Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 108, 109, 110 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 109 z 158
Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2015 , 22:36   Citovat  

Nepodařilo, máme tam pořád 0st., nikdo neporadí?? Není náhodou někde ve V-tecu ještě jedno čidlo vačky? Vedou z toho taky kabely..... (motor R18A2)
Na tohle napojování honďáckých čidel je mi každá rada dobrá to mi hlava nebere
Díky Jiřik
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 8:08   Citovat  

...rad bych ti poradil ale nerad bych radil blbe...tak ti asi jenom doporucim kontaktovat nekoho z honda opravaru a jelikoz jsi tam u Praglu zkus nick Idaho dalsi Infinity nebo zaloz novou temu Úsměv...oni se v tom orientuji daleko snaz...

...pac jedine co mne napada je ze Vtec musi mit i dostatecny tlak a teplotu oleje...krom toho ze Vtec jako takovy u A6G nabiha postupne od oka 3800-4500...

AFY

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 12:57   Citovat  

Díky, zkusím založit nové vlákno.

Jinak už velmi osvědčené svíčky na LPG s výborným poměrem cena-kvalita jsou Bosch Iridium.
Mají konstrukci podobnou, jako NGK Laser nebo Denso Iridium tough
katalog:
tudy odkaz

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 13:33   Citovat  

Jiřik napsal:
Díky, zkusím založit nové vlákno.

Jinak už velmi osvědčené svíčky na LPG s výborným poměrem cena-kvalita jsou Bosch Iridium.
Mají konstrukci podobnou, jako NGK Laser nebo Denso Iridium tough
katalog:
tudy odkaz

zajímavé, že "můj" plynař co dělá přestavby už X let na plno typech aut, tak říká nelaborovat se svíčkama a držet se typu, který je předepsaný výrobcem auta a auto musí jet stejně jak na benzin tak na LPG... a byl jsem svědkem u několika aut, kdy rádoby lepší svíčky vyměnil za to co tam má být a auto začalo fungovat

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 13:58   Citovat  

...NGK Laser maji odtrh 1mm zatim co Bosch Platinum-Iridium jenom 0,7 Úsměv...coz je dobry pro LPG aspon to nebudu muset nechavat sklepavat Velmi šťastný...

AFY

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 20:39   Citovat  

Petura napsal:
zajímavé, že "můj" plynař co dělá přestavby už X let na plno typech aut, tak říká nelaborovat se svíčkama a držet se typu, který je předepsaný výrobcem auta a auto musí jet stejně jak na benzin tak na LPG... a byl jsem svědkem u několika aut, kdy rádoby lepší svíčky vyměnil za to co tam má být a auto začalo fungovat

Ono jde o to, co znamená ty "lepší svíčky". Ty co si najdeš v katalogu Bosch nebo Denso pro svůj motor jsou také ty, co tam "mají být", ale je to řada Iridium. Některé motory je mají standardně, jiné mají standardně montované niklové "špalky" a tam je prostor pro vylepšení.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2015 , 9:15   Citovat  

Dotaz jsou schopný tyto vstřiky AC W01-4 nakrmit motor 107KW 2.0i ? V ecu LPG Stag-4 Q-box je chyba Maximální otevření vstřikovaču, zkontrolujte lambda sondu a hodí se tam když je meně plynu v nádrži. Ecu motoru benzín hlásí chudou směs Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2015 , 14:23   Citovat  

reznicek9 napsal:
Dotaz jsou schopný tyto vstřiky AC W01-4 nakrmit motor 107KW 2.0i ? V ecu LPG Stag-4 Q-box je chyba Maximální otevření vstřikovaču, zkontrolujte lambda sondu a hodí se tam když je meně plynu v nádrži. Ecu motoru benzín hlásí chudou směs Úsměv

POkud tam vznikne jen když je méně plynu, není to tak hrozné. Tenhle typ vstřikovačů jsem ještě nemontoval, ale bude to nějaký derivát nebo kopie Valteku T30. To znamená minimální doba vstřiku alespoň 4-4,5 ms.
Koukni, kolik to má plynové časy na volnoběh a jestli jsou např. přes 5ms, daly by se ještě převrtat o desetinku nebo o dvě víc. Jestli jsou plyn. časy kolem 4,5 ms, jsou už vstřiky na hranici. ještě by to šlo zlepšit zvýšením tlaku plynu, ale nedával bych víc než 1, 30 Baru. Pak se to musí samozřejmě celé zas přeladit.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 9:16   Citovat  

Jiřik napsal:
POkud tam vznikne jen když je méně plynu, není to tak hrozné. Tenhle typ vstřikovačů jsem ještě nemontoval, ale bude to nějaký derivát nebo kopie Valteku T30. To znamená minimální doba vstřiku alespoň 4-4,5 ms.
Koukni, kolik to má plynové časy na volnoběh a jestli jsou např. přes 5ms, daly by se ještě převrtat o desetinku nebo o dvě víc. Jestli jsou plyn. časy kolem 4,5 ms, jsou už vstřiky na hranici. ještě by to šlo zlepšit zvýšením tlaku plynu, ale nedával bych víc než 1, 30 Baru. Pak se to musí samozřejmě celé zas přeladit.

Dík za odpověd, budou asi trochu na hraně, ted tam provozní tlak je 1.14 Bar a minimální 0.70 Bar, ještě kouknu na časy a zkusim když tak trošku zvednout tlak a uvidí se Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2015 , 10:01   Citovat  

Taky by bylo dobré vědět, jaký je tlak, když to hlásí "looped injection". Při tom plném výkonu by měl být tlak nejméně 0,85-0,90 Baru. Jestli je nižší, je to nedostatečnost v přísunu plynu přes reduktor.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2015 , 21:24   Citovat  

Petura napsal:

Přesně takovou zkušenost mám se svíčkama Brisk na LPG. Totální shity, motor běžel nepravidelně, cukal. KO Dal jsem tam to, co tam mělo být na benzín - origo svíčky, zkrátil interval jejich výměny za 15.000 km a pohoda OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2015 , 12:59   Citovat  

Brisky dávám maximálně do sekačky, nebo klukovy motokáry.
Svíčky Brisk Silver už jednomu zákazníkovi oddělaly motor tak, že se ulomila středová keramická izolace a spadla na píst.
POZOR NA BRISK!!

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 15:20   Citovat  

Jiříku ahoj
Mám problém se svým LPG a to ten, že občas když uberu plyn a pak na něj šlápnu nic se neděje až po pár sekundách uačne akcelerovat. Mám 1,4 66kW a vyměnil jsem plastové sání za hliníkové, protože se mi plast rosypal. Jinak vše funguje jezdí dobře jen ta prodleva při sešláputí plynu a pak problém s otáčkami při studeném startu, ale to je v jiném téma. Systém Magic2

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.10.2015 , 21:30   Citovat  

optimas napsal:
Jiříku ahoj
Mám problém se svým LPG a to ten, že občas když uberu plyn a pak na něj šlápnu nic se neděje až po pár sekundách uačne akcelerovat. Mám 1,4 66kW a vyměnil jsem plastové sání za hliníkové, protože se mi plast rosypal. Jinak vše funguje jezdí dobře jen ta prodleva při sešláputí plynu a pak problém s otáčkami při studeném startu, ale to je v jiném téma. Systém Magic2

Ahoj Optimasi,
podívej se, odkud je vyvedený MAP senzor (u té 2.2 to bylo taky špatně, pamatuješ?)
Musí to být co nejblíž pod klapkou (na volnoběh silný podtlak) a aby na to nebylo napojené odvětrání nádrže nebo podobné nesmysly.
Jinak jestli chceš, aby to jezdilo dobře, bude muset jít Magic 2 asi ven.
Pokud máš vstřikovače Magic Jet, ty jsou taky dost poruchové. To LPG je zřejmě staršího data,
než měnit čidla, to raději celou jednotku.
Cena za komplet jednotku i s prací (jednotka+kabeláž+veškerá čidla)plus přeladění je 7tis. za čtyřválec.
J.

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 12:20   Citovat  

Tohle se mi nějak nezdá co jsi napsal. Před výměnou to fungovalo a po výměně to takhle blbne. Veškeré kravinky co byly na szarém sání jsou na stejném místě. Klapka je taky původní se vším všudy. Už jsem s tímhle byl jednou v HL Propanu a seřizoval tam za jízdy nějaké milisekundy ale nevím u čeho, ale byl to ten stejný problém hned po výměně toho sání a bylo to daleko horší.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2015 , 13:30   Citovat  

myslím, že to hliníkové sání má trochu menší průtok, tak to při akceleraci je moc bohaté. Nevím, neviděl jsem to, ale doseřídit by to chtělo. Jde o to, že Magic 2 nějaké přesné seřízení moc neumožňuje, navíc je možné že je to MAP čidlo už otupělé. Pokud seženeš někoho, kdo ten Magic 2 opravdu umí seřídit (asi spíš v tom HL), možná to bude fungovat. Já bych dal novou jednotku.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2015 , 16:57   Citovat  

Mám blbou otázku.. Jak je taková ta karta, kam se dávají razítka za pravidelné revize LPG, co se stane, když mi tam jedno chybí? Ta revize se dělala, jen jsem u sebe neměl tu kartu.. stačí když tam bude teď aktuální nová, nebo tam mám nechat doplnit zpětně i tu, kterou mi dělali?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2015 , 17:19   Citovat  

Mělo by stačit mít na STK aktuální revizi - jinde to sebou nevozíš a nikdo jiný to pokud vím nezkoumá (pokud ti auto nevybouchne, tak by to mohlo zajímat maximálně tak pojišťovnu při nehodě, těžko říct). Posledně jsem jim ten papír na STK dával a ani se na to nechtěli podívat, že to nepotřebují Velmi šťastný ale bude záležet jak kde. Správně bys tam měl mít razítko za každý rok.

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2015 , 19:02   Citovat  

Revize by mela byt urcite kazdy rok. Ja jezdil jen pred TK, cili kazde 2 roky a nikdo to neresil. Je tady to ALE jak je psano vyse a to, ze pojistovna nemusi plnit za predpokladu, ze to melo vliv na vznik skody.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 0:07   Citovat  

Peliator napsal:
Revize by mela byt urcite kazdy rok. Ja jezdil jen pred TK, cili kazde 2 roky a nikdo to neresil. Je tady to ALE jak je psano vyse a to, ze pojistovna nemusi plnit za predpokladu, ze to melo vliv na vznik skody.

ale já j mám, jen tam není to razítko... jinak na harfě mě mají v systému, že jí tam dělali...

Peliator je teď offline  Peliator
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 7:25   Citovat  

Tak jestli to nemáš daleko tak se tam zastav a nech si ho tam pro klid duše dát. Ale pokud se chystáš na STK tak můžeš být snad v klidu, nevím o žádné stanici, kde by to řešili. Vždy je zajímalo pouze, zda je revize aktuální.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 9:43   Citovat  

Přesně tak, stačí mít revizi aktuální, nemusí to navazovat. Jde spíš o praktický přínos-nejezdit s přicpanými filtry a apod.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 9:46   Citovat  

Jen ještě zdůrazňuji: kdo nemá na motoru hdyroštely, ale mechanická zdvihátka: je třeba kontorlovat při provozu na LPG ventilové vůle!
Teď tady mám jeden Duratec 2.0 107kW v novém Mondeu, u kterého jsou takto podpálené ventily. Zákazník to koupil už v plynu, jen jezdil a výsledek je, že se to zaklapalo a protože zdvihátka jsou pevná a seřízení nic moc, přestaly ventily těsnit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 11:03   Citovat  

Jiřik napsal:
Jen ještě zdůrazňuji: kdo nemá na motoru hdyroštely, ale mechanická zdvihátka: je třeba kontorlovat při provozu na LPG ventilové vůle!
Teď tady mám jeden Duratec 2.0 107kW v novém Mondeu, u kterého jsou takto podpálené ventily. Zákazník to koupil už v plynu, jen jezdil a výsledek je, že se to zaklapalo a protože zdvihátka jsou pevná a seřízení nic moc, přestaly ventily těsnit.

a to taky seřizuješ? to se musí na chladném motoru že?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2015 , 11:39   Citovat  

To bych kontrolovat mohl, ale soustředím se jen na plynařské práce a diagnostiku. Bylo by to už na mně moc.
Zkontrolovat vůle není zas tak těžké, sundáš ventilový dekl a lístkovými měrkami to musí vykazovat předepsané vůle podle konkrétního motoru.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 22:10   Citovat  

silenec napsal:
Mělo by stačit mít na STK aktuální revizi - jinde to sebou nevozíš a nikdo jiný to pokud vím nezkoumá (pokud ti auto nevybouchne, tak by to mohlo zajímat maximálně tak pojišťovnu při nehodě, těžko říct). Posledně jsem jim ten papír na STK dával a ani se na to nechtěli podívat, že to nepotřebují Velmi šťastný ale bude záležet jak kde. Správně bys tam měl mít razítko za každý rok.

Jezdil jsem s 2 roky starou revizí. Před STK jsem jí radši nechal udělat a plynař se hrozně divil, že by to po mě někdo vůbec mohl chtít, že prý už se to dnes vůbec nekontroluje. A měl pravdu, fakt to nikoho nezajímalo. Ale jak píšete - pro klid duše...

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2015 , 8:40   Citovat  

Jiřik napsal:

Takový dotaz... motor D15Z8 ekonom - má mechanická zdvihátka nebo hydroštely? Je třeba kontrolovat ventilové vůle?

Dík moc

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2015 , 9:05   Citovat  

Spíš opačně: má vůbec nějaký motor od Hondy hydra? Asi jen šestiválce? Tak to koukám!

TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 9:23   Citovat  

Tak přátelé, koukám že Jiří tu vesele rozdává rady a já se podělím o zážitek s Jiříkem. Byl jsem u něj na seštelování a revizi a to jakým způsobem Jiří zachází s auty mě trochu vyvedl z míry,jako prase ,díra nedíra,hlavní,nehlavní no já bych si takhle s autem zákazníka nedovolil zacházet. No nic ,byla tu chvála,tak jsem doufal že pan Polák bude profík aspon po jiné stránce, tak jsem doporučil kamaráda na přestavbu Hyundai i30 CW ,kamarád taky valil oči jakým způsobem to Jirka zajíždí že se k autu chová jako prase. Do dneška auto cuká v určitých otáčkách,Na maximální výkon to nejede,škube a vůbec celá práce je divná.Háže chyby a Jiřík jen krčí rameny že je to v těch "otáčách nervoznější" a že neví co s tím.Nechce řešit problémy............dávám to sem a je na každém co si z toho kdo vezme,Jiří sorry ale tohle není přístup a moje Honda už je jinde na přestavbu,tobě ji nesvěřím a jedna zkušenost s tebou mi stačila. Pro tebe je důležité chytit ovci která zaplatí a pak už řešit nic nechceš!....................................................................................................Olda Plzen

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2015 , 12:03   Citovat  

Děkuji Oldovi za hodnocení. Ne všechno se podaří, jak bychom si přáli a Hyundai i30 opravdu po přestavbě škubal v otáčkách mezi 2500-3000 při nízkém zatížení a měl jsem problém to odstranit. Plný výkon byl však bez problémů dosažen a právě abych to mohl zjistit, musím plně akcelerovat, což se některým zákazníkům zřejmě nelíbí.
Když zákazník odjížděl po doseřízení, auto jezdilo ve všech režimech velmi dobře, navíc s velmi nízkou spotřebou. Tuto přestavbu považuji stejně jako všechny předešlé za zdařilou.
------------------------------------------------------------------------------------------
Na rozdíl od jiných plynařů jsem ochoten se zákazníkem auto projíždět, čímž jdu -zdá se- přímo s "kůží na trh",
protože se hned dá "odborně" posuzovat, jak s autem jezdím.
Olda přijel po mnoha telefonických konzultacích na seřízení se Civicem tuším 7G, 1.6 a připadalo mu, že auto má vysokou spotřebu. Upozornil jsem na nevhodné umístění vstřikovací lišty a potřebu výměny vstřikovačů a jejich jiné montáže. Motor jsem tedy seřídil jak byl, zatím beze změn a odjel (vyšší spotřeba se odstranit nepodařila). Po dalším telefonickém rozhovoru, ve kterém jsem zdůrazňoval instalaci vhodných vstřiků k dosažení potřebných parametrů se obrátil jinam, což akceptuji.
Nesouhlasím s tím, že bych se k problémům obracel zády, naopak vždycky si snažím čas udělat a pro důkladné seřízení každé auto projet.
Děkuji i za toto hodnocení, potřebuji zpětnou vazbu abych mohl své služby dál zkvalitňovat.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 108, 109, 110 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina