Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přední kotouče - drážkované či normal? (ATE)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 13:21   Citovat  

no za necelych 1600,- ty kotouce nezni spatne a kort kdyz tam mame jeste nejakou tu slevu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 13:39   Citovat  

na ED9 se mi osvědčili BREMBO kotouče nedrážkovaný nedírkovaný a desky NIPPARTS

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 14:26   Citovat  

souhlas s OnlyOne OK Brembo a Nipparts (ja misto nich mel jednou Feroda a taky pekny.. OK )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 14:33   Citovat  

jj ale chtel bych vedet jestli jsou dobry i ty ATE

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 14:35   Citovat  

p.dawe napsal:
jj ale chtel bych vedet jestli jsou dobry i ty ATE

kup na mjauto.cz brembo kotouce nedrazkovane a k tomu desky ate a mas jistotou:) tohle je taky pry super kombinace a mnoho lidi to tak ma.a mas jistotu ze to bude brzdit:)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 14:37   Citovat  

zalezi jak auto vyuzivas.jestli na normalni provoz tak stejne moc rozdil nepoznas.takze klidne kup i ty ate kotouce a k tomu ate desky.nevidim v tom problem.pokud se nehodlas vydat nekde na okruh nebo jestli jezdis porad pilu tak zvolit neco jineho.

V@P je teď offline  V@P
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 14:45   Citovat  

Desky NIPPARTS bych si už na auto nedal, teď je tam mam párkrát zabrzdím a brzdy zvadnou skoro nebrzdi.

Lenny je teď offline  Lenny
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:02   Citovat  

Vždycky záleží na tom jak hodláš jezdit, pokud jde o bežný ježdění tak drážky a děrování nepotřebuješ... já dostala nej reference na EBC takže mám objednáno.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:02   Citovat  

infinity napsal:
Taky ted mam tu samou kombinaci...brzdi dobre a celkem maji i odolnost Úsměv

Ted jeste cekam na derovane bremba s drazkama...casem se podelim o zkusenosti Úsměv

tak nazor beru zpet. Brzdy se hodi mozna do bezneho provozu, ale velkou zatez nevydrzeli (desky)

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:08   Citovat  

infinity napsal:
tak nazor beru zpet. Brzdy se hodi mozna do bezneho provozu, ale velkou zatez nevydrzeli (desky)

Zalezi na tom co povazujes za velkou zatez Úsměv na okruh nejsou zadny seriovy desky dobry, to je jasny, tam umrou i ATEcka

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:20   Citovat  

dark napsal:
Zalezi na tom co povazujes za velkou zatez Úsměv na okruh nejsou zadny seriovy desky dobry, to je jasny, tam umrou i ATEcka

jedna volna jizda po masaryku (20-25min?), brzdeni vicemene co to slo. Desky se "palily" (to uz jsem pozoroval i mimo okruh 180-0 - kour z desek. Jinak namodrale kotouce byli i po par minutach downhillu), treci plocha desticek neprilehala ke kotouci rovnomerne, takze to trochu schytaly i kotouce, ale nepokrivili se OK jsou dale pouzitelny, stejne jako desky...ale Úsměv jinak samozrejme zajety to bylo.
Jinak taky muzu rict, ze se celkem dost prasi...(cerny limec) a asi i dost papaji kotouce (po 1000km slo poznat, ze uplne novy kotouc je o neco "tlustsi"). Tot me zkusenosti. Opravdu hodne zalezi na stylu jizdy.

Ted mam OEM honda desky...jeste jsem ale "rychleji" nejel, pomalu zajizdim...

Henry je teď offline  Henry
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:39   Citovat  

V@P napsal:
Desky NIPPARTS bych si už na auto nedal, teď je tam mam párkrát zabrzdím a brzdy zvadnou skoro nebrzdi.

A to jsme jenom "trošku" jeli rychleji po městě Velmi šťastný VTEC

Fakt solidní kouř Tak to koukám!

V@P je teď offline  V@P
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:45   Citovat  

Jo trošku rychleji Mr. Green Ale ten kouř mě taky dostal, třeba je to schválně jako speciální efekt pořádnej výtlem

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 15:46   Citovat  

Jj taky s epřidam ke zkušenosti že desky ATE práší a kotouč brembo je již po pár tis km ojetej ale desky pořád dost silný.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 16:01   Citovat  

no budou spis na normalni provoz sice si radobcas slapnu na pedal ale neni to tak casto a zase extremne nebrzdim tak bych mohl vyzkouset ty brzdy ATE

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:37   Citovat  

infinity napsal:
jedna volna jizda po masaryku (20-25min?), brzdeni vicemene co to slo. Desky se "palily" (to uz jsem pozoroval i mimo okruh 180-0 - kour z desek. Jinak namodrale kotouce byli i po par minutach downhillu), treci plocha desticek neprilehala ke kotouci rovnomerne, takze to trochu schytaly i kotouce, ale nepokrivili se OK jsou dale pouzitelny, stejne jako desky...ale Úsměv jinak samozrejme zajety to bylo.
Jinak taky muzu rict, ze se celkem dost prasi...(cerny limec) a asi i dost papaji kotouce (po 1000km slo poznat, ze uplne novy kotouc je o neco "tlustsi"). Tot me zkusenosti. Opravdu hodne zalezi na stylu jizdy.

Kolik jsi na nich měl najeto? Za dokonale zajetý se to dá považovat až tak po 5000 km, jsou to komponenty určené pro běžný provoz a musí to vydržet co nejvíc kilometrů (při normální zátěži) proto si sedají poměrně dlouho. První 2-3 tis. km kotouče modrají a nadměrně se zahřívají, pokud tomu dáváš hned pokouřit, desky hoří kvůli malé styčné ploše s kotoučem. Jestli je třecí plocha nerovnoměrně opotřebená, tak to rovnou zahoď a kup něco pořádnýho... holt jsi moc divokej na tyhle brzdy Velmi šťastný. Na běžných autech vydržej hodně, na ITR je to ale zřejmě už slabý.

Mně tyhle brzdy drží už 15 tkm a to je nešetřím, kotouče i desky jsou tak na 80% původní tloušťky, na okruhu jsem byl 3x ale moje auto moc nejede.. pořádnej výtlem takže brzdy to vždycky přestály úplně v pohodě. Ale taky jsou tam menší brzdy, než na ITR.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:56   Citovat  

Ivoss napsal:
Kolik jsi na nich měl najeto? Za dokonale zajetý se to dá považovat až tak po 5000 km, jsou to komponenty určené pro běžný provoz a musí to vydržet co nejvíc kilometrů (při normální zátěži) proto si sedají poměrně dlouho. První 2-3 tis. km kotouče modrají a nadměrně se zahřívají, pokud tomu dáváš hned pokouřit, desky hoří kvůli malé styčné ploše s kotoučem. Jestli je třecí plocha nerovnoměrně opotřebená, tak to rovnou zahoď a kup něco pořádnýho... holt jsi moc divokej na tyhle brzdy Velmi šťastný. Na běžných autech vydržej hodně, na ITR je to ale zřejmě už slabý.

Mně tyhle brzdy drží už 15 tkm a to je nešetřím, kotouče i desky jsou tak na 80% původní tloušťky, na okruhu jsem byl 3x ale moje auto moc nejede.. pořádnej výtlem takže brzdy to vždycky přestály úplně v pohodě. Ale taky jsou tam menší brzdy, než na ITR.

zajizdel jsem je tak 500km, ale vetsinou zpusobem, ze naberu rychlost>pribrzdim>necham vychladnout a dokola. Podle me nezalezi na poctu km ale na zpusobu, ostatne 5000km snad nenajezdim ani za sezonu Velmi šťastný Integrou jezdim malo, za rok co ji mam cca 8000 km...takze jsem jinou volbu ani nemel Úsměv
Co se tyce stycne plochy (u toho byl nejspise problem), tak jsem slysel od jednoho mechanika, ze to muze zlepsit mensi renovace trmenu (neco vybrousit, uz si napamatuju co:( )? Ma nekdo nejake experience?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 19:59   Citovat  

Ivoss napsal:

5000 zajizdeni jo???lol.vzdyt i vyrobce uvedu ebc na v navodu vyvarovat se nouzovemu brzdeni cca 300km nez si to poradne sedne.pak tomu muzes dupat jak chces.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 20:11   Citovat  

kamol napsal:
5000 zajizdeni jo???lol.vzdyt i vyrobce uvedu ebc na v navodu vyvarovat se nouzovemu brzdeni cca 300km nez si to poradne sedne.pak tomu muzes dupat jak chces.

Nj EBC je taky trochu jiná liga. ATE je v podstatě to nejlevnější co se dá sehnat aby to nebylo horší než originály

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 20:26   Citovat  

Ivoss napsal:
Nj EBC je taky trochu jiná liga. ATE je v podstatě to nejlevnější co se dá sehnat aby to nebylo horší než originály

tak ja nevim zkus schvalne najit co udava vyrobce ate jak zajizdet ale myslim si ze nem duvod si to sedat az po 5000km.

dark je teď offline  dark
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 20:46   Citovat  

infinity napsal:
zajizdel jsem je tak 500km, ale vetsinou zpusobem, ze naberu rychlost>pribrzdim>necham vychladnout a dokola. Podle me nezalezi na poctu km ale na zpusobu, ostatne 5000km snad nenajezdim ani za sezonu Velmi šťastný Integrou jezdim malo, za rok co ji mam cca 8000 km...takze jsem jinou volbu ani nemel Úsměv
Co se tyce stycne plochy (u toho byl nejspise problem), tak jsem slysel od jednoho mechanika, ze to muze zlepsit mensi renovace trmenu (neco vybrousit, uz si napamatuju co:( )? Ma nekdo nejake experience?

Smarja, jen nic neodbrusuj... maximalne vycistit dosedaci plochu desticky v trmenu vyndanim toho plisku a vypucovanim dratenym kartacem a vracenim plisku, plus zacisteni plisku jemnou fortunkou nebo kartacem, ci smirkem. Desky se ti stejne vytvaruji podle ovality kotouce, a je fuk jak je trmen postavenej, ono si to sedne samo.

Jinak ATE desticky jsem vzdycky(uz treti sada, dve na pritelkyninym 1.4, jedna na VTi) zajizdel tak, ze prvnich 50 ! km velmi opatrne, a pak pomalu ale jiste prohrat kratsimi brzdenimi s malym tlakem na pedal, a potom 160-60, 160-40, 160-20, 160-20 vzdy brzdeno tak ze to bylo tesne pred smykem. potom cca 15 minut jizdy temer bez brzdeni(chce si to najit fakt dobry misto kde se muzete budto otocit a nikdo tam nejezdi, nebo brzdit motorem. Po 15 minutach jizdy BEZ ZASTAVENI a s minimalnim pouzitim brzd odstaveni auta(uz doma Úsměv ) a nechani KOMPLETNE zchladnout brzdy, a hotovo.

Nikdy se mi nestalo, ze by nesedely nebo byly nerovnomerne ojety, a uz vubec ne ze by mi kopaly kotouce,

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 21:30   Citovat  

kamol napsal:
tak ja nevim zkus schvalne najit co udava vyrobce ate jak zajizdet ale myslim si ze nem duvod si to sedat az po 5000km.

ATE nic neudává, dodává k destičkám a kotoučům jen takové letáčky kde je na obrázku znázorněno přeškrtnuté prudce brzdící auto a nápis "<200km". Takže 200km se nemá prudce brzdit. To ale neznamená, že jakmile budu mít najeto 201km, vyjedu s tím na okruh a dám tomu po prdeli, nebo ty bys to udělal? Jsou to destičky do normálního silničního provozu, ne na závody. Říkám praktickou zkušenost a ta je taková, že než to brzdí opravdu jemně a plynule, tzn. než je destička rovnoměrně zaběhnutá, trvá to DLOUHO. Po těch 200km už to brzdí jako bejk, ono to brzdí dobře hned po prvním vyjetí, ale jak sem už psal, kotouče se nadměrně hřejí. Až tak po 1500-2000 km jsem si všiml, že to brzdí nějak hladčeji a s ostřejším nástupem.
Nejen já mám tyhle zkušenosti. Kámošovi na 1,8VTi tyto destičky (s kotoučema breco, což jsou italské kotouče v licenci brembo) hodně dlouho způsobovaly jemné vibrace a brzdily dost nerovnoměrně, doslova mluvil o "špatném brzdném komfortu". Teprve po x tisících kilometrech a pořádné zátěži se rozbrzdily a začal je chválit. Jestli sem koukne, tak to určitě upřesní.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 21:35   Citovat  

Ivoss napsal:
ATE nic neudává, dodává k destičkám a kotoučům jen takové letáčky kde je na obrázku znázorněno přeškrtnuté prudce brzdící auto a nápis "<200km". Takže 200km se nemá prudce brzdit. To ale neznamená, že jakmile budu mít najeto 201km, vyjedu s tím na okruh a dám tomu po prdeli, nebo ty bys to udělal? Jsou to destičky do normálního silničního provozu, ne na závody. Říkám praktickou zkušenost a ta je taková, že než to brzdí opravdu jemně a plynule, tzn. než je destička rovnoměrně zaběhnutá, trvá to DLOUHO. Po těch 200km už to brzdí jako bejk, ono to brzdí dobře hned po prvním vyjetí, ale jak sem už psal, kotouče se nadměrně hřejí. Až tak po 1500-2000 km jsem si všiml, že to brzdí nějak hladčeji a s ostřejším nástupem.
Nejen já mám tyhle zkušenosti. Kámošovi na 1,8VTi tyto destičky (s kotoučema breco, což jsou italské kotouče v licenci brembo) hodně dlouho způsobovaly jemné vibrace a brzdily dost nerovnoměrně, doslova mluvil o "špatném brzdném komfortu". Teprve po x tisících kilometrech a pořádné zátěži se rozbrzdily a začal je chválit. Jestli sem koukne, tak to určitě upřesní.

ja sem nikde nepsal ze ate jsou na okruh a na zavody:) jenom sem se bavil o zajizdeni :)jasne ze to neni presne 201km.ale proste to je doporuceny interval.pak muzes brzdit jak chces.spise brzdit tak jak si byl doposud zvykly:)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2008 , 22:01   Citovat  

kamol napsal:
ja sem nikde nepsal ze ate jsou na okruh a na zavody:) jenom sem se bavil o zajizdeni :)jasne ze to neni presne 201km.ale proste to je doporuceny interval.pak muzes brzdit jak chces.spise brzdit tak jak si byl doposud zvykly:)

Ok, to souhlasím. Ale přesto bych s takto čerstvejma deskama na okruh nejel. Možná potom co bych provedl tu "rychlozáběhovou" proceduru co popisoval Dark. Tu příště vyzkouším.

Jinak co se týče toho přibrušování desek, tak s tím mám jednu nemilou zkušenost právě u desek ATE - u zadních destiček byly o 2mm delší ty opěrný "ouška" oproti původním destičkám, desky prostě do držáků nevešly, ani kdybych vzal pořádné kladivo. Normálně sem ouška destičkám připiloval tak aby do držáku šly napasovat, s co nejmenší vůlí. Nedovedu si představit co by s tím udělal mechanik v servisu, kterej na opravu brzd nemá celou sobotu tak jako já pořádnej výtlem asi by vzal ještě větší kladivo... Mr. Green

Shimmi je teď offline  Shimmi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2008 , 21:18   Citovat  

ahoj,pořídil jsem nové destišky na civic coupe 5G.Teď mám kombinaci kotouče drážkované ATE a desky NIPPARTS.Nemáte s tím někdo zkušenost?I když teď už je asi pozdě se ptát,když je mám doma Velmi šťastný

mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 6:55   Citovat  

kdybych měl 97kkč tak bych si koupil komplet brzdový systém od bremba 8mi pístkovýHihi
he
to by bylo jiné kafe;) ale to spíš na 2.2Vtec

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 9:01   Citovat  

tak te´d jsem zmaten,na začátku jsem se dočetl že drážkování je pro parádu a vrtání na rychlejší opotřebení (asi aby prodejce prodal více desek) .Vždy jsem si myslel že to je na odvod spálemých částíc destiček(prachu)aby se nezatírali do destiček...ale asi to tak není...normálně jsem zjistil že všechny spojky(sériové)jsou upraveny "pro parádu)mají také drážkování,asi aby se pokochal mechanik,když to montuje.Jo a bacha,někteří výrobci dělají i na destičkách drážku!!! nebrat,jsou to jen frajerský destičky...mno a jak bych to řekl,většina holek mají taky frajerskou drážku a tý jo v ní schované dirkování,jakmile zjistíte že jí maj ,ruce pryč,ještě by vám vobrosili váš kotouč... to mi hlava nebere stručně řečeno co má dirku nebo drážku nebrat...je to zbytečně drahý(a to ženský jsou)a je to jen na frajeřinu.A na co mít na něčem drážky a dirky ,když si ty kalhotky stejně chtěj sundavat jen po tmě a ostatní to nevidí(až na vyjímky šuk )mno ale když už tak je nezapomeňte pořádně zajet...bacha na přehřátí..ještě by vám zmodrali...zkroutili se a kořilo by se z nich,,,a když je dobře nezajedete,tak vás začnou kopat... VTEC Honda offtopic

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 9:30   Citovat  

mirekparek napsal:
kdybych měl 97kkč tak bych si koupil komplet brzdový systém od bremba 8mi pístkovýHihi
he
to by bylo jiné kafe;) ale to spíš na 2.2Vtec

Dost husta cena, na to ze z USA si ten kit muzes dovezt za $2100 ... tedy pod 35 000 to snad ne

mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 9:42   Citovat  

no, tady je vidět jak se třískaj z lidí prachy. Obědnám něco z usa. Dám za to asi XX a prodám to 3x drážVelmi šťastný

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.7.2008 , 10:18   Citovat  

ja mam na 1.8VTi kotuce CTF a oblozenie Ferodo 2000 a spokojnost. ked to stacilo ludom na rallye v skup. N1 Úsměv

a na ED7 a teraz aj EG4 mam kotuce z USA - Brembo slotted and crossdrilled, dosticky uz neviem, ale brzdilo to teda lepsie ako seria, i ked vzhladom na velkost kotuca je to dost nedostacujuce pri dlhsej zatazi. uvidim, co s tym spravia EBC RedStuff dosky.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přední kotouče - drážkované či normal? (ATE)
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina