Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 253 z 333
kubikula78 je teď offline  kubikula78
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.4.2015 , 20:07   Citovat  

Ahoj,už jsem tu mojí spotřebu oleje trošku řešil,ale raději se zeptám na názor ještě jednou,před nějakým radikálním rozhodnutím. U mojí F20B6 (247 000 km) spotřeba 1l/1000km.Byla s 5W40, dal jsem Castrol GTX 10W40,stále stejná. Tlaky 12,4, 11,8, 12,1. 12,8. Svíčky krásně cihlový. EGR komplet vyčištěný. Žádný únik,spodek naprosto suchý. Jezdím klidně,max.4 000 otáček,víc vyjímečně při předjetí,víc jak 5 500 nikdy. Moje otázka je,jestli má smysl zkusit dekarbonizér a utěsňovač (třeba TEC), nebo to jsou vyhozený prachy,nebo riskuju naopak zhoršení. Generálku na 15 let starým autě rozhodně dělat nebudu. Díky. Kuba.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2015 , 22:13   Citovat  

kubikula78 napsal:
Ahoj,už jsem tu mojí spotřebu oleje trošku řešil,ale raději se zeptám na názor ještě jednou,před nějakým radikálním rozhodnutím. U mojí F20B6 (247 000 km) spotřeba 1l/1000km.Byla s 5W40, dal jsem Castrol GTX 10W40,stále stejná. Tlaky 12,4, 11,8, 12,1. 12,8. Svíčky krásně cihlový. EGR komplet vyčištěný. Žádný únik,spodek naprosto suchý. Jezdím klidně,max.4 000 otáček,víc vyjímečně při předjetí,víc jak 5 500 nikdy. Moje otázka je,jestli má smysl zkusit dekarbonizér a utěsňovač (třeba TEC), nebo to jsou vyhozený prachy,nebo riskuju naopak zhoršení. Generálku na 15 let starým autě rozhodně dělat nebudu. Díky. Kuba.

už jsem na toto téma hledal spoustu informací ale jsou různé. Někteří to vychvalují druží zatracují. Na druhou stranu dekarbonizaci motoru doporučuje sama Honda Ostrava a prý s tím mají výborné zkušenosti. Tak bych se zkusil poptat u nich. Pokd to máš daleko aspoň telefonicky Úsměv Jinak je ještě možnost nejhustšího oleje a to je 10W60. Je to závodní olej plná syntetika předepsaná pro bmw M3 a podobné Velmi šťastný Hodně lidi psalo, že jim to snížilo spotřebu oleje.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.4.2015 , 22:19   Citovat  

Dekarbonizací akorát vše uvolníš a spotřeba bude ještě větší a nedivil bych se, kdyby se začaly ozývat různé pazvuky od součástek, které teď drží karbon. Dekarbonizace může mít smysl akorát u motoru, kde je toho málo a není moc vylítaný. Rozhodně to není oprava.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 5:42   Citovat  

forever222 napsal:
už jsem na toto téma hledal spoustu informací ale jsou různé. Někteří to vychvalují druží zatracují. Na druhou stranu dekarbonizaci motoru doporučuje sama Honda Ostrava a prý s tím mají výborné zkušenosti. Tak bych se zkusil poptat u nich. Pokd to máš daleko aspoň telefonicky Úsměv Jinak je ještě možnost nejhustšího oleje a to je 10W60. Je to závodní olej plná syntetika předepsaná pro bmw M3 a podobné Velmi šťastný Hodně lidi psalo, že jim to snížilo spotřebu oleje.

Díky, zkusím tam zavolat...uvidíme.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 5:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Dekarbonizací akorát vše uvolníš a spotřeba bude ještě větší a nedivil bych se, kdyby se začaly ozývat různé pazvuky od součástek, které teď drží karbon. Dekarbonizace může mít smysl akorát u motoru, kde je toho málo a není moc vylítaný. Rozhodně to není oprava.

Dík,právě z toho mám strach,ale jak psal Forever...názorů a zkušeností je 50-50.....
   Návrat  
macino je teď offline  macino
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 7:28   Citovat  

ahoj, , jde zamenit iac ventil a6g mezi 1.8 a 2.0 ? diky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2015 , 8:40   Citovat  

Tak se mi to dnes zase sešlo. Zasekla se mi ručka tak jsem šel do servisu a oni že je třeba repase třemenu jelikož se nevrací ta packa zezadu. A další chtěl jsem doplnit klimu a tak udělali tlakový test a po chvilce začalo hlasitě syčet. Prasklá hadice. Tak mi to pan servisák spočítal všechno na 3000. Ale tak pak to zas bude pořádně chladit a budu moct používat ručku Velmi šťastný
   Návrat  
sunnx je teď offline  sunnx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 8:55   Citovat  

jelikoz si z ovi tak bych doporucil poradnou repasy od tudy odkaz zadni třemeny mě delal za 2300 s lakem ale necham to na tobě
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 10:56   Citovat  

sunnx napsal:
jelikoz si z ovi tak bych doporucil poradnou repasy od tudy odkaz zadni třemeny mě delal za 2300 s lakem ale necham to na tobě

Díky za info možná se u nich poptám. Každopádně já už dělal částečnou repasi hlavních brzd. Teď potřebuji jen tu zadní část kterou se ovládá ruční brzda Úsměv
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 15:08   Citovat  

kubikula78 napsal:

Stejný problém jsem měl v cca 220000 km,komplet mi přetěsnili motor,pístní kroužky a od té doby klid,dokonce bych řekl že mi motor jede tišeji. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 15:44   Citovat  

needs napsal:
Stejný problém jsem měl v cca 220000 km,komplet mi přetěsnili motor,pístní kroužky a od té doby klid,dokonce bych řekl že mi motor jede tišeji. Úsměv

No mě řekli v autorizáku, že samotné kroužky nemusí stačit kvůli ovalitě válců, což má logiku. Takže komlet výbrus atd.....Na kolik tě vyšly ty kroužky a dával si základní rozměr bez výbrusu? Dík.
   Návrat  
needs je teď offline  needs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2015 , 18:14   Citovat  

kubikula78 napsal:
No mě řekli v autorizáku, že samotné kroužky nemusí stačit kvůli ovalitě válců, což má logiku. Takže komlet výbrus atd.....Na kolik tě vyšly ty kroužky a dával si základní rozměr bez výbrusu? Dík.

Je to cca 4 roky co mi to dělali tak už nevím co vše se dělalo.Výbrus v tom byl možná taky,nevzpomínám si ale doma bych našel určitě fakturu z Hondy,vše si schovávám tak můžu mrknout,cena s prací byla tehdá cca 24000,-
   Návrat  
macino je teď offline  macino
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 6:06   Citovat  

macino napsal:
ahoj, , jde zamenit iac ventil a6g mezi 1.8 a 2.0 ? diky

nikdo nevi?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 7:13   Citovat  

needs napsal:
Je to cca 4 roky co mi to dělali tak už nevím co vše se dělalo.Výbrus v tom byl možná taky,nevzpomínám si ale doma bych našel určitě fakturu z Hondy,vše si schovávám tak můžu mrknout,cena s prací byla tehdá cca 24000,-

No vidíš, to přesně dělat nebudu. Přijde mi jako blbost vrazit cca 25 000 do auta,který jsem koupil za 30 000 a po 2 letech se ho ztěží zbavím za 20 000. A protože mi nic jiného nezbyde, budu tam holt jednou měsíčně lejt flašku oleje.....Úsměv
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 20:35   Citovat  

Čekám takhle na křižovatce na světlech, když tu najednou zmerčím údaj na tachometru... Cool Úsměv

CAM00180.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CAM00180.jpg, 96.52 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 20:43   Citovat  

macino napsal:
nikdo nevi?

Podle EPC by měl být stejný. Ověř si to zde tudy odkaz
   Návrat  
OPR je teď offline  OPR
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 21:19   Citovat  

Peliator napsal:
Čekám takhle na křižovatce na světlech, když tu najednou zmerčím údaj na tachometru... Cool Úsměv
Paráda je to dobrý H+
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 21:55   Citovat  

Peliator napsal:
Pekne cislo a jeste alespon jednou tolik ne? Hihi
   Návrat  
OPR je teď offline  OPR
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 7:28   Citovat  

Kucííííí, budu vepředu na F18B2 měnit obě horní příčná ramna a cenově jsou docela rozdíly. Má někdo zkušenost co se vyplatí vzít? Šetřit úplně nemusím, ale origo díly za full HD ceny se mi platit moc nechtějí s přihlédnutím na "prodejná cenu" vozu.

PS: kdyby měl někdo ještě typ, co se většinou mění společně s příčnejma ramanama. Popřípadě jak poznám co je špatně a je zralé na vyndání.

Dík je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 8:18   Citovat  

Kendik napsal:
Pekne cislo a jeste alespon jednou tolik ne? Hihi

No, pokud dostane odpovídající péči tak o tom nepochybuji Úsměv V brzké době bude na prodej tak snad ho dostane do rukou někdo rozumný. Bylo na čase pořídit něco rodinného tak jsem domů dovezl Acco K24A3. Moc pěkné svezení Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 8:43   Citovat  

Peliator napsal:
No, pokud dostane odpovídající péči tak o tom nepochybuji Úsměv V brzké době bude na prodej tak snad ho dostane do rukou někdo rozumný. Bylo na čase pořídit něco rodinného tak jsem domů dovezl Acco K24A3. Moc pěkné svezení Velmi šťastný
Gratuluji Úsměv At slouzi je to dobrý VTEC
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 8:47   Citovat  

Kendik: Díky, u mě se bude mít dobře Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 21:03   Citovat  

Peliator napsal:

Zkus trochu porovnat s tím novým Úsměv Jako jízdní vlastnosti, komfort atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 22:08   Citovat  

forever222 napsal:
Pridavam se Úsměv
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 9:20   Citovat  

Kluci, pročítal jsem to tady ale nějak jsem se nedobral výsledku. Funguje na F18B2 i neorigo lambda nebo jedině originál?

EDIT: Resp. mám problém takový, že kuna překousla podtlakovou hadičku, ta je vyměněná, ale volnoběh pořád není stálý, buď kolísá a nebo je hodně nízký... Předpokládám, že by to mohla být lambda... Kde vlastně je u Acca kabel na napíchnutí diagnostiky?
   Návrat  
Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 9:46   Citovat  

Nie neorigo nefunguje...

Ale NGK aj DENSO vyrabaju tie lambdy a v ich katalogoch ich zozenies... Pod oficialnym kodom vyrobcu...

Myslim, ze v tejto diskusii boli dokonca aj popisane presne kody denso lambda sond...

Konektor na diagnostiku je na stredovom stlpiku zo strany noh spolujazdca...
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 10:09   Citovat  

Díky Chumo, potvrdil jsi mi všechno co jsem si myslel, včetně toho konektoru. přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 10:26   Citovat  

forever222 napsal:

Jelikož jsem s novým Accordem zatím mnoho kilometrů nenajezdil tak opravdu jen ve stručnosti. Co se týká výbavy tak jsou na tom obě auta velmi podobně. A6G coupé je ve výbavě ES a A7G ve výbavě Executive. A7g má navíc navigaci s dotyk.obrazovkou, dvouzónovou klimu, sensor deště, VSA. Víc mě z hlavy nenapadá.

Jízdní vlastnosti se mi budou hůře porovnávat, protože A6G mám snížené a A7g je na origo podvozku. Čili mi přijde, že lépe sedí Coupé, ale je to dáno rovněž i rozměrem pneu, protože na A6G mám 225/45 R17 a na A7G 205/55 R16. Zejména z těchto důvodů je A6G tvrdší a A7G je na svezení komfortnější. V tomto případě, nelze úplně dobře porovnávat.

O výkonu, zde snad ani psát nemusím. Tam je rozdíl znatelný. Jinak A7G táhne v téměř celém spektru otáček a ne, jak jsem zvyklý z A6G, kde do cca 4200 ot/min. to jede tak nějak normálně a poté začne tahat víc. Samozřejmě i u A7G je cítit změna, ale ne tak jako u předchozí verze. Jinak musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem si zvyknul na šestý rychlostní stupeň Velmi šťastný

Co se týče spotřeby tak jezdím s oběma autama za cca 9-10 litrů, ale v Coupé mám LPG, takže tam je úspora jednoznačná.

Více se ukáže časem...

U mě při rozhodování o koupi A7G hrálo roli to, že se chystáme s přítelkyní pracovat na pokračovateli rodu šuk a přeci jenom Coupé není jako rodinné auto ideální Velmi šťastný
   Návrat  
isulsten je teď offline  isulsten
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 19:31   Citovat  

Pěkně napsané je to dobrý Doufám že nás hned nezavrhneš a občas se tu ukážeš s novými poznatky ohledně A7G přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 20:55   Citovat  

Peliator napsal:
Jelikož jsem s novým Accordem zatím mnoho kilometrů nenajezdil tak opravdu jen ve stručnosti. Co se týká výbavy tak jsou na tom obě auta velmi podobně. A6G coupé je ve výbavě ES a A7G ve výbavě Executive. A7g má navíc navigaci s dotyk.obrazovkou, dvouzónovou klimu, sensor deště, VSA. Víc mě z hlavy nenapadá.

Jízdní vlastnosti se mi budou hůře porovnávat, protože A6G mám snížené a A7g je na origo podvozku. Čili mi přijde, že lépe sedí Coupé, ale je to dáno rovněž i rozměrem pneu, protože na A6G mám 225/45 R17 a na A7G 205/55 R16. Zejména z těchto důvodů je A6G tvrdší a A7G je na svezení komfortnější. V tomto případě, nelze úplně dobře porovnávat.

O výkonu, zde snad ani psát nemusím. Tam je rozdíl znatelný. Jinak A7G táhne v téměř celém spektru otáček a ne, jak jsem zvyklý z A6G, kde do cca 4200 ot/min. to jede tak nějak normálně a poté začne tahat víc. Samozřejmě i u A7G je cítit změna, ale ne tak jako u předchozí verze. Jinak musím přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem si zvyknul na šestý rychlostní stupeň Velmi šťastný

Co se týče spotřeby tak jezdím s oběma autama za cca 9-10 litrů, ale v Coupé mám LPG, takže tam je úspora jednoznačná.

Více se ukáže časem...

U mě při rozhodování o koupi A7G hrálo roli to, že se chystáme s přítelkyní pracovat na pokračovateli rodu šuk a přeci jenom Coupé není jako rodinné auto ideální Velmi šťastný

Taky doufám, že ještě napíšeš sem tam nějaké postřehy Úsměv A7G by jsem za pár let taky moc rád chtěl Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina