Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 193 z 486
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 6.8.2015 , 20:24   Citovat  

Stepa napsal:
von-pivoj: Myslím, že to je přitažené za vlasy. To chceš říct, že když pojede ve 4 s plným kufrem na dovolenou, tak oddělá auto? 450kg není tolik. Jestli s tím neprasil/nevymetal díry, tak to autu nemůže ublížit.

Je to trochu nadsazené ale.....čistě teoret. budeš mít v autě 4 lidi po 80kg, každý z nich bude mít zavazadlo o 32kg. Suma sumárum to bude 448kg, aby se nám to lépe porovnávalo s oněmi 450kg betonových desek. Hlavní rozdíl je v zatížení jednotlivých náprav. U případu s lidmi a jejich zavazadly je celková hmotnost rozložena optimálně mezi 4 nápravy, v případě beton, desek, které jsou v kufru, je drtivá většina hmotnosti na zadních nápravách. Toť rozdíl.... je to dobrý a pokud byly pružiny už po letech dost unavený, mohla to být poslední kapka.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 6.8.2015 , 20:29   Citovat  

Squixx napsal:
Sakra! Problém je, že kotouče jsem nekupoval, ale kamoš, od kterýho jsem to kupoval..no snad to bude mít..uvidíme.
Pak si má člověk koupit něco kvalitního! Doprd.. naštvanej

Na kotouče by měla být standardní záruka 2 roky, jen doufej, že najde papíry. Občas pomůže stočení kotoučů na soustruhu, ale musí to dělat člověk, co tomu rozumí a ne žádný Lojza z HorníDolní, co si tuní na zahradě za chlívkem traktor na vyvážení hnoje. Po stočení kotouče musíš opatrně zajíždět, nesmíš jím dát velkou zátěž než si sedne obložení, což byl možná důvod proč se ti pokroutily ty nový.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
Nový příspěvekZaslal: 6.8.2015 , 20:42   Citovat  

von-pivoj napsal:
Je to trochu nadsazené ale.....čistě teoret. budeš mít v autě 4 lidi po 80kg, každý z nich bude mít zavazadlo o 32kg. Suma sumárum to bude 448kg, aby se nám to lépe porovnávalo s oněmi 450kg betonových desek. Hlavní rozdíl je v zatížení jednotlivých náprav. U případu s lidmi a jejich zavazadly je celková hmotnost rozložena optimálně mezi 4 nápravy, v případě beton, desek, které jsou v kufru, je drtivá většina hmotnosti na zadních nápravách. Toť rozdíl.... je to dobrý a pokud byly pružiny už po letech dost unavený, mohla to být poslední kapka.

Bude to tak, jak říkáš. Auto má 160tis km a pružiny i tlumiče jsou původní. Přesně tohle mi dnes řekl i mechanik - problém je v tom, že jsem to měl v kufru (i když rovnoměrně). Měl jsem sklopit zadní sedadla a snažit se to rozprostřít po celém autě. Ten kufr je dost za zadní nápravou, takže to zatížení už bylo přílišný. Vizuální kontrolou podvozku ale nezjistil nic divného. Cítím to jen já při jízdě, sedí to prostě o něco hůř a a nejvíc je to znát na nerovnostech, kde to odskakuje a cítím každý kamínek. Na 100% silnici je rozdíl v zatáčkách minimální. Cestou pro ten beton jsem jel ještě nezatížen trochu ostřeji a poprvé po celkem špatné silnici, kde mi několikrát po odskočení muselo zasáhnout VSA, holt daň za to, že jsem chtěl zjistit, co si to vše ještě nechá líbit. Teď můžu šetřit na nový podvozek Úsměv

K té škrtající zpátečce jsem se dozvěděl, že spojka je těsně před smrtí a už pořádně nevystavuje. Je to cítít při řazení u omezovače, kde musím použít více síly, jednička také trochu při rozjezdu pocukává a hlavně začala škrtat ta zpátečka. Hezky se mi to sešlo Úsměv Ale zase jde o běžný servis, který udělám a budu mít na dalších 200tis km klid. OK Beru to sportovně Honda
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 6.8.2015 , 21:03   Citovat  

Střelec napsal:
Bude to tak, jak říkáš. Auto má 160tis km a pružiny i tlumiče jsou původní. Přesně tohle mi dnes řekl i mechanik - problém je v tom, že jsem to měl v kufru (i když rovnoměrně). Měl jsem sklopit zadní sedadla a snažit se to rozprostřít po celém autě. Ten kufr je dost za zadní nápravou, takže to zatížení už bylo přílišný. Vizuální kontrolou podvozku ale nezjistil nic divného. Cítím to jen já při jízdě, sedí to prostě o něco hůř a a nejvíc je to znát na nerovnostech, kde to odskakuje a cítím každý kamínek. Na 100% silnici je rozdíl v zatáčkách minimální. Cestou pro ten beton jsem jel ještě nezatížen trochu ostřeji a poprvé po celkem špatné silnici, kde mi několikrát po odskočení muselo zasáhnout VSA, holt daň za to, že jsem chtěl zjistit, co si to vše ještě nechá líbit. Teď můžu šetřit na nový podvozek Úsměv

K Velmi šťastný té škrtající zpátečce jsem se dozvěděl, že spojka je těsně před smrtí a už pořádně nevystavuje. Je to cítít při řazení u omezovače, kde musím použít více síly, jednička také trochu při rozjezdu pocukává a hlavně začala škrtat ta zpátečka. Hezky se mi to sešlo Úsměv Ale zase jde o běžný servis, který udělám a budu mít na dalších 200tis km klid. OK Beru to sportovně Honda

Zkoušel si seřídit ten pedál spojky? Už ses na to ptal v tomhle téma, strana 184, příspěvek ze 7.7.2015 ve 22:42
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 8:39   Citovat  

Kmóďa napsal:
Zkoušel si seřídit ten pedál spojky? Už ses na to ptal v tomhle téma, strana 184, příspěvek ze 7.7.2015 ve 22:42

jj, zkoušel jak jsem mu o tom řekl, ale bez výsledku.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 10:15   Citovat  

Bez výsledku? To je dost divný. Já když zmenšil vůli pedálu,tak spojka začala rozpinat o dost dřív,před zásahem rozepnula skoro až na podlaze a při malinkém povolení už se auto rozjíždělo,teď zabírá skoro v půlce...
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 12:59   Citovat  

reznicek9 napsal:
Mě říkal dvorní mistr obrábeč, že litina z který se dělá kotouč, při tom výrobním tempu nestačí vyzrát a když se dají čerstvé kotouče na auto tak se vlivem namáhání kroutí z důvodu nedosažení požadovaných vlastností toho materiálu. Co se mi u ATE osvedčilo je opatrně zajet, pak jim dát trochu zátež a když začnou klepat tak srovnat na soustruh a potom by měl být klid ...

Přesně tak, je to problém všech výrobců. Kotouč odlijí z formy a po zchládnutí jeh hned šupnou do automatu, kde jej stočí na požadovaná rozměr, pak rychlá kontrola a šup s ním do lázně a do krabice. Po odlití by měl kotouč regulovaně chládnout v peci, velice pomalu/pozvolnu aby nedocházelo k vnitřnímu pnutí, ale je to příliš zdlouhavý proces a tak se to urychluje všemožnýma kličkama. Kdybyste jen viděli, jak ve škodovce dělají bloky motorů, tak byste jen krotili hlavami a motory 1.4 a 1.2 (bez rozdílu jestli je to TSI nebo FSI/TFSI/TDI) byste v autě nechtěli. Nemohu tvrdit, že jiní výrobci nemají obdobné postupy, ale toto je jedna z věcí, která mne vždy odrazovala od koupě škody.
   Návrat  
Squixx je teď offline  Squixx
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 14:52   Citovat  

Jenže když je nechám stočit, tak přijdu o záruku..půjde to vidět..
Záručák mám, jsou ještě v záruce..no nevím, co s tím..řekl bych, že byly zajety v pohodě, on taky nebyl blbej a věděl, jak nový brzdy zajet..
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 16:55   Citovat  

dosedací plochu na náboji máš čistou? jaka je házivost náboje? pokud má nějakou házivost náboj nechat stočit na autě nebo nový náboj Velmi šťastný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 17:35   Citovat  

Squixx napsal:
Jenže když je nechám stočit, tak přijdu o záruku..půjde to vidět..
Záručák mám, jsou ještě v záruce..no nevím, co s tím..řekl bych, že byly zajety v pohodě, on taky nebyl blbej a věděl, jak nový brzdy zajet..

Začal bych změřením házivosti kotouče na autě a i náboje samotnýho bez kotouče ...
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 20:45   Citovat  

Na co vyjdou origo tlumiče s pružinama na tourera? A snížené sportovní? Umí tu někdo na klubu slevy? Na Audi se dal sehnat kompletní sportovní podvozek do 10tis. Dá se i tady?

A ještě dotaz. Taky se vám stává, že se vám špiní čelní okno zevnitř? Utřu ho a za pár dnů se to opakuje. Vidím tam jakoby trasy po stékání vody. Předpokládám, že je to díky klimatizaci. Dá se s tím něco dělat?
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 7.8.2015 , 23:40   Citovat  

Střelec napsal:
Na co vyjdou origo tlumiče s pružinama na tourera? A snížené sportovní? Umí tu někdo na klubu slevy? Na Audi se dal sehnat kompletní sportovní podvozek do 10tis. Dá se i tady?

A ještě dotaz. Taky se vám stává, že se vám špiní čelní okno zevnitř? Utřu ho a za pár dnů se to opakuje. Vidím tam jakoby trasy po stékání vody. Předpokládám, že je to díky klimatizaci. Dá se s tím něco dělat?

Oficiálny športový podvozok Showa pre A7G stojí cca 25 tisíc bez montáže. Ostatné podvozky sa podľa toho čo som pozeral pohybujú v podobných cenách.
Brat ho má na tourerovy, príjemne to sedí a na OEM R16 to je komfortné. Išiel by som však do R17, myslím že na tých R16 to stále úplne nie je ono Úsměv
Mám pocit že za 10 tisíc podvozok na Accord na 99% nezoženieš - ak áno, tak budeš meni´t každý rok Velmi šťastný. Za cca 6 tisíc sú športové pružiny Eibach, potrebuješ šak k nim minimálne nové tlmiče (nemusia byť športové, ale kvôli zníženiu musia byť nové).
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 8.8.2015 , 7:02   Citovat  

DworiBak napsal:
dosedací plochu na náboji máš čistou? jaka je házivost náboje? pokud má nějakou házivost náboj nechat stočit na autě nebo nový náboj Velmi šťastný

Kdyby to byl náboj, tak se mu to projeví ihned po výměně kotoučů, On však píše, že problémy má až po cca 5tis po výměně.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 8.8.2015 , 7:10   Citovat  

Střelec napsal:

Známý (má Acco 7G poface sedan) jej cca před 2 měsíci demontoval, a nechal instalovat sériový. Jižní Morava v těchto měsících připomíná spíš tankodrom a naše vesnice je kvůli probíhající stavbě kanalizace v katastrofálním stavu. To jen na vysvětlenou, proč se rozhodl dát to z vozu pryč. Nevím, jestli to pasuje i na tourera ale můžu se ti zeptat, na cenu a hlavně co to je a v jakém to je stavu.
Teď k tomu oknu, v jakém stavu máš kabinový filtr? Velkou měrou se na špinění skla podílí jízda s otevřenými okny a pak když máš sepnutý vnitřní okruh. Ventilátor nasává vzduch od podlahy, a pokud tam máš nepořádek, žene jej na okno.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 8.8.2015 , 9:53   Citovat  

von-pivoj napsal:
Známý (má Acco 7G poface sedan) jej cca před 2 měsíci demontoval, a nechal instalovat sériový. Jižní Morava v těchto měsících připomíná spíš tankodrom a naše vesnice je kvůli probíhající stavbě kanalizace v katastrofálním stavu. To jen na vysvětlenou, proč se rozhodl dát to z vozu pryč. Nevím, jestli to pasuje i na tourera ale můžu se ti zeptat, na cenu a hlavně co to je a v jakém to je stavu.
Teď k tomu oknu, v jakém stavu máš kabinový filtr? Velkou měrou se na špinění skla podílí jízda s otevřenými okny a pak když máš sepnutý vnitřní okruh. Ventilátor nasává vzduch od podlahy, a pokud tam máš nepořádek, žene jej na okno.

Ja mam komplet Koni a myslim ze od serie ktera je sama o sobe tuha neni zas tak daleko ,kolikkrat dulezitejsi je vyska pneu ..
jinak az ho budu menit uvazuji o air ride ,protoze mne osobne vadi vysoky auto jako koza a nechat sport pruziny a dat origo tlumice ,nevim nevim..
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 8.8.2015 , 11:17   Citovat  

von-pivoj napsal:

Určitě se zeptej, díky OK

Na ten filtr se podívám, já ho zatím neměnil, takže vzhledem k (ne)údržbě předchozího majitele předpokládám, že bude ještě původní. Okna skoro vůbec neotvírám, jen po nastoupení do rozpáleného auta a rozjetí je stáhnu, abych vyvětral horký vzduch a tak do 30 vteřin je zase zavírám. Jezdím se stále zaplou AC, vyjímečně jí na chvilku odstavím, když chci předjet a mít k dispozici plný výkon. Chtělo by to tlačítko AC přímo na volantu VTEC Vnitřní okruh mi v těhle teplotách spíná velmi často a to i když dám teplotu na 28c. Jsou prostě extrémy.
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 9.8.2015 , 20:25   Citovat  

Jak je na tom s kvalitou tlumičů a pružin Kayaba? Nezměnilo se něco od minulých dob? Vím, že jsem je měl kdysi na 5G a i po 50.000 km byly pořád super, dokonce na nich kámoš potom jezdil ještě 3 roky a jelo to jako po kolejích.

Proč se ptám? Na MJAuto jsem je našel komplet předek+zadek včetně pružin za 14.000,-, což mi přijde luxusní. Jelikož financí teď není nazbyt, tak přemýšlím, že zatím prubnu jen zadek, který dostal největší čočku. Dlouho se současným stavem jezdit nevydržím, když vím, jak se to chovalo předtím. Teď kroutím volantem při zatáčení jako blázen a stejně to jde hned do smyku a pískají gumy... Smutný Prostě zadek KO.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 10:22   Citovat  

Nemáte nikto záujem o Eibach na A7G sedan? Mám doma fungel nové z nemecka, uvažujem že ich predám, sú ešte nerozbalené. Dôvod je, že som kúpil 17" kolesá a myslím že pri tomto obutí už ich nebude treba.

Dík
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 10:37   Citovat  

Střelec napsal:
Jak je na tom s kvalitou tlumičů a pružin Kayaba? Nezměnilo se něco od minulých dob? Vím, že jsem je měl kdysi na 5G a i po 50.000 km byly pořád super, dokonce na nich kámoš potom jezdil ještě 3 roky a jelo to jako po kolejích.

Proč se ptám? Na MJAuto jsem je našel komplet předek+zadek včetně pružin za 14.000,-, což mi přijde luxusní. Jelikož financí teď není nazbyt, tak přemýšlím, že zatím prubnu jen zadek, který dostal největší čočku. Dlouho se současným stavem jezdit nevydržím, když vím, jak se to chovalo předtím. Teď kroutím volantem při zatáčení jako blázen a stejně to jde hned do smyku a pískají gumy... Smutný Prostě zadek KO.

Někdo tvrdí, že šli s kvalitou dolu, ale myslim, že jsou to jen neurčité dohady, montuju je pravidelně a není problém, na Hondách zvladají i 200t km, ale nexperimentuj s druhem - kup KYB EXCEL-G (plynokapalina seriové nastavení) a pružiny K-Flex Úsměv
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 10:40   Citovat  

markos napsal:
Nemáte nikto záujem o Eibach na A7G sedan? Mám doma fungel nové z nemecka, uvažujem že ich predám, sú ešte nerozbalené. Dôvod je, že som kúpil 17" kolesá a myslím že pri tomto obutí už ich nebude treba.

Dík

prosim te jaka byla cena a jaka by byla pro nas Úsměv
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 10:48   Citovat  

reznicek9 napsal:
Někdo tvrdí, že šli s kvalitou dolu, ale myslim, že jsou to jen neurčité dohady, montuju je pravidelně a není problém, na Hondách zvladají i 200t km, ale nexperimentuj s druhem - kup KYB EXCEL-G (plynokapalina seriové nastavení) a pružiny K-Flex Úsměv

Přesně ty bych dal. Umí někdo ještě nějakou lepší cenu? Mi neříkejte, že když to na webu prodávají za 14 koncákům, že to někdo z klubu nesežene levnějc? Mrk
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 11:25   Citovat  

[quote="markos"]Nemáte nikto záujem o Eibach na A7G sedan? Mám doma fungel nové z nemecka, uvažujem že ich predám, sú ešte nerozbalené. Dôvod je, že som kúpil 17" kolesá a myslím že pri tomto obutí už ich nebude treba.

Dík[/quote]

Jezdím eibach na origo 17" a nemuzu si to vynachvalit VTEC
   Návrat  
tonyR1 je teď offline  tonyR1
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 12:00   Citovat  

Nema někdo motorek dveří spolujezdce? Přestal mi na dalku otvirat. R.v 05
   Návrat  
tonyR1 je teď offline  tonyR1
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 12:01   Citovat  

Nema někdo motorek dveří spolujezdce? Přestal mi na dalku otvirat. R.v 05
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 12:44   Citovat  

Střelec napsal:

S KAYABA nemám osobní zkušenost, ale co jsem slyšel tak jsou kvalitou na tom hodně dobře. V ČR je vyrábí firma KYB (KMCZ), ale nevím, zda lze od nich napřímo nakupovat. Tady je odkaz na jednoho prodejce, ceny má docela ucházející ceny tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 12:59   Citovat  

Střelec napsal:
Přesně ty bych dal. Umí někdo ještě nějakou lepší cenu? Mi neříkejte, že když to na webu prodávají za 14 koncákům, že to někdo z klubu nesežene levnějc? Mrk

Na ebay som tú kombináciu čo ti tu doporučili vyskladal za 11 500 + doprava. JE však na zváženie, či to risknúť pre prípadnú reklamáciu.
   Návrat  
3 háčka
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 13:46   Citovat  

von-pivoj napsal:
S KAYABA nemám osobní zkušenost, ale co jsem slyšel tak jsou kvalitou na tom hodně dobře. V ČR je vyrábí firma KYB (KMCZ), ale nevím, zda lze od nich napřímo nakupovat. Tady je odkaz na jednoho prodejce, ceny má docela ucházející ceny tudy odkaz

OK Asi do nich půjdu. Ty ceny jsou ale o 30-50% nad MJAuto (předek 2100 vs 2800, zadek 1500 vs 2200) Úsměv
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 14:15   Citovat  

To Střelec: Přední + zadní tlumiče Kayaba Excel-G včetně pružin na předek i zadek rovněž Kayaba K-Flex se dají pořídit pod 10 tisíc Kč. Pokud chceš můžu ti poslat odkaz, kde koupit.
   Návrat  
PeterAccord je teď offline  PeterAccord
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 15:31   Citovat  

Najlacnejší eshop o ktorom viem je "autorozvody" .
Tam majú tieto tlmiče za cenu 1 542.37 CZK s DPH ( predok) a 1 423.60 CZK s DPH (zadok). Lenže v poznámke je napísane "pro auta bez xenonovych svetel" takže neviem čo to má znamenať pretože diely sú to rovnaké ako na stránkách mjauto a kayba-tmlumice - objednávacie kódy (341330 resp. 341369) .
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Nový příspěvekZaslal: 10.8.2015 , 17:59   Citovat  

PeterAccord napsal:
Najlacnejší eshop o ktorom viem je "autorozvody" .
Tam majú tieto tlmiče za cenu 1 542.37 CZK s DPH ( predok) a 1 423.60 CZK s DPH (zadok). Lenže v poznámke je napísane "pro auta bez xenonovych svetel" takže neviem čo to má znamenať pretože diely sú to rovnaké ako na stránkách mjauto a kayba-tmlumice - objednávacie kódy (341330 resp. 341369) .

S nejvetsi pravdepodobnosti tam bude chybet drzak senzoru naklapeni svetel (nebo neco podobneho, ted presne nevim). Par lidi to tu uz resilo - urizne se ze stareho a priboduje na novy...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 192, 193, 194 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina