Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 98 z 158
TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2014 , 3:34   Citovat  

gizmi napsal:
Jiřík: chlape odkud jsi? Ptalo se již více lidí, ale odpověď tu nevidím Mrk Jsem z Plzně a budu nechávat FRV s K20tkou na LPG. Nějaké reference na jednu firmu kus za Plzní již mám, ale rád svěřím někomu, kdo opravdu ví a zná.

Zdar, kde ti budou dělat LPG? Já jsem dělal již podruhé za Přešticemi u Červeného a spokojen, vyjde vstříc, malá garáž ale dělá to tam už snad 15 let, rozumí tomu. Teď mám nově na Civic a žádný problém a mám tak 10.000 km na to najeto. Jen bacha, udělej si po přestavbě 2x po 30.000 km vůli na ventilech ,sednou si trochu a mohl by jsi je podpálit
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2014 , 10:26   Citovat  

Ahoj, tomu jsem volal a byl jsem domluvený na přivežení auta. Ještě před odjezdem jsem zkusil zavolat, zda vše klapne a telefon mrtvý. Dovolal jsem se jeho tatímu (druhé číslo) a ten také netušil. Nakonec z cesty tedy sešlo a druhý den se mi omlouval, že měl nějakou schůzku. Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodoval mezi zde "Jiříkem" a panem Červeným, tak jsem zavolal "Jiříkovi" a domluva lepší. V pondělí mi veze otec auto k němu a zpět pojede půjčeným vozem. Jsem na tom časově aktuálně hodně špatně (dělám i svátky a víkendy) a nemám čas řešit nespolehlivost. PS: pro zdejšího člena hrál i fakt, že dělá s Magic 4kou, pan Červený doporučoval Stag, který umí nejlépe a já chtěl přecijen posledního Magica. Dám následně vědět reference je to dobrý Co se týče sedel, budu mít přímaz a každých 10t hodlám kontrolovat/seřizovat. je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2014 , 13:37   Citovat  

Shodou náhod jsem s panem Červeným letos mluvil, když jsme jeli za taťkou do Klatov. Shodli jsme se na spoustě věcí, řešili jsme i Stagy. Je to dobrej nadšenec, je vidět že přemýšlí o tom co dělá.
------------------------------------------
Faktem zůstává že jsem rád, když přijede na revizi auto se Stagem, protože jsem jich montoval a seřizoval mraky,
nicméně jsem přešel na G4. Musíme prostě pořád inovovat, vývoj jde dopředu a dneska je standard jinde, než před třemi lety. Pomalu se dostáváme do fáze, kdy je na LPG vyžadován výkon vyšší, než na benzín a proto musíme být schopni se vypořádat s technologií vstřiku kapalného LPG. Spolupracoval jsem s lidmi z TUL ohledně této problematiky, ale chápou to příliš akademicky, takže zas musíme čekat na polské produkty.
Dělal jsem i nějaké pokusy, ale neodvážím se to nabízet tady na fóru. Hlavní nevýhoda je nutnost čerpadla v nádrži, které přestavbu prodraží minimálně o 10 tis, takže to není konkurenceschopné. Investuje do toho jen pár nadšenců, což spolehlivě zbourá každý podnikatelský záměr.

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2014 , 20:15   Citovat  

...tak pani kluci uz to bylo dlouho co by nebylo ke zkouseni...dneska zajedu dotankovat nadrz - jeste tak 8l tam mohlo byt a po natankovani vyjeti piskot a lpgecko se vyplo...jelikoz to neni ojedinele tak se ptam cim to muze byt? pretlakovanim nejake cislo teploty plynu ci co? :/...

AFY

PS posledne kdyz jsem to napichnul na diagnostiku tak sem zel predtim mnel kvuli odmasteni odpojenou baterku...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2014 , 21:43   Citovat  

Reduktor je tam od toho, aby redukoval tlak plynu co jde z nádrže na předepsaný tlak, samozřejmě také aby kapalnou fázi spolehlivě "evaporoval". Když by se po natankování tlak mezi reduktorem a vstřikovači dostal mimo
povolenou mez a čidlo to vyhodnotilo jako chybu, ukazovalo by to na vadný ventil v něm.
Když jsem montoval sady Solaris, čidlo tlaku často házelo chybu, bylo nějak moc citlivé. Často pomohlo jen navolení módu "BMW Valvetronic" aby se to uklidnilo. Takhle se to ale vyvodit nedá, nevím co tomu je. Máš tuším Tartarini, s tím moc zkušeností nemám. Zbývá to vždy manuálně přepnout zpět a zkoušet, kdy to zas vypne (předpokládám, že to zpět na plyn přepnout jde). Cooo???

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 16:59   Citovat  

Bola tu debata pár strán dozadu o tom, či nadvihne dno kufra 62l nádrž plynu u Tourera. Slúbil som, že pošlem fotku, že mne nezasahuje, ale skôr sa mi to nepodarilo ako teraz, lebo som chorý a aj auto bolo v servise (kontrola vôle ventilov).

Tak takto to mám ja:

Detail dna:

Fotka motora:

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2014 , 19:23   Citovat  

Jiřik napsal:
Reduktor je tam od toho, aby redukoval tlak plynu co jde z nádrže na předepsaný tlak, samozřejmě také aby kapalnou fázi spolehlivě "evaporoval". Když by se po natankování tlak mezi reduktorem a vstřikovači dostal mimo
povolenou mez a čidlo to vyhodnotilo jako chybu, ukazovalo by to na vadný ventil v něm.
Když jsem montoval sady Solaris, čidlo tlaku často házelo chybu, bylo nějak moc citlivé. Často pomohlo jen navolení módu "BMW Valvetronic" aby se to uklidnilo. Takhle se to ale vyvodit nedá, nevím co tomu je. Máš tuším Tartarini, s tím moc zkušeností nemám. Zbývá to vždy manuálně přepnout zpět a zkoušet, kdy to zas vypne (předpokládám, že to zpět na plyn přepnout jde). Cooo???

...tak jeste vcera vecer jsem musel na chvili se projet po meste...tak jsem to zkousel a furt odpojeni piip no prijedu pred barak necham to jet na volnobeh prepnu vytocim nad 2tis aby se to preplo na lpg slysim cuknuti od nadrze a plyn bez problemu nabehnul a drzal i pri vytoceni...oka rano sednu do auti jedu prepne se to na plyn bez jakehokoliv problemu jako cuknuti nebo tak nejak a cesta do prace a z prace bez problemu...
...ALE prijedu pred barak seslapnu spojku vyradim a v tom PIIIP a uz to zas nechce nabehnout...po vytoceni nad 2tis se lpg sepne otacky jdou dolu a chce to skapat az se to zas nahodi na benal a PIIP...
...chvili predtim jsem jel VTEC pac stihnout zelenou na druhem semaforu proste musim tak nevim jestil jsem tam neco ne...dil ...

...jinak jeste mam par postrehu...dost casto pri prepinani na lpg auti zacukalo obcas jemne ale pokud se odpojilo lpg tak to byl razanti cuknuti az auti poskocilo Úsměv...

...nerika ti to neco? kdyz to napichnu na diagnostiku /i kdyz to nevim kdy :// at vim po cem koukat...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2014 , 8:47   Citovat  

Vpadadá to, že buď tam jde v určitém okamžiku málo plynu (ne při akceleraci) tzn. elektroventily/reduktor
nebo to čidlo tlaku. To by zjistil plynař, ne diagnostika. Ty se s tím ale spojit umíš, ne?
Pokud ano, koukej na tlak plynu a MAP, nebo stačí vyčíst chyby z té plynové jednotky.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2014 , 22:55   Citovat  

Nová verze SW+FW pro KME NEVO (klon pro MAGIC G4 jsem zatím nenašel):

Software 4.0.7.0 (full compliance with gas controller version 4.0Hr1 and Adapter OBD v2 2.0Cr1)
--------------------------------
+ OBD: Improved reading pending trouble codes
+ OBD: Improved support for CAN protocol with 29bitID (espe****ly new Honda)
+ OBD: Improved connection on protocols ISO/KWP in older cars
+ New firmware update for Adapter OBDv2 - version 20C
+ Added option 'Petrol injection merge mode'
+ Improved readings of the petrol injection times that eliminate the occasional jerking (cylinder misfire) - mainly Mazda type cars
+ Visualization for MOSA and OSA adaptation mechanisms
+ Added option 'Block work on gas after inspection time'
+ Improved correction maps work - changing the rules for the selection of the current correction
+ Added the ability to run the automatic gas level indicator calibration from PC software
+ Added new temperatures values for option 'Gas injectors heating' (upto 50 degrees)
+ Improved notification for gas ECU errors of 'Gas injectors malfunction' and 'Low ECU voltage' during engine start
+ Increased the time of pressing the button on the Control panel to enter the mode of automatic gas level indicator calibration (from 15 to 20 seconds)
+ Added new functionality for output +12V (12V OUT) - turning on simultaneously with the gas valve and turning off automatically when it reaches a certain reducer temperature (eg. for "Cold VAG")
+ Added AEB iPLUS injectors
+ Added navigation buttons on Model for touchscreen devices
+ Improvements in documentation (including a description of the procedures for emergency start on gas and automatic gas level indicator calibration)
+ Updated translations

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2014 , 9:40   Citovat  

Jo, vylepšení komunikace OBD pro verze PRO není špatné, ale pořád mi tam chybí možnost naprosto přesné kalibrace volnoběhu (na setiny ms) a vylepšení přesnosti automatického nastavování modelu. Jinak je to ok, uvidíme kdy to čeští soudruzi nakódují pro Magic.

Shawn Wade je teď offline  Shawn Wade
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2014 , 17:05   Citovat  

Pro zajímavost....Dlouhodobá spotřeba CL9 - accord 2.4 LPG
8,5 l plynu / 100 km
0,9 l benzínu / 100 km
(8,5 x 15,90) + (0,9 x 34,50) = 135,15 + 31,05 = 166 Kč / 100 km sopťa sopťa

2 háčka
1
PříspěvekZaslal: 3.12.2014 , 23:23   Citovat  

To je skvělé Shawne, jsi na úrovni stokilowattového dvoulitru. Nejezdíš Ecorallye? Velmi šťastný

marab je teď offline  marab
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 0:03   Citovat  

Shawn Wade napsal:
Pro zajímavost....Dlouhodobá spotřeba CL9 - accord 2.4 LPG
8,5 l plynu / 100 km
0,9 l benzínu / 100 km
(8,5 x 15,90) + (0,9 x 34,50) = 135,15 + 31,05 = 166 Kč / 100 km sopťa sopťa

Jak to děláte lidi.... Ble Já mám se Streamem s K20 v automatu STAG3 dlouhodobý průměr LPG 11,8l...níž to nedostanu ani kdybych se rozkrájel na nudličky. V benzínu jsem měl dlouhodobou 9,5l...

vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 8:44   Citovat  

marab napsal:
Jak to děláte lidi.... Ble Já mám se Streamem s K20 v automatu STAG3 dlouhodobý průměr LPG 11,8l...níž to nedostanu ani kdybych se rozkrájel na nudličky. V benzínu jsem měl dlouhodobou 9,5l...

Neplač, já v 5G civicu sedanu D16Z6 AT jezdím taky za 11 plynu ať jedu jak jedu.... Na dálnici i za víc... Je to prý normální spotřeba a je třeba se s tím smířit.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 10:52  Naposledy upravil Petura dne 4.12.2014 , 11:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Gabo napsal:
Bola tu debata pár strán dozadu o tom, či nadvihne dno kufra 62l nádrž plynu u Tourera. Slúbil som, že pošlem fotku, že mne nezasahuje, ale skôr sa mi to nepodarilo ako teraz, lebo som chorý a aj auto bolo v servise (kontrola vôle ventilov).

to bylo pro mě Úsměv
nakonec tam mám 53l nádrž, která tam sedí parádně Mrk

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 11:02   Citovat  

marab napsal:

Já jezdím Accordem s K24 za 9,5 maximálně 10 litrů. Nohu si nehlídám,je to mojí normální jízdou. Těch 8,5 litru už je docela málo...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 11:38   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já jezdím Accordem s K24 za 9,5 maximálně 10 litrů. Nohu si nehlídám,je to mojí normální jízdou. Těch 8,5 litru už je docela málo...

mě ta dvoulitrová potvora jezdí za 11L, nejméně jsem měl 10 max. 11,5

Shawn Wade je teď offline  Shawn Wade
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 13:16   Citovat  

marab napsal:

Denně do práce 50 km tam 50 km zpět...z toho celkem 70km dálnice. Tempomat 120km/h. Když se chci projet hezky po okreskách,tak VTEC jedině na benzín. LPG přes 5500ot/min moc netočim. Až bude auto v garaži, tak odpadnou studené starty a spotřeba benzínu ještě klesne. Spíš poznatek pro potenciálního zájemce o K24 s lpg...

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 13:43   Citovat  

David.306 napsal:
Od montaze mam najeto cca 3000km a uz se mi dvakrat rozsvitila kontrolka.A pri rozjezdu ma motor prodlevu na seslapnuti plynu,jako kdyz se pridusi a razeni mi pripada taky hladsi na benzin.Mam Legenda KA7 3,2 V6 s AUTOMATICKOU prevodovkou.
Poradi nekdo???

Tak v pondělí jedu do servisu,sem zvedavej jestli to doladej.Kontrolka motoru se rozsvici docela často a při seslapnuti plynu na křižovatce se auto jakoby pridusi.Je to automat,ale převodovkou to snad není.

A je spotřeba 14-15 litrů normální u 3,2 V6? Normální jízdou?

forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2014 , 0:49   Citovat  

Čaute, blíží se doba, kdy budu měnit svíčky a nevím, jestli koupit normální a nebo nějaké na LPG přímo. Chci, aby to jezdilo dobře jak na LPG tak na benzín. Co doporučíte?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2014 , 6:17   Citovat  

forever222 napsal:
Čaute, blíží se doba, kdy budu měnit svíčky a nevím, jestli koupit normální a nebo nějaké na LPG přímo. Chci, aby to jezdilo dobře jak na LPG tak na benzín. Co doporučíte?

Tak nespekuluj a dej tam ty co tam patří od výroby Mrk

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2014 , 8:51   Citovat  

forever222 napsal:

Origo svíčkama nic nezkazíš. Já jsem dával "NGK LPG6" s iridiovým hrotem a jsem spokojen. Doporučený interval výměny je u těchto svíček 60 tis.km.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2014 , 9:29   Citovat  

David.306 napsal:
Tak v pondělí jedu do servisu,sem zvedavej jestli to doladej.Kontrolka motoru se rozsvici docela často a při seslapnuti plynu na křižovatce se auto jakoby pridusi.Je to automat,ale převodovkou to snad není.

A je spotřeba 14-15 litrů normální u 3,2 V6? Normální jízdou?

Davide jde Ti tam málo plynu, máš to zřejmě nějak poddimenzované. U těch automatů, který při přidání plynu hodí kickdown to bývá ještě markantnější. Spotřeba 14-15 litrů je zřejmě u Legenda běžná, co jsem četl a slyšel. Nebo při porovnání se spotřebou na benzín je to nějak moc?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2014 , 9:34   Citovat  

forever222 napsal:

Vidím, že většina Honďáků trvá na značce NGK, tak u ní klidně zůstaň, ale jdi do řady Laser Line.
Všechny motory, kam jsem je montoval s nimi fungovaly skvěle. Je jich několik typů, tak vyber správný.
tudy odkaz

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 13:33   Citovat  

Jiřik napsal:
Davide jde Ti tam málo plynu, máš to zřejmě nějak poddimenzované. U těch automatů, který při přidání plynu hodí kickdown to bývá ještě markantnější. Spotřeba 14-15 litrů je zřejmě u Legenda běžná, co jsem četl a slyšel. Nebo při porovnání se spotřebou na benzín je to nějak moc?

Tak to mam doštelované.Byl nizky tlak na reduktoru a jeste jsme najezdily spoustu kilometru,tak to vsechno doladil a zda se,ze je to dobry.Akorat se mi porad rozsvici kontrolka check engine.Zkusil jsem vyblikat chyby a pokud jsem je dobre precetl tak to hlasi lambda sondy.Doufam teda ze neodesly.Vcera kdyz jsem jel z prace,tak se teda kontrolka nerozsvitila,ale byla to kratka trasa cca 6km.

Jiřiku jeste se zeptam,kdyz si sam napichnu na pc plynovou ridici jednotku,neprijdu o zaruku?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 14:49   Citovat  

Koukni pořádně co to hlásí za závadu: není to lambda- mixture too lean?
nechce se mi věřit, že by odešly lambdy, spíš pořád hlásí chybu ve složení směsi. Zkontroluj korekce LT/ST
měly by být max. na volnoběh do 10%.
Vymazal bych to a zkusil jezdit znova, kdy se tam taky ta závada na lambdě načte (v jakém režimu)
plynovou jednotku bys správně napojovat neměl, můžeš přijít o záruku. Je ale nepravděpodobné že bys jednotku odpálil, spíš si plynař může účtovat to další seřízení, protože mu nemůžeš dokázat, že jsi to svévolným napojením nerozladil.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 21:14   Citovat  

Trochu podobně jsem bojoval s chybou P0420 - chyba efektivity katu. Objevovalo se to při nízkých teplotách a jako bežné řešení (celkem bežná "závada" na LPG Accordech)se doporučoval lambda spacer. Nicméně mi to nedalo a nevěřil jsem, že s poklesem teplot pod cca 10st. se kat. najednou jeví jako KO.

I pár lidí tady na fóru se mi vysmálo, jako chci nefunkční kat. řešit nastavením LPG...

Ale stačilo si s tím pořádně vyhrát a chyba se už nikdy neobjevila (v rámci zkoušení se díky nastavení dalo "dosáhnout" DTC jak na chudou, tak na bohatou směs).

Taky bych si vsadil na to, že to David.306 nemá optimálně doladěné...

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 21:42   Citovat  

Ke spotřebě: Honda FR-V s K20, manuální řazení, plyn od Jiříka: cesty 50km do práce a 50km zpět na tempomat 140km/hod dálnice a 12 l/100km.

Jiřík: chlape teprve teď začínám s Hondou jezdit (čekal jsem na novou dálničku) a mám jeden dotaz (možná nemá LPG souvislost, ale před to nedělala): vyjedu z práce, rozjedu na 140 na 6tku, nastavím tempomat a frčím...po pár kilometrech mi pravidelně sama od sebe padne rychlost a musím znovu nastavit. Po opětovném nastavení již drží Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 11:03   Citovat  

Ahoj Gizmi,
díky za informace. Asi by bylo dobré uvést, jakou jsi měl zhruba spotřebu v benzínu, abychom mohli porovnat procentuální zvýšení.
Toto s tím tempomatem je zvláštní. Jednotka má směs správnou (nerozsvěcí se kontrolka) a rychlost nezůstane konstantní. Nevím o tom, že bych jakkoliv zasahoval do čidel, nebo elektroinstalace spojené s tempomatem.
Zapojení jednotky LPG:
Elektroinstalace bere proud z baterie, do okruhu benzínových vstřikovačů jsou napojeny emulátory v plynové jednotce, plus klíček je napojen myslím na jednu ze zapalovacích cívek, stejně jako signál otáček.
To je standardní postup, do ničeho dalšího jsem vědomě nezasahoval.
Principielně je tedy souvislost vyloučená, nicméně existuje eventualita, že by k tomuto mohlo dojít
špatným kontaktem nebo funkcí čidla rychlosti, škrticí klapky, některé zásuvky atd... mohl jsem o něco zavadit cože cože ?
to by ale zas nefungovalo vůbec, nevím.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2014 , 19:50   Citovat  

gizmi napsal:
Ke spotřebě: Honda FR-V s K20, manuální řazení, plyn od Jiříka: cesty 50km do práce a 50km zpět na tempomat 140km/hod dálnice a 12 l/100km.

12L/100km je normální spotřeba je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď