Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 137
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 8:25   Citovat  

Nejaka ta videorecenze tudy Meziplyn
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 10:45   Citovat  

Přemýšlel jsem, jestli mám "test" dokoukat až do konce, jakmile jsem na začátku slyšel, že se podvozek oproti C8G nezměnil. Ale testér má u mě plus, že odmítl srovnání s Oktávkou.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 11:26   Citovat  

piskot napsal:
Přemýšlel jsem, jestli mám "test" dokoukat až do konce, jakmile jsem na začátku slyšel, že se podvozek oproti C8G nezměnil. Ale testér má u mě plus, že odmítl srovnání s Oktávkou.

Az na silentbloky (a potom na adaptivni tlumice na zadni naprave u Tourera) i stejny je. Hodne dojmu dela zvukova izolace, ale vic nez o ty pocity vazne nejde. Ono vubec tech technickych rozdilu udajne mezi 8 a 9G moc neni.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:03  Naposledy upravil piskot dne 1.3.2015 , 12:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Az na silentbloky (a potom na adaptivni tlumice na zadni naprave u Tourera) i stejny je. Hodne dojmu dela zvukova izolace, ale vic nez o ty pocity vazne nejde. Ono vubec tech technickych rozdilu udajne mezi 8 a 9G moc neni.

Namátkou bych přidal i silnější stabilizátor vepředu u Tourera...
Proč se tady všude dočítám, že podvozek C8G je prkenný, odskakuje, atd., což o C9G nikdo neříká? Že by to bylo jen odhlučněním...? Úsměv
Namátkou... tudy odkaz
"Kapalinou plněné silentbloky nahradily předchozí pryžové, jsou tudíž zcela nové a zlepšují jízdní komfort i ovladatelnost. Kvůli stabilitě karoserie při vyšších rychlostech byla u zkrutné příčky tvaru písmene H zvýšena tloušťka stěn a průměr stabilizátoru. Převod řízení s elektrickým posilovačem je strmější. Zvětšeným kotoučovým brzdám ..."
Nebo...http://www.tipcars.com/magazin-honda-civic-18i-zcivilizovany-kosmonaut-5833.html v sekci o podvozku...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:16  Naposledy upravil Bully dne 1.3.2015 , 12:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Namátkou bych přidal i silnější stabilizátor vepředu u Tourera...
Proč se tady všude dočítám, že podvozek C8G je prkenný, odskakuje, atd., což o C9G nikdo neříká? Že by to bylo jen odhlučněním...? Úsměv

Nikdo nerikal ze by odskakoval, ale ze maji lidi "pocit, jako by odskakoval". Prave tyhle izolaci neutlumene razy (a predevsim asi ty zminene silentbloky) udelaji pro ten pocit hodne a spousta automobilek si s tim poradi tak, ze ma clovek dojem, ze ridi podvozkove o tridu lepsi auto.
Mne nejde o to se dohadovat, 9G je de facto jenom designovy facelift 8G. Teprve posledni dobou pribyly i nove motory, to je nejdulezitejsi mezigeneracni inovace.

Edit- co se tyka rizeni, tak bylo naopak strmejsi u 8G. Dalsi drobne upravy bych nenazyval opravdu nicim jinym nez faceliftem, nikde nebyly pouzite zasadni konstrukcni zmeny. Pokud chces vedet co je mezigeneracni rozdil, tak si porovnej napr. C7 a C8G.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2015 , 12:19   Citovat  

Bully napsal:
Nikdo nerikal ze by odskakoval, ale ze maji lidi "pocit, jako by odskakoval". Prave tyhle izolaci neutlumene razy (a predevsim asi ty zminene silentbloky) udelaji pro ten pocit hodne a spousta automobilek si s tim poradi tak, ze ma clovek dojem, ze ridi podvozkove o tridu lepsi auto.
Mne nejde o to se dohadovat, 9G je de facto jenom designovy facelift 8G. Teprve posledni dobou pribyly i nove motory, to je nejdulezitejsi mezigeneracni inovace.
Úsměv
Nedohaduju se, jen se snažím konkrétně ukazát, že podvozek C9G nějaké změny prodělal, že tedy nelze prohlácit, že podvozek C8G a C9G je stejný. Toť vše.
Kdo a jaké má dojmy z ježdění obou verzí, to už není o exaktnosti, to je dojmologie. Úsměv
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 19:54   Citovat  

v aktuálním světě motorů...
čekám na recenze jak na smilování, ale tenhle souhrn raději brát vážně nebudu Ble

20150327_184858.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20150327_184858.jpg, 610.31 kB
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 20:08   Citovat  

Bully napsal:

Edit- co se tyka rizeni, tak bylo naopak strmejsi u 8G. Dalsi drobne upravy bych nenazyval opravdu nicim jinym nez faceliftem, nikde nebyly pouzite zasadni konstrukcni zmeny. Pokud chces vedet co je mezigeneracni rozdil, tak si porovnej napr. C7 a C8G.

Jestli sem dobre cet tak od 2014 je trochu upraveny rizeni a podvozek / mel sem pucenyho kratkyho i dlouhyho 2013 a za tejden budu mit konecne 2014 tak schvalne jestli neco poznam Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 21:14   Citovat  

xenon04 napsal:
čekám na recenze jak na smilování, ale tenhle souhrn raději brát vážně nebudu Ble

Otravné bezpečnostní prvky HaHaaa autor recenze to vystihl dokonale je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.3.2015 , 22:08   Citovat  

hopit napsal:
Otravné bezpečnostní prvky HaHaaa autor recenze to vystihl dokonale je to dobrý

je to dobrý Bezpečnostní prvky jsou otravné u všech novějších aut... to snad ne
   Návrat  
jenda200 je teď offline  jenda200
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2015 , 18:14   Citovat  

xenon04 napsal:

Ale " krátkou " 1,8 tam docela chvalili, až sem se divil... je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2015 , 18:43   Citovat  

jj
ale přišlo mi to jako rychlokvašenej test jen, aby tam mohlo být 1. test v ČR

píšou 527 900,- včetně slevy... to je cena bez slevy Tak to valím bulvy
nevšimli si změn "drobných" změn Velmi šťastný já tam vidím úplně jiný tvar předních světel, masky a nárazníků (a grafiky zadních světel...)
prý se sport dost vizuálně liší Velmi šťastný ten zadní nárazník mají všechny verze.... liší se leda tak přední mřížkou dole uprostřed a kolem mlhovek, lakem na zadním křídle a černými alu... naopak černý interiér nezmínili...

když to má málo asistentů je to špatně... když tam jsou, tak jsou otravné Velmi šťastný

kdyby si to chtěl někdo vychutnat celé Úsměv

20150328_173148.jpg

20150328_173148.jpg, 399.51 kB

20150328_173543.jpg

20150328_173543.jpg, 377.48 kB
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.3.2015 , 19:14   Citovat  

DOHC? Ble to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2015 , 13:44   Citovat  

Troufám si říct, že recenzent, pardon, textař, v Civicovi jen seděl, a to kdoví jestli.

Mimochodem, všimli jste si, že poslední dobou je v módě pořizovat fotky a videa s auty, která mají normální spézetky...?
A pak se dočtu, že měli k dispozici málem nejvyšší výbavu, kterou koupí tak 5 % budoucích majitelů. Takže ten, co má peníze na pořízení auta s takovou výbavou, pak klidně půjčí auto na otestování. Fakt si kolikrát říkám, že tu "O Smolíčkovi" jsem ještě neslyšel... Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.3.2015 , 15:12   Citovat  

Oficiální zastoupení automobilek má vždycky pár novinářských aut...překvapivě v nejvyšší výbavě, aby se měli čím prsit. Takže tohle mi zrovna divné nepřijde...a že je mají na normálních značkách, aby si s tím mohli vozit zadky už vůbec ne Úsměv

King by o tom mohl vědět podstatně víc.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 20:22   Citovat  

Ok, tak tedy jo... Úsměv
Znovu jsem si pročetl ten "test". Chybí mi tam vyšší posaz, výhled z auta...
Asi mám to štěstí, že všechny podobné recenze mohu hodnotit z pozice toho, kdo měl C9G hatchback, a teď má Tourera.
Za mě je Tourer dospělejší auto.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 21:43   Citovat  

záloha složena sopťa sopťa

když budou chlapci dělat i o sobotách, stihnu HONDAy kouř
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 21:52   Citovat  

xenon04 napsal:
záloha složena sopťa sopťa

když budou chlapci dělat i o sobotách, stihnu HONDAy kouř

A co sis vybral za motor?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 22:01   Citovat  

oproti současnosti všechno opačně Velmi šťastný - takže kombi i-DTEC Mrk

a asi si budu muset změnit nick Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.3.2015 , 22:29   Citovat  

piskot napsal:
...Mimochodem, všimli jste si, že poslední dobou je v módě pořizovat fotky a videa s auty, která mají normální spézetky...?
A pak se dočtu, že měli k dispozici málem nejvyšší výbavu, kterou koupí tak 5 % budoucích majitelů. Takže ten, co má peníze na pořízení auta s takovou výbavou, pak klidně půjčí auto na otestování. Fakt si kolikrát říkám, že tu "O Smolíčkovi" jsem ještě neslyšel... Velmi šťastný

Co jsem se docetl na diskuzich na MACZ, tak si koupis nove auto, nechas ho chvili vystavene na showroomu a souhlasis s tim, ze si ho sem tam nekdo projede s prodejcem. A pak se pochlubis, ze jsi vuz dostal se slusnou slevou.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 9:21   Citovat  

Bully napsal:
Co jsem se docetl na diskuzich na MACZ, tak si koupis nove auto, nechas ho chvili vystavene na showroomu a souhlasis s tim, ze si ho sem tam nekdo projede s prodejcem. A pak se pochlubis, ze jsi vuz dostal se slusnou slevou.

Aha, to mi dává větší smysl, díky za info.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 9:25   Citovat  

Bully napsal:

Projede? to mi hlava nebere Targaman takhle kupoval CTR,ale jen stálo na salonu, určitě nejezdilo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 9:30   Citovat  

xenon04 napsal:
oproti současnosti všechno opačně Velmi šťastný - takže kombi i-DTEC Mrk

a asi si budu muset změnit nick Velmi šťastný

Čéče, kde musíš na Tourera čekat...? V Plzni mají naskladněných pár kousků venku, takže pokud nechceš z "bohaté příplatkové výbavy" ( Velmi šťastný ) něco extra, tak si myslím, že odjedeš hned, jakmile dáš peníze na stůl...
Byl jsem tam obhlédnout facelift MY2015, dojem z něj byl velice rozpačitý. Shodli jsme se se ženou, že zůstaneme u stávajícího Tourera...Úsměv
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 10:21   Citovat  

Bully napsal:

To si myslím není tahle situace...podznačky mají zastoupení, ne dealera.

Díval jsem se, jestli jsou pojištěná a jediné, které je, tak bílé. Modré nebylo pojištěné za poslední rok. Tak nevím Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 10:48   Citovat  

piskot: vínovym nafťákem v eleganci bych u nás taky odjel hned Úsměv - ale chci jinou barvu i výbavu
kupuju v ústí nad labem, jezdím tam na servis a bral jsem u nich i 8g - mám tam za ty leta nadstandartní vztahy Úsměv

ufo bylo z prodejny jako vystavený, tentokrát jsem si to chtěl nadiktovat podle představ bez kompromisů, takže půjde teprve do výroby Úsměv
honda už prý na sklad nedělá, proto ta dlouhá čekací doba Smutný (když jsem si to zjišťoval min týden, byl termín dodání zákazníkovy tuším 17.7. teď už je to 25.6., takže je možný, že bude ještě dřív)

jinak mě právě ten facelift v rozhodování zlomil Velmi šťastný

v merku jsem měl ještě mazdu 3 165hp - moc příjemný svezení, ale ten kufr Smutný
a seat leon kombi 1,8 tsi - tam jsem nepřekousnul ten interiér, nelíbil se mi už Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 13:22   Citovat  

jezdil sem 5d i tourerem - tourer má bomba kufr vcetne toho spodku - tam se narve normalni cestovni kufr, fakt paráda Úsměv vzhledove a cenove se mi vic libi 5D Úsměv cekal sem na FL 2014 nebo 2015 a taky sem neodolal a dneska dorazil VTEC

Tuning - tmavy folie, kuze na volantu a ještě udelam nejaky folie na prahy (u starejch hond tam byly krasny plasty ve standardu) + zadni spodni plast asi hodim do barvy nebo folie, vypada to obycejne...

FullSizeRender.jpg

FullSizeRender.jpg, 95.35 kB
   Návrat  
chatek je teď offline  chatek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 13:54   Citovat  

dneska jsme zahledl v Chodově v Hondě červeneho Tourera venku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 17:45   Citovat  

Doktor napsal:
jezdil sem 5d i tourerem - tourer má bomba kufr vcetne toho spodku - tam se narve normalni cestovni kufr, fakt paráda Úsměv vzhledove a cenove se mi vic libi 5D Úsměv cekal sem na FL 2014 nebo 2015 a taky sem neodolal a dneska dorazil VTEC

Tuning - tmavy folie, kuze na volantu a ještě udelam nejaky folie na prahy (u starejch hond tam byly krasny plasty ve standardu) + zadni spodni plast asi hodim do barvy nebo folie, vypada to obycejne...

No vidíš, nám se zase líbil víc Tourer, proto jsme na něj přešli...Úsměv
Teprve v Toureru jsem poznal, jak je výhled vzad u 5D mizerný. Proto nechápu to zatmavení spodní části zadního okna. 5D by slušela zadní kamera permanentně zapnutá...
A pro mě má Tourer vyváženější jízdní vlastnosti, není tak jankovitý, jako 5D.
Co mě na FL dostalo, je zadní stěrač, krytka kloubu je jak knoflík od ladění starého rádia. Ty "ostře" řezané hrany nárazníku jsou taky "hustý". Vevnitř jsem si ničeho nevšiml. Co má Tourer oproti 5D lepší, je polstrování svislých hran kufru. 5D má plast, Tourer alespoň kus "tepichu" Úsměv
I audio se mi zdá pocitově lepší, že prostor Tourera dává víc možností pro poslech.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 17:48   Citovat  

Upřímně... už to není co to bejvalo... když vidim ty plasty atd v porovnání s 10-15 let starejma Hondama, tak posun směrem nahoru asi nebude Velmi šťastný uvidíme za 10 let VTEC
   Návrat  
ScottX je teď offline  ScottX
PříspěvekZaslal: 1.4.2015 , 19:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Projede? to mi hlava nebere Targaman takhle kupoval CTR,ale jen stálo na salonu, určitě nejezdilo.

Ja jsem kupoval salonoveho Tourera. Pouze byl vystaveny v salonu. Když jsem odjížděl, tak mel najeto 1km.

Ale třeba v Renaultu me nabízeli, ze by na salon dali auto, prihlasili na značky a po 2 měsících by me ho prodali s výraznou slevou. Importerovi by pak řekli, ze se s autem jezdilo. Takže možnosti jsou různé...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina