Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 96 z 158
Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 16:58   Citovat  

Jestli jde o A7G Tourera tak mám 56l nádrž a tankuju 50l. Najedu na ní kolem 360 km Velmi šťastný
Dno kufru jde bez problému dovřít, jenom jsem z něj zespoda sundal nějaký kryt.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 17:33   Citovat  

Hondza napsal:
Jestli jde o A7G Tourera tak mám 56l nádrž a tankuju 50l. Najedu na ní kolem 360 km Velmi šťastný

To ti žere skoro 14 litrů? To seš pořád v červeném poli otáčkoměru ne?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 18:11   Citovat  

Jiřik napsal:
Jaká je ideální teplota přepnutí? To záleží na více faktorech, hlavně na tom jak dobře je vyhříván reduktor
a kolik má motor odběr LPG, taky na konstrukci red. apod. Pokud máš Solaris, tak máš asi reduktor Artic?
Dal bych teplotu přepnutí na 35 stupňů v létě a 30 v zimě.
To jednak a taky potom asi dělá hodně nastavení - při teplotě, kdy už funguje lambda (což by mohlo být okolo těch 30C na reduktoru) jsem neměl problém nikdy, benzinová jednotka si to už podle ní doladí pomocí korekcí. Při přepnutí za nižší teploty jsem měl nepravidelný volnoběh a motor cukal, ale postupným doladěním jsem se dostal na teplotu přepnutí 15°C (= v létě ihned), kdy motor běží za studena stejně jako na benzín. Uvidím jak se to bude chovat v zimě, možná to budu muset trochu zvednout. Obecně se ale doporučuje teplota okolo těch 30-35°C.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 18:29   Citovat  

David.306 napsal:
kolik stupňů celsia je ideální,aby mi motor co nejdříve prepl za studena z benzínu na plyn?Legend KA7 3,2 V6 systém solaris.

Já mám nastaveno 15C po celý rok , často startuji i studený motor rovnou na LPG .

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 20:17  Naposledy upravil Petura dne 22.10.2014 , 20:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kmóďa napsal:
Nádrž 46l je do sedana, mám ji a tankuju ji plnou 45-46l, podle toho jak chci čekat. Najedu na ní kolem 480km. Ale do Tourera se vejde 56l ne?? To ale musí potvrdit nekdo s Tourerem....

Co jsme dnes měřili, tak by se vešla, ale to víko (dno kufru) by bylo lehce vyboulene a to nechci... A co mi říkal, tak z bezpečnostních důvodu není správné a možné tankovat tu nádrž do plna

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 20:23   Citovat  

Hondza napsal:

můžeš mi prosím udělat fotky? pošlu je chlapíkům než objednají nádrž (chci tu větší, ale ne za cenu, že na dnu kufru bude boule)
díky

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 20:51   Citovat  

Petura napsal:
A co mi říkal, tak z bezpečnostních důvodu není správné a možné tankovat tu nádrž do plna

najel jsem 200t km se 70l nádrží do které jsem tankoval 69-70l LPG ... bez jediného problému

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2014 , 21:41   Citovat  

Rom. napsal:
najel jsem 200t km se 70l nádrží do které jsem tankoval 69-70l LPG ... bez jediného problému
Tak víš co, ono jí narveš skoro do plna, nějaká rezerva tam určitě je, ale nebydliš u benzinky hned 100m ještě někam odjedeš nebo jedeš domů a přecijen něco z nádrže ještě zmizí, tudiž tankuju taky do plna a než dojedu domu jsem vklidu.

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 11:09   Citovat  

Ten ventil, který omezuje naplnění na 80% je jen proto, aby byl sichr- dvakrát jištěno, což je zbytečné. Je tam hlavní upouštěcí ventil, který Ti při nárůstu tlaku (myslím přes 5 Barů) začne odfoukávat tím odvětrávacím komínkem ven (hlavně při požáru auta) a tak LPG vlastně vyhoří v takových pulsech, k výbuchu LPG nádrže tedy nedojde (na rozdíl od benzínové. Tento ventil by tedy odfoukl i při eventuálním přeplnění (kdyby na některé čerpačce měli příliš velký tlak). Jediná podmínka je zdravý materiál nádrže, proto je třeba ji měnit po deseti letech a řeknu Vám, že když má někdo toroid zvenku tak i za tuhle dobu jsou už pěkně rezavé (vnitřní toroidy zase vypadají po deseti letech jak nové).
---------------------------------------------------
K tomu brzkému přepínání studeného motoru-
novější jednotky mají algoritmus korekcí bohatosti směsi podle teploty motoru, protože se od benzínu liší.
Vždy studený motor na LPG potřebuje proti benzínu OCHUDIT. Pro ty kdo mají Stag 300+ nebo ISA 2- tam je pro to
dodatečný diagram, posílám univerzální data , která fungují pro většinu motorů dobře (G4 to má v základu automaticky)dají se zadat do grafu:
takže jsou to korekce podle teploty plynu, nejdřív vždy teplota plynu, pak hodnota korekce
-30 -8, -20 -7, -10 -6, -5 -5, 0 -5, 5 -5, 10 -4, 15 -4, 20 -3, 25 -3, 30 -2, 35 -1, 40 0, 45 1, 50 1, 55 2, 60 2,
70 3, 80 4, víc než 80 5.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 12:23   Citovat  

Jiřik: díky za info, hodnoty korekcí by se mohly hodit. Nemáš ještě nějaké zkušenosti nebo tipy s naladěním bohatosti směsi při plném plynu (WOT, open loop)? Na jaký poměr vzduch/palivo (AFR) je vhodné se snažit dostat u LPG?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 13:34   Citovat  

Jiřik napsal:
Ten ventil, který omezuje naplnění na 80% je jen proto, aby byl sichr- dvakrát jištěno, což je zbytečné. Je tam hlavní upouštěcí ventil, který Ti při nárůstu tlaku (myslím přes 5 Barů) začne odfoukávat tím odvětrávacím komínkem ven (hlavně při požáru auta) a tak LPG vlastně vyhoří v takových pulsech, k výbuchu LPG nádrže tedy nedojde (na rozdíl od benzínové. Tento ventil by tedy odfoukl i při eventuálním přeplnění (kdyby na některé čerpačce měli příliš velký tlak). Jediná podmínka je zdravý materiál nádrže, proto je třeba ji měnit po deseti letech a řeknu Vám, že když má někdo toroid zvenku tak i za tuhle dobu jsou už pěkně rezavé (vnitřní toroidy zase vypadají po deseti letech jak nové).

z nějakého důvodu tam to dvojí jištění je ne? asi jen tak pro srandu králíků tam nebude... Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 19:05   Citovat  

Petura napsal:
z nějakého důvodu tam to dvojí jištění je ne? asi jen tak pro srandu králíků tam nebude... Mrk
asi jako na stavbě helmy, když na tebe spadne 10tun tak tě určitě ta helma ochrání.

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2014 , 22:36   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nádrž 46l je do sedana, mám ji a tankuju ji plnou 45-46l, podle toho jak chci čekat. Najedu na ní kolem 480km. Ale do Tourera se vejde 56l ne?? To ale musí potvrdit nekdo s Tourerem....

Ja mám 62l nádrž a dno kufra je rovné. Nedá sa zistiť, že tam pod tým je nádrž (no okrem nálepky na skle a rezervy v kufri Velmi šťastný ). Mohol som si vybrať medzi tuším 56l a väčšou, tak som si pochopiteľne vybral väčšiu. To "dvojité" dno mi odstránili, inak by sa tam nádrž nevošla. Určite žiadaj čo najväčšiu.

Inak mne v priemere žerie 10,5l/100km za 40 tisíc km, samozrejme sem-tam mám aj 12, niekedy sa podarilo ľahko nad 9 (sám som sa čudoval). Raz za 200-300km prepínam na 10-20km a jazdím čisto na benzíne.

Žiadal som prihnuť plavák, najviac som natankoval 57l.

džany je teď offline  džany
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 7:29   Citovat  

Od včera mam namontovane zarizeni Tartarini. Je to parada. Vubec nevim ze jedu na plyn, funguje to bezvadne. Mam to na Accordu 5. generace.

Akorat nevim jak funguje tankovani. Nasadim pistoli, otocim pakou a kdyz to bude plny tak se to vycvakne jako u benzinu?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 7:49   Citovat  

Poměr A/F neurčuji, mně zajímá voltáž lambdy, která jej přesně určuje. Běžná lambda by měla při plném zatížení
dávat tak 0,800- 0,850 V.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 7:50   Citovat  

může mi sem někdo dát fotku Accordu 7G tourer s co největší nádrží na LPG (tuším těch 56l) jestli je víko kufru ohnuté nebo rovné? ta 46l nádrž je pro mě fakt malá, ale nechci mít zase bouli na dně kufru...
díky

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 11:26   Citovat  

Petura ja Ti to odfotím. Podlaha kufra je úplne rovná.

Ináč do dvierok nádrže sa zmestí aj celý nádstavec, takže to nemusím furt montovať pri tankovaní.

hrdacek je teď offline  hrdacek
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 11:34   Citovat  

čaute kluci mám menší problem s lpg plnou nádrž mám jen za 240kč a když mám třeba pulku tak mi to vypne a hlasí že mám rezervu další den to zapnu a fungujeto zase nevím vubec co to je nádrž je misto rezervy jedná se o civic 5g díky za rady Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 13:25   Citovat  

Jiřik napsal:
Poměr A/F neurčuji, mně zajímá voltáž lambdy, která jej přesně určuje. Běžná lambda by měla při plném zatížení
dávat tak 0,800- 0,850 V.
Jasně, nebo tak... i když ono to bude s narrowband lambdou asi hodně orientační (navíc v mém případě LPG jednotka ukazuje jiné napětí lambdy - asi o desetinu nižší než benzinová jednotka, takže si můžu vybrat...), ale možná pořád lepší než nic.
Co jsem pozoroval napětí lambdy, tak se to u motoru D15Z6 chová při plném plynu takto:
Na benzín (stabilně):
1. st. 0,96
2. st. 0,92
3. st. 0,88

Na plyn to kolísá mezi:
1. st. 0,90 - 0,97
2. st. 0,86 - 0,90
3. st. 0,82 - 0,86

+ jsem narazil na divný jev, kdy po delší akceleraci a puštění plynu (= palivo se už nevstřikuje) ukazuje lambda ještě přes 2 sekundy napětí 0,9V - což se na benzín neděje.
Viz obr.:

Nevím jestli je to takto ok, chudé nebo bohaté a jestli se mám snažit to nastavit nějak jinak, moc chytrý z toho nejsem Úsměv

xBaryk je teď offline  xBaryk
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 21:23   Citovat  

Tak mám to namontovaný a jezdím, zatím jsem ale ujel na 30,5 litru nějakých 180 Km. Což se mi zdá poněkud dost, ale prý první dvě nádrže si to sedá. Po dvou nádržích by to mělo být už realističtější, je to pravda? Je tam stag 300 ISA-2. Dotankoval jsem a jdu měřit dál, ale se studeným motorem mám trošku problém, cuká a otáčky kolísaj 800-300, po zahřátí to funguje super. Čím to může být ? nastavení reduktoru? Příští týden se za týpkem co mi to dělal stavím, a řeknu mu to, protože když sme se o tom bavili tak mě říkal něco o kabelech a rozdělovači z čehož nemám dobrý pocit, protože si myslím že je to kravina.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 22:39   Citovat  

xBaryk napsal:
Tak mám to namontovaný a jezdím, zatím jsem ale ujel na 30,5 litru nějakých 180 Km. Což se mi zdá poněkud dost, ale prý první dvě nádrže si to sedá. Po dvou nádržích by to mělo být už realističtější, je to pravda? Je tam stag 300 ISA-2. Dotankoval jsem a jdu měřit dál, ale se studeným motorem mám trošku problém, cuká a otáčky kolísaj 800-300, po zahřátí to funguje super. Čím to může být ? nastavení reduktoru? Příští týden se za týpkem co mi to dělal stavím, a řeknu mu to, protože když sme se o tom bavili tak mě říkal něco o kabelech a rozdělovači z čehož nemám dobrý pocit, protože si myslím že je to kravina.

Ty jo to je spotřeba skoro 17 litrů/100 km,nevím jestli je to OK na 3.0 V6. Třeba mě to bralo u 2.4 první nádrž 10 a další 3 nádrže 9,5 takže o moc si to nesedlo. Ale ještě jsem nebyl na doštelování...

xBaryk je teď offline  xBaryk
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2014 , 23:33   Citovat  

Kmóďa napsal:
Ty jo to je spotřeba skoro 17 litrů/100 km,nevím jestli je to OK na 3.0 V6. Třeba mě to bralo u 2.4 první nádrž 10 a další 3 nádrže 9,5 takže o moc si to nesedlo. Ale ještě jsem nebyl na doštelování...

Tak teď jsem najel čistou stovku, vyšlo mi to přesně na 100,0 Km na benzínku a dotankoval jsem do plna 13,502 dm(3) LPG. Takže se mi trošku ulevilo. V benzínu mi to žere cca 13L. Provoz ve městě.

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 9:25   Citovat  

džany napsal:
Od včera mam namontovane zarizeni Tartarini. Je to parada. Vubec nevim ze jedu na plyn, funguje to bezvadne. Mam to na Accordu 5. generace.

Akorat nevim jak funguje tankovani. Nasadim pistoli, otocim pakou a kdyz to bude plny tak se to vycvakne jako u benzinu?

Záleží na typu stojanu- čerpačky. Ale v podstatě ano, když to bude plný, tak to přestane přibývat. Nech si to párkrát ukázat obsluhou a umíš to hned. Nic na tom není. jsou ovšem pumpy, kde si hrajou na to, že to tankovat sám nesmíš.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:16   Citovat  

silenec napsal:
Jasně, nebo tak... i když ono to bude s narrowband lambdou asi hodně orientační (navíc v mém případě LPG jednotka ukazuje jiné napětí lambdy - asi o desetinu nižší než benzinová jednotka, takže si můžu vybrat...), ale možná pořád lepší než nic.
Co jsem pozoroval napětí lambdy, tak se to u motoru D15Z6 chová při plném plynu takto:
Na benzín (stabilně):
1. st. 0,96
2. st. 0,92
3. st. 0,88

Přičítal bych to buď příliš dlouhým hadičkám od vstřiků do sání (musí to foukat s předstihem a když ubereš, už je to v sání) nebo je při chodu na plyn lambda tupější kvůli větším teplotám. Jiné vysvětlení nemám, lambdy provozem na plyn často odcházejí častěji- první znak bývá často ten, že na plyn jsou takové tupé, mění napětí se zpožděním.
Mrkni na diagnostiku, jestli tam nemáš závadu O2 sensor

Na plyn to kolísá mezi:
1. st. 0,90 - 0,97
2. st. 0,86 - 0,90
3. st. 0,82 - 0,86

+ jsem narazil na divný jev, kdy po delší akceleraci a puštění plynu (= palivo se už nevstřikuje) ukazuje lambda ještě přes 2 sekundy napětí 0,9V - což se na benzín neděje.
Viz obr.:

Nevím jestli je to takto ok, chudé nebo bohaté a jestli se mám snažit to nastavit nějak jinak, moc chytrý z toho nejsem Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:17   Citovat  

Nějak s tím neumím, moje dopověď je mezi obrázky v citovaném textu Tak to koukám!

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:26   Citovat  

xBaryk napsal:

Opravdu je třeba to pořádně seřídit. Máš tam Valteky T30? S těmi je to u šestiválů trochu těžší seřídit, ale jde to. Můžeš si udělat jednoduchou zkoušku: dej si to na OBD diagnostiku a najdi kartu s korekcemi ST/LT.
Mrkni kolik to hází na plyn a porovnej to s benzínem. Korekce by měly být do 5%.
Příklad: na benzín: ST -5%, LT 5% to se rovná nule.
na plyn: ST 3%, LT 5% to je celkem 8% takže je volnoběh na plyn třeba obohatit o 8%.
Když k plynaři přijedeš s tímhle a po jeho zásahu to hned zkontroluješ moc rád Tě mít nebude, ale máš jistotu.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:30   Citovat  

hrdacek napsal:
čaute kluci mám menší problem s lpg plnou nádrž mám jen za 240kč a když mám třeba pulku tak mi to vypne a hlasí že mám rezervu další den to zapnu a fungujeto zase nevím vubec co to je nádrž je misto rezervy jedná se o civic 5g díky za rady Mrk

buď je možné že máš chybně namontovaný multiventil (nebo vypadlou/uvolněnou/ohnutou trubičku uvnitř)
nebo druhá možnost- malý průtok mezi nádrží a reduktorem/nedostatečný reduktor/špatně vyhřívaný reduktor

lomítka označují pravděpodobné možnosti. Napiš kolik máš kW a přidej fotku reduktoru i s trubičkou co do něj vede.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:41   Citovat  

xBaryk napsal:
Tak teď jsem najel čistou stovku, vyšlo mi to přesně na 100,0 Km na benzínku a dotankoval jsem do plna 13,502 dm(3) LPG. Takže se mi trošku ulevilo. V benzínu mi to žere cca 13L. Provoz ve městě.

Tím "sednutím" se to opět jen ještě víc rozladí. Neznám nikoho, kdo by ladil plyn v předstihu třeba víc dochuda, aby se to po zaběhnutí srovnalo.
Po najetí 2-4 tisíc je to třeba komplet přeladit a najet s tím potřebné kilometry, dokud se mapa LPG/benzín
úplně nepřekrývá (nesedí hodnoty lambda v celém spektru otáček a zatížení).
Na závěr se pak přesně doladí volnoběh.
Na to má právo každý, kdo si nechal namontovat sadu. Pokud by s tím měl někdo problém, přijeďte ke mně, ty Stagy Vám naladím, ISA 2 se dokonce ladí zvláštním způsobem podle akustických signálů ovládacího panelu, čímž se načítají korekce ve 3D mapě (lze pouze u manuálů).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 16:59   Citovat  

Jiřik napsal:
Tím "sednutím" se to opět jen ještě víc rozladí. Neznám nikoho, kdo by ladil plyn v předstihu třeba víc dochuda, aby se to po zaběhnutí srovnalo.
Po najetí 2-4 tisíc je to třeba komplet přeladit a najet s tím potřebné kilometry, dokud se mapa LPG/benzín
úplně nepřekrývá (nesedí hodnoty lambda v celém spektru otáček a zatížení).
Na závěr se pak přesně doladí volnoběh.
Na to má právo každý, kdo si nechal namontovat sadu. Pokud by s tím měl někdo problém, přijeďte ke mně, ty Stagy Vám naladím, ISA 2 se dokonce ladí zvláštním způsobem podle akustických signálů ovládacího panelu, čímž se načítají korekce ve 3D mapě (lze pouze u manuálů).
Tak mě napadá Jiřiku, máš v pondělí čas??? mám volno v práci a celej den se budu flákat, že by sme se na to koukli, a kolik zlaťáku si mam vzít s sebou?? Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2014 , 17:04   Citovat  

Ty máš teda Staga? V pondělí dopol. bych měl čas, jasně.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 95, 96, 97 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina