Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 143, 144, 145 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 144 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 9:37   Citovat  

Bully napsal:
...Na druhou stranu se diesel zdaleka nevytaci jako benzin, takze se nemusi olej menit po par tkm a rozdil se smazava. Nehlede na to, ze nemusis menit svicky atd...

Jako že čím víc má motor otáček,tím častěji se musí měnit olej? Kvůli vyšším otáčkám? Nevím no,párkrát jsem viděl olej s diesla,co z toho teče za humus. U benzínu se mění svíčky za pár korun,u diesla jsou zas vstřiky náchylné na nekvalitní naftu a ty nebudou zrovna levný...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Luke je teď offline  Luke
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 9:45   Citovat  

Já mám motor 2.2 CTDi v ufonovi. Auto mám asi rok a půl a najeto nějakých 30 tis. km, celkově má auto nájezd 230 tis. km a s motorem neni jediny problem kromě známych prasklých svodů (bohužel jsem už přes záruku). Auto bylo předchozími majiteli pracidelně servisováno, takže i díky tomu je motor v tak dobré kondici. Spojka, převodovka, turbo všechno v pořádku. Proto bych tímto také vyvrátil nesmyslné mýty o CTDi Mrk
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 10:17   Citovat  

k acco A7 ctdi - mel jsem
1)Tourer 2004 od 160 do 280tkm. Jak ctu zpetne svoje stary prispevky, uz ve 205tkm jsem zacal pozorovat nevyzpytatelnej turboefekt, ten jsem se pak v prubehu let snazil resit, ale po diagnostice vstriku, turba, vseho moznyho ( jen v Autoeleganci auto bylo 7 nedel !!!!) jsem ho " vodevzdal" do Acek. Alda porad tvrdi, ze to bylo turbo- nabizel mi vymenu, ja uz to tehdy vzdal. Od te doby jsem se s nim videl vickrat, a potvrdil, ze to delal uz na dalsich autech. Proste turbo, minimalne u predfejsu, byt problem muze, na druhou stranu stoji snad pod 30tis Kc, coz neni smrtelna cena, cekal bych to horsi. Dal u toureru byly problemy se zadnima vratama, a homokinetakama - tam zahucelo pomerne dost penez. Spojku jsem nemenil za celou dobu s tim, ze mi uz po koupi v servisu cpali, ze je hotova Úsměv. Zadny problemy se vstrikama, nebo s dvouhmotakem. Svody meneny dvakrat, jednou na zaruku a jednu na " zaruku".
2) ted mam sedan poface 2007 od 60tkm momentalne 135tkm. Brzy po koupi se objevily svody- zaruku autorizak neuznal. Nicmene Alda tvrdi, ze VSECHNY accordy maji prodlouzenou zaruku, a bylo to jen lenosti technika, ze se nepodival do svetovy databaze ( auto z Lucemburska). Jinak do toho leju kazdych 15000km 5W40 ze sudu( olej za 150kc litr) + Aldovo filtry a prace cca 700Kcze + Castrol aditivum. Jezdim pomerne rychle, zatim bez problemu. Ted zacina prokluzovat spojka v maximalnim tahu, tzn. obcas na trojku az petku nekde za 2500ot " sklouzne".
   Návrat  
Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 10:32   Citovat  

Gabo: v první řadě to otevři manuálně zevnitř - vlez do kufru a odkrytuj zámek, dle mého se Ti to mohlo zaseknout tam - je třeba zámek udržovat dobře namazaný a totéž klika kufru - rozebrat vyčistit, promazat.. je to poměrně častý jev pokud se to neudržuje a nejen u Accorda, problém s klikou jsem měl i u C7g, doporučuju dejme tomu 1x za rok toto provést
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 10:55   Citovat  

Luke napsal:
Já mám motor 2.2 CTDi v ufonovi. Auto mám asi rok a půl a najeto nějakých 30 tis. km, celkově má auto nájezd 230 tis. km a s motorem neni jediny problem kromě známych prasklých svodů (bohužel jsem už přes záruku). Auto bylo předchozími majiteli pracidelně servisováno, takže i díky tomu je motor v tak dobré kondici. Spojka, převodovka, turbo všechno v pořádku. Proto bych tímto také vyvrátil nesmyslné mýty o CTDi Mrk

No neviem aké mýty chceš vyvracať o i-CDTi ale o tom motore sa sa hovorí, že je jeden z najspoľahlivejších turbodieslů čo sa vyrábal. Je to obecne diskusia o tom,čo je rizikovejšie u ojetiny bez ohľadu na značku a v tomto je diesel proste rizikovejší. Na druhej strane je pravda, že i-CTDi je motor, ktorý je hodnotený ako veľmi spoľahlivý ako medzi motorist.novinármi, tak aj medzi majiteľmi. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:47   Citovat  

Chci jen vyvrátit to, že bych měl po koupi auta s CTDi jen vrážet peníze do údržby a oprav motoru, tak jak to tu od některých vyznívá...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 11:57   Citovat  

I-CTDI motor je asi spoľahlivejší ako ostatné nafťáky , keD tak čítam tak možno niekto z mála problém s turbom ale pri 300tis to je asi normálne a zvody čo mi príde celkom spoľahlivé auto.
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 12:06   Citovat  

Uz to tu bolo x krat pisane, vsetko zalezi na starostlivosti majitela. Ako pisal Bully, ja mam motor po chiptuningu, momentalne najazdených cca 218tis.km a vsetky sucasti vratane spojky origo je to dobrý Pri 200tis.km som daval preventivne menit rozvod. retaz, za tie kilometre sa urcite o nieco natiahla Mrk
Olej menim po 15tis.km a to 5W40, kvalitny olejovy filter, tankujem len premiove paliva OMW (este pred par rokmi som tankoval iba v Rakusku - neporovnatelne kvalitnejsia nafta).
Jediny problem ktory som riesil boli prasknute zvody - mal som zial smolu, ze sa mi to objavilo za po uplynuti zaruky, ale kamarat v Honde mi doporucil zvody z C8G, su uplne rovnake, uspora skoro polovica, ale o tom som tu uz pisal...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 12:29   Citovat  

Luke napsal:
Já mám motor 2.2 CTDi v ufonovi. Auto mám asi rok a půl a najeto nějakých 30 tis. km, celkově má auto nájezd 230 tis. km a s motorem neni jediny problem kromě známych prasklých svodů (bohužel jsem už přes záruku). Auto bylo předchozími majiteli pracidelně servisováno, takže i díky tomu je motor v tak dobré kondici. Spojka, převodovka, turbo všechno v pořádku.Proto bych tímto také vyvrátil nesmyslné mýty o CTDi Mrk

Všechny turba jsou do poslední vteřiny v pořádku Velmi šťastný
   Návrat  
turkpet je teď offline  turkpet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 12:49   Citovat  

hopit napsal:

pořádnej výtlem
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 13:36   Citovat  

hopit napsal:

To že ti auto žere olej cez turbo sa dá zistiť dosť skoro
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 14:17   Citovat  

kandik:
homokineticke klouby se meni po letech a jezdeni po tankodromech v CR u vsech motorizaci a popisovalo to tu uz dost lidi. Nezminoval bych to v souvislosti zrovna s i-CTDi.
   Návrat  
Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 15:33   Citovat  

Bullseye napsal:
Gabo: v první řadě to otevři manuálně zevnitř - vlez do kufru a odkrytuj zámek, dle mého se Ti to mohlo zaseknout tam - je třeba zámek udržovat dobře namazaný a totéž klika kufru - rozebrat vyčistit, promazat.. je to poměrně častý jev pokud se to neudržuje a nejen u Accorda, problém s klikou jsem měl i u C7g, doporučuju dejme tomu 1x za rok toto provést

Vďaka za radu, vyskúšam.
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 20:14   Citovat  

Ak by si šiel do CTD-i s vyšším nájazdo, tak by som ti odpručil si ísť po Accordu do Nemecka, prípadne Rakúska. A to z dôvodu:

- na 95 % bola tankovaná nemecká nafta, ktorá pozitívny vplýva na životnosť vstrekov
- vyššia šanca, že auto bolo servisované v origo servise, kde dostávalo to najlepšie (olej, výmeny prípadných pošk. častí). Je osobne veru neverím ani originálnym servisom na SK/CZ. Známemu na Mercedese v origo servise v BA nevyminili 3 roky olej, len dolievali, Honda v Trnave zavádza a klame zákazníkov (majiteĺ uznáva len Americké autá, má to len na biznis), a podobne. Je to len špička ladovca toho, čo sa tam deje. Určite sú aj svetlé servisy ale, rozhodne neznamená že origo = kvalita

- podvozok bude v uplne inom stave ako keď stým niekto chodil po mačacích hlavách a D1

Možno ti to navýší cenu, ale prípadné investície v horizonte 1-2 roky zmažú tento rozdiel. Nehovorím samozrejme o pochybných kusoch stojacich v hocjakom bazári. Za tie lepšie Acco si priplatíš, ale dostaneš AUTO a nie vergel.

Samozrejme, dá sa trafi´t i dobrý kus tu, v CZ, ale myslím že výber je poskromnejší.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 20:31   Citovat  

markos napsal:
Ak by si šiel do CTD-i s vyšším nájazdo, tak by som ti odpručil si ísť po Accordu do Nemecka, prípadne Rakúska. A to z dôvodu:

- na 95 % bola tankovaná nemecká nafta, ktorá pozitívny vplýva na životnosť vstrekov
- vyššia šanca, že auto bolo servisované v origo servise, kde dostávalo to najlepšie (olej, výmeny prípadných pošk. častí). Je osobne veru neverím ani originálnym servisom na SK/CZ. Známemu na Mercedese v origo servise v BA nevyminili 3 roky olej, len dolievali, Honda v Trnave zavádza a klame zákazníkov (majiteĺ uznáva len Americké autá, má to len na biznis), a podobne. Je to len špička ladovca toho, čo sa tam deje. Určite sú aj svetlé servisy ale, rozhodne neznamená že origo = kvalita

- podvozok bude v uplne inom stave ako keď stým niekto chodil po mačacích hlavách a D1

Možno ti to navýší cenu, ale prípadné investície v horizonte 1-2 roky zmažú tento rozdiel. Nehovorím samozrejme o pochybných kusoch stojacich v hocjakom bazári. Za tie lepšie Acco si priplatíš, ale dostaneš AUTO a nie vergel.

Samozrejme, dá sa trafi´t i dobrý kus tu, v CZ, ale myslím že výber je poskromnejší.

No a čo hovoríš teda podľa foto na túto? dovoz z Nemecka ten čo ho doviezol mi povedal kde ju kupili je to orig. servis a predaj honda vid odkaz ale ked sme tam volali tak povedali že ano bolo to auto tam kúpené ale o servisnej histórií nechceli nič povedať : tudy odkaz

a jedná sa o toto auto :http://honda-accord.autobazar.eu/22-i-ctdi-executive-id5835719.html
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 21:31   Citovat  

rudy5 napsal:
To že ti auto žere olej cez turbo sa dá zistiť dosť skoro

Rudy5 oni asi kluci nikdy nevideli auto s odchazejicim turbem HaHaaa
   Návrat  
luikas je teď offline  luikas
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 21:35  Naposledy upravil luikas dne 11.1.2015 , 23:14, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj,

mam zajimavou nabidku na starsi Accord 7G 2.4i. Bude to moje prvni vlastni auto, takze i kdyz toho mam spoustu nacteno nerad bych se spalil. Je tu nekdo/umite mi nekoho doporucit/, kdo by se mnou sel, az se na auto pujdu podivat a kdo umi zhodnotit, v jakem je technickem stavu a co vsechno by me mohlo potkat za investice? Idealne nekdo z Prahy, nebo z okoli Pribrami (auto je kousek od Pribrami). Auto ma najeto pres 300k km, takze si nedelam iluze, ze bude v dokonalem stavu, spis chci vedet, do ceho jdu. Ja s autem najezdim tak 12000 km rocne, takze by snad vyssi najezd nemusel nutne vadit.

Diky, Lukas
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 21:56   Citovat  

Idaho je od Příbrami...dělá servis.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 21:59   Citovat  

Luke napsal:
Rudy5 oni asi kluci nikdy nevideli auto s odchazejicim turbem HaHaaa

Až tě vlítne např. kousek karbonu do roztočených lopatek , zjistíš o čem byla řeč Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 22:23   Citovat  

hopit napsal:
Až tě vlítne např. kousek karbonu do roztočených lopatek , zjistíš o čem byla řeč Mrk
. Mal som asi 6naftakov z turbom pricom mali niektore ČEZ 300tis co to dost som aj počítal o tom ale to som este nepocuj to by musel byt asi naftak s milion km a poriadne zakarbonobany motor jazdeny len v městě a stále podtacany
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.1.2015 , 23:10   Citovat  

Chci se zeptat,jestli jste někdo řešil na Accordu ostřikovače čelního skla? Mě stříkají šíleně. Skoro nedostříknou na sklo,jen trochu dolů. Nevím jestli je to tryskama? Probírali se tu dost trysky ostřikovačů z Jazze,jen nevím jestli pasují na Accorda 7g? Zkoušel někdo? Díky
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 0:20   Citovat  

Ja som skusal tie ostrekovace z Jazzu, ale dobre funguje iba jeden - spolujazdcov. Rameno stieraca na vodicovej strane je dost vysoko a samotne telo origo ostrekovaca je tiez vyssie. Ostrekovac z Jazzu striekal iba na to rameno, tak som tam nechal original a vymeneny je iba u spolujazdca Úsměv

Ale aj origo ostrekovace aspon u mna su celkom v pohode, skus pozriet ci mas dobre priechodne hadicky, pripadne ich aj s tryskami trochu prefukni kompresorom, tiez pozri ci nemas v nadrzke nejake necistoty...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 8:23   Citovat  

hopit napsal:
a este otazka odkial by ten karbon tamal vojst ?ked do jeden strany turba IDE čistý vzduch tam su lopatky na turbe jemné tam sa nemá ako dostat a na druhy stranu su lopatky z jiného materiálu a tam idu len výfukové plyny aj keby tam karbon je úhoři na piestoch do turba ide už len výfukový dym
   Návrat  
Miroslav Mitrík je teď offline  Miroslav Mitrík
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 8:29   Citovat  

Tiez som riesil akurat vcera soferov ostrekovac, strieka to divne, ako keby bola tryska v strede upchata, po vybrati som zistil, ze ma v sebe gulicku, prefukol som ho, no nejak to nepomohlo. Skusal som tenuckou ihlou precistit trysku opatrne, ale nic zasadne som nezistil Ble Neviem kde moze byt problem, v lete to slo dobre...
Jedina zmena je v tom, ze som nalial zimnu zmes z Lidla, co je do -60°C a nezriedil som ju. Je dost husta, tak mozno preto Cooo???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 11:06   Citovat  

rudy5 napsal:
a este otazka odkial by ten karbon tamal vojst ?ked do jeden strany turba IDE čistý vzduch tam su lopatky na turbe jemné tam sa nemá ako dostat a na druhy stranu su lopatky z jiného materiálu a tam idu len výfukové plyny aj keby tam karbon je úhoři na piestoch do turba ide už len výfukový dym

Nechci tady dělat offtopic Reagoval jsem na tvoje tvrzení , že snadno poznáš blížící se konec turba. Kus karbonu nebo rzi se tam dostane samozřejmě ze svodů.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 11:33   Citovat  

Už keď sme pri tých turbách - odporúčate čistenie turba? Máte tip na niekoho v SK/CZ kto to robí pre Honda diesle a VIE čo robí?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 12:10   Citovat  

problém so zatuhnutými lopatkami na turbe mali čo viem octávie 81kw staré A4 vw golf a autá čo mali tento motor ked človek často podtáčal motor tak vedeli zatuhnúť niekto to riešil aj tak že sa vypodkladali podložky pod valčeky keď sa turbo vyčistilo a zase si s autom chodil ako dedo a podtáčal vracalo sa to isté o iných autách neviem žeby bol taký problém a bolo by treba čistiť turbo keď tomu sem tam naložíš tak neni problém len zase treba po jazde trocha nechať schladiť turbo nechať bežať chvílu na voľnobeh.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 14:26   Citovat  

Honda má vodou chladené turbo, ako jedna z mála. Takže dochladzovanie nie je až tak nutné. Zahriatie, samozrejme dôležité je.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 14:46   Citovat  

markos napsal:
Honda má vodou chladené turbo, ako jedna z mála. Takže dochladzovanie nie je až tak nutné. Zahriatie, samozrejme dôležité je.

zmatenej
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2015 , 14:49   Citovat  

Čo tým myslíš?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech