Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě Hondy Civic? Poraďte, prosím.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 2 z 6
Kire640 je teď offline  Kire640
PříspěvekZaslal: 21.4.2008 , 8:32   Citovat  

Díky za gratulaci.
Jinak teď jsem volal do Hondy a bez červeného klíče to nenaprogramují. Zkusím ještě kontaktovat původní majitelku, jestli by ho někde doma nenašla. Jinak zbývá koupit nový červený klíč s imobilizérem za necelých 7 t Kč (asi bez DPH) + k tomu se dodává jeden klíč, takže ještě přikoupit druhý černý. to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Gavly je teď offline  Gavly
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.4.2008 , 15:58   Citovat  

V každém klíčnictví tvrdí že jsou schopni ten kod v tom klíči zkopírovat do nového klíče, nemáte s tím někdo zkušenosti? Někdo mi dokonce říkal že hrozí zničení klíče....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jura0.9 je teď offline  jura0.9
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 11:55   Citovat  

Zdravím hondaře,mám dotaz ohledně civicu 5g.Chtěl bych koupit ale nevím co za motor.Poraďte 1,5 vtech ,1,6 vtech nebo nějakou 1,4 ??
Nějakou dobu jsem měl půjčeného civica 5g 1,6 vtech myslím že 92kw,je to super auto nebo spíš raketa.Hledal sem na netu 1,6 vtech a nic moc jsem nenašel.Předem děkuji za jakoukoliv odpověd je to dobrý
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.6.2011 , 12:01   Citovat  

jura0.9 napsal:
Zdravím hondaře,mám dotaz ohledně civicu 5g.Chtěl bych koupit ale nevím co za motor.Poraďte 1,5 vtech ,1,6 vtech nebo nějakou 1,4 ??
Nějakou dobu jsem měl půjčeného civica 5g 1,6 vtech myslím že 92kw,je to super auto nebo spíš raketa.Hledal sem na netu 1,6 vtech a nic moc jsem nenašel.Předem děkuji za jakoukoliv odpověd je to dobrý

No ono pokud hledáš vtech tak toho moc nenajdeš Velmi šťastný Je to jenom VTEC Mrk A potom to co jsi řídil je ESI a pak je ještě VTI a to už má 118kW. Takže pokud hledáš, tak hledej spíš místo VTEC, VTi nebo ESi je to dobrý
   Návrat  
xan je teď offline  xan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 10:53   Citovat  

dobry den
nebudu zakladat nove tema protože mam podobnej dotaz jako Erik hondu jeste nemam zatim jezdim s kadettem ale o honde uz tak 2 roky snim nejvic se me zamlouva civic v cupe (sedan) a motor 1.8vti ale nevim jestli se cupe s timhle motorem vyrabelo vecinou najdu jen nějakej swap. taky bych se chtěl zeptat na vaše názory na cupe a na 1.8vti na co si dat pozor a tak
předem děkuji za odpovědi Karel Grund
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 10:57  Naposledy upravil alien44 dne 19.6.2011 , 10:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

1.8 vti se dělá pouze 5 dvéřový hatch a kombík, podívej se mi do garáže. Sedan se dělá 1.6vti. S coupé už to je horší, to budou jen swapy -> možný problém s papíry a dalším prodejem.
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 10:58  Naposledy upravil master88 dne 19.6.2011 , 11:00, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

xan napsal:
dobry den
nebudu zakladat nove tema protože mam podobnej dotaz jako Erik hondu jeste nemam zatim jezdim s kadettem ale o honde uz tak 2 roky snim nejvic se me zamlouva civic v cupe (sedan) a motor 1.8vti ale nevim jestli se cupe s timhle motorem vyrabelo vecinou najdu jen nějakej swap. taky bych se chtěl zeptat na vaše názory na cupe a na 1.8vti na co si dat pozor a tak

Civic coupé se vyrábělo 1,6 VTi ale pouze USA (pod názvem SI nebo SIR v Kanadě). V evropě pouze 1,6 Vtec (vzácně) nebo bez Vtecu. V německu ale lze najít celkem dost coupé co mají 1,6 nebo 1,8 VTi swap. Na co u toho dát pozor? Asi na brzdy aby je měl adekvátně posílené vzhledem k motoru (tj swap zadní nápravy z VTi - kotouče). Výhoda 1,8 Vti nebo 1,8 motoru z Integry je to, že převodovky mají LSD.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 10:58   Citovat  

xan napsal:
dobry den

Nevyrábělo. Coupe i sedan mají max 1.6VTi (a coupe jen pro Ameriku,takže jich je tu málo). 1.8 VTi se dával jen do 5D liftbacku a kombíku.
   Návrat  
xan je teď offline  xan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 11:16   Citovat  

diky kluci tak asi pudu do pětidviřka no sice se me nelibi tolik jako cupe ale asi nebudu pokouset zadnej swap raci auto pekne v zakladu nez kdyz nevim co s nim předchozi majitel provaděl za prasarny Se stydím Mr. Green

jinak allien ams pěknou garaž Úsměv
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 11:28   Citovat  

xan napsal:
diky kluci tak asi pudu do pětidviřka no sice se me nelibi tolik jako cupe ale asi nebudu pokouset zadnej swap raci auto pekne v zakladu nez kdyz nevim co s nim předchozi majitel provaděl za prasarny Se stydím Mr. Green

jinak allien ams pěknou garaž Úsměv

S 5D neuděláš chybu je to dobrý praktické auto a ve spojení s 1.8 si užiješ i sportovní jízdu. Dálky se dají jet i pod 7,5l/100. Tady bylo někde v bazarových nabídkách podle fotek slušné auto za 70táců.

tudy odkaz
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2011 , 11:55   Citovat  

ja mel 1.8 vti a je to krasny nacinni ,a nemel jsem snim zadny starosti ,jen rutina ,jasny zalezi na kusu ,musis sprave hledat ,a nenechat se unist vnejskem, radne ho preskoumej ,jinak je to prostorny a prakticky vuz ,
nebo si kup anglana ze 1.5 eco 84KW nebo 1.6SR 92KW,delaly se i ve vybave VTI ,polokuze ,klima a tak, ale kdyz touziz po radnem vtecu volba je na 1.8vti ,pokad ho nechas v serii nabidne ti 169 koniku samosvornej diferencial a spotrebu 7-11l co je hodne slusny Úsměv a neposlouchej ,neni to japonec ,je uplne jedno kde se vyrabel ,srdce ma japonsky a mnohem lepsi nez ruzne varianty japonskych modelu Úsměv
........hm ten inzerat ,krasnej kousek ,prohlidnout a koupit Úsměv
   Návrat  
Kroulas je teď offline  Kroulas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2013 , 21:17   Citovat  

co říkáte na toto auto ?
tudy odkaz
   Návrat  
RosaV8 je teď offline  RosaV8
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 12:46   Citovat  

Ahojte, chystám se na Civica 7g, jdu po benzínové 1,6. Poradili byste mi na co se třebas u tohohle typu zaměřit abych se nespálil? Případně jestli někdo nezná konkrétně to auto, který jsem si vyhlídnul - vínová 2001 v áčkách.
Díky Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2014 , 15:43   Citovat  

Je tady o tom vlákno dlouhé jak týden...nejdřív si ho přečti a pak se ptej: tudy odkaz
   Návrat  
Vincenc je teď offline  Vincenc
PříspěvekZaslal: 14.9.2014 , 21:50   Citovat  

Zdravím příznivce a znalce značky Honda. Zvažuji koupi hondy civic 5G/6G za cca 25 - 35 000,- Kč.
Který z těchto dvou modelů je pravděpodobnější, že seženu v lepším stavu? Který více trpí na korozi? Motor je mi celkem fuk, jde mi o celkový stav. Díky za poznámky a rady.
   Návrat  
Epoxid je teď offline  Epoxid
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 21:47   Citovat  

Zdravím fóristi, mám dosť podobný dotaz ako tu Vincenc nado mnou - veľmi sa mi pozdávajú Civicy 6G 1,5 VTEC a rád by som si začal nejakú hľadať, ale neviem na čo si dávať pozor?
V mojom rozpočte (do 35t) sa ukazujú Civicy s najazdenými +-300k kilometrami. Oplatí sa vobec takéto auto kupovať? Cena sa mi zdá priaznivá, ale s čím by som mal počítať? Rád by som na ňom totiž jazdil aspoň 1x do mesiaca domov (500km trasa) bez toho, aby som sa musel báť, že ma niekde nechá Úsměv
Nakoľko je Civic 6G DIY friendly? Mám v rodine skúseného mechanika, ktorý ale japoncov nerobil a ja som laik Se stydím , budeme schopní čo to spraviť aj sami?
Ďakujem za akúkoľvek (de)motiváciu a dúfam, že mi pomožete stať sa skutočným členom Honda teamu VTEC
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 21:58   Citovat  

Civic s tímto motorem je skvělá volba. Slušný výkon je sice zabitý dlouhou převodovkou, ale odměna za to je pěkná spotřeba benzínu.
Při nájezdu 300 000 km je už vyšší riziko, že motor bude mít velkou spotřebu oleje.
Jinak se tam ani po těch kilometrech nedají čekat nějaké jiné problémy. Pokud teda motor dostával řádnou údržbu.
Tyhle motory nejvíce trpěly na jednu věc skoro bez ohledu na najeté kilometry.
Praskaly jim výfukové svody.
Prasklina vždy začínala od závitu lambda sondy.
Takže při prohlídce auta bych doporučil sundat plechový kryt svodů a hledal bych prasklinu v okolí lambda sondy.
Jinak mě nenapadá jiné slabé místo na tomto autě.

Co se týká oprav, tak šikovný mechanik si s tím poradí bez větších problémů. Hondy mají jednoduchou a promyšlenou konstrukci, takže když u práce člověk přemýšlí, tak kolikrát ani nepotřebuje dílenský manuál.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 22:03   Citovat  

Vincenc napsal:
Zdravím příznivce a znalce značky Honda. Zvažuji koupi hondy civic 5G/6G za cca 25 - 35 000,- Kč.
Který z těchto dvou modelů je pravděpodobnější, že seženu v lepším stavu? Který více trpí na korozi? Motor je mi celkem fuk, jde mi o celkový stav. Díky za poznámky a rady.

Korozí trpí všechna auta, o která se jejich majitel nestará.
Málo záleží na roku výroby nebo jestli je kastle z pozinkovaného plechu.

S korozí na tom můžou být obě generace +- stejně ale 6G na tom bude o něco lépe s bezpečností.
Každopádně se ale dá čekat, že za stejnou cenu bude starší generace v lepším stavu.
   Návrat  
Epoxid je teď offline  Epoxid
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 22:14   Citovat  

Ahoj, díky za takú bleskovú odpoveď Úsměv O tých popraskaných zvodoch som už čo to čítal, ale názory na náklady sa líšili...od 5 po 30 tisíc...
Čo sa týka hrdze, je to niečo čo by bolo treba urýchlene riešiť alebo je to skor záležitosť kozmetiky?
Inak tie ceny ma prekvapujú, aj keď majú tie autá pod 300 (určite čosi stočené), cena okolo 30 000 vobec nie je nezvyčajná...takže nie je dovod hľadať v takej ponuke krpu/podvod? to mi hlava nebere
   Návrat  
HoneyBadger je teď offline  HoneyBadger
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 4:56   Citovat  

Tak jsem si tady teda taky založil účet, protože už dlouho prahnu po Honda
Představoval bych si něco kolem 60 tisíc, do max objemu 1.8l s nějakou sportovnější jízdou Úsměv Co jsem se poohlížel tak nejlíp z toho vychází Targa, ale já potřebuju aby se do toho alespoň občas nasoukali 4 lidi Velmi šťastný takže asi nějaký kupéčko nebo hb, ale sedanu bych se taky nebránil Úsměv Úplně se v tom nevyznám, ale koukal jsem třeba na Civic coupe 1.7 2001 z Německa za nějakých 56+poplatky nebo že se dá za ty peníze sehnat i slušnej accord 6g nebo jestli by jste mi doporučili spíš něco jiného? případně nějaké názory na to? děkuji
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 18:29   Citovat  

HoneyBadger napsal:
Tak jsem si tady teda taky založil účet, protože už dlouho prahnu po Honda
Představoval bych si něco kolem 60 tisíc, do max objemu 1.8l s nějakou sportovnější jízdou Úsměv Co jsem se poohlížel tak nejlíp z toho vychází Targa, ale já potřebuju aby se do toho alespoň občas nasoukali 4 lidi Velmi šťastný takže asi nějaký kupéčko nebo hb, ale sedanu bych se taky nebránil Úsměv Úplně se v tom nevyznám, ale koukal jsem třeba na Civic coupe 1.7 2001 z Německa za nějakých 56+poplatky nebo že se dá za ty peníze sehnat i slušnej accord 6g nebo jestli by jste mi doporučili spíš něco jiného? případně nějaké názory na to? děkuji

Neviem či si s 1.8 atmosférou užiješ športovú jazdu Úsměv
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 18:38   Citovat  

rudy5 napsal:
Neviem či si s 1.8 atmosférou užiješ športovú jazdu Úsměv

Jel jsi někdy s nějakou Honda co měla pod kapotou B18 series? HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 18:38  Naposledy upravil Petr 78 dne 17.2.2015 , 18:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

rudy5: a co Integra TypeR? Mrk Vím, není to auto za 60 000,-Kč. Jen jsem narážel na "nesportovnost" atmosférické 1,8.
I ten anglán 1,8VTI není úplně nudné auto.
A tam už by se něco do 60 000,-Kč sehnat dalo.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 18:39   Citovat  

reznicek9 napsal:

Tipnul bych si, že nejel nikdy s žádnou Hondou a že uznává jenom motory co dělají "pou".
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 18:49   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tipnul bych si, že nejel nikdy s žádnou Hondou a že uznává jenom motory co dělají "pou".
a kadla kadla pou Velmi šťastný kdyz "sportovní" jízdu tak asi B18C4 v Aerodeckovi no,ale bude kumst nnarazit na nejaky zachovaly nevylitany kus.
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 19:20   Citovat  

sablos napsal:
a kadla kadla pou Velmi šťastný kdyz "sportovní" jízdu tak asi B18C4 v Aerodeckovi no,ale bude kumst nnarazit na nejaky zachovaly nevylitany kus.

kontaktoval bych místního člena (aka "legendu dovozu") s nickem Rom.
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 20:01   Citovat  

Když už jsme u toho tak ani R18 v ufu není tak špatna Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 20:28   Citovat  

reznicek9 napsal:

synku teraz cez víkend som bol testovať hondu accord 8 generácie 2.4 -148kw tak mi nemusíš hovoriť ako ide honda a môžem ti povedať choď sa zviesť napríklad na audine A4 1.8 tsi 118kw alebo 2.0 TSI 155kw potom uvidíš o čom točím. Jednoducho benzín bez turba je oničom , viezol somm sa v toľkých autách čo si ty ešte možno ani nevidel tak viem porovnať. a hovorím o motore 1.8 atmosféra. to je proste leňoch.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 20:30   Citovat  

ale samozrejme za 60tis nič extra čakať nemôžeš
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2015 , 20:31   Citovat  

rudy5 napsal:
synku teraz cez víkend som bol testovať hondu accord 8 generácie 2.4 -148kw tak mi nemusíš hovoriť ako ide honda a môžem ti povedať choď sa zviesť napríklad na audine A4 1.8 tsi 118kw alebo 2.0 TSI 155kw potom uvidíš o čom točím. Jednoducho benzín bez turba je oničom , viezol somm sa v toľkých autách čo si ty ešte možno ani nevidel tak viem porovnať. a hovorím o motore 1.8 atmosféra. to je proste leňoch.

hosi dejte mu za pravdu at uz táhne...srovnava neco nesrovnatelného to snad ne
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Koupě Hondy Civic? Poraďte, prosím.
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina