Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vjenca: Honda Civic 6G EK4(9)
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 13
Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 18:55   Citovat  

Dál už nic nerozdělávat a hledat rozumnou cestu s prodejcem.Uvidíme jak se k tomu postaví.Ať vše dopadne ku spokojenosti obou dobře. je to dobrý

Ventily se mezi sebou potkat můžou.Viděl jsem to u opla ale nevím co honda.Pokud praskla pružinka tak by to .......Více se dozvíme až se motor rozebere ale taky by mě to zajímalo.Teď to je "co kdyby". Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
drahoskrivinka je teď offline  drahoskrivinka
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 19:23   Citovat  

To tady múžem psát co by to mohlo a nemohlo být,ale dokud se to nerozdělá,tak se to nepozná Úsměv . Každopádně ta svíčka nepředvídá nic dobrého. Ale kdyby upadl ventil nebo praskl retainer,tak přece nebude volný rozvodák,přeji hodně štěstí.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 20:33   Citovat  

Taky se mi moc nezdá že by ty rozvody byly následek, přeci pokud se to rozšmelcuje ve válci a třeba i upadají ventily tak rozvody jsou furt nastavený a napnutý ne?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 20:55   Citovat  

Ano,kdyby se něco stalo ve válci,tak rozvody musí být napnutý . Takže se mohla povolit napinaci kladka,rozvody přeskočili a pist se potkal s ventilem.Ale to ukáže až rozborka.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 22:01   Citovat  

já teda nevím , nejspíš tomu moc nerozumím ale pokud se zastaví vačka a klika se točí dál tak se ten řemen přece povolit musí , kde jinde by došlo k rozdílu otáček? Ale tady je to samej chytrák takže to je jedno
   Návrat  
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 23:05   Citovat  

neni to tak v ti otacky ta rana je minimalni.ale to se da porovnat podle nastaveni .
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 23:08   Citovat  

R3S napsal:
já teda nevím , nejspíš tomu moc nerozumím ale pokud se zastaví vačka a klika se točí dál tak se ten řemen přece povolit musí , kde jinde by došlo k rozdílu otáček? Ale tady je to samej chytrák takže to je jedno

Já vím,že tomu rozumíš přátele , ale přece když by se ti vačka zastavila a klika se točí dál , tak bud přeskočí řemen , nebo když je starej tak se škubne ,ale neměl by být volnej protože kladka je pořád v poloze "Napnuté". Aspon teda já sem se s touhle verzí nikdy nesetkal . Úsměv
   Návrat  
Vjenca je teď offline  Vjenca
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 23:27   Citovat  

R3S napsal:

Tak napadá mě, že nerad bych, aby se v tom hrabal někdo jiný a pokud bych se domluvil s Donym, tak by se to dalo rozebrat u tebe a řešit opravu ?
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 23:52   Citovat  

Taky bude důležitý jestli ten rozvoďák má zuby nebo už ne... To nám odpoví jestli se to potkalo a pak přeskočilo nebo to prvně přeskočilo a tím pádem se to potkalo. Ale jak říká R3S tady je to samej chytrák, takže ti to budou vědět lépe co se s tím stalo než člověk co to řeší každý týden papa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.12.2015 , 0:08   Citovat  

to s ti zubi o hondu se nestava, spis u dizlu.....rana 5,5mm ventyl v hlinikovi pist ten remen ani nezaznamena .a ja osobne rozsekani motoru us par videl ...
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2015 , 1:18   Citovat  

no domluv se s donym pak dejte vědět
   Návrat  
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2015 , 1:43   Citovat  

drahoskrivinka napsal:
Já vím,že tomu rozumíš přátele , ale přece když by se ti vačka zastavila a klika se točí dál , tak bud přeskočí řemen , nebo když je starej tak se škubne ,ale neměl by být volnej protože kladka je pořád v poloze "Napnuté". Aspon teda já sem se s touhle verzí nikdy nesetkal . Úsměv

Nevím na co Pítr naráží, jasně že je to tady samej chytrák viz já. Vidím to stejně jako ty. Jak se muže vačka zastavit. Pokud se to zešmelcuje tak přeskočí rozvod na jedný vačce ? Na gates řemenu "ideálně" dotaženým ? To by asi nemělo. Ten motor dle mě nebyl žádnej high performance aby se tohle stalo. Na svým jsem točil 9700rpm a problém nebyl.

Tenhle motor nebyl ideálně doladěnej - jakože palivová a zapalovací mapa, což bych jako problém úplně neviděl jelikož to nebyl tak ostrej motor (dost oem dílů) Viděl bych to an mechanickej problém buď na rozvodech především nebo posléze v hlavě, ale vaření mi jde líp než motory.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.12.2015 , 9:11   Citovat  

Vjenca napsal:
Tak změna plánů - včera odešel motor do věčných lovišť - ujeto 250 km.

Upřímnou soustrast. Já v roce 2006 po koupi našeho ulej 359km a klika lup a bylo po srandě.

Naprosto chápu Tvé pocity.

Tak to koukám! Ble

Vítej u nás v Showroomu,
nechť se Ti podaří a zadaří, co si přeješ.

M.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 10:15   Citovat  

Dokáže mě někdo poradit, zda se dá odstoupit od smlouvy, klidně nechám na své náklady rozebrat motor. Hlavně mě udivuje návrh Donyho nechat auto zvrakovat a následně mě vyplatí 100.000,-
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 10:31   Citovat  

Pokud reklamaci zboží z důvodu skryté vady uplatníš do 6 měsíců od koupi, leží důkazní břemeno na prodávajícím, tedy on musí prokázat, že nemáš pravdu. Protože zákon předpokládá, že závada existovala již při prodeji.
U odstranitelné vady máš nárok na bezplatnou opravu či finanční slevu, u neodstranitelné vady máš právo odstoupit či žádat slevu z ceny.
Ale jednoznačně nejlepší řešení je vzájemná dohoda, protože řešení občanskoprávním sporem se potáhne a ty de facto nebudeš mít auto ani peníze.

tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 10:37   Citovat  

s upraveni auto je to problem , pravna cesta taky moc fungovat nebude ,protože je tam hodne vece co nesmi (naštesti tam mas palivovi filtr Velmi šťastný ).Proberte to ale po par dni tet jste oba afektovani.Realni je neco vratit nebo dokoupit serie motor i tak ti performance dily mimo ventilu budu v pohode , i kdyz nevim co tam bilo za pisty.von zaplati motor a prace si rozdelite .Ja to par krat resil a ta cesta zvisovani vykonu nese sve rizika a to musis vedet.

Umluvamse za čestinu snad je to srozumitelni. Hihi
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 10:59   Citovat  

Já nemám ani myšlenku na to se soudit, přeci jen jsme rozumní lidé. Nejraději bych opravil motor, je mě škoda vrakovat auto, které má dobrou kastlu a hlavně je jich čím dál méně.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 11:02   Citovat  

JardaBar napsal:
Pokud reklamaci zboží z důvodu skryté vady uplatníš do 6 měsíců od koupi, leží důkazní břemeno na prodávajícím, tedy on musí prokázat, že nemáš pravdu. Protože zákon předpokládá, že závada existovala již při prodeji.
U odstranitelné vady máš nárok na bezplatnou opravu či finanční slevu, u neodstranitelné vady máš právo odstoupit či žádat slevu z ceny.
Ale jednoznačně nejlepší řešení je vzájemná dohoda, protože řešení občanskoprávním sporem se potáhne a ty de facto nebudeš mít auto ani peníze.

tudy odkaz

Bacha, Oldo, na odkazu jsou info ohledně koupě z obchodu, bazaru (podnikatele) - ty pro koupi od fyzické osoby - nepodnikatele neplatí.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 11:11   Citovat  

Máš pravdu, pro vztah dvou osob chybí ochrana spotřebitele.

"Prodávající v tomto případě odpovídá za vady, které existovaly při převzetí auta a na které nebyl kupující upozorněn. Pokud dodatečně vyjde najevo jiná vada, je na kupujícím, aby prokázal, že existovala již v době převzetí auta."

"Vyjde-li najevo vada, na kterou jste nebyli upozorněni, máte nárok na přiměřenou slevu. V případě vady, která činí vůz neupotřebitelným, můžete od smlouvy odstoupit. Reklamovat lze do 6 měsíců od převzetí vozu a to bez zbytečného odkladu. Stejně tak máte právo do půl roku od smlouvy odstoupit, pokud jste byli prodávajícím ujištěni o kvalitě auta či o tom, že nemá žádné vady, a ty se pak projevily."
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 11:28   Citovat  

no jo ale to vše se da rešit jen soudne .No a to že motor začel rozebirat svepomoci je velka chyba.Ale i tak si mislim ze to skonči tak ze se udela lepsi motor .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 11:40   Citovat  

dimitar napsal:
no jo ale to vše se da rešit jen soudne .No a to že motor začel rozebirat svepomoci je velka chyba.Ale i tak si mislim ze to skonči tak ze se udela lepsi motor .

Pokud mu Dony vrátí nějaké peníze, tak to půjde v klidu... Ale vrakování auta je pitomost...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 11:47   Citovat  

Hellborn napsal:
Pokud mu Dony vrátí nějaké peníze, tak to půjde v klidu... Ale vrakování auta je pitomost...

Prave nechte to par dny ležet a po nevem roku urcite to vyrešite.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 16:07   Citovat  

myslím že dony v SZ nabídl rozumné řešení , vrakovat je to samozřejmě blbost- rozebrat , zjistit škody , co proč a jak a pak řešit
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2015 , 16:08   Citovat  

dimitar napsal:
s upraveni auto je to problem , pravna cesta taky moc fungovat nebude ,protože je tam hodne vece co nesmi (naštesti tam mas palivovi filtr Velmi šťastný ).Proberte to ale po par dni tet jste oba afektovani.Realni je neco vratit nebo dokoupit serie motor i tak ti performance dily mimo ventilu budu v pohode , i kdyz nevim co tam bilo za pisty.von zaplati motor a prace si rozdelite .Ja to par krat resil a ta cesta zvisovani vykonu nese sve rizika a to musis vedet.

Umluvamse za čestinu snad je to srozumitelni. Hihi

písty tam byly B16B YCP kopie , uvidíme až se to rozebere
   Návrat  
Dony je teď offline  Dony
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:10   Citovat  

Moje vyjádření jako prodávajícího a stanovisko je následující. V SZ jsem Vjencovi kromě jiného také napsal : "Mohl si z trojky místo čtyřky dát dvojku, a tím si mohl poškodit i spojku, převodovku, poloosy a mnoho dalších dílů na agregátu.A to ti přece platit nebudu a to po mě snad ani nemůžeš chtít. Auto bylo v naprostém pořádku. Zamysli se nad tím, a odepiš. Protože mě absolutně nejde na rozum i více lidem, že by to z ničeho nic kleklo tímto způsobem. Auto jsem neprodával abych se ho zbavil, z důvodů že by nefungovalo, nejsem žádnej podvodník, kluci z klubu mě znají a jejich reakce jsou velmi rozhořčené že jsi auto zničil"
Takže R3S má pravdu že se musí motor nejdříve rozebrat a z toho vyplyne, že závada byla buďto skrytá ( což nepředpokládám, protože motor byl skoro nový z drahých a kvalitních komponentů) . A nebo se závada stala třeba chybou řidiče. V tom případě se mě nějaká reklamace nemůže týkat.
Tím bych tady uzavřel diskuze, až do doby než bude jasno jak závada vznikla.A málokdo z diskutujících ví detaily o motoru, jeho záběhu, kontroly u R3S atd. Snad se to vyřeší k oboustranné spokojenosti.
Přeju pěkný nový úspěšný rok všem. H+
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:19   Citovat  

No ale případné dokazování, že ke zničení došlo vinou řidiče nebo že jsi o případné závadě nevěděl bude na Tobě, Dony. Viz JardaBarovo příspěvek - podle judikatury se do 6 měsíců od prodeje předpokládá, že závada byla už v době prodeje.
   Návrat  
9turion je teď offline  9turion
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:20   Citovat  

Dony napsal:
Moje vyjádření jako prodávajícího a stanovisko je následující. V SZ jsem Vjencovi kromě jiného také napsal : "Mohl si z trojky místo čtyřky dát dvojku, a tím si mohl poškodit i spojku, převodovku, poloosy a mnoho dalších dílů na agregátu.A to ti přece platit nebudu a to po mě snad ani nemůžeš chtít. Auto bylo v naprostém pořádku. Zamysli se nad tím, a odepiš. Protože mě absolutně nejde na rozum i více lidem, že by to z ničeho nic kleklo tímto způsobem. Auto jsem neprodával abych se ho zbavil, z důvodů že by nefungovalo, nejsem žádnej podvodník, kluci z klubu mě znají a jejich reakce jsou velmi rozhořčené že jsi auto zničil"
Takže R3S má pravdu že se musí motor nejdříve rozebrat a z toho vyplyne, že závada byla buďto skrytá ( což nepředpokládám, protože motor byl skoro nový z drahých a kvalitních komponentů) . A nebo se závada stala třeba chybou řidiče. V tom případě se mě nějaká reklamace nemůže týkat.
Tím bych tady uzavřel diskuze, až do doby než bude jasno jak závada vznikla.A málokdo z diskutujících ví detaily o motoru, jeho záběhu, kontroly u R3S atd. Snad se to vyřeší k oboustranné spokojenosti.
Přeju pěkný nový úspěšný rok všem. H+

Motor sice neznam,ale taky bych se priklane k verzi,ze misto 4 tam dal 2..... Vzpomente si na Hifila s Prelude v kompresoru. Ten mel koule a priznal se,ze misto 4 dal dvojku a nasledky byly podobne...A zeby se to tak po v male rychlosti a malych otacek?Ale jak rikaji kluci uvidi se to pri rozebrani...verim,ze kluci najdou spolecne reseni....
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:49   Citovat  

přece když jedu 50-60km/h a místo čtyřky dám omylem dvojku tak to nemůžu zničit né? neřeknu kdyby tu trojku držel už v plnejch.... takový argument nechápu.

a nechápu jak může někdo spléct kvalt .... za 13 let se mi to nestalo a to jsem řídil pěkně vylítaný vrány Velmi šťastný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:54   Citovat  

mě se permanentne stává že u 5.ti kvaltů dávám 6tku(tedy zpátečku:D) ... xD ale nastesti mi to vždy dojde dřív, nez tak ucinim xD
   Návrat  
Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2015 , 11:56   Citovat  

Tohle je tak blbá situace, bohužel můžeme jen spekulovat a to nikomu nepomůže.
Počkal bych si na stanovisko odborníka který udělá rozborku a zjistí příčinu než svalovat vinu na prodávajícího či kupujícího.
Držím palce k vyřešení problému v klidu přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vjenca: Honda Civic 6G EK4(9)
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina