Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 8
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 8:14   Citovat  

Navíc jak píše Jarek, tak čestné prohlášení nefunguje, resp. je to pouze nouzový prostředek, na který musí druhá strana(ČKP) sama přistoupit, nebo leda až u soudu soud prohlásit za čestné prohlášení přípustné (většinou se bere pouze v případě, že má nahradit existující dokument). Mě s čestným prohlášením o neprovozování havarovaného vozidla taky poslali k šípku, na druhou stranu ale ignorovali i nabízenou fakturu ze servisu a fotografie. S čestným prohlášením ti to asi líp vysvětlí místní právníci, mě to jen zkrátka řekl tatík, že touto cestou se ničeho nedoberu Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 8:26   Citovat  

Iker napsal:
a sakra takže mam taky něco čekat jak to tak čtu Smutný koupil jsem auto od kamarada ten mě přepsal v TP ( byl jsem v odhlašce ) auto jsem měl pojištěne pak jsem ho prodal do bazaru se smlouvou zašel na pojištovnu a zrušilo se to nedavno mi přišla pokuta v nějakem uplně cizim městě tak sem tam volal na magistrat porvolaneho asi 80kč než sem to vysvětlil pak dva dny hledaní smlouvy a zase posilat takže zase všechno špatně..

Pokud máš smlouvu o prodeji, tak to nebude tak zlé. Navíc i pojišťovna by měla mít ukončení smlouvy z důvodu prodeje.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 10:01   Citovat  

Cody napsal:
pravda je že pčr to neřeší (pčr v dnešní době již není pčr co bývala)

Ale řeší Velmi šťastný Ja za 3 roky u PCR "vyresil" 5 lidi..jen se do toho klukum nechce, protoze je to papirovani. Flastr je za to hoooodne neprijemny.. (v mem pripade to byla vsechno auta "vraky" co prekazeli na sidlisti)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 10:14   Citovat  

Idaho napsal:
bohužel s epletešč projdi si rozhodnutí nejvyššího soudu tuším nekdy z konce lonského roku, v tom případe bylo auto v polopřevodu, nedohlášené na kupce, on si ho na sebe pojistil a soud tenkrát po xtém odvolání potvrdil že pokud bylo v odhlášce a on ho pojistil na sebe je to jasný dukaz že měl auto zájem provozovat. Zároven je tam konstaováno žeje velká chyba že s enepokutují pojistovny které pojistí auto v polopřevodu na na človeka který není vlatsníkem vozu - to by neměli delat pokud nevidí kupní smlouvu.. bylo to celkem speltie ale výsledek je ten že pokud je auto na tebe v polopřevodu a tys zaplatil pojistku tak s enevykroutíš jinak než že to auto "prodáš" ( = mas kupni smlouvu kterou to auto prodáváš /daruješ pryč ).

Musím se přiznat, že s rozsudkem, který zmiňuješ nejsem seznámem a teď se mi ho nepodařilo dohledat. Nicméně postup který jsem napsal mám ověřený několika případy z praxe. Někdy stačil jeden dopis, jindy více. Nicméně ja fakt, že ani v jednom z nich nebylo vozidlo v odhlášce na toho kdo byl popotahován. Samozřejmě se to liší případ od případu a každý z nich by vydal na samostatný článek. Nicméně už z principu, pokud jsem nevinen, bych jim nedal ani halíř a dohnal to klidně k soudu.
Z vyjádření Tina jsem nepochopil, že na něj byla psána odhláška. Hlavní chybou je že prošvihnul tu 30 denní lhůtu na vyjádření. Pokud by se vyjádřil hned, tak jak jsem napsal, tak by vymáhání pravděpodobně zastavili.
Ale ani tak bych to nevmínal jako ztracenou věc a minimálně bych to zkonzultoval s právníkem, který už má s ČKP zkušenost. Také se může obrátit s prosbou o pomoc na kancelář ombudsmana.
   Návrat  
Tina je teď offline  Tina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 10:39   Citovat  

Jarek napsal:
Z vyjádření Tina jsem nepochopil, že na něj byla psána odhláška. Hlavní chybou je že prošvihnul tu 30 denní lhůtu na vyjádření. Pokud by se vyjádřil hned, tak jak jsem napsal, tak by vymáhání pravděpodobně zastavili.
Ale ani tak bych to nevmínal jako ztracenou věc a minimálně bych to zkonzultoval s právníkem, který už má s ČKP zkušenost. Také se může obrátit s prosbou o pomoc na kancelář ombudsmana.

Auto na mě nikdy odhlášeno nebylo.. alespoň ne za mého vědomí KO
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 10:51   Citovat  

jen pro info, borci z ČKP mi poslali dopis na adresu starou 5 let za auto co jsem měl chvíli předloni v zimě pár dní. Jo uznávám chbyba byla moje , ulitlo mi pár dní aniž bych si byl vedom. ale nevrátit se segra která má shodou okolností stejné příjmení a bydlí v jiném bytě v tom baráku a postačka ji to nehodit do schránky tak o tom ani nevím. když jim clovek zavola bay si dali dohromady moji adrsu tak vamn řeknou že to není jejich starost a mam si to vylíitat na dopravce. hned druhý úřad který by zaloužil zrusit nadobro ! (pozil bych jiný výraz ale ti lidi co tam pracují za to nemužou, jen doplácejí na neuplný a chybový systém.
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 14:07   Citovat  

Jarek napsal:
Musím se přiznat, že s rozsudkem, který zmiňuješ nejsem seznámem a teď se mi ho nepodařilo dohledat. Nicméně postup který jsem napsal mám ověřený několika případy z praxe. Někdy stačil jeden dopis, jindy více. Nicméně ja fakt, že ani v jednom z nich nebylo vozidlo v odhlášce na toho kdo byl popotahován. Samozřejmě se to liší případ od případu a každý z nich by vydal na samostatný článek. .

ja to práve řešil s právníkem který ma s CKP bohaté zkušenosti, daval jsme mu hned 4 případy co mi přisly a tři mi udelal bez problému, ale u tohohle se zarazil, řekl mi tohle a že to budou vyhozené peníze to vubec zkoušet, jelikož na tomhle základe jemu i nekolika jeho kolegum zamitli žalobu ( ? ted nevím nejsme advolát -proste jim to neproslo ) a ja budu jen zbytecne paltit jeho výlohy.
Vzhledem k tomu ž edalší případy vyřešil bez problému jsem mu v tomhle veřil ale není první kdo mi tohle říkal, zminval se o tom přímo me i vedoucí odboru dopravy p. Kočárek ( magistrát příbram ), když jsme u nej byl řešit od kdy do kdy bylo na mne co napsáno ( náhled do rejstříku ).
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2013 , 16:10   Citovat  

Celou svou záležitost jsem k dnešnímu dni předal Českému Konzultačnímu Portálu ( tudy odkaz ).
Podle referencí na internetu by tato věc měla dobře fungovat, mimochodem zajímavý článek i zde: tudy odkaz

S panem Angreškou jsem před chvilkou telefonoval, ujišťoval mě, že celou záležitost vyřeší. Takže uvidíme, jak to funguje a dám vědět.. to mi hlava nebere
   Návrat  
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2013 , 11:10   Citovat  

A problem s CKP je vyresen: tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2013 , 11:21   Citovat  

Tak moje dosavadní fungování s panem Angreškou hodnotím velmi pozitivně, ale ještě jsme se nedobrali konce, takže nerad bych předbíhal. Každopádně servis prozatím kvalitní, se vším volá, velmi dobrá domluva. Podle informací, které od něj mám, skutečně nemá ČKP nárok po mně jakékoliv peníze požadovat.
ČKP totiž údajně porušuje zákon, který ji ukládá vymáhání pokut zakládat na základě informací výhradně z registru vozidel. Jelikož jsem ale nikdy nebyl uveden v TP a na registru se neukázal, porušují zákon tím, že se mnou jednají na základě informací od pojišťovny. Což dává hlava a patu.
Takže doufám, že to všechno dopadne dobře.. je to dobrý
   Návrat  
Martin16 je teď offline  Martin16
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2013 , 12:23   Citovat  

a přesně z těchto důvodů si schovávám i účty o koupi rohlíků Velmi šťastný Taky to na mě zkoušeli (naštěstí kupní smlouva byla, takže ostrouhali mrkev)- zajímavé je že tehdy povinný neplatil přímo autobazar Tak to valím bulvy
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.1.2014 , 13:58   Citovat  

odpověď ombudsmana na problematiku POV:

dne 16. února 2012 jsem obdržel Vaši žádost o vyjádření k Vašemu výkladu
ustanovení zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla,
zejména ve vztahu k povinnosti hradit příspěvek do tzv. garančního fondu za vozidlo,
které není provozováno na pozemních komunikacích, avšak není dočasně ani trvale
vyřazeno z evidence vozidel.
Otázka, s níž se na mě obracíte, se týká výkladu právního předpisu, k němuž
ale zpravidla přistupuje zejména Česká kancelář pojistitelů – tedy jak víte, subjekt,
který nespadá do rozsahu mých kompetencí. Nemohu také přehlédnout, že veřejný
ochránce práv není orgánem povolaným k podávání závazného výkladu právních
norem – tuto funkci plní především soudy.
Povinnost úhrady tohoto příspěvku zavedla do zákona novela zákona
č. 168/1999 Sb. (konkrétně pak zákon č. 137/2008 Sb.), která stanoví určité nové
povinnosti vlastníkům a provozovatelům provozovaných vozidel. Je ale věcí právního
výkladu, zda se provozovaným vozidlem rozumí jen to vozidlo, které je fakticky
provozováno na pozemních komunikacích, a to bez ohledu na stav zápisu tohoto
vozidla v evidenci vozidel, nebo zda se tímto provozovaným vozidlem rozumí každé
vozidlo vedené v evidenci vozidel, jež není dočasně nebo trvale vyřazeno.
Pokud je mi známo, ČKP zastává právní názor druhý – tj. že provozovaným
vozidlem je každé vozidlo, které se nachází v evidenci vozidel a není dočasně nebo
trvale vyřazeno. Tento názor ale, pokud vím, nesdílí Ministerstvo dopravy a naopak
se kloní k názoru prvnímu – tj. že provozovaným vozidlem je jen takové vozidlo, které
je na pozemních komunikacích fakticky provozováno, a nestojí tedy v garáži nebo na
jiném místě mimo pozemní komunikace.
Vzhledem k tomu, že ČKP je soukromý subjekt, je jeho požadavek na úhradu
příspěvku do garančního fondu svou povahou soukromoprávní, nemám možnost se
jednáním ČKP jakkoli zabývat. Jestliže byste Vy nebo někdo jiný v obdobné situaci
s postupem ČKP nesouhlasil, nezbude, než řešit věc u soudu – resp. je na ČKP, aby
se z pozice žalobce obrátila na soud. Právní názor soudu pak bude pro oba
zúčastněné subjekty závazný – na rozdíl od názoru ČKP nebo Ministerstva dopravy.
V současné době také můžete zvážit konzultaci celé věci s advokátem, jehož
služby nejsem povolán nahrazovat.
S pozdravem
JUDr. Pavel V a r v a ř o v s k ý v. r.
(dopis je opatřen elektronickým podpisem)
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2014 , 15:59   Citovat  

sakra je to ale bordel pořád, registry pořádně ani nefachají a chtějí tady trápit lidi za auto co už 10let nemají, tak měl ten zákon ale platit od počátku. Já měl kdysi nehodu, byl jsem v nemocnici, nabouraný vrak škody 100 ukradli nějaký občané, mně to ale vůbec nevadilo, nemusel jsem řešit odtah atd. akorát značky zbyly, no a ted mám velkej problém to auto odhlásit, nikde mi to bez auta či aspon štítku nechtějí zlikvidovat. Samozřejmě jsem to řešil až když vyšla tahle novela tak že jsem nahlásil krádež vraku na PČR, jenže stejně tam mám nějaký půlrok který nemám prokázaný. Na PČR jsem byl až po 5ti letech od nehody a ochotně mi s tím pomohli a do měsíce jsem měl papír že auto je ukradený.

Ale stejně auto už nikdy nemůžu odhlásit, prý to nejde. Takže jenom čekám, kdy mi tyhle vemena pošlou dopis a složenku na 50tis.kč nakonec jim dám třeba jen 2tis za ten půlrok, ale stejně. naštvanej
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.1.2014 , 21:22   Citovat  

Mě se to bude za chvíli týkat taky koukám. Koupil jsem někdy na konci léta karavan na papírech a postavil na zahradu ... tak trošku jsem na to zapomněl a mám tam asi díru 2 měsíce v pojištění. Karavan má roční pojištění 139,- ... jestli jsem to dobře počítal, tak po mě budou chtít cca 2tis. ... to sem na to zvědavej. No podle Angrešky bych jim to platit neměl, pče to stálo na zahradě ... otázkou je, zda-li to klapne to mi hlava nebere
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 11:47   Citovat  

Tak jsem si taky dopisoval s ČKP, vypadlo mi u jednoho auta při přechodu k jiné pojišťovně asi pět dní, z ČKP se ozvali a chtěli 430 Kč. Nejdřív jsem se děsně vytočil, pak se rozhodl, že jim to zaplatím, ať mám klid, pak si to zas rozmyslel a spolu s Jofreyem, který mi pojištění zajišťuje, jsme se rozhodli odporovat.
Protože jsem věděl předem, že auto zůstává 5 dní nepojištěné, odstavil jsem ho na předmětnou dobu k sobě na soukromý pozemek před garáž a v daném období dokonce nafotil, že tam stojí. Pro sichr. Nečekal jsem, že se fakt ozvou.
Jofrey sepsal námitku s tím, že auto nebylo provozováno a nestálo na veřejné komunikaci, tudíž nevzniká povinnost jim cokoli uhradit. Přiložili jsme fotky auta, mé místopřísežné prohlášení, uvedli jsme, že stejné prohlášení může dát moje žena a soused, zdůraznili, že mám další tři auta, kterými jsem mohl jezdit, a pohrozili pokračováním sporu přes advokátní kancelář KMVS.

Ostatně, tady je text, třeba se bude někomu i hodit:
Na základě vaší výzvy ze dne 19.11.2014, značka xxxxxx, k úhradě částky == 430 Kč==
vám sděluji formou tohoto Čestného prohlášení, že v nepojištěném období od 01.09.2014 do 05.09.2014
předmětné vozidlo nebylo provozováno ani odstaveno na pozemní komunikaci.
Vozidlo bylo v tuto dobu skutečně nepojištěné z důvodu nedorozumění s mým pojišťovacím
zprostředkovatelem a nastavením pozdějšího počátku nové pojistné smlouvy a z tohoto důvodu jsem
předmětné vozidlo nemohlo provozovat a neprovozoval. V této době bylo předmětné vozidlo odstaveno na
mém vlastním soukromém pozemku a to vjezdu do garáže v mé nemovitosti.
Vzhledem k této skutečnosti a nemožnosti provozovat předmětné vozidlo, nebylopodle §1, odst.
2. a §24c předmětného zákona č. 168/1999 Sb.mojí povinností mít uzavřené pojištění odpovědnosti z
provozu vozidla, které vešlo plně v platnost dne 06.09.2014.
Uváděnou skutečnost dokládám elektronickou cestou k tomuto případu fotografiemi, které jsem si
pro mojí vlastní jistotu v době nepojištění předmětného vozidla pořídil (viz Exif přiložených souborů s
datem a časem pořízení snímků)abych doložil skutečný stav vozidla v předmětném období pro ČKP.
Dále tímto Čestným prohlášením, že vozidlo v tuto dobu nebylo provozováno a bylo umístěno na mém
vlastním a soukromém pozemku. Tímto pokládám vaší výzvu k zaplacení jako zcela neopodstatněnou a
neoprávněnou, neboť mi nevznikla jakákoliv povinnost příspěvek uhradit.
Dále mi sdělujete, že v souladu s §24c, odst. 3. zákona č. 168/1999 Sb.vycházíte z porovnání
údajů, které podle §15 odst. 3. zákona č. 168/1999 Sb.provádí Centrální registr vozidel (CRV). Podle
těchto údajů je pro vaše zájmové sdružení právnických osob obecně možné z vlastní vůle zjistit a
porovnat, že jsem vlastníkem dalších tří vozidel, která ve vámi uvedenou dobu byla řádně pojištěná a
mohla být tedy bez rozporu provozována. Jedno z těchto řádně pojištěných vozidel jsem skutečně
provozoval, aby nedošlo z mé strany k pochybení při provozování nepojištěného vozidla.
Pokud je vaše přesvědčení opačného názoru, doložím vám Čestná prohlášení manželky a
sousedů, že předmětné vozidlo bylo skutečně odstavené na mém vlastním soukromém pozemku. Jestliže
ani toto nebude dostačující k ukončení této věci, budu neprodleně na doporučení mého advokáta a
pojišťovacího zprostředkovatele k vyřešení celé této věci kontaktovat KMVS advokátní kancelář, s.r.o.

Z ČKP mi odepsali, že věc ukončují, ale obalili to takovou snůškou keců, že se mi zas otevírala kudla v kapse.
Pokochejte se sami:

Vážený pane inženýre,
na úvod nám dovolte uvést, že v případě, že vznikne nepojištěné období, má vlastník vozidla dle ustanovení § 24c zákona č. 168/1999 Sb. (dále jen ,,Zákon“), povinnost uhradit příspěvek do garančního fondu za každý den, kdy je vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem.
Dle ustanovení § 1 odst. 2 Zákona může na dálnici, silnici, místní komunikaci a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.
Výzvu č. xxxx z 19.11.2014 jsme Vám zaslali za období 01.09.2014 - 05.09.2014. V reakci na naši výzvu nám sdělujete, že předmětné vozidlo bylo v uvedeném období skutečně nepojištěno, nicméně nebylo provozováno a bylo odstaveno mimo veřejnou komunikaci na Vašem soukromém pozemku u vjezdu do garáže, což dokládáte fotodokumentací odstaveného vozidla. Rovněž uvádíte, že vzhledem k uvedeným skutečnostem a nemožnosti provozovat předmětné vozidlo nebylo Vaší povinností mít sjednáno pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Přitom jediný důvod, kvůli kterému jste vozidlo neprovozoval, je neexistence pojištění. Stále však bylo způsobilé k provozu. Povinnosti hradit příspěvek nepojištěných se může obeslaná osoba zprostit, pokud nám prokáže, že vozidlo nemohla provozovat z objektivních důvodů (např. že vozidlo bylo havarované, nepojízdné, v opravě, atd.).
I když není vozidlo po určitou dobu provozováno, nelze ho mít odstaveno na pozemku, který je veřejně přístupný. Pozemek u vjezdu do garáže nelze považovat za veřejnosti nepřístupnou pozemní komunikaci, na které by bylo vozidlo zabezpečeno tak, aby sním nemohla vzniknout újma, neboť provozuschopné vozidlo v důsledku své váhy a z ní vyplývající kinetické energie je schopné způsobit značnou škodu na majetku, zdraví i životech lidí. V tomto případě tedy měla být povinnost pojištění splněna. Z výše uvedeného je zřejmé, že naše výzva Vám byla zaslána zcela oprávněně a v souladu se zákonem.
Nicméně jsme prověřili (jen pro upřesnění uvádíme, že nejsme zájmové sdružení, ale profesní organizace pojistitelů zřízenou Zákonem a všechny informace o vlastnících vozidel a pojištění čerpáme z oficiálních zdrojů, kterými jsou pojišťovny a Centrální registr vozidel), že Vaše ostatní vozidla jsou řádně pojištěna. Protože se navíc ve Vašem případě jedná o krátké nepojištěné období (5 dní), rozhodli jsme se po opětovném posouzení případu upustit od vymáhání příspěvku a úhradu po Vás nepožadovat. Tento krok považujte za projev naší dobré vůle. Věříme, že toto naše vysvětlení přispělo k objasnění celé záležitosti a že námi zvolený postup shledáte jako dostatečně vstřícný vůči Vaší osobě.
S pozdravem....
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 11:52   Citovat  

skoda ze tady funguje filtr vulgarit, protoze slusne slovo na tuto agenturu neznam to snad ne
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 12:01   Citovat  

Teda Minore, udělali z Tebe ve finále pěknýho blbce...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 12:08   Citovat  

No, já jsem se snažil odstranit z vozidla tu kinetickou energii na nezajištěné komunikaci, ale asi bych si musel najmout experty někde ze severu. Ti odstraní během pár vteřin vše, jistě by zvládli i tohle Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 17:03   Citovat  

Minor: pořádnej výtlem kazdopadne gratulace, protoze to se povede malokomu, aby byl "vzat na milost" je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.12.2014 , 17:53   Citovat  

Text psal Jofrey, já ho jen podepsal a odeslal.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2014 , 10:21   Citovat  

Takže leda mít v garáži, sundat kola a nechat na heveru a tím říci, že nemohlo vozidlo odjet, zamknout na 3 petlice, na dvoře 10 pitbulů, dvůr obehnaný 2 plotem s elektrikou a pak by asi bez keců uznali, že ani kinetickou energií takto vozidlo nemůže způsobit škodu na veřejně přístupném místě Velmi šťastný
No prostě neskutečný šmejdi, stejně jako někteří exekutoři, bohužel svinstvo posvěcené státem...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.12.2014 , 10:32   Citovat  

Myslím, že kdyby došlo na lámání chleba, tak by se svým výkladem o tom, jak má být vozidlo zajištěno, pohořeli.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2014 , 11:26   Citovat  

Minor napsal:
Myslím, že kdyby došlo na lámání chleba, tak by se svým výkladem o tom, jak má být vozidlo zajištěno, pohořeli.

Oni to berou tak, že pokud stojí na veřejně přístupném místě - není to oplocené a i kdyby bylo, remcali by, tak že auto může někdo ukrást a s ním způsobit škodu na silnici... Případně tam i myslí, že kdyby se auto samovolně rozjelo Velmi šťastný nebo už ani netuším, jaké konspirace tam mají vymyšlený. Tím kecáním okolo ze sebe dělají jen nadlidi, nadorganizaci a že oni jsou výše než kdokoli, čímž se sami u lidí degradují, ale oni sami se považují za bohy... Bueee
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2014 , 12:12   Citovat  

HIGHTOWER: tak pravda to ale je, ze auto se muze rozjet. Ale v pripade Minora jen do jeho vrat od garaze. V pripade odcizeni bych tedy nic z POVka neplatil, to bych se i hadal.

@ll: kazdopadne nas Milos z hradu podepsal utrum teto firme a od noveho roku uz tohle vybirani konci je to dobrý

edit: viz zde: tudy odkaz
   Návrat  
nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2015 , 15:43   Citovat  

Tak čkp je zrusena a depozit take ale...

Pokud mel v minulem roku auto nepojistene bude to nyni po nem nekdo vymahat ?
Se svym aute nebudu tedka pul roku jezdit. Klasicky bych zrusil pojistku a znacky dal do depozitu ale depozit neni takze je nemam jak odevzdat a to ze nemam zaplacneou pojistku tedka nemuze nikdo vymahat. To znamena ze auto si necham na soukromem pozemku/garazi a a nemusis vracet znacky ani nic pojistovat ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2015 , 17:25   Citovat  

NecroCZ: jak ze depozit neni? Ten preci zustava, jen tam nemohou byt ty SPZ leta, ale jen omezenou dobu (ktera jde prodlouzit, ale musi tam clovek zajit)...alespon tak jsem to pochopil Tak to koukám!
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2015 , 17:45   Citovat  

nEcroCZ napsal:
Tak čkp je zrusena a depozit take ale...

nemáš pravdu, depozit je, ale nově se jmenuje "vyřazení vozidla z provozu" (trvalé vyřazení vozidla z provozu = zánik vozidla)

§12 Zakon 56/2001 Sb.

tam se dočteš, že když budeš nepojištěn a způsobíš nehodu, tak Ti vozidlo vyřadí, nebo na Tvojí žádost a nebo při krádeži max. na 12 měsíců, po uplynutí musíš nahlásat adresu kde vozidlo je a účel jeho využití (asi aby to někdo mohl objíždět a kontrolovat) nesmíš odstraňovat části s identifikačním číslem a motor, předpokládám, že výměna nebo oprava se nepovažuje za odstranění Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 14:24   Citovat  

Dobre, co to tedy znamena pro me ?

Auto mam na znackach a stoji mi na soukromem pozemku nebo v garazi. Nemohu tedy zpusobit nehodu protoze auto neprovozuji tim padem ho nebudu tedy ani pojistovat a nemuzou mi ho vyradit.

Jak je to tedy s nepojistenymi vozidly z minuleho roku ? Pojistovna mi vypovedela pojistku 17.12.2014 a od te doby auto stoji zaparkovane na pred domem, muze to po nem tedka nekdo vymahat misto ckp ? Jde o to jestli ho mam dopojistit do konce roku zpetne nebo to je zbytecne.
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 14:36   Citovat  

nEcroCZ napsal:
Dobre, co to tedy znamena pro me ?

Auto mam na znackach a stoji mi na soukromem pozemku nebo v garazi. Nemohu tedy zpusobit nehodu protoze auto neprovozuji tim padem ho nebudu tedy ani pojistovat a nemuzou mi ho vyradit.

Jak je to tedy s nepojistenymi vozidly z minuleho roku ? Pojistovna mi vypovedela pojistku 17.12.2014 a od te doby auto stoji zaparkovane na pred domem, muze to po nem tedka nekdo vymahat misto ckp ? Jde o to jestli ho mam dopojistit do konce roku zpetne nebo to je zbytecne.

začátkem roku, někdo zmiňoval případ ze začátku roku 2014 ZDE se píše, mít auto na soukromým pozemku, současně má RZ a NENÍ dočasně vyřazeno z provozu neudává povinnost mít auto pojištěný. takže by po Tobě nikdo nic chtít neměl Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2015 , 14:50   Citovat  

Takze auto nemusim dopojistit.

Ale co ted ?

Auto je na znackch, je nepojistene a stoji na soukromem pozemku pred rodinym domem rodicu.

Musim teda nekde odnest znacky nebo ho tam muzu nechat klidne stat na znackach a nepojistene s tim ze verejnou komunikaci se dostane jedine na odtahovce. jde o to ze se musi pak nekde uvest kde je auto zaparkovane ale hodlam ho pak prevest do garaze takze bych musel furt nekde litat a dokazovat jim ze auto mam nekde na garazi i kdyz si to nebudou mit jak overit...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Česká kancelář pojistitelů ČKP - aneb banda trotlů
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina