Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 20 z 137
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 0:22   Citovat  

piskot napsal:
Tak moment...Úsměv
1. U Hondy nepřezouvám.
2. Kola jak 17" tak 16" jsou v předepsaných rozměrech, tj. obvod kola je +/- stejný.
Takže :
- ABS používá k vyhodnocení točení kol signál z čidlo umístěného proti ozubenému věnci na náboji
- tudíž ať mě někdo opraví je ABS naprosto jedno, jaký rozměr gum je obutý
- vyhodnocování tlaku se provádí na základě porovnání otáček kola po tom resetu přes I-Mid přes to čidlo, co používá i ABS
- řekl bych, že pokud by gumy na všech čtyřech kolech ucházely stejně, tak to systém vyhodnocení tlaku nechá klidným
Nám se systém hlídání tlaku ozval po přezutí na zimní nejspíš pro to, že jsem zimní gumy nafoukl o krapet víc, než byly letní. Tzn. evidentně ten monitorovací systém "tlaku" hlídá diferenci otáček kol. I do plusu... Velmi šťastný

ten system se nejspis ozval, protoze nejspis registruje otacky kol vuci rychlosti. Pokud se tohle zmenilo, muze se ozvat.

... No porad to je lepsi nez u kolegy, ktery si poridil francouze a u nej musi po prezuti na zimni budto koupit specialni ventilky za neco pres 8 tKc a nebo tam celou zimu mit hlasku o blbem tlaku v pneu. Ten jeho system se ozval po cca 150km ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
tourista je teď offline  tourista
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 10:19   Citovat  

piskot napsal:
Ano. Přimlouval bych se ale za výbavu Elegance, má navíc např. couvací kameru, je pro přehled za autem k nezaplacení. I další prvky výbavy navíc oproti Comfortu myslím stojí za těch cca. 20 tisíc víc. Namátkou automatické stěrače, spínání světel, ona i loketní opěrka vzadu se hodí, kůže na volantu se taky tak nějak líp drží, než plast...
Když se budeš snažit, pár tisícovek ještě ukecáš...Úsměv

Nabidka je presne 429tisic za barvu, vybavu Comfort + dodelanie zadnej kamery. Havarijko s GAPom vychadza na 16 rocne.

Myslite ze by slo ukecat tu Elegance na 430 tisic bez barvy? Som u predajca clovek z ulice, znamost tam nemam
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 12:12   Citovat  

tourista napsal:
Nabidka je presne 429tisic za barvu, vybavu Comfort + dodelanie zadnej kamery. Havarijko s GAPom vychadza na 16 rocne.

Myslite ze by slo ukecat tu Elegance na 430 tisic bez barvy? Som u predajca clovek z ulice, znamost tam nemam

Jak, bez barvy, auto jen v plechu...?Úsměv
Pokud nechceš dávat peníze za metalízu nebo perleť, tak je v nabídce Milano Red.
Co se týče pojištění, Honda nabízí ještě pojištění kupní ceny auta v případě totálky, tzn. že ti pojišťovna proplatí kupní cenu auta.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 13:02   Citovat  

jasne, ze bez barvy bolo myslene nepriplacat za metlu a nechat to v cervenej, ktora nie je uplne marna Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.11.2015 , 20:40   Citovat  

Mam dotaz na majitelov ohladom MP3 z USB disku. V predvadzacke som mal pustenu music z USB flashky. Po znovunastartovani som tlacitkom prechadzal vsetky zdroje (FM, AM, atd) a USB som tam nevidel. To naskocilo az som opatovne vysunul a zasunul flashku do slotu. Bol to nejaky bug konkretneho vozidla, alebo je toto chovanie normalne?
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.11.2015 , 22:20   Citovat  

piskot napsal:
že jsem zimní gumy nafoukl o krapet víc, než byly letní. Tzn. evidentně ten monitorovací systém "tlaku" hlídá diferenci otáček kol. I do plusu... Velmi šťastný

Proto by jsi měl po dohuštění pneu vyresetovat detekci podhuštění pneu přes i-MID
Při změně z 17" na 16" ,je ukaždých kol jiná prahová hodnota v DWS proto přepsat za pomocí HDS Honda není to i náhodou napsané v příručce k vozu? Ale spíš jde o to když půjdeš z menších kol na větší,tím menší profil gumy a u menšího poklesu nemusí DWS zaznamenat únik tlaku v pneu Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2015 , 0:38   Citovat  

tourista napsal:
Mam dotaz na majitelov ohladom MP3 z USB disku. V predvadzacke som mal pustenu music z USB flashky. Po znovunastartovani som tlacitkom prechadzal vsetky zdroje (FM, AM, atd) a USB som tam nevidel. To naskocilo az som opatovne vysunul a zasunul flashku do slotu. Bol to nejaky bug konkretneho vozidla, alebo je toto chovanie normalne?

Nejspíše bug. Máme v autě naprosto obyč flashku s různě poskládanýma mpš, v rootu, adresářích a tak, a nikdy nebyl problém se znovu načtení flasky po přepnutí např. z rádia, natož po znovunastartování.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.11.2015 , 0:42   Citovat  

DworiBak napsal:
Proto by jsi měl po dohuštění pneu vyresetovat detekci podhuštění pneu přes i-MID
Při změně z 17" na 16" ,je ukaždých kol jiná prahová hodnota v DWS proto přepsat za pomocí HDS Honda není to i náhodou napsané v příručce k vozu? Ale spíš jde o to když půjdeš z menších kol na větší,tím menší profil gumy a u menšího poklesu nemusí DWS zaznamenat únik tlaku v pneu Mrk

Jéžiš, to je na mě moc odborný...Úsměv Prostě jsem to jen vyrestoval přes i-Mid a šmytec. Myslím, že by byla pitchovina jezdit z každým přehozením gum do servisu, jelikož by jsi měl vždycky respektovat obvod kola.
   Návrat  
Kenika je teď offline  Kenika
PříspěvekZaslal: 16.11.2015 , 18:34   Citovat  

Zdravím všechny majitele Hondy Civic 9g. Koupil jsem si před měsícem Tourera v dieselu. Už jsem najel 4 tis. km, auto super, ale před tím jsem měl 9 let benzín, tak jsem úplně ztratil přehled o dobré naftě. Kde byste mi poradili tankovat, abych moc nelikvidoval motor. Zatím zkouším na Globusu premiovku od Slovnaftu, ale na Slovensku prý Slovnaft nemá úplně dobrou pověst. Děkuji za tipy! Snad jsem trefil správné forum Velmi šťastný Úsměv.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.11.2015 , 22:34   Citovat  

Gratuluji ke koupi. Kde jakou naftu tankovat ti však jakožto "benzíňák" neporadím....
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2015 , 0:02   Citovat  

Vseobecne premiova paliva by mela byt ok. Min lepsi znacky paliv taky.

Osobni zkusenost (4 roky ok) - Verva diesel od Benziny a pak ta nafta bez bioslozek od Eurooilu. A je pravda, ze jsem to hlavne ze zacatku prohnal vzdy po 10tkm nejakym tim sajrajtem do nadrze na cisteni vstriku.

Jinak vseobecne Civicu 9g potkavam strasne malo tady na Severni Morave. Jedinou vyjimkou je parkoviste v praci, kde na miste pro 10 aut parkuji pravidelne 3 - z toho 2 Tourery.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.11.2015 , 11:49   Citovat  

EuroOil - Optimal Diesel bez biosložky OK tudy odkaz
   Návrat  
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2015 , 12:11   Citovat  

piskot napsal:
Jéžiš, to je na mě moc odborný...Úsměv Prostě jsem to jen vyrestoval přes i-Mid a šmytec.Jelikož by jsi měl vždycky respektovat obvod kola.
Jde jen o to že se nastaví jiná citlivost.Jde o to že u nízkoprofilových pneu ABS nezaznamenal menší úbytek tlaku Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.11.2015 , 21:49   Citovat  

cport napsal:

Jinak vseobecne Civicu 9g potkavam strasne malo tady na Severni Morave. Jedinou vyjimkou je parkoviste v praci, kde na miste pro 10 aut parkuji pravidelne 3 - z toho 2 Tourery.

ČR je moc malý píseček, v záplavě koncernu (a už nejen koncernu) se "nějaká" Honda ztratí.

Co jsem se bavil s prodejcem od Hondy, je "...strašně těžký obhájit vyšší cenu auta, když lidi nejsou vychovaní na pojmy jako spolehlivost, lepší zpracování, lepší jízda, ergonomie, komfort, motory (myšlen zejména 1.6 diesel)..." Že raději zaplatí o 50 tisíc i víc míň, aby pak v hospodě nadávali, že se na autě se.re kdoví co a že návštěvy servisu jsou na denním pořádku. No, sportovně přiznal, že alespoň ze servisu těch jiných aut jsou živi.... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.11.2015 , 23:52   Citovat  

Prave proto me prekvapuje, ze na tom nasem "firemnim" parkovisti vidam pravidelne hned tri Hondy.

Jinak na spolehlivost Hondy prave hresim a proto jsem si i priplatil. Nicmene pokud clovek nebere znacky jako Dacia, tak vyssi vybavy Toureru nejsou cenove prehnane. Spis jsem se u konkurence dostaval cenove vys. Niz se cenou dostala vlastne jedine toyota, ale tam me nas...., takze takze maji smulu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2015 , 16:06   Citovat  

cport napsal:
Prave proto me prekvapuje, ze na tom nasem "firemnim" parkovisti vidam pravidelne hned tri Hondy.

Holt jste "slušnej oddíl, no..." Velmi šťastný
   Návrat  
Kenika je teď offline  Kenika
PříspěvekZaslal: 22.11.2015 , 22:10   Citovat  

piskot napsal:
ČR je moc malý píseček, v záplavě koncernu (a už nejen koncernu) se "nějaká" Honda ztratí.

Co jsem se bavil s prodejcem od Hondy, je "...strašně těžký obhájit vyšší cenu auta, když lidi nejsou vychovaní na pojmy jako spolehlivost, lepší zpracování, lepší jízda, ergonomie, komfort, motory (myšlen zejména 1.6 diesel)..." Že raději zaplatí o 50 tisíc i víc míň, aby pak v hospodě nadávali, že se na autě se.re kdoví co a že návštěvy servisu jsou na denním pořádku. No, sportovně přiznal, že alespoň ze servisu těch jiných aut jsou živi.... Velmi šťastný

Tak já jsem pořídil 1.6 diesel Tourera, černá metalíza, rok 2014, výbava Sport + ADAS1, 0 km najeto za 469.000. Sleva 120.000. To jsem tam nemohl nechat. Popravdě jsem o Hondě nikdy moc nepřemýšlel, protože jsem chtěl vyšší auto (menší SUV typu HR-V). Ale začal jsem dojíždět do práce 60km denně, najezdíme docela dost (za měsíc a půl 4500km), tak jsem dal přednost nižšímu autu a dieselu.... a řeknu Vám! Honda je opravdu vynikající, 9 let jsem měl Mercedes Ačko, na které jsem nedal dopustit, ale Honda je opravdu kvalitou, zpracováním komfortem, jízdou na takové výši..... jel jsem už i po D1 a připadalo mi, že ji spravili Úsměv. No co Vám budu povídat, jsem rád, že jsem Hondu pořídil, je radost jí řídit.... Jen si zvykám trošku na diesel, jak a kdy je nejlepší řadit... a hlavně vychytat to dobré palivo Úsměv.
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 14:16   Citovat  

gratulace Úsměv jen sem sypte víc a víc zkušeností. Já o Toureru uvažuju cca za rok (jestli zbude pár korun po stavbě baráku), tak budu vděčný za co nejvíc zkušeností. Přeci jen, můj C7G má 190 tisíc, ročně dám 50, tak kdoví, kolik toho zvládne Cool
jen dotázek, nevím, možná to tady už je.. jak to je s konektivitou mobilu? Je tam fungující propojení handsfree přes BT? Kdyžtak se omlouvám za zbytečný dotaz pifko
   Návrat  
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 15:28  Naposledy upravil Doktor dne 23.11.2015 , 22:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Teny85 napsal:
gratulace Úsměv jen sem sypte víc a víc zkušeností. Já o Toureru uvažuju cca za rok (jestli zbude pár korun po stavbě baráku), tak budu vděčný za co nejvíc zkušeností. Přeci jen, můj C7G má 190 tisíc, ročně dám 50, tak kdoví, kolik toho zvládne Cool
jen dotázek, nevím, možná to tady už je.. jak to je s konektivitou mobilu? Je tam fungující propojení handsfree přes BT? Kdyžtak se omlouvám za zbytečný dotaz pifko

ups beru z5 splet sem si topic Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 22:22   Citovat  

Teny85 napsal:

Vynechej v baráku jedno patro...Úsměv
Už výbava Comfort má BT, takže na parrota v klidu zapomeň. Zkoušeny tři mobily, Alcatel, Huawei a Samsung, všechny se konektly a fungovaly bez problémů.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 22:27   Citovat  

Kenika napsal:
Tak já jsem pořídil 1.6 diesel Tourera, černá metalíza, rok 2014, výbava Sport + ADAS1, 0 km najeto za 469.000. Sleva 120.000. To jsem tam nemohl nechat. Popravdě jsem o Hondě nikdy moc nepřemýšlel, protože jsem chtěl vyšší auto (menší SUV typu HR-V). Ale začal jsem dojíždět do práce 60km denně, najezdíme docela dost (za měsíc a půl 4500km), tak jsem dal přednost nižšímu autu a dieselu.... a řeknu Vám! Honda je opravdu vynikající, 9 let jsem měl Mercedes Ačko, na které jsem nedal dopustit, ale Honda je opravdu kvalitou, zpracováním komfortem, jízdou na takové výši..... jel jsem už i po D1 a připadalo mi, že ji spravili Úsměv. No co Vám budu povídat, jsem rád, že jsem Hondu pořídil, je radost jí řídit.... Jen si zvykám trošku na diesel, jak a kdy je nejlepší řadit... a hlavně vychytat to dobré palivo Úsměv.

No, vítej do klubu...Úsměv
Trocha rýpnutí (v dobrým), Sport byla výbava před F/L, tak to se ani nedivím, že ti dali na "ležáka" slevu...Úsměv
Jinak porovnávat Tourera s A-classe, vlastně kvalitu auta od Hondy a Mercedesu, znám pár lidí, co by se z toho opupínkovali... Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.11.2015 , 23:50   Citovat  

No ja zatim jezdim kratkou verzi 9g s 1,4 i-vtec. Jasne, na dalnici a v kopcich tomu malinko chybi stava, v prudkych kopcich fest. Ale okresky a klidna jizda s tim jsou prekvapive pohodove. Kupodivu i s timto motorem radim min casto nez s predchozim dieselem - osobne bych asi uvital kratsi prevody, ale takova je doba. Tesim se na 1,8 ...
   Návrat  
Teny85 je teď offline  Teny85
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 9:39   Citovat  

piskot napsal:
Vynechej v baráku jedno patro...Úsměv
Už výbava Comfort má BT, takže na parrota v klidu zapomeň. Zkoušeny tři mobily, Alcatel, Huawei a Samsung, všechny se konektly a fungovaly bez problémů.

Super, dík za info. Patro vynechávat nebudu, spíše si to budu fest hlídat, aby mě nikdo nenatáhl Mr. Green Hlavně to musím stihnout, než se tento Tourer přestane vyrábět. To bude koncem roku 2016? Nechci totiž turbo, má krevní skupina je atmosféra VTEC. A když to nestihnu, tak holt snad v r. 2017 seženu nějakou skoro nejetou voňavku VTEC
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 20:14   Citovat  

Kenika: gratulace přátele ať slouží

btw. narazil jsem na pěknou stránku Velmi šťastný tapetky do i-MIDu Velmi šťastný http://imidwallpapers.com/
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.11.2015 , 20:57   Citovat  

U těch tapet v i-Midu je škoda, že jich tam nejde nastrkat víc a že třeba nejsou jako pozadí pro všechny screeny.
Se musím pochlubit jedna ze tří je tahle...Úsměv

PozadiBenzley.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PozadiBenzley.jpg, 77.22 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2015 , 11:30   Citovat  

tak si tam dám asi kulový to mi hlava nebere
vůbec tam nemám položky pro tapetu/import obrázku, takže tu 1 černou kartu obrazovky asi nezměním Smutný

tapetu můžu měnit jenom na tom 7" connectu Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2015 , 19:50   Citovat  

xenon04 napsal:
tak si tam dám asi kulový to mi hlava nebere
vůbec tam nemám položky pro tapetu/import obrázku, takže tu 1 černou kartu obrazovky asi nezměním Smutný

tapetu můžu měnit jenom na tom 7" connectu Ble

Ty máš ten Connect, ne? Možná je ta volba tapet pro i-Mid tudíž deaktivovaná.
Asi nemáš ten správný model...Úsměv

IMG_0067.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_0067.jpg, 289.51 kB
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2015 , 23:53   Citovat  

xenon04 napsal:
EuroOil - Optimal Diesel bez biosložky OK tudy odkaz

Dlouho už asi nebude bez biosložky Tak to valím bulvy tudy odkaz
tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2015 , 9:55   Citovat  

to je smutný... Ble

tak pak už jen doufat, že biopaliva první generace co nejdřív vystřídají biopaliva druhé a třetí generace, které jsou prý k motoru šetrnější
   Návrat  
Pajaa je teď offline  Pajaa
PříspěvekZaslal: 27.11.2015 , 13:37   Citovat  

Plánujete někdo udělat první výměnu oleje u benzínu dříve než při první servisce? Někdo říká 5-6tis a dát novej a někdo nechat to bejt. Přeci jen nějaké ty částečky tam v tom budou při zajíždění motoru...
A když jo, plánujete to vzít do servisu nebo si to vyměníte doma? A jakej olej by jste tam šouply?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina