Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Hifil: Honda Prelude 5G Supercharged
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 19.5.2014 , 11:24   Citovat  

Hifil napsal:
pořádnej výtlem Supi.... Kdybych to byl býval rozprodával, bude kompresor to jediné, co si nechám..

Bude se zachraňovat! Nesupte. HaHaaa

Takže ten svůj motor mohu zase složit a já se tak těšil na díly Velmi šťastný nicméně držím palce ať se potkáme na hondaday přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.5.2014 , 11:56   Citovat  

Jsem rad ze jsi to vzal tak jak jsem ocekaval Mrk ale nemohl jsem si odpustit udelat pripadnou rezervacku pořádnej výtlem
Az to bude zase pohromade prijedu ti to ocihnout neb za Filipa jsme to nestihl. Tak preji hodne zdaru přátele
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
Nový příspěvekZaslal: 19.5.2014 , 13:56   Citovat  

Majlou napsal:
Jsem rad ze jsi to vzal tak jak jsem ocekaval Mrk ale nemohl jsem si odpustit udelat pripadnou rezervacku pořádnej výtlem
Az to bude zase pohromade prijedu ti to ocihnout neb za Filipa jsme to nestihl. Tak preji hodne zdaru přátele

Když von Filip to furt prodával neprodával - stále většinou stála... ted bude v pohybu ... Držím Lubo ... přátele
   Návrat  
Wena.Honda je teď offline  Wena.Honda
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 19.5.2014 , 14:31   Citovat  

podržíme si všichni ,až to pojede Velmi šťastný svatoušek
   Návrat  
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:25   Citovat  

Tak je rozhodnuto, objednáno... Sice budu asi nějakou dobu žrát suchý chléb a pít vodu, ale snad to bude stát za to Úsměv

Postup bude následující:
Vložky budou vybroušeny na 88mm (+ 1mm) = počítám-li správně 2.207 ccm, tedy panák k dobru Úsměv
Osazeno bude novými písty daného vrtání CP Piston s kompresí 9:1
Písty budou na kovaných H-čkových ojnicích SGI
Klika a ojnice půjdou do uložení ACL Race
Blok se zarovná a malinko sníží
Nainstaluji blok guard.

Hlava bude zarovnána o pár desetinek (spolu s mírným snížením bloku bychom se měli dostat na nějakou rozumnou kompresi)
Dostane nové ventily Ferrea do nových vodítek.
Na vačky přijdou stavitelná kola.

Následně se kompresor více roztočí větší hlavní řemenicí a uvidíme, jak se to vyladí, ale myslim, že to pojede... VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:37  Naposledy upravil Wena.Honda dne 20.5.2014 , 23:39, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

neměla by být ta řemenice menší,co jde z kompresoru ven,aby se "víc" točil? teda jestli to máš hnaný jen z klikové řemenice na jednu řemenici na kompresoru.to bys pak musel zvětšit řemenici na klice při zachování průměru řemenice na kompíku-aby se víc točil(což je nesmysl) Nápad je tu! Úsměv
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:38   Citovat  

Wena.Honda napsal:
neměla by být ta řemenice menší,co jde z kompresoru ven,aby se "víc" točil? Úsměv

To by byla taky možnost - ale já myslím hlavní řemenici na motoru Úsměv
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:41   Citovat  

byls rychlejší Úsměv takže to jak provedeš,zvětšit klikovou řemenici,trochu složitější než zmenšit tu na kompíku Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:44   Citovat  

Wena.Honda napsal:
byls rychlejší Úsměv takže to jak provedeš,zvětšit klikovou řemenici,trochu složitější než zmenšit tu na kompíku Velmi šťastný

Větší řemenici na klikovku mám, menší na kompresor nemám... Úsměv Takže jednodušší je pro mě vyměnit tu na motoru...

Ale toto ještě propočítáme a možná to udělám jinak - možností je hned několik:
- větší na motor
- menší na kompresor
- větší na jednu nebo menší na druhou stranu na "kladkostroji" mezi nima..

Úsměv
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:52   Citovat  

tak to je jiná když máš nějakou větší.z čeho je jestli to neni tajný.vůbec netušim co tam může pasovat.ale asi budeš potřebovat pak delší řemeny k servu a altíku?i když teoreticky obě tyhle věci jsou pohyblivý takže můžeš vzdálenost regulovat...

jinak k tý třetí variantě na tu napínačku-nemyslim si že to má význam na zvýšení otáček,je to jen napínačka,takže zvětšením nebo zmenšením kladky docílíš jen většího nebo menšího napnutí řemenu(chápej jako že většim/menšim průměrem zkrátíš/prodloužíš délku řemenu)-je to trochu zamotané ale snad to pujde pochopit Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.5.2014 , 23:56   Citovat  

Wena.Honda napsal:
tak to je jiná když máš nějakou větší.z čeho je jestli to neni tajný.vůbec netušim co tam může pasovat.ale asi budeš potřebovat pak delší řemeny k servu a altíku?i když teoreticky obě tyhle věci jsou pohyblivý takže můžeš vzdálenost regulovat...

jinak k tý třetí variantě na tu napínačku-nemyslim si že to má význam na zvýšení otáček,je to jen napínačka,takže zvětšením nebo zmenšením kladky docílíš jen většího nebo menšího napnutí řemenu(chápej jako že většim/menšim průměrem zkrátíš/prodloužíš délku řemenu)-je to trochu zamotané ale snad to pujde pochopit Velmi šťastný

V mechanice a převodech tak nějak snad nepatřím k negramotným a věř, že vím, co píšu.. Mrk
Prohlídni si tuhle fotku: tudy odkaz a uvidíš, kde to myslím..

S délkou řemenu je mi to taky jasné - ale jestli ten řemen má mít kilometr nebo kilometr a centimetr už je tak nějak jedno Velmi šťastný

Řemenice je z accordu nějakýho..
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.5.2014 , 0:04   Citovat  

to jsem netvrdil přece OK ...když to člověk vidí,tak má hned lepší představu jak to tam máš vedený
   Návrat  
Uragan je teď offline  Uragan
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.5.2014 , 11:14   Citovat  

Ahoj tak to je paráda a radost číst a držím palce aby vše vyšlo a předčilo očekávání Velmi šťastný
Jen se zeptám co máš za vacky origo? A jaké by byly ideální pro takový setup?
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 21.5.2014 , 12:34   Citovat  

Uragan napsal:
Ahoj tak to je paráda a radost číst a držím palce aby vše vyšlo a předčilo očekávání Velmi šťastný
Jen se zeptám co máš za vacky origo? A jaké by byly ideální pro takový setup?

Jo, vačky zůstanou origo.. On to tam ten kompík nějak nafuní Úsměv Kdybych chtěl jít s výkonem do nějakých na předohrab nesmyslných výšin, tak by asi stálo za úvahu tam dát něco ostřejšího.. Ale myslím, že se obejdu i bez nich..
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 22.12.2014 , 14:01   Citovat  

Už to jezdí?Dlouho tu nic nepíšeš. Se stydím
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2014 , 11:45   Citovat  

Jo jo, už to jede. Nějak jsem doteď nenašel chuť a sílu sem něco psát - díky za nakopnutí..

Předem napíšu velké díky Montymu za dobře odvedenou práci, jeho pečlivost a trpělivost. Díky!

Po rozborce motoru jsme čekali poměrně dlouho na díly. Když přišly písty, vzal jsem blok na převrtání a poté se pomalu začlo skládat. Nicméně problémů bylo spousty...

Namátkou:
- ojnice SGI měly asi o desetinu menší díry na straně kliky - takže se musely zvětšovat
- ojniční ložiska ze sady nepasovaly - sháněl jsem jiné
- strhané závity na bloku produkovaly špony dovnitř bloku
- a další..
Monty už pak skládal skoro po slepu Úsměv

Nicméně cíl je splněn.. Ve spodku motoru vlastně zůstala původní jen klika, na místě jsou kované písty a ojnice, převrtané dartony. V hlavě jsou nové ventily Ferrea v nových vodítkách origo Honda. Hlava je srovnaná, vše repasováno, zabroušeno, jako nové Úsměv Na motoru je větší řemenice na klice, takže kompresor by teď měl točit až 16000. Vše složeno a vrčí Úsměv
Byl problém s prokluzováním řemenu, který se mi ale podařilo odstranit přidanou kladečkou na kitu.
Motor funguje a jede to "celkem slušně" VTEC je to dobrý

No a nyní dále pracuji na odstraňování dřívějších much, do čehož se objevují nové..
Například volnoběžný ventil, který zlobil už při koupi, odešel na dobro. Někde je nějaký zdroj silných vibrací a nevím kde - tímto děkuji Minorovi za nápad, že by to taky mohlo být rezonancí výfuku, prohlédnu to..
Někde okolo cca 4000 otáček se objeví vibrace v celym autě - hodně nepříjemné je to zejména na pedálech, který začnou neskutečně nepříjemně drnčet do nohou, občas na palubce problikávají společně kontrolky dobíjení a ručky/brzdovky (asi někde nějaký naseklý kabel ? )nápady či zkušenosti vítám, řešil jsem prorezlou trubičku na vedení oleje serva, v celym autě hraje jen levý zadní reproduktor (kovářova kobyla HaHaaa ) ...... Prostě se vracím z řešení jednoho velkého průšvihu ke spoustě menších. V podstatě bych z toho měl mít vlastně radost Úsměv
Luda je teď taky přezutá na zimáky - tedy oficiálně - ve skutečnosti je na asi stoletých stlačených tmách, co kloužou i na suchu, což je vrcholem toho, že z projížďky nějak nemám potěšení.
Snad se toho podaří do jara vychytat co nejvíce a sezona bude moct začít! Těším se!

PS pro rýpaly (kterých je na světě, jak jsem poznal, opravdu spousta): Řadit se mi zatím daří dobře HaHaaa
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2014 , 12:10   Citovat  

Já děkuji za možnost se svézt a přeju hodně radosti, až budeš řádně řadit a řádit Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2014 , 12:11   Citovat  

Hifil napsal:
Jo jo, už to jede. Nějak jsem doteď nenašel chuť a sílu sem něco psát - díky za nakopnutí..

Předem napíšu velké díky Montymu za dobře odvedenou práci, jeho pečlivost a trpělivost. Díky!

Po rozborce motoru jsme čekali poměrně dlouho na díly. Když přišly písty, vzal jsem blok na převrtání a poté se pomalu začlo skládat. Nicméně problémů bylo spousty...

Namátkou:
- ojnice SGI měly asi o desetinu menší díry na straně kliky - takže se musely zvětšovat
- ojniční ložiska ze sady nepasovaly - sháněl jsem jiné
- strhané závity na bloku produkovaly špony dovnitř bloku
- a další..
Monty už pak skládal skoro po slepu Úsměv

Nicméně cíl je splněn.. Ve spodku motoru vlastně zůstala původní jen klika, na místě jsou kované písty a ojnice, převrtané dartony. V hlavě jsou nové ventily Ferrea v nových vodítkách origo Honda. Hlava je srovnaná, vše repasováno, zabroušeno, jako nové Úsměv Na motoru je větší řemenice na klice, takže kompresor by teď měl točit až 16000. Vše složeno a vrčí Úsměv
Byl problém s prokluzováním řemenu, který se mi ale podařilo odstranit přidanou kladečkou na kitu.
Motor funguje a jede to "celkem slušně" VTEC je to dobrý

No a nyní dále pracuji na odstraňování dřívějších much, do čehož se objevují nové..
Například volnoběžný ventil, který zlobil už při koupi, odešel na dobro. Někde je nějaký zdroj silných vibrací a nevím kde - tímto děkuji Minorovi za nápad, že by to taky mohlo být rezonancí výfuku, prohlédnu to..
Někde okolo cca 4000 otáček se objeví vibrace v celym autě - hodně nepříjemné je to zejména na pedálech, který začnou neskutečně nepříjemně drnčet do nohou, občas na palubce problikávají společně kontrolky dobíjení a ručky/brzdovky (asi někde nějaký naseklý kabel ? )nápady či zkušenosti vítám, řešil jsem prorezlou trubičku na vedení oleje serva, v celym autě hraje jen levý zadní reproduktor (kovářova kobyla HaHaaa ) ...... Prostě se vracím z řešení jednoho velkého průšvihu ke spoustě menších. V podstatě bych z toho měl mít vlastně radost Úsměv
Luda je teď taky přezutá na zimáky - tedy oficiálně - ve skutečnosti je na asi stoletých stlačených tmách, co kloužou i na suchu, což je vrcholem toho, že z projížďky nějak nemám potěšení.
Snad se toho podaří do jara vychytat co nejvíce a sezona bude moct začít! Těším se!

PS pro rýpaly (kterých je na světě, jak jsem poznal, opravdu spousta): Řadit se mi zatím daří dobře HaHaaa

Luboši,
za mne jedna.

Jak píšeš svůj příběh, jakobych si to odněkud pamatoval i já.

přátele
   Návrat  
666potky je teď offline  666potky
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 23.12.2014 , 16:29   Citovat  

vybracie by som naskor spojil k tomu ze tam nemas vyvazovaky

as i tvrde silenty motora?
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 24.12.2014 , 13:40   Citovat  

No co jsem četl, tak by to bez vyvažovaček nemělo být tak hrozné... Pokud by to opravdu bylo tím, vážně bych uvažoval o tom je tam vrátit..
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 25.12.2014 , 12:53   Citovat  

Hifil napsal:
No co jsem četl, tak by to bez vyvažovaček nemělo být tak hrozné... Pokud by to opravdu bylo tím, vážně bych uvažoval o tom je tam vrátit..

mam odstraneny vyvazovaky a es motorove silenty a zadne vibrace v celem spektru otacek nepozoruji.mam najeto neco pres 30tkm.
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 25.12.2014 , 17:42   Citovat  

zyx napsal:
mam odstraneny vyvazovaky a es motorove silenty a zadne vibrace v celem spektru otacek nepozoruji.mam najeto neco pres 30tkm.

Díky!! je to dobrý To jsem chtěl slyšet. Velmi šťastný
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2014 , 16:38   Citovat  

zyx napsal:
nemam nijak v planu rypat, je to jen dotaz, k cemu tam ty vyvazovaky teda jinak jsou?
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2014 , 17:02   Citovat  

FastCivic napsal:
nemam nijak v planu rypat, je to jen dotaz, k cemu tam ty vyvazovaky teda jinak jsou?

Přece pro klidnější chod, jinak jsou uplně k ničemu Úsměv
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2014 , 17:12   Citovat  

maxxi napsal:
Přece pro klidnější chod, jinak jsou uplně k ničemu Úsměv

OK Velmi šťastný
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2014 , 21:14   Citovat  

FastCivic: vyvažovací hřídele jsou v tomhle motoru kvůli kompenzaci nevyváženosti sekundárních sil, který v něm působí (standardní vlastnost 4 válcových řadových motorů).

Jejich odstranění způsobí zvýšení vibrací, jak psali kluci a možná se v dlouhodobým měřítku trochu podepíše na životnosti motoru, ale pokud to uživateli vyhovuje, tak není moc důvod je znovu zapojovat.
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:48   Citovat  

jako ja vim k cemu tam jsou, ale prijde mi blbost ze to nejde poznat kdyz jsou odpojene. Kor kdyz se motor pak ani nehne kdyz je ulozeny v ES, kdyz i u blbe D15 jo sakra poznas ze se chveje kdyz nema zadne vyvazovaky z fabriky a posadis ho do polyurethanu
   Návrat  
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:02   Citovat  

Dvakrát jsem si nechával vyvážit kliku z H22A7 kvůli setrváku(poprvé odlehčenej sériovej,podruhé act streetlite) a na obou dvou klikák bez ohledu na setrvák(vyvažuje všechno zvlášť a pak najednou) bylo z klikovky odvrtáno docela dost...proto bez vyvažováku (s nima jsem v jel pouze jednou) žádný problém s vibracemi.Zahodil bych ty tvrdé polyuretany a nechal si vyrobit něco tak akorát od odose.Nejvíc odchází akce a reakce silentblok a ten omezuje záklon motoru..
Můj názor..pokud se pletu tak mě neukamenujte Se stydím
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2014 , 9:54   Citovat  

FastCivic napsal:
jako ja vim k cemu tam jsou, ale prijde mi blbost ze to nejde poznat kdyz jsou odpojene. Kor kdyz se motor pak ani nehne kdyz je ulozeny v ES, kdyz i u blbe D15 jo sakra poznas ze se chveje kdyz nema zadne vyvazovaky z fabriky a posadis ho do polyurethanu

jednou se ptas k cemu tam jsou,a pak pises ze to vis Velmi šťastný .pokud jsi nemel srovnani jak to funguje s vyvazovakama a bez nich tak budes vzdycky spekulovat.jak to delas zrovna v tomhle pripade.
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 28.12.2014 , 15:53   Citovat  

zyx napsal:
jednou se ptas k cemu tam jsou,a pak pises ze to vis Velmi šťastný .pokud jsi nemel srovnani jak to funguje s vyvazovakama a bez nich tak budes vzdycky spekulovat.jak to delas zrovna v tomhle pripade.
ale ja nespekuluju, spis jsem se mel zeptat jinak. Jestli to je teda citit, nebo to nejde vubec poznat?
BUd tam jsou ty vyvazovaky kvuli komfortu (vibrace, ktere u luxusniho auta se snazi konstukter eliminovat) nebo kvuli zivotnosti jak psal LJay, vibrace ktere jinak citit posadkou nejsou.
Se ptam abych se neco dozvedel ne abych vypadal zajimave Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Hifil: Honda Prelude 5G Supercharged
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina