Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Informace o motoru D16B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
chupi je teď offline  chupi
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2008 , 11:39   Citovat  

Pred rokem jsem koupil Civic s karoserii MB4 Fastback a motorem D16B2, rok vyroby 1997 anglan. Muzete mne rict presnejsi informace o tomto motoru, krom toho ze je to 1,6 nema V-tec a ma vykon 85kw. Mam na mysli, jake technologie se v nem skryvaji, jak je dobrej x spatnej a podobne informace. Co jsem projizdel informace na internetu, tak se tenhle motor moc nevyskytuje v autech. Diky za veskere informace.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2008 , 13:04   Citovat  

Tenhle motor co jsem zjišťoval se dával jenom do prvních Anglánů 6g pak už ne..nevím proč..Jinak mám toto auto už přes rok a motůrek šlape jako hodinky Úsměv) převodovka je podle mě v lepším převodovém poměru oproti 1.5 VTEC-E aspoň podle toho jak tady lidí píšou zkušenosti.Škoda jen že ten motor má výkon trochu položený ve vyžším spektru otáček.Pokud z něj chceš dostat výkon tak cca od 4500ot teprve začíná pořádně táhnout Úsměv ale Honda motory jsou na to stavěný. Jinak po stránce udržby, můj mechanik se vždycky raduje jak hezky to jde Úsměv jo jo japonci to maj vymakaný Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2008 , 16:27   Citovat  

Mourl napsal:
Tenhle motor co jsem zjišťoval se dával jenom do prvních Anglánů 6g pak už ne..nevím proč..Jinak mám toto auto už přes rok a motůrek šlape jako hodinky Úsměv) převodovka je podle mě v lepším převodovém poměru oproti 1.5 VTEC-E aspoň podle toho jak tady lidí píšou zkušenosti.Škoda jen že ten motor má výkon trochu položený ve vyžším spektru otáček.Pokud z něj chceš dostat výkon tak cca od 4500ot teprve začíná pořádně táhnout Úsměv ale Honda motory jsou na to stavěný. Jinak po stránce udržby, můj mechanik se vždycky raduje jak hezky to jde Úsměv jo jo japonci to maj vymakaný Úsměv

Všechny Hondy (benzíny) mají výkon ve vyšších otáčkách... Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2008 , 21:50   Citovat  

Motor D16B2 se dával jenom do Civicu 5D v letech 97-98, je to takovej "falešnej" 4bod, protože jeho vstřikovače jsou ovládány ve dvojicích, ne sekvenčně. Má to jednodušší rozdělovač jen s jedním snímačem - TDC. Podobně jsou na tom ještě další dva motory D14A7 a D14A8. Ale dá se říct že na funkci to nemá vliv, motory jedou dobře OK. Jejich nástupci D16W3, D14Z3 a D14Z4 (rok 99-00) přestože mají sekvenční vstřikování a novější typ ecu (OBDIIa), jsou trošku línější a mají horší spotřebu, taky jsou jinak zpřevodované.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 15:59   Citovat  

takže ty vstřiky jsou propojený až v jednotce??? To je teda dobrej haluz Tak to valím bulvy

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 17:02   Citovat  

Civica s motorem D16B2 mám již víc jak 4 roky, a za tu dobu jsem najel okolo 100tis/km. Nyní má auto cca 300tis/km a motor šlape stále dobře Honda
Rozšířenot těchto Civiců s motorem D16B2 u nás asi není moc velká. Ani se tomu při pohledu na tehdejší ceník nedivím, jako nové to auto stálo okolo 600 tis, což bylo proti 1,4 nebo i 1,5VTEC-E o poznání víc, stačilo si něco málo přidat a člověk koupil 1,8VTi ve kterém je svezení o něčem jiném Úsměv

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 17:20   Citovat  

Mourl napsal:
takže ty vstřiky jsou propojený až v jednotce??? To je teda dobrej haluz Tak to valím bulvy

Jednotka u D16B2 má jenom dva výstupy na vstřikovače, propojené je to "někde venku", zřejmě přímo na konektoru ECU. Na jeden výstup jsou napojeny vstřikovače pro 1. a 4. válec a na druhý výstup vstřikovače pro 2. a 3. válec.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2008 , 20:31   Citovat  

Já za rok najeto cca 28tis Km a taky žádnej problém. Ale ty vstřiky mě překvapily ba až zklamali Bueee Jsem teda myslel že je to už moderní motor...no ale jezdí pekelně takže to nebudu vůbec nějak řešit. Honda
Kua že jste to psali pořádnej výtlem

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2010 , 11:19   Citovat  

Auto s timdle motorem budu snad mit pristi vikend tak doufam ze s nim budu spokojen jako vy

mart-in je teď offline  mart-in
0
PříspěvekZaslal: 30.6.2015 , 22:49   Citovat  

Ahoj, chtěl bych se zeptat jakou má tento motor spotřebu? Někde na netu jsem četl, že dokonce až 12 l / 100 km, je mi jasné, že záleží jak s tím člověk jezdí, jaké máte zkušenosti se spotřebou tohoto motoru?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2015 , 7:41   Citovat  

mam ho dva roky, spotreba:
dalka 6,6
mesto 7,5
zima mesto 8,5

spis bych se zameril na obecne problemy anglanu, me to auto nezkutecne vyskolilo, i kdyz sem s tim do toho sel ze je rada veci potreba udelat, cas ukazal ze je toho 2x tolik Velmi šťastný po vychytani chyb a zaplaceni znacne castky auto slouzi na vybornou

LoizaCS je teď offline  LoizaCS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 18:40   Citovat  

Tak jak by jste svoje auta okomentovali po této době? Mám v merku jednoho anglána, tak se chci zeptat na zkušenosti. Nějak divně foukl vzduch... málo. Jde to nějak opravit?

Díky

Wikky je teď offline  Wikky
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 19:02   Citovat  

Ten motor jsem měl v aerodecku 1999 a za rok a čtvr co jsem ho měl nebyl problém, jednou se mi povedla dálka za 5,5 litru Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.11.2017 , 21:28   Citovat  

Wikky napsal:
Ten motor jsem měl v aerodecku 1999 a za rok a čtvr co jsem ho měl nebyl problém, jednou se mi povedla dálka za 5,5 litru Úsměv

Já to budu mít ve fastbacku rv97. Jinak jaká je standardní spotřeba? Motor je mi jasný že nejspíš vydrží, ale co ostatní věci? Tlumiče, podvozek, topení, kvalita?

0
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 6:49   Citovat  

LoizaCS napsal:
Já to budu mít ve fastbacku rv97. Jinak jaká je standardní spotřeba? Motor je mi jasný že nejspíš vydrží, ale co ostatní věci? Tlumiče, podvozek, topení, kvalita?

Běžně se da jezdit kolem 6,5-7 litrů, jinak vše v poho akorad někdy na anglánech odchází předřadný odpor v topení a pak jde jen na 3. a 4. stupeň, ja to vyřešil podobným odporem z ek3 Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 7:21   Citovat  

Wikky napsal:
Běžně se da jezdit kolem 6,5-7 litrů, jinak vše v poho akorad někdy na anglánech odchází předřadný odpor v topení a pak jde jen na 3. a 4. stupeň, ja to vyřešil podobným odporem z ek3 Úsměv

Na mém budoucím jsem totiž zjistil, že to fouká... no relativně málo. Na 4 to foukalo sotva tak, jak moje současné auto na jedničku a to stěží... Je to problém nebo je to normál?

0
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 15:45   Citovat  

LoizaCS napsal:
Na mém budoucím jsem totiž zjistil, že to fouká... no relativně málo. Na 4 to foukalo sotva tak, jak moje současné auto na jedničku a to stěží... Je to problém nebo je to normál?

To je někde chyba Se stydím

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2017 , 17:42   Citovat  

U angličáka typická závada. Hledej téma "Vše o Civic 6g Anglánech". Tam to bude.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Informace o motoru D16B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina