Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 5
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 13:55   Citovat  

dj-bobr napsal:
Je to klasická "výzva provozovateli k úhradě"? V Praze no stress .. odkaz

Kdyz sem videl jak stejnou vyzvu je schopnej magistrat poslat cloveku ktery jel 160 na 60tce a teda chtel od nej 2k misto mojich 600 tak stejne..proste to vali na lidi - ani blbej podpis na te vyzve neni vlastnorucni a je nafocenej! Strasne neosobni..rad bych aby se mnou jednali trosku s uctou a mel sem pocit,ze se me to tyka a nejsem jeden z milionu ktgery podobnou slataninu dostanou Úsměv asi myslim,ze to nebudu resit a pockam co z toho bude..coz DJ ? sopťa sopťa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 14:28   Citovat  

No jasně, že to je neosobní - už se dávno rezignovalo na výchovný rozměr pokuty, tohle je jen prachsprostá rejžovačka typu "úřad chce zaplatit za to, že se to zamete pod koberec". Postup jsem už psal do SZ Mrk

http://www.mobilita2014.cz/?p=277 napsal:

1. Počet (všech) dopravních přestupků (podle zákona č. 361/2000 Sb.) oznámených MHMP

v druhém pololetí 2013: 326.007
v prvním pololetí 2014: 252.979

2. Počet “výzev k uhrazení určené částky” odeslaných provozovatelům vozidel

v druhém pololetí 2013: 237.863
v prvním pololetí 2014: 247.617

3. Počet řízení z bodu 2 ukončených zaplacením “určené částky”

v druhém pololetí 2013: 138.791
v prvním pololetí 2014: 134.233

(ty vážně čekáš, že s tebou cokoliv státního bude jednat s úctou? cože cože ? a ani to nemusí bejt zelený - víš jak to myslím kouř )
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 17:49   Citovat  

Strahovským tunelem jezdím téměř každý den a do dneška mi nic nepřišlo. Nechápu, kterou padesátku mají na mysli? To místo 70 najednou snížili rychlost na 50 ? Nebo jinak mi to nejde do hlavy. Podobně mi o tom říkal kolega z práce, prej jel na fotbal a po pár týdnech mu ta výzva přišla taky...
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:08   Citovat  

Mezi tunely je 50ka a mám pocit, že jsem někde četl, že ji dopočítávají od konce první měřené 70 k začátku druhé měřené 70. Takže i když to není přímo měřený úsek, tak za to dokážou flastrovat.

Z jednoho webu: "Přátelé. Dávejte si pozor při vyjezdu ze Strahovského tunelu a příjezdem do tunelu Mrázovka. Opačně též. Vyjíždíte z jednoho usekáče a vjíždíte do druhého. Dodržujte rychlost i v tomto meziúseku. Množí se zprávy(neověřené), že v některých chvílích tyto úseky spolupracují mezi sebou a snímají rychlost....Je to podobné jako na Jižní spojce, kdy se dva úseky spojují a chovají jako jeden...."
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:12   Citovat  

mirage21 napsal:
Strahovským tunelem jezdím téměř každý den a do dneška mi nic nepřišlo. Nechápu, kterou padesátku mají na mysli? To místo 70 najednou snížili rychlost na 50 ? Nebo jinak mi to nejde do hlavy. Podobně mi o tom říkal kolega z práce, prej jel na fotbal a po pár týdnech mu ta výzva přišla taky...

je to kdyz jedes od dejvic-strahovsky tunel nez se sjizdi na smichov..moc dobre o ni vim a jak rikam,pravidelne tam jak debi.l tou 50kou jezdim..sem jeden z hodne mala co tak cini Úsměv no bohuzel nekdy sem to taky asi neubrzdil..cert vi jak to tam meri..kazdopadne je v tomhle nepodporim a uvidim..BTW: znam spoustu lidi co tam pokutu vyfasli-proto moje opatrnost ktera ani tak nestacila pořádnej výtlem
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:14   Citovat  

Minor napsal:
Mezi tunely je 50ka a mám pocit, že jsem někde četl, že ji dopočítávají od konce první měřené 70 k začátku druhé měřené 70. Takže i když to není přímo měřený úsek, tak za to dokážou flastrovat.

Já vždycky u konce 70 jen pustím plyn, nechám to samovolně padnout k 50 a pak zrychlim zase na 70, zatím mi nikdy nic nepřišlo Úsměv jen aby mi ale příští týden nepřišel rovnou celý balík do ruky od český pošty a to flastrů za posledních pár let . pořádnej výtlem Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:16   Citovat  

Ve směru k Patočkově ulici ale 50 není, ta je jen ve směru dolů a i tak bych asi byl několikrát bez papírů, jezdím dolů celý tunel s vyřazeným kvaltem, kolem křižovatky u Anděla mám na tachometru určitě 70 a řadím až v Mrázovce zmatenej
EDIT: No jestli je to takhle, tak se těším, až mi něco pošlou meetallll
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:30   Citovat  

mirage21 napsal:
Ve směru k Patočkově ulici ale 50 není, ta je jen ve směru dolů a i tak bych asi byl několikrát bez papírů, jezdím dolů celý tunel s vyřazeným kvaltem, kolem křižovatky u Anděla mám na tachometru určitě 70 a řadím až v Mrázovce zmatenej
EDIT: No jestli je to takhle, tak se těším, až mi něco pošlou meetallll

na jejich webu nic o 50tce samozrejme neni tudy odkaz - tedy vlastne je-operativne snizena tak,ze tam je porad 50 cože cože ? ale to zase neni ten usek o ktery se jedna..ten nema 2000metru , ale stezi tak 250 mezi tunelama
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 18:51   Citovat  

Takže jen další buzerace řidičů. Podobně jako 50 v jednom směru na Strakonický podél křoví to snad ne
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 19:10   Citovat  

Ve strahováku bejvá padesátka při nehodě, při zastavení vozidla, při údržbě, .. ale občas i jen tak z plezíru, aby řidiči, kteří jsou zvyklí tam jezdit 70, mohli být perzekuováni za přestupek s nulovou společenskou nebezpečností.

mirage21: no stress, bez papírů nebudeš, tyhle výzvy k zaplacení jsou právě bezbodový..

jinak si nejsem vědom, že by ta padesátka mezi strahovákem a mrázovkou byla pokutovatelně měřena - pokud by z tohoto úseku někdo měl dostat flastr, prosím kontaktujte mě Chápeš!
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.2.2015 , 19:29   Citovat  

Mezi tunely zpravidla 50 nejezdim a nikdy nic. Jinak v tunelech jezdim cca +5-10km/nad limit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 14:01   Citovat  

Ahojda.Obnovim toto tema:-) dneska pri odjezdu z prace jsem si vsimnul za oknem listecku od mestske policie za parkovani na chodniku.Co se mi stane kdyz to necham byt a nikam nepujdu.Preci jen se mohlo stat ze mi listek nekdo vzal,nebo mohl odletet atd..Mate nake zkusenosti?diky:)
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 14:14   Citovat  

lazzzik napsal:
Ahojda.Obnovim toto tema:-) dneska pri odjezdu z prace jsem si vsimnul za oknem listecku od mestske policie za parkovani na chodniku.Co se mi stane kdyz to necham byt a nikam nepujdu.Preci jen se mohlo stat ze mi listek nekdo vzal,nebo mohl odletet atd..Mate nake zkusenosti?diky:)

proč furt vymejšlet, jak něco očůrat Úsměv taková prkotina.. udělal jsi chybu, dej jim 200 a máš to z krku s čistým svědomím je to dobrý
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 14:17   Citovat  

lazzzik napsal:

Z 99% ti přijde obsílka, pokud to nebudeš řešit teď.
   Návrat  
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 14:18   Citovat  

Jo zaplatim,to je jasne.Ale co kdyby se stala situace ze mi listek opravdu odfoukne vitr nebo neco a ja o tom nebudu vedet.To mi pak prijde pokuta na nekolik tisic ci co?
   Návrat  
Tina je teď offline  Tina
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 15:12  Naposledy upravil Tina dne 30.5.2017 , 15:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já lístečky, který mi cpou za okna čepičkáři, standardně vyhazuji, překáží mi ve výhledu. Dřív mi nic nechodilo, ale teď už chodí poštou výzva k zaplacení. Naposledy mi clonil lísteček ve výhledu 25.2. a dnes jsem si na poště vyzvedl platební údaje. Samozřejmě to zaplatím, ale ještě s větší samozřejmostí poslední den splatnosti. Pokud chce někdo zadarmo moje peníze, musí si na ně počkat papa

(dostal jsem 500, kvůli dvěma kilům nic neřešim - to platim hned)
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 15:13   Citovat  

Přijde ti předvolání, takže tam budeš muset jet. Pokud by jsi nejel, tak si pro tebe přijedou a máš to s ostudou. Nevím jak jinde, ale v Plzni na Vinicích to bylo tak, že pokud jsi přišel sám, tak za 100,- a děkuji. Pokud jsi se na to vykašlal, tak dle chování se začínalo na 500,-. A pokud by pro tebe musel někdo jet, tak nepočítej s "drobnou pokutou". To prvotní kilčo je taková symbolika, že nerozumím "proč si dělat problémy" je to dobrý
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 21:21   Citovat  

čistě teoreticky jaký uragán a tajfun s monzunovým deštěm by musel řádit aby ten lísteček uletěl?

v práci jsme měly rok a půl odstavené auto s lístečkem venku a po roce a půl tam ten lísteček stále byl.

Taky každej druhej chmaták co jde kolem je asi zvědavej na tvou pokutu a že by jí zatáhl za tebe no Úsměv
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2017 , 22:38   Citovat  

Cody napsal:
čistě teoreticky jaký uragán a tajfun s monzunovým deštěm by musel řádit aby ten lísteček uletěl?

v práci jsme měly rok a půl odstavené auto s lístečkem venku a po roce a půl tam ten lísteček stále byl.

Taky každej druhej chmaták co jde kolem je asi zvědavej na tvou pokutu a že by jí zatáhl za tebe no Úsměv

je to dobrý
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 9:19   Citovat  

Lísteček za stěračem je pouze výzva estli se nepletu, K podání vysvětlení. Není průkazné že se ti dostane, tudíž to automaticky neznamená pokutu. Fíkus by měl vyřídit administrativu a mělo by ti přijít předvolání normálně poštou. Nevyzvednešli si ho považuje se za doručené po nějakých dnech. To nevojebeš. Nicméně ten lístek za stěračem je hovadina a kdyžý sem bydlel v dejvicích měl sem jich plnej kastlík a nikdy mi nic nepřišlo. Až jednou mi nasadili botku, tak tu jsem normálně zatáhnul a nazdar bazar.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 11:54   Citovat  

crxmann: jen dodám, že dříve MP neměla přístup do systému PČR, takže opravdu "zmuchlání" lístečku často řešilo situaci. Jenže dnes je to vše jinak. Navíc je opravdu zvyklost dávat pokutu dle chování přestupce, jak jsem psal. Nejvýhodnější je řešit to = buď tedy sám, nebo přes právníky/pojistku. Dělat mrtvého brouka je většinou nejhorší varianta pro peněženku je to dobrý
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 12:26   Citovat  

jakubM napsal:
proč furt vymejšlet, jak něco očůrat Úsměv taková prkotina.. udělal jsi chybu, dej jim 200 a máš to z krku s čistým svědomím je to dobrý

Ahoj Jmenovče,
kdyby tu byl dj-bobr, tak by Ti radil do jaké instance můžeš na to kašlat a neřešit a od jaké už se toto chování nevyplácí. Protože by Ti jako člen Pirátské vysvětlil, že celý systém je postavený na hlavu, že se jen kasíruje, výchovný účinek nulový a jen kasička styl.
Bobr je znalý zákonů, vyhlášek a novel, ale samozřejmě znalost je super věc, ale nevím, pokud to jen zneužívám, jak co obcházet, je mi to proti srsti. Každopádně znalosti se mu upřít nemohou.

Ehm, já na Veleslavíně loni stál na komunikaci vedlejší příjezdové k areálu ČD, jezdila tam auta na stavbu. Stojí tam vždy auta a zejména pak od zavedení zón placeného stání. Ten den jsem se rozhodl jet na ranní autem (už za platnosti placených zon), lup to tam, jenže ouha, stál jsem částečně na trávě (zeleň) a částečně na komunikaci sice jsem ji neblokoval, ale bránil bezpečnému průjezdu.

A lístečektak měli všichni.

Rady bobra k ničemu, jen by vyústily v problémy, kamarád Vašek alias X-Slim pracující u MPČ poradil jít podat vysvětlení. Tak jsem šel, nejsem idiot, proč bych to neřešil, stačí říci co a jak oni udělají nějaký krok a řešit se bude dál. Tak jsem se dostavil, vysvětlil s omluvou, že jsem si vědom svých chyb a že jsem spěchal do práce, že parkuji většinou v jedné ze dvou ulic, kde se dá parkovat bez placení mimo zóny, že si to hlídám, ale to ráno jsem spěchal, nebo neboť tam pracuji a policista: Aha, kde pracujete? A já u DPP, a.s. a on, dobrá, chápu, příště si dějte pozor! Ehm, to je vše, nic více nechcete? On: mohu také něco nechtít? Úsměv a poděkován a šel jsem.

Míšo,
zkus tam zajít. Nevidím v tom problém. Vysvětli slušně situaci, také si mohl zaspat, je to lidské, nejsme roboti i oni nejsou vždy jen policisté.

Uvidíš.

M.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2017 , 12:46   Citovat  

gizmi napsal:
crxmann: jen dodám, že dříve MP neměla přístup do systému PČR, takže opravdu "zmuchlání" lístečku často řešilo situaci. Jenže dnes je to vše jinak. Navíc je opravdu zvyklost dávat pokutu dle chování přestupce, jak jsem psal. Nejvýhodnější je řešit to = buď tedy sám, nebo přes právníky/pojistku. Dělat mrtvého brouka je většinou nejhorší varianta pro peněženku je to dobrý

Ano tato zhovadilost platí a spousta fašounů v uniformách jí praktikuje.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2017 , 12:11   Citovat  

lazzzik napsal:
Jo zaplatim,to je jasne.Ale co kdyby se stala situace ze mi listek opravdu odfoukne vitr nebo neco a ja o tom nebudu vedet.To mi pak prijde pokuta na nekolik tisic ci co?

mě se stalo že dali lístek přítelkyni(měla moje auto)ta o tom nevěděla a za jízdy ho ztratila.... a nikdo nic neřešil.pokud tě nechytí za ruku u auta tak ti nikdo nedokáže že jsi způsobil přestupek ty.

dostala lístek 2x na tom samém místě a nic.... je to už 5 let
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2017 , 20:59   Citovat  

za sebe jen v rychlosti aktualne:
1) za rok nasbiranejch asi 10 papirku za steracem z Holesovic z parkingu, nikdy nic (od te doby si samo platim hlidany misto a mam klid)
2) par let sem nedostal zadnou pokutu a nedavno mi behem jednoho tydne! prisly 4 modry pruhy za rychlost...vsechno cca 13-15km/h nad limit... takze asi si zacnu davat pozor a jezdi do max cca 10, nikdy sem neresil ze v tunelu misto 70 jedu 80 nebo tak nejak Smutný
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2017 , 8:29   Citovat  

Doktor napsal:
za sebe jen v rychlosti aktualne:
1) za rok nasbiranejch asi 10 papirku za steracem z Holesovic z parkingu, nikdy nic (od te doby si samo platim hlidany misto a mam klid)
2) par let sem nedostal zadnou pokutu a nedavno mi behem jednoho tydne! prisly 4 modry pruhy za rychlost...vsechno cca 13-15km/h nad limit... takze asi si zacnu davat pozor a jezdi do max cca 10, nikdy sem neresil ze v tunelu misto 70 jedu 80 nebo tak nejak Smutný

Nápodobně....a zrovna minulej tejden mi to přišlo za 600 že jsem jel v Brusnickym tunelu na 70 83 Úsměv takže si asi začnu dávat bacha Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuta
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina