Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Další 
Zaslat odpověď

Strana 16 z 32
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 21:09   Citovat  

Jo a už se taky ví že to je krám co nezatáčí a nebrzdí pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 21:18   Citovat  

to vis vetsi vykon,prilnavost a vaha vozu pusobi na cloveka ,ze se vtom nejde vybourat a ono jde Velmi šťastný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 0:46   Citovat  

2bep: swap? Na to je brzo, tohle je do AAA, nikdy nebourano, nikdy nejeto na okruhu, po duchodci, stalo v garazi (takovy se obcas prodavaj i tady, dokonce se petibodovym pasem HaHaaa ) Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 6:13   Citovat  

Airbagy fungují.... a nemusí být další svolávačka. Velmi šťastný
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 8:49   Citovat  

Martin T. napsal:

OK HaHaaa
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 10:00   Citovat  

No nevis jestli letici ulomek z airbagu neprostrelil novinarovi hlavu Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.8.2015 , 11:43   Citovat  

Martin T. napsal:

Airbagy fungovaly i u svolaných aut, ale mohly bouchat trochu víc a úlomky palubky pak lítaly v autě...
   Návrat  
varuj je teď offline  varuj
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.8.2015 , 15:44   Citovat  

Honda v dnoch 25. (pre CR) a 26.8.2015 (pre SR) robi na Slovakiaringu TypeR TestDay...
Dostal niekto pozvanku, s kym sa stretnem? Mrk

TD 8.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
TD 8.jpg, 245.16 kB

TypeR_TestDay_Informácie.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  TypeR_TestDay_Informácie.pdf
 Velikost:  2.34 MB
 Staženo:  584 krát

Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 17:48   Citovat  

Srovnání nového CTR9G vs. Renault Megane 275 Trophy R vs. VW Golf GTI z časopisu Speed VTEC

Page_01.jpg

Page_01.jpg, 2.48 MB

Page_02.jpg

Page_02.jpg, 2.65 MB

Page_03.jpg

Page_03.jpg, 2.88 MB

Page_04.jpg

Page_04.jpg, 2.52 MB

Page_05.jpg

Page_05.jpg, 2.45 MB
   Návrat  
Kvasnour je teď offline  Kvasnour
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 18:21   Citovat  

Kapky napsal:
Srovnání nového CTR9G vs. Renault Megane 275 Trophy R vs. VW Golf GTI z časopisu Speed VTEC

Díky za scan ....hezky se to čte šuk
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.8.2015 , 20:18   Citovat  

Mám radost, že zase je vše při starém, na co jsme zvyklí a proč toto všechno děláme.
Renault-Sport už dlouhou dobu není vůbec marný a právem donedávna určoval směr hothatchů. Přeju i jemu, aby zase něco ostrého vymysleli
   Návrat  
Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2015 , 11:35   Citovat  

Kvasnour napsal:
Díky za scan ....hezky se to čte šuk

Rádo se stalo - doufejme, že s příchodem nového CTR9G se začíná u Hondy zase trošku blýskat na lepší časy VTEC
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.8.2015 , 12:08   Citovat  

musím říct, že na vlastní oči a vlastni prdelku (v sedačce) je ještě mnohem lepší než na všech fotkách Hihi

A1.jpg

A1.jpg, 508.07 kB

sedačky.jpg

sedačky.jpg, 682.74 kB
   Návrat  
Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2015 , 21:35   Citovat  

Krása, už sa neviem dočkať kedy ju pôjdem vyskúšať Je to tam. VTEC

Nejakí odborníci sa tu vysmievali údajom o spotrebe čo tu zverejnil Varuj, ale Honda.cz uvádza rovnakú kombinovanú spotrebu 7,3l/100km sopťa sopťa

Hihi

Odkaz

Som zvedavý aká bude realita.
   Návrat  
CTR01 je teď offline  CTR01
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 12:28   Citovat  

Trocha mojich postrehov z jazdy na novom CTR. Perfektne sedacky, lepsie ako v 8G, vyborny posed za volantom,skvely volant, vsetko sadne do ruky,radenie kratke, absolutne bez problemov, podvozok famozny, cital som,ze za trest tvrdy, nemyslim si, prave taky mam rad, navyse velmi citatelny, krasne vie vychylit zadok, da sa s tym pohrat, osobne mi to pripomina jazdu na ITR, ziadne tahanie za volant, vie byt nedotacavy, ale to je lahko korigovatelne, brzdy famozne, a to ako aj davkovavim aj nevadnucim ucinkom aj pri agresivnom zaobchadzani, a teraz motor, a tu su tie moje zmiesane pocity, okrem nevyrazneho zvuku z vyfukov, ktoreho som sa bal uz vo faze prototypu, oproti focusu rs je to ako z materskej skolky, ale ok, aj ked je turbodiera minimalna vdaka malemu turbu a dalsim konstrukcnym rieseniam, a motor taha takmer odspodu, linearnejsie ako koncernove turba, na ktore som alergicky, a zomiera takmer o 1000 otacok neskor, ale tam kde som zvyknuty na tu krasnu porciu otacok,zvuku a vykonu, tu sa v 6tis porucate rovno do krematoria,co u mna posobilo velmi flustrujuco, vyzaduje si to uplne iny styl jazdy ako na ktory som bol zvyknuty a mal som ho tak rad,odkedy som kupil ITR takmer pred 16 timi rokmi, a cely ten cas vyplavoval adrenalin s VTECOM ci uz na 7G, 8G, ci ATR alebo S2K, v tomto ohlade je uz po parade, z tohto ohladu aj ked planujete kupit novy CTR ,tak ako ja,aj ked je to rozhodne rychle auto, s obrovskou vydrzov, asi bezkonkurencnou, doporucujem nepredavat ITR ci 7G, at ostane aj trocha tej zabavy Mrk
Budem rad ak napisete aj svoje postrehy, nie je mozne mi tu vsetko napisat.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.8.2015 , 23:48   Citovat  

Slivka napsal:
Krása, už sa neviem dočkať kedy ju pôjdem vyskúšať Je to tam. VTEC

Nejakí odborníci sa tu vysmievali údajom o spotrebe čo tu zverejnil Varuj, ale Honda.cz uvádza rovnakú kombinovanú spotrebu 7,3l/100km sopťa sopťa

Som zvedavý aká bude realita.

Ivan, budes z jazdy zrejme tak nadseny ako ja...
Takto: ako celok je novy CTR uzasny, len si treba zvyknut na "iny styl jazdy". To co sme tak milovali na nasich vysokootackovych Hondach (najma CTR) uz v novom nezazijeme... Pripomina mi to skor jazdu v mojom naftovom Acco, len preradujem o cca o 2000 rpm vyssie to mi hlava nebere
To turbo vôbec necitit, motor taha krasne od spodu, lenze pride k 6tis. otackam a... koniec Ble kde som bol zvyknuty na to ze v CTR zacina ten najlepsi vykon, tak teraz treba radit na vyssi stupen. Ako vravim, treba si zvyknut na iny styl jazdy... VTEC
Podvozkovo je novy Tajpar neskutocne vyladeny a tie Brembo brzdy su uplne famozne. Za cely den ostrej jazdy v 20 minútových stintoch nebolo ani v náznakoch citit, ze by zacinali vadnut a sedacky by som kludne dal aj do zavodaku. A co to auto dokaze v zákrutách - je fakt skvele vyladene. je to dobrý je to dobrý je to dobrý
Pocas samotnej jazdy v aute sedel s nami instruktor zo Slovakiaringu (so mnou aktivny pretekar) a vôbec sa nas nesnazili brzdit ako napr. zazil Bully, skor naopak - radili s optimálnou stopou, kde zacat brzdit...
CTR je krasne citatelne a vsetka elektronika pomaha aj pri pripadnych chybách. Potvrdil mi to aj instruktor, (pretekar na BMW M1)ktory rano s CTRkom sam jazdil. Bavorak by ho vraj uz davno vystrelil v hodinach z trate Velmi šťastný
Este par fotiek

IMG_5143.JPG

IMG_5143.JPG, 505.88 kB

IMG_5187.JPG

IMG_5187.JPG, 332.33 kB

IMG_5193.JPG

IMG_5193.JPG, 353.03 kB

IMG_5194.JPG

IMG_5194.JPG, 344.21 kB

IMG_5172.JPG

IMG_5172.JPG, 379.08 kB

IMG_5179.JPG

IMG_5179.JPG, 455.08 kB

IMG_5211.JPG

IMG_5211.JPG, 505.42 kB

IMG_5158.JPG

IMG_5158.JPG, 444.27 kB
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 7:15   Citovat  

Jak to tu uz vicemene zaznelo, taky jsem mel z CTR pocit, ze to uz zkratka neni ono, i kdyz funguje vyborne. Sila a zatah prichazi kdykoli, ale osobne mne kvuli charakteristice (i kdyz velmi povedeneho) turbomotoru schazi ta gradace vykonu, zbesilost auta, kdy se stupnuje ten vysokootackovy rev az k omezovaci. Proste odpada ta prace s razenim, loveni pasma optimalnich otacek.
Jizdne nemam co rict, oproti CTR8G je to obrovsky krok dopredu, hlavne co se tyka potlaceni nedotacivosti. Je to proste vyborne fungujici predokolka, co vam odpusti spoustu chyb, nebo je necha snadno korigovat, resp. se sama vrati kam ma. Kdybych nechtel uplne jine auto, tak bych z nej byl asi nadseny. Dvojnasob, kdyby melo jit o daily-car. Kdo chce HH i na okruhy a doposud vahal vlastne jenom mezi Meganem RS a Cuprou, ma ted alternativu i od Hondy.
   Návrat  
Ice CTR je teď offline  Ice CTR
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 12:37   Citovat  

S výše napsanými názory nelze než souhlasit. Auto jako celek velmi povedené! Neskutečně upovídaný a zábavný podvozek, brutální brzdy, perfektní až dokonalá stabilita, řazení podobné jako u FN2-krátké přesné dráhy, volant jakbysmet, sedačky-větší boční vedení a více místa v oblasti stehen, už se tam vlezou i širší lidi. Jen bohužel je potřeba si zvyknout na motor, turbo nesnese srovnání s hondí uječenou atmosférou, kterou je prostě radost točit, poslouchat a pracovat s ní. Jede to, dobře to jede, ale ztratila se ta duše. Jak napsali v časopise Speed, zrodila se legenda je to dobrý I můj spolujezdec, aktivní závodník řekl, je to proklatě dobré a odolné auto, jeho favorit v tého kategorii Honda
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 13:22   Citovat  

Dostal jsem pozvánku od Honda Proresta Příbram za což jim velice děkuji, stejně tak jako za odvoz na okruh a zpět do Prahy! Hondě bych rád poděkoval za to, že mají "koule" vzít 6 CTR a nechat je "ničit" pacientama jako jsem já a mě podobní. Zatím jsem nezažil testování automobilu na takto "ostré" úrovni. Klobouk dolů, akce byla velice pěkně zvládnutá, včetně doprovodných akcí (HR-V, nové CR-V, Jazz, Skůtry, i testování automatického zabránění kolize). Catering byl příjemný a prostředí také.

Nyní k věci - hodnocení v několika bodech na základě 6ti kol na Slovakia ring z toho 5ti ostrých.

Řídil jsem České auto, které mělo najeto velice málo (tak do 3000km). Auto mělo GT packet a jelo na Dunlop sport maxx. Geometrie auta byla standard (německé kusy byly starší a měli upravenou geometrii).

Exteriér/Interiér:
* Auto v reálu vypadá 3x lépe než na nejhezčích fotkách, je to prostě krasavec! Nejlépe z prezentovaných barev vypadá v červené.
* Auto vypadá velmi mohutně a "zle".
* Určitě se za ním otočí i ten kdo neví co TypeR znamená.

Kola/Brzdy:
* 19" kola jsou nádherná, měl jsem možnost potěžkat čistě jen disk a byl VELICE lehký (kolem 7-10kg dle mého odhadu).
* Kotouče jsou obří a mají zajímavě řešené větrání, myslím, že nebude problém s praskáním v místě odvětrávacích děr.
* Destičky Honda (prý směs od Ferodo - něco ve styly DS2500) nevadly a byly konzistentní, nicméně na mě měly slabý prvotní účinek - osobně bych asi vyměnil za něco "kousavého"
* Brzdiče velké čtyřpísty, nevím co k nim dodat, fungovaly bez chyby a sílu dávkovali pěkně lineárně.

Podovozek a chování na dráze:
* Normální režim jsem ani nezkoušel - popisuji pouze mód R+.
* Podvozek tvrdý, ale dle mého názoru "komfortní" i v módu R+, kousnul bych i tvrdší (ale jsem pacient...) na hladkém okruhu se toto špatně hodnotí - chtělo by to prohnat po rozbité silnici.
* Nepěkně nestabilní zadek při tvrdém brzdění z 180+ rychlostí (konec cílové roviny brzdění mez 150-100 metry), spravila by asi jiná geometrie a gumy. Tohle mě dost nepříjemně překvapilo a nelíbilo se mi.
* V přímém směru pod plynem či obloucích je stabilita bez připomínek.
* Samosvorný diferenciál je při jízdě na hraně cítit a není nijak nepříjemný či kousavý, taková klasika na kterou jsme u OEM LSD od Hondy zvyklý.
* Řízení příjemné a přišlo mi, že docela upovídané. Dobře utlumené rázy od kol nijak nesnižují čitelnost povrchu skrze ruce na volantu, je stále dobře cítit co se tam dole na předních kolech děje.
* Auto je nedotáčivě-skoro-neutrální Ble tady to chce asi silný zásah do dvojice pneumatiky/geometrie/stabilizátory. Pocit "opření se o zadní vnější kolo v oblouku" se mi podařilo navodit pouze v dlouhé středně ostré zatáčce v plném zátahu. Většinou auto šlo nedotáčivě ven před nastoupením tohoto jevu a dalo se to korigovat (až velmi efektivně a lehce) pomocí ubrání plynu a jeho opětovné aplikaci. Tady mě nastavení testovaného auta také nenadchlo.

Motor/Převodovka:
* Ať již to bylo prostorným závodním okruhem, zvykem z mého upraveného CTR, či očekáváním něčeho jiného, zátah a agilita kterou jsem očekával se nedostavili a motor byl to poslední co bych na novém CTR vyzdvihl.
* Motor jede "všude" v rozmezí 3000-6200rpm. Vše nad 6000rpm je takové zvadlé a řadit po 6500rpm je pouze ztráta času a rychlosti.
* Turbo díra tam je ať si kdo chce co chce říká (zde mi asi chybí porovnání se srovnatelnými vozy v této třídě). Díra je patrná především v podobě odezvy na plyn. Pokud jedete kolem 3500 otáček a potřebujete ze zatáčky na výjezdu brutálně akcelerovat, je potřeba zadupnout plynový pedál s předstihem.
* Spotřebu na okruhu jsem neřešil, ale dle slov organizátorů v normálním reálném dálničním provozu s lehkou nohou (100-140km/h na delší vzdálenost - zde konkrétně Praha-Slovakia Ring) je kombinovaná spotřeba 7,4l/100km což je pecka!
* Motor má logování přetočení motoru a pokud k tomu dojde, přepne se do nouzového režimu a je potřeba jej resetovat pomocí Honda servisu (to je dobré toto, jak pro Hondu tak pro uživatele, aby nenadělal více škody v případě poškození ventilů etc).
* Celkově mi motor nejvíce připomínal 2008 Subaru STi 2,5T 300 koní. Průběh kroutícího momentu a výkonu je v reálu velice podobný.
* Euro 6 při takovém výkonu je super!
* Řazení jako u každé novější Hondy prostě super, přesné, rychlé, adekvátní vozu.

Shrnutí:
* N/A je N/A ... zábava je prostě větší, přestože to je pomalejší.
* Podvozek a celkové nastavení je na sériovou káru super.
* Brzdy pecka, ty bych asi prohlásil jako TOP celého auta.
* Interiér a exteriér je lahoda, opravdu v reálu mnohem hezčí než na fotu.
* Sedačky a posez za volantem pecka, uvítal bych možnost volant ještě více vysunout směrem k řidiči (jako má například BMW).

Až si to párkrát přečtu tak to ještě poupravím a doplním.

Celkově zatím první HH který by přes svoje mouchy mohl nahradit moje milované 7G.

VTEC
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 14:37   Citovat  

Když teď koukám na fotku pneu co postnul varuj tak by mě docela zajímalo jakou geo to auto mělo ,protože tohle je prostě hodně špatně Velmi šťastný

LK7R: pěkné počtení OK
   Návrat  
Ice CTR je teď offline  Ice CTR
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 14:50   Citovat  

[quote="maxxi"]Když teď koukám na fotku pneu co postnul varuj tak by mě docela zajímalo jakou geo to auto mělo ,protože tohle je prostě hodně špatně Velmi šťastný

přesně vím, že čeho je ta pneu takhle zničená...jak s tím ti závodní piloti lítali přes obrubníky a jejich hrany ve 150 zmatenej
   Návrat  
CTR01 je teď offline  CTR01
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 18:03   Citovat  

A este ku spotrebe na okruhu ,po odjazdeni 2 stintu na plnu kladu som si klikol na polubnom pocitaci a udivila ma priemerka, na turbovku cez 300 koni na okruhu podla mna uzasne cislo, co myslite? Cakal som cez 30 l ale aktualnych 23 l je .uplna parada.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 21:27   Citovat  

Ice CTR napsal:

přesně vím, že čeho je ta pneu takhle zničená...jak s tím ti závodní piloti lítali přes obrubníky a jejich hrany ve 150 zmatenej

Spíš bych řekl, že se nějaké poleno snažilo jet über rychle, ale místo rychlosti to akorát rval v nedotáčivosti přes gumu. Tak to valím bulvy
   Návrat  
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.8.2015 , 21:30   Citovat  

Loko: pěkný počtení. Ještě se těším na Danyho verzi (doufám, že bude).
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 10:00   Citovat  

Já osobně to auto ještě hodnotit nechci, chtěl bych nejdříve zkusit nějaký "rallyový" test auta, pak řeknu svůj názor... Dále do problému auta "vidím" trošku víc a vím hodně zákulisních info, které nemůžu sice presentovat, ale můj pohled na to auto ovlivňují...

Docela se mi hodí spíš okomentovat to co napsal Loko, za prvé jeho první postřehy jsou dost trefné, za druhé na to kouká trošku jinak než já a za třetí jezdil s "českým" tajpárem, jeden z posledních dodaných kusů Úsměv

LK7R napsal:
Řídil jsem České auto, které mělo najeto velice málo (tak do 3000km). Auto mělo GT packet a jelo na Dunlop sport maxx.

tento tajpár přišel do ČR týden před akcí, stále nemá úplně finální naladění motoru, ale je to společně s tím Slovenským již vlastně hotový kus nejpodobnější těm, co přijdou začátkem příštího roku, dříve budou CTR asi těžko...
- aby auto přežilo, zajíždělo se "jak o život" a bylo ho možno spatřit i třeba ve Vrchlabí a na cestě do Špindlerova Mlýna a okolí Úsměv, zkrátka víc se najet nestačilo, takže motor byl trošku syrovější... Důležité je, že přežil... Nicméně kdyby jste znali některé z testů co ty motory musí vydržet, asi by Vás to nepřekvapilo jako mě...
- pneu ... auto je dodáváno na speciálních pneu "téměř" semi-slickách Continental, ty jsou vyrobené na zakázku Hondy hlavně kvůli čase na Nordschleife, aby auto nemělo deficit oproti lehce "upraveným a přezutým" Megane RS a další konkurence... Takhle Honda jako jedna z mála na NS opravdu přiveze produkční verzi auta bez úprav... Problém je v tom, že tyto pneu nejde (alespoň prozatím) nikde koupit a proto se musely dát Dunloop Sport Maxx, což je upřímně tragédie a dost to degradovalo ta auta, za mě Continental dobrý OK
- po SK ringu auta odjížděla do Maďarska, kde proběhne stejná akce...
stejně mi je těch aut líto

LK7R napsal:
Geometrie auta byla standard (německé kusy byly starší a měly upravenou geometrii).

Německá auta opravdu měla jinou geometrii aby nebyl viděl výkonnostní rozdíl, první den dokonce jezdila na semislicku, ale jsou to auta z předprodukční verze, zúčastnila se i první akce pro novináře...
Díky geo opravdu fungují jinak a v zatáčkách byla výrazně rychlejší, ale tato auta měla zase menší výkon s jiným SW řídící jednotky, takže svezení s nimi až tak moc vypovídající není... Nižšího výkonu si všimli i někteří novináři, tady chyba, auta se neměla vůbec dostat mimo okruh Úsměv

LK7R napsal:
Exteriér/Interiér:
* Auto v reálu vypadá 3x lépe než na nejhezčích fotkách, je to prostě krasavec! Nejlépe z prezentovaných barev vypadá v červené.
* Auto vypadá velmi mohutně a "zle".

Nevím, zda si toho někdo všiml, ale všechny ty věci kolem funkční aerodynamiky, průtoky spojlerů, proudění vzduchu podlahou a chladících otvorů jsou slepé Tak to koukám! , takže toto sice určitě fungovalo na prototypech a pomáhalo to při testování, nicméně i když je na tom presentace dost postavená v produkční verzi to použito není. Např. odvětrání kapoty je slepé a zevnitř překryté deklem kvůli odhlučnění, odvětrání za blatníkem je také slepé a zevnitř ho překrývá podběh, ... alespoň že zůstalo chlazení brzd... Prostě asi zvítězil rozum, všemi těmi dírami totiž zatéká, práší se a podobně, takže to úplně pro normálního smrtelníka není...
Nicméně to vypadá dobře, dravě, drsně a zle, ale mě mrzí, že to není funkční... Ale už jsem vymyslel co s tím Úsměv

LK7R napsal:
Kola/Brzdy:
* 19" kola jsou nádherná, měl jsem možnost potěžkat čistě jen disk a byl VELICE lehký (kolem 7-10kg dle mého odhadu).
* Kotouče jsou obří a mají zajímavě řešené větrání, myslím, že nebude problém s praskáním v místě odvětrávacích děr.
* Destičky Honda (prý směs od Ferodo - něco ve styly DS2500) nevadly a byly konzistentní, nicméně na mě měly slabý prvotní účinek - osobně bych asi vyměnil za něco "kousavého"
* Brzdiče velké čtyřpísty, nevím co k nim dodat, fungovaly bez chyby a sílu dávkovali pěkně lineárně.

Ano souhlas, brzdy jsou určitě nejlepší věc na tomto autě, neexistuje dle mě auto, které v této cenové kategorii i mnohdy vyšší dokáže brzdit lépe, u HH něco dost neobvyklého...
Kotouče se nicméně kroutí, za ty dva dny se měnily na každém autě a někde i dvakrát...
Destičky jsou se směsí Ferodo, není to DS2500, ale nejde říct přesně co to je, nicméně nebude problém je nahradit, jedná se o běžný závodní tvar. Otázkou je, jak by ty kotouče zvládly agresivnější desky s lepším náběhem, na který jsme skoro všichni zvyklí... Ale vejde se tam XYZ BigBrakeKit s osmipístem a kotouči 380mm pořádnej výtlem

LK7R napsal:
Podovozek a chování na dráze:
* Nepěkně nestabilní zadek při tvrdém brzdění z 180+ rychlostí (konec cílové roviny brzdění mez 150-100 metry), spravila by asi jiná geometrie a gumy. Tohle mě dost nepříjemně překvapilo a nelíbilo se mi.
* Auto je nedotáčivě-skoro-neutrální Ble tady to chce asi silný zásah do dvojice pneumatiky/geometrie/stabilizátory. Pocit "opření se o zadní vnější kolo v oblouku" se mi podařilo navodit pouze v dlouhé středně ostré zatáčce v plném zátahu. Většinou auto šlo nedotáčivě ven před nastoupením tohoto jevu a dalo se to korigovat (až velmi efektivně a lehce) pomocí ubrání plynu a jeho opětovné aplikaci. Tady mě nastavení testovaného auta také nenadchlo.

Ano, při prudkém odlehčení zadní části dochází ke ztrátě adheze zadní nápravy, ale na těch Continentalech to bylo výrazně lepší... Nicméně Loko super postřeh OK
Auto má přepracovanou přední nápravu, speciální "Honda McPherson", která opravdu zlepšila chování a auto je výrazněji méně nedotáčivé než třeba Megane RS, ale pořád to je předokola, navíc těžký čumák, takže nedotáčivost tam je...

LK7R napsal:
Motor/Převodovka:
* Ať již to bylo prostorným závodním okruhem, zvykem z mého upraveného CTR, či očekáváním něčeho jiného, zátah a agilita kterou jsem očekával se nedostavili a motor byl to poslední co bych na novém CTR vyzdvihl.

Ano je to ideální pro všechny zastánce "pocitu" a majitelům turbodieselů co jim přijde, že atmosféra nejede Úsměv ... jasně táhne to "hodně" a "pořád", zátah je "brutální", jenže pokud to již jede, tak při řazení v 6000rpm to spadne na 4500rpm a tam už to tak brutálně nezatáhne a pocit najednou chybí...
Jen pro ilustraci, když se najela správně poslední zatáčka, tak u tohoto brutálně tahajícího motoru s 310HP bylo na konci cílovky na tachometru asi 205km/h, což tam má upravený atmo tajpár 7G s 240HP a kratší skříní také, ale ten oproti tomuto motoru "pocitově" prostě nejede... Je jasné, že toto půjde upravit a zrychlit, uvádím to jen pro ilustraci, jak je ten pocit "sviňě"...
Ale prostě je to jiný motor, nová kapitola a je třeba si na to zvyknout, všude jinde než na okruhu bude jeho síla daleko více znát a náskok oproti předchůdcům daleko výraznější...

LK7R napsal:
* Motor jede "všude" v rozmezí 3000-6200rpm. Vše nad 6000rpm je takové zvadlé a řadit po 6500rpm je pouze ztráta času a rychlosti.

Ano, život začínal v 8000rpm, najednou jsme o 3tis níže, divný skok...

LK7R napsal:
* Turbo díra tam je ať si kdo chce co chce říká (zde mi asi chybí porovnání se srovnatelnými vozy v této třídě). Díra je patrná především v podobě odezvy na plyn. Pokud jedete kolem 3500 otáček a potřebujete ze zatáčky na výjezdu brutálně akcelerovat, je potřeba zadupnout plynový pedál s předstihem.

Motor je přepracován a VTEC je pouze na výfukových ventilech (!), oproti tomu časování je jak na sací tak i výfukové vačce, to umožní delší dobu plnění válců, tedy větší výkon, ale i při přeřazení změnit časování ventilů a spalováním benzínu částečně roztáčet turbo i bez plynu, ale souhlas, stále tam určitá díra je... Srovnání oproti konkurenci mi přijde menší, řekl bych něco jako BMW 1M, což jsem bral jako docela dobré...

LK7R napsal:
* Spotřebu na okruhu jsem neřešil, ale dle slov organizátorů v normálním reálném dálničním provozu s lehkou nohou (100-140km/h na delší vzdálenost - zde konkrétně Praha-Slovakia Ring) je kombinovaná spotřeba 7,4l/100km což je pecka!

Ano, pokud s tím jedete podle předpisů, tak spotřeba nového českého auta byla opravdu na trase Praha - Orechová Potoň celých 7.4lt/100km

LK7R napsal:
* Motor má logování přetočení motoru a pokud k tomu dojde, přepne se do nouzového režimu a je potřeba jej resetovat pomocí Honda servisu (to je dobré toto, jak pro Hondu tak pro uživatele, aby nenadělal více škody v případě poškození ventilů etc).

Pokud si po přetočení motoru nenecháte zkontrolovat ten motor, může to znamenat konec záruky na ten motor...

Tak asi tak...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 11:07   Citovat  

Ad Dunlop - když se mi to rozleželo v hlavě tak to vlastně byla celkem tragédie.

Ad slepé otvory - prolezli jsme to z motoru i podběhu ... ve standardu to je "fake". Vrtačka, kleště a pilka pomůže HaHaaa

Ad brzdové kotouče - možná bude stačit vyměnit kotouče za stejný rozměr s alu středy/plovoucím uložením. V brzdičích asi trabl nebude.

Ad motor a rychlost na cílovce - na konci cílovky jsme měli vždy +/- 180-200km/h taky mi to nepřišlo nijak extra moc - protože ta rovinka je snad delší než v Mostě (nebo ne?)

Ad zátah - je pravda, že z nuly jsem tomu nedal, takže ten pravý zátah jsem vlastně zažít nemohl...

Jako základ pro +100koní a semislick s ostrou geometrií je to boží sopťa sopťa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 15:49   Citovat  

LK7R napsal:
Spíš bych řekl, že se nějaké poleno snažilo jet über rychle, ale místo rychlosti to akorát rval v nedotáčivosti přes gumu. Tak to valím bulvy

To nebolo nedotacavostou v zakrutach, ale prejazdy cez obrubniky, je to dost ostro zosekane z boku...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 18:49   Citovat  

varuj napsal:
To nebolo nedotacavostou v zakrutach, ale prejazdy cez obrubniky, je to dost ostro zosekane z boku...

To by bylo osekané sem tam, ale ne po celém obvodu a ještě k tomu prodřené až na plátno. Když se na to podíváš tak vidíš tu osu ve které je ta guma sjetá. Připomíná mi to gumy z mého CTR když sem s ježděním začínal Mrk
   Návrat  
bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 19:25   Citovat  

teraz mam pocit ze ctr 9g neni o moc rychlejsie ako napriklad seriova fd2 ,co bol asi doteraz top seriovy civic
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.8.2015 , 21:01   Citovat  

bleck666 napsal:
teraz mam pocit ze ctr 9g neni o moc rychlejsie ako napriklad seriova fd2 ,co bol asi doteraz top seriovy civic

ja jen cekam kdy to veme do rukou Keiichi Tsuchiya a udela cas v Best Motoring Úsměv
jestli to udela rychlejsi kolo jako FD2 RR Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina