Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Strana 118 z 212
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.5.2015 , 22:17   Citovat  

vyčištene sitko v nadrzi. Jaka lahoda moct projizdet zatacky pod plynem aniz by se dostavilo cukani šuk Uz nikdy nebudu brzdit Je to tam.
Akorat se to neob eslo bez ztrat na zivotech. Pošla v pizdu jedna trubka, u druhe byla konstatovana rakovina v pokrocilem stadiu, takze sla taky pod kudlu a aby toho nebylo malo tak jsem si stojkou prorazil shnily prah Smutný Bueee Bueee Bueee
holt 26let je 26let Smutný

IMG_20150524_110311[1].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20150524_110311[1].jpg, 1.46 MB

IMG_20150524_110337[1].jpg

IMG_20150524_110337[1].jpg, 1.86 MB

IMG_20150524_111225[1].jpg

IMG_20150524_111225[1].jpg, 2.52 MB

IMG_20150524_111739[1].jpg

IMG_20150524_111739[1].jpg, 2.2 MB

IMG_20150524_111802[1].jpg

IMG_20150524_111802[1].jpg, 1.87 MB

IMG_20150524_115252[1].jpg

IMG_20150524_115252[1].jpg, 1.74 MB

IMG_20150524_150438[1].jpg

IMG_20150524_150438[1].jpg, 2.89 MB

IMG_20150524_170511[1].jpg

IMG_20150524_170511[1].jpg, 1.79 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Urso je teď offline  Urso
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2015 , 19:33   Citovat  

Konečně jsem se k tomu dokopal a nově osvětlená klima, jen foceno ještě za světla, tak září hlavně tlačítka kuky kuk

IMAG0058.jpg

IMAG0058.jpg, 463.68 kB
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 12:19   Citovat  

kompletní LED "zadeček"
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 12:43   Citovat  

nové čajna 4-2-1 svodíky sopťa sopťa

ps: prosím naučte mě někdo vkládat obrázky Ble

Rusty.jpg

Rusty.jpg, 934.71 kB
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 12:51   Citovat  

Rusty napsal:
nové čajna 4-2-1 svodíky sopťa sopťa

ps: prosím naučte mě někdo vkládat obrázky Ble

Ahoj,
takhle??? Při psaní příspěvku, máš dole tlačítko "Připojit soubor", tak dle možností vložíš adekvátní.

přátele
   Návrat  
Rusty je teď offline  Rusty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 12:59   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,
takhle??? Při psaní příspěvku, máš dole tlačítko "Připojit soubor", tak dle možností vložíš adekvátní.

přátele

yes, přesně takhle OK díky a nechápu že jsem to měl obrázeně ten obrázek, v pc a na mobilu byl normálně Velmi šťastný
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 13:00   Citovat  

Rusty napsal:
yes, přesně takhle OK díky a nechápu že jsem to měl obrázeně ten obrázek, v pc a na mobilu byl normálně Velmi šťastný

To se stává normálně ... z mobilu ... Velmi šťastný
   Návrat  
Gotchi je teď offline  Gotchi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 15:08   Citovat  

Už se pomalu začínám smiřovat s tím, že nikdy nebudu mít pěkné auto Smutný
Obrousil na čistý kov -> odmastil C6000 -> stříbrný alkyton+NH700+tužidlo=bída, děs a utrpení HaHaaa
Po vyzrání se pokusím nějak rozleštit to mi hlava nebere

WP_20150529_15_03_22_Pro.jpg

WP_20150529_15_03_22_Pro.jpg, 1.15 MB

WP_20150531_14_58_28_Pro.jpg

WP_20150531_14_58_28_Pro.jpg, 1.04 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 19:25   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
kompletní LED "zadeček"
jake ledky mas ve svitilnach a v brzdovkach? je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 19:29   Citovat  

Gotchi napsal:
Už se pomalu začínám smiřovat s tím, že nikdy nebudu mít pěkné auto Smutný
Obrousil na čistý kov -> odmastil C6000 -> stříbrný alkyton+NH700+tužidlo=bída, děs a utrpení HaHaaa
Po vyzrání se pokusím nějak rozleštit to mi hlava nebere

ty ze nemas pekne auto? Ty budes asi stejny pacient jako ja. Taky nebudu nikdy spokojeny Ble HaHaaa
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 21:14   Citovat  

FastCivic napsal:
jake ledky mas ve svitilnach a v brzdovkach? je to dobrý

Obrys + brzda - dvouvlákno - odkaz

Obrys - odkaz
   Návrat  
Gotchi je teď offline  Gotchi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.5.2015 , 22:41   Citovat  

FastCivic napsal:
ty ze nemas pekne auto? Ty budes asi stejny pacient jako ja. Taky nebudu nikdy spokojeny Ble HaHaaa

Ti ukážu na grilovačce nebo Ostkecu, že to je panelákový obouchanec HaHaaa
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 13:12   Citovat  

Gotchi napsal:
Ti ukážu na grilovačce nebo Ostkecu, že to je panelákový obouchanec HaHaaa

Táto,
nech to být, to prostě nějak dopadne.

Paradoxně nám auto nelikvidují děti, ale prach, špína, kov atd. Na OstKecu Ti to zdrbnu ...

Jinak v Pátek: sundání torpéda, vyndán mechanismus stěračů, rozborka, výměna mechanismu, motorek použit původní - bezchybný, složení, instalace a pohoda, konečně nemám vůli v klidovém stavu. Jinak nárazníky jsou v lakovně a čekáme.

Díky majorovi
přátele
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 13:16   Citovat  

Včera namontováno čidlo teploty oleje do vyhloubeného otvoru ve výpustním šroubu olejové vany. Zjistil jsem, že buďto se ten olej ohřívá fakt šíleně pomalu, nebo je tepelná setrvačnost toho šroubu fakt šíleně velká Tak to valím bulvy
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 13:45   Citovat  

dj-bobr napsal:
Včera namontováno čidlo teploty oleje do vyhloubeného otvoru ve výpustním šroubu olejové vany. Zjistil jsem, že buďto se ten olej ohřívá fakt šíleně pomalu, nebo je tepelná setrvačnost toho šroubu fakt šíleně velká Tak to valím bulvy

Oboje Ondro, olej se skutečně ohřívá pomaleji, voda je hned.
P.S.: dovolil jsem si malé poděkování bzrnt! Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 13:54   Citovat  

Nojo, ale to mi neříkej, že když jsem vyrážel z Albertova a voda i olej měly 16°C, u Nádraží Vršovice voda 50°C a olej 23°C, na ONO benzínce v Měchochlupech voda 82°C a olej něco okolo 45°C? (minimálně od Černokostelecké jsem už valil trochu rychlejc..)

Zkusím si ještě vyvinout druhou verzi měření teploty oleje, a to sice otvorem pro olejovou měrku.. (to čidlo budu muset zalejt něčím, co bude teplovodné, teploodolné, hermetické a oleji-odolné, ale zároveň nebude hrozit, že se to bude uvolňovat do oleje.. asi nějaký dvousložkový epoxid.)

Pro ilustraci jsem to zhruba nakreslil, ať si to můžou představit i ti, kteří tu mou konstrukci dosud neviděli naživo

Abych vyloučil spekulaci nad pomalostí čidla - čidlo jako takové (TMP36GZ) má tepelnou setrvačnost minimální - reaguje prakticky okamžitě.

teplotaoleje.png

teplotaoleje.png, 13.78 kB
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 14:20   Citovat  

dj-bobr napsal:

olej se normální klidnou jízdou ve zdejších podmínkách (ČR) zahřívá na provozní teplotu (80°C)
8-12 km v závislosti na okolní teplotě
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 19:37   Citovat  

O víkendu přeleštěny světla a stříknuty dvousložkovým sprejem...když už jsem v tom jel, tak jsem vzal i zadní kroužky zpátečka+mlhovka a otci přední světlo na MB Sprinter.

Je třeba ten sprej využít Velmi šťastný , když je za tolik grošů a po 24h je nepoužitelný naštvanej

Potom ještě sborka zadních brzdičů z VTi po komaxitu, Frenkit sady to jistily OK

A na závěr nachystány další díly na pískování...
   Návrat  
riso21 je teď offline  riso21
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 20:16   Citovat  

Tak konečne som namontoval darček od polovičky ...... len po namontovaní som pochopil, že to vlastne ide aj tak jej do auta kedže predsa ho len sedla častejšie ako ja HaHaaa

20150531_114122.jpg

20150531_114122.jpg, 1.49 MB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 20:17   Citovat  

dj-bobr napsal:
Nojo, ale to mi neříkej, že když jsem vyrážel z Albertova a voda i olej měly 16°C, u Nádraží Vršovice voda 50°C a olej 23°C, na ONO benzínce v Měchochlupech voda 82°C a olej něco okolo 45°C? (minimálně od Černokostelecké jsem už valil trochu rychlejc..)

Zkusím si ještě vyvinout druhou verzi měření teploty oleje, a to sice otvorem pro olejovou měrku.. (to čidlo budu muset zalejt něčím, co bude teplovodné, teploodolné, hermetické a oleji-odolné, ale zároveň nebude hrozit, že se to bude uvolňovat do oleje.. asi nějaký dvousložkový epoxid.)

Pro ilustraci jsem to zhruba nakreslil, ať si to můžou představit i ti, kteří tu mou konstrukci dosud neviděli naživo

Abych vyloučil spekulaci nad pomalostí čidla - čidlo jako takové (TMP36GZ) má tepelnou setrvačnost minimální - reaguje prakticky okamžitě.

Dobře Ty,
ale kemo, nevymýšlej ptákoviny - Kuba Ti potvrdil, že to je normální. Proč myslíš, že když jezdím do práce 20km, lehtám to celou dobu téměř do 3000RPM a když to jde 1500-2500RPM, ono to smysl má.

přátele je to dobrý
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 21:17   Citovat  

ja ujedu cca 3km a vodu mam na provozu a olej na 40c potrebuju tak dalších 5-8km aby se mi zvedla teplota oleje na 80
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 10:36   Citovat  

Hm.. tak po 9km trase do práce, zakončené prudkým skoro kilometrovým stoupáním do kopce, voda 83°C, olej 42°C. Začínám chápat oleje **W30, které mají zpavidla rozsah pracovních teplot posunutý níže oproti **40 a vyšším "grade"..

Nebo existujou křivky mazivosti podle teploty pro jednotlivé oleje? Já se snad začnu zajímat o tribotechniku.. když uvážím, jakou radost musí ten motor mít, když ho po 8km jízdy ženu vytočenej do toho kopce, protože.. to prostě jinak nejde, dole nemám dostatek krouťáku a tak holt jdu přes 3000ot. s vědomím "voda je ohřátá, olej snad už taky" a ono kulový to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 11:38   Citovat  

dj-bobr napsal:
Hm.. tak po 9km trase do práce, zakončené prudkým skoro kilometrovým stoupáním do kopce, voda 83°C, olej 42°C. Začínám chápat oleje **W30, které mají zpavidla rozsah pracovních teplot posunutý níže oproti **40 a vyšším "grade"..

Nebo existujou křivky mazivosti podle teploty pro jednotlivé oleje? Já se snad začnu zajímat o tribotechniku.. když uvážím, jakou radost musí ten motor mít, když ho po 8km jízdy ženu vytočenej do toho kopce, protože.. to prostě jinak nejde, dole nemám dostatek krouťáku a tak holt jdu přes 3000ot. s vědomím "voda je ohřátá, olej snad už taky" a ono kulový to mi hlava nebere

Kemo,
ale já Ti to připomínám dost často, aby jsi se na to vykašlal ... ale tak zase to nedramatizujme.

Motor má rozsah 0-7500RPM (nebo kolik máš), takže si myslím, že 3000RPM nejsou zase tolik, motor musí i za studena být schopen snést zátěž (někoho povezeš do nemocnice, budeš muset bezpečně předjet, objet překážku atd.), ono kdyby si to tam hnal 5000RPM+, tak to asi bude jiná ... Velmi šťastný

přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 12:00   Citovat  

Považuju za o to důležitější obstarat ten tepelný výměník olej-voda, co máš ty..

Připomínals mi to sice, ale fakt by mě nenapadlo, že se olej ohřívá až o tolik moc pomalejc - obecně se říká "jakmile je voda na provozní teplotě, tak ještě chvilku, pár kilometrů, a olej je ohřátý". (těch 5000ot tam bylo ovšem párkrát taky, třeba když jsem do toho kopce stíhal Hellborna kouř ) - když jsem měl vodu na provozní teplotě (nad 75°C) už někde u Podolské vodárny, tak bych vážně nečekal, že v tom kopci bude olej ještě v podstatě studený Tak to valím bulvy
   Návrat  
_Marty_ je teď offline  _Marty_
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 13:38   Citovat  

bobre, problem bude jenom to ze teplotu meris pres sroub, to je nesmysl. Musis mit kontakt olej/cidlo!
I me se olej ohriva vcelku rychle (na 70° pak je mu potreba pomoct trosku boostem) a to mam chladic oleje bez termostatu naprimo a dost dobre udelany vedeni vzduchu na nej...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 13:45   Citovat  

Fajn, tak koupím olejovou měrku D15/D16 a na konec nabastlím senzor Velmi šťastný (a když uvidím náhlé kolísnutí do nižších teplot, tak rovnou zjistím odlévání nízké hladiny v ostrých zatáčkách aka "suchá měrka"..)

a to jsem měl zato, že ten šroub - kus železa - bude perfektně tepelně vodivej.. tak schválně zkusím, až pojedu domů, zaznamenat teplotu oleje při zastavení a chcípnutí před barákem a pak to znova změřím za 10 minut, jestli bude vyšší (že se ten šroub od oleje prohřál..)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 19:31   Citovat  

ten olej uz pri svych 30ti stupnich davno funguje. Ta teplota je dostacujici. Je podle tabulky v spektru funkcnosti? Je. Mimo rozsah by bylo dejme tomu -20 a +130 (cca.)
Daleko dulezitejsi je ze motor uz je prohratej celej a ze olej uz procirkuloval perfektne celym mazacim okruhem. Gufera uz jsou davno ohrata a vláčná, promazaná. Olej je mezi pistnimi krouzzky. Klika je natlakovana. A za studena mas na klice dokonce vyssi tlak nez kdyz olej bude mit 90°a vic. Takze take it easy... Jak rikam, dulezite je ze motor a maly okruh chlazeni uz je prohratej.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 20:53   Citovat  

FastCivic napsal:
ten olej uz pri svych 30ti stupnich davno funguje. Ta teplota je dostacujici. Je podle tabulky v spektru funkcnosti? Je. Mimo rozsah by bylo dejme tomu -20 a +130 (cca.)
Daleko dulezitejsi je ze motor uz je prohratej celej a ze olej uz procirkuloval perfektne celym mazacim okruhem. Gufera uz jsou davno ohrata a vláčná, promazaná. Olej je mezi pistnimi krouzzky. Klika je natlakovana. A za studena mas na klice dokonce vyssi tlak nez kdyz olej bude mit 90°a vic. Takze take it easy... Jak rikam, dulezite je ze motor a maly okruh chlazeni uz je prohratej.

Dobré vědět,
každopádně fajn, že mám alespoň dobrý přístup. Prostě to optimálně ohřívám a zatěžuji.

U mne dnes po 23letech výměna:
- kostra u převodovky/nosník
- "mínus" baterka/horní uložení.

Na prevodovce je 16tka a na baterce 50tka.

Velké díky Kubovi alias SunnX.
přátele

DSC_0156.JPG

DSC_0156.JPG, 2.33 MB

DSC_0157.JPG

DSC_0157.JPG, 1.9 MB
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 22:09   Citovat  

dj-bobr napsal:
Fajn, tak koupím olejovou měrku D15/D16 a na konec nabastlím senzor Velmi šťastný (a když uvidím náhlé kolísnutí do nižších teplot, tak rovnou zjistím odlévání nízké hladiny v ostrých zatáčkách aka "suchá měrka"..)

a to jsem měl zato, že ten šroub - kus železa - bude perfektně tepelně vodivej.. tak schválně zkusím, až pojedu domů, zaznamenat teplotu oleje při zastavení a chcípnutí před barákem a pak to znova změřím za 10 minut, jestli bude vyšší (že se ten šroub od oleje prohřál..)

Nevymejšlej blbosti a kup si Y adaptér a přes něj připojíš tam kde je orig. čidlo tlaku oleje. Další alternativa je mezikus pod olejovej filtr.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 22:51   Citovat  

FastCivic napsal:

Při 30°C olej dávno funguje?
Takže odborníci, kteří tvrdí, že optimální provozní teplota oleje je 90°C (při které správně funguje), kecají blbosti?

Bohužel nemám teploměr oleje, ale držím se obecného pravidla nevytáčet motor nad 3000 ot. než ujedu alespoň 10 km (v zimě 15 km)
Voda je ohřátá po 2 km (i v zimě) ale oleji a celému motoru to trvá o hodně déle.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co jste dnes udelali na vasich HONDA
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 117, 118, 119 ... 210, 211, 212  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina