Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 16
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2013 , 18:05   Citovat  

Becky napsal:
jezdil sem zatim vsechny zimy na TS800 a muzu jen doporucit, myslim ze TS850 budou na tom podobne

Též je jezdím na fóbii, právě mi přišla nová sada, nechtěl jsem laborovat s ničím jiným, jelikož mě ty gumy nikdy nezklamaly, tak nemám ani důvod Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kordy23 je teď offline  kordy23
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2013 , 15:18   Citovat  

Hanes82 napsal:
Já jsem teď četl testy Autoklubu ČR a ADAC a jelikož ještě nemám koupeno, tak půjdu asi do ContiWinterContact TS 850, který vyšly jako nej a zrovna na pneu se podle mě nevyplatí šetřit... Už je máte někdo obutý?

Já je měl minulý rok a už na ničem jiném jezdit nechci! Drží to jak přibitý a že se občas snažím Úsměv Jdi do nich.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2014 , 22:24   Citovat  

Co koupit v rozměru 195/50 R15? Cena není až tak rozhodující, stejně tak záběr na sněhu (do hor nejezdím a ve městě bývá sníh 4 dny v roce). Měl jsem vybrané Bridgestone Blizzak LM30, ale po zkušenostech s letními Potenzami Adrenalin přestávám této značce věřit. Doteď jsem měl Pirelli W210 Snowsport a byly to nejlepší zimní pneu, jaké jsem zažil, na suchém povrchu předčily i leckteré letní pneu, bohužel už se nevyrábí.

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.9.2014 , 22:31   Citovat  

Ivoss napsal:
Co koupit v rozměru 195/50 R15? Cena není až tak rozhodující, stejně tak záběr na sněhu (do hor nejezdím a ve městě bývá sníh 4 dny v roce). Měl jsem vybrané Bridgestone Blizzak LM30, ale po zkušenostech s letními Potenzami Adrenalin přestávám této značce věřit. Doteď jsem měl Pirelli W210 Snowsport a byly to nejlepší zimní pneu, jaké jsem zažil, na suchém povrchu předčily i leckteré letní pneu, bohužel už se nevyrábí.

Hoodně se mi na zimu osvědčila značka Nokian.. Na preludě i Bridgestone, ale to byly LM25 myslím

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 13:11   Citovat  

Tak jsem zvědavý jestli jsem neskrblil až moc. Úsměv to mi hlava nebere :

Nexen Winguard Sport XL 205/55/16 94V

V sobotu jdou na auto, tak pak budou další reference.

Pneu.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Pneu.jpg, 989.31 kB

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2014 , 20:50   Citovat  

Martin T. napsal:

každá nová guma funguje relativně stejně dobře, rozdíl poznáš příští sezónu Úsměv

Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 17:55   Citovat  

Je tu někdo kdo má zkušenost s Continental TS 850? Nejlépe kdo je kupoval hned po uvedení 2012 a jezdil na nich i 2013. Jak se chovali další sezónu... + jaká je výdrž. Nerad bych se zase spálil jako s Nokianama, protože za jednu sezonu gumy nesjedu.
Případně si rád přečtu vícesezóní reference i na jiné gumy. Mrk

riso21 je teď offline  riso21
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 20:28   Citovat  

Nazdarek Jarek. Ja som ich nechal obut vcera opet na firemne auto, rozmer mam 195/65 R15. Kupil som ich ako novinku v 2012. Prva zima bola uplne v poho, bol som prekvapeny ako dobre sa chovali na snehu aj mokru a snehu u nas teda bolo pozehnene a aj v Taliansku (tu som fical mesiac). Na suchu boli tiez dobre a nehucali. Tato zima co bola som vyse mesiaca jazdil v Dolomitoch (tam bolo az moc snehu tento rok) a na snehu drzali super, na mokru bolo to OK, sucho detto, ale potom som prisiel naspät do SK a tu som ich zjazdil Je to tam. kedze tu bola skor stale jar ako zima.....teda este by nieco vydrzali, ale nemal som chut riesit gumy v polovicke zimy, tak som kupil nove nakolko najazdim dost km mesacne a stare vyuzije este kamos. Ja za seba ich mozem len odporucit.

LK8G je teď offline  LK8G
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 21:07   Citovat  

TS850 jsem nahodil minulý rok, zima byla jaká byla, tak že na mokru a suchu ok, sníh snad ani nebyl, přijde mi, že tochu hučí, jsou extrémě komfortní, nevýhodou je měkká bočnice, ale co na zimu to je fuk, rozměr 205/55 R16 (najel jsem s něma asi 5tis., pak jsem se vrátil zpět k hankookům, abych je dojel)

Pirunkieli je teď offline  Pirunkieli
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2014 , 21:22   Citovat  

Zrovna včera jsem koupil a přezul na úplně stejné Continentálky jako kolega OK . Vybíral jsem na základě testů, tak uvidíme, jak se osvědčí.

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2014 , 0:43   Citovat  

Uniroyal Rain sport MS, hrozná guma, hučí a bočnice jsou brutálně mekký. Rozměr 205/55/16...

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2014 , 8:17   Citovat  

Lukas28 napsal:
Uniroyal Rain sport MS, hrozná guma, hučí a bočnice jsou brutálně mekký. Rozměr 205/55/16...
rainsport ms je co zac? Vsak rainsport je letni pneu na vodu. Rainsport jsem na aute uz mel a velka spokojenost

Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2014 , 17:32   Citovat  

TRUcKER napsal:
rainsport ms je co zac? Vsak rainsport je letni pneu na vodu. Rainsport jsem na aute uz mel a velka spokojenost

jejich zimní varianta, odkaz na ně tudy odkaz

letní jsme tedka za 38tis km zničil na služební bravě, kde jsem otrhal hrany Úsměv . Guma byla dobrá, i bočnice ušla. Právě mi přezuli auto na jejich zimní a opravdu naprd, bočnice je měkká. Na brzdách auto plave a v zatáčkách taky...

Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2015 , 12:04   Citovat  

Martin T. napsal:

Tak jsem se konečně dostal k tomu napsat zkušenosti s touto pneu. Už jsem na nich najel pár tisíc kilometrů za nejrůznějších podmínek od suchého asfaltu pri +20°C, přes břečku okolo 0°C až po ujetý sníh při -10°C. Nejvíc kilometrů jsem najezdil po mokrých silnicích, což je v zimě asi nejčastější. Takže moje poznatky:

Nejdřív obecně: guma reaguje poměrně rychle na pokyny od volantu, je relativně tichá (o hodně tišší než letní sjeté Dunlopy SportMaxx v 225/45 R17), tlak drží velmi dobře, vyvážení nebyl problém.

Sucho, teplo - no prostě klasická zimní guma za tepla
Sucho, zima - auto reaguje rychle na změny směru, dobrá přilnavost při brždění, v zatáčkách dostatečný grip s tím, že dává docela jasně znát své limity
Mokro, zima - asi pro mě největší překvapení (pozitivní), guma dobře odvádí vodu, v zatáčkách velmi jistá, stejně tak při brždění. Tady můžu pět jenom chválu.
Sníh, zima - na sněhu se chová obstojně, záběr dobrý i brždění je dobré, jenom mi tam chybí takový ten 100% pocit jistoty, ale nemůžu říct, že by to byla nějaká záludná nebo nebezpečná pneu.

Gumy jsem kupoval s tím, že po přestěhování budu většinou jezdit po mokré silnci. Na tento požadavek musím dát gumám 1*. Pokud bych zůstával na Vysočině, kde je na silnicích převážně sníh, tak bych asi volil jinak (nejspíše Nokiany, které jsou ale dle mě mnohem horší na mokru), i když nemůžu říct, že guma je na sněhu vyloženě špatná. Za mě je to guma s perfektním poměrem výkon/cena. V porovnání s prémiovou pneu je lehce horší, ale určitě ne o tolik o kolik je levnější. Nebo spíš bych to napsal, že prémiová guma není o tolik lepší než o kolik je dražší. Úsměv

Poznámka: Gumy jsou na A7G Tourer 2,0i, najeto 200 000km s původním podvozkem (pro rýpaly nějaké silenty byly měněny), poznatky jsou čistě subjektivní s tím že v zimě mám něco odježděno a mám i s čím srovnávat a žádné objektivní měření jsem neprováděl.
Gumy bych si určitě koupil znovu a koupě rozhodně nelituji. Nyní o Nexenech uvažuji i na léto.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2015 , 12:19   Citovat  

Martin T. OK

Johnyboy je teď offline  Johnyboy
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2015 , 17:32   Citovat  

Mám Michelin z axa-pneu a jsem celkem spokojený, kupoval jsem loni na poslední chvíli taky přezouval a jelikož mají v Praze sklad tak jsem jel rovnou tam si je vyzvednou, ještě přemýšlím o letních, chtělo by to nějakou akční slevu, nevíte někdo o něčem?

rocky33 je teď offline  rocky33
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2015 , 17:53   Citovat  

Hoši co používáte na CR-V 3G v rozměru 18 ? univerzály nebo zvlášť zima léto , já se pro větší bezpečnost rozhodl koupit na zimu něco lepšího.
tudy odkaz
Jinak maj menší hlučnost než tyhle Yokohamy co mám na léto ale je na nich M+S tak furt nevím jestli to nejsou celoroční.
tudy odkaz

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2015 , 11:59   Citovat  

Loni 9/2014 jsem kupoval Maranghoni 225/40 R18 s DOTkou 2012 nebo dokonce 2011, ono pri spravnem skladovani to te gume nevadi. Musim rict, ze to byla krom uplne cinskych pneu nejlevnejsi varianta, necekal jsem od toho zazraky, moc s tim autem v zime nenajedu, spis abych respektoval zakony, ale s porovnanim ceny a kvality jsem mile prekvapen. Cenovy rozdil 1200kc/ks vs 2300kc/kus za znackovou a s novejsi DOTkou.

Letos jsem na jedno nase auto objednal sadu Achilles Snow 225/40 R18 a jsem zvedavy na vyledek Velmi šťastný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2015 , 12:37   Citovat  

rocky33 napsal:

Jinak maj menší hlučnost než tyhle Yokohamy co mám na léto ale je na nich M+S tak furt nevím jestli to nejsou celoroční.

M+S jsou zimní pneu do oblastí, kde je houby zima (pokud se pamatuju,třeba v Kalifornii musíš mít zimní pneu, i když je tam pořád teplo, spíš a sníh tam vidíš akorát v TV).

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2015 , 12:42   Citovat  

Ja si vybral tyhle Goodride SW608 XL a zatim dobry, drzi stopu a nejsou vubec hlucny ,dokonce jsou tizsi nezli moje letni bridgestony ,nemyslim ,zeby mohli byt horsi na snehu,uvidime ,akorat jsi musim zvyknout na full dezen ,trochu to plave jako bych tam mel o 10% vyssi pneu ,vzdy jsem kupoval ,pneu od nej znacky se 60% vzorkem Velmi šťastný kazdopadne ,za tu cenu je to dobrý tudy odkaz

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.11.2015 , 16:24   Citovat  

tak já jsem loni kupoval na předek tohle tudy odkaz a přesto že na nich moc neubylo tak jsem z nich tak nadšený že ty z předku dám dozadu a dopředu zase 2 nové... lepší gumu na zimu jsem ještě nejezdil. Bydlím na Valašsku takže o kopce tu není nouze (Tesák,Troják,Pulčiny,Pustevny...) několikrát za loňskou zimu se mi stalo že jsem vyjel tam kde si ostatní ani neškrtli a to i s rozjezdama v kopci a s naloženým autem... dokonce jsem je zkoušel i na zafoukané neprohnuté cestě (Lačnov - Valašské Kloboukby a čerství sníh šel i přes střechu, za autem lajna jak za pluhem a Honda dál jela... Úsměv jezdit víc po dálnici nebo bydlet jinde asi vemu něco jiného..ale pro mě zima znamená že musím dojet... v mém okolí přímo tento model s GD jezdi hodně lidí a nikdo ještě neměl problém s tím že je to protektorované... Vím že když je mám na autě tak i když mají index 190 tak když už 2x za zimu budu nucen na dálnici vyjet tak se podle toho musím chovat a nehonit to... Úsměv

MANNAZ je teď offline  MANNAZ
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 21:46   Citovat  

Continental TS 850, za mne mohu doporučit. Mám je obuté druhou sezonu na P4g., v rozměru 195/65 r15. Krásně drží na námraze i na ujetém sněhu. I při nedotáčivém smyku se auto rychle vrací do stopy. Měká bočnice trochu víc potápí nos při brždění. Při intenzivním brždění na mokrém, mírně namrzlém, nebo suchém asfaltu jsou slyšet i lamely vzorku jak pracují mezi kamínky. Brzdý účinek těchto pneumatik mne mile překvapil. Pokud to srovnám s Klebrama či Michelinama Alpine3 co jsem měl před nima, vychází lépe. (Nelze brát jako vodítko, obě předchozí značky měli již dvě sezony za sebou a byli již mírně vytvrdlé.) Na hladkém povrchu trochu hučí - jako většina - žádný extrém to není, nepůsobí to nepříjemně. Na vodě taky dobrý- odvádějí solidně. Poměrně rychle ubývá vzorek - je to daň něco za něco. (Možná spíše, že skoro celou zimu se u nás jezdilo po suchém asfaltu.)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.11.2015 , 22:34   Citovat  

O TS850 jsem uvažoval loni, ale nakonec jsem skončil u Dunlop Winter Response 2. Jsem zvědavý jak si povedou druhou sezónu. První byla po všech stránkách spokojenost. Jsou překvapivě tiché (tišší než leckterá letní guma), slušný komfort i handling, na brzdách příjemně překvapily. Sucho, mokro, sníh, no problem. Noční jízda ve vánici z Plzně na Teplou přes Krsy je řádně prověřila a obstáli na jedničku.
Ve všech směrech lepší než Nokian WR D3, který jsem měl předtím. Na těch mi dost lezla mi na nich na nervy extrémní náchylnost na poškození. Jinak to nebyly vyloženě špatný gumy, ale z hypu který někteří okolo této značky šíří jsem čekal víc. Ovšem na sněhu nic nepřekoná Savy S3. Ty fungovali excelentně i po letech s polovičním vzorkem.
Zajímavost: Dunlop je ve stejném rozměru o 1cm užší než Nokian.
A ještě si neodpustím varování před Nokian W+ (dezén WR), na mokru kloužou jako prase.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 19:41   Citovat  

Na vodu - Uniroyal RainSport
do hlubokeho snehu a brecky - Vranik HPL Velmi šťastný
na ceskou zimu Nokian WR D3/4
Na leto Bridgestone Potenza
..odzkouseno a spokojenost Úsměv

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 21:23   Citovat  

cocks napsal:
Na vodu - Uniroyal RainSport
do hlubokeho snehu a brecky - Vranik HPL Velmi šťastný
na ceskou zimu Nokian WR D3/4
Na leto Bridgestone Potenza
..odzkouseno a spokojenost Úsměv

Můžu potvrdit... OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 22:33   Citovat  

No já nevím, na mě mělo WR D3 moc, moc měkkou a tenkou bočnici. V teplejch dnech jako dnes to bylo jak řídit vodní postel a velkou náchylnost na poškození už sem zmiňoval. 2 ze 4 měli po krátký době boule a na výmolu pak jedna i praskla.

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 5.11.2015 , 23:28   Citovat  

Dneska jsem nahodil na c6g pirelli scorpion ice ve 185/55/15 a proste naprosto paradni guma, sedi jak pribita, diky pevnosti bocnice a tvrdemu vzorku, jinak nema nekde nejake fajne slevy na protektory? potrebuji 145/80 R13 Úsměv

Carlos66 je teď offline  Carlos66
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 18:38   Citovat  

Ahoj všichni, toto je nejbližší téma. Jaké kdo máte zkušenosti a jaké brzdové kotouče používáte/kupujete?? Já A8gT
Díky Carlos

shaka je teď offline  shaka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 19:12   Citovat  

Ked zimne jedine continental 850 TS Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 19:21   Citovat  

Carlos66 napsal:
Ahoj všichni, toto je nejbližší téma. Jaké kdo máte zkušenosti a jaké brzdové kotouče používáte/kupujete?? Já A8gT
Díky Carlos

To nevím teda Mr. Green Tady máš brzdový vlákno tudy odkaz
Za mě orig. nebo ATE.

Obsah fóra Honda-club.cz   
zimní pneumatiky... zkušenosti, doporučení...
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina