Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 197 z 486
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.8.2015 , 22:49   Citovat  

von-pivoj napsal:
...Bádal jsem až jsem dobádal. Na zadní straně, kde vyčnívá ona hřídelka, je gufero. To netěsnilo, nevím, kdo a proč a ani kdy (jestli je to tak originál) bylo gufero nasazeno obráceně, t.j.Vnitřní strana s pružinou O-kroužku byla na vnější straně čidla. Pružina se vlivem působení agres.prostředí unavila a netěsnila kolem otočné hřídele...

Hezky napsané,taky jsem si tím prošel,jen přední snímač jsem měl dobrý a zadní KO. Ale takovýhle report bych dělat nechtěl,klobouk dolů. Jen jedna připomínka,nevím jak jsi na tom technicky,čím se živíš,ale měl bych jednu připomínku a možná i upozornění pro tebe.To gufero,které si myslíš že bylo obráceně,bylo dobře,takto se montuje gufero proti vodě,aby voda nešla dovnitř,jestli dobře vidím,dal si právě ty to nové obráceně,tak jako si ho dal,se dává gufero třeba na převodovky,aby olej nevytékal zevnitř ven,kapalina vždy proti břitu,ze strany pružinky...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
von-pivoj je teď offline  von-pivoj
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 13:02   Citovat  

Kmóďa napsal:
Hezky napsané,taky jsem si tím prošel,jen přední snímač jsem měl dobrý a zadní KO. Ale takovýhle report bych dělat nechtěl,klobouk dolů. Jen jedna připomínka,nevím jak jsi na tom technicky,čím se živíš,ale měl bych jednu připomínku a možná i upozornění pro tebe.To gufero,které si myslíš že bylo obráceně,bylo dobře,takto se montuje gufero proti vodě,aby voda nešla dovnitř,jestli dobře vidím,dal si právě ty to nové obráceně,tak jako si ho dal,se dává gufero třeba na převodovky,aby olej nevytékal zevnitř ven,kapalina vždy proti břitu,ze strany pružinky...

Nazdar, zajímavá poznámka. Myslím, že technicky jsem na tom docela obstojně. Nejsem sice strojní inženýr (pár jsem jich potkal , ale byli to hrozní ocasi, kteří ve skutečnosti věděli P.R.D a k tomu 0=zkušeností). V základu jsem elektrotechnik. Když jsem koukal na technické specifikace gufer a jejich výkresy, tak mi přišlo lepší jej dát stejně jako je tomu u převodovek. Z logiky věci mi stále vycházelo líp, když bude pružinový O-kroužek schován v prostoru bez přístupu vlhkosti a navíc chráněn mastným, oceli neagresivním prostředím. Navíc gufero není namáháno tlakem plynů, jako je tomu u převodovek, proto si myslím, že vydrží v této pozici mnohonásobně déle, jak při předchozí instalaci.
Ale jinak dobrá poznámka.
Dnes jsem snímač namontoval, zapnul zapalování a zapnul světla..... OK světla se zvedla.
Není tedy nutný reset nějaké jednotky, případně návštěva v Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 13:10   Citovat  

von-pivoj napsal:
Zdravím všechny Hondaře a přeji všem aby se jim závady vyhýbaly. Nicméně, každý se občas setká s nějakou tou závadou, pochybuji, že je mezi námi majitel vozu, který řeší maximálně rozlité kafe v interiéru nebo pokálenou kapotu a čelní sklo od těch teroristických opeřenců. Přeci jen máme vozy, které včera nebo v nedávné době nesjely z výrobních linek. U mého vozu jsem si nedávno všiml, že mi přední světlomety svítí cca 3 metry do země, tudíž cestování v noci a za provozu, kdy nelze použít dálkové světlo, se stalo docela adrenalinovým svezením. Proto jsem, mnozí to zde již zaznamenali, nejprve hledal potřebné informace. Hledání nebylo zrovna 2x jednoduché, přesto dost potřehů jsem našel v tomto vlákně a tak jsem začal tušit, kde zakopaný pes je.
Vozy vybavené xenonovými výbojkami mají v základě automatickou regulaci sklonu aby se zamezilo oslňování protijedoucích řidičů. Škoda jen, že toto si neuvědomují mnozí tuneři a tuzeři (to jsou ti hloupí a arogantní tuneři) a na vozy, jejichž světlomety nejsou konstruovány pro tyto výbojky, je přesto montují a myslí si jak jsou moc « COOL », hlavně že to svítí jak kráva a oni vidí skoro skrz zeď. To že protijedoucí řidič je v tu chvíli zcela oslepen a mihnou se mu v hlavě 2 věci:
1. co je to za blbce!!
2. mám jít za světlem na konci tunelu?!
To tito borci neřeší. Kdo to ale řeší jsou potom pojišťovny a nerudní policisté. Už jsou pryč doby, kdy u policie (myslím státní) dělal kdejaký traktorista se základním vděláním ale s tatínkem s konexema, a tak tyto úpravi lehce poznají. Hlavně pak čeští Simíři na dálnicích. To jen taková malá odbočka od mého problému abych se vykecal.
Zpět k problému. Takže automatická regulace sklonu xenonových světel je ovládaná řídící jednotkou (tu jsem ještě nenašel), která mne prozatím nezajímá. Tato vyhodnocovací jednotka reguluje sklon na základě zatížení vozu. Zatížení vozu se bere od zatížení přední a zadní nápravy, z toho tedy plyne že jsou na voze minimálně 2 čidla zatížení náprav (je rozdíl mít kufr zatížený 250kg a nebo mít prázdný kufr ale mět ve voze spolucestující se součtem hmotnosti 250kg, případně kombinace obou předchozích). Čidlo je tvořeno tělem, otočnou hřídelí s palcem a krytem s odporovou dráhou a nějakýma serepetičkama, které není radno postrácet. Hřídel, která je spojena s nápravou/tlumičem je otočná v rozsahu cca 250*-270*. Na hřídeli je upevněn izolovaný nosič/palec na kterém jsou 2 jazýčky (defacto je to klema), které přiléhají k odporové dráze na krytu snímače. Snímač pracuje na principu kvazipotenciometrického vyhodnocování, tzn na výstupu jsou 2 hodnoty odporu nižší+vyšší. Odporová dráha by měla mít rozsah odporu mezi 1.5kOHM až 4.5kOHM. Odporové dráhy jsou spojeny přes kontaktní pružiny se zalitými plochami v těle snímače. Tyto zalité kontaktní plochy pružin jsou spojeny s výstupními kontakty v konektoru. Hodnoty odporů tedy měřte mezi krajním a středovým pinem (střed. Pin je defacto COM).
První čidlo je na levé přední nápravě, je připevněno k podběhu kola a přes kloubové táhlo je spojeno s úchytem na tlumiči. Po demontáži tohoto snímače a jeho rozebrání a vyčištění jsem uznal že je v naprostém pořádku. Pružinky OK, palec s kontakty taky OK. Odporová dráha OK. Hodnoty odporů OK. Takže vyčistit, namazat a namontovat. Na odporovou dráhu nedávejte mazací tuky, jsou v drtivé většině nevodivé. Odporovou dráhu očištěte kontaktním sprejem případně WD, to samé použijte na kontakty pružinek a samotné pružinky. Klouby táhla a hřídel jsem promazal mazacím tukem. Tuk jsem pomocí injekční stříkačky a jehly (průměr 1.2mm) vpravil pod prachovku.
Po zpětné montáži jsem se vrhnul na zadní čidlo. To se nachází na levé zadní nápravě. Je úplně stejné jako to přední, jen je jiné táhlo a konzole upevnění k podběhu. Tady už jsem tušil problém, Konektor nešel skoro sundat, po úspěšné demontáži (sakra, to jsem se zapotil) jsem snímač změřil. Naměřil jsem h*vno, resp nekonečný odpor mezi jednotlivými piny (1 - 2, 2 – 3), proto jsem jej rozdělal. Hřídel byla zatuhnutá (netěsnící gufero), 2 kontaktní pružiny byly zaoxidované a stlačeny tak, že se krytu s odporovou dráhou nedotýkaly, kontakty na palci hřídele byly taktéž zaoxidované, navíc se při manipulaci se snímačem obě ulomily. Sakra den/BAD DAY. Příčina ? Bádal jsem až jsem dobádal. Na zadní straně, kde vyčnívá ona hřídelka, je gufero. To netěsnilo, nevím, kdo a proč a ani kdy (jestli je to tak originál) bylo gufero nasazeno obráceně, t.j.Vnitřní strana s pružinou O-kroužku byla na vnější straně čidla. Pružina se vlivem působení agres.prostředí unavila a netěsnila kolem otočné hřídele. Proto jsem ji demontoval, cca 3 hodiny kroucení mi zabralo, než jsem rozhýbal zatuhlou hřídel, opět jsem použil WD, ale lze s úspěchem použit petrolej nebo naftu (zatéká do velmi tenkých spárů a praskli a je vodě-odpudivá). Po rozhýbání jsem tam kápl trochu převodového oleje co mi zůstal. Ulomené kontakty se mi podařilo najít a doma pomocí mikropájky napájet zpět, bohužel při pájení (vlivem teploty pájení) mi povolilo upevnění tohoto kontaktu na izolátoru palce, a pájené kontakty nevykazovaly takovou pevnost v ohybu jak bych si představoval. Proto jsem spodek kontaktu (každý kontakt) vyztužil napájením velmi tenkých měděných vlasců. Tím se samořejmně ještě více zhoršilo upevnění kontaktu na palci, proto jsem palec důkladně očistil/odmastil technickým benzínem a kontakt jsem k palci přilepil tavnou pistolí, resp.přilepil lepidlem z tavné pistole. Pokud někdo příjde o tyto kontakty, lze použít s trochou umu i kontakty z malých stejnosměrných motorů (bývají v dětských hračkách atd..) já mám v rezervě kontakty z motorku ze zastřihovače chlupů.......
Co se týče pružinek, očistil jsem je, zbavil oxidace a trochu natáhl, po vložení do nálitku v pouzdře snímače jsem je měřil, zda je kontakt vodivý. Ten, kdo přijde o tyto pružinky má možnost vytvořit si nové z tenkého měděného drátu (průřez vodiče 0.5 qmm/ resp. mm2, silnější ne), který navine na šroubovák patřičného průměru. Až bude mít odpovídající délku zastřihne vytvořenou pružinu a musíte dosedací plochy zbrousit tak aby na nich nebyl ostrý hrot (vznikne po střihu drátu) nebo hrana, hrozilo by poškození dosedací plochy odporové dráhy a vše by bylo v kýbli. Nepoužívejte pružinky z propisek atd.jsou vyrobeny z uhlíkaté oceli a materiál sám má poměrně velký odpor, takže výsledek by stál za P-R-D.
Zpět k hřídeli, takže hřídel je opět otočná, ze strany gufera jsem ji namazal mazacím tukem (nedávejte ho tam moc, nepůjde nasadit gufero) a nasadil gufero (jen pro zajímavost má rozměr 10-21-5 a stojí cca 19kč) to je na výšku trochu menší jak originál. Vzhledem k tomu, že jsem měl zarezlé šrouby krytu(s odporovými drahami) tak jsem 2 utrhl a musel je odvrtat. Pak jsem použil druhé, ale ještě před zašroubování jsem díry vyplnil mazacím tukem aby byl závit chráněn před vlivy vlhkosti. Takže čidlo opraveno !!! Je to tam.
Pro domácí kutili, co se do něčeho podobného budou pouštět, tak doporučuji při zpětné montáži (hlavně dílů na podvozek) pořádně očistit závity od nečistoty a promazat nějakým spec. mazacím tukem (speciálním mám na mysli takové, které dlouhodobě nevysychají a jsou odolné vůči kyselinám a vyšším teplotám) např MOS (měděná mazací pasta). V budoucnu vám to ušetří mnoho práce a nervů.
Táhlo jsem promazal podle předchozího postupu, pod prachovky kloubů jsem natlačil mazací tuk.

Pro úplnost přidávám sérii fotek.
A pro zajímavost, stejné čidlo je použito u Lexusu RX300, Toyotě Prius, Mazdě 6 a na vozidlech Land-Rover. Na E-bay lze nové sehnat za cca 60dolarů, výrobce Dorman 924-755.

Dnes, po 2 dnech od opravy, jsem snímač namontoval, zapnul klíček do polohy II a zapnul světla. Chod motorků mi prozradil, že se něco děje a při pohledu na zvedající se světelný lem, který se promítal na protější stěně mi vytvořil úsměv na mém Xichtu a navodil pocit "zadostiučinění" nad vykonanou prací. je to dobrý Takže není nutný žádný reset něčeho/řídící jednotky světlometů.
Celkově tedy oprava vyšla na 20kč a bez nutnosti návštěvy servisu.
Tento postup jsem dal i do sekce "Jak na to".
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 14:03   Citovat  

von-pivoj napsal:
Nazdar, zajímavá poznámka. Myslím, že technicky jsem na tom docela obstojně. Nejsem sice strojní inženýr (pár jsem jich potkal , ale byli to hrozní ocasi, kteří ve skutečnosti věděli P.R.D a k tomu 0=zkušeností). V základu jsem elektrotechnik. Když jsem koukal na technické specifikace gufer a jejich výkresy, tak mi přišlo lepší jej dát stejně jako je tomu u převodovek. Z logiky věci mi stále vycházelo líp, když bude pružinový O-kroužek schován v prostoru bez přístupu vlhkosti a navíc chráněn mastným, oceli neagresivním prostředím. Navíc gufero není namáháno tlakem plynů, jako je tomu u převodovek, proto si myslím, že vydrží v této pozici mnohonásobně déle, jak při předchozí instalaci.
Ale jinak dobrá poznámka.
Dnes jsem snímač namontoval, zapnul zapalování a zapnul světla..... OK světla se zvedla.
Není tedy nutný reset nějaké jednotky, případně návštěva v Honda

V pozici v které to teď máš, když tam stříknu tlakovou vodu, bude mít snahu jakoby nadzvednout ten břit a dostat se pod něj kolem hřídelky. Tak jak to bylo předtím jde voda ze strany pružinky a má tendenci břit přimáčknout ještě více k hřídelce. Ale dělej jak myslíš...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 14:05   Citovat  

von-pivoj napsal:
Dnes, po 2 dnech od opravy, jsem snímač namontoval, zapnul klíček do polohy II a zapnul světla. Chod motorků mi prozradil, že se něco děje a při pohledu na zvedající se světelný lem, který se promítal na protější stěně mi vytvořil úsměv na mém Xichtu a navodil pocit "zadostiučinění" nad vykonanou prací. je to dobrý Takže není nutný žádný reset něčeho/řídící jednotky světlometů.
Celkově tedy oprava vyšla na 20kč a bez nutnosti návštěvy servisu.
Tento postup jsem dal i do sekce "Jak na to".

Přesně tak, s řídící jednotkou, netřeba nic dělat...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 21:01   Citovat  

rudy5 napsal:
no ten chalan tu predáva práve sedan ale v čiernej je fakt pekný chce za neho 195tis a je k nemu vraj original podvozok uplne nový lebo teraz tam ma športový a ten tam vymenil hned po kupe jeho nick je myslím mmprelude tak ak chceš pozri len tak

Střelec napsal:
A je to Tourer? Určitě sedan, viď? Pro mě bohužel nepoužitelné...

jakubM napsal:
Hele mě acco taky žere olej, ale překvapivě to nehulí Velmi šťastný dokud to nehulí, tak to neřeším a dolejvám... spotřeba byla cca. 1l na 1500-2000km... teď jsem přešel z 5W-40 na 10W-40 a za 3tis km mi ubylo asi 0,4l (ale je pravda, že v tom je dlouhá cesta na dovolenou a zpět)..

Kolik se ho tam celkem vejde? Dnes jsme dokončili dolití a vešlo se tam 3,5l, tzn. si to při velmi častém vytáčení vzalo 0,6l/1000km . Ty první nádrže jsem prakticky 5tku a 6tku vůbec nepoužíval Mr. Green Únik nikde žádný nebyl, je to fakt jen o stylu jízdy VTEC Jsem to možná mohl nechat rovnou vyměnit komplet, za 4000 km mě to stejně čeká Velmi šťastný

von-pivoj napsal:
Až se nabažíš jízdou, tak dojde ke zklidnění a snížení spotřeby oleje/benzínu. Já volil tourera taky kvůli kufru. Ten prostor je enormní a tak jak někteří říkají, že kombi je pro zemědělce a bramboráky co potřebují stále něco převážet, já mohu oponovat, že je "lepší to mít a nepotřebovat, než nemít a potřebovat". Převážet 2-kočár s dvojčatama není pro každé auto. meetallll

Dneska jsem jel předpisově, hodně jsem využíval 6tku a tempomat, 50% okrsky, 30% dálnice a 20% město a těch 200 km jsem zajel za 8,6l, takže to jde. Dost na to bude mít vliv i počasí, už není takovej hic, takže klima skoro nemusí jet.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 21:09   Citovat  

Střelec napsal:
Dneska jsem jel předpisově, hodně jsem využíval 6tku a tempomat, 50% okrsky, 30% dálnice a 20% město a těch 200 km jsem zajel za 8,6l, takže to jde. Dost na to bude mít vliv i počasí, už není takovej hic, takže klima skoro nemusí jet.

OK to časem půjde níž, nemůžeš chtít hned zázraky Mr. Green
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2015 , 22:43   Citovat  

Léto ukázalo, že je vhodné mít něco, čím dostat žhnoucí vzduch z vyhřátého auta. Tím je jak asi mnoho z vás tuší střešní okno. já jej na svém Toureru mám, bohužel při koupi, když jsem se na funkci okna ptal, mi bylo oznámeno, že nefunguje. Neřešil jsem to víc jak rok. Až když mi došla poslední kapka trpělivosti se stávkujícími zadními dveřmi, tak jsem si řekl, že se na to při jedné špině (rozhozeném tapecírunku) taky kouknu. A zjištění? Na přece P*R*D, relátka, která řídí přepínání motoru stahování okna jsem mezi sebou zaměnil a okno náhle fungovalo, jako kdyby zrovna vůz sjel z linky. Se slovy, svin* šikmooké, jsem to hodil za hlavu. Bohužel při nadcházejících pařákách, kdy se potil i asfalt, mi okno opět vypovědělo funkci a poslušnost. Měsíc a půl jsem sbíral odvahu se do toho opět pustit, jelikož jsem měl problém se světlomety a drbačka s tapecem v kufru není zrovna moje oblíbená činnost. Dnes jsem nakonec sebral, asi i vlivem návalu endorfinu z předchozího úspěchu s opravou nivelace XENONů, odvahu a opět jsem to kuchnul. Podle posledních zjištěních byl problém v relátkách přepínání směru chodu motoru. To jsou ty 2 šedé krabičky u motorku, pro koumáky mám radu, nevytahujte je z patice šroubovákem, máte-li zapnuté zapalování (klíček v poloze II), odpálíte si pojistku! sopťa sopťa Takže, jsem je demontoval a měřil a měřil a měřil a pájel a čistil a testoval. V prvopočátku jsem měl podezření na studený kontakt, jelikož vinutí cívky relátka je k připojovacím kontaktů tak nějak nalisované a to samé platí i o chranné diodě vinutí. Ale vzhledem k tomu, když jsem okno spínal, tak bylo slyšet spínání relátka tak byl pes zakopaný patrně někde jinde. Ale pro jistotu jsem tyto lisované spoje zapájel. Bohužel jsem neměl zrovna mikropájku, tak jsem si musel vystačit s klasikou, ještě že jsem neměl klempířskou. To by po relátkách nic nezbylo muhehe . Takže, kontakty cívky jsem zapájel a releové kontakty SPDT jsem přihnul. Při měření jsem došel k tomu, že i při sepnuté cívce není spojen spínací kontakt (NO), rozpínací (NC) je rozpojen. Kontakty jsem proto tedy přihnul (pomocí tenkého šroubováku). Toto jsem uděla i u druhého relátka, jelikož jsem nebyl schopen konkretizovat závadu jestli je to první nebo druhé. Každopádně, po tomto jsem je nainstaloval a okno opět začalo fungovat. Mr. Green
Takže další zářez do pažby.
Jen tak pro zajímavost přikládám pár fotek.....

220820151740.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
220820151740.jpg, 707.68 kB

220820151741.jpg

220820151741.jpg, 1002.74 kB

220820151746.jpg

220820151746.jpg, 810.28 kB

DSCN3176.JPG

DSCN3176.JPG, 4.33 MB

DSCN3177.JPG

DSCN3177.JPG, 4.29 MB

DSCN3178.JPG

DSCN3178.JPG, 4.3 MB

DSCN3180.JPG

DSCN3180.JPG, 4.3 MB

DSCN3181.JPG

DSCN3181.JPG, 4.2 MB
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2015 , 10:22   Citovat  

Střelec napsal:

myslel jsem si ,ze to nebude zadnej horor je to dobrý

jen tak okrajove , minule jsem delal taxika rodince na cca 200km tam ,katalizator vykuchanej ,penovej filtr v sani ,klima porad zapla ,auto narvany 5 lidi a kufr plnej,zadna dalnice ,spis couracky mesta a okresky kde porad neco predelavaly takze semafory a postavani a rozjizdeni i mimo mesto ,cestou zpatky auto prazdny jsem jel delsi cestou a pridal vic do otacek pac uz my to chybelo VTEC a ..spotreba 9,5l a to jsem se vubec nesazil jen jsem 200km netocil pres 4000ot .. jinak vykon mi nechybel ,litr LPG 0,55centu Hihi
   Návrat  
markos je teď offline  markos
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2015 , 14:12   Citovat  

Možno budem znova otvárať nikdynekončiacu hádkovú tému...ale nedá mi to sa nespýtať...môže ET40 na R17 mať razantnejší vplyv na životnosť podvozku?

Ďakujem
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2015 , 21:57   Citovat  

Ahoj,máte někdo zkušenost s automatem v acco s K20 ? Jde mi o to,jestli se na něco připravit při nájezdu cca 200tis. ,nebo jsou tyhle automaty v pohodě ? Díky za poznatky... Mrk
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 0:11   Citovat  

markos napsal:
Možno budem znova otvárať nikdynekončiacu hádkovú tému...ale nedá mi to sa nespýtať...môže ET40 na R17 mať razantnejší vplyv na životnosť podvozku?

Ďakujem

ctdi sedanET40 R18 + Eibach -40mm cca 60 az 140tkm najezd menene spodni silace predni napravy a vzadu stabiky
ctdi kombi ET45 R17 cca 160 az 280tkm najezd podvozkove jen predni pravy horni rameno a vzadu stabiky
zaver: razantnejsi vplyv mat nemoze.

P.S. kecam - je treba odecist zimni provoz na ET55 takze radove odecist tretinu najezdu(?)
   Návrat  
JN je teď offline  JN
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 11:55   Citovat  

David vti napsal:
Ahoj,máte někdo zkušenost s automatem v acco s K20 ? Jde mi o to,jestli se na něco připravit při nájezdu cca 200tis. ,nebo jsou tyhle automaty v pohodě ? Díky za poznatky... Mrk

Zdravím všechny,
mému K20 s automatem chybí do 200tis., ještě půlka. Zatím bez problémů, doufám, že to tak i zůstane. V této souvislosti by mne zajímalo, zda je při výměně oleje v převodovce nutná výměna i filtru. Na tomto fóru jsem se dočetl, že někdo byl na výměnu oleje v servisu. Měnili i ten filtr a kolik to stálo? Jen pro zajímavost, na filtr jsem se pral na Jarově, začátkem srpna, a odpovědí mi bylo, že termín dodání by byl koncem září, vše tohoto roku.
Možná že pro díly chodí pěšky. Každopádně za odpověď předem děkuji.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 11:59   Citovat  

Lidi poradíte, jaký kód a kolik by mělo stát origo uložení tlumičů a manžety? Mechoš je na dovolené, takže nemohu zkonzultovat a chci to objednat, než se z ní vrátí. Prý by mi stačily jen ty gumy-silentbloky, zbytek jvydrží. Z Hondy Plzeň jsem dostal nabídku, ale moc moudrý z toho nejsem. Jednak pokud počítám dobře, tak komplet uložení vč. prachovek vychází v originále na 5 tisíc předek, což je více, jak samotné KYB tlumiče a u zadku v nabídce prachovky zase nevidím, nebo se nepoužívají? Co z toho schématu jsou ty silentbloky? Posílám i s cenama. Díky.

Př. tlumiče

Pozice č. 7 - 210,-Kč/ks
Č. 8 - 960,-Kč/ks
Č. 11 - 515,-Kč/ks
Č. 12 - 590,-Kč/ks
Č. 13 - 260,-Kč/ks

z. tlumiče

pozice č. 6 – 277,-Kč/ks
č. 7 – 277,-Kč/ks
č. 8 – 580,-Kč/ks

Ceny jsou uvedené vč. DPH

predek.jpg

predek.jpg, 16.68 kB

zadek.jpg

zadek.jpg, 11.96 kB
   Návrat  
rudy5 je teď offline  rudy5
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 12:11   Citovat  

JN napsal:
Zdravím všechny,
mému K20 s automatem chybí do 200tis., ještě půlka. Zatím bez problémů, doufám, že to tak i zůstane. V této souvislosti by mne zajímalo, zda je při výměně oleje v převodovce nutná výměna i filtru. Na tomto fóru jsem se dočetl, že někdo byl na výměnu oleje v servisu. Měnili i ten filtr a kolik to stálo? Jen pro zajímavost, na filtr jsem se pral na Jarově, začátkem srpna, a odpovědí mi bylo, že termín dodání by byl koncem září, vše tohoto roku.
Možná že pro díly chodí pěšky. Každopádně za odpověď předem děkuji.

vždy ked sa meni olej tak aj filter to ako keby si vymenil olej v motore a filter nechal starý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 13:04   Citovat  

Na zadku máš silenblok na pozícii č. 5 ak sa nemýlim
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 18:22   Citovat  

Střelec napsal:
Lidi poradíte, jaký kód

OEM kody mám na fotkach v garaží,minulý rok jsem dával kratší tlumiče bilstein a všechno uložení nové originál Honda
Jen já měl prachovky i dorazi součástí tlumiče.
Na tourera na zadní tlumič je prachovka u originálu taky součást tlumiče tak snad to tak bude i u druhovýroby.
jinak na přední tlumiče budeš potřebovat na jeden tlumič čísla dle obrázku 7(2X),16,11,9(13,12,15 většinou pokud není poškozené lze použít původní-jinak nové) na zadní jen 7 a 6 pokud budeš měnit i pružiny tak 8 a 15
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2015 , 18:26   Citovat  

JN napsal:
Zdravím všechny,mému K20 s automatem chybí do 200tis.

První výměna je ve 120tis. pak každých 80tis.KM
Filtr je přichycen na hadici zde OEM číslo25430-PLR-003 třeba bude i v druhovýrobě
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 22:31   Citovat  

Menil už niekto spodný čap? A ak áno, odporúčaná značka? Žial, Lemforder čap sa mi nepodarilo nájsť.

HERTH+BUSS JAKOPARTS, Blue print čapy - nejaké skúsenosti?
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 22:36   Citovat  

markos napsal:
Menil už niekto spodný čap? A ak áno, odporúčaná značka? Žial, Lemforder čap sa mi nepodarilo nájsť.

HERTH+BUSS JAKOPARTS, Blue print čapy - nejaké skúsenosti?

nejlepší je hledat na webu přímo výrobce a pak hodit sem i obrázek dílu, který poptáváš... odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 7:48   Citovat  

Ten čap samostatne kúpiť nejde v Honde, treba kúpiť celé rameno. Náhrady čapov existujú, našiel som nejaké napr. TU

Pozícia čapu tu nie je vyznačená, ide naň matica na pozícii č. 8
   Návrat  
VenaRD je teď offline  VenaRD
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 21:06   Citovat  

Ahoj vespolek,
vypadá to že se na mém autě schyluje k výměně startéru nebo k repasi. Máte s touhle věcí někdo zkušenosti? Potažmo kde se dá koupit nový startér za rozumnou cenu. Předem díky za odpovědi. Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 22:14   Citovat  

markos napsal:
Pozícia čapu tu nie je vyznačená, ide naň matica na pozícii č. 8

jednoznačně bych dal Meyle, cena odpovídá kvalitě, já dával "puky" Meyle, Chris zase Meyle HD tyčky stabilizátoru a prostě OK
   Návrat  
Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 9:54   Citovat  

Se značkou Meyle bych to tedy tak jednoznačně neviděl. Pokud by se jednalo o Meyle HD tak ano, ale obyč Meyle čepy bych nedával. Mluvím ze své zkušenosti a ze zkušenosti lidí kolem mě včetně mechaniků. Samozřejmě jsou i pozitivní zkušenosti, ale ty negativa převládají. Za mě je to loterie, do které bych nešel. Naopak nikdy jsem neměl problém s čepy FEBI. Druzí však můžou mít opačnou zkušenost Velmi šťastný Dále se mi osvědčily čepy Mevotech řada supreme a nebo ACDelco.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 10:43   Citovat  

Peliator napsal:
Se značkou Meyle bych to tedy tak jednoznačně neviděl. Pokud by se jednalo o Meyle HD tak ano, ale obyč Meyle čepy bych nedával. Mluvím ze své zkušenosti a ze zkušenosti lidí kolem mě včetně mechaniků. Samozřejmě jsou i pozitivní zkušenosti, ale ty negativa převládají. Za mě je to loterie, do které bych nešel. Naopak nikdy jsem neměl problém s čepy FEBI. Druzí však můžou mít opačnou zkušenost Velmi šťastný Dále se mi osvědčily čepy Mevotech řada supreme a nebo ACDelco.

Meyle se dost falšuje, i mě se dostali do ruky padělky, vyřešeno výměnou za pravé a řešil jsem to i přímo s výrobcem Meyle v Německu, který se mooooc rádi zajímali, kde se padělky objevily. Takže není Meyle jako Meyle a lidi prostě šetří na všem a pak se diví. To je zase má zkušenost...
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 13:54   Citovat  

jj, tu mas porovnanie klasickych tyciek vs meyleHD tycky.

tudy odkaz

je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 20:15   Citovat  

Hightower, koľk si dal za tie puky? A kde si ich kupoval? Lebo uvažujem že kúpim tie puky OEM, len som ešte nedostal cenovú ponuku z hondy, na lingshonda parts stojí jeden puk cca 25 euro, a ak sa nemýlim lemfordery stáli nejak podobne tiež.

Čo sa týka mayle, tak som niečo také počul tiež, na druhú stranu je dosť možné že to boli lacné fejky a zbytočné bu bu bu že to je nekvalitný výrobca.
Ak už tu spomínate značky, tak prosím Vás, konkrétneho výrobcu na tento čap, lebo ideálny by bol lemforder lenže ten ich nevyrába Smutný

Je tam ešte v tej vyššej cenovej kategórii blue print - nejaké skúsenosti s touto značou?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 10:01   Citovat  

čep do těhlie se děla i original(cca2000kč),málo kdo to v hondě, proto se mění těhlice s čepem i tak to doporučuje Honda. Už jsem se setkal kdy neoriginál čepy vyskočily z těhlice a to jsou ještě oproti OEM zajištěné segrovkou. Doporučovat věci na nápravu jen pokud vydrží aspon 100tis nebo jako OEM 200tis.km
   Návrat  
haceink je teď offline  haceink
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 13:04   Citovat  

Zdraví ma té někdo zkušenosti s výměnou rozvodového řetězu a ostatních elementu stim souvisejícím na Hondě accord 7g 2.4 2006 ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 13:33   Citovat  

haceink napsal:
Zdraví ma té někdo zkušenosti s výměnou rozvodového řetězu a ostatních elementu stim souvisejícím na Hondě accord 7g 2.4 2006 ?

Proč ho chceš měnit ? Nějakých 300.000 km by snad měl vydržet bez zásahu? Cooo??? Slyšel jsem tedy, že se může časem vytahat, zvláště pokud při parkování nezatahuješ ručku a nechávaš auto stát jen se zařazenou rychlostí.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina