Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 186, 187, 188 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 187 z 486
lullul je teď offline  lullul
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 9:57   Citovat  

Bully napsal:
Taky mne to ted zacalo delat na tom samem miste u Tourera. Mozna tim horkym letem, a vrze to vzdycky pri propruzeni, prejeti nejake nerovnosti...

Presne toto iste aj mne robí. Pôjdem sa na to opýtať do Hondy a uvidím čo na to povedia.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 11:50   Citovat  

Zdarec Honda ři,

rád bych se dopátral jedné věci, která mě štve..když mám zaplou klimatizaci, tak při každém sepnutí to cukne s motorem - i s autem, je to pocit jakokdyby mě někdo trhl se sedačkou, ale spolujezdec nic moc necítí ( jak jinak.. )..ale prostě znatelné to je..co to může způsobovat? Můžu to najít, pokud se budu koukat do motoru? Je to nějaká kladka, co souvisí s klimatizací?
Auto delší dobu stálo v garáži, tak mohlo něco zatuhnout nebo tak, ale tento problém už mě nějakou dobu trápí..

Rád bych to odstranil, protože mám pocit že to i zvyšuje spotřebu a vadí mi to cukání, mám rád plynulou jízdu.. Smutný

Díky moc za postřehy kam se koukknout, co zkontrolovat popř. kde co najdu, díky
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:08   Citovat  

Squixx napsal:
Zdarec Honda ři,

rád bych se dopátral jedné věci, která mě štve..když mám zaplou klimatizaci, tak při každém sepnutí to cukne s motorem - i s autem, je to pocit jakokdyby mě někdo trhl se sedačkou, ale spolujezdec nic moc necítí ( jak jinak.. )..ale prostě znatelné to je..co to může způsobovat? Můžu to najít, pokud se budu koukat do motoru? Je to nějaká kladka, co souvisí s klimatizací?
Auto delší dobu stálo v garáži, tak mohlo něco zatuhnout nebo tak, ale tento problém už mě nějakou dobu trápí..

Rád bych to odstranil, protože mám pocit že to i zvyšuje spotřebu a vadí mi to cukání, mám rád plynulou jízdu.. Smutný

Díky moc za postřehy kam se kouknout, co zkontrolovat popř. kde co najdu, díky

A ty jsi zkoušel, zda to cítíš na sedadle u spolujezdce? Úsměv Aby to nebylo třeba sedačkou Úsměv)) Já to jen slyším, neb se o něco málo zvednou otáčky, holt "zatížení" motoru, tedy, když stojím, za jízdy nic. Motor ti jinak necuká? Nemáš třeba už unavené silentbloky motoru? A nebo se mrkni, abys neměl uvolněný řemen - málo napnutý, a nebo uvolněný klimakompresor. A co že máš za auto - motor, r.v.? Máš předfacelift, kdyby diesel, tak asi ještě ten delší řemen s kladkou navíc, ideálně kladku vyndat, dát kratší řemen, zkontrolovat, zda se hýbe napínací kladka a zkontrolovat všechny kladky a upevnění komponentů...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:12   Citovat  

Jel jsem jako spolujezdec a nic jsem necítil..dělá to jak při volnoběhu tak při jízdě..motor necuká, otáčky jsou sametově čisté, nehoupou a ani když se to sepne, tak se otáčkoměr skoro nehne..
Motor je to 2.2 i-ctdi a rv. 2005
Na řemen kouknu, uvidím, zda něco poznám Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:18   Citovat  

Squixx napsal:
Jel jsem jako spolujezdec a nic jsem necítil..dělá to jak při volnoběhu tak při jízdě..motor necuká, otáčky jsou sametově čisté, nehoupou a ani když se to sepne, tak se otáčkoměr skoro nehne..
Motor je to 2.2 i-ctdi a rv. 2005
Na řemen kouknu, uvidím, zda něco poznám Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:20   Citovat  

Oddělat kladku? Ta je nepotřebná? K čemu je? nebude to vadit? Slyším to poprvé Úsměv
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:27   Citovat  

Squixx napsal:
Oddělat kladku? Ta je nepotřebná? K čemu je? nebude to vadit? Slyším to poprvé Úsměv

Vysvětlení je v předchozím příspěvku. Lidi jsou koumáci, vzhledem k tomu, že je použit kratší řemen, není již zapotřebí.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:29   Citovat  

Squixx napsal:

Mám to já, Chris a x-dalších lidí. Motor po facelift už je bez kladky, je tam v podstatě navíc, není potřeba, zbytečně zatěžuje alternátor. Vůbec se toho neboj, mám to takto už 3/4 roku a bez problémů, normálně funguje. Se mrkni na náhradní díly a uvidíš, že u aut od 2006 jsou pro ně kratší řemeny Mrk Protože tam prostě a jednoduše ta kladka není už - viz. obrázek Úsměv Už se tu o tom x-krát psalo Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 12:31   Citovat  

von-pivoj napsal:
Vysvětlení je v předchozím příspěvku. Lidi jsou koumáci, vzhledem k tomu, že je použit kratší řemen, není již zapotřebí.

To není o koumáctví lidí - majitelů aut, ale tak to udělala sama Honda , ne že by to vymyslel někdo jen tak Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 14:26   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
To není o koumáctví lidí - majitelů aut, ale tak to udělala sama Honda , ne že by to vymyslel někdo jen tak Velmi šťastný

Jasně, ale tak jsem to nemyslel. Chtěl jsem poukázat na vývoj, že u další generace motoru si inženýři řekli: "hele, když tam dáme kratší řemen tak tam nemusí být tato kladka...." Nebo aspoň já si to tak myslím.
   Návrat  
lullul je teď offline  lullul
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 17:39   Citovat  

Zaujímavé,že na mojej 2007-ke som mal dve kladky cože cože ? ale keď som bol v servise kvôli repasu alternátora tak ju vybrali
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.7.2015 , 21:39   Citovat  

Squixx napsal:

Tu mas link k tomu ako na to a co vsetko potrebujes:

tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 7:47   Citovat  

Pecka Úsměv.. o tom jsem ještě neslyšel Úsměv
Honda rock!
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 10:37   Citovat  

Majlou napsal:
Ahoj mam pro Vas zapeklitou otazku a musim rict ze ten stav me znacne wc a chci aby to fungovalo jak ma.
Nekdo kdo predemnou menil spojku na K24 rv 2004 sedan to wc a po smontovani, kdyz radite z 4 na 5tku tak tam neni "zarazka" pro to aby tvalt nesel zatlacit do pozice pro zpatecku. Proste to neradi tak ciste jak by melo. Nemluve o tom ze z 5tky na 6tku je taky nelehke ji tam trefit... Tusite co tam je spatne? Smutný Je to na tahlech na prevodovce nebo v kulise razeni?

Smutný
   Návrat  
Clymax66 je teď offline  Clymax66
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 13:04   Citovat  

Ahoj vsem, mam na svem Acco najeto 180k. Blizi se mi vymena brzd a rad bych vedel, jake je dobre poridit. Dale mam dotaz ohledne servisu. Alda se mi odstehoval pryc a rad bych dostal typ na nekoho kdo dela dobre a zodpovedne servis Honda aut nekde kolem Prahy 4.
Diky
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 13:07   Citovat  

BTW nevite jestli vyjde novy Accord combi v Evrope? Nekde jsem slysel ze ne. Nechci prechazet y Acco 7g na 8g, protoze 8G ma o hodne mensi kufr a podle toho co stu i neni tak dobre zpracovany. Prechod na Civic Tourer je sestup o jednu tridu nize a to se mi nelibi i kdyz ta 1.6tka jede pekne.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 13:18   Citovat  

Clymax66 napsal:
BTW nevite jestli vyjde novy Accord combi v Evrope? Nekde jsem slysel ze ne. Nechci prechazet y Acco 7g na 8g, protoze 8G ma o hodne mensi kufr a podle toho co stu i neni tak dobre zpracovany. Prechod na Civic Tourer je sestup o jednu tridu nize a to se mi nelibi i kdyz ta 1.6tka jede pekne.

Accord zatím skončil Evropě úplně... Smutný Podle Hondy si máš kopit CR-V.. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 13:28   Citovat  

Clymax66 napsal:
Ahoj vsem, mam na svem Acco najeto 180k. Blizi se mi vymena brzd a rad bych vedel, jake je dobre poridit. Dale mam dotaz ohledne servisu. Alda se mi odstehoval pryc a rad bych dostal typ na nekoho kdo dela dobre a zodpovedne servis Honda aut nekde kolem Prahy 4.
Diky

Pokud máš doma základní nářadí a jsi trochu manuálně zručný, tak to zvládneš sám cca za hodinu sám, pokud nebudeš měnit o kotouče. Zvedneš auto, sundáš kolo, zámečnickou svěrkou stáhneš obložení k disku (sevřeš to s kotoučem), svěrku povolíš. Sundáš zajišťovací pružinu, vyklopíš a vyndáš staré obložení. Zkotroluješ vůle, očistíš dosedací plochy na čelisti, zkotroluješ jestli nejsou zatuhnuté třmeny. Zaklopíš čelist, nasadíš zajišťovací pružinový drát. Pak sešlápneš brzdu (bez nastartovaného motoru), nasadíš hadici na odvzušňovací šroub a s pomocí druhé osoby odvzdušníš brzdový okruh. Pak nahodíš kolo, utřeš pot, to samé uděláš na druhé straně, případně na všech kolech a večer jdeš s širokým úsměvem na pivo pifko
Samozřejmě při této proceduře očistíš kotouč (odstraníš rez, zatřeš obnažené části kotouče a omyješ to benzínem nebo čističem brzd abys tam neměl žádné mastné fleky), při usazování nových brzdných destiček pilníkem nebo na brusce odstraň/sraž hrany aby si obložení lépe sedlo na kotouč. Po výměně, jeď auto projet, trochu to rozjeď a intenzivně zabrzdi aby si to vše hezky sedlo. Pokud ti bude po této výměně trochu vybrovat volant, budeš muset měnit i kotouče.
Práci zdar... OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 13:29   Citovat  

Clymax66 napsal:

Jak již napsal Hellborn, Accord v Evropě skončil poslední generací a novější budou nabízeny pouze v USA a Austrálii. Snad v budoucnu Honda toto rozhodnutí změní.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 14:03   Citovat  

to:von-pivoj
Diky, ale radeji to sverim nekomu kdo to udela, protoze na to zrovna nemam moc casu. Jake kotouce a brzdy doporucujete koupit a kolik to asi tak bude stat?
Diky
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 15:11   Citovat  

Sorry za mierny offtopic

Skôr by som uvítal, keby Honda začala robiť poriadne autá, a nie to čo predvádza posledné roky. Možno posledný civic type R možno označiť za rýdzu Hondu + zopár daľších exotických modelov, avšak posledná A8G ma svojím dizajnom nejako nepresvedčila, ako i motorizácia dtec podľa hodnotení užívateľov žiadna sláva. Motor 2.4i má svoje čaro, ale proste už v tej dobe mu ukázalo chrbát kadejaké TSI (nebavme sa teraz prosím o spoľahlivosti motorov). Okrem toho, dobrá A8G rozhodne lacná nie je, a za tie peniaze sa už dá pozerať niečom technologicky po vyspelejšom.
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 15:23   Citovat  

Majlou napsal:
Smutný
ahoj, co jsem tak pochopil tak ta "zarážka" funguje na rychlosti. tj. pokud stojíš pustí tě to a můžeš dát zpátečku až se rozjedeš tak se to "uzamkne" a můžeš dát max 5-6. tohle samozřejmě závislé na VSS senzoru (rychlostní) který je vpředu, ale ten kdyby byl špatný tak ti nebude ukazovat rychlost. A pak na tohle ovladá selenoid či co to je na mechanizmu řazení. je u toho štekr. Tak po tomto bych šel tohle bych prostříkal a podíval jestli je zapojený či není poškozený kabe.

Viz obrázek

760_499_csupload_29814353.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
760_499_csupload_29814353.jpg, 123.17 kB
   Návrat  
Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 15:26   Citovat  

Dutch napsal:
ahoj, co jsem tak pochopil tak ta "zarážka" funguje na rychlosti. tj. pokud stojíš pustí tě to a můžeš dát zpátečku až se rozjedeš tak se to "uzamkne" a můžeš dát max 5-6. tohle samozřejmě závislé na VSS senzoru (rychlostní) který je vpředu, ale ten kdyby byl špatný tak ti nebude ukazovat rychlost. A pak na tohle ovladá selenoid či co to je na mechanizmu řazení. je u toho štekr. Tak po tomto bych šel tohle bych prostříkal a podíval jestli je zapojený či není poškozený kabe.

Viz obrázek

Super diky moc aspon vim kam se podivat přátele
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 15:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Accord zatím skončil Evropě úplně... Smutný Podle Hondy si máš kopit CR-V.. Velmi šťastný

Podle Hondy si nemá koupit CR-V,podle Hondy CR-V je auto které se alespoň trochu prodává a Accord je propadák. Bohužel v této třídě si lidé radši koupí Superba,Mondeo,Passata a jiné. Hodně je k tomu tlačí i média. I když máme v práci i experty,co třeba mým Accordem opovrhují,protože jejich Octávia 1.9 TDI je o dost lepší auto,je přeci roku výroby 2007 a Accord 2003 pořádnej výtlem ...

von-pivoj napsal:
Jak již napsal Hellborn, Accord v Evropě skončil poslední generací a novější budou nabízeny pouze v USA a Austrálii. Snad v budoucnu Honda toto rozhodnutí změní.

To by musela Honda změnit myšlení lidí Velmi šťastný
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 16:20   Citovat  

Kmóďa napsal:
To by musela Honda změnit myšlení lidí Velmi šťastný

ne, to by Honda musela zmenit svoje chovani na evropskym trhu.( mam pocit ze se tomu rika marketing). Kdyby to bylo na lidech, ktery jsou "blbci" tak by nekupovali kie, mazdy, toyoty a podobny keply z vychodu.....
   Návrat  
kuznec82 je teď offline  kuznec82
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 16:26   Citovat  

Pokud máš doma základní nářadí a jsi trochu manuálně zručný, tak to zvládneš sám cca za hodinu sám, pokud nebudeš měnit o kotouče. Zvedneš auto, sundáš kolo, zámečnickou svěrkou stáhneš obložení k disku (sevřeš to s kotoučem), svěrku povolíš. Sundáš zajišťovací pružinu, vyklopíš a vyndáš staré obložení. Zkotroluješ vůle, očistíš dosedací plochy na čelisti, zkotroluješ jestli nejsou zatuhnuté třmeny. Zaklopíš čelist, nasadíš zajišťovací pružinový drát. Pak sešlápneš brzdu (bez nastartovaného motoru), nasadíš hadici na odvzdušňovací šroub a s pomocí druhé osoby odvzdušníš brzdový okruh. Pak nahodíš kolo, utřeš pot, to samé uděláš na druhé straně, případně na všech kolech a večer jdeš s širokým úsměvem na pivo pifko
Samozřejmě při této proceduře očistíš kotouč (odstraníš rez, zatřeš obnažené části kotouče a omyješ to benzínem nebo čističem brzd abys tam neměl žádné mastné fleky), při usazování nových brzdných destiček pilníkem nebo na brusce odstraň/sraž hrany aby si obložení lépe sedlo na kotouč. Po výměně, jeď auto projet, trochu to rozjeď a intenzivně zabrzdi aby si to vše hezky sedlo. Pokud ti bude po této výměně trochu vybrovat volant, budeš muset měnit i kotou ...

Proboha proč odvzdušňovat?to jsi opsal z jaké příručky na S 105?Desky s kotoučema půl hodinky - jedeš
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 17:12   Citovat  

Co ten typ na nekoho kdo dela servis na Hondy a je nekde z Prahy 4. Alda se mi odstehoval pryc.
   Návrat  
Nabirak je teď offline  Nabirak
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 17:22   Citovat  

Kmóďa napsal:
Octávia 1.9 TDI je o dost lepší auto,je přeci roku výroby 2007 a Accord 2003

To se mě taky jeden kamarad snazi presvedcit. Kdyz jsem mu poslal link, ze Acco 7g je stredni trida, zatimco jeho Octa "nizsi" stredni tak hned zacal ze at reknu kolik mam litru kufru HaHaaa
Az budu potrebovat novou lednicku, tak si priplatim 200kc ale nemusim kvuli tomu jezdit s kombikem cely rok.

Navic dobu kdy 1,9 Tdi byla nova a tento motor opravdu fungovat uz ubehlo dost casu a od te doby jsou vsechny motory ponekud nespolehlive. A o tom, že škodovka ještě v roce 2015 nepochopila, ze lide chteji 6-kvalt ani psat nebudu.
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 17:23   Citovat  

Clymax66 napsal:
Co ten typ na nekoho kdo dela servis na Hondy a je nekde z Prahy 4. Alda se mi odstehoval pryc.

Myslis, ze pres den vsichni jenom sedi u pocitacu a jenom cekaji na to, aby Ti behem 5ti minut mohli odpovedet...?
Co treba wheelman? Ten je tam nekde tim smerem...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 19:06   Citovat  

Chris napsal:
Tu mas link k tomu ako na to a co vsetko potrebujes:

tudy odkaz

No snad to zvládnu sám, kouknu na to Úsměv
Díval jsem se a ta kladka tam je, takže půjde ven..co jsem ale našel je toto na fotce..co to je? Co mi utíká?

20150720_184803[2].jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20150720_184803[2].jpg, 2.57 MB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 186, 187, 188 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď