Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Strana 42 z 59

kdo co leje do svých mazlíčků?
Motul
10%
 10%  [ 53 ]
Mogul
6%
 6%  [ 33 ]
Castrol
32%
 32%  [ 171 ]
Valvoline
13%
 13%  [ 71 ]
starline:-)
1%
 1%  [ 8 ]
jiné... připsat dolu
35%
 35%  [ 184 ]
Hlasovalo : 520
Celkem hlasů : 520

kubaa1 je teď offline  kubaa1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 16:13   Citovat  

Jaky olej lejete do prevodovky? Tak to koukám!
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 16:33   Citovat  

Samozřejmě origo Honda MTF.
Nemá smysl zkoušet cokoliv jiného.

feroF je teď offline  feroF
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 16:38   Citovat  

No, do prevodovky snad prevodovy olej-)))) a hadam aj original by som vybral. Cenovy rozdiel - oproti neoriginalu - je nepodstatny, a istota vhodnosti omnoho vyssia.

A doplnim JARYNa: alkalicku rezervu urcuje (predovsetkym) TBN. A verte, ze nie vsetky oleje rovnakej viskozitnej skupiny maju TBN aspon priblizne rovnake. Cim vyssie TBN, tym je vacsia alkalicka rezerva a teda olej vydrzi aj vyssi kilometrovy najazd - povedane velmi jednoducho. Takze cislo blizko a vyssie 10 je velmi dobra volba, ale ked to ide pod 8-7, tak by som to menil aj skor ako 5000km.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 17:26   Citovat  

feroF: převodový olej do Honda převodovky? No jen blbni....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 17:32   Citovat  

Bully napsal:
Spis mne prijde, ze tu par lidi za kazdou cenu a bez realneho zakladu hleda duvod, proc by tenhle olej mel byt spatny. Jiste ze neni pro pouziti do arktickych podminek a na kratke popojizdeni, kdy se ani neohreje motor (ale na tohle neexistuje zadny vhodny olej). Ale je to spolecne s jinymi olej s normalni SAE viskozitou, co ma navic vysokou rezervu pro pouziti i pro sportovni ucely. Pro popojizdeni po Praze muze byt ta rezerva zbytecne vysoka a stejne tak jeho cena, ale nejakou skodlivost nebo nevhodnost bych tam nehledal.

Ano, s tímhle souhlasím je to dobrý

Každopádně tento olej ale nebude ideální volba pro dj-bobra z více důvodů, tak už bych tento olej neřešil.
Pro něj bude opravdu ideální kvalitní 10W(5W)-40, který bude měnit po 5-7 000 km.
Tím udělá pro motor maximum. Samozřejmě společně s citlivým zacházením se studeným motorem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 18:45   Citovat  

Petr 78 napsal:
převodový olej do Honda převodovky? No jen blbni....

A preco nie-))). Uspesne blbnem s MTF 10 rokov a s ATF 3 roky. Skor mam neprijemne myslienky, co sa stane, ak nalejem novy ATF-DW1. Aby sa mi nahodou prevodovka nezblbla-))), zvyknuta na stary ATF-Z1.

Ale este jednu pripomienku si neodpustim: nie je 10W ako 10W. Teoria by napovedala, ze za studena budu rovnake a teda aj laboratorne merania pri 40°C by mali byt rovnake. A pozrite sa o par riadkov vyssie v prispevku JardaBar:

Castrol 10W40
=============
Viscosity, Kinematic 40C ASTM D445 mm²/s 94

Castrol 10W60
=============
Viscosity, Kinematic 40˚C ASTM D445 mm²/s 160

Takze ten 10W60 fakt nie je extra vhodny na beznu prevadzku, lebo aj v studenom stave je vyrazne viskoznejsi. Nakoniec, aj vyrobca dodava, ze olej je urceny pre specialne podmienky.
Ale pre Bullyho a ostatnych je to nepochybne jeden z najlepsich olejov a naviac, maju s nim pozitivne skusenosti. Takze vsetko je OK. A trh je dostatocne siroky na to, aby si kazdy z nas nasiel olej, ktory mu bude najlepsie vyhovovat a ktoremu bude verit.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 19:05   Citovat  

feroF napsal:
...Takze ten 10W60 fakt nie je extra vhodny na beznu prevadzku, lebo aj v studenom stave je vyrazne viskoznejsi...

Spis by me zajimalo, jak se dlouhodobe jezdi v beznem provozu s olejem o teplote 40°C. Vsechny oleje se ohreji na provozni teplotu za +- stejne dlouhou dobu po nastartovani, takze nevim, proc by mela byt rozhodujicim faktorem teplota pri 40°C.
Mne vubec nejde o dokazovani, ze by mel byt olej 10W 60 od Castrolu nejlepsi Velmi šťastný (a je potreba taky uvest ktery, protoze mezi jednotlivymi oleji se stejnou SAE viskozitou je celkem dost rozdilu, treba nejen mnou pouzivany FST ma zase o poznani lepsi vlastnosti).
Oleju je spousta a lijte si tam kazdy co chcete. Jenom nechapu 1/to straslive precenovani volby konkretniho oleje (pri volbe mezi desitkami jinych s vhodnou a dostatecnou specifikaci) a 2/ zrejme modni vlnu zatracovani Castrolu obecne a neustale a nesmyslne prokazovani nevhodnosti zrovna SAE 10W 60.

kubaa1 je teď offline  kubaa1
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 19:19   Citovat  

Petr 78 napsal:
Samozřejmě origo Honda MTF.
Nemá smysl zkoušet cokoliv jiného.

kde ho nejlépe koupit? kolik L ? dík za odpovědi

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 19:50   Citovat  

feroF napsal:
A preco nie-))). Uspesne blbnem s MTF 10 rokov .....

Jo aha, ty jsi měl tím "převodovým olejem" na mysli Honda MTF. Tak to pak jo přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 19:51   Citovat  

kubaa1 napsal:

Buď v servisu Honda - odtočí ti ze sudu do PET flašky nebo od místního člena Rom.
Potřebuješ 2L a cena by měla být do 500,-Kč/L

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 20:35   Citovat  

kubaa1 napsal:
Rom prodava litr za 350,-kc.V Honde chteli 380,-kc za litr.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 20:40   Citovat  

Bully napsal:
Spis by me zajimalo, jak se dlouhodobe jezdi v beznem provozu s olejem o teplote 40°C. Vsechny oleje se ohreji na provozni teplotu za +- stejne dlouhou dobu po nastartovani, takze nevim, proc by mela byt rozhodujicim faktorem teplota pri 40°C

Pri novych hlinikovych motoroch Ti teplota motora velmi rychlo klesne dole a ked jazdis 3-5km po meste, tak pri opatovnom starte mas teplotu motora blizku 40°C -)))), co sice nemusi byt uplne pravda, ale v podstate by to tak malo fungovat.-)))
Olej sa sice zahreje na vyssiu teplotu +- rovnako, ale podstatnejsie asi bude, ako rychlo po nastartovani sa motor zaolejuje. A s viskoznejsim olejom by to mohlo trvat dlhsie, vsak.
Bully, ale ved ja osobne nemam nic proti 10W60, len pre moje jazdenie je to olej predimenzovany aj z dovodov, ktore som uz uviedol - karbon v motore a naviac, jeho technicke parametre nie su idealne pre moj motor - V6 3,2, rv.1991 a jeho prakticke vyuzitie.

Mam dojem, ze Castrol v sucasnosti vyraba uz len jeden 10w60, ale pred par rokmi tam boli v tejto skupine dva, resp.tri oleje a neboli rovnake. Ak sa nemylim, majitelia BMW toto velmi pozorne sledovali a kupovali len 10w60 so schvalenim pre BMW rady M.
1) Neprecenujem jeden olej pred inym: na druhom vozidle - D15Z6 - pouzivam dva oleje - letnu a zimnu variantu od rozlicnych vyrobcov. Motor nabehal 270000km a je v poriadku.
2) Castrol nepouzivam a nie su v tom modne vystrelky, ale mozno aj racionalne dovody.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2014 , 20:57   Citovat  

JARYN napsal:
Ano. SAE zvolit podle jízdních podmínek. Jak píše feroF: nejběžnější jsou 10w40 a 5w40 ("pětka" v případě častých studených startů a krátkých jízd). Vyšší "letní" číslo je určeno pro vyšší teplotní a výkonové zatížení motoru, ale nic neříká o tom, že by třeba mohl být olej 10w60 v motoru déle než 10w40. Ba naopak - při ztížených podmínkách (mezi které patří třeba "ostrý" styl jízd, časté starty nebo jízdy na volnoběh / popojíždění v kolonách a krátké jízdy) je pro motor vhodné (a nejen kvůli jeho vnitřní čistotě, ale třeba proto, že při krátkých jízdách se rychleji spotřebovává alkalická rezerva oleje větší koncentrací nespáleného paliva a zkondenzované vlhkosti a při vysokém tepelném zatížení zase olej rychleji oxiduje) olej měnit častěji než doporučuje výrobce motoru, který má ten interval nastaven na ideální jízdní podmínky - ve kterých se ale většina aut nepohybuje. Ale Honda jako jeden z mála výrobců ty ztížené podmínky specifikuje a v těch případech má interval výměny zkrácen na polovinu....

Ahoj,
tomuto popsání dostatečně rozumím ... děkuji.

přátele

Plašan je teď offline  Plašan
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2014 , 12:43   Citovat  

V servisu mi lejí Shell 5w40, ale koukal jsem, že na netu se dá sehnat levněji, i třeba za 117Kč/l. Dá se se ale věřit tomu, že to není padělek? Nemám s tím zkušenosti.. Doporučil by mi někdo kde bych ho sehnal?

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2014 , 12:49   Citovat  

Plašan napsal:
V servisu mi lejí Shell 5w40, ale koukal jsem, že na netu se dá sehnat levněji, i třeba za 117Kč/l. Dá se se ale věřit tomu, že to není padělek? Nemám s tím zkušenosti.. Doporučil by mi někdo kde bych ho sehnal?

Kde bereš jistotu, že už např. v tom servisu to není padělek? Velmi šťastný Na nákup oleje třeba autodily cardo

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2014 , 17:41   Citovat  

Přesně tak. V Autodíly Cardo koupíš zaručeně pravý olej a za nejlepší cenu.

Letos se umístili na třetím místě v anketě o nejoblíbenější e-shop.
A taky tam pracujou dva Hondaři.

LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2014 , 21:59   Citovat  

... a ještě dodej, že jsou všechny dovezený právě z fabriky, sorry, ale bohužel jsem od nich přestal brat (a i známý), cena super, ale 4 roky starý olej nechci, dík

Petře, všechno má rub i líc, netvrdím, že je to tak běžně, prostě jen jsem měl smůlu

Petr 78 napsal:
Přesně tak. V Autodíly Cardo koupíš zaručeně pravý olej a za nejlepší cenu.

Letos se umístili na třetím místě v anketě o nejoblíbenější e-shop.
A taky tam pracujou dva Hondaři.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2014 , 22:36   Citovat  

Kendik napsal:
Rom prodava litr za 350,-kc.V Honde chteli 380,-kc za litr.

Ahoj,
jen doplním, že
1) ALDA servis jej má také za Kč 350,- / 1 litr - severní okraj hl.m. Prahy
2) Rom.an - Štáhlavice u Plzně

přátele

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 9:57   Citovat  

LK8G napsal:
... a ještě dodej, že jsou všechny dovezený právě z fabriky, sorry, ale bohužel jsem od nich přestal brat (a i známý), cena super, ale 4 roky starý olej nechci, dík

Petře, všechno má rub i líc, netvrdím, že je to tak běžně, prostě jen jsem měl smůlu

Já teda s nima nikdy problém neměl, ale životní zkušenosti tvrdí - nevěř nikomu! Mr. Green Takže Petrova rozplývavost nad Cardem je až trochu zarážející Úsměv

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 10:33   Citovat  

LK8G napsal:

Ahoj,
Ty jsi od nás dostal 4 roky starý olej? Můžeš mi poslat, prosím Tě, SZ s číslem objednávky? Veškeré naše zboží pochází od výrobce či prověřeného distributora výrobce. Na všechno naše zboží máme doklad o původu zboží a ve smlouvách s dodavateli máme dodatek, že nám nemůžou dodat olej starší jednoho roku. Klidně Tě pustím do skladu, probereš si několik tun olejů a nenajdeš tam olej Tebou popisovaného stáři.
Taktéž případně nerozumím podobné pomluvě, když ses prvně mohl ozvat přímo nám s fotkou dodaného zboží a žádostí o nápravu. Nic takového se ale bohužel nestalo.
Petr78 patří mezi naše stále zákazníky, ale píše sem zcela samovolně bez našeho vědomí jako běžný zákazník. Takových jsou tu desítky a někdo prostě sdílí své zkušenosti, ať už jsou pozitivní či negativní Úsměv

Jinak momentálně u nás dělají 4 hondaři + jeden zakázkově Úsměv

Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 11:06   Citovat  

Zdarec olejáři !!
Má někdo zkušenost s tímto ??? tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 12:59   Citovat  

máš SZ, jukni na to ...
o žádnou pomluvu ani náhradu mi nejde, jen jsem napsal mou zkušenost, dobereme-li se nějakého závěru a nebudu-li mít pravdu, rád vše smáznu a omluvím se, libor

autodily-cardo.cz napsal:
Ahoj,
....

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 13:21   Citovat  

Když jsme u toho stáří oleje,jak hodně to vadí? Většinou píší na tom oleji datum plnění a že použitelnost je minimálně 5 let od toho data plnění. Je to v uzavřeném kanystru,něco jiného je olej otevřený...

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 13:36   Citovat  

Kmoda:
jasne ze to nevadi. Navic vidis, ze to garantuje sam vyrobce. Udajne nevadi par let ani v "otevrenem" sudu, ale v nem taky neprichazi olej do kontaktu se sluncem, vzdusnou vlhkosti, degradaci provozem atd. . Jako vzdycky je potreba to brat s rezervou a normalnim zdravym rozumem. Ten rok se rika v motoru, tj. pri jeho pouzivani.

autodily-cardo.cz je teď offline  autodily-cardo.cz
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 14:03   Citovat  

LK8G napsal:
máš SZ, jukni na to ...
o žádnou pomluvu ani náhradu mi nejde, jen jsem napsal mou zkušenost, dobereme-li se nějakého závěru a nebudu-li mít pravdu, rád vše smáznu a omluvím se, libor

Děkuji za čísla objednávek. Koukal jsem na původ dané dodávky oleje.Původ oleje je Total Francie (byl to málo prodávaný Total 0W-30, výchozí text na zadní etiketě by měla být francouzština). Tebou zmíněné objednávky jsou z dubna a října roku 2013. K naskladnění daného oleje došlo v lednu 2013. Tudíž by nám neměl přijít starší jak leden 2012. Píšeš, že oleje byly z roku 2010, což by neodpovídalo dodávkám. Bohužel je to ale moc dlouho zpět a k opětovnému naskladnění daného oleje došlo již několikrát a tak to nedokážeme zkontrolovat. Samozřejmě existuje i možnost, že nám výrobce zaslal starší kartón, neboť nelze kontrolovat každý kartón, ale pak je vážně škoda, že jsi se neozval a mohlo se to vyřešit ke Tvé spokojenosti.

Jinak souhlasí co píše Kmoda. Minimální použitelnost motorového oleje v nerozbaleném kanystru je 5 let. V rozbaleném už ale zdaleka ne. To samé platí u sudů. Záleží na typu dávkování ze sudu. Potkal jsem i vesnické servisy, kdy byla v sudu vytvořené díra shora a vedle naběračka. Na stáří daného sudu jsem se už raději ani neptal Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 14:51   Citovat  

abych to uzavřel, mohlo se stát cokoliv, moje 4roky jsou taky jen 3roky a 9-10měsíců, fotku ani pixlu nemám, skladovatelnost beru 3-5 let atd. proto jsem nic neřešil, jen mě štvalo, že jen já mám smůlu, nebýt horlivýho Petra, který si jede jen to svoje (což mě těžce wc a přitom uznávám, že o autech ví hafo, jen to padává po svém), tak by na to to téma nikdy nepřišla řeč, každopádně 1 moje trošku negativní připomínka nemůže ovlivnit celou řadu spokojených zákazníků Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 19:02   Citovat  

Carlos66 napsal:
Zdarec olejáři !!
Má někdo zkušenost s tímto ??? tudy odkaz

Millersoils jsou mezi olejáři hodnocené jako špička.
Ale ta cena to snad ne
Zbytečně drahé oleje.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2014 , 19:06   Citovat  

rotker napsal:
Já teda s nima nikdy problém neměl, ale životní zkušenosti tvrdí - nevěř nikomu! Mr. Green Takže Petrova rozplývavost nad Cardem je až trochu zarážející Úsměv

A kde teda kupuješ olej, když nikomu nevěříš?

A není to žádná rozplývavost.
Jenom dobré zkušenosti.
A nejsem jedinej.
odkaz

JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2014 , 22:58   Citovat  

rotker napsal:
Na nákup oleje třeba autodily cardo

Má zkušenost s "cardo". Táta když koupil SX4, tak jen u nich jsem tenkrát našel olejový filtr, tak jsem tam vzal 4litry Elfu 5w40. V pořádku to došlo, jen ten Elf byl popsán polsky.
Tak jsem jim volal, že kdybych chtěl polský olej, objednal bych Orlen Ble pán se teda podle čísla šarže díval, a že prý vyrobeno ve Francii, ale pro polský trh.... Ble Tak nevím, ale MOŽNÁ Elf made in France v Polsku a Elf made in France v Německu nemusí být úplně totéž.... Ble

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 0:05   Citovat  

JARYN: já bych to do až takového extrému nehnal. Věřím tomu, že když olej splňuje určité (stejné) normy, tak je jedno pro jaký trh byl vyroben.
Nebyl náhodou rozdíl jenom v jazyku, ve kterém byly psány etikety?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo leje jaký olej?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
4
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 57, 58, 59  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina