, přidá se divný zvuk.
2200 - x: divný zvuk zmizí a jede to o poznání lépe.

Tzn. VTEC působí v rozsahu 2000 otáček, problém je jen pásmo okolo 2000rpm.

2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.10.2014 , 21:19   Citovat  

Spíš než nedostatek koní je to krouťákem. Ono přeci jen 174Nm v nějakých 4.300ot na cca 2 tuny, když to naložíš neni žádná sláva, obvzláště když příjde kopec Úsměv

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 22:23   Citovat  

Nenapájíš to nikam, protože to rádio to prostě neumí. Vstup z changeru je digitální, jestli se nepletu ... takže proto potřebuješ ten převodník, co jsem posílal. Jestli máš CD changer a hrozně ho používáš, tak to máš blbý Úsměv

Já už mám tak nějak v plánu vyrobit rámeček na normální rádio, už jsme se soptíkem vybrainstormovali, jak to udělat ... teď už to jen udělat ... a na tom stejně většina nápadů padne Velmi šťastný

mrfann je teď offline  mrfann
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2014 , 19:18   Citovat  

...a co nějaky FM Transmitter AUX MP3 stačí hledat na aukčnich portalech...
Motor: k dispozici už od 2 tisíc otáček 160 Nm točivého momentu a vrchol se 174 Nm přichází za hranicí 4000 ot./min. 2beb píše 4300ot, je fakt že 2000ot je tak na rovný usek...

Neví někdo proč po vynulování spotreby/najezdu (přidržení čudliku po dobu ccca 5s) mi počítač spotřebu ukazuje od největší cca 13L a pak teprve klesá k 7L, Mam auto cca 3 měsíce a těsně po koupi asi 2 nádrže to ukazovalo naopak tedy začínalo kolem 4L a pomalu šplhal k 7L.
Jinak palubák podměřuje cca 0,5L, spotřebu mam opravdu s lehkou nohou realnou 7,7L docela dost na to že to šetřím. Mam ještě Civica 1,5Vtec a ten umi i pod 6L stejnym stylem.

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2014 , 20:00   Citovat  

Nevím jestli to je provokace brát k dvoulitrovému motoru jako příměr motor vyrobený speciálně na nízkou spotřebu s 3/4 objemem? Ikdyby si mluvil o R18, stejně to je upe jinde. Už jen o 400kg těžší auto ...

2bep je teď offline  2bep
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2014 , 20:57   Citovat  

Prvně admini/moderátoři, nestálo by to za sloučení: rady kolem FR-V tam jsem kdysi hodil i katalog k FR-V poface.

to mrfann: Nevim co se Ti na té spotřebě nezdá, papírovou má mít 7,5L/100km a myslím, že to odpovídá i statistikám spritmonitoru. Se stejným motorem v C8G jezdim za 8 (letos spíš 8,5 VTEC ) a to je psaná 6,7. Ten motor si prostě vezme podle pravé nohy a Ty za všech okolností taháš minimálně o 200kg víc (o větším čelním odporu nemluvě).

0
PříspěvekZaslal: 17.10.2014 , 21:49   Citovat  

2bep napsal:
Nevim co se Ti na té spotřebě nezdá, papírovou má mít 7,5L/100km a myslím, že to odpovídá i statistikám spritmonitoru.

Koukám, že jezdím s celkem lehkou nohou - na spritmonitoru aktuálně 4. flek Cool

Pražus je teď offline  Pražus
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 18:50   Citovat  

Hele chlapci, měl bych na vás jeden (ano zase další) dotaz. Když startuji tu svoji 2 litrovou benzinovou obludu, ozve ze takový, překvapivě kovový, zvuk, jak když si řetěz o něco škrtne (na sucho). Vzhledem k tomu, že to dělalo již před i po výměně řetězu + napínáku, nepřikládal jsem tomu zase nějakou velkou důležitost. Po nastartování to běží v klidu, žádné pazvuky, tedy nic neklape, netluče, neodpadává, jen běžný zvuk motoru. Navíc se to děje dle mého jen při studených startech, pokud je motor ohřátý, tak si vážně nejsem vědom toho, že bych ten zvuk někdy slyšel (ale možný to je). Dnešního dne jsem se tak mezi řečí dozvěděl, že to prý je vytahaný řetěz. Toto mám od kolegy Forďáka. Tak mě jen zajímá, jestli je to běžný nebo ne, páč řetěz s napínákem byl měněn cca před 20 tis. km. Se stydím
Díky za odpovědi. H+

drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 19:23   Citovat  

A není ten zvuk náhodou ze startéru ?

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 19:30   Citovat  

Vyndat, vyčistit a namazat startér. Zřejmě ti škrtá pastorek o setrvačník, je to v okamžiku kdy pouštíš klíček z pozice start do normální polohy při nastartování, že? Úsměv Mě to shodu okolností začlo dělat u C7G HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 19:39   Citovat  

No to bude 100% ono chlapáci, prej vytahaný řetěz, ach ti řidiči od Fordu. Velmi šťastný Díky moc, tak já zase zlepším své technické znalosti a schopnosti a zkusím to promazat. Doufám, že nepovolím nějaký špatný šroubek a neupadnou všechny patery dveře, to bych pak byl v koncích. Velmi šťastný Ještě jednou díky. Úsměv

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2015 , 20:27   Citovat  

Že by to byl stejný zvuk, jako u mého A7g? Zvuk se ozve momentě kdy motor chytne. Někde někdo psal, že to bude napínák řemene.... tak že by ten startér?

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 18:11   Citovat  

odkaz

Neví prosím někdo, jestli by to mohlo fungovat i v FR-V?

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2015 , 18:58   Citovat  

Pražus napsal:
odkaz

Neví prosím někdo, jestli by to mohlo fungovat i v FR-V?

Myslim si, že by to fungovat mělo, většina těhle věciček funguje na všechny modely s Pioneer radiem (tedy alespoň myslim, že je to radio od Pioneeru)...
Accord 2003-2011, City 2002-2011, Civic 2006-2011, CR-V 2005-2011, Element 2003-2011, Fit/Jazz 2005-2011, FR-V 2004-2009, Odyssey 2005-2011, Pilot 2006-2011, Ridgeline 2006-2011, S2000 2004-2011

0
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 19:24   Citovat  

Tak mi chlapci čínští zaslali po 10 dnech pěkný kabel, takže jsem se pustil do práce. Byl jsem zaskočen, že kabel měl správnou koncovku a překvapivě ani neupadla, když jsem ji vzal do ruky. je to dobrý Čím jsem byl však vyveden z míry bylo to, že kabel hraje dobře, nic nešumí, neprská, nepíská, nechrastí a tedy jsem ušetřil asi tunu alobalu připravenou pro odstínění. Navíc jsem myslel že přestane fungovat cd, ale pracuje všechno, rádio, cd přehrávač, 3.5 jack i usb.

Závěrem: Sice jsem si potrhal obě ruce, ale konečně pořádný poslech hudby, už NIKDY FM TRANSMITER. Tož to už jsem ku*va tuner. kouř Velmi šťastný

P6080230.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P6080230.JPG, 911.65 kB

P6080231.JPG

P6080231.JPG, 894 kB

P6080232.JPG

P6080232.JPG, 819.45 kB

P6080234.JPG

P6080234.JPG, 896.45 kB

P6080236.JPG

P6080236.JPG, 811.31 kB

P6080237.JPG

P6080237.JPG, 927.49 kB

P6080238.JPG

P6080238.JPG, 958.87 kB

P6080239.JPG

P6080239.JPG, 957.58 kB

P6080241.JPG

P6080241.JPG, 856.88 kB

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2015 , 22:12   Citovat  

Já koupil za pětikilo jenom převodník jack 3,5 na ten cdchanger ... taky v cajku, ale bohužel při připojení na mobil a mobil následně do nabíječky vím přesně jak mi pálí motor Úsměv ... ale jinak nepostradatelná věc ... teda kdyby tam číňani dali kabel, kterej se po 2měsicích nezlomí uvnitř ... ale udělal jsem v místě uzel a hraje to Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 10.6.2015 , 19:03   Citovat  

Pánové mám na Vás další dotaz. Chci pořídit na Hondu nějaký obyč ALU, ale totálně se nevyznám v tom, jaký ty "hlíny" mají mít středový otvor. Změřil jsem rezervní plecháč a ten má otvor 64mm (cca). V TP mám napsáno u pneu: 15 x 6 JJ ET 50 195/65 R15 91H a v dalších záznamech 16 x 6 1/2 JJ ET 50 205/55 R16 91 H. Otázka zní, kde najdu, jaký mají mít ALU ten vnitřní otvor? Je to vůbec důležitý údaj, když ho v některých shopech vůbec neuvádí? Nějak se v tom ztrácím. Mohl bych na auto dát ALU s těmito rozměry: šířka 7.0, průměr 16, středový otvor 60.1, ET 45? Protože najít rozměr 16 x 6 1/2 JJ ET 50 je docela problém. Navíc nikde jsem u nich nenašel středový otvor okolo 60mm. Díky za pomoc.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 10.6.2015 , 20:42   Citovat  

Všechny Hondy s 5x114,3 mají středovou díru 64,1mm. K alu se na to kupují středící kroužky (http://www.elektrony.cz/cs/autodoplnky/krouzky-stredici/produkty).

Pokud nenajdeš kola dle rozměrů, která máš v TP, a chceš je mít zapsané, tak potřebuješ typový list.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2015 , 7:45   Citovat  

Jinak na FR-V se nechaji s typovym listem zapsat i 18tky (ja je na FR-V treba mam a bohate bych tam dostal 19tky) Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 11.6.2015 , 13:52   Citovat  

Hellborn napsal:
Všechny Hondy s 5x114,3 mají středovou díru 64,1mm. K alu se na to kupují středící kroužky (http://www.elektrony.cz/cs/autodoplnky/krouzky-stredici/produkty).

Pokud nenajdeš kola dle rozměrů, která máš v TP, a chceš je mít zapsané, tak potřebuješ typový list.

Jo, to je přesně ono, středící kroužky. Já si nemohl vzpomenout čím se ten rozměr upravoval. Díky. Jinak kola už jsou doma, kroužky přijdou zítra. Konečně to přezuji na něco normálního. Je to tam.

"gizmi: Jinak na FR-V se nechaji s typovym listem zapsat i 18tky (ja je na FR-V treba mam a bohate bych tam dostal 19tky) Velmi šťastný "

Nj, to bych dal tak max na diesla, ten má aspoň nějaký krouťák, ale s benzínem bych se asi ani na 19kách nerozjel. Úsměv

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.6.2015 , 17:22   Citovat  

Pražus: odkud jsi? Ze by dle nicku Praha? Ja jen ze mam take K20 pod kapotou a az pojedu nekdy do Prahy, muzu se zastavit. Jinak to auto ty 18tky skoro nepoznalo - naopak mi prijde, ze nizkoprofilovyma pneu to pomohlo k jizde v zatackach - konecne se tolik nenaklani (po koupi jsem ji jeden cas rikal "kachna" Velmi šťastný )

0
PříspěvekZaslal: 12.6.2015 , 20:53   Citovat  

Měl bych tu jednu podvozkovou. Na zadní nápravě mám vlevo odklon +1.45 což je přesně na horní hraně tolerance a vpravo mám +2.45 což už je stupeň za hranou. V Hondě řekli, že kdybych to chtěl řešit tak si mám připravit 16 tisíc Tak to koukám!

Co jsem se tak díval, tak všechny FR-V maj vzadu Áčka. Co se stane, když to dlouhodobě nechám být?

0
PříspěvekZaslal: 23.6.2015 , 6:43  Naposledy upravil Pražus dne 17.10.2018 , 11:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

standacer - já jsem tedy autolama, ale předpokládám, že se ti budou sjíždět gumy (z vnitřní strany), což naštěstí při silničních kontrolách není tolik vidět HaHaaa
Mám na vás další dotaz, je možné sehnat někde nějaké "normální" tlumiče na FR-V (přední i zadní)? Zatím co jsem našel na předek, tak nejlevnější začínají na 2.800,-Kč (KYB). To by byly asi nejdražší tlumiče v mém životě. Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2015 , 7:12   Citovat  

Pražus napsal:
Gizmi - Jičínsko
standacer - já jsem tedy autolama, ale předpokládám, že se ti budou sjíždět gumy (z vnitřní strany), což naštěstí při silničních kontrolách není tolik vidět HaHaaa
Mám na vás další dotaz, je možné sehnat někde nějaké "normální" tlumiče na FR-V (přední i zadní)? Zatím co jsem našel na předek, tak nejlevnější začínají na 2.800,-Kč (KYB). To by byly asi nejdražší tlumiče v mém životě. Velmi šťastný

Jenže ty KYB na Hondu patří. Můžeš zkusit Monroe nebo podobný blívajzy... Taky jsem kdysi zkusil, ale KYB je nejlepší volba.

0
PříspěvekZaslal: 23.6.2015 , 10:23   Citovat  

Hellborn napsal:
Jenže ty KYB na Hondu patří. Můžeš zkusit Monroe nebo podobný blívajzy... Taky jsem kdysi zkusil, ale KYB je nejlepší volba.

No já jsem myslel spíš něco od Sachse (možnost dobrých slev. akcí) nebo TRW (což je prý levnější převlečená Kayaba - otázka proč jsou levnější Velmi šťastný ). Nicméně co to tak sleduju, tak na FR-V sehnat tlumiče (hlavně přední) je trošku problém. Bueee Úsměv

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 10:21   Citovat  

Potřebuji namontovat tažné, je tam už potřeba "chytrá" elektronika, nebo to jenom napíchnu na dráty natvrdo u zadních lamp, jako u C7G? Díky.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 10:35   Citovat  

Stačí napojit u světel, někde se to už řešilo tuším že s Daverem.

EDIt: Frv tažne

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 11:09   Citovat  

Hlavně že jsem do toho vlákna odpovídal, kkt Tak to valím bulvy Díky přátele

Obsah fóra Honda-club.cz