Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 188 z 486
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 19:41   Citovat  

Majlou napsal:
Super diky moc aspon vim kam se podivat přátele
dej mi pak vědět přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 19:47   Citovat  

Squixx napsal:
No snad to zvládnu sám, kouknu na to Úsměv
Díval jsem se a ta kladka tam je, takže půjde ven..co jsem ale našel je toto na fotce..co to je? Co mi utíká?

Podle žlutého nádechu bych řekl,že utíká médium (obsahuje žluté barvivo) z klimy...
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 21:03   Citovat  

Squixx napsal:
No snad to zvládnu sám, kouknu na to Úsměv
Díval jsem se a ta kladka tam je, takže půjde ven..co jsem ale našel je toto na fotce..co to je? Co mi utíká?

Utíká ti náplň klimy to je UV barvivo. Smutný
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2015 , 21:26  Naposledy upravil Squixx dne 21.7.2015 , 13:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Doprd...takže zas do servisu s tím..
A přitom jsem s tím byl před 2 měs na doplnění a testy a všechno v pohodě..kudma to sakriš může utíkat?!
   Návrat  
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 11:40   Citovat  

kuznec82 napsal:
Pokud máš doma základní nářadí a jsi trochu manuálně zručný, tak to zvládneš sám cca za hodinu sám, pokud nebudeš měnit o kotouče. Zvedneš auto, sundáš kolo, zámečnickou svěrkou stáhneš obložení k disku (sevřeš to s kotoučem), svěrku povolíš. Sundáš zajišťovací pružinu, vyklopíš a vyndáš staré obložení. Zkotroluješ vůle, očistíš dosedací plochy na čelisti, zkotroluješ jestli nejsou zatuhnuté třmeny. Zaklopíš čelist, nasadíš zajišťovací pružinový drát. Pak sešlápneš brzdu (bez nastartovaného motoru), nasadíš hadici na odvzdušňovací šroub a s pomocí druhé osoby odvzdušníš brzdový okruh. Pak nahodíš kolo, utřeš pot, to samé uděláš na druhé straně, případně na všech kolech a večer jdeš s širokým úsměvem na pivo pifko
Samozřejmě při této proceduře očistíš kotouč (odstraníš rez, zatřeš obnažené části kotouče a omyješ to benzínem nebo čističem brzd abys tam neměl žádné mastné fleky), při usazování nových brzdných destiček pilníkem nebo na brusce odstraň/sraž hrany aby si obložení lépe sedlo na kotouč. Po výměně, jeď auto projet, trochu to rozjeď a intenzivně zabrzdi aby si to vše hezky sedlo. Pokud ti bude po této výměně trochu vybrovat volant, budeš muset měnit i kotou ...

Proboha proč odvzdušňovat?to jsi opsal z jaké příručky na S 105?Desky s kotoučema půl hodinky - jedeš

Dělám to preventivně, z pístku tak odstraním množství brzdové kapaliny, které bylo nejvíc namáhané. Ale proti gustu....
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
scream je teď offline  scream
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 15:59   Citovat  

Octavia RS stoji nejakych 26tis accord 2.4 v executive okolo 30 ak dobre pamatam. Asi by som dlho nevahal a zobral RSu Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 16:41   Citovat  

Squixx napsal:
Doprd...takže zas do servisu s tím..
A přitom jsem s tím byl před 2 měs na doplnění a testy a všechno v pohodě..kudma to sakriš může utíkat?!

Podle fotky cladičem kolem dvou tisíc koupíš novej. Tohle je nej aspoň víš kudy to uttíká, někdy nám dá zabrat to najít.
třeba tudy odkaz
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 16:47   Citovat  

miniwop napsal:
Podle fotky cladičem kolem dvou tisíc koupíš novej. Tohle je nej aspoň víš kudy to uttíká, někdy nám dá zabrat to najít.
třeba tudy odkaz

Za to může ten debilní zajíc, kterýho sem sejmul!! Haaaaaaaaj.l! Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 16:49   Citovat  

Squixx napsal:
Za to může ten debilní zajíc, kterýho sem sejmul!! Haaaaaaaaj.l! Velmi šťastný

Tááák to jooo. Úsměv
Mě to taky čeká zatím je jen vysypanej ale drží tak uvidím jak dlouho. kouř
   Návrat  
Clymax66 je teď offline  Clymax66
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 16:59   Citovat  

Omlouvam se, jestli to tu nekde je, ale ja to proste nenasel. Do sveho acco jsem daval Olej Shell Helix Ultra AS 0W-30. Pak jsem jeste videl na forech ze to je spatne a mel by tam byt 5W-30. Nekdo rika ze v tovarne tam davaji CAstrol Edge Diesel 5W-30.
Tak ja uz fakt nevim jestli tam davam spravny olej nebo mam radsi koupit neco jineho.
   Návrat  
beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 21:08   Citovat  

Dotaz, ať to tady dvě hodiny nehledam...potřebuju radu ohledně žárovek do Acca H1 - nemáte někdo zkušenost s LEDkovýma žárovkama? Nebo jinýma, ale aby byly bílé (klasické žárovky mi dost praskají) dík.
   Návrat  
Honďas14 je teď offline  Honďas14
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 21:25   Citovat  

Je to tyčka stabilizátoru? Na nerovnosti mně to sem tam pískne, myslíte že s tím můžu ještě jet na otočku do Brna? cca okolo 120 km, díky za odpověď

tyčka stabiku LP.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
tyčka stabiku LP.jpg, 803.51 kB
   Návrat  
mawerick je teď offline  mawerick
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 21:54   Citovat  

Mam ledky v parkovackach a na spz a jsem spokojeny. Hlavny světlomet jenom klasika měl jsem bíle ale je to na h...

Podivej se do alba, tam je uvidis.

beruska.evuska napsal:
Dotaz, ať to tady dvě hodiny nehledam...potřebuju radu ohledně žárovek do Acca H1 - nemáte někdo zkušenost s LEDkovýma žárovkama? Nebo jinýma, ale aby byly bílé (klasické žárovky mi dost praskají) dík.
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 22:04   Citovat  

Honďas14 napsal:
Je to tyčka stabilizátoru? Na nerovnosti mně to sem tam pískne, myslíte že s tím můžu ještě jet na otočku do Brna? cca okolo 120 km, díky za odpověď

Jj, až budeš objednávat, tak dej pozor, ať objednáš na dobrou stranu ... Jet se s tím dá, ale teprv po výměně jsem poznal, jak umí být auto stabilní Velmi šťastný .
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 22:13   Citovat  

Clymax66 napsal:
Omlouvam se, jestli to tu nekde je, ale ja to proste nenasel. Do sveho acco jsem daval Olej Shell Helix Ultra AS 0W-30. Pak jsem jeste videl na forech ze to je spatne a mel by tam byt 5W-30. Nekdo rika ze v tovarne tam davaji CAstrol Edge Diesel 5W-30.
Tak ja uz fakt nevim jestli tam davam spravny olej nebo mam radsi koupit neco jineho.

Dával jsem ten shell helix ultra 5W40, teď mám koupený mobil ...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 22:55   Citovat  

Honďas14 napsal:

Na poklidný dojezd to je, ale hlavně opatrně v zatáčkách a na rychlost na rovince.... S klidnou nohou to dokodrcáš do servisu, to je oprava tak na 15 minut (když moc i s odřezáváním zarezlého šroubu) jedna strana.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 23:01   Citovat  

beruska.evuska napsal:

Pokud to již od počátku není stavěný na LED, tak se na to vykašli, LED světla mají smysl (dokupovaná) jen u obrysovek, co se týče potkávacích atd... tak to stojí za wc ,světlomet je stavěn na míru konkrétní žárovce (ohnisko, zrcadlo atd) a doposud kvalita náhrad nedosahuje ani na paty klasickým hlogen/xenon žárovkám. Takže se na ledky vykašli, přestaň přemýšlet nad věcema, který by tě do budoucna jen wc když bys je co půl roku reklamoval.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2015 , 23:08   Citovat  

Clymax66 napsal:

to jsi tam lil teda pěknou kravinu, to ti doporučil kdo??? Tak to koukám! Co se týče olej, je tu vlákno jak prase, za prvé zhodnoť, a hlavně uveď, co je to za motor a kolik má nahrkaný. V manuálu máš uvedený nejvhodnější typ oleje pro tvůj motor i s možnou alternativou i s SAE. Pokud máš benzín, tak jdi jedině do klasiky, t.j. plné syntetiky 5W40 nějaké renomované značky, mě pomohlo snížit spotřebu přechod z Castrol 5W40 na Q8-Formula 5W40. Nic světobornýho bych v tom nehledal, pokud s tím nehodláš jezdit na sibiři v době zimy.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 6:32   Citovat  

von-pivoj napsal:
Pokud to již od počátku není stavěný na LED, tak se na to vykašli, LED světla mají smysl (dokupovaná) jen u obrysovek, co se týče potkávacích atd... tak to stojí za wc ,světlomet je stavěn na míru konkrétní žárovce (ohnisko, zrcadlo atd) a doposud kvalita náhrad nedosahuje ani na paty klasickým hlogen/xenon žárovkám. Takže se na ledky vykašli, přestaň přemýšlet nad věcema, který by tě do budoucna jen wc když bys je co půl roku reklamoval.

Jen jsem se ptala, jestli má někdo zkušenost....proto tam zaznělo i jaké jiné klasické žárovky koupit, ale aby nebyly hnusný žlutý to snad ne ...a nepraskaly. Dík
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 7:03   Citovat  

beruska.evuska napsal:
Jen jsem se ptala, jestli má někdo zkušenost....proto tam zaznělo i jaké jiné klasické žárovky koupit, ale aby nebyly hnusný žlutý to snad ne ...a nepraskaly. Dík

Ahoj. Mě se osvědčili Osram SilverStar 2.0. Nejsou teda tak bílé jako třeba NightBreakery, ale taky nejsou tak žluté jako klasické a hlavně výdrž je jinde a nesvítí vůbec špatně. Co taky pomůže prodloužit životnost žárovek je denní svícení.
   Návrat  
Pavel jazz je teď offline  Pavel jazz
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 7:04   Citovat  

beruska.evuska napsal:

Používám GE megalight ultra 120 a zatím drží, pořád svítí moc pěkné a barva v čočce je ucházející
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 7:56  Naposledy upravil Kmóďa dne 22.7.2015 , 12:18, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Honďas14 napsal:

Já teď jezdím úplně bez zadního stabilizátoru,mlátili silentbloky uložení tak jsem to vyndal a objednaval jsem nové a při té příležitosti čistil a natíral. Ono se to auto bez toho nepřevrátí,některý to nemají vůbec a taky jezdí...
   Návrat  
Clymax66 je teď offline  Clymax66
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 8:24   Citovat  

von-pivoj napsal:
to jsi tam lil teda pěknou kravinu, to ti doporučil kdo??? Tak to koukám! Co se týče olej, je tu vlákno jak prase, za prvé zhodnoť, a hlavně uveď, co je to za motor a kolik má nahrkaný. V manuálu máš uvedený nejvhodnější typ oleje pro tvůj motor i s možnou alternativou i s SAE. Pokud máš benzín, tak jdi jedině do klasiky, t.j. plné syntetiky 5W40 nějaké renomované značky, mě pomohlo snížit spotřebu přechod z Castrol 5W40 na Q8-Formula 5W40. Nic světobornýho bych v tom nehledal, pokud s tím nehodláš jezdit na sibiři v době zimy.

Motor jsem psal v nadpisu.2.2iCTDI najeto 180tis,leju tam Shell helix uttra As 0w-30 uz 60tis km, tzn. 3 servisky za sebou, auto jezdi normalne a oproti oleji co jsem tam mel pred tim 5w-30 coz je pry i doporucovany olej je to tissi.ve spotrebe nepozoruju rozdil. Olej mi vyhodil lube match na strankach shellu.Mel by splnovat to co je psane v manualu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 11:09   Citovat  

Děkuji Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 12:07   Citovat  

Clymax66 napsal:
Motor jsem psal v nadpisu.2.2iCTDI najeto 180tis,leju tam Shell helix uttra As 0w-30 uz 60tis km, tzn. 3 servisky za sebou, auto jezdi normalne a oproti oleji co jsem tam mel pred tim 5w-30 coz je pry i doporucovany olej je to tissi.ve spotrebe nepozoruju rozdil. Olej mi vyhodil lube match na strankach shellu.Mel by splnovat to co je psane v manualu.

OK, to jsou velice důležité informace. Každopádně olej ve specifikaci 0W40 nebo 0W30 je naprostý přepych do toho lít v těchto zeměpisných šířkách/délkách, no prostě v evropě. Tento olej je spíše určen do oblastí s hlubokými mrazy, olej si zachovává obdobnou hustotu ve velikém teplotním rozsahu, t.j. při nízkých teplotách je stále řidší než ekvivalent 5Wxx nebo 10Wxx atd, proto je startování s tímto olejem pro motor jednodušší. Každopádně tobě bych doporučil přejít na 5W40 příp.5W30 , je to ekonomicky výhodnější a rozdíl nepoznáš. Pokud teda nemáš hluboko do kapsy. To že je motor po přechodu z 5Wxx na 0Wxx tišší se mi nezdá, spíš bych věřil opaku ale když říkáš...
Shell má velmi dobře zmáknutý marketing ale cenově je nezajímavý, doporučil bych ti zmiňovaný Castrol Magnatech 5W40, ten jsem dával 2 sezóny a byl jsem skoro spokojený, letos jsem tam dal Q8-Formula excel 5W40 a naprostá spokojenost, za slušný peníz výborná kvalita (levnější jak Castrol) a ani po 7 tis. od výměny jsem nedolil ani kapku, při předchozím castrolu jsem každých 5tis. doléval deci oleje.
Každopádně plodnější diskuzi nalezneš tady tudy odkaz je to sice pro motor 2.4vtec ale to není až tak podtsatné.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 12:25   Citovat  

Tak jsem je s 99% úspěšností opět zprovoznil. Vyměnil jsem plynové vzpěry viz foto za nové. Obával jsem se montáže ale odmontovat a namontovat nové bylo docela v pohodě. Vzpěry jsem koupil nějaké polské odtud tudy odkaz jedna vyšla bratru na 450kč, což je docela slušná cena. Jen jsem si je musel objednat emailem, protože stránky jim zrovna 2xkrát nefungují podle představ. Každopádně, rozdíl mezi orig.vzpěrami a těmito byl:
- pístnice byla u náhrady brynýrovaná, origo. tvrdochrom,
- čepy jsou na klíč č.13, origo. klíč č.12
Ihned po namontování odzkoušeno a plně funkční. Na vadných orig. vzpěrách jsem si všiml, že přes závit na zadním konci tlumiče, v kterém je namontován kloub, je mastný flek odkud unikaly olejové výpary, tím vznikla ztráta tlaku.
Při montáži kloubů/čepů jsem použil spec. mazací tuk (MOS), který je stálý i při vysokých teplotách, není kapalný při teplotě 60-70stupňů. Takovýto hic není problém mít u nás na Moravě v létě v autě problém.

210720151680.jpg

210720151680.jpg, 1.17 MB

210720151682.jpg

210720151682.jpg, 804.07 kB

210720151683.jpg

210720151683.jpg, 877.07 kB
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 12:32   Citovat  

a nějaký objednávací kód těch vzpěr bys dohledal?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 13:16   Citovat  

von-pivoj napsal:
OK, to jsou velice důležité informace. Každopádně olej ve specifikaci 0W40 nebo 0W30 je naprostý přepych do toho lít v těchto zeměpisných šířkách/délkách, no prostě v evropě. Tento olej je spíše určen do oblastí s hlubokými mrazy, olej si zachovává obdobnou hustotu ve velikém teplotním rozsahu, t.j. při nízkých teplotách je stále řidší než ekvivalent 5Wxx nebo 10Wxx atd, proto je startování s tímto olejem pro motor jednodušší. Každopádně tobě bych doporučil přejít na 5W40 příp.5W30 , je to ekonomicky výhodnější a rozdíl nepoznáš. Pokud teda nemáš hluboko do kapsy. To že je motor po přechodu z 5Wxx na 0Wxx tišší se mi nezdá, spíš bych věřil opaku ale když říkáš...
Shell má velmi dobře zmáknutý marketing ale cenově je nezajímavý, doporučil bych ti zmiňovaný Castrol Magnatech 5W40, ten jsem dával 2 sezóny a byl jsem skoro spokojený, letos jsem tam dal Q8-Formula excel 5W40 a naprostá spokojenost, za slušný peníz výborná kvalita (levnější jak Castrol) a ani po 7 tis. od výměny jsem nedolil ani kapku, při předchozím castrolu jsem každých 5tis. doléval deci oleje.
Každopádně plodnější diskuzi nalezneš tady tudy odkaz je to sice pro motor 2.4vtec ale to není až tak podtsatné.

Já taky dávám 0W-40, protože K24 má dlouhý zdvih a v zimě, když byly mrazy, tak se motor docela trápil, než se otočil...

P.S. Do Swifta mi taky nalili předepsaný 0W-20... Se stydím
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 13:41   Citovat  

Mara008 napsal:
Jj, až budeš objednávat, tak dej pozor, ať objednáš na dobrou stranu ... Jet se s tím dá, ale teprv po výměně jsem poznal, jak umí být auto stabilní Velmi šťastný .

Díky, hned příští týden se na to vrhnu. Občas potřebuji aby den měl aspoň 40 hodin Velmi šťastný z kama si to objednával?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.7.2015 , 13:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já teď jezdím úplně bez zadního stabilizátoru,mlátili silentbloky uložení tak jsem to vyndal a objednaval jsem nové a při té příležitosti čistil a natíral. Ono se to auto bez toho nepřevrátí,některý to nemají vůbec a taky jezdí...

Díky za odpověď, jste skvělí Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina