Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 11
Honzax2 je teď offline  Honzax2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2014 , 22:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
A nasát tak do třmenu vzduch kolem závitu povoleného odvzdušňováku?
To bych neriskoval. Ble

nepovolovat na max a po tomhle odvzdušnění odvzdušnit ještě "klasicky"
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
1
PříspěvekZaslal: 31.8.2014 , 21:42   Citovat  

nejvetsi problem v odvzdusnovani uplne prazdneho okruhu je v tom, ze brzdovka ma spatnou vlastnost, strasne pění. A spenite ji prave tim slapanim po pedalu. A pokud ji jednou takhle zpenite, muzete slapat jak chcete a ten den uz to neodvzdusnite. Pak je nejlepsi se na to vy wc a vratit se k tomu za par hodin.
Bud odsavackou a to delam tak ze si nachystam litr brzdovky a odsavam prvne od nejvzdalenejsiho mista od hlavniho valce az k nemu. Cili PZ, LZ, PP, LP. Z kazdeho kola odsaju presne 200ml, nakonci ma teda 800ml odsato a v druhe fazi odsavani (jedu jeste jednou kazde kolo) odsaju po 50ti ml. Takhle brzdovku nezpenite a pokud vazne neni v okruhu nejaky problem (netesnost nebo proslapnuty hlavni valec, strzena gumka, prevracena apod.) tak neni mozne aby jste to takhle neodvzdusnili.
Druhy stoprocentne funkcni zpusob je ten co tady nescetnekrat popisoval skritek. Na to je potreba trosku vic casu ale nepotrebujete druheho cloveka. Potrebujete zalit az po okraj nadobku na brzdovku, hadicku na odvzdvzdusnovak, tu ponorite do sklenicky s trochou brzdovky, otevrete odvzdusnovak, poradi je porad stejne od nejvzdalenejsiho a nechate samospadem tu brzdovku vytect. Zadne cerpadlo jet nemusi. ABS nema vicerookruhu a neni uzavrene. Normalne to co do nadobky nalejete, z druhe strany to musi vytect i pri vypnutem aute. Dulezite je tu brzdovku nezpenit, protoze i kdyz ty bublinky jsou tak miniaturni ze nejdou videt, je jich v tom okruhu tolik, ze pri slapnuti na pedal se tyhle bublinky vzduchu stlaci a pedal je porad mekky jak kiss me

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ian je teď offline  ian
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2014 , 22:23   Citovat  

Na starým civicu sem taky nemohl odvzdušnit brzdy , nakonec sem vzal starý víčko nádržky udělal do něj dirku a přilepil sem tam silikonem ventylek . Potom sem připojil takový malý pseudokompresor co je do auta na 12V a natlačil okruh . Odvzdušnil 2x do kříže (nebo jak sou propojený okruhy teďnevím ) a vše v pohodě .
Našlapání atd. taky nefungovalo .

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
2
PříspěvekZaslal: 18.9.2014 , 19:29   Citovat  

Dnes jsem udelal takovy maly obev, protože jsem vždy odvzdusnoval brzdy dopet flasky od coly tak jsem si dnes chtěl v Agrozetu koupt něco takového vic profi aby to nevypadalo tak garazove jenze nic nemely ale.....

koupil jsem odsávačku na olej ze sekacky obsah 1,5 l pumpička primo na nádobce (není zapotřebí zadny kompresor) k tomu jsem koupil 5ku palivovou hadičku která tam pasovala naprosto presne cena 219kc odsávačka 48kc hadička a funguje to naprosto dokonale nasdim na odvzdusnovak napumpuju a povolim odvzdusnovak a krasne to odsava ma to i fakt slusny podtlak takze klidne odsaju na jedno napumpovani odvzdusneno za 10 minut cele auto.

je to levne jednoduche takze doufam ze uz tady prestanete resit nemoznost odvzdusneni brzd

tudy odkaz

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2014 , 21:54   Citovat  

skritek: to je parádní odsávačka. Hlavně je sympatické, že není potřeba kompresor je to dobrý

Ta dodávaná průhledná hadička nešla použít?

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 6:46   Citovat  

asi by to slo nejak upravit chvatal jsem a tak jsem vzal cernou. ta pruhledna mela velky prumer asi 8mm a ta se blbe nasazuje na odvzdusnovak a 5ka pruhledna ma zase malej venkovni primer taakze nesla do odsávačky, cerna palivova 5ka mela presny prumer i z venku. Ale jak jsem psal asi by to slo volil jsem cestu nejmenšího odporu

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2014 , 18:35   Citovat  

Jasný.
To je drobný detail, se kterým si pohraju, abych mohl použít průhlednou hadičku.
Každopádně do té odsávačky jdu. To je skvělý pomocník při odvzdušňování.

Díky za tip, vyzkoušení a recenzi.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2014 , 14:50   Citovat  

Odsávačka je doma a opravdu funkční mašinka - saje jak sociální pracovnice z E55 Velmi šťastný
1,5 L vody bylo vyčerpáno během chviličky, takže odvzdušnění brzd bude taky rychlovka.

skritek: ty jsi na té tenčí 5mm hadičce neměl na jednom konci nasunutý kousek širší 8mm hadičky?
Já jo, takže jeden konec krásně drží v odsávačce a druhý konec je akorát na odvzdušňovák.
Pokud tam ten kousek nasunutej nemáš, tak si ho uřízni z širší hadičky a nasuň na tu tenčí Mrk

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 22.9.2014 , 18:31   Citovat  

A tady je krásně vidět jak je funkce H+ body "přínosná, smysluplná a vypovídající".

Udělejte si každý obrázek sám, jestli si moje příspěvky výše zasloužily mínusy.

A rozhodně tady nebrečím proto, že jsem dostal pár mínusů.
Kdyby mi šlo o ty hloupé a nic neříkající body, tak se odhlásím a naklikám si jich kolik budu chtít....

Potřebuje toto fórum tuto funkci?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2014 , 18:23   Citovat  

Není nic lepšího, než "omínusované" příspěvky "oplusovat", aby nebyly důkazy a já byl za blbce.... to mi hlava nebere
Opravdu užitečná funkce.

Omlouvám se za offtopic
Už to řešit nebudu. Jenom jsem na to chtěl poukázat.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2015 , 20:35   Citovat  

Tak uz mam taky problem s brzdami.
Brzdove trmeny komplet po repasy,nalita nova brzdovka,klasicky odvzdusneno,ze vsech trmenu krasne cista kapalina bez bublinek,pedal tvrdy.Nastartuju a pedal jde seslapnout az na podlahu,brzdovy ucinek mizerny.Odvzdusneno asi 1000x.Pred repasi problem zadny nebyl.Pri demontazi trmenu samozrejme vsechna kapalina vytekla.Jedine me napada,ze by byl zavzdusneny hlavni brzdovy valec? Abs? Nevim si rady.Ale bojim se s autem nekde jezdit.

Legend KA7.Diky za rady.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2015 , 21:29   Citovat  

Jedná se o zadní brzdy?
Jak jsi odvzudšňoval? Klasicky našlapáním a upouštěním kapaliny přes odvzdušňovák?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2015 , 22:56   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jedná se o zadní brzdy?
Jak jsi odvzudšňoval? Klasicky našlapáním a upouštěním kapaliny přes odvzdušňovák?

ne,delal jsem komplet brzdy,trmeny jsou zrejme odvzdusneny kdyz ze vsech jde kapalina bez bublinek,ale proste po nastartovani seslapnu sice s nejakym odporem pedal,ale az na konec jeho drahy.tim padem auto mizerne brzdi.nevim a nechapu proc?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2015 , 0:02   Citovat  

Takže jsi to odvzdušňoval klasickou "šlapací" metodou, že?

Doporučil bych odvzušnit, pomocí odsávačky. Třeba tou, kterou výše postoval skritek.
Mám jí taky a funguje perfektně.
Taky se mi po repasi zadních brzdičů propadal brzdový pedál.
Ale po vícenásobném odvzdušnění odsávačkou se to postupně zlepšovalo až to bylo v pořádku.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.5.2015 , 20:40   Citovat  

A ještě mě napadal jedna věc.
Jak máš nastavené zadní brzdové pístky?
Jaká je mezi nimi a destičkami mezera?
Pokud je máš nastavené na velkou mezeru mezi destičkami, tak samostav pro ruční brzdu nezvládne doseřídit správnou vzdálenost (umí max. jenom asi 1/4 otáčky pístku) a brzdový pedál má pak díky tomu dlouhý chod.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 12:18   Citovat  

Petr 78 napsal:
A ještě mě napadal jedna věc.
Jak máš nastavené zadní brzdové pístky?
Jaká je mezi nimi a destičkami mezera?
Pokud je máš nastavené na velkou mezeru mezi destičkami, tak samostav pro ruční brzdu nezvládne doseřídit správnou vzdálenost (umí max. jenom asi 1/4 otáčky pístku) a brzdový pedál má pak díky tomu dlouhý chod.

Legend ma bubnokotouce,takze tohle nehrozi.
Parkrat jsem to probrzdil na travniku aby zabralo abs a zda se to lepsi,asi si to seda.O vikendu zkusim zase odvzdusnit,tak se uvidi.

Jinak zkousel sem i odsavacku,ale jelikoz to prisava vzduch kolem odvzdusnovaku,tak v hadicce neni jasny jestli jde uz jen cista kapalina.Nejlip se mi osvedcila hadicka se zpetnym ventilem,povolim odvzdusnovak a slapu a dolejvam.....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 16:50   Citovat  

Že by bylo zavzdušněné ABS?
Je pravda, že hodně lidem se to po aktivaci ABS zlepšilo. Tak asi to u tebe bude stejné.

Jestli ti při použití odsávačky přisává vzduch kolem odvzdušňováku, tak při použití hadičky s jednocestným ventilem a šlapáním je to ještě horší - když přestaneš tlačit a kapalina nevytéká, tak si to může skrz povolený odvzdušňovák přisát vzduch.

Zkusil bych to odvzdušnit lépe.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 17:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
Že by bylo zavzdušněné ABS?
Je pravda, že hodně lidem se to po aktivaci ABS zlepšilo. Tak asi to u tebe bude stejné.

Jestli ti při použití odsávačky přisává vzduch kolem odvzdušňováku, tak při použití hadičky s jednocestným ventilem a šlapáním je to ještě horší - když přestaneš tlačit a kapalina nevytéká, tak si to může skrz povolený odvzdušňovák přisát vzduch.

Zkusil bych to odvzdušnit lépe.

Legend KA7/8 má dva samostatné okruhy pro brzdovou kapalinu. Jeden pro brzdění bez blokace kol, druhý s blokací kol. Každý okruh má svojí nádobku na brzdovou kapalinu, Každý okruh se odvzdušňuje samostatně. Kapalina se v každém okruhu mění také samostatně. Kapalinu a odvzdušnění umí provést na 100% ve Styxu v Kolíně, mají přípravek na staré Hondí ABS moduly.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2015 , 18:05   Citovat  

Jofrey napsal:
Legend KA7/8 má dva samostatné okruhy pro brzdovou kapalinu. Jeden pro brzdění bez blokace kol, druhý s blokací kol. Každý okruh má svojí nádobku na brzdovou kapalinu, Každý okruh se odvzdušňuje samostatně. Kapalina se v každém okruhu mění také samostatně. Kapalinu a odvzdušnění umí provést na 100% ve Styxu v Kolíně, mají přípravek na staré Hondí ABS moduly.

z druhyho okruhu abs sem kapalinu nevypoustel,takze to bude nekde v okruhu bez abs.dnes sem autem jel,jako brzdi to lip,ale neni to uplne ono.ze by si sedaly nove gumicky ve trmenech?
muzu jeste zkusit provrtat stary odvzdusnovak a zkusit to pres nej bud vyslapat se zpetnym ventilem nebo tou odsavackou.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 4:08   Citovat  

Zrovna u Legenda bych problem se vzduchem ve trmenech nevidel. Ma odvzdusnovaky velice dobre umistene. Nebo aspon ja po repasi trmenu problem nemel i kdyz jsem mel okruh prazdny. Odsavacku uz nemam.

Spis bych se poohlizel po repasni sade na hlavni brzdovy valec, nebo po celem valci. Ten muze s nejvetsi pravdepodobnosti odejit po naplneni novou brzdovou kapalinou. Sadu umi na autodilyparts.cz Myslim, ze odtud jsem ti doporucoval objednat sadu vsech sesti pistku s gumickami do trmenu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 8:51   Citovat  

Jofrey napsal:
Zrovna u Legenda bych problem se vzduchem ve trmenech nevidel. Ma odvzdusnovaky velice dobre umistene. Nebo aspon ja po repasi trmenu problem nemel i kdyz jsem mel okruh prazdny. Odsavacku uz nemam.

Spis bych se poohlizel po repasni sade na hlavni brzdovy valec, nebo po celem valci. Ten muze s nejvetsi pravdepodobnosti odejit po naplneni novou brzdovou kapalinou. Sadu umi na autodilyparts.cz Myslim, ze odtud jsem ti doporucoval objednat sadu vsech sesti pistku s gumickami do trmenu.

tak ono to opravdu asi bude tim hlavnim brzdovym valcem,ja sem si to myslel.skoda ze ho tam nemaj skladem,stornovaly mi objednavku.nevis jestli se dat ten hlavni valec vymontovat aniz bych musel sundat pedal a posilovac brzd? jde oddelat zvrchu bez posilovace? dik.

Ted ale kde sehnat opravnou sadu? Honda?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 17:04   Citovat  

Opravnou sadu od vyzkoušené značky máš tady: odkaz

Je pravda, že hlavní brzdový válec to nejspíš bude. Na tuhle možnost jsem zapomněl.
Na to trpí nejenom Legend, ale všechna auta, kde byla zanedbaná údržba, dlouho se neměnila brzdovka a odvzdušňovalo se klasickým "našlapáním".
Zabil jsem takhle hl. brzdový válec na C4G, kde byla brzdovka v barvě kofoly.

I proto už používám k odvzdušnění jenom odsávačku.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2015 , 12:49   Citovat  

znate opravne sady autofren?od frenkit bohuzel nemuzu sehnat sadu na opravu hlavniho brzdoveho valce.dekuji

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2015 , 16:31   Citovat  

Ani v jednom z e-shopů z mého odkazu tu sadu nemají?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2015 , 17:32   Citovat  

Petr 78 napsal:
Ani v jednom z e-shopů z mého odkazu tu sadu nemají?

frenkit tuto sadu na legenda uz nevyrabi.

co jsem cetl i jina fora,tak to zatim vypada,ze muj problem je repasi trmenu.snad si to sedne a zlepsi se to.hodne lidem se to stalo,ze po repasy a vymene brzdovky se propada pedal.ale rad bych stejne pro jistotu zrepasnul i ten hlavni valec.nasel sem akorat tu nahradu autofram,ale nevim co je to zac.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.5.2015 , 17:49   Citovat  

Ano autofren mám na předních třmenech a občas prosakují ne pořád ,ale sem tam nevím proč. A na zadních mám frenkit a vydržely jen 2 roky a prachovky jsou totálně rozpraskané a roztrhané. Takže i ten Frenkit žádná sláva. O prázdninách se chystám na výměnu zadních prachovek, ale koupil jsem sadu i s pístkama, protože nevím co můžu čekat.

Mr_xx je teď offline  Mr_xx
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 23:04   Citovat  

Ahoj, dobral se někdo 100% uspěšného řešení problemu měkkého pedálu ?

Mám stejný problém, po zrepasovaní třemenů a výměně kotoučů a destiček, je brzdovy pedal ,při nastartovaném motoru, měkký, brzdí to mizerně a až na podlaze.
Několikrat odvzdušněno, bez úspěchu.

Měl bych se zaměřit na hlavní brzdovej válec ?

Civic 5g vti (abs)

Díky za rady

nEcroCZ je teď offline  nEcroCZ
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 23:06   Citovat  

Mr_xx napsal:
Ahoj, dobral se někdo 100% uspěšného řešení problemu měkkého pedálu ?

Mám stejný problém, po zrepasovaní třemenů a výměně kotoučů a destiček, je brzdovy pedal ,při nastartovaném motoru, měkký, brzdí to mizerně a až na podlaze.
Několikrat odvzdušněno, bez úspěchu.

Měl bych se zaměřit na hlavní brzdovej válec ?

Civic 5g vti (abs)

Díky za rady

na 99% valec Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
dva tydny zpet sem se snazil odvzdusnit brzdy pul dne... vymenil jsem valec za jiny ktery mel byt udajne dobry... pul dne odvzdusnovani a zase nic, tak jsem ho vymenil za treti ktery by mel byt OK a ejhle... auto brzdi Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 23:16   Citovat  

nEcroCZ napsal:
na 99% valec Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
dva tydny zpet sem se snazil odvzdusnit brzdy pul dne... vymenil jsem valec za jiny ktery mel byt udajne dobry... pul dne odvzdusnovani a zase nic, tak jsem ho vymenil za treti ktery by mel byt OK a ejhle... auto brzdi Velmi šťastný

zapomel si dodat dost podstatnou vec a to ze jsi mel prehozene trmeny levy za pravy a tim padem byly odvzdusnovaky dole a neslo ti to odvzdusnit HaHaaa

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2016 , 23:22   Citovat  

Hondik napsal:
zapomel si dodat dost podstatnou vec a to ze jsi mel prehozene trmeny levy za pravy a tim padem byly odvzdusnovaky dole a neslo ti to odvzdusnit HaHaaa

takhle montovat trmeny se nejspis naucil u infinitiho pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nemožnost odvzdušnění brzd II
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina