Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 181, 182, 183 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 182 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 18:46   Citovat  

von-pivoj napsal:
Toť Hamletovská otázka, já mám 2.4, jezdím s tím opatrně, hodně s rozvahou (kvůli dvojčatům) a jsem se spotřebou mírně pod 7l/100km. Ale občas to vytočím abych si užil VTEC VTEC. Mě dost odrazuje dýmovnice u zadku a když potkám některý dehty na dálnici, jak za nima nejde vidět na cestu skrz dým, tak mě to od nafty velice odrazuje.

Zajímalo by mě,jakým způsobem jezdíš pod 7L. Ještě chápu,když to někdo stlačí pod 8L,ale pod 7??
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 18:55   Citovat  

Kdyz jedu s Accousem +- opatrne, tak taky dokazu spotrebu stlacit pod 7 Je to tam.
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 19:01   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zajímalo by mě,jakým způsobem jezdíš pod 7L. Ještě chápu,když to někdo stlačí pod 8L,ale pod 7??

S klidem a rozvahou, nevyřazuji a dojíždím na kvalt. Hodně mně baví brzdit rychlostma, zbytečně netočím motor, když to s klidem utáhne vyšší kvalt. Kdybych měl 2.0i, tak bych asi tak nejezdil, ten motor nemá takový moment jak 2.4. Velký podíl na tom má rozložení cesty, 40%obec+mimoobec a 60%dálnice. Každý den jezdím do Brna, navíc v úseku dálnice, kterým projíždím jsou 2 omezení tak se tam ploužím předepsanou rychlostí. Po dálnici ale jezdím relax stylem do 120kmh a když potřebuji tak tomu dám, co se z toho dá vymáčknout. Nemám rád když při předjíždění kamionu na mě zezadu dojíždějící auto začne blikat při 140, většinou jsou to oslíci s oktávama, prasíkama, no a to se pak neznám pár kilometrů. Samozřejmě, dokud tam nebylo to omezení tak jsem jezdil kolem 7.3-7.5l/100km.
Ale s tím motorem se to dá.
Jeden majitel 2.4 ze Slovenska (ale s 8G) se s tím dostal na 6.7. Ale prý to byla dost masochystická jízda.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 19:22   Citovat  

Takže, kdyby se někdo náhodou zajímal, kde by mohl být zakopaný pes, při špatné funkci ostřikovačů, tak tady je mé zjištění.
Před časem mi přestalo fungovat ostřikování předního skla.
- pojistky OK,
- relátko OK,
- hadice OK,
- konektor čerpadla ostřikovače OK (proměřen)
- čerpadlo KO Tak to koukám!
Oprava jasná, výměna vadného kusu, problém byl ale se sehnáním a ceno.
1. Honda servis, nový orig. 1359kč,
2. bazar 800kč,
3. polský motor 340kč,
4. shop s taiwanským materiálem 140..... je to dobrý je to dobrý
Samozřejmě jsem zvolil cenově nejlevnější. Do 2 dnů to došlo, dnes namontováno a 100% funkční.
Rozdíl je jen v tom, že konektor je otočený ve svislé ose o 180 stupnů, ale bez problémů tam pasuje orig. konektor.
Ještě přikládám pár fotek vadného čerpadla, bohužel telefon nepatří mezi poslední výstřelky HI-TECH hračiček a neumí makro. Problém byl že v motorku již bylo:
- vydřené uhlíky, prakticky tam nebyly žádné a na komutátor rotoru mírně dosedaly měděné kartáče (ty měly ale slabý přítlak),
- jedno vinutí motorku bylo utrženo z lamely komutátoru rotoru,
- vychozené těsnění (to nebyla přímá příčina asi závady).
Takže oprava na cca hodinu za cenu i s dopravou 275kč je to dobrý

030720151653.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
030720151653.jpg, 633.88 kB

030720151655.jpg

030720151655.jpg, 462.45 kB

030720151656.jpg

030720151656.jpg, 739.94 kB
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 19:41   Citovat  

von-pivoj napsal:
Toť Hamletovská otázka, já mám 2.4, jezdím s tím opatrně, hodně s rozvahou (kvůli dvojčatům) a jsem se spotřebou mírně pod 7l/100km. Ale občas to vytočím abych si užil VTEC VTEC. Mě dost odrazuje dýmovnice u zadku a když potkám některý dehty na dálnici, jak za nima nejde vidět na cestu skrz dým, tak mě to od nafty velice odrazuje.

Já tedy taky jezdím opatrně, ale první dvě nádrže s 2.4 mám za 11,5l. VTEC Otáčky ale málokdy klesky pod 4000. Nepochybuju o tom, že teď už spotřeba půjde jenom dolů Velmi šťastný Je radost s tím jezdit.
   Návrat  
luikas je teď offline  luikas
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 19:47   Citovat  

Ahoj, je rozumne na accorda davat kola 225/50 R17? Tachometr rezervu ma... Jak se diva zakon na podobne "upravy"? Resilo by se to napr. pri nehode? At uz vzhledem k povinnemu ruceni, tak i k ostatnim potencionalnim problemum. To stejne by me zajimalo vzhledem k jinemu ET, pripadne podlozkam.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 20:22   Citovat  

luikas napsal:
Ahoj, je rozumne na accorda davat kola 225/50 R17? Tachometr rezervu ma... Jak se diva zakon na podobne "upravy"? Resilo by se to napr. pri nehode? At uz vzhledem k povinnemu ruceni, tak i k ostatnim potencionalnim problemum. To stejne by me zajimalo vzhledem k jinemu ET, pripadne podlozkam.

Pokud ti nevadí vyšší pořizovací cena pneu....
V první řadě musíš mít tento rozměr zapsán/povolen ve velkém technickém průkazu. Já tam mám zapsaný 225/45/R17 samozřejmě s odpovídajícím rychlostním a váhovým koeficientem. Ale vzhledem k tomu, že v obci, kde bydlím, se dělá kanalizace a cesty jsou jak na tankodromu, tak nemělo smysl to přezouvat. Auto by strašně trpělo. Navíc při tomto rozměru je auto již trochu vláčnější a hodně udrncaný a nepohodlný. V dohledné době je pošlu do světa a budu dávat jen 16....
Pozor na STK, mě tak jeden idi*t Smutný vyrazil se zimníma kvůli tomu, že rychlostní index pneu byl T (do 210km/h) a konstrukční rychlost vozu je 220km/h Tak to koukám! . Odjížděl jsem z tama jak v mrákotách. Pak jsem to pořešil přes známého a s obálkou, ale již nikdy více Lucy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 20:26   Citovat  

Střelec napsal:
Já tedy taky jezdím opatrně, ale první dvě nádrže s 2.4 mám za 11,5l. VTEC Otáčky ale málokdy klesky pod 4000. Nepochybuju o tom, že teď už spotřeba půjde jenom dolů Velmi šťastný Je radost s tím jezdit.

offtopic
Taky jsem to tak měl, ale pak přišly děcka a s nimi i větší dávka rozumu a hlavně odpovědnost. No a když jsem změnil práci a z 20km dojíždění(jedna cesta, takže v součtu x2) jsem začal dojíždět 50 a to ještě k tomu po dálnici, tak spotřeba rapidně klesla.

Ale občas, když jedu sám, tak si jízdu trochu zpříjemním a potěším své zvukovody hudbou motoru v 7000ot/min. VTEC
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 20:42   Citovat  

von-pivoj napsal:

Ta dýmovnice už musí mat cez pol mega a viac ale mat 140kw a motat sa po dialnici 120 len aby to nezralo aj trávu okolo cesty já by som tak chodit nedokázal a zřejmě ani pod 11l by som spotřebu nemal
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 21:00   Citovat  

von-pivoj napsal:
Takže, kdyby se někdo náhodou zajímal, kde by mohl být zakopaný pes, při špatné funkci ostřikovačů, tak tady je mé zjištění.
- pojistky OK,
- relátko OK,
- hadice OK,
2. bazar 800kč,
3. polský motor 340kč,
Samozřejmě jsem zvolil cenově nejlevnější. Do 2 dnů to došlo, dnes namontováno a 100% funkční.
Rozdíl je jen v tom, že konektor je otočený ve svislé ose o 180 stupnů, ale bez problémů tam pasuje orig. konektor.
Ještě přikládám pár fotek vadného čerpadla, bohužel telefon nepatří mezi poslední výstřelky HI-TECH hračiček a neumí makro. Problém byl že v motorku již bylo:
- vydřené uhlíky, prakticky tam nebyly žádné a na komutátor rotoru mírně dosedaly měděné kartáče (ty měly ale slabý přítlak),

To ostřikování čelního ti vůbec nešlo,nebo špatně? U mě je malý tlak,už jsem vyměnil i trysky a při stojícím autě to sotva dostříkne na sklo. Při jízdě to bere vítr tak je to lepší. Ostřiky světel mají tlak jak blázen a na čelní je to katastrofa...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 21:14   Citovat  

Kmóďa napsal:

kdyz dokazou lidi jezdit za 6,5l z R18 ,kterej nema dost kroutaku na tu kastli ... tak se 235Nm nebude problem udelat 7l..

ja na spotrebu vubec nekoukam a papa to 9-10l LPG a nemusim se bat ze to bude zrat travu kolem silnice a ikdybych nemel LPG tak rozhodne bych nekupoval naftu kvuli tomu aby to zralo pri svizne jizde o 2l min nez benzin ,ja dokazal jezdit s CTR za 8-9l ..90% mesto a nekoukal jsem vubec na spotrebu ,kdyz je clovek prase a neumi jezdit bude jezdit za 7 i 8l nafty..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 21:44   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
kdyz dokazou lidi jezdit za 6,5l z R18 ,kterej nema dost kroutaku na tu kastli ... tak se 235Nm nebude problem udelat 7l..

ja na spotrebu vubec nekoukam a papa to 9-10l LPG a nemusim se bat ze to bude zrat travu kolem silnice a ikdybych nemel LPG tak rozhodne bych nekupoval naftu kvuli tomu aby to zralo pri svizne jizde o 2l min nez benzin ,ja dokazal jezdit s CTR za 8-9l ..90% mesto a nekoukal jsem vubec na spotrebu ,kdyz je clovek prase a neumi jezdit bude jezdit za 7 i 8l nafty..

Na LPG se motám kolem 10 litrů,spíš lehce nad při normální jízdě,kdy se nehlídám. Každou nádrž dá se říct to samé. na benzin jsem se motal mezi 8,5-9 litrů. Ale jezdím okresky a město,žádná dálnice,moc si neumím představit dostat se pod 8 litrů benzinu,natož pod 7 litrů. Teď budu mít dovolenou a tedy příležitost to testovat i na větší dálky i po dálnici. Nějaký návod jak se dostat se spotřebou dolů? Co nejdřív tam dostat co nejvyšší kvalt,řadit třeba už ve 2 tisících otáčkách? Předpokládám že má na to ale vliv i poloha plynového pedálu...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 21:55   Citovat  

Kmóďa napsal:
To ostřikování čelního ti vůbec nešlo,nebo špatně? U mě je malý tlak,už jsem vyměnil i trysky a při stojícím autě to sotva dostříkne na sklo. Při jízdě to bere vítr tak je to lepší. Ostřiky světel mají tlak jak blázen a na čelní je to katastrofa...

Než se to začalo sr*t, tak to stříkalo luxusně na okno, ostřiky světel mají své vlastní vysokotlaké čerpadlo. Pak, je to asi týden, to začalo blbnout. Rapidně se snížil tlak a na sklo to sotva docáklo, když to zrovna nestávkovalo. Motorek jsem vymontoval a zkoušel na baterce, jelikož se vrtěl obstojně, nenapadlo, mně, že by měl v háji část vinutí a tím i slabý moment na natlakování okruhu. Pak mi došla trpělivost a koupil jsem nový tady tudy odkaz

Teď už je to OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 22:10   Citovat  

rudy5 napsal:
Ta dýmovnice už musí mat cez pol mega a viac ale mat 140kw a motat sa po dialnici 120 len aby to nezralo aj trávu okolo cesty já by som tak chodit nedokázal a zřejmě ani pod 11l by som spotřebu nemal

Ne vždy to jsou ohrkané káry, které mají 400 tis a víc, některé jsou sotva 3 roky staré a u fordu zrovna sjely z výrobního pásu. Ať si jezdí každý jak chce, já při svém dojíždění nespěchám, mám dostatečnou rezervu času i výkonu, ale nemám nutkání to hnát, když nepotřebuji.
Za svůj život jsem se již nacestoval dost po celé evropě a tak již nemám taková nutkání se s někým nahánět po silnici nebo si něco dokazovat. Jedině, když na mě někdo začne blikat a lepit se mi na zadek.
Samozřejmě, když to bude modře blikající passat Bueee tak zpomaluju ke krajnici.
Proženu to, když mám náladu Úsměv já si jízdu užívám jinak než jen točením motoru kouř
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 22:12   Citovat  

luikas napsal:

Takovy rozmer ti nikdo nezapise do TP a i kdyz se s tim urcite jezdit da, spravne a velmi pravdepodobne neprojdes na zadne normalni STK, budes mit problemy s PCR i jinde v zahranici a v pripade i nezavinene havarie ti muze pojistovna delat slusne problemy.
Povoleny je (krome nejakeho rozmeru v 15" u 2.0 u predface) 205/50 R16, 225/45 R17 a alternetivne se da dopsat 225/40 R18, pro masochisty 225/35 R19.
O ET uz tu bylo napsano hodne, napis co chces zhruba za rozmer kol + ET a ja ti reknu, co s tim Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.7.2015 , 22:37   Citovat  

Kmóďa napsal:
Na LPG se motám kolem 10 litrů,spíš lehce nad při normální jízdě,kdy se nehlídám. Každou nádrž dá se říct to samé. na benzin jsem se motal mezi 8,5-9 litrů. Ale jezdím okresky a město,žádná dálnice,moc si neumím představit dostat se pod 8 litrů benzinu,natož pod 7 litrů. Teď budu mít dovolenou a tedy příležitost to testovat i na větší dálky i po dálnici. Nějaký návod jak se dostat se spotřebou dolů? Co nejdřív tam dostat co nejvyšší kvalt,řadit třeba už ve 2 tisících otáčkách? Předpokládám že má na to ale vliv i poloha plynového pedálu...

ano nejde jen o otacky ,ale i oto jak moc mackas plyn ,aspon ja jsem to zjistil kdyz jsem jezdil na R18 kde ti zelenej pomocnik na palubce ukazuje spravnou polohu plynu .. pravda ale je ze na tom motoru to bylo jak za trest pac to jsi mel takovy zryhleni
ze nez jsi mel 90km/h tak jsi uz brzdil do dalsi vesnice Velmi šťastný

jinak ciste na dalku cekej klidne 8,5l LPG bez nakyho premahani ,ja udelal s CTR Mnichov-Plzen tam a zpet 4lidi v aute a za 9,5l/100km a dalnicni limity jsem radne dodrzoval hlavne ty bez omezeni VTEC
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 10:29   Citovat  

von-pivoj napsal:
- pojistky OK,
- relátko OK,
- hadice OK,
2. bazar 800kč,
3. polský motor 340kč,

Když tak ideální by bylo hodit i odkazy kde a jaký ten motůrek jsi koupil Úsměv
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 12:34   Citovat  

von-pivoj napsal:
offtopic
Taky jsem to tak měl, ale pak přišly děcka a s nimi i větší dávka rozumu a hlavně odpovědnost. No a když jsem změnil práci a z 20km dojíždění(jedna cesta, takže v součtu x2) jsem začal dojíždět 50 a to ještě k tomu po dálnici, tak spotřeba rapidně klesla.

Ale občas, když jedu sám, tak si jízdu trochu zpříjemním a potěším své zvukovody hudbou motoru v 7000ot/min. VTEC

Já už taky nejsem takovej střelec jako před 11 lety, když jsem s Honda začínal Velmi šťastný I když jedu sám, tak jedu mimo obec max. 20-30kmh nad limitem, akorát mám rád, když se na tu rychlost v mžiku dostanu, takže to podržím až pod omezovač a když to jde, tak rád podřadím a předjedu. Rozhodně nikde nelítám 200+. Hodně taky budou dělat ty extrémní vedra a nonstop klima, která jede naplno + jsem až doteď jezdil na zimních 16", což v tomhle počasí taky na spotřebě nepřidá. Uvidíme další nádrž. Mám v tom i velkej podíl města a dálnic a hlavně - začínám se s tím motorem teprve kamarádit. Proti V6 je třeba jít o 1 rychlostní stupeň dolu, ale výsledek je poté naprosto srovnatelný, což dokazují i čísla OK Jak píšu, čekám, že teď už to půjde jen dolů. Za chvíli se vyblbnu a 9-10 v kombinaci nemůže být problém, na 7 si nevěřím Úsměv Dám tomu cca půl roku, spočtu najeté km a pak se rozhodnu, jestli pro mě LPG bude mít smysl, nebo to nechám tak jak to je...

Právě jsem objednal nové svíčky - iridiové NGK IZFR6K-11. Snad jsem objednal správné. to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 14:20   Citovat  

Střelec napsal:
Já už taky nejsem takovej střelec jako před 11 lety, když jsem s Honda začínal Velmi šťastný I když jedu sám, tak jedu mimo obec max. 20-30kmh nad limitem, akorát mám rád, když se na tu rychlost v mžiku dostanu, takže to podržím až pod omezovač a když to jde, tak rád podřadím a předjedu. Rozhodně nikde nelítám 200+. Hodně taky budou dělat ty extrémní vedra a nonstop klima, která jede naplno + jsem až doteď jezdil na zimních 16", což v tomhle počasí taky na spotřebě nepřidá. Uvidíme další nádrž. Mám v tom i velkej podíl města a dálnic a hlavně - začínám se s tím motorem teprve kamarádit. Proti V6 je třeba jít o 1 rychlostní stupeň dolu, ale výsledek je poté naprosto srovnatelný, což dokazují i čísla OK Jak píšu, čekám, že teď už to půjde jen dolů. Za chvíli se vyblbnu a 9-10 v kombinaci nemůže být problém, na 7 si nevěřím Úsměv Dám tomu cca půl roku, spočtu najeté km a pak se rozhodnu, jestli pro mě LPG bude mít smysl, nebo to nechám tak jak to je...

Na vyblbnutí mám starou Mazdu 323F BA (rv.95), je to sice jen 1.5 Mr. Green a vedle Hondy je to hrozná zdechlina, ale když se to vybičuje do vyšších otáček tak je to masakr, hlavně v zatáčkách. Hmotnost je dobře rozložená a neskutečně to drží na silnici, je to obdoba civicu, ten měl ale v té době přeci jen trochu lepší motor.
Taky jsem chvilku uvažoval nad LPG, ale stále nemám dost argumentů pro kuky kuk .
Jezdím opatrně a šetrně kvůli děckám a kvůli tomu, že bych to po čase docela dost cítil v peněžence, za měsíc najedu 2000km, a tak skoro 2x do roka dělám oleje. Při mém nájezdu by se těch 9-12 opravdu nehodilo. Kdybych před koupí Acco věděl, že budu tak jezdit, tak bych asi šel do 2.2dci, ale teď už na to kašlu zzzzzzz , přišly děcka, byt..... sopťa sopťa
No prostě tak. Mě stačí, jak jsem již psal, spotřeba kolem 7.5l/100km s tím, že mám hodně velkou rezervu ve výkonu oproti dehtům, který to sice po dálnici táhnou 140-150 ale jakmile mají ještě dál zrychlit, tak to ty jejich přeplňovaný šunky nechcou pobrat a jsou zdechlý, jak kdyby vezly kufr plný cementu, nehledě na to, že za nimi je dýmu, jak na protivládní demonstraci to snad ne
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 14:49   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Když tak ideální by bylo hodit i odkazy kde a jaký ten motůrek jsi koupil Úsměv

Už jsem to sem sice dával, ale pro jistotu....
Tady jsem koupil velice levně čerpadlo ostřikovačů předních skel :
tudy odkaz
Rozdíl oproti originálu je ten, že konektor je otočen o 180 stupnů, ale na zapojení to nemá vliv. Přívodní konektor do toho pasuje na 100% a bez problém.
Ještě jsem si všiml, že na tom shopu mají docela dobrý ceny na filtry (kabinový s aktivním uhlím) pro acco Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 15:20   Citovat  

Jezdit na LPG má vždy smysl,prostě jezdíš levněji,jde jen o to kolik máte nájezd a za jak dlouho se investice do přestavby vrátí,ale vrátí se to vždy. Někteří z vás sice stlačí spotřebu na 7,5 litru,dálky i lehce pod 7 litrů s nějakým tím úsporným ježděním,ale já prostě díky levnějšímu LPG i přes spotřebu kolem 10 litrů,jezdím při přepočtu cen tak,jako bych jezdil za 4,5 litru benzinu,a na tolik to nikdo z vás nestlačí. A to se vůbec nesnažím jezdit úsporně,prostě jezdím úplně normálně a nebojím se dotknout plynového pedálu...
Jinak ten motorek objednám,zajímavé že je na Subaru a pasuje Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 15:49   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jezdit na LPG má vždy smysl,prostě jezdíš levněji,jde jen o to kolik máte nájezd a za jak dlouho se investice do přestavby vrátí,ale vrátí se to vždy. Někteří z vás sice stlačí spotřebu na 7,5 litru,dálky i lehce pod 7 litrů s nějakým tím úsporným ježděním,ale já prostě díky levnějšímu LPG i přes spotřebu kolem 10 litrů,jezdím při přepočtu cen tak,jako bych jezdil za 4,5 litru benzinu,a na tolik to nikdo z vás nestlačí. A to se vůbec nesnažím jezdit úsporně,prostě jezdím úplně normálně a nebojím se dotknout plynového pedálu...

To je mi jasné, že úspora na LPG je větší. Jen jsem stále ještě nedošel k rozhodnutí zda to do Acco nainstalovat. Na stránkách mají docela dost chyb a občas se špatně zobrazují ale našel jsem tam, co jsem hledal a za rozumný peníz.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 16:52   Citovat  

Kmóďa napsal:

jezdim uplne stejne ,pokazdy kdyz usednu za volant mam chut jsi tu jizdu uzit a za rok mam usetreno cca 30000kc a kdyz delas 2000km rocne tak bys mel taky .. uz jen vybrat firmu ktera to umy...ja mam treba Prazskou firmu tudy odkaz kterou vybral majitel predemnou par mesicu pred prodejem auta ,kde by clovek rekl ze no way firma a pritom jsem do ted nic s LPG neresil...jeste mam i flaslube porad dost..
   Návrat  
alvi je teď offline  alvi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 18:54   Citovat  

von-pivoj napsal:
...... Mě dost odrazuje dýmovnice u zadku a když potkám některý dehty na dálnici, jak za nima nejde vidět na cestu skrz dým, tak mě to od nafty velice odrazuje.

za majitele , a snad vsech "dehtu" od f.Honda by jsi mel volit smirlivejsi formulaci .
Nejlepe snad specifikovat presneho vyrobce "tech jinych dehtu" proti kterym projevujes celkovou averzi....
   Návrat  
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.7.2015 , 23:43   Citovat  

von-pivoj napsal:
že mám hodně velkou rezervu ve výkonu oproti dehtům, který to sice po dálnici táhnou 140-150 ale jakmile mají ještě dál zrychlit, tak to ty jejich přeplňovaný šunky nechcou pobrat a jsou zdechlý, jak kdyby vezly kufr plný cementu, nehledě na to, že za nimi je dýmu, jak na protivládní demonstraci to snad ne

Prosil bych (hloupe) nepausalizovat/nekecat ... to snad ne
Mam napr. (mirne chipnuty) 2,2, kour se nekona, vykonu pomerne dosti, spotreba na sviznou jizdu velice slusna ... Nedelal bych rozumbradu/?frajera? o necem, s cim nemam zkusenosti ...
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2015 , 5:49   Citovat  

von-pivoj napsal:
Na vyblbnutí mám starou Mazdu 323F BA (rv.95), je to sice jen 1.5 Mr. Green a vedle Hondy je to hrozná zdechlina, ale když se to vybičuje do vyšších otáček tak je to masakr, hlavně v zatáčkách. Hmotnost je dobře rozložená a neskutečně to drží na silnici, je to obdoba civicu, ten měl ale v té době přeci jen trochu lepší motor.
Taky jsem chvilku uvažoval nad LPG, ale stále nemám dost argumentů pro kuky kuk .

Jezdím opatrně a šetrně kvůli děckám a kvůli tomu, že bych to po čase docela dost cítil v peněžence, za měsíc najedu 2000km, a tak skoro 2x do roka dělám oleje. Při mém nájezdu by se těch 9-12 opravdu nehodilo. Kdybych před koupí Acco věděl, že budu tak jezdit, tak bych asi šel do 2.2dci, ale teď už na to kašlu zzzzzzz , přišly děcka, byt..... sopťa sopťa
No prostě tak. Mě stačí, jak jsem již psal, spotřeba kolem 7.5l/100km s tím, že mám hodně velkou rezervu ve výkonu oproti dehtům, který to sice po dálnici táhnou 140-150 ale jakmile mají ještě dál zrychlit, tak to ty jejich přeplňovaný šunky nechcou pobrat a jsou zdechlý, jak kdyby vezly kufr plný cementu, nehledě na to, že za nimi je dýmu, jak na protivládní demonstraci to snad ne

Teraz riadne trepes si sadni do toho dehtu co má 150kw a zrychluj na dialnici porovnávají výkon s výkonem a mozem ti povedat že žen deht nemusím ani vytočit len při 150km/h stupim na plyn a už má není zatial co ty to budeš točit do červeného a podradis o 2 stupně a zmykas to co to dá.a při 200km/h já budem mat spotřebu 10l a ty 20L.AK zavodis s 66kw naftakom tak jasné si frajer.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2015 , 8:24   Citovat  

Se dívám, že někteří jsou tu řádní pacienti pořádnej výtlem
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2015 , 8:39   Citovat  

Nechcete se jít hádat jestli benzín, nebo nafta někam jinam? naštvanej Založte si další vlákno,tohle už se nedá.50 stránek o tom jestli naftu nebo benzín to mi hlava nebere
Pak tady člověk chce opravdu něco řešit a zapadne to v zapomění Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2015 , 9:24   Citovat  

Mourl napsal:
Nechcete se jít hádat jestli benzín, nebo nafta někam jinam? naštvanej Založte si další vlákno,tohle už se nedá.50 stránek o tom jestli naftu nebo benzín to mi hlava nebere
Pak tady člověk chce opravdu něco řešit a zapadne to v zapomění Smutný

To máš pravdu s tím zapadnutím,ale nevím proč to není řešené jako na jiných forech. Nevím,třeba je to složité,nerozumím tomu,ale všude jinde má každý model svoje téma,někde i podtéma různé modelové ročníky a v tom se pak řeší různé konkrétní věci v dalších tématech. Tady je prostě "Vše o Accord 7g" a cpe se tam vše Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.7.2015 , 9:55   Citovat  

OK měl jsem být konkrétní. Pravdou je, a to nikdy nebudu popírat, či vyvracet, že nafty mají mnohem nižší spotřebu. Pokud jsem někoho urazil, tak se mu hluboce omlouvám a osobně mu pošlu do vzkazu omluvný dopis a básničku s ódou na naftové motory. Ale zpět k věci. Měl jsem na mysli nízkoobjemové přeplňované motory, v drtivé většině koncernovky a nebo zevedených avropských značek. Jsem rád, že Honda a Mazda i se Subaru se drží hesla, objemem nic nenahradíš a vůbec se nesnaží zapojit do trendu "downsizing". Když jsem psal o dýmovnicích na zadku, mluvil jsem o Golfech, okeceh, superbech a podobných autech, která jsou kvalitní jen prvních 5 let a nebo prvních 200tis, kdy se ty jejich přeplňované 1.4/1.6 atd můžou jít ve srovnání s 15 let starým benzinem obdobné kubatury zahrabat co se týče spolehlivosti a produkce zplodin. A právě techto aut potkávám na dálnici poměrně dost, u zadku mají dýmovnici a jak největší frajeři to mažou v levým ale jak mají jít ještě dál, tak ouha......
Naftovou verzi Acco jsem taky uvažoval ale vzhledem k tomu, že jsem před koupí měl docela malý roční nájezd, byla to pro mě zbytečná investice. Zde jsem jen napsal, které aspekty mě vedly jít do benzinové verze než do naftové.
Nehodlám zde rozvíjet diskusi na téma nafta/benzín, každé má své pro a proti. je to dobrý
Takže pokud jsem se dotkl něčího ega, či snad nějak nepohanil jeho 4-kolého miláčka, tak se ještě jednou upřímně omlouvám.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 181, 182, 183 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina