Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 30, 31, 32  Další 
Zaslat odpověď

Strana 17 z 32
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 9:45   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ja jen cekam kdy to veme do rukou Keiichi Tsuchiya a udela cas v Best Motoring Úsměv
jestli to udela rychlejsi kolo jako FD2 RR Velmi šťastný

Abychom to zase nedramatizovali, jsem přesvědčen, že to auto bude rychlejší než EP3, FN2, FD2, ITR, S2000, ... Prostě ta kombinace motoru, převodovky, brzd a podvozku je k tomu předurčena...
Osobně předpokládám čas v Mostě po max. drobných úpravách bez problémů pod 1:55...

Já s Lokem se jen pozastavujeme nad tím, že ačkoli Honda řekla, že to bude motor i přes přeplňování hodně podobný charakterem k atmosféře, není to tak úplně pravda...
Prostě to auto najednou ztratilo kouzlo ječícího vytočeného atmo motoru k 8000rpm a červené pole 7200rpm je tam jen pro vizuální info...

Zase předpokládám, že až doladím mapu, bez problémů sundám krouťák dole, který dobrý tak max. pro sprintery a naopak si pohraji z otáčkami 4000rpm a výše, tak to auto nebude trpět, bude mít o pár koní více, možná menší krouťák, ale pojede jinak a bude bez problémů táhnout i v 7000rpm jako EVO... Technické řešení motoru k tomu nabízí poměrně hodně možností...

Pokud budeme brát opravdu sériové neupravené verze, tak tohle je zase úplně někde jinde a minimálně o level výše než to ostatní co Honda vyrobila v této kategorii, pokud se bavíme o jízdních výkonech a technice... Ale prostě něco za něco... Něco jsme získali a něco bohužel musíme ztratit...

BTW: lidem jako jsem já a třeba Loko je totiž úplně jedno, jestli to 3000rpm má krouťák 300Nm nebo 600Nm a jestli to zatlačí do sedačky víc nebo míň, protože tyto otáčky používáme když jedeme na nákup nebo když se ráno rozjíždíme, zbytek trávíme v násobných otáčkách, takže pro nás je důležitá pružnost motoru nahoře a hlavně pocit z toho motoru, zkrátka jak si to užijete...
Pro lidi co teď chválili zátah Focusu RS, Megane RS, Golfu GTi oproti atmo Hondě, teď mají opravdu nad čím přemýšlet, my co jsme jim téměř stačili s upravenými atmo tajpáry pak zase máme teď k přemýšlení, zda se nám to vyplatí...
Ale jak správně řekl Loko, tak toto je konečně asi auto, které má šanci nakonec naše EP3 nahradit a posunout Hondaře dále... OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jarka je teď offline  jarka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 10:16   Citovat  

Dany napsal:
Zase předpokládám, že až doladím mapu, bez problémů sundám krouťák dole, který dobrý tak max. pro sprintery a naopak si pohraji z otáčkami 4000rpm a výše, tak to auto nebude trpět, bude mít o pár koní více, možná menší krouťák, ale pojede jinak a bude bez problémů táhnout i v 7000rpm jako EVO... Technické řešení motoru k tomu nabízí poměrně hodně možností...

Na tohle jsem zvědavej - spíš se divím že podobnou úpravu člověk nevidí i na jiných turbech. Přihodit pár koníků na špičce a dole jich pár upustit a charakter motoru bude úplně o něčem jiným.

A v Mostě bude hodně zajímavý porovnání s cuprou st a Fulínovím časem. Když ta cupra šla v sérii na uhp až k 57.5 (a to ještě odhadoval že na semi a s lepšíma deskama by ještě šly 3-4s dolů ), tak nové ctro tam bude asi rychlejší už v sérii (samo s profíkem alá Fulín za volantem). Skoro se chce až říct, že 55 bude taková startovní čára, když brzdy jsou určo lepší a semi bude v základu Velmi šťastný (je neuvěřitelný jak jdou ty auta rychlostí dopředu).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 10:17   Citovat  

Dany napsal:
Nicméně kdyby jste znali některé z testů co ty motory musí vydržet, asi by Vás to nepřekvapilo jako mě...

Hod nejake zajimavosti. Vzdycky me zajimal vyvoj a testovani motoru.
A btw. Opravdu to ma 310koni?
Bych spis veril 270-280 konim nez pres 300...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 16:36   Citovat  

jarka napsal:
Na tohle jsem zvědavej - spíš se divím že podobnou úpravu člověk nevidí i na jiných turbech. Přihodit pár koníků na špičce a dole jich pár upustit a charakter motoru bude úplně o něčem jiným.

Základním problémem, se kterým se setkávám denně je, že všichni chtějí co největší výkon, to že není optimální průběh je jim jedno a pak se diví, že člověk s autem, které má méně koní (jako třeba to Tvoje) zajede tak super čas. Ano, evidentně jezdíš dobře, jinak bys to nezajel, ale věř že tím jak sis nechal poradit jak s vyvážením tak i naladěním motoru na optimální průběh a ne jen na super hodnoty sis také určitě nepohoršil...
No a turba a turbo dieselů je to ještě horší, všichni se vytahují jestli tam mají 400Nm, 450Nm, 500Nm nebo 550Nm, přitom ten krouťák dole kolem 2500rpm je stejně úplně k ničemu i diesela... Jde jen čistě o výkon a to ještě v používaném rozsahu otáček...

jarka napsal:
A v Mostě bude hodně zajímavý porovnání s cuprou st a Fulínovím časem. Když ta cupra šla v sérii na uhp až k 57.5 (a to ještě odhadoval že na semi a s lepšíma deskama by ještě šly 3-4s dolů ), tak nové ctro tam bude asi rychlejší už v sérii (samo s profíkem alá Fulín za volantem). Skoro se chce až říct, že 55 bude taková startovní čára, když brzdy jsou určo lepší a semi bude v základu Velmi šťastný (je neuvěřitelný jak jdou ty auta rychlostí dopředu).

Vycházím z toho, že na SKringu to auto dokázalo zajet na Continentalech podobný čas jako já se svým závodním CTR 7G. Bylo to sice jen dvakrát a o kousek stále pomalejší, ale potenciál tam je Úsměv
Takže mých 1:57 v Mostě je výchozí meta a já předpokládám, že po drobných úpravách nebude 1:55 neřešitelný problém...

BTW: jen pro info, většina lidí jezdila kolo za cca 3minuty, několik lidí se podívalo výrazněji pod tři minuty a pár jedinců atakovalo 2:45 , jedním z nich byl tusím i Loko Úsměv
Proti tomu kluci se 7G v různých stupních úprav tam jezdí stejné časy, se závodním EP3 na Falkenech tam mám ideální kolo lehce pod 2:35, závodní dvoulitry jezdí daleko rychleji... Jen pro představu...

FastCivic napsal:
Hod nejake zajimavosti. Vzdycky me zajimal vyvoj a testovani motoru.

Je jich spousta, snad můžu něco prozradit aniž mě někdo vynadá, ale jako úplně masakrální beru např. tyto:
- vyberou hotovou novou složenou nezajetou pohonnou jednotku, dají ji na brzdu, během několika minut ji ohřejí na provozní teplotu a pak drží ji v plném výkonu (brzdí to retardérem brzdy) těsně pod hranicí červeného pole... Jenže tento test probíhá nepřetržitě 50hodin !!! pak motor rozeberou, vše zkontrolují a opotřebení zdokumentují, zase to složí, dají nový olej (stále Honda OW20) a test běží dalších 25h, pak se zopakuje rozborka-dokumentace-sborka a běží to posledních 25h. Na konci 100h testu pod plným výkonem se vše rozebere a nic nesmí být opotřebené pod limit...
- nebo motor zchladí na -30st. celsia. Protože takové chlazení nejde, ochlazuje se motor tak, že do chladícího systému se leje tekutý dusík, aby došlo na ochlazení... Jakmile se dosáhne tato teplota, motor se nastartuje, nechá se běžet 15 sec na volnoběh, pak 15 sec na 2000rpm a pak se na 60sec vytočí zase na maximum... To že není správně ohřátý asi nemusím zdůrazňovat. Nepamatuji si přesně kolikrát toto opakují, ale je to poměrně dost na jeden motor Smutný
- pro testování STOP funkce mají i test, kdy všechno musí vydržet 300tis cyklů... Auto nastartují chvíli volnoběh, chvíli 2tis rpm, pak minutu plný výkon a tvrdé vypnutí... A toto ještě 299999x dokola Smutný
Jen pro zajímavost, nejdelší STOPandGO test probíhá celkem skoro 5měsíců, aby se to stihlo...
Prostě ten motor to nemá jednoduché a něco musí vydržet, těch testů jsou desítky...

FastCivic napsal:
A btw. Opravdu to ma 310koni?
Bych spis veril 270-280 konim nez pres 300...

Jinak, auto které přijde do volného prodeje v lednu/únoru příštího roku, zatím bych řekl, že to dříve nebude, bude mít určitě minimálně 310HP, jak Honda deklaruje. Nikdy jsem neviděl motor od Hondy, narozdíl od konkurence, který by měl nižší výkon než udává Honda...
Co se týká těch předprodukčních aut, je tam několik verzí...
... Verze co testovali novináři a teď na SKringu na DE značkách s lepší geo, tak ty budou mít někde mezi 270-280HP, při testování novináři si jich pár všimlo, že to nejede úplně jak předpokládali a doložili to testem proti SuperB, no a dokonce i při testu na SKringu si pár vnímavých lidí všimlo, že ta DE auta jedou sice daleko lépe v zatáčkách, ale na rovině na ta ostatní ztrácí...
... Verze na AU a CZ značkách pak mají již jiný SW evidentně, i když předpokládám, že ne finální. Tato auta mohla již mít mezi 300-310HP. Hlavně ale měla daleko lepší průběh a menší turbo díru, což je daleko důležitější... Pokud bude skok k finální verzi stejný, pak by to mohlo být úplně super, podle toho jak se auta chovají bych řekl, že je problém s korekcemi...
   Návrat  
maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 17:13   Citovat  

jarka napsal:
A v Mostě bude hodně zajímavý porovnání s cuprou st a Fulínovím časem. Když ta cupra šla v sérii na uhp až k 57.5 (a to ještě odhadoval že na semi a s lepšíma deskama by ještě šly 3-4s dolů )

Tak ta cupra co tam řídil Fulín zas tak uplně serie nebyla to už se profláklo Velmi šťastný
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 21:04   Citovat  

Ta cupra serie nebyla..Mam od overenyho cloveka co tam v tu dobu byl kdyz se to snazil zaject a bavil se i s mechanikama,,,, Ta cupra byla upravena na nejakych 360koni + Mela rozpery vzadu jak dole tak nahore a to samy vepredu ,, Takze zadna serie to nebyla
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 21:36   Citovat  

Dany napsal:

super zajimavosti, dik moc za rozsireni obzoru je to dobrý přátele
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.8.2015 , 21:48   Citovat  

LK7R napsal:
Dostal jsem pozvánku od Honda Proresta Příbram za což jim velice děkuji, stejně tak jako za odvoz na okruh ...
Pocit "opření se o zadní vnější kolo v oblouku" se mi podařilo navodit pouze v dlouhé středně ostré zatáčce v plném zátahu

Čau závodníku Úsměv ... s tím podvozkem si mě překvapil, čekal jsem lepší chování. Myslíš, že sériový CTR7G byl méně nedotáčivý?
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.8.2015 , 8:40   Citovat  

JardaBar napsal:
Čau závodníku Úsměv ... s tím podvozkem si mě překvapil, čekal jsem lepší chování. Myslíš, že sériový CTR7G byl méně nedotáčivý?

Ahoj, naposledy jsem se svezl v Daverově OEM CTR a něco málo jsem zkoušel jak se to chová. Celkově to auto tolik nebylo nedotáčivé, ale zase si nejsem jistý, jestli Daver také nemá trochu udělanou geometrii a má obuté alespoň RE050A. Další věcí je, že s novým CTR se jede před nástupem limitu o dost rychleji a fyziku prostě neokecáš. Netroufnu si tedy bez přímého srovnání tvrdit, že OEM vs OEM by bylo 7g lepší podvozkově. Jiné určitě ano, ale lepší nejspíš ne (bereme-li projetí stejné zatáčky stejnou rychlostí v obou autech).
   Návrat  
yenda97 je teď offline  yenda97
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 17:50   Citovat  

To sem nešlo nedat pořádnej výtlem

tudy odkaz
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 18:01   Citovat  

yenda97 napsal:
To sem nešlo nedat pořádnej výtlem

tudy odkaz

viz výše, před-produkční kousek s cca 270 koněma ...
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 18:03   Citovat  

Nechapu proc tem novinarum nerekli na rovinu, ze budou jezdit v predprodukcni verzi, ktera se od seriove lisi mimo jine v tom, ze ma o X koni min... Usetrili by si ostudu.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 21:55   Citovat  

jc napsal:
Nechapu proc tem novinarum nerekli na rovinu, ze budou jezdit v predprodukcni verzi, ktera se od seriove lisi mimo jine v tom, ze ma o X koni min... Usetrili by si ostudu.

Tak to má několik důvodů...
1) dal jsem Vám inside informace, které neměli ani prodejci a lidé kolem akce pro novináře, dokonce ani kolem akce pro zákazníky teď, jediný kdo to věděl jsou lidé ve fabrice a ti to prostě nepředali dál...
2) byl přesně definovaný program a auta neměla opustit okruh, tudíž protože na tom okruhu bys to srovnání neměl, nic by se nepoznalo, bohužel jeden aktivní člověk chtěl udělat novinářům radost a pustil je do normálního provozu... Což nesměl...
3) Těžko u presentace auta pro novináře může kdokoli říct, že to ještě není finální verze, popřemýšlej nad tím...

Bohužel...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 22:03   Citovat  

jeste k tem motorovym testum... Me to proste zajima Úsměv Nejake, vyloženě, destrukcni zkousky se taky jeste delaji? Jako kdysi, kdyz se nechal motor z hondy NR750 roztocit na 32tis otacek a bezel tisic hodin nez se rozletel? Je to tam.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 22:18   Citovat  

Dany napsal:
Tak to má několik důvodů...
2) byl přesně definovaný program a auta neměla opustit okruh, tudíž protože na tom okruhu bys to srovnání neměl

To je nějaké divné, vždyť mimo okruh jezdili všichni. Když jsem jezdil s CTR8G v Estorilu, tak byla také jízda na okruhu a pak měl auto člověk pro sebe na celý zbytek dne.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 22:25   Citovat  

JardaBar napsal:
To je nějaké divné, vždyť mimo okruh jezdili všichni. Když jsem jezdil s CTR8G v Estorilu, tak byla také jízda na okruhu a pak měl auto člověk pro sebe na celý zbytek dne.

Neřeš to, prostě dle původního programu neměli jezdit ven... Nařízení Hondy, dnes už víme asi proč, nicméně změnilo se na místě lidmi, kteří zase nevěděli vše...
Prostě to tak je a nemá cenu to řešit...

Estoril byl Estoril, tohle byla jiná situace, není to upgrade staré mechanické atmo EP3-K20A na novější elektronickou atmo FN2-K20Z, ale úplně nový turbo motor byť s podobným označením K20C...
Věř že s motorem K20A a K20Z toho moc podobného nemá, ale to už zase zabředáme někam, kam moc zatím nechci...
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2015 , 22:34   Citovat  

Nejak se mi nechce verit ze nikdo z tech co pripravovali SK ring nevedeli o realnym vykonu tech aut. A pokud to tak je, je to snad jeste vetsi diletanstvi.
   Návrat  
bleck666 je teď offline  bleck666
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.9.2015 , 1:54   Citovat  

ci ma ten motor vykon par kw viac ci menej neni najdvolezitejsie, su tu aj ine parametre auta,pre niekoho dvolezitesie ako maximalny vykon, mna osobne viac zaujma skutocne spravanie zadnej napravy, ma vecsy potencial auto euro ctr 9g typeR k20 turbo alebo auto usdm ctr 9g SI k24 Velmi šťastný
   Návrat  
Rowen je teď offline  Rowen
PříspěvekZaslal: 9.9.2015 , 2:11   Citovat  

No pěkně to ti novináři nafilmovali - akorát si nedokážu vysvětlit, proč asi v 1:15 minutě Superb tak náhle zrychlí a rozdíl mezi GPS a tacho se smrskne na 4km/h... že by anomálie TSI motoru HaHaaa No nic - počkáme na finální verzi a on to někdo určitě ještě přeměří...
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2015 , 21:04   Citovat  

mame dalsi srovnani ikdyz uz to neni zadna novinka Úsměv

https://www.youtube.com/watch?v=1qwKFGUip4U
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2015 , 13:53   Citovat  

Vcera navstivilo CTR Sosnovou, taky jsem se v nem svezl a musim rict ze me to hodne bavilo Úsměv
Mam hodne fotek, casem jeste nejaky pridam. Tahle fotky je zatim bez uprav

IMGP0146.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMGP0146.JPG, 273.29 kB
   Návrat  
Petr227 je teď offline  Petr227
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 21:22   Citovat  

Teď koukám,že focus RS v ČR bude od 915tkc...to bude zajímavé
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 22:28   Citovat  

Petr227 napsal:
Teď koukám,že focus RS v ČR bude od 915tkc...to bude zajímavé

To nebude zajimave, ale rovnou prus...svih pro CTR. Za stejne penize nova a silnejsi ctyrkolka... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 23:17   Citovat  

Bully napsal:
To nebude zajimave, ale rovnou prus...svih pro CTR. Za stejne penize nova a silnejsi ctyrkolka... to mi hlava nebere

Ale prosimtě Velmi šťastný proč průšvih je to uplně jiná koncepce auta. Navíc na ford a jejich udajné výkony mam svůj názor HaHaaa
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 23:33   Citovat  

maxxi napsal:
Ale prosimtě Velmi šťastný proč průšvih je to uplně jiná koncepce auta. Navíc na ford a jejich udajné výkony mam svůj názor HaHaaa

2,3 litru, 258 kW + 470 Nm, 0-100 za 4,7 sec., AWD i s "drift"-modem s preferenci pohonu zadni napravy, ... tudy odkaz
Nebo vazne radsi tu predokolku s horsimi parametry, za stejne penize?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 23:53   Citovat  

Bully napsal:
2,3 litru, 258 kW + 470 Nm, 0-100 za 4,7 sec., AWD i s "drift"-modem s preferenci pohonu zadni napravy, ... tudy odkaz
Nebo vazne radsi tu predokolku s horsimi parametry, za stejne penize?

Tabulkové hodnoty jsou k ničemu, předchozí generace RS měla taky nadeleno a nic z toho. Navíc na čtyřkolu je to málo tam potřebujes alespoň 400koni aby jsi se rychlostně srovnal s 300 konovou predokolou.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 0:09   Citovat  

Jenom k tem cenam:
TypeR -> 860.000,-
TypeR GT -> 943.000,- vcetne priplatkove Championship White laku.

FF zacina na 915.000,-
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 6:43   Citovat  

Rozdil v cene u ~milionoveho auta je minimalni. V tom GT paketu je prepinani svetel, destovy senzor a dual klima, coz muze mit fikus klidne v zakladu (nekoukal jsem). Hlidani pruhu apod. bude spis na obtiz.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 7:54   Citovat  

Já bych s tím posuzováním ceny počkal až se objeví celý ceník FF RS? Zběžně jsem mrknul na ceník ST a těch příplatkových položek je tam oproti CTR výrazně víc (i věcí, které jsou u CTR v základu). Například se u FF připlácí za jakoukoliv jinou než základní barvu.
Takže aby se nestalo, že tam tam kde CTR končí na 943.000,- v plné výbavě, se kalkulačka Fordu teprve rozjíždí.

FF ST je taky vedené jako "OD" 700.000,- a při troše klikání v konfigurátoru, jsem zkončil skoro na 900.000,- Se stydím
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.9.2015 , 7:58   Citovat  

Spis budou dulezitejsi testy, az nekdo tyhle dve auta postavi proti sobe.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Type-R VTEC TURBO
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 30, 31, 32  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina