Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CTR na prodej - AAA
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.9.2015 , 23:23   Citovat  

U starych Hond se nerozbiji celni skla, neprodiraji se manzety radicek, neotriskava se kapota od kaminku, dily jsou spasovane na 100% apod.? Ja vim, ze tady panuje adorace youngtimeru, ale neni potreba prehanet. Ja se jenom snazim rict to, ze ty "straslive" zavady a hrozive havarie jsou naprosto banalni u vsech aut a tady je aspon nikdo nezamlcuje. Ze je normalni stav rict "nikdy nehavarovano" (=bez zaznamu v servisni historii) a "top stav" a pritom to bude oproti tomuto propiranemu vozu srot ti prijde v poradku?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 8:56   Citovat  

Na většinu zní odpověď ne. 8G měla neskutečný počet vad a problémů. (malých či větších)

Tohle inzerované auto si bohužel prošlo větší havárií, hlavně info o "mastných kapkách" bych bral jako varování.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 13:44   Citovat  

offtopic Taky jsem mel 4 roky FN2-ku, ale prave proto bych si o ni tohle (v porovnani s jakymkoli jinym autem, provozovanym jako sportovni) rict nedovolil.

V jakem stavu je konkretni vuz samozrejme netusim, nevidel jsem ho. Ani ty "mastne kapky".
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 17:04   Citovat  

Bully: možná proto, že jsi neměl tu čest vlastnit Hondu do r.v. 2000.......
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 17:11   Citovat  

Petr 78 napsal:
Bully: možná proto, že jsi neměl tu čest vlastnit Hondu do r.v. 2000.......

No nevim nějaký Hondy do 2000 mám a předek jsem lakoval několikrát, čelní sklo mám všude minimálně druhý, manžeta řadičky se mi u A5g taky zrovna tento týden začla loupat. Jako starý Hondy jsou super auta, kvalitativně a spolehlivostně hodně nadprůměrný, ale servis a údržbu potřebují a když se s nima jezdí, tak i nějaký ten díl. Nesmí se to tolik přehánět a udržovat si nadhled a zdravý rozum. Já jsem Hondař srdcař až za hrob, ale prostě i Honda je stroj či mechanizmus, který se dokáže pokazit ...

A hlavně výše vypsané závady, nejsou závady, ale bežné opotřebení provozem jako brzdy atd... Hihi A abych řekl pravdu tak ta zarputilá přesvědčenost že starý Hondy nepotřebují ani šroubek mi tady trochu začíná vadit. Možná jezdíte ve vracích, kde do toho nedáte ani korunu a je vám to jedno, ale pokud chcete mít auto ve vynikajícím stavu tak se do toho různý peníze tak či tak musí dát ....

Jinak k tématu, ano, v AAA bývají vychcný, ale slušný auto se tam někdy koupit dá ...

A do mě Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 17:43   Citovat  

Neříkám, že nepotřebují údržbu, ale na žádné staré Hondě (ani zatím na Accu) se mi nestalo, že by "upadla klika" (u c6g je klika bolest anglánů - zase UK jako u ufa... Velmi šťastný), spasování dílů i po ťukanci nebyl takový problém jako na C8g, u Acca (původ ČR) mi trochu vrže sedačka a něco ve dveřích - to ze starých Hond neznám, u C6g s 250tis.km (původ ČR) jedno ťukání vzadu bylo - volný šroubek repráku...
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 18:01   Citovat  

Tak jasně, že to bylo dříve trochu jinde, ale nejde to prostě shrnout že Hondy do r.v. 2000 super káry i bez servisu a nad r.v. 2000 vraky co potřebují servis.

Je to daň dnešní doby, všichni chtějí všechno hned, moderní, geniální a nejlépe zadarmo a proto klesá i kvalita výrobků, ale zrovna Honda tomuto nešvaru odolává pořád obstojně OK
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 19:58   Citovat  

Presne jak pise reznicek9 OK
Nevlastnil jsem sice Hondu do r.v. 2000, ale mel jsem napr. Nissana s timhle "predpotopnim" datem a byl to nesmrtelny vuz, delnik, co si na sebe vydelal snad nekolikrat. Driv se delala auta (lednicky, vysavace, televize, mixery, ...) festovnejsi, ale ze by byla treba moje stara dobra Almera bez zavad a ruznych much, to rict rozhodne nejde. Stejne jako prehanet, ze jsou dnesni auta srot, co se kazi a ma plno mensich i vetsich zavad. Auta jsou obecne "forovejsi", ale zase jenom s ohledem na svou tridu. Honda taky nikdy nebyla premiovka, aby treba ve tride kompaktu predvadela super materialy a zpracovani.
Nejde plakat, ze je dneska Honda s kvalitou na stiru, je to obecny trend a Honda je na tom porad jeste vic nez dobre. Par much se poresi, zato vas nenecha stat uprostred krizovatky cestou na dovolenou, protoze se zniceho nic jen tak rozpadl motor, treba Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2015 , 22:47   Citovat  

Nikdo neříká, že staré Hondy nepotřebovaly servis a že nové jsou šroty.
Jenom ty staré na tom byly s celkovou kvalitou znatelně lépe.
Měl jsem Hondy Civic (6x) s datumem výroby v rozmezí 1990 až 2006 a kvalita jde skutečně s novějším datumem výroby dolů.
Ano souhlasím, je to všeobecný trend všech automobilek a taky souhlasím, že Honda je na tom pořád hodně dobře a stále vyniká nad konkurencí.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.9.2015 , 8:22   Citovat  

Důvodem zhoršení kvality je hlavně masivní podíl komponent od evropských dodavatelů jako TRW apod.. TRW dělá šunty a to se podepisuje na kvalitě samotného auta. 8G navíc trpí MNOHA konstrukčními chybami.
   Návrat  
DrHanz je teď offline  DrHanz
PříspěvekZaslal: 18.9.2015 , 9:37   Citovat  

Squixx napsal:
No, podle toho co tady čtu, tak bych takový auto taky nebral..možná se slevou a pravdivou diagnózou od majitele, ale ne od AAA zmr..z toho koukají do budoucna pouze problémy, nic jiného. Smutný

Diagnóza od majitele taky nic neznamená. Majitelé lžou. Buď aby dostali víc, nebo aby byli zajímaví, aby si kryli záda, aby naštvali anebo z jiných důvodů, racionálních nebo ne.
Jediná diagnóza dle mě, která má smysl - ať už u bazaru či soukromníka - je profesionální od nezávyslého servisu či zkušeného technika.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.9.2015 , 20:17   Citovat  

Podle mně je potřeba přistupovat ke každýmu autu, který se prodává v bazaru jako ke škopku, kterého se majitel chce zbavit. Selský rozum mi říká, proč prodávat auto, kterému věřím a sem s ním spokojenej?
Jediná kloudná odpověd je že se chci posunout jinam (větší, rychlejší.....) ale myslím že takových aut je mizivé množství zejména v bazarech.
Takže přistupuj k tomu jako k pekáči a bud spíš kritickej....a nedej na místní chytráky ty we...dát na ně jezdíš v nějakým oldskůlu z devadesátek....nic proti nim Mrk ....já si do bazaru vzal ninju (mistra mekánika) a věděl sem co si odvážím za škopek OK
   Návrat  
jc je teď offline  jc
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.9.2015 , 12:06   Citovat  

"Vsichni lzou." Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2015 , 9:31   Citovat  

crxmann: jo, škopek za víc než čtvrt mega, nekup to.....
Já bych za tu cenu chtěl auto v alespoň dobrém stavu a sám bych takové peníze chtěl za auto v perfektním stavu.
Ale já mám asi měřítka stavu trochu jinde.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.9.2015 , 19:15   Citovat  

Petr 78 napsal:
crxmann: jo, škopek za víc než čtvrt mega, nekup to.....
Já bych za tu cenu chtěl auto v alespoň dobrém stavu a sám bych takové peníze chtěl za auto v perfektním stavu.
Ale já mám asi měřítka stavu trochu jinde.

vůbec si mi nepochopil....samozřejmě že chci to nejlepší, ale prostě nemůžu čekat že koupím nové auto! Lepší je být kritický a opatrný, než si lhát do kapsy a pak plakat....tak to bylo myšleno.
Na druhou stranu, v bazaru se těžko objeví auto bez chyby...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 14:45   Citovat  

Kdyby tento kus nebyl v minulosti bourany, nemel upadle dva plasty a prodrenou manzetu za 1200kc, a po 7mi letech provozu nemel zadnou kapku oleje, tak by se ale zase nenasel zajemce, ktery by za takovy kus byl ochodnty dat treba 300, 320 tis kc.

Kapka oleje se tam muze dostat napr. diky pravidelnemu servisu, kdy technik olej vyleje trosku mimo a nedostatecne ho potom otre. Pro nekoho mozna lesi olej menit spis mene, aby k takovych situacim nedochazelo...

Taky jsem mel bourany CTR, opravoval jsem ho v autorizovanem servise Honda a naraznik, lem i kapota = 3 ruzne cervene odstiny, zejmena vecer pod lampou. Auto bylo stare 1 rok, takze zadny x-let stary lak od mycich kartacu.

Ad prodej do AAA. Ne kazdy majitel ma chut se vecer po praci schazet s potencialnimi zajemci, kteri se chteji v aute projet, vyzkouset ho a riskovat, ze ho jeden z nich treba naboura, odre nebo v horsim pripade mu ho i odcizi. Nekazdy je natolik schopny jako 99,9% HC clenu, aby si pripravili kupni smlouvu dne platnych nalezitosti a chteji se v dalsich dnech trmacet po uradech a ve finale dostavat telefonaty od noveho majitele, ze chce dodatecnou slevu, protoze upadl dalsi plastik, ktery je proste konstrukcne spatne vyreseny.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.10.2015 , 15:55   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nikdo neříká, že staré Hondy nepotřebovaly servis a že nové jsou šroty.
Jenom ty staré na tom byly s celkovou kvalitou znatelně lépe.

...z moji zkusenosti fakt nesouhlasim. Porovnani 3x Accord 1989 vs. 2x Accord 7g 2004 a 2007 vychazi celkove o dost lip pro novy accordy. Kdyz pominu celkovou uroven technickou - to ze to ma ABS, stabilizaci (fakt si nebudu hrat na to ze jsem tvrdej petrolhead kterej tyhle veci nepotrebuje - uz dvakrat mi zcela prokazatelne zachranily kejhak), rozumnej prevod rizeni aspol. tak novy 1) nehnily 2) znatelne bytelnejsi podvozek, pres vyrazne vyssi vahu 3) znatelne lepsi brzdy, jedno s jakym pouzitym materialem se tolik nekroutily a dyl vydrzely. Problemy ktery jsem mel s Tourerem, souvisely s CTDI, coz je jina kapitola.
Stary samozrejme vyhravaly v tom "pocitu kdyz vemes za kliku, zmacknes cudlik" ale to ti je v pripade, kdy zvedas auto na heveru na D1 a onen ti projde plynule prahem k prdu, stejne jako kdyz solis dalsi petilitr za horni ramena na vsech 4 kolech.....
Je nicmene pravda, ze vsechno jsou auta vyrobeny v JP a vsechno jak konstrukci, tak vyrobou pred 2009, tzn. pred krizi....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CTR na prodej - AAA
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina