Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čím fotíte, aneb poraďte, co koupit za foťák
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další 
Zaslat odpověď

Strana 14 z 18
83427 je teď offline  83427
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.1.2014 , 0:11   Citovat  

stylovka OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 14:54   Citovat  

Tak jedna scénka ze života...rozhodli jsme se se ženou že si koupíme stativ na našeho Nikona D80...nemáme žádný velký ambice, D80 i s naším největším objektivem 55-200 nemá dohromady ani kilo, takže pohoda...nebude na žádný denní používání, krajinky nefotíme, abysme potřebovali krokování hlavy, sport nefotíme, abysme museli preferovat kulovou hlavu, relativně nenáročné požadavky, takže byla naše první - z dnešního pohledu naivní - představa, že se musíme vpoho vejít do 1500,- ...maximálně že jsme ochotni dát 2000,-
První sprcha přišla u Foto Škoda, kde jsme si připadali jak totální socky a prodavač se na nás díval s (ne)patřičným despektem, v podstatě první stativ s kovovejma nohama tam začína na 3900,- a i na ten se tvářil že je to jen pro dobrodruhy. Škoda, jak je mi jinak tento obchod sympatický, tak tentokrát KO
Další kroky vedly do Megapixelu, kde už byla obsluha výrazně sympatičtější a rozumější a ochotně s námi započala zdlouhavé vybírání a zkoušení s námi doneseným foťákem.
No a jak myslíte že to dopadlo? Představa o stativu za 1500,- zmizela takřka okamžitě a naše toužebné přání stativu za max. 2000,- záhy poté, co jsme porovnali jinak sympatický stativ Vanguard Espod Plus 203AP s Manfrotto 293 za výrazně vyšších 3290,- , kde je celková tuhost jenpřeci někde jinde papa Zároveň jsme si také ujasnili, že nám kulová hlava ani jednomu nevyhovuje. Chápu že je asi dobrá pro reportážní foto, ale jak se nastavují všechny směry naráz, tak nastavit konkrétní polohu foťáku přesně dle přání třeba na portrét už tak rychlý není. Takže jsme si zkusili vpodstatě shodný stativ ale s dražší třícestnou hlavou. Dílenské zpracování bylo velmi sympatické, ale krom už docela zmatku se třema nastavovacíma pákama pro každou osu jeden se ukázal i překvapivý problém s neplynulostí pohybu v kloubech. Sice na natáčení videa neaspirujeme a na video jsou jiný stativy, tady by to nešlo ani náhodou, pohyb hlavně ve vertikálním směru bylo cuk-cuk-cuk po malých skocích, který pro focení tolik nevadí, tu polohu by si člověk našel, ikdyž by se s tím zbytečně pral, kdyby nás ale kdykoliv napadlo zkusit video, tak s touto hlavou opravdu ne.
Nakonec jsem na předváděcí stěně narazil na Velbon Sherpa 5470D za ještě vyšších 3690,- který je dle mého stabilitou jen o fousek horší než Manfrotto...má zato uživatelsky velmi příjemnou dvoucestnou hlavu s krásně hladkým chodem. Navíc má páku na nastavení dvou hlavních směrů na levé straně, takže se dá zároveň pravou hrabat na foťáku, zatímco levá řídí otáčení hlavy stativu, u Manfrotta je páka na pravou ruku, takže tohle jde o dost hůř. A když se nakonec ukázalo, že má Velbon ještě v ceně pouzdro, za který chce Manfrotto nesmyslný 2000,- cože cože ? a i za blbej popruh 1500,- to snad ne a dalších 200,- za rychloupínatelnou patku a že u Velbonu není problém do druhého dne koupit jakýkoliv náhradní díl...tak bylo rozhodnuto - Velbon Sherpa 5470D jasná volba je to dobrý
Při zpětném ošahání Vanguardu za 2000,- bylo zcela jasný, že se zrovna tady šetřit nevyplácí. Neříkám že je ten Vanguard takovej rosol jak vpodstatě cokoliv cenově pod ním, ale tam kde bych se u Vanguardu u dlouhých expozic bál aby nefoukal vítr, tam budu s Vanguardem naprosto vklidu fotit třeba na hodinovou expozici kouř

Tolik malá story, kterak naivní Jenda pochopil, že se na stativu šetřit nemá je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 15:58   Citovat  

ge.or.ge napsal:
bohužel je to tak, když chceš něco pořádného, musíš si za to zaplatit, já nedávno řešil obdobnou situaci, ale protože jsem měl víceméně jasno co chci a nechtěl jsem do toho investovat tolik tak jsem šel cestou bazaru, měl jsem dlouho vyhlídnutý set Manfrotto 055XPROB + 804RC2 a asi před 2 měsíci se objevil jeden trošku sice z ruky ale byl jsem stejně rozhodnutý že si pro něj zajedu ale než jsem se s pánem stačil domluvit tak ho pustil do světa a cca 2 týdny zpátky se objevil za skoro třetinovou cenu, navíc 10 minut autem ode mě a ještě smrděl novotou, ale je to o štěstí...

Jo bude asi slušnej je to dobrý
Fakt bylo znát, že s každou korunou navíc jde i kvalita a hlavně stabilita nahoru OK
Ale právě tuhle hlavu (alespoň dle fotky, konkrétní označení nevím, byla v setu na stativu) jsme si zkoušeli na tom Manfrottu 293 a nevyhovovala tím škubáním. Nevím, třeba je tahle hlava lepší a bez škubání, ale stále tam je to nevyhovující umístění páky na vertikální seřizování na pravou ruku, což nám nevyhovuje, je divný pravou rukou nastavovat a exponovat a levo pod ní ladit pozici hlavy... Jako dílensky je zpracovaný to Manfrotto fakt moc hezky, ale ta hlava...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 19:41   Citovat  

Sopta:
sezenes i levne stativy, co jsou vic nez dostatecne stabilni a naopak i totalne predrazene znackove vyrobky, ktere jim co do stability nestaci. Zalezi na konkretnim typu- ve tvem pripade byli v obchode tak sikovni prodavaci, ze dokazou prodavat hlavne ty drazsi a maji tak vyssi marzi. Ja mam hlinikovy za cca 1500 a co do stability nemam zadne vyhrady.
Kulova hlava je jinak samozrejme to nejrychlejsi upinani co muze existovat, ale tu si muzes dokoupit vzdycky, az na to prijdes Velmi šťastný Zaklad je dostacujici stativ a ruzne hlavy na nej si muzes poridit vzdycky, jsou na zavit a jdou lehce prohazovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 21:06   Citovat  

Bully napsal:
Sopta:
sezenes i levne stativy, co jsou vic nez dostatecne stabilni a naopak i totalne predrazene znackove vyrobky, ktere jim co do stability nestaci. Zalezi na konkretnim typu- ve tvem pripade byli v obchode tak sikovni prodavaci, ze dokazou prodavat hlavne ty drazsi a maji tak vyssi marzi. Ja mam hlinikovy za cca 1500 a co do stability nemam zadne vyhrady.
Kulova hlava je jinak samozrejme to nejrychlejsi upinani co muze existovat, ale tu si muzes dokoupit vzdycky, az na to prijdes Velmi šťastný Zaklad je dostacujici stativ a ruzne hlavy na nej si muzes poridit vzdycky, jsou na zavit a jdou lehce prohazovat.

Je možné, že se najde i v nízké cenové relaci stabilní stativ, my ale takový nepotkali a není čas lovit vítěze poměru stabilita/cena. Nikdo nám ale ty levné neschovával, naopak jsme je všechny měli roztažené a vzájemně porovnávali, až jsme zabrali velkou část velkého obchodu Velmi šťastný
Bohužel zpětný návrat z vyšší cenové relace zpět k cenově sympatické vždy ukázal to samé - že ty levné trpírosolovým komplexem Cool
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 21:22   Citovat  

sopta napsal:
Je možné, že se najde i v nízké cenové relaci stabilní stativ, my ale takový nepotkali a není čas lovit vítěze poměru stabilita/cena. Nikdo nám ale ty levné neschovával, naopak jsme je všechny měli roztažené a vzájemně porovnávali, až jsme zabrali velkou část velkého obchodu Velmi šťastný
Bohužel zpětný návrat z vyšší cenové relace zpět k cenově sympatické vždy ukázal to samé - že ty levné trpírosolovým komplexem Cool

Zalezi, co v obchode nakupuji, aby nasledne prodali Mrk
Ja jsem nic neshanel, proste jsem chtel stabilni stativ na obcasne pouziti, ve vetsim rozmeru a koupil jsem ho v prvnim specializovanem obchode. Naopak mne bylo jedno, kolik vazi, jestli pujde treba slozit do kapsy nebo jak pohodlne se obsluhuje. Kulovou hlavu (Cullmann CB7, do 4 kg) jsem si prave poridil az s monopodem.
Muj stativ (v te dobe) za 60 Ecek umoznuje naprosto ostre snimky pri expozici X desitek sekund, proste normalka.
Nejlepsi je, jak o ostrosti zaberu ze stativu casto povidaji ti, co pri techhle zaberech mackaji spoust rukou, ale to jenom tak na okraj- vsichni ted budou samozrejme pouzivat dalkove ovladani nebo samospoust Velmi šťastný . Jenom ze mam nekdy pocit, ze lidi kladou neuveritelny duraz na technicke vybaveni- misto veci, co jsou pro fotku daleko dulezitejsi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.2.2014 , 23:03   Citovat  

o nastavení peředsklopení zrcátka nemluvě
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 1:02   Citovat  

83427 napsal:
o nastavení peředsklopení zrcátka nemluvě

Je otazkou, kdy fotis tak, abys vubec poznal tenhle rozdil (samospoust/dalkove ovladani vs. navic predsklopene zrcatko). Muselo by jit o hodne dlouhe ohnisko. Zalezi i na pristroji, casto nemusis na dobrem stativu poznat rozdil vubec. Navic ma vetsina DSLR i live view, s tim se da udajne dosahnout jeste lepsich vysledku nez s mechanicky predsklopenym zrcatkem.
Zkousel jsem to taky, ale krome tech zminenych dlouhych ohnisek a foceni z ruky u nestabilizovaneho objektivu na dlouhy cas jsem nepozoroval zadny rozdil, co by stal za zminku. Vsak si to kazdy zkuste sam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.2.2014 , 10:12   Citovat  

Bully napsal:
Navic ma vetsina DSLR i live view, s tim se da udajne dosahnout jeste lepsich vysledku nez s mechanicky predsklopenym zrcatkem

no rozdíl by tam neměl být vůbec. zapneš předsklopení zrcátka, zmáčkneš spoušť, chvíli počkáš a zmáčkneš jí přes DO znova a nic se nikde nehne protože to zrcátko už máš sklopený. lifeview je sice pohodlnější ale má taky nevýhody. Zaprvé žere baterku což takhle v zimě neni ideální a druhak zahřejvá senzor a ten pak může na fotkách vykazovat víc šumu
   Návrat  
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.2.2014 , 23:22   Citovat  

Ahoj,

nikoňáci, neměl jste někdo možnost osahat si Sigmu 17-50mm f/2,8? Přemýšlím že bych si koupil něco trošku ostřejšího a hlavně světelnějšího, mám zatím setový obj. Nikon 18-105mm f/3,5-5,6, zkoušel jsem fotit kamarádovi koncert a na to byl ten seťák skoro nepoužitelnej, pak nějaký sport v hale i venku (relativně na blízko) a to nebylo taky zrovna to pravé ořechové.... Koukám co pořídit, neporadili by jste mi něco rozumného? Sem tam nějaké fotky v interieru (hlavně zvířata), nějaká krajinka... Měl jsem ještě v oku jetou SIGMU 24-70 f/2,8 , ale zase nevím jestli u toho objektivu jít do bazaru (paladix)... Chtěl jsem původně pořídit na začátek chválený Nikon 35mm f/1,8 ale raději bych nějaký, "stejně" slušný zoom a tady jsem koukal že je ta SIGMA docela chválená, pokud jsem se s tou angličtinou popral správně... Nebo myslíte že je ten NIKON 35mm 1.8 bezkonkurenční?

Díky za rady...
   Návrat  
Parker je teď offline  Parker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 1:36   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Ahoj,

nikoňáci, neměl jste někdo možnost osahat si Sigmu 17-50mm f/2,8?

Osahanou ji trochu mám - vlastním ji necelý rok Úsměv Ale pro Canon. Co tě zajímá?
   Návrat  
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 9:21   Citovat  

měl jsem půjčenou tu 35 f/1.8 (Nikon) a líbí se mi obrazová kvalita která z toho leze (ostrost, bokeh... oproti tomu seťáku je to nebe a dudy), tak jsem chtěl vědět jestli obrazová kvalita té SIGMy 17-50 f/2.8 , když pokryje i to ohnisko 35mm bude nějak rapidně "jiná" (horší) než u té pevné 35ky... Chtěl jsem něco širokoúhlého do interieru, sem tam nějaký portrét a krajinky, tak nevím po čem sáhnout... Je mi jasné že univerzální objektiv na vše neexistuje, tak jsem chtěl poradit co lepšího pro začátek a mé účely pořídit. Jestli vzít tu 35ku, nechat si k tomu ještě i ten seťák, nebo pořídit sigmu, seťák pustit do světa a časem pořídit ještě nějaký tele (líbí se mi 70-200 f/2.8 ale to budu muset ještě chvíli plnit prasátko Velmi šťastný )
   Návrat  
Parker je teď offline  Parker
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.2.2014 , 16:31   Citovat  

ge.or.ge napsal:
měl jsem půjčenou tu 35 f/1.8 (Nikon) a líbí se mi obrazová kvalita která z toho leze (ostrost, bokeh... oproti tomu seťáku je to nebe a dudy), tak jsem chtěl vědět jestli obrazová kvalita té SIGMy 17-50 f/2.8 , když pokryje i to ohnisko 35mm bude nějak rapidně "jiná" (horší) než u té pevné 35ky... Chtěl jsem něco širokoúhlého do interieru, sem tam nějaký portrét a krajinky, tak nevím po čem sáhnout... Je mi jasné že univerzální objektiv na vše neexistuje, tak jsem chtěl poradit co lepšího pro začátek a mé účely pořídit. Jestli vzít tu 35ku, nechat si k tomu ještě i ten seťák, nebo pořídit sigmu, seťák pustit do světa a časem pořídit ještě nějaký tele (líbí se mi 70-200 f/2.8 ale to budu muset ještě chvíli plnit prasátko Velmi šťastný )

35mm jsem v ruce neměla, mám 50mm f/1.8 II. A tam bych řekla, že u té pevné je kresba hezčí Úsměv Já vyměnila Sigmu za seťák a dokoupila tu pevnou 50, takhle mi to přišlo ideální. Ta Sigma určitě ostří rychleji, než ten seťák, kresbu má hezčí, lepší světelnost.
   Návrat  
xJoseph je teď offline  xJoseph
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.8.2014 , 22:21   Citovat  

Neví někdo proč nefunguje redukce M42 na EOS na foťáky Canon 1D, 5D Mark III a 650D? Co jsem dohledal, tak vím jen to, že nefunguje. Ale nikde jsem nenašel proč nebo způsob jak to obejít, aby fungovala.
Chtěl jsem si pořídit na 650D starýho Heliose a zjistili jsme s prodejcem, že to foťák neskousne a vyhazuje chybu firmwaru objektivu, který chce aktualizovat.

Předem díky za jakékoliv rady, nápady případně zkušenosti. Úsměv
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 12:00   Citovat  

tak to dám i sem:

kamarádka chce svému manželovi koupit foťák. Kde v Praze nejlépe nakoupit, aby dobře poradili? Zrcadlo vs kompakt atd... Foto Škoda?
našla toto:
Nikon D3100 a Canon EOS 600D to mi hlava nebere
cena okolo těch 15tis no
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 12:53   Citovat  

Já nakupuju ve VK foto. Mají nejnižší ceny proti konkurenci, dobře poradí.
Akorát neprodávají fotáky Canon
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 15:29   Citovat  

Motylek: fotaky jsou maly, me se treba tahle velikost spatne drzi a nez tento uplny zaklad, vzal bych radeji 4/3 nebo 1. Drzet se to nebude o nic hur, bude to pritom mensi a fotky to udela stejny nebo lepsi. Pokud trva na tech dvou, neresil bych kdo jak poradi, ale hodil bych si korunou a koupil to na netu v nejlevnejsim rozumne eshopu, rozdil je prakticky neznatelny.

Nicmene bych zvazil, jestli je fakt dobrej napad kupovat zrcadlo jako prekvapeni. Podle me to chce:
- vedet, co s tim bude manzel fotit (a treba misto tech setaku koupit rovnou objektiv pro dany ucel vhodnejsi - napr. vyuzitelnost 70-300 je dost omezena, ja s tim fotim jen auta na okruhu)
- vedet, ze padne do ruky a tedy si to osahat

Predstava, ze dostanu fotak za 15 tycek jako darek mi prijde desna, sance na to, ze to nebude to prave je prilis vysoka a co pak s tim - radovat se, i kdyz to mozna nebude ono? Trapne naznacovat, ze to pujdu vymenit a kazit manzelce radost?

PS: mozna by se manzel radoval jeste vic kdyby dostal nejaky hodne slusny kompakt, aby totiz zrcadlo nakonec jen nesbiralo prach ve skrini a fotky z dovolene nebyly prevazne na mobilu.
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.8.2014 , 23:28   Citovat  

zas až takové překvapení to nebude, bude ho samozřejmě kupovat s ní. AKorát je v Německu na služebce a vrátí se na víkend, tak kouká, kde co za kolik je a ptala, jestli je to dobrý. Zatím jen fotí kompaktem, proto se ptám, kam v Praze zajít, kde by si to mohl ošahat a případně i koupit
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.8.2014 , 1:20   Citovat  

V tom pripade je Foto Skoda urcite dobra volba, stejne jako napriklad Megapixel nebo Fotolab, ti maji skladem taky prakticky vsechno.
   Návrat  
xJoseph je teď offline  xJoseph
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2014 , 13:14   Citovat  

Zdravím, tak nějak jsem se dostal do fáze, že budu muset pořídit další foťák. Canon 650D je mladé a té i zůstane, je trošku hloupost měnit si ho mezi rukama na akcích ať má každý nějaký fotky. Navíc já chci fotit i starými objektivy s M42 závitem a na 650D tyto objektivy nefungují. Je potřeba nějakého speciálního redukčního kroužku určeného pro 650D, 5D mark III a 1D.

Takže potřebuji nějaký slušnější tělo, avšak jelikož nemám desetitisíce, tak bych se rád ohlídnul po starších avšak dobrých modelech. Je mi vcelku jedno, zda to bude Nikon, Canon nebo něco jiného avšak primárně bych volil asi Canon, jejich ergonomie je fajn + máme už objektivy pro Canon.

Co jsem se tak zatím ptal a díval, tak mi dost lidí doporučilo Canon 40D. Když jsem se díval na nějaké recenze, tak o srovnávali s konkurenčním Nikonem D300, který vyšel lépe vzhledem k tomu, že je voděodolný (to by se mi aji hodilo) avšak jako docela dost velký problém se jevila snad 2x nižší výdrž na baterie.
Co by jste mi doporučili? Předem díky. Úsměv
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2014 , 11:39   Citovat  

Ahoj,

mohli byste mi poradit s výběrem objektivů - mám Pentax K-30 a momentálně jsem stále u seťáku DA 18-55mm F3.5-5.6 WR + FA 35-80mm F4-5.6, nicméně chtěl bych svůj seznam objektivů trochu rozšířit, případně ho zredukovat. Uvažuju tedy o nákupu univerzálu v podobě DA 18-135mm F3.5-5.6 WR a pevného skla Samyang 85mm F1.4. Nepoužíváte někdo některý z nich? Zajímá mě především ta pevná 85mm. Vím, že se jedná o komplet manuál objektiv, ale to mi ani moc nevadí, naopak. Jde mi spíš o nějaké osobní zkušenosti (kvalita zpracování, kvalita fotek atd..), jelikož už jsem toho docela dost přečetl a přijde mi, že se nejedná o úplně špatnou koupi. Případně, pokud by měl někdo radu k nějaké zcela jiné alternativě, rád si nechám poradit - chtěl bych určitě něco pevnýho (35/50/85mm) a nějakej univerzál s dostatečným rozsahem ohniska.

Díky moc za jakoukoliv radu
   Návrat  
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2014 , 10:15   Citovat  

xJoseph napsal:

Chtěl jsem si pořídit na 650D starýho Heliose a zjistili jsme s prodejcem, že to foťák neskousne a vyhazuje chybu firmwaru objektivu, který chce aktualizovat

Pořiď si redukci bez čipu. Ten čip je tam na některých naprogramovány s objektivu, který tělo nezná. Stejně budeš fotit pouze na manuál,takže jediný rozdíl je,že se ti v hledáčku nezobrazí ostřicí body.U některých objektivů m42 je problém, že objektiv v určitém zaostření zasahuje až za redukci a na některých eos filmových,nebo FF digitalech dojde ke kontaktu ze zrcátkem a foťák vyhodí chybu. Zrovna včera jsem přemýšlel,že svou sbírku m42 skel protridim. Na digi už s jinými skly než m42 nefotím,kinem nefotím vůbec a na 6x6 a 6x7 nemám čas Smutný .Některé M42 skla tu mám 2x Tak to koukám!
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.9.2014 , 21:57   Citovat  

Kapky napsal:
Ahoj,

mohli byste mi poradit s výběrem objektivů - mám Pentax K-30 a momentálně jsem stále u seťáku DA 18-55mm F3.5-5.6 WR + FA 35-80mm F4-5.6, nicméně chtěl bych svůj seznam objektivů trochu rozšířit, případně ho zredukovat. Uvažuju tedy o nákupu univerzálu v podobě DA 18-135mm F3.5-5.6 WR a pevného skla Samyang 85mm F1.4. Nepoužíváte někdo některý z nich? Zajímá mě především ta pevná 85mm. Vím, že se jedná o komplet manuál objektiv, ale to mi ani moc nevadí, naopak. Jde mi spíš o nějaké osobní zkušenosti (kvalita zpracování, kvalita fotek atd..), jelikož už jsem toho docela dost přečetl a přijde mi, že se nejedná o úplně špatnou koupi. Případně, pokud by měl někdo radu k nějaké zcela jiné alternativě, rád si nechám poradit - chtěl bych určitě něco pevnýho (35/50/85mm) a nějakej univerzál s dostatečným rozsahem ohniska.

Sice to nebude úplně k Pentaxu, ale docela bych se "bál" těch čísel u toho univerzálu - F3.5-5.6 - nebude Tě to prudit? Respektive neprudí Tě to už teď na tom co máš?
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.9.2014 , 21:53   Citovat  

Kapky napsal:
Ahoj,

vzhledem k tomu, ze uvazujes take o pevnem sklu radsi bych volil zoom s mensim rozsahem - napr. 17-70. velky rozsah neni zadarmo a samyang by oproti zoomu mohl byt prilis dobry Úsměv souhlasim s sakalem, clona 5.6 uz moc pozadi nerozmazne. jestli ti to nebude chybet.
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.9.2014 , 18:45   Citovat  

SaKaL, gregy4: Mockrát děkuju za názory kluci Úsměv Vím, jak to myslíte a tuhle otázku jsem si defakto pokládal i já sám, ale řeknu to úplně narovinu - nechci do toho cpát nějaký extra velký peníze, jelikož se focení zas tolik nevěnuju, takže jsem tak nějak došel k závěru, že bych chtěl nějakej univerzál se kterým bych fotil většinu "nezajímavejch" fotek (Pentax DA 18-135mm) a pak nějaký pevný sklo, který by bylo většinou na ty fotky, který by šly do "světa" a svým způsobem by tedy byly něco trošku víc "spešl". Vím, že je to vysvětlení docela na prd, ale snad aspoň trochu chápete, co jsem tím myslel Velmi šťastný Na druhou stranu, trošku jsem ještě pátral, co je pro Pentax na trhu k výběru a jak psal i sám gregy4, tak přichází v úvahu ještě Sigma 17-70mm f/2,8-4,0 Contemporary, která by na tom měla být kvalitou lépe než objektiv přímo od Pentaxu se stejným rozsahem 17-70mm odkaz. Co se týče toho pevného skla, tak tam jsem také stále na vážkách, i když v tomhle případě by mělo být rozhodování trošku jednodušší vzhledem k tomu, že těch kvalitnějších skel je tam víc. Nicméně, nejvíc mě asi stále láká právě ten low-end Samyang odkaz. Původní dotaz tedy stále platí - pokud by se tady našel někdo, kdo má ten Samyang či některý ze zoomů, budu rád za každej názor či zkušenost přátele
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2014 , 23:45   Citovat  

Zdravím, poradíte co vybrat? Rozhoduju se mezi Nikon D3300 a D5200. Máte zkušenost? popř. jiný návrh? Fotím hlavně venku, koně, děti, psy, auta...díky
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 0:55   Citovat  

U nikonu bych doporučil se kouknout na d7000 - má o dost větší hledáček, stavový LCD displej, je vodotěsný... určitě se bude i líp ovládat. Je ale o něco těžší a dražší. Takže určitě vyzkoušet na prodejně třeba u fotoskoda nebo megapixelu.

Foťák bych kupoval v setu s objektivem 18 105.

Co není až tak příjemné u nikonu je cena lepších (svetelnejsich) objektivu... ostatní značky včetně Canonu jsou většinou levnější.
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 1:06   Citovat  

gregy4 napsal:
U nikonu bych doporučil se kouknout na d7000 - má o dost větší hledáček, stavový LCD displej, je vodotěsný... určitě se bude i líp ovládat. Je ale o něco těžší a dražší. Takže určitě vyzkoušet na prodejně třeba u fotoskoda nebo megapixelu.

Foťák bych kupoval v setu s objektivem 18 105.

Co není až tak příjemné u nikonu je cena lepších (svetelnejsich) objektivu... ostatní značky včetně Canonu jsou většinou levnější.

Díky, vyhrál D5200, rozhodovaly finance, takže dráž už nee(škoda). Jinak objektivy mám, takže stačí seťák 18-55. Díky moc
   Návrat  
handsome je teď offline  handsome
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2014 , 1:48   Citovat  

gregy4 napsal:
je vodotěsný...

Vodotesná DSLR neexistuje, existujú však vode a prachu odolné. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka