Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 112 z 158
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2015 , 8:25   Citovat  

Já nedávno zkoušel tankovat u tomegasu na základě kladných referencí zde na fóru (Praha, jizni spojka u Spořilova) a rozdíl jsem nepoznal, dojezd stejný a výkon taky pouze s tím rozdílem ze cena o 2 Kč vyšší než v okolí. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Pincek je teď offline  Pincek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 15:49   Citovat  

Ahoj všichni,
Hlásím, že Fr-v už jezdí levněji, tedy na LPG. Přestavbu mi dělali v Prostějově u Fedora, systém je Landi-Renzo, stejně jako před pár lety na Jazzu a spokojenost. Mám to pár set kiláků (400), proto ještě nemůžu hodnotit spotřebu. Mám jen dvě věci, na které se chci zeptat. První je že mi přijde, že relativně pozdě přepíná z benzínu na plyn. Ručička teploty motoru už se na budíku trošku zvedne a dokonce už začne trochu topit automatická klima. Na Jezzu mi určitě sepnul plyn dříve než začal sám topit,ale jak je to s teplotou motoru nevím, ta u Jazzu není, jen kontolka co při ohřátí zhasne... Druhý detail je při jízdě. Např při 50 km/h rychlosti chci zabrzdit a proto vyřadím na neutrál, při tomto otáčky spadnou na skok moc nízko tak kolem 400-500 jak kdyby se dusil, hned potom vyletí tak na 1000 a tam už pak drží normlně až do zastavení i stání na místě drží řekněme 700. Benzín toto nedělá, ten při vyřazení nespadne pod řekněme 700 ot/min. Po 1000 Km mám přijet na doladění, mám s tím něco dělat? Díky Jirka

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 15:57   Citovat  

Jako motivaci pro odpověd je i zkutečnost, že bude podle počítadla 3333 v tomto vláknu Úsměv))

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 16:55   Citovat  

Pincek napsal:
Ahoj všichni,
Hlásím, že Fr-v už jezdí levněji, tedy na LPG. Přestavbu mi dělali v Prostějově u Fedora, systém je Landi-Renzo, stejně jako před pár lety na Jazzu a spokojenost. Mám to pár set kiláků (400), proto ještě nemůžu hodnotit spotřebu. Mám jen dvě věci, na které se chci zeptat. První je že mi přijde, že relativně pozdě přepíná z benzínu na plyn. Ručička teploty motoru už se na budíku trošku zvedne a dokonce už začne trochu topit automatická klima. Na Jezzu mi určitě sepnul plyn dříve než začal sám topit,ale jak je to s teplotou motoru nevím, ta u Jazzu není, jen kontolka co při ohřátí zhasne... Druhý detail je při jízdě. Např při 50 km/h rychlosti chci zabrzdit a proto vyřadím na neutrál, při tomto otáčky spadnou na skok moc nízko tak kolem 400-500 jak kdyby se dusil, hned potom vyletí tak na 1000 a tam už pak drží normlně až do zastavení i stání na místě drží řekněme 700. Benzín toto nedělá, ten při vyřazení nespadne pod řekněme 700 ot/min. Po 1000 Km mám přijet na doladění, mám s tím něco dělat? Díky Jirka

nechal bych to přeladit a rovnou zkontroluj korektory LT/ST přes OBD zásuvku.Na to už jsou dneska aplikace do mobilů, na OBD připojíš jen adaptér na bluetooth a jedeš.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2015 , 20:40   Citovat  

Jiřik napsal:
nechal bych to přeladit a rovnou zkontroluj korektory LT/ST přes OBD zásuvku.Na to už jsou dneska aplikace do mobilů, na OBD připojíš jen adaptér na bluetooth a jedeš.

OBD adapter mám, stačí tedy jen napíchnout na ten originál v autě? jinak co jsou prosím korektory LT/ST? Díky Jirka

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:37   Citovat  

Hoši dnes jsem byl pracovně v jedny firmě a zaujala mne cedule u plnici stanice tak jsem to vyfotil, je to nějaký pseudou efekt nebo existuje něco jako vysokooktanový LPG?

WP_20151208_11_00_41_Raw.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
WP_20151208_11_00_41_Raw.jpg, 452.13 kB

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:44   Citovat  

To je dobrý no Velmi šťastný zkoušel jsi natankovat nebo tě to odradilo jako by to odradilo mě? Velmi šťastný Znalci - je něco takovýho reálný ? když se to srovná s benzínem tak LPG vysokooktanový sice je, LPG má tušim 110 oktanů je to tak? Ale jak LPG, aditivovat na ještě vyšší oktan to mi hlava nebere

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 18:58   Citovat  

Nene netankoval byl jsem tam služebním ropákem, cenu máj 12,50 jestli se nemýlím, jen me to zaujalo, LPG zatím nemam.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2015 , 20:08   Citovat  

reznicek9 napsal:
když se to srovná s benzínem tak LPG vysokooktanový sice je, LPG má tušim 110 oktanů je to tak?:

Jestli právě tím nemyslí to ,,vysokooktanové" Velmi šťastný Takhle to vypadá hustějc a třeba přijede víc lidí je to dobrý

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2015 , 23:16   Citovat  

sablos napsal:
Nene netankoval byl jsem tam služebním ropákem, cenu máj 12,50 jestli se nemýlím, jen me to zaujalo, LPG zatím nemam.

Také sú normálne ceny v Česku na LPG, či je toto nižšie? Vychádza to na 0,46 eura a to teda je super cena Úsměv Ja tankujem na Slovnaft za 0,629, teda za 17 čzk.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 0:19   Citovat  

Gabo napsal:
Také sú normálne ceny v Česku na LPG, či je toto nižšie? Vychádza to na 0,46 eura a to teda je super cena Úsměv Ja tankujem na Slovnaft za 0,629, teda za 17 čzk.

Je to jedna z nižších,ale není problém kolem těch 13,- Kč natankovat. Já teď dlouhodobě tankuju za 12.90,-
tudy odkaz

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 0:52   Citovat  

Pincek napsal:
Ahoj všichni,

Nastavení spínací teploty je v řídící jednotce LPG, je tam možnost volit, kdy spínat. Můj LPGčkař tvrdí, že je lepší vyšší teplota kvůli lepšímu odpařování LPG, což má jiste pravdu ... u nižších teplot se údajně zanášejí více vstřikovače. Ale je to jen jeho slovo, tak to neřeším, zase tolik neprodělám.

Jinak je potřeba si s tím trošku pohrát, FR-V má elektronicky řízenou klapku a ECU tak do všeho kecá .. samo si přidá plyn, když sepne klima atd ... jenže když máš druhou ECU na zapalování LPG, tak už to taková prča není je to dobrý

JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.12.2015 , 9:28   Citovat  

To padání otáček po vyřazení má na svědomí zpožděná reakce řídící jednotky LPG, moc s tím toho nenaděláš. Na některých autech se to projevuje více, jinde méně. Záleží, jak agresivně je nastavena klasická ECU, při jakých otáčkách po vyřazení opět sepnou vstřiky.
Mě jen překvapuje, že po tom, co jsi nebyl s autem moc spokojen do něj tolik investuješ. Já bych raději auto chvíli provozoval jak je, každý nový zásah (jako LPG) ti pak komplikuje diagnostiku problémů.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2015 , 14:29   Citovat  

JardaBar napsal:
To padání otáček po vyřazení má na svědomí zpožděná reakce řídící jednotky LPG, moc s tím toho nenaděláš. Na některých autech se to projevuje více, jinde méně. Záleží, jak agresivně je nastavena klasická ECU, při jakých otáčkách po vyřazení opět sepnou vstřiky.
Mě jen překvapuje, že po tom, co jsi nebyl s autem moc spokojen do něj tolik investuješ. Já bych raději auto chvíli provozoval jak je, každý nový zásah (jako LPG) ti pak komplikuje diagnostiku problémů.

V Prostějově to trošku přenastavili a je to lepší. Po vyřazení spadne na 700 a hned se zvýší na cca 1000 dokud nezastavím, pak klesnou na 700. Jinak jsem trošku zklamanej spotřebou, eko jízda 9,9 Lpg na 100 Km. ( 1 nádrž, počítáno od plna do plna) Jinak tak 11,5 Lpg.... Do auta investuji ( LPG),aby mě ten provoz nezrujnoval, s LPG jsem počítal na 100 %, i kdybych se rozhodl auto brzo prodat, cena tím stoupne, všechny doklady si nechávám. Nejsem nespokojen, jen jsem na auto dost puntičkář :/ Jediný co furt přetrvává je to lehký stáčení na pravou stranu. Ve čtvrtek jdu do Hondy, tak uvidíme. Jinak ve středu jdu tlumit podběhy kol a možná se nechám ukecat na něco víc, tak pak napíšu, jestli to je znatelně lepší. Odhlučnění od kol se Hondě moc nepovedlo....

MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2015 , 15:48   Citovat  

Chlapci vim, ze trošku mimo tema ale přece. V Bohumíně je plyn po 11,70 a i když jsem tam párkrát vzal, mam obavu co to je třeba za shit. Prej je to primagas, zadne problemy nemam jen jsem opatrny. Dekuji, jestli ma nekdo zkušenosti

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 12:18   Citovat  

Pincek napsal:
i kdybych se rozhodl auto brzo prodat, cena tím stoupne

jó, to jsem si dřív myslel taky. Bohužel to tak ale není. Cena aut bez LPG a s LPG je +- stejná, ale bez plynu se to auto prodá naopak rychleji. Vlastní zkušenost. Je hodně zabedněných odpůrců LPG a i dost lidí, co si raději přestavbu zařídí sami, než kupovat něco, co na ten plyn už najelo třeba přes 100 tisíc km a kde se neví, jak kvalitně to kdo kde dělal a v jakém je motor momentálně stavu.

Já osobně bych samo volil auto už přestavěné, pokud je to udělané pořáadně, ušetřených 25k+ za přestavbu. OK Bohužel takový výběr jsem před koupí neměl, abych mohl trvat na plynu.

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 12:37   Citovat  

Střelec napsal:
jó, to jsem si dřív myslel taky. Bohužel to tak ale není. Cena aut bez LPG a s LPG je +- stejná, ale bez plynu se to auto prodá naopak rychleji. Vlastní zkušenost. Je hodně zabedněných odpůrců LPG a i dost lidí, co si raději přestavbu zařídí sami, než kupovat něco, co na ten plyn už najelo třeba přes 100 tisíc km a kde se neví, jak kvalitně to kdo kde dělal a v jakém je motor momentálně stavu.

Já osobně bych samo volil auto už přestavěné, pokud je to udělané pořáadně, ušetřených 25k+ za přestavbu. OK Bohužel takový výběr jsem před koupí neměl, abych mohl trvat na plynu.

Lidi jsou hloupi , ja jsem rad ,ze jsem kupil zajetej LPG system a neni nijak spatnej ,vidim to na fotrovy ma uz druhe auto na LPG ktere jsi nechal delat sam a ma stim na zacatku nez si to sedne starosti ,je pravda ,ze je lepsi si vybrat ten nej LPG system ,ale reknem si na rovinu ,vetsina si stejne koupi ten nejhorsi mozny Tak to valím bulvy a kazdej kouka spis po cene LPG systemu nez po kvalite ...jak rikam lidi jsou hloupi kouř nez by si koupili dobry auto s LPG tak spekulujou a nakonec koupi auto nebo motor v kterem spravidla zahuci hned v prvnim servisu ,co jsem koupil auto ja tak jsem menil jen naplne a jedne silent a ted po roce jsem byl trochu LPG system doladit a vymenit filtr a jede to bezvadne platil jsem 10e Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 13:32   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
Lidi jsou hloupi , ja jsem rad ,ze jsem kupil zajetej LPG system a neni nijak spatnej ,vidim to na fotrovy ma uz druhe auto na LPG ktere jsi nechal delat sam a ma stim na zacatku nez si to sedne starosti ,je pravda ,ze je lepsi si vybrat ten nej LPG system ,ale reknem si na rovinu ,vetsina si stejne koupi ten nejhorsi mozny Tak to valím bulvy a kazdej kouka spis po cene LPG systemu nez po kvalite ...jak rikam lidi jsou hloupi kouř nez by si koupili dobry auto s LPG tak spekulujou a nakonec koupi auto nebo motor v kterem spravidla zahuci hned v prvnim servisu ,co jsem koupil auto ja tak jsem menil jen naplne a jedne silent a ted po roce jsem byl trochu LPG system doladit a vymenit filtr a jede to bezvadne platil jsem 10e Velmi šťastný

Lidi jsou hloupí, to je pravda Úsměv já taky hledal Fr-v už s plynem,ale jedíné na trhu jsou z Itálie.... Tím to pro mě haslo, Italům neveřím Úsměv Já mám už druhé auto na plyn ( Předtím Jazz 90 000 km na plyn ze 160 000 km celkových a byl jen na servisu, jednou byl měněnej nějakej plynovej ventil u nádrže, špatně přepínal, v rámci záruky). Celkově na Jezze nedám dopustit, máma ho má pořád a je to držák!
Fr-V jsem předělával v dobrým spolehlivým servise a systém je Landi renzo, myslím jeden s těch už kvalitnějších... Mají to udělané pěkně, bohužel na trhu s ojetinami jsou to většinou nějak samo udělaný systémy, kterým nevěřím :/ Kilák mě tedka vycházi na 1.5 Kč, s benzínem by to bylo 2.4 Kč. Při mém nájezdu 30 000 ročně, si to vydělá na sebe za rok Úsměv Další výhoda je v případným dojezdu, v mém případě je to kolem 1200 kiláků a obě nádrže, je to jen teorie, na benzín se snažím nejezdit Úsměv

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 14:31   Citovat  

Pincek napsal:
Lidi jsou hloupí, to je pravda Úsměv já taky hledal Fr-v už s plynem,ale jedíné na trhu jsou z Itálie.... Tím to pro mě haslo, Italům neveřím Úsměv Já mám už druhé auto na plyn ( Předtím Jazz 90 000 km na plyn ze 160 000 km celkových a byl jen na servisu, jednou byl měněnej nějakej plynovej ventil u nádrže, špatně přepínal, v rámci záruky). Celkově na Jezze nedám dopustit, máma ho má pořád a je to držák!
Fr-V jsem předělával v dobrým spolehlivým servise a systém je Landi renzo, myslím jeden s těch už kvalitnějších... Mají to udělané pěkně, bohužel na trhu s ojetinami jsou to většinou nějak samo udělaný systémy, kterým nevěřím :/ Kilák mě tedka vycházi na 1.5 Kč, s benzínem by to bylo 2.4 Kč. Při mém nájezdu 30 000 ročně, si to vydělá na sebe za rok Úsměv Další výhoda je v případným dojezdu, v mém případě je to kolem 1200 kiláků a obě nádrže, je to jen teorie, na benzín se snažím nejezdit Úsměv

ale ujelo by to Úsměv ja kdyz mel ve 607micce 90l nadrz na na LPG a 90l na benzin tak to byl sakra dojezd pri spotrebe 10l/100km +- Velmi šťastný

jinak to zni divne ,ze italum neveris a ten tvuj nej system zni italsky Velmi šťastný ,ale jo beru to s rezervou .
mne bylo receno ,ze BRC komplet je nejspolehlivejsi a lidi jezdi jen menit filtry..
ja mam Magic G4 a zatim bezproblemu krom prvniho doladeni po prvnim majiteli kdyz bylz spatny lambdy je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 14:45   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
ale ujelo by to Úsměv ja kdyz mel ve 607micce 90l nadrz na na LPG a 90l na benzin tak to byl sakra dojezd pri spotrebe 10l/100km +- Velmi šťastný

jinak to zni divne ,ze italum neveris a ten tvuj nej system zni italsky Velmi šťastný ,ale jo beru to s rezervou .
mne bylo receno ,ze BRC komplet je nejspolehlivejsi a lidi jezdi jen menit filtry..
ja mam Magic G4 a zatim bezproblemu krom prvniho doladeni po prvnim majiteli kdyz bylz spatny lambdy je to dobrý

Italům nevěřím jako řidičům, co se dobře starají o auta Velmi šťastný Zatím všechny italský auta co jsem viděl (i hondy) byly v daleko horším stavu než auta z německa, nebo i od nás! Je to daný tím, že nejsou tak pečlivý a když je něco potřeba vyměnit,tak až jde do tuhýho to vymění... Systém je italskej, v tom zase mám s Italama dobrý zkušenosti, minulej systém Lovato je taky italský, dokonce je to snad stejnej majitel jako Landi Renzo Úsměv Chtěl jsem ten stejnej i do Fr.včka, ale ve Fedorovi měli akci na Landi Renzo a vycházeli stejně i s přimazáváním ventilů, tak jsem ji vzal Úsměv BRC je dobrej systém,ale mě ho na hondu z nějakýho důvodu nedoporučili, proč nevím,ale víc lidí to říkalo,tak to asi nebude jen o jejich provizi Úsměv
Magic jsem zvažoval, je to prý slušnej a levnej systém, kterej když se umí udělat a hlavně nastavit, šlape i líp jak ty italský Úsměv

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2015 , 23:21   Citovat  

Nová verze SW+FW pro KME NEVO (klon pro MAGIC G4 tradičně později)

Software 4.0.8.0 (full compliance with gas controller version 4.0Ir1 and Adapter OBD v2 2.0Cr1)
---------------------
+ Added support of the new round shaped driver's panel DG5 type
+ Added a new schema of displaying of gas level (4 levels) for driver's panel DG4 type
+ Added a new option to control + 12VOUT dedicated to cut fuel pump electric connection with respect to the low gas pressure
+ Added option Auto-jump on the Model, which automatically sets the active model point as the actual
+ Improvements of recorder: precise navigation by sample, finding minimum and maximum values
+ In standard the maximum gas injection time is set to 35ms (solves the problem of flooding of the car to extinguish found in some engines)
+ Added new values for the strategy of switching to petrol with automatic return to gas when the RPM
+ Amendments in detecting whether the engine is running when the RPM wire is not connected
+ Improved memory management
+ Improved precision for readings petrol injection times
+ Added a mechanism of the gas injectors cleaning (requires additional cleaning fluid)
+ Updated translations

chalejkum je teď offline  chalejkum
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 11:23   Citovat  

...tak jsem posledni nadrz "aditivoval" plumbiem...bude stacit jednou za cas nebo by se to mnelo pridavat neustale? Velmi šťastný...

...jinak podle zakulisnich zprav i Tartarini uz ma sety na prime vstrikovani Úsměv...

...hezke vanoce vsem kdybychom se uz nevideli Úsměv...

AFY

MAREKB je teď offline  MAREKB
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2015 , 17:41   Citovat  

Nazdar panové, berete nekdo plyn na luto gas v Bohumině-Skřečoni? Nejlevnejší pomalu v republice, subjektivne zadny rozdíl oproti jinym...ma to byt primagas. Mate nekdo zkusenost?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2015 , 15:04   Citovat  

Dopis napsal:
Nová verze SW+FW pro KME NEVO (klon pro MAGIC G4 tradičně později)

Software 4.0.8.0 (full compliance with gas controller version 4.0Ir1 and Adapter OBD v2 2.0Cr1)
---------------------
+ Added support of the new round shaped driver's panel DG5 type
+ Added a new schema of displaying of gas level (4 levels) for driver's panel DG4 type
+ Added a new option to control + 12VOUT dedicated to cut fuel pump electric connection with respect to the low gas pressure
+ Added option Auto-jump on the Model, which automatically sets the active model point as the actual
+ Improvements of recorder: precise navigation by sample, finding minimum and maximum values
+ In standard the maximum gas injection time is set to 35ms (solves the problem of flooding of the car to extinguish found in some engines)
+ Added new values for the strategy of switching to petrol with automatic return to gas when the RPM
+ Amendments in detecting whether the engine is running when the RPM wire is not connected
+ Improved memory management
+ Improved precision for readings petrol injection times
+ Added a mechanism of the gas injectors cleaning (requires additional cleaning fluid)
+ Updated translations

Výbroně, takže konečně bude mít Nevo n apanelu víc puntíků, jako Stag a bude taky líp přepínat na benzín, uvidíme jestli taky sekvenčně, jako to má Europegas. Trochu širší rozsah nastavení taky neuškodí, i když 35ms vyvolá looped injections už někde kolem 4 tisíc Smutný
Musím se podívat, jak funguje ten "injectors cleaning fluid" JINAK POZOR NA ADITIVA DO LPG!!!
NEPŘICHÁZÍ V ÚVAHU OLEJOVITÉ PŘÍSADY, PROTOŽE SILNĚ ZANÁŠÍ REDUKTORY I VSTŘIKOVAČE.
Vypařující se plyn nechá parafin na stěnách systému plynné fáze a přítomnost olejovitých aditiv z něj vytvoří hustou kaši, která velmi ráda zalepuje ventily v reduktorech a pístky ve vstřikovačích (obyč filtry projde bez problémů). Tohle funguje pouze u vstřiku kapalné fáze, pro klasiku potřebujeme LPG co nejčistější G4G

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2015 , 15:13   Citovat  

sablos napsal:
Hoši dnes jsem byl pracovně v jedny firmě a zaujala mne cedule u plnici stanice tak jsem to vyfotil, je to nějaký pseudou efekt nebo existuje něco jako vysokooktanový LPG?

Podle poměru propanu a butanu (zimní, nebo letní LPG) se pohybuje oktanové číslo mezi 97-110 ROZ.
Snažit se nějakým aditivem zvyšovat oktanovou odolnost je blbost, obzvlášť když LPG odpařujeme a veškeré těžší složky zanášejí celou soustavu plynné fáze, dál se nedostanou.
Rozhodující je u LPG výhřevnost, která je nižší než u benzínu, ale upravený motor to umí do jisté míry kompenzovat právě využitím vyšší detonační odolnosti plynu (vyšší kompresní poměr, nebo upravená mapa předstihu zážehu).
Plyn ze západní Evropy (Ingolstadt) je považovaný za čistší a výhřevnější- dovážel ho k nám Tomegas, ale ti se prý už taky zhoršili, tak nevím Smutný

georgo je teď offline  georgo
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2015 , 14:15   Citovat  

Jiřik napsal:
To Georgo:
přiznám se, že systému BRC doposud moc nerozumím. Jestli chceš mít jistotu na jaké palivo to běží, sundej ten dekl a sáhni na vstřiky. Mělo by to v nich cvakat. Nebo úplně jistá zkouška: sundej konektor z jednoho z benzínových vstřiků a pokud motor běží stále na čtyři válce (nezačne kuckat) jde to na plyn.
Je to nějaká zvláštní jednotka, znám BRC Sequent a Easy Fast, tuhle jsem ještě neviděl. Kabel i soft na BRC mám,
ale nemůžu slíbit, že bych zrovna tuhle úspěšně napojil. Taky zkus povolit sponu a stáhnout hadici ze vstřiků, jestli je tam tlak. Pokud není, zkusil bych přivést na přední elektroventil + z baterie a ventily by měly otevřít. Když neotevřou, je to cívka (v případě že máš natankováno Hihi )
Tak jelikož jsem neměl čas někam se dostat k LPGářům .... prohledal jsem weby o LPG a vyzkoušel pár rad ohledně mého problému s nepřepínáním na plyn a již to funguje. Jelikož auto je z Itálie přicházela jen jedna věc v uvahu a to nedostatečné zahřátí reduktoru. Jedna z věcí je, že při zapnutí topení je potřebné teplo odebíráno a tak jsem to vyzkoušel a světe div se přeplo to. A protože to i tak zlobilo .... další rada byla zakrýt aspoň částečně chladič. Takže teď to šlape. Otázka je co se stane až začne opravdu mrznout a hlavně jestli má cenu teplotu přepínámí přenastavit. Moc se v tom nevyznám, ale udajně není dobré přenastavovat na nižší. Tak hlavně nevím kolik tam teď je a v Itálii tento problém zjevně řešit nemusí že? Úsměv Také jsem nenašel nějaký jasný ukazatel při jaké teplotě má spínat ..... řešil jste to někdo?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.12.2015 , 19:28   Citovat  

Asi by v takovém případě chtělo předělat způsob vytápění reduktoru. Máš topení plnoprůtok, nebo tam je zavírací ventil?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 10:14   Citovat  

,,V letech 2014 a 2015 - oproti předchozím rokům - výrazně narostl podíl nekvalitního LPG, tedy paliva pro vozy na plynový pohon. Na LPG se Česká obchodní inspekce více zaměřila poté, co objevila nadlimitní množství síry."

Přesně jak se tu řešilo.

tudy odkaz

Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 18:08   Citovat  

Včera jsem koupil Jazze r.v.2003 na LPG, výrobce LPG BRC, montováno roku 2012. Jde mi o to, že palubní počítač ukazuje i spotřebu když je zaplé LPG, je možný že PP umí zobrazovat i spotřebu LPG, nebo si ty čísla PP jednoduše tahá z paty?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 18:19   Citovat  

BunGee napsal:
Včera jsem koupil Jazze r.v.2003 na LPG, výrobce LPG BRC, montováno roku 2012. Jde mi o to, že palubní počítač ukazuje i spotřebu když je zaplé LPG, je možný že PP umí zobrazovat i spotřebu LPG, nebo si ty čísla PP jednoduše tahá z paty?

Řídící jednotka o LPG neví a počítá samozřejmě benzín.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina