Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MTF převodový olej
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 19:29   Citovat  

Prozradíš, jaká ta cena u vás byla?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2015 , 19:49   Citovat  

To bych taky rád věděl...tipuju 700-800

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 8:12   Citovat  

Petr 78 napsal:
Uživatel Rom. ho má za nejlepší cenu je to dobrý

Alda za 340-350,- litr.
Takže pro Pražáky a okolí Středočeského kraje má nejlepší cenu on. Protože od Rom.a to je trochu daleko a cena se tím prodražuje.

Ale když napíšeš jednu z nejnižších cen či nejnižší cenu, tak to je pravda. Úsměv

pd72536 napsal:
Cavte, neviete nahodou kde zozeniem Honda MTF u nas? V servisoch mi tu zabili taku cenu ze som skoro onemel Ble

Vitaj na Slovensku, v krajině, kde ludia neznajú pojmy ako konkurečný boj či konkurencia Velmi šťastný

1) Váš kolega Marek BB z hondaclub.sk ponuká v Banskej Bystrici
Mam tu 20L bandasku oleja do prevodovky MTF3 .
Aktualne v tejto chvili uz len 16L.
Osobny odber v Banskej Bystrici - 15€/liter
Pri posielani postou - 16€/liter + postovne

2) je to s tejto diskuzie
odkaz

A pokial HONDA má cenovku € 18,50 za 1liter, tak to je pohodička, leto to je cca Kč 510,- s to je normálna cena bez zľav.

přátele je to dobrý

pd72536 je teď offline  pd72536
0
PříspěvekZaslal: 17.4.2015 , 8:32   Citovat  

citace:
Dobrý deń

Olej MTF3-77,04€ s DPH za 2 litre
...
...
...

Uvedené ceny sú bez zliav

Do konca marca trvá akcia vtom je zahrnutá zľava 20% na tieto diely

Tot najlepsia cena aku sa mi mailom podarilo vybavit, riesil som to este v marci len informativne.

Dakujem za odkaz, skusim ho kontaktovat ak sa este da, ta cena je nadherna proti tomu co som dostal ja.
Ako si prisiel na to ze v Honde je taka cena? Vsade kde volam ma biju s cenou 38€ nesouhlas

-- Tak ako citam, zase idem po funuse Smutný

-- V Honde BA, Tuhovska 11, potvrdena cena 19€/liter. Zatial najmenej co som dostal, mily ludia, kupim tam meetallll
-- Kúpené 22.4.2015, cena 19€/liter.. Skvelý obchod, odporúčam. Honda

RIPTIDE je teď offline  RIPTIDE
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2015 , 23:19   Citovat  

Zdravím. A co zkusit tenhle olej? Náhodou jsem to ted objevil a dělaj to němci, nemuselo by to byt špatný. viz odkazy.

tudy odkaz

a

tudy odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
-2
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 5:15   Citovat  

A proč zkoušet něco jiného než osvědčený origo olej?
Jestli máš čas experimentovat a chce se ti riskovat zničení převodovky, tak ho klidně vyzkoušej a pak dej vědět.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 5:34   Citovat  

Súhlasim s petrom. Mení sa to raz za XY kilometrov, nevidím v tom žiadny zmysel ušetriť 10-15 euro za ten risk...

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 6:09   Citovat  

Oleje Ravenol zásadně doporučuji! Jsou to plnohodnotné oleje s originální kvalitou a originálními aditivy - záměnné za originální oleje Honda. Sám používám do automatu v Legendu ATF od Ravenolu s originální specifikací Z1 pro Hondí měničové automaty.

To samé lze říct o MTF od Ravenolu a stejně tak o PSF do servořízení.

Nebojte se toho, oproti originálu ušetříš nemalou částku a použiješ stejnou kvalitu.

posero je teď offline  posero
5 háček
1
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 8:18   Citovat  

oleje jako náhrady za origo honda se vyrábějí, normy splňují ale originál je pro mě jen jeden OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2015 , 20:37   Citovat  

Jofrey napsal:
Oleje Ravenol zásadně doporučuji! Jsou to plnohodnotné oleje s originální kvalitou a originálními aditivy - záměnné za originální oleje Honda. Sám používám do automatu v Legendu ATF od Ravenolu s originální specifikací Z1 pro Hondí měničové automaty.

To samé lze říct o MTF od Ravenolu a stejně tak o PSF do servořízení.

Nebojte se toho, oproti originálu ušetříš nemalou částku a použiješ stejnou kvalitu.

A kde je ta úspora, když převoďák Ravenol stojí 424,-Kč/L a Honda MTF se dá koupit od 350,-Kč/L?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 15:13   Citovat  

Petr 78 napsal:
A kde je ta úspora, když převoďák Ravenol stojí 424,-Kč/L a Honda MTF se dá koupit od 350,-Kč/L?

Dá se koupit... Co to znamená: "Dá se"? V Hondě snad stojí 350 Kč/l? To že máme Romana je věc druhá. Až mi někdo známý z Ravenolu bude prodávat oleje skoro za nákupky, nebo s jinou cenotvorbou, dostanu se na 200 Kč/l Mrk

Viz Ravenol ATF Z1 za 370 Kč/l, nebo v Hondě ATF Z1 za 900 Kč/l... Taky ho Roman uměl z Německa za cca 350 Kč/l.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 17:13   Citovat  

Tak třeba v Hondě Šmucler v Plzni stojí MTF 450,-Kč/L
Skutečně obrovský rozdíl oproti 424,-Kč za převoďák Ravenol......

Tak kde je ta nemalá úspora?

Já jsem zastáncem origo MTF protože to je jistota, že tam leju to co tam patří, co je vyzkoušené a co tam bude fungovat.
A taky proto, že origo MTF vy výsledku není drahý.
Šetřit za každou cenu se nevyplácí.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 17:28   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak třeba v Hondě Šmucler v Plzni stojí MTF 450,-Kč/L
Skutečně obrovský rozdíl oproti 424,-Kč za převoďák Ravenol......

Tak kde je ta nemalá úspora?

Já jsem zastáncem origo MTF protože to je jistota, že tam leju to co tam patří, co je vyzkoušené a co tam bude fungovat.
A taky proto, že origo MTF vy výsledku není drahý.
Šetřit za každou cenu se nevyplácí.

Takže...

1.) reagoval jsem na tvou reakci na oleje Ravenol, aniž bys o nich cokoliv věděl, nebo je používal, měl zkušenosti a znal je.

2.) psal jsi nějaký nesmysl o zničení převodovky používáním oleje Ravenol, aniž bys tyto oleje v převodovkách používal a znal jejich složení a aditivování - mají totiž přesnou OEM specifikaci. Jeden z mála výrobců, který se zabývá konkrétními oleji pro japonská auta - dodavatel pro ostatní trhy.

3.) tvé odmítání čehokoliv jiného než OEM je už do blázince volající. Co když německý Ravenol dodává oleje pro Hondu a Acuru např pro USA trh? Ničí si tím Honda své vlastní převodovky? Vzpamatuj se už Petře a nebuď paranoidní. Ukaž mi jiného výrobce olejů, který vyrábí oleje s přesnou specifikací Honda pro dané účely...

4.) úspora je viděná všeobecně např. při koupi ATF Z1, kdy koupím stejný obsah v jiné lahvi za cca třetinovou cenu.

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 18:58   Citovat  

Všeobecně Ravenol, dle referencí, vyrábí kvalitní oleje, ale rozhodně nemají přesnou OEM specifikaci. Ani nemůžou, Honda prý cizí oleje necertifikuje (info od Honda.de). Ravenol buď pouze doporučuje kde se dá použít (MTF-2), případně uvádí "ověřeno praxí a testováno" (PSF). Ale je pro mě dost těžko představitelné, že mají flotily aut všech značek a tímto způsobem dlouhodobě testují.
Přičemž u PSF je zvláštní že mají dva druhy (PSF a PSF-Y) a oba doporučují pro Hondy.
Sám jsem jejich oleje nevyzkoušel a tak je ani nezatracuju. Ale u Hond člověk musí bejt opatrnej, na náplně jsou fakt háklivý. Já osobně jsem jiným olejem výrobcem "doporučovaným" pro Hondy doj*bal převodovku Smutný

Btw. Honda MTF je oblíbenej u majitelů BRZ/GT86 místo originálu, že to pak mnohem líp řadí. A můžu potvrdit že hodně pomohl i převodovce v Corrole. OK

Pokud někoho tohle zajímá doporučuju anglický Honda fóra a BITOG. Jsou tam stovky stran zkušeností z praxe. Najdete hromadu lidí co tvrdí, že našli olej lepší než originál (zejména pro závodní účely) až po poškození převodovek na nových 9G Civikách. Podotýkám že se pořád bavíme o náplních, které výrobci doporučují jako náhradu za MTF (v USA jich je na výběr poměrně dost). Zejména jsou zajímavé analýzi nových i jetých olejů a dle nich lze také snadno zjistit, že aditivace je jiná než u originálu.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 21:37   Citovat  

já mám zkušenost s PSF od fa. Ravenol ...

pravda, bylo to u serva které už bylo na hraně životnosti, s PSF Ravenol se volant jakoby zasekával, při použití OEM PSF Honda tenhle problém zmizel, aby se objevil až za cca dalších 30t km, ale mnohem slaběji

Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.4.2015 , 23:46   Citovat  

Tak ono se hodne demonizuje. Z principu taky nevidim moc duvod, nedavat origo MTF a PSF je znamej, ze je haklivej a pouzit treba (jinak v posilovacich beznej) dex 2 je zjevne opravdu nezadouci.

Ale co se MTFka tyce, tak mnozi jdou do vrtule, kdyz nekdo zmini pouziti motorovyho 10W40... pritom, MTF tu nebyl vzdy. V manualu k del Solce je vylozene uvedeno ze do prevodovky 10W40 (prip. 10W30 a tusim SF a vysi, ale to bych kecal). Ono ta prevodovka z vyroby 10W40kou navic stejne naplnena byla, protoze Honda MTF jeste nebylo...
Jiste, MTFko je vhodnejsi, a kor u techle starsich kousku je lepsi pece dobra, ale tezko by to mohlo vest k nejake silene destrukci, jak nekteri tvrdi, kdyz to "By default" na tu 10W40 bylo.

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 5:53   Citovat  

Jarek napsal:
Přičemž u PSF je zvláštní že mají dva druhy (PSF a PSF-Y) a oba doporučují pro Hondy

Mně na tom nic zvláštního nepřijde. Honda taky nevyrábí jen jeden druh PSF (např. PSF-S či PSF-II ULTRA) Zrovna ten PSF-Y je právě jako náhrada za PSF-II ULTRA.

Jinak ohledně toho testování tak si nemyslím, že by museli mít nutně flotilu aut, ale mají spíše laboratoře, kde to testují. Chemický rozbor kapalin ve specializované laboratoři není podle mého názoru až takový problém.

Nepíšu to proto, že bych se zastával jednoho výrobce nebo druhého. Já osobně leju krom motorového oleje a brzdové kapaliny taky origo kapaliny. Uzavřel bych to tím, ať si každý do auta leje to, co sám uzná za vhodné. OK

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 6:11   Citovat  

Stilg napsal:
Ale co se MTFka tyce, tak mnozi jdou do vrtule, kdyz nekdo zmini pouziti motorovyho 10W40... pritom, MTF tu nebyl vzdy. V manualu k del Solce je vylozene uvedeno ze do prevodovky 10W40 (prip. 10W30 a tusim SF a vysi, ale to bych kecal). Ono ta prevodovka z vyroby 10W40kou navic stejne naplnena byla, protoze Honda MTF jeste nebylo...
Jiste, MTFko je vhodnejsi, a kor u techle starsich kousku je lepsi pece dobra, ale tezko by to mohlo vest k nejake silene destrukci, jak nekteri tvrdi, kdyz to "By default" na tu 10W40 bylo.

Chemický rozbor by bodol. Pracujem v automotive už nejaký piatok a naoko rovnaké produkty mávajú rôzne špecifikácie a nikto ti nepovie, či práve v nejakom modeli od Hondy nie sú použité špecifické tesnenia, ktoré práve vyžadujú (alebo teda "robí im dobre" keď tam leje presne daný olej, ktorý môže obsahovať zložku/prísadu pre zvýšenie tesnosti. Uznám že ak niečo spĺňa špecifikáciu, tak to musí obsahovať presne ten typ látok v špecifikovanom množstve od akéhokoľvek výrobcu.
Rozhodne však skúšať, z vlastného uváženia typu "veď sa nič nestane", je vždy riziko. Radosť po takom kúpiť auto.
AKo bolo napísané, je to na každom z nás, ale ruku na srdce, ako často človek mení servo kvapalinu, olej v MT prevodovke... Šetrenie mi príde rozumné možno tak pri oleje do AT, kedy je ten úkon častejší. Okrem toho, mi príde že podporujem vlastného výrobcu auta a tých pár eur naviac čo zaplatím raz za životnosť auta mu rád doprajem .

Môj pohľad na vec Honda

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 9:12   Citovat  

Stilg napsal:
Tak ono se hodne demonizuje. Z principu taky nevidim moc duvod, nedavat origo MTF a PSF je znamej, ze je haklivej a pouzit treba (jinak v posilovacich beznej) dex 2 je zjevne opravdu nezadouci.

Peliator napsal:
Jinak ohledně toho testování tak si nemyslím, že by museli mít nutně flotilu aut, ale mají spíše laboratoře, kde to testují. Chemický rozbor kapalin ve specializované laboratoři není podle mého názoru až takový problém.

Pokud tedy zůstaneme u převodového oleje, tak jsem měl v ruce poměrně dost tajpárů a dokonce s různými oleji v převodovce... Ačkoli i dle rozborů dodaných výrobcem nebyl mezi daným produktem a origo MTF3 žádný rozdíl, v praxi byl vždy znatelný...

Co se týká použití toho motorového oleje u starších Hond, tak tam opravdu možné i je, tam třeba lehkoběžný motorový olej funguje uspokojivě, ale nové převodovky od éry K-motorů již prostě nic jiného nesnesou...
Jediné co v nich funguje skoro nepozorovatelně od originálního oleje MTF3 je Torco MTF, které jsem přivezl společně s Torco RTF do našich závodních bezsynchronních převodovek, ale cenový efekt tam není skoro žádný, hlavně teď po posílení dolaru Smutný

Převodovky K-motorů mají prostě jinak konstruované vůle a ložiska, takže pravděpodobně specificky vyžadují MTF, já to mám vyzkoušeno hlavně z praxe, navíc žádný z výrobců, který mi nabízel jiný olej ať již do motoru či do převodovky, nechtěl převzít odpovědnost (logicky) za stav té části po závodech...
Nabídl jsem, že uděláme repase převodovky, použijeme na závodech jejich olej a po závodech převodovku rozebereme a zkontrolujeme opotřebení. Pokud by bylo větší než standardní, tak mi zaplatí poškozené díly. Jakmile zjistili, že se jedná o vytrvalostní závod, tedy třeba 9h na okruhu v Brně, což je přes 1000 ostrých km v kuse, tak vždy vycouvali a začalo se řešit, že by převodovka měla mít externí chlazení oleje, protože to je dlouhá doba a tím i vysoké teplota a blablabla...
Ano, s tím chlazením mají pravdu, ale proč bych si přidělával práci, když origo MTF3 zvládne klidně 3-4 takové závody??? Kde je tedy ten rozdíl...

V závodních bezsynchronních převodovkách K-motorů jsme změnili pár detailů a ložisek, no a najednou můžeme v pohodě používat olej stejný, jako u bezsynchronních převodovek třeba u Mitsubishi a Subaru, tedy Castrol Syntrax Limited Slip 75W-140 a vše funguje super...
To mě vede k myšlence, že MTF3 je nutné u seriových převodovek K-motorů a novějších z důvodu konstrukce, tedy použitých vůlí, ložisek a hlavně synchronů, jejichž zadření či "zapečení" je právě často viditelné v kombinaci s neorigo převodovým olejem a má za následek destrukci přesuvníku a kolečka...

Jestli někomu stojí za to riskovat 10tis a více za synchron a kolečko kvůli testům jiného oleje, je to jeho svobodná vůle, já tak bohatý nejsem, takže použiji originální olej a mám klid...

Pokud někdo zde na fóru zastupuje značku, která je ochotna se na testu podílet a převzít odpovědnost, pak s tím nemám problém a můžeme to vyzkoušet, další závody jsou v červnu HaHaaa

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 10:51   Citovat  

Kdyz se tady bavite i o oleji do serva, prosim vas reknete mi co se leje do c4g do posilovace, kolik si mam koupit litru vcetne nejakeho mnozstvi na pruplach (ten puvodni tam bude nejspis od novoty) a za kolik se to da kde sehnat. Dekuju moc Honda

Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 14:05   Citovat  

2Dany: Jasne, "novodobe" prevodovky je jina liga, ale C5G, Del Sol apod, jak sam rikas, motorovy olej tam vicemene funguje... ale jinak jak jsem rikal, i tam se zda byt MTF lepsi varianta a neni duvod usetrit par stovek, byt na stare prevodovce (A nebo mozna prave proto).

Ono obecne funguje pravidlo, ridit se tim co predepisuje vyrobce a zbytecne moc neexperiemtnovat, pokud k tomu nejsou setsakra dobre argumenty (hmatatelne zkusenosti).

2FastCivic:
Nevim jak 4G, ale obecne staci litrove baleni na komplet vymenu.
Ja kdyz ted bral PSFko v Honde v Brne, tak mi rikali, ze napln je "dozivotni", a jenom se doliva v pripade uniku / vymeny dilu... Ono tohle trochu potvrzuje i to, ze Honda neuvadi servisni interval vymeny PSF, tak jako uvadi intervaly jinych naplni...
Samozrejme u hodne stareho auta, asi nebude od veci vymenit... taky to mam v planu, protoze z litrovku mam po doliti (trochu tecu na spone u chladice oleje posilovace) este 900ml a co s nima, ze Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 14:18   Citovat  

podle vyjádření a doporučení evropského HONDA zastoupení, tak je MTF Honda vhodné do všech manuálních převodovek už od Civica 1 generace

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
1
PříspěvekZaslal: 1.5.2015 , 15:34   Citovat  

Když shrnu zkušenosti s převodovkami nejčastěji do roku výroby 2001, máme úspěšně vyzkoušeno na závodech použití motoráku 10W40 s aditivem do převodovek firmy Wynns. Např. v autokrosovém CRX, kde jsou rychlosti točeny téměř stále před omezovačem a řazení probíhá dosti drsně, tak po jedné závodní sezoně bylo opotřebení uvnitř převodovky příkladné, tj. pouze sjeté synchrony, ale přesuvníky i ozuby na ozubených kolech byly téměř netknuté, na kuželových plochách pod synchronem nebylo patrné přidírání mosazi od synchronu, takže olej fungoval naprosto výborně.
Beru to tak, že aditivum dokáže motoráku zlepšit kluzné vlastnosti hlavně u tření ocel-ocel, tj. při odvalování kol, a ocel-mosaz u synchronizace.
Proto lidem jako alternativu k MTF u převodovek bez LSD doporučuju použití motoráku 10W40 plus jedna tuba aditiva od Wynns, Liqui Moly nebo Millers Oils.

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2015 , 19:31   Citovat  

Trochu mimo mísu, spravovali jsme Makitu vrtacku a vycistili celou prevodovku a ty věci kolem. Ale jakou vazelínu tedkom zpatky???
Nevíte někdo? to mi hlava nebere

Čer.T je teď offline  Čer.T
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 20:18   Citovat  

Zdravím. Trochu to tu oživím.
OK beru že nemá smysl vymýšlet ekvivalenty za originální Honda MTF, avšak nikdo tady za všechny příspěvky nevysvětlil jeho specifikace, nebo aspon, což vidím jako podstatnější, který druh MTF tam dáváte.
Ono mě vubec zaráží že to nikomu nepříjde divné že se tu jen píše o obecné zkratce ,,MTF - manual transmission fluid" což ve volném překladu pochopitelně dá ,,přeodový olej do manuálních přeodovek".
Takže které lijete do převodovek ?
MTF-2 ; MTF-3 ; MTF-94 ; MTF-06 ; MTF-HG ; atd.
Byl bych navíc rád, když už tady to vlákno je, je tu tolik textu kterým se prochroupete a stejně vám to nic neodpoví, co je jejich hlavním rozdílem mezi sebou. A pokud to nikdo neví tak je potom tohle vlákno kničemu Se stydím Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 21:51   Citovat  

"Aktuální" Honda MTF je jenom jeden (teď to je myslím 3), pokud se bavíme o originále. Je to zpětně kompatibilní.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.7.2015 , 22:38   Citovat  

Stepa napsal:
"Aktuální" Honda MTF je jenom jeden (teď to je myslím 3), pokud se bavíme o originále. Je to zpětně kompatibilní.

Přesně jak to píšeš OK

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 19:59   Citovat  

mám si sehnat lepší převodový olej SHC 75W90
co je označení SHC ??
našel jsem s tímto zatim jen od Mobilu a v převodových oilech se moc nevyznám, do této doby jsem používal motorák

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 20:03   Citovat  

synthetic hydrocarbon

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka