Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Strana 8 z 23
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 19:28   Citovat  

kandik napsal:
http://honda-club.cz/forum/files/img_3473x_152.jpg
tudy odkaz
myslim ze neni nutne podezrivat z toho, ze by to byl vrak s dirama v prazich, kterej nebrzdi, nejede rovne a co nevidet se rozpadne. Kam moje informace sahaji, je takovy auto, za soucasnyho stavu legislativy nelegalizovatelne. Zjistoval jsem situaci v nemecku, tam to samozrejme jde, presne v tyhle specifikaci za 2400 euro.
tohle je presne to co nikdo zkoumat nebude auto vypada jako seriove a pokud tam budou kola která jsou v TP nevidim v tom problém. myslis ze nekoho zajima jestli to ma turbo když to na fotkách není. Tohle je presne ta panika. I tem blbum nahore jde o to aby zde nejezdili vraky které se ani fyzicky na STK neukazi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 19:35   Citovat  

Brian napsal:
pokud bude auto zvenku v seriovém stavu bez koroze tak si myslím, že není čeho se bát motor nikdo řesit nebude a podvozek pokud nebude auto uplně u zeme taky ne Úsměv jinak to bude stejné jako to bylo do ted, já mám obyvy pouze z výfuku pri nejhorším se bude na stk dávat origo Velmi šťastný
presne stejne věci se přes zname delali dotedt jen se delaly takove prasarny ze auto na STK ani nebylo nebo to byl takovy vrak ze museli něco udelat. ted jde samozrejmne o novinku nikdo nevi co a jak ale za par tydnu mesicu se vse dostane do normalu jen diky fotkam to bude konecne o tom ze opravdove vraky které jsou na první pohled prorezle skrz na skrz uz hold neprojdou ale upravy které nejsou na první pohled videt nikdo zkoumat nebude. Ted je to jen bu bu bu jako před 10 lety s bodovym systémem každý byl panicky po... a dnes jak jezdime, jako prasata protože se hrany obrousili par naprostej tupcu kteří si mysleli ze jsou borci prisli o ridicak. Nepanikarte prosim vas
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 22:28   Citovat  

skritek napsal:
presne stejne věci se přes zname delali dotedt jen se delaly takove prasarny ze auto na STK ani nebylo nebo to byl takovy vrak ze museli něco udelat. ted jde samozrejmne o novinku nikdo nevi co a jak ale za par tydnu mesicu se vse dostane do normalu jen diky fotkam to bude konecne o tom ze opravdove vraky které jsou na první pohled prorezle skrz na skrz uz hold neprojdou ale upravy které nejsou na první pohled videt nikdo zkoumat nebude. Ted je to jen bu bu bu jako před 10 lety s bodovym systémem každý byl panicky po... a dnes jak jezdime, jako prasata protože se hrany obrousili par naprostej tupcu kteří si mysleli ze jsou borci prisli o ridicak. Nepanikarte prosim vas

Děkuju přátele lepší bych to neřekl je to dobrý
   Návrat  
Mike je teď offline  Mike
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 22:48  Naposledy upravil Mike dne 8.1.2016 , 6:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Já mám civica 8g v nafťě. Loni sem nechal vyndat filtr pevnejch casti protože bohužel nemám 50 tisíc na novej (nevím kolik teď stojí). Právě řeším co s technickou.. Mám ji ještě na rok takže asi počkám co a jak.. Jinak mám radu od borca z STK ohledně napichnuti obd a vycitani chyb. Prej mám origo konektor schovat, koupit jinej, ten nikam nezapojit a dát ho na místo originálního. Prej nejsem povinej mít funkční konektor. . ☺ Takže doufam ze když se nespoji tak automaticky neprojdu..
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 22:53   Citovat  

Mike bohužel když se s řídící jednotkou motoru nespojí, tak nevytiskne protokol závad, nesmí naměřit emise, a nemůžeš ani na STK
vyřízeno KO
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 22:56   Citovat  

Tak to je super..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:01   Citovat  

Ještě jedna otázka. Kdybych nasimuloval výměnu motoru za typ bez filtru, že by byl zapsanej v tp, jak by to řešili pak? Prostě by v tp bylo výměna motoru za N22a1?V podstatě by jim to napsalo chybu filtru ale ten u toho motoru není..
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:02   Citovat  

Já na žádným autě zásuvku nemám!! Panebože, co mám dělat? Mám koupit aspoň nějakou elektrikářskou, aby viděli dobrou vůli? Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:13   Citovat  

Mike napsal:
Já mám civica 8g v nafťě. Loni sem nechal vyndat filtr pevnejch casti protože bohužel nemám 50 tisíc na novej (nevím kolik teď stojí). Právě řeším co s technickou.. Mám ji ještě na rok takže asi počkám co a jak.. Jinak mám radu od borca z STK ohledně napichnuti obd a vycitani chyb. Prej mám origo zásuvku schovat, koupit jinou, tu nikam nezapojit a dát ji na místo originální. Prej nejsem povinej mít funkční zásuvku.. ☺ Takže doufam ze když se nespoji tak automaticky neprojdu..

Tady máš uhlák za 16tis. , možná bude i fungovat Úsměv tudy odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:20   Citovat  

Minor napsal:
Já na žádným autě zásuvku nemám!! Panebože, co mám dělat? Mám koupit aspoň nějakou elektrikářskou, aby viděli dobrou vůli? Úsměv

Konečně stát začal podporovat starý jebky bez katu je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:21   Citovat  

Minor napsal:

u vyblikávacích systémů se protokol závad ŘJ netiskne ... tzn. třeba Civic je v pohodě až téměř na závěr šesté generace

a Mike u Honda nelze ofic. vyměnit motor za jiný typ
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:22   Citovat  

to Minor: Můžeš být úplně v klidu, tato povinnost je až u aut s OBD, tj. 21. století Mrk

to hopit: Obávám se, že filtry nejsou mezi Civicem, Accordem a CR-V kompatibilní.

to Mike: Neměl sis kupovat auto na jehož provoz nemáš peníze sopťa sopťa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:27   Citovat  

2bep napsal:
to Minor: Můžeš být úplně v klidu, tato povinnost je až u aut s OBD, tj. 21. století Mrk

jestli myslíš až 16ti pinový OBD konektor, tak nemáš pravdu ... byl jsem svědkem emisí u Peugota 1996
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:28   Citovat  

2bep napsal:

to hopit: Obávám se, že filtry nejsou mezi Civicem, Accordem a CR-V kompatibilní.

Civic je ještě levnější tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:30   Citovat  

Někde dříve, se zde dnes nebo včera psalo, že ohledně toho napíchnutí na OBD při emisích to závisí na věku. Dle snad Euro norem, je OBD povinná někde od roku 2001 pokud se nepletu, takže u starších aut, konkrétně jebky, to nehrozí... Pokud ten pažout OBD měl, tak ho holt napíchli, tomu zase rozumím Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:34   Citovat  

to hopit: To je možné, cenově ty filtry snad byly vzestupně (Civic -> Accord -> CR-V) i v dobách, kdy stály přes 100 tisíc. Dnes by je měla samotná Honda prodávat výrazně levněji. Pochopili, že jim moc do karet nehraje to, když konkurence je prodává za pětinovou i nižší cenu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2016 , 23:36   Citovat  

Rom. napsal:
u vyblikávacích systémů se protokol závad ŘJ netiskne ... tzn. třeba Civic je v pohodě až téměř na závěr šesté generace

a Mike u Honda nelze ofic. vyměnit motor za jiný typ

Diky za info
   Návrat  
PeteZ je teď offline  PeteZ
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 1:37   Citovat  

Minor napsal:

tak to máš zlý......móóc zlý Velmi šťastný
ale když zásuvka
tudy odkaz
a možná by byla i množstevní sleva Nápad je tu! Velmi šťastný
   Návrat  
Trunda je teď offline  Trunda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 9:54   Citovat  

Takže snad už po třetí o tom, kde mají dělat připojení na OBD:

Trunda napsal:
Předávám info od nás z klubu od kolegů, kteří dělají na STK. Je to jen strohé, nepřesné vyjádření, které nemusí být ve všem 100%:

Emise: Při měření vozidel s OBD uvedených do provozu po 1.1.2001 (benzin) nebo 1.1.2003 (nafta), týká se neevropských vozidel a u evropských platí, že buď mají OBD a kontrola se provádí, nebo jsou bez OBD. U vozidel uvedených do provozu po 1.1.2002 (benzin) resp. 1.1.2005 (nafta) je OBD povinné... se před vlastním měřením emisí provede přes připojenou diagnostiku přečtení readiness kódů. Pokud s zjistí, že není zkontrolován některý systém ovlivňující tvorbu emisí, měření se ukončí s výsledkem NEZPŮSOBILÉ. Potom se zkontroluje paměť závad, pokud bude v paměti závada systému ovlivňující tvorbu emisí, měření se ukončí s výsledkem NEZPŮSOBILÉ. Následuje vlastní měření emisí. Výsedky té diagnostiky budou povinnou přílohou protokolu o měření emisí, od půlky roku potom online zapsány do protokolu. Jinak zpřísnili se limity obzvlášť u dieselů a to tak, že dokonce třeba "slavný diesel-gate" motor v OctII 1.6 TDi bude mít zcela běžně hodnoty za limitem....
...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 10:03   Citovat  

Takže teoreticky, pokud měl Pažout OBD2, tak ho diagnostikovat mohli, respektive měli. Pokud ale auto uvedené do provozu do roku 2002 nemá OBD2, tak diagnostiku dělat nemají a nemají vás od emisí poslat pryč.
Zajímavé to bude u nás s Roverky z druhé poloviny 90. let, kde je OBD konektor, ale komunikační protokol ECU s OBD2 nemá nic společného. Teším se, jak se s nimi budu handrkovat o tom, že to prostě OBD2 není Mrk
   Návrat  
Martin T. je teď offline  Martin T.
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 16:57   Citovat  

Ahoj.

Mám dotaz, myslíte že projde auto s poškozením, jaké je na fotce? Jinak je auto OK. Vše jak má být. Díky.

20150730_145914.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20150730_145914.jpg, 115.86 kB
   Návrat  
Brian je teď offline  Brian
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 17:15   Citovat  

pokud tam nejsou žádné ostré hrany nebo díra tak by neměl být problém.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 17:16   Citovat  

Jestli tam jsou ostré hrany, tak by nemělo... no a i kdyby ne, tak se obávám, že kvůli focení budou asi hodně přísní. Bude to ale dost záležet na mechanikovi. Takže možná raději, než se zúčastníš, tak se mechanika zeptej, jestli to pustí.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 17:25  Naposledy upravil Rom. dne 8.1.2016 , 18:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Trunda napsal:
Takže teoreticky, pokud měl Pažout OBD2, tak ho diagnostikovat mohli, respektive měli. Pokud ale auto uvedené do provozu do roku 2002 nemá OBD2, tak diagnostiku dělat nemají a nemají vás od emisí poslat pryč.
Zajímavé to bude u nás s Roverky z druhé poloviny 90. let, kde je OBD konektor, ale komunikační protokol ECU s OBD2 nemá nic společného. Teším se, jak se s nimi budu handrkovat o tom, že to prostě OBD2 není Mrk

Bohužel, ale nemáš pravdu ... diagnostikovat a tisknout paměť závad se má na VŠEM co má řídící jednotku motoru !!!
Když se spojit nelze, posílá se zákazník k dealerovi,
vyjímku mají jen systémy s vyblikáváním chyb (Honda a jiní japonci), kde se toto napíše do poznámky k protokolu z emisí

info ze dneška z STK která je součástí a řízena přímo DEKROU

kéž by se to časem změnilo Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 18:07   Citovat  

No, jenže oficiální metodika MDCR říká něco jiného.... tudy odkaz

... Za vozidla bez OBD se pro účely této metodiky považují i vozidla z neevropských zemí, vybavená některou z verzí OBD, uvedená do provozu nejpozději do 31. 12. 2000 ...

A dále je psané, že pokud OBD u staršího auta je a je připojitelné technikou, kterou mají k dispozici, mají se kódy vyčíst. Pokud je nelze vyčíst, zapíše se poznámka do protokolu (nic o nějakém posílání k dealerovi tam není). U aut, kde už ODB bylo povinné, tedy minimálně od nějakého toho roku XXXX, musí být provedeno připojení. Pokud nebude možné ho provést, tak je to považováno za vážnou chybu (někdo tu mluvil o falešném konektoru, tak ten s tím neuspěje).

Co kdo říká na STK, to je jedna věc, ale co je dané zákonem (metodikou), to je asi směrodatnější. Jo, samozřejmě, jestli Dekra nakáže STK dělat něco jiného, tak to pak nevím k čemu tedy nějaká nařízení ministerstva máme. Ale že je Dekra takovým státem ve státu se obecně ví....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 19:07   Citovat  

co já vím, tak metodický pokyn se měnil mezi vánocemi a silvestrem Tak to valím bulvy

tak snad se to časem nějak sjednotí a zjednoduší ...
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 19:26   Citovat  

skritek napsal:

Míšo,
mazec, no já mám konec TK a EK v červnu 2016, tak uvidíme, jak to dopadne. Kdo si počká, ten se dočká.

Sice mám C5G ESi: OBD1 a HONDAtu v tom s naladěnou mapou, jinými koly, jak na zimu, tak léto, v TP 205/45 R16 (dovoz SRN), křídlo kevlar-karbon, mlhovky WESSEM, přídavné dálkové WESSEM, sedačky C5G coupé, podsvícené dveře (jako mnohá lepší novější auta), PU podvozek, něco Yamato, brzdové desky ATE, kotouče ATE, TRW, lanovody TRW, v motoru kliku, písty, ojky, olej. čerpadlo z CRX 2G D16Z5, v převodovce ... atd. atd. jinak to auto každý zná...

"Tudíž vlastně neprojdu!" a já se tak těšil s ženuškou do ALP, k moři ...
Rom.e? Nechceš ho do MUZEA ...

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 19:43   Citovat  

Velmi šťastný M@jku , zkus Muldera, já jsem na starší ... jebky HaHaaa
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 19:57   Citovat  

To Rom.:

Myslíš tento dokument? tudy odkaz

"2. Vozidla kategorií N2; N3; M2; M3 bez OBD
Kontrola paměti závad řídicího systému hnacího agregátu se provádí v souladu s pokyny výrobce. Pokud je vozidlo vybaveno palubním diagnostickým rozhraním; jenž umožňuje čtení paměti závad (např. na multifunkčním palubním displeji); je možné jej využít. Do poznámky v protokolu o měření emisí mechanik uvede „Využito palubní diagnostické rozhraní vozidla“.
Platnost postupu: od 1. ledna 2016.
"

To je zase žblecht jak sviňa....

Jinak čerstvé info od kolegy z STK:

"Praxe je takova, ze pripojit se musis a pokud nemas OBD 2, ctecka tedy asi nevycte zadne readiness kody, staci tedy prazdna pamet zavad. Pripojovat se musis vzdycky, mimochodem tato povinnost uz plati leta, jen ted je o tom potreba tisknout doklad a od cervence to pujde samo online az do protokolu o mereni emisi. Pokud je to starsi auto, kde se pripojit nelze, samozrejme se jen meri emise."
   Návrat  
Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.1.2016 , 20:09   Citovat  

A co když má někdo "upravený" konektor OBD2 z důvodu např. snadné zneužitelnosti při krádeži? tzn. na polovině pinů trvalý +12V a na druhé polovině straně - ? Je to tam.
Si zase něco vymysleli....ale na druhou stranu je to diagnostika "zdarma".
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
STK jake zavady na autě tolerují.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 21, 22, 23  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina