Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké sání na CTR 8G?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 20:58   Citovat  

Bully napsal:
Nechcete tu resit radsi to sani, nez sdelovat svoje nazory na to, ze lidi jezdi jak prasata? At uz v Mercedesu, nebo v Honde.

Nebo v Lotusu? Velmi šťastný Sorry Vašku já musel ... protože to je zase diskuze o lejně a guferu řitního věnce.
Je to tam.

Tak Vážení, ještě plk o "soudnosti" a hezky to promázneme, nediskutujete k tématu, které bylo o vhodnosti sání na CTR 8G. Spíše mám pocit, že máte holuba v sání Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:09   Citovat  

Ice CTR napsal:
Co chceš vymýšlet? Všechny sání jsou na stejné brdo a můžeš si vybrat jen výrobce a krátké a dlouhé provedení, kdy krátké je obsolutně k ničemu, pr bude sát teplý vzduch. Pak je v nabídce ještě vymakané sání od Gruppe M, ale za 30 papírů to není uplně to pravé ořechové odkaz Velmi šťastný

...japonského filtru K&N pořádnej výtlem

Ale dobrej nápad.
To by se při troše šikovnosti dalo udělat za zlomek ceny.
   Návrat  
Ice CTR je teď offline  Ice CTR
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:33   Citovat  

M@jk napsal:
Nebo v Lotusu? Velmi šťastný Sorry Vašku já musel ... protože to je zase diskuze o lejně a guferu řitního věnce.
Je to tam.

Tak Vážení, ještě plk o "soudnosti" a hezky to promázneme, nediskutujete k tématu, které bylo o vhodnosti sání na CTR 8G. Spíše mám pocit, že máte holuba v sání Velmi šťastný

Sorry Majku, ale člověk musí na takový plk od Tegivase reagovat, bohužel. ALe klidně to promaž, aspoň bude v diskuzi lepší atmosféra a komenty k tématu, až se tu někdo další podívá! je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:38   Citovat  

Ice CTR napsal:
Sorry Majku, ale člověk musí na takový plk od Tegivase reagovat, bohužel. ALe klidně to promaž, aspoň bude v diskuzi lepší atmosféra a komenty k tématu, až se tu někdo další podívá! je to dobrý

V pohodě.
Nejlepší reakce, je žádná reakce. To už jsem se taky v 35ti naučil. Snad... přátele
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.12.2014 , 22:41   Citovat  

sevca: Nevím jestli jsi to už četl, ale než bych cokoli řešil tak bych prolezl forum na typer.cz: sání.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Tegiwas je teď offline  Tegiwas
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 1:45   Citovat  

Ice CTR napsal:
Je třeba uvést některé skutečnosti na pravou míru a to, že začátek videa se odehrává na prakticky uzavřeném úseku s téměř nulovým provozem, pr se jedná o uzavřenou závodní trať! Ale vzhledem k otevření úseku před "závody do vrchu" se mi v protisměru opravdu mihly asi 4 auta. Po vyjetí z lesa jsem se teprve napojil na veřejnou komunikaci s běžným provozem!

Soudný jsem sám a uznávám, že mi to asi v třetí zatáčce opravdu ujelo, kdy jsem to neodhadl, resp byl tam tak úzký úsek, že jsem se objevil v protisměru a kdyby tam v tu chvíli něco jelo, tak bylo po mě! Se stydím Ale se zbytkem jízdy problém nemám a neshledávám na ní nic nebezpečného natolik, abys mě tu přirovnával k řidiči Mercedesu, který jel opravdu jako začátečník a dělal si z veřejné silnice svou soukromou a narozdíl odemě ohrožoval v tu chvíli všechny účastníky provozu!

Co se týče tvého moralizování, tak bych k tomu měl asi jen jedno, když člověk jede "pilu", tak musí prostě ty dopravní předpisy občas porušit a přejet nějakou tu plnou, či se objevit v protisměru, samozřejmně v rámci možností! A pokud ty jezdíš 100 % podle nich, tak budiš ti to k dobru, ale já mezi tyhle jedince nepatřím a nestydím se za to, že si občas dopřeju trochu adrenalinu za volantem! kouř Kloboučkářům Zdar! papa

OK Jsem rád, že jsi sám přiznal, že v některých chvílích to bylo za hranou. Jinak se omlouvám všem ostatním za můj PLK, ale z videa to na mě tak působilo. Jinak pokračujte v diskusi sání na CTR 8g........
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2014 , 12:57   Citovat  

Říkal jsem si, že nebudu na toto téma reagovat, ale i tak sem hodím moji zkušenost.... Vše jsem řešil na CTR 7.G, ale to je jedno. Nemám zatím nic odbržděno, takže to je vše můj subjektivní názor. Měl jsem v origo boxu origo vložku a pak i K&N vložku a nevím jak pro auto, ale mně se nezdálo zda by byla nějaká změna, tak jsem začal řešit sání typu krátké a dlouhé. Dlouhé jsem vyškrtl z důvodu toho, že jsem ho měl i na jiných hondách a "funguje" pouze v určitém spektru otáček (myslím, že to bylo líné odspodu). Pak jsem chtěl tedy krátké, jenomže se dělali od manifoldu směrem dozadu do podběhu za levý pravý kolo typu odkaz. Samozřejmě tenhke typ je sice krátký takže bude fungovat v celém spektru, ale zase umístění filtr je k ničemu, jelikož je to hned u svodů. Pak se dělá ještě tahle verze ale zatočí se smerem dolu za levé kolo a to je zase dle mě k ničemu, jelikož z jední strany bude horký vzduch od svodů (ale ne už tak veliký) a od kola bude lítat dost bordelu.
Pak jsem narazil na krátké sání směrem od klapky za chladičem hned do předního podběhu a usoudil jsem že tohle je pro mě nejlepší možné řešení odkaz.

Auuto mám pro sebe na blbnutí s tím, že jezdím většinou na okruh svatoušek moje zatím zjištěné poznatky:

+ auto je živější a má lepší reakci na plyn
+ na okruhu a při následném dojezdu je trubka sání studená a to i manifold
+ trubka je krátká
+ filtr je umístěn na studeném místě (podběh) a je k němu dobrý přístup
+ famózní zvuk Velmi šťastný
+ opravdu jsem pocítil změnu (nemyslím tím koně navíc, ale jede to jinak)

- saní bude fungovat pouze na okruhy a podobne závody
- pokud stojite na místě, či jezdíte po městě trubka se nechladí, ale ohřívá a tudíž má celé sání vysokou teplotu
- filtr je těsně nad zemí a když někde potkáte silný déšť a velké louže bál bych se nasátí vody

DANY z Typer.cz napsal o tomto tipu následující a jí s tím po mých zkušenostech souhlasím:

"... Navíc tyto sání se většinou skládají z duralových trubek, ty vedou od klapky pěkně za chladičem a umíte si představit, jak je chladič krásně ohřívá??? K tomu krásně předehřáté sání od motoru a...
... Pokud to pak vše zvážíte dohromady, zjistíte, že díky předehřátému sání a vedení sání předehříváte nasáváný vzduch o 5 až 10stupňů víc, než je potřeba, což Vám sebere výkon někdy větší, než samotné sání přineslo...
... Na dálnici a okruh to špatné řešení není, do města a na okresky, kde se to nestačí chladit, bych to nedával... Klasický příklad je nějaké popojíždění a podobně. Když zastavíte na 10min, zkuste si pak sáhnout na sání a tu hliníkovou trubku, jakou to má teplotu... Pokud pak jdete třeba na sprint s takto vyhřátým sáním, máte vlastně po celou dobu třeba o 5HP méně..."

Jinak jsem použil kit sáni od Fujita
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaké sání na CTR 8G?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina