Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Zaslat odpověď

Strana 10 z 10
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 14:38   Citovat  

Já mám špatnou zkušenost jako motorkář... Řidiči prostě nechápou, že člověk na motorce nemá možnost zabrzdit tak rychle, jako auto. A to se bavíme o případě, kdy z vedlejší řidič čučí do protisměru a už se nepodívá, zda náhodou nejede něco k němu... Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 23:38   Citovat  

sablos napsal:
to kdybych popisoval zážitky z cest tak to je na velkou knihu.bohuzel lidi byli jsou a budou za volantem nervni.

Víťo,
proto se snažím pracovat na tom, se ovládat, není to vždy lehké.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 23:46   Citovat  

1978 napsal:
posledni dobou me prijde ze se nedodrzuje vubec prednost s pripojovacih pruhu lidi si to pletou se zipem a uz sem byl svedkem par nehod + i sam jsem mel malem kolizi kdy borec me vytlacil s pripojovaciho a pritom tam trojuhelnik skoro vzdycky maji

je to náhodou o tom, že máš "umožnit bezpečné zařazení" ... akuráže se to nechápe moc dobře Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2015 , 23:54   Citovat  

Daver napsal:
je to náhodou o tom, že máš "umožnit bezpečné zařazení" ... akuráže se to nechápe moc dobře Velmi šťastný

Dave,
a tím se vracíme zpět k tomu, co psal Bully, k té přirozené lidské šlušnosti. Ono to je fakt, že to jde, ale je to těžké. Ale jak to člověk jednou zkusí, není problém. přátele
   Návrat  
tomyks je teď offline  tomyks
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.5.2015 , 6:45   Citovat  

1978 napsal:
posledni dobou me prijde ze se nedodrzuje vubec prednost s pripojovacih pruhu lidi si to pletou se zipem a uz sem byl svedkem par nehod + i sam jsem mel malem kolizi kdy borec me vytlacil s pripojovaciho a pritom tam trojuhelnik skoro vzdycky maji

To je tim, ze lidi si zvykli, ze kazdy nouma jim da prednost, pricemz casto omezuje ci primo ohrozuje predjizdejici ridice v levem pruhu. Priznam se, ze taky kolikrat uhnu, kdyz siroko daleko nikde nikdo. Ale nekdy neni kam uhnout, jako se mi stalo jednou v zime. Levy pruh neprohrnuty, 25 cisel snehu, v pravem ujezdeny snizek. Nejel jsem vic jak 80. V pripojovacim pruhu se pomalu hrabe Fabia, jede stale dost pomalu, takze jsem ani na chvili neuvazoval ze bych ho poustel. Provoz nebyl, mohl se v klidu zaradit za me. Co se nestalo, ve chvili kdy uz jsem to vubec necekal, a kazdou chvili jsem byl vedle nej mi tam sprostak vjel. Takze brzda dokud to slo, pak myska do zaveje, prodriftoval jsem kolem nej. Snad jsme ani netroubil, pac jsem mel co delat abych se udrzel mezi Fabii a svodidly. Proste chu..
   Návrat  
1978 je teď offline  1978
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.5.2015 , 11:11   Citovat  

Daver napsal:

jo to by bylo fajn umoznit pokud mam kam uhnout Velmi šťastný ale kdyz vedle me jede kamion a predemnou a za mnou sou auta leda ze bych umoznil tim ze se vznesu jak ufo a odletel na jinou silnici hihihi Je to tam.

tak tady jeste pridam
Zákon č. 361/2000 Sb., § 2 písm. q):

q) dát přednost v jízdě znamená povinnost řidiče nezahájit jízdu nebo jízdní úkon nebo v nich nepokračovat, jestliže by řidič, který má přednost v jízdě, musel náhle změnit směr nebo rychlost jízdy.

Od řidiče vozidla, který má povinnost dát přednost v jízdě, je vyžadováno takové chování, kterým jasně dává najevo, že o své povinnosti ví a hodlá ji splnit.

Následující pravidla se přímo zabývají situacemi, ve kterých je nutné jasně stanovit, kdo má přednost v jízdě a kdo je naopak povinen přednost dát.

§ 12

Jízda v jízdních pruzích

(…)

(7) Je-li pro zařazovánído průběžného jízdního pruhu zřízen připojovací pruh, je řidič povinen před zařazením do průběžného pruhu užít připojovacího pruhu. Při zařazování z připojovacího pruhu do průběžného pruhu řidič nesmí ohrozit řidiče jedoucí v průběžném pruhu. Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu.

nejak zde nevidim nikde napsane ze mam neco umoznit nekde nebo mi neco uteklo?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1978 je teď offline  1978
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.5.2015 , 12:31   Citovat  

a tady jeste clanek dobry o tom

tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Giger je teď offline  Giger
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 7:39   Citovat  

1978 napsal:
a tady jeste clanek dobry o tom

tudy odkaz

Právo přednosti v jízdě samozřejmě ctím a dodržuji. U připojovacích pruhů se ale snažím když jsem na hlavní co nejvíce umožnit autu připojit se na silnici. Pokud to samozřejmě jde, najedu do levého pruhu nebo když vidím v dálce připojující se auto tak trochu zpomalím, abych mu umožnil normální bezpečný nájezd. To samé malinko očekávám když se připojuji já. Někdy mi přijde, že někteří řidiči jedou schválně tak, abych musel na konci připojovacího pruhu uplně zastavit to snad ne
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 8:55   Citovat  

Giger napsal:
Právo přednosti v jízdě samozřejmě ctím a dodržuji. U připojovacích pruhů se ale snažím když jsem na hlavní co nejvíce umožnit autu připojit se na silnici. Pokud to samozřejmě jde, najedu do levého pruhu nebo když vidím v dálce připojující se auto tak trochu zpomalím, abych mu umožnil normální bezpečný nájezd. To samé malinko očekávám když se připojuji já. Někdy mi přijde, že někteří řidiči jedou schválně tak, abych musel na konci připojovacího pruhu uplně zastavit to snad ne

Hm,
co dodat. A pak když dokola se snažíš toto vše ignorovat a že ty budeš slušný a oni nechť Ti zadel políbí, tak jednou ten pomyslný pohár trpělivosti přeteče.

Párkrát se mi stalo, že na dvouproudé komunikaci v provozu jedeme v pravém/levém a rádi bychom v dostatečném předstihu!!! - ne na poslední chvíli se zařadili do toho druhého pruhu protože pak přijde nájezd na městský orkuh(/nebo odbočení, které se pak rozšíří na 4 ruhy s plnými čarami, dáme blinkr a čekáme, zda-li nás někdo pustí. Už se mi několikrát stalo, že jsem byl donucen porušit předpisy tím, že jsem zastavil na konci přerušované čáry u plné a tím omezil provoz/znemožnil jsem plynulost silničního provozu anebo když jsem viděl bezvýchodnost situace, podřadit a VTEC i přes tu plnou.

Nepříjemné pocity v obou situacích. Co děláte/udělali vy???
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 12:22   Citovat  

M@jk napsal:
Hm,
co dodat. A pak když dokola se snažíš toto vše ignorovat a že ty budeš slušný a oni nechť Ti zadel políbí, tak jednou ten pomyslný pohár trpělivosti přeteče.

Párkrát se mi stalo, že na dvouproudé komunikaci v provozu jedeme v pravém/levém a rádi bychom v dostatečném předstihu!!! - ne na poslední chvíli se zařadili do toho druhého pruhu protože pak přijde nájezd na městský orkuh(/nebo odbočení, které se pak rozšíří na 4 ruhy s plnými čarami, dáme blinkr a čekáme, zda-li nás někdo pustí. Už se mi několikrát stalo, že jsem byl donucen porušit předpisy tím, že jsem zastavil na konci přerušované čáry u plné a tím omezil provoz/znemožnil jsem plynulost silničního provozu anebo když jsem viděl bezvýchodnost situace, podřadit a VTEC i přes tu plnou.

Nepříjemné pocity v obou situacích. Co děláte/udělali vy???

Mně přijde, že spousta lidí prostě nedává při řízení pozor. Buď si hrajou s mobilem, telefonují, nedej bože sledují film na notebooku. To už jsem také viděl. Jde o to uvědomit si, že nejsi na silnici sám. Já jsem taky kolikrát rád, když mě někdo pustí z nějakého nepřehledného výjezdu. Na druhou stranu pak také někde přibrzdím, bliknu a pustím.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 13:42  Naposledy upravil M@jk dne 21.5.2015 , 18:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Giger napsal:
Mně přijde, že spousta lidí prostě nedává při řízení pozor. Buď si hrajou s mobilem, telefonují, nedej bože sledují film na notebooku. To už jsem také viděl. Jde o to uvědomit si, že nejsi na silnici sám. Já jsem taky kolikrát rád, když mě někdo pustí z nějakého nepřehledného výjezdu. Na druhou stranu pak také někde přibrzdím, bliknu a pustím.

Ano Gigere,
osobně se přiznám, že nerad telefonuji bez handsfree, ale bohužel ten mobil v ruce občas držím. Takže to ješpatné. Občas se pak večer zamyslím či se vzbudím ze sna, kdy se leknu, že jsem málem boural, boural, protožej sem debil a díky tomu, že jsem držel mobil.

Snažím se maximalizovat pozornost, ale ne vždy s to daří, tudíž nejsem bezchybný, v ty momenty se omlouvám blikačkami, mávnutím druhým. A když už udělám vyjímečně nějakou věc, u které mám pocit, že je to vůči druhým fakt blbý.

je to dobrý přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 14:15   Citovat  

M@jk napsal:
Ano Gigere,
osobně se přiznám, že nerad telefonuji bez handsfree, ale bohužel ten mobil v ruce občas držím. Takže to je špatné. Občas se pak večer zamyslím či se vzbudím ze sna, kdy se leknu, že jsem málem boural, boural, protožej sem debil a díky tomu, že jsem držel mobil.

Snažím se maximalizovat pozornost, ale ne vždy s to daří, tudíž nejsem bezchybný, v ty momenty se omlouvám blikačkami, mávnutím druhým. A když už udělám vyjímečně nějakou věc, u které mám pocit, že je to vůči druhým fakt blbý.

je to dobrý přátele

Ale joo, nikdo není bezchybný. Jde o to jezdit ohleduplně, nejsme na silnici sami. Úsměv
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 17:35   Citovat  

M@jk napsal:
Ano Gigere,
osobně se přiznám, že nerad telefonuji bez handsfree, ale bohužel ten mobil v ruce občas držím. Takže to špatné. Občas se pak večer zamyslím či se vzbudím ze sna, kdy se leknu, že jsem málem boural, boural, protožej sem debil a díky tomu, že jsem držel mobil.

je to dobrý přátele
telefon mam v nakladaku na skle a sluchátka,takže kdyz mi někdo volá hodim si pecky do uši a kecam treba hodinu,a v civicovi máme rádi s BT a founi se sami připojí což je taky dobry,jeste to chci pořídit do CR-Vcka.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 18:29   Citovat  

sablos napsal:
telefon mam v nakladaku na skle a sluchátka,takže kdyz mi někdo volá hodim si pecky do uši a kecam treba hodinu,a v civicovi máme rádi s BT a founi se sami připojí což je taky dobry,jeste to chci pořídit do CR-Vcka.

Jo také mám Radio s BT, ale není to bohužel ideální. Mikrofon je rušený i když rádio je velmi kvalitní, bohužel. Nemá připojitelnost na externí.

Nebudeme offtopicovat. Z práce jedu autem (tento týden vyjímečně), takže zase se budu snažit být slušný. Je to jako se snažit držet dietu, chce to prostě trpělivost a odříkání.

přátele Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 18:31   Citovat  

M@jk napsal:
Jo také mám Radio s BT, ale není to bohužel ideální. Mikrofon je rušený i když rádio je velmi kvalitní, bohužel. Nemá připojitelnost na externí.

Nebudeme offtopicovat. Z práce jedu autem (tento týden vyjímečně), takže zase se budu snažit být slušný. Je to jako se snažit držet dietu, chce to prostě trpělivost a odříkání.

přátele Je to tam.
tak to já si dam bůůůůček Velmi šťastný hele dokud ty lidi neco nevytresta tak budou hovadit dal a dal.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 18:37   Citovat  

sablos napsal:
tak to já si dam bůůůůček Velmi šťastný hele dokud ty lidi neco nevytresta tak budou hovadit dal a dal.

Máš pravdu, občas člověk lituje, že nemá DODGE RAM ... v některých situacích by to bylo devastující pro ty, kteří by se neorohlédli, nepodívali, neodhadli apod. Ale přeci jen, velké černého fleku na silnici, který i při řízení SUV je stále o dost větší si většinou všimnou a mají tak nějak z něho respekt.

přátele Je to tam.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 20:03   Citovat  

Mě se líbí jak tady strašně řešíte blba v naklaďáčku, ale nikomu nevadí jízda odstavným pruhem. Crxmann, kritizuješ a sám máš máslo na hlavě Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.5.2015 , 20:17   Citovat  

M@jk napsal:
Máš pravdu, občas člověk lituje, že nemá DODGE RAM ... v některých situacích by to bylo devastující pro ty, kteří by se neorohlédli, nepodívali, neodhadli apod. Ale přeci jen, velké černého fleku na silnici, který i při řízení SUV je stále o dost větší si většinou všimnou a mají tak nějak z něho respekt.

přátele Je to tam.
a vo tom to je, jinak mít 1620000 tak do něj jdu bez váhani, 3.0 V6 v dieselu by mi nevadila.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Piráti silnic a nebezpeční řidiči
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina