Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 14 z 137
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.5.2015 , 21:19   Citovat  

Máme v práci fabku a pláva to jak loď, je to síce mäkké, ale daňou sú jazdné vlasntosti...Stará Fábia I, mala lepší podvozok, síce tvrdí, ale stabilnejší.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.5.2015 , 20:54   Citovat  

stanokra napsal:

Napadlo ma pri tom, prečo všetci píšu že vyšší posed v Civicu je mínus..

No přeci kvůli tomu, že je pod sedačkami nádrž, ne? Úsměv To dá přeci rozum, ne? Úsměv To prostě pak ani jinak být nemůže, ne? Velmi šťastný
Ale že ten pocit vyššího posezu dělá právě to vyznění palubky, linie oken, atd., to už jaksi nějak testéři neřeší.
Důležité je, že lze seštelovat sedačku tak, že to řidiči vyhovuje. Tohle kdyby nešlo, pak je to teprve průšvih.
Napadá mě jeden vtip, který pro Civic neplatí.
Řidič vezme stopařku a ta po chvíli se zeptá : "Smím kouřit?". Řidič očima změří prostor mezi volantem a rozkrokem a odpoví : "Když se vám tam vejde hlava, proč ne..."
   Návrat  
forever222 je teď offline  forever222
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2015 , 22:57   Citovat  

Test Hondy Civic 1.8
Pěkný test Úsměv
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 0:29   Citovat  

"ve 4300 otáčkách dojde k přečasování ventilů systémem i-VTEC" Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 8:00   Citovat  

JardaBar napsal:
"ve 4300 otáčkách dojde k přečasování ventilů systémem i-VTEC" Tak to koukám!

Namátkou jsem přelétl i ostatní testy na tom webu. "Přečasování" je zdá se oblíbený termín...Úsměv
A v tom testu jsou i jiné perly, např. plastové nástavce prahů, které jsou ve skutečnosti lepené na dveře, atd.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 14:45   Citovat  

Civic Tourer chce do Guinnessovy knihy rekordů tudy odkaz

tak co, dáme typovačku za kolik to kluci dají? Úsměv

po 450km je to dobrý

za mě 2,4l/100km

jinak letošní HONDAy asi tourerem nestihnu Smutný posunuli mi termín na 10.7. resp. do výroby půjde 23.6. Bueee
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2015 , 22:37   Citovat  

xenon04 napsal:
tak co, dáme typovačku za kolik to kluci dají? Úsměv

mne sa 20km podarilo 2.7, Praha Mělník za 3.0 po okreskách, a nikdy to nebol zámer ísť na spotrebu, skor len na konci cesty som na to "čumel"
Nicméně je to primárně o stálom tempe, žiaden provoz a brzdy, potom to rastie.. tipuje tesně cez 3.0, nie je to umelý okruh
A neviem prečo brali na rekord Tourer a nie lahší hatch.,

PS : moc by som neveril tomu ukazatelu plnosti nádrže.. keď natankuješ plnú, tak to dlho plnú ukazuje..
PS2 : kurňa, prečo tankovali doplna ? to je tiež nejaká váha a spotreba ?

xenon04 napsal:
jinak letošní HONDAy asi tourerem nestihnu Smutný posunuli mi termín na 10.7. resp. do výroby půjde 23.6. Bueee

to idú tak na odbyt ? ja začínam vcelku pravidelně stretávať Tourery tak rozne, dnes ma v Prahe dokonca nejaké kilometre prenásledovalo skoro identické dvojča, i farebne.. len nemal zatmavené zadné sklá, držal sa pomerně dlho za mnou. Takže podívná pre okoloidúcich na dvoch "exotov"
Mal som štastie i na nemecké značky.. takže až tak exotický už nebudeme.. to je len dobré, bol by som zvedavý na další model
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2015 , 14:50   Citovat  

Naši "rodinní příslušníci"...Úsměv

20150603_112916.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20150603_112916.jpg, 410.24 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2015 , 23:22   Citovat  

stanokra napsal:

Súhlas s tým tankovaním, hold ludia zvyknutý z koncernovýcg aút, občas blbo parkujú pred stojanom.... osobná skusenosť Úsměv
Ale je fajn, stojan vlevo, je vačšinou vždy volný Velmi šťastný

Pánové víte co jsem si uvědomil? Že námi tolik chválené umístění víčka nádrže pěkně nalevo je vlastně pevninské specifikum. V Anglii bychom naopak koncernu (nejen) záviděli, jak má řidič nádrž hned "po ruce", kdežto hondař musí auto obíhat. Došlo mi to teprve tehdy, když jsem na dnes na parkovišti obhlížel, co tu v Anglii jezdí... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2015 , 8:33   Citovat  

tak co, půjde jim někdo zamávat, popř. se s nima/je vyfotit? Úsměv
na obrázku 8:30 - takže dneska by měli vjet do ČR Úsměv

Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2015 , 15:49   Citovat  

Když už probíhá ta akce s dieselem, tak tady je test, kdy mají Tourera trochu déle, než jen na jeden den...http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000614/1441759/DLHODOBY-TEST--Honda-Civic-Tourer-1-8-i-VTEC-k-nam-prisla-na-tri-mesiace
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.6.2015 , 18:43   Citovat  

dneska dorazila zásilka Úsměv jsem předzásobej a pochybuju, že ještě existuje nějaká krytka, kterou bych neměl Velmi šťastný

Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2015 , 1:21   Citovat  

Neco vam sem kluci pridam naco jsem narazil aby se tady neresili jen sroubky a krytky a spotreba Úsměv

16-Honda-CivicTourer.jpg

16-Honda-CivicTourer.jpg, 1.1 MB

Civic-Type-R-Wagon-0.jpg

Civic-Type-R-Wagon-0.jpg, 29.8 kB

Honda Civic Tourer Type-R2 (1).jpg

Honda Civic Tourer Type-R2 (1).jpg, 138.29 kB

HONDA-Civic-Tourer-1-6i-DTEC-Lifestyle-2487053-1-1.jpg

HONDA-Civic-Tourer-1-6i-DTEC-Lifestyle-2487053-1-1.jpg, 34.56 kB

HONDA-Civic-Tourer-1-6i-DTEC-Lifestyle-2487053-2-1.jpg

HONDA-Civic-Tourer-1-6i-DTEC-Lifestyle-2487053-2-1.jpg, 38.43 kB

honda-civic-tourer-civic-tourer-5-door-1.8-i-vtec-sr-estate_image1_400.jpg

honda-civic-tourer-civic-tourer-5-door-1.8-i-vtec-sr-estate_image1_400.jpg, 80.38 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2015 , 9:06   Citovat  

je to dobrý to noční město mám na ploše od objednání Úsměv

taky dám něco málo ke koukání Úsměv

Honda-Civic_Tourer-2014-hd.jpg

Honda-Civic_Tourer-2014-hd.jpg, 593.95 kB

HONDA-Civic-Tourer-4956_36.jpg

HONDA-Civic-Tourer-4956_36.jpg, 667.16 kB

CIVIC-TOURER-TEST-MOTOZINE-29.jpg

CIVIC-TOURER-TEST-MOTOZINE-29.jpg, 223.84 kB

honda-civic-5-door-hatchback-coming-to-the-us-in-2016_21.jpg

honda-civic-5-door-hatchback-coming-to-the-us-in-2016_21.jpg, 887.89 kB

14235776614_b5d2651bf4_o.jpg

14235776614_b5d2651bf4_o.jpg, 332.64 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2015 , 16:43   Citovat  

autíčko je konečně vyrobený Je to tam. ale jen zázrakem se sem dostane do HONDAye Smutný

tak jsem si alespoň vypůjčil nějakou povinnou četbu Velmi šťastný

jinak takhle na 19" z 8G CTR Cool

Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.6.2015 , 21:04   Citovat  

xenon04 napsal:
autíčko je konečně vyrobený Je to tam. ale jen zázrakem se sem dostane do HONDAye Smutný

gratulujem.. už len doviezť...

xenon04 napsal:
jinak takhle na 19" z 8G CTR Cool

vypada to super.. len to bude tvrdé jak ďas.
Plánuješ aj ty 19ky ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2015 , 21:15   Citovat  

noo pekny ,ale na nase silnice spise 18" a v bile nebo cerne barve a urcite 30-40mm dolu a pak to bude libovy je to dobrý

honda-civic-6037661-2-640 (1)mmmm.jpg

honda-civic-6037661-2-640 (1)mmmm.jpg, 71.93 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 10:34   Citovat  

stanokra: termín mám 9., ale je prý možné, že se třeba příští týden objeví před prodejnou kamion a bude na něm můj tourer Úsměv
moc v to raději nedoufám, navíc technik bude mít dovolenou a já mám doobjednáno pár parádiček navíc, takže si to ještě nějaký den/dva vyžádá (HD bych nejspíš jel bez nich a na převozkách, takže rozmýšlím, jestli to má cenu hrotit Úsměv )

líbili by se mi 18 argon, ale to by vyžadovalo další investici do pneu... 17 už v reálu takový terno nejsou Ble

takže zůstanou ty standardní alu 17

jinak už týden trénuju naftou 1,9tdi 77kw ve fabii combi, aby to nebyl z benzínu takovej šok Úsměv

DOHCVTEC: taky moc pěkný OK
já to zatím nechám nějakej pátek jak to nastavili ve fabrice Úsměv max. podložky pod kola
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 19:36   Citovat  

xenon04 napsal:
stanokra: já mám doobjednáno pár parádiček navíc

Co presně ? stále uvažujem jak ten tourer vytuniť.. 18" by boli zaujímavé, ale neviem čo tvrdosť a jazdné vlastnosti.
Stále zvyžujem nad zlepšovákmi, zvonku, znútra. jedine na čo som zatial prišiel.. občas auto umyť a do vnútra uvažujem o osvetlení noh, a lištách na prahy dverí.

inak default 17" pneu sú na naftě super, nejde mi tak o vzhlad, 18" by asi slušeli viac, no jazdné vlastnosti PNEU sú super.
Síce trhajú volantem, koleje na ceste pocítiš, ale o to je lepší pocit že ich máš pod kontrolou.. mal som tú česť aj total prietrž na dialnici, kde tieklo vody jak v Grand Canone.. a super, neregistroval som aquaplaning, ani výrazný - vobec nejaký odpor.
Vždy zabudnem čo tam v defaulte na naftu dávajú.. ale sú super

xenon04 napsal:
stanokra:
jinak už týden trénuju naftou 1,9tdi 77kw ve fabii combi, aby to nebyl z benzínu takovej šok Úsměv

to som zvedavý na dojmy.. nafta sú vibrácie a trochu hluku pri nízkých rýchlostiach a pri staní.. prejsť z benzínu chce možno trochu viac zvykať ..
nicméně keď trénuješ na Fabii, tak si pripravený na horšie... hlavně nad 50 to bude pohodička, pri 90 ho vobec nebudeš registrovať.. je velmi ale velmi kultivovaný.

Bude to ale chcieť pár kilometrov, nech sa motor i rozhýbe.. a možno vedieť aké otáčky sú tie správne, mne to chvílu trvalo..
hlavne nezabúdaj že turbo si dá sekundu - dve .. pritlačit plyn tak do pol, počkať a zrazu to začně krásne ťahať..

Očakávam recenziu po 7.7
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 20:32   Citovat  

jelikož to má chromový rámečky kolem mlhovek a pak nic (celej chom paket je na mě už moc), tak přijdou na bok a zadek tyhle lišty

prahový budou bez prosvícení

koberečky prošívaný

a na přední okna se budou lepit termický folie (nepropouští teplo) Úsměv

myslím, že ten přechod zvládnu Úsměv , jen budu muset ze začátku koukat na otáčkoměr abych to nepodtáčel Velmi šťastný
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.6.2015 , 21:42   Citovat  

xenon04 napsal:
...myslím, že ten přechod zvládnu Úsměv , jen budu muset ze začátku koukat na otáčkoměr abych to nepodtáčel Velmi šťastný

Spíš abys to přetáčet ne? Když si byl zvyklý na benzin...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 11:15   Citovat  

při normální jízdě po městě i mimo (rozuměj klidná jízda do práce a z práce na spotřebu) stačilo benzínu 1500ot, tam kde to znám a vím, že je dlouhá rovina a nebudu brzdit ani zatáčet, řadil jsem klidně 6tku při 55km/h
u toho tdi musím sledovat otáčkoměr, protože po přeřazení padám na 1000ot (řadím podle pocitu/sluchu) a to se mu moc nelíbí Velmi šťastný navíc to je 5tikvalt na mě zpřevodovanej tak nějak podivně Ble
při blbnutí je to samozřejmě jinak Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 11:52   Citovat  

xenon04 napsal:
při normální jízdě po městě i mimo (rozuměj klidná jízda do práce a z práce na spotřebu) stačilo benzínu 1500ot, tam kde to znám a vím, že je dlouhá rovina a nebudu brzdit ani zatáčet, řadil jsem klidně 6tku při 55km/h
u toho tdi musím sledovat otáčkoměr, protože po přeřazení padám na 1000ot (řadím podle pocitu/sluchu) a to se mu moc nelíbí Velmi šťastný navíc to je 5tikvalt na mě zpřevodovanej tak nějak podivně Ble
při blbnutí je to samozřejmě jinak Mr. Green

Tak to koukám! a já myslel když jezdím s Accordem 2.4 mezi 2-2,5 tisícemi otáček,že jsem nenormální. Ale tvůj způsob mi už nepřijde moc dobrej. Všude čtu jak se 1.8 i-VTEC musí točit aby jel a ty jezdíš v otáčkách trochu nad volnoběhem? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 12:50   Citovat  

jezdím do práce (tam rozhodně nepospíchám Velmi šťastný ) po dálnici, kde je delší zúžení a 60km/h... s přehledem jsem to celý projížděl na 6tku skoro bez plynu a pocitu, že se motor dusí Mrk samozřejmě, že když pak chce člověk zrychlit, podřadí (ale i tak se to sbíralo plynule už od 2tis. ot. když člověk nepotřeboval závodit)
to samý na vjezdu do obce/za městem... 55 to sneslo na 6 v pohodě k prvnímu městskýmu ruchu...

tdi je 5ti kvalt a 50km/h je na 3jku dost hlučný a na 4řku je málo otáček, proto sleduju otáčkoměr, abych nedával setrvačníku za uši Úsměv (auta nestřídám a za ty léta jsem automaticky do oka/nohy/ucha dostal jakej kvalt při jaký rychlosti dávat)

s dtecem to bude zase jiná jízda Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 13:36   Citovat  

Pro pobavení,výtažek z návodu k obsluze vozu
"Jezděte na nejvyšší možný rychlostní stupeň, který umožňuje plynulý chod a akceleraci motoru.Takto dosáhnete nízké spotřeby a účinného omezení škodlivých emisí. Doporučené body řazení,řazení nahoru,normální akcelerace:
z RS1 na RS2 při 15 km/h
z RS2 na RS3 při 35 km/h
z RS3 na RS4 při 50 km/h
z RS4 na RS5 při 75 km/h
z RS5 na RS6 při 100 km/h
Ale jinak mi do toho nic není,je to tvoje auto,ale vidíš že na 1500 ot./min nejezdí ani diesly a že jim to jde pěkně "VOCPODU" pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 14:14   Citovat  

Kmóďa napsal:
Tak to koukám! a já myslel když jezdím s Accordem 2.4 mezi 2-2,5 tisícemi otáček,že jsem nenormální. Ale tvůj způsob mi už nepřijde moc dobrej. Všude čtu jak se 1.8 i-VTEC musí točit aby jel a ty jezdíš v otáčkách trochu nad volnoběhem? Velmi šťastný

no ja to na 1.8 nedokazal to bych jsi musel pichout neco na spomaleni tepu tak o 50% a pustil v radiu ukolebavky Velmi šťastný
treba na V6 jsem jezdil tak na 1500-2500ot ale to melo 295Nm tak to byla svizna jizda i tak a na 2.4 jezdim tak 2200-3500ot ..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.6.2015 , 21:50   Citovat  

xenon04 napsal:

tdi je 5ti kvalt a 50km/h je na 3jku dost hlučný a na 4řku je málo otáček, proto sleduju otáčkoměr
.....
s dtecem to bude zase jiná jízda Úsměv

DTEC je iná trieda ako TDI, nielen prevodovaním.
50 v pohode na 4.. motor sa nedusí, už má správne otáčky a je už príjemne tichý.
70 radím na 5, 90 radím na 6..ale ide to už v pohode o 10km skor.. len sa to potom trochu dusí a nemá otáčky pre akceleráciu.

Inak 1.8VTEC je známy svojím dlhým rozsahom rýchlosti, čiastočne asi za to možu otáčky ktoré sú vyššie.
MOže to byť nezvyk pri prechode na diesel...
   Návrat  
ScottX je teď offline  ScottX
PříspěvekZaslal: 29.6.2015 , 20:03   Citovat  

stanokra napsal:

Inak 1.8VTEC je známy svojím dlhým rozsahom rýchlosti, čiastočne asi za to možu otáčky ktoré sú vyššie.
MOže to byť nezvyk pri prechode na diesel...

Mám Tourera 2014 s 1.8 iVTEC. Asi si budete myslet, že jsem blázen,ale v poslední době jezdím dost s ECON módem. Na běžné cestování je to dobré - třeba ve městě se člověk pak plynuleji rozjíždí a tak. Prostě mě to tak vyhovuje. Co jsem vypozoroval, tak ECON jednak mění charakteristiku plynového pedálu - v podstatě při mírném sešlápnutí akceleruje jen zvolna, dokonce mi to prijde i lineárnější než normální režim, kdy se v 1/3 děje vše a při dalším sešlápnutí už pak nic. Pak je tu také snížený výkon ventilace tedy i topení a klimatizace. Možná ještě i něco více ,ale to už jsem nezpozoroval.

Motor je vynikající. Jezdím běžně mezi 1500-2000 ot. To na plynulou jízdu stačí. Samozřejmě při předjíždění podřazuji, abych se dostal nad 4000 ot. Velmi šťastný Motor vcelku slušně akceleruje už od 1800ot. Není to sice zátah odspodu, ale když chci zátah, tak podřadím. Dobrý je také větší objem-motor obstojně také brzdí. Samozřejmě motor netrápím ve městě na 6 kvalt, i když to našeptávač chce. Škoda toho krátkého 6-ti kvaltu, na dálnici by se hodila i 7 rychlost. Případně mohla být převodovka delší - 3800ot na dálnici už jde slyšet.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.6.2015 , 21:07   Citovat  

ScottX napsal:
Mám Tourera 2014 s 1.8 iVTEC. Asi si budete myslet, že jsem blázen,ale v poslední době jezdím dost s ECON módem. Na běžné cestování je to dobré - třeba ve městě se člověk pak plynuleji rozjíždí a tak. Prostě mě to tak vyhovuje. Co jsem vypozoroval, tak ECON jednak mění charakteristiku plynového pedálu - v podstatě při mírném sešlápnutí akceleruje jen zvolna, dokonce mi to prijde i lineárnější než normální režim, kdy se v 1/3 děje vše a při dalším sešlápnutí už pak nic. Pak je tu také snížený výkon ventilace tedy i topení a klimatizace. Možná ještě i něco více ,ale to už jsem nezpozoroval.

Motor je vynikající. Jezdím běžně mezi 1500-2000 ot. To na plynulou jízdu stačí. Samozřejmě při předjíždění podřazuji, abych se dostal nad 4000 ot. Velmi šťastný Motor vcelku slušně akceleruje už od 1800ot. Není to sice zátah odspodu, ale když chci zátah, tak podřadím. Dobrý je také větší objem-motor obstojně také brzdí. Samozřejmě motor netrápím ve městě na 6 kvalt, i když to našeptávač chce. Škoda toho krátkého 6-ti kvaltu, na dálnici by se hodila i 7 rychlost. Případně mohla být převodovka delší - 3800ot na dálnici už jde slyšet.

ty jezdis prevazne sam vid HaHaaa to by souhlasilo Úsměv
   Návrat  
ScottX je teď offline  ScottX
PříspěvekZaslal: 29.6.2015 , 21:35   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ty jezdis prevazne sam vid HaHaaa to by souhlasilo Úsměv

Nejezdím. Odjel jsem takhle i velkou část dovolené ve 4 s narvaným kufrem. S ECON to jede stejně jako bez, akorát se na to musí víc šlápnout. Jasně že občas řádím a to pak vypínám Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina