Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pospa: Honda Civic 6G B18C JRSC
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 7 z 13
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.12.2015 , 0:31   Citovat  

ono už to mohlo být přidřený tou cestou na hd takže po 800 km vznikne tohle . není se čemu divit
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 12:46   Citovat  

Si děláš srandu s tou 5w30 ne? Proč ses aspoň nezeptal jestli to je dobrý nápad
   Návrat  
silverMB6 je teď offline  silverMB6
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 14:10  Naposledy upravil silverMB6 dne 16.12.2015 , 15:01, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

5W-30 je lahkobezny olej s nizkou hodnotou HTHS.Pri tomto type oleja dojde rychlejsie k pretrhnutiu mazacieho filmu. Pre vysokootackove benzinove honda motory a obzvlast pre B18C(o JRSC ani nehovorim) je to velmi zla volba(smrtelna).
10W-60 je opacna strana extremu. Pre bezne jazdenie s vykonnym H. motorom je uplne zbytocny...berie vykon(samozrejme nie 50koni),zvysuje spotrebu phm,predlzuje ohrievanie oleja na idealnu prevadz. teplotu.
Budik teploty a tlaku oleja je nenahraditelny pomocnik. Odsledujes teplotu oleja a naordinujes si najvhodnejsi olej. Napriklad mobil 5W-50 ma podla viacerych zdrojov mazaci ideal 85-115 stupnov a kratkodobo znesie aj 135. Shell Helix ultra 5W-40 je na tom podobne, akurat nezvladne kratkodobo ani tych 135, ale maze paradne uz od 80. Kedze som nikdy nedosiahol ani 115, je pre mna aj ta 5W-50 zbytocna.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 14:57   Citovat  

MYslím že 5w30 je předepsaný pro itr ne ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.12.2015 , 15:00   Citovat  

K ITR sa presnejsie vyjadrit neviem, ale B18C4 5W-30 doporucenu urcite nema. B18C6 ma ale vymennik tepla medzi olejom a vodou ,toto zariadenie ovplyvnuje teplotu oleja aj vody aj ked si myslim, ze je primarne urcene pre rychlesi nabeh ohrevu oleja nez jeho chladenie.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 19:22  Naposledy upravil pospa dne 27.12.2015 , 21:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Je hezký jak člověk neznalej a naivní, tím myslím sebe.

Už mám v hlavě tolik informací že mě jen třeští. K čemu je JRSC, když v sérii prostě tlačí tak i tak moc horkej vzduch, ztrácí to význam. Je to kit a ještě aby člověk vymýšlel chlazení nebo nechával za 1000dollarů u LHT předělat. Kolem mě co kluci jezdějí turba tak vzduch 40-60stupňů, měl jsem možnost dát pár sklenek s klukama z Hajsel subaru motorsport, když jsem jim sdělil že bych teď zkusil 9psi a v létě vzduch za kompresorem podle tý tabulky vychází na 105stupňů celsia, tak mi řekli ať si postavím atmo že to je o ničem takhle. K čemu sakra jrsc s tak horkým vzduchem. Snížím tu teplotu E85tkou ? Jelikož by se vstřikovalo větší množství ? Mířené na Silvramb6 a Ljaye a samozřejmě další co o tom něco ví nebo příspějí něčím. to mi hlava nebere
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2015 , 20:25   Citovat  

tak to zalej vodou Mrk Mrk
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.12.2015 , 8:27   Citovat  

E85 ti trochu pomůže, ale s nějvětší pravděpodobností to ten problém kompletně nevyřeší. Podle mně máš cca. 3 možnosti jak to řešit (řazeno od nejjednodušší).

1. přívstřik vody podle teploty IAT
2. výroba mezichladiče. Zkus kouknout na Laminova výměníky. S jejich použitím by to bylo celkem solidně realizovatelný.
3. zvýšit statickou kompresi.Snížit plnící tlak kompresoru a jezdit minimálně na 100 oktan, nebo E85.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2015 , 0:55   Citovat  

jrsc je skvela vecicka, avsak bola vymyslena pre nizkotlake preplanie do 0.5Bar a na seriovy motor, kedy este nie je nutne chladit. Nabeh preplnania mas takmer okamzite v celom spektre otacok, staci slapnut na plynovy pedal.Rootsov kompresor(jrsc) ti umoznuje zazitok atmosferickeho charakteru kedy vykon neustale rastie az do obmedzovaca..a to je jeho hlavna vyhoda oproti turbinke.
Pouzitelne navysenie tlaku ta jednoducho bude stat prostriedky navyse. Kup si programovatelne vstrekovanie(kit) vody+ metanolu do sania a vaporizuj. Mozno sa ti podari bezproblemovy 1Bar a si na pouzitelnych 280-300Hp. Pripadne ako pise Ljay dopln to o zmenu kompres. pomeru a vaporizuj viac, mozno sa prehupsnes aj cez 300hp a motor bude este stale pouzitelny aj do mesta.Pamataj ale ze aj vaporizacia nieco stoji. Potrebujes niekedy aj litre kvapaliny na 10ky kilometrov.
Poradim ti este vymenu papierovych tesneni sacieho pavuka, skrtiacej klapky a kompresora za PTFE modely, usetri ti to mozno aj 5-10 stupnov nasavaneho vzduchu.. Pokial nemas poteflonovane lopatky rotora v kompiku, tak si to nechaj urobit..opat znizis teplotu vstupneho vzduchu.Pripadne ak mas prostriedky, vymen loziska v kompresore za modely so sklenenym vnutrom a setris opat teplotu a hlavne vykon potrebny na tocenie kompresora.
E85ka ako palivo sa mi nepozdava, pretoze kadial prejde vsetko dehydruje,odmastuje a materialy viac trpia..koroduju,eroduju a co ja viem co este.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 12:22   Citovat  

I když zadám do té kalkulačky z FLTeamu 7psi a venkovní teplotu 25C, jsem hned přes 80C výstup do motoru, to je prostě dost.
Kit plug and play, ale aby člověk nechával něco poteflonovat apod jiné úkony které zvyšují cenu. To se ten kůň prodraží snad víc než u atmosféry.
Spíš to fakt vidím, že se rovnou přehoupnu na turbo, dost se teď rozmýšlím jestli tomu dát ještě šanci.

Mám hondata thermo těsnění pod sání, to ušetří jen pár stupňů. Stím jak se počasí má počítám že v létě bude po většině 35C.
Maximálně ten přívstřik vody, ale stím zkušenost nemám, nevím jak se to řídí a jak se to pak dolazuje s palivem a zapalováním.

Jsem stím kompresorem takovej skeptickej, myslím že lépe fungují ty custom stavby, kdy je to hnané přes ic.
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 13:48   Citovat  

pospa napsal:
I když zadám do té kalkulačky z FLTeamu 7psi a venkovní teplotu 25C, jsem hned přes 80C výstup do motoru, to je prostě dost.
Kit plug and play, ale aby člověk nechával něco poteflonovat apod jiné úkony které zvyšují cenu. To se ten kůň prodraží snad víc než u atmosféry.
Spíš to fakt vidím, že se rovnou přehoupnu na turbo, dost se teď rozmýšlím jestli tomu dát ještě šanci.

Mám hondata thermo těsnění pod sání, to ušetří jen pár stupňů. Stím jak se počasí má počítám že v létě bude po většině 35C.
Maximálně ten přívstřik vody, ale stím zkušenost nemám, nevím jak se to řídí a jak se to pak dolazuje s palivem a zapalováním.

Jsem stím kompresorem takovej skeptickej, myslím že lépe fungují ty custom stavby, kdy je to hnané přes ic.

Jen drobná technická - JRSC teflonový povrch od výroby má, ale po pár letech sleze. Nechával jsem to dělat v Remosce ve Frenštátu p.R. a rovnou dvě vrstvy, aby se víc vymezily vůle mezi rotoryvzájemně a skříní. Bohužel stále nejezdím, take nemůžu blíž referovat...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2016 , 22:38   Citovat  

Můj kompik má najeto fakt prd, takže pokud je to z výroby tak by to mělo ještě fungovat.

Ty nejezdíš proč ještě ? A jakej je tvuj celkovej setup ? Pokud to není tajný.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.1.2016 , 12:00   Citovat  

pospa: než to začněš kvapně předělávat na turbo, tak si promysli k čemu to auto budeš primárně používat.

Pokud chceš honit maximální výkon bez ohledu na průběh krouťáku (sprinty, ...), tak turbo, protože u kompresoru brzo narazíš na strop toho co je schopný natlačit s nějakou rozumnou efektivitou. Turbo má navíc výhodu v efektivnější využití dostupné energie, takže tenhle setup bude mít při stejným výkonu nižšní spotřebu než kompresor. Je ale otázkou jestli to u tohohle typu auta hraje roli.

Pokud ti jde o odezvu motoru a průběh krouťáku ("blbnutí" na okreskách, okruhy, ...), tak rozhodně kompresor. Jeho linearita je totiž hlavní (možná i jediná, ale velká) deviza oproti turbu. Navíc u JRSC kitu máš výhodu v rozložení váhy, kde máš veškerou přidanou hmotnost až za nápravou. U turba na Béčku budeš mít tak 80% přidaný hmoty před nápravou.

Pokud budeš chtít zůstat u JRSC, tak se zkus kouknout po těch laminovách. Dost by ti to ulehčilo návrh vodního mezichladiče, který by pasoval mezi SC a manifold. Pokud budeš chtít maximálně využít potenciál toho JRSC kitu při zachování konzistentních výsledků bez ohledu na venkovní teploty, tak tohle je ta nejrozumnější cesta.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 22:51   Citovat  

LJay napsal:
pospa: než to začněš kvapně předělávat na turbo, tak si promysli k čemu to auto budeš primárně používat.

Pokud chceš honit maximální výkon bez ohledu na průběh krouťáku (sprinty, ...), tak turbo..........

Víš já mám už asi delší dobu sám se sebou problém a pořádně ani nevím a dost mi to vadí. Využití auta je u mě prostě víkendovka, myslím si že chci prostě turbo sleepera (youtube fanatik žijící v jiné dimenzi), ale samozřejmě mě bavilo rok honit c4g atmo. Na okruh nejezdím (jednou za rok na Hday), jen se prostě chodím svézt o víkendu po okolí + mám kousek za barákem staré letiště takže v létě sprinty taky probíhají (ale soutěžně to jezdit už nechci) jen příležitostně.
Jednou jsi mě vezl v ceřeně a moc se mi to líbilo, spíš už to mám tak vsugerovaný že to chci, přitom ani prostě nevím co chci.

Každopádně už umírám protože jsme měl dlouhou pauzu takže víkendu vytáhnu motor z mb6. Peněz samozřejmě moc není, tak se mi je nechce je zbytečně proinvestovávat, ale na druhou stranu když se mi jrsc valí pod postelí tak přemýšlím že si na ten blok hodím hlavu itr + jrsc zhruba 0.6bar ale nevím jestli tu e85 nebo stooktan. (je to otázka náplní, těsnění a ladění)

Nevím co myslíš tím "laminovách", ale mezi kompresor a manifold toho moc vecpat nepůjde kvůli hadicím na vodu tuším. 5cm už by bylo asi dost.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.1.2016 , 23:02   Citovat  

vcera jsem narazil na tohle, mozna by ses mohl inspirovat

Build JRSC ITR part1

Build JRSC ITR part2
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 0:02  Naposledy upravil pospa dne 14.1.2016 , 18:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tam není moc inspirace, pak jak dali jen jeden vstřik před klapku ještě tak už nemají pokračovaní jak to dopadlo po přeladění, jak je to přínosný. Ty kity vstřikování začínají na 7000tis kč... Jinak to portování trochu pomůže to dělají LHT a u FLTeamu jsem to asi viděl. Na mě si asi s žádným videem nepřijdeš. Na to jsem moc pacient abych nějaký neznal. pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 1:37   Citovat  

pospa: těší mně, že se ti svezení v céru líbilo. Laminova vyrábí mimo jiné jádra pro výměníky vzduch / voda, který se používají pro výrobu IC. Hoď si to googlu a uvidíš jak vypadají.

Já osobně k E85 nijak netíhnu, hlavně asi kvůli tomu, že jeho kvalita se dost liší benzínku od benzínky a jeho instalace sebou nese prvotní vícenáklady (větší vstřiky, možná čerpadlo, změna materiálu palivového vedení, ...), do kterých se mi pro moje občasný ježdění nevyplatí investovat. Vzhledem k tomu, že to budeš mít jen jako víkendovku a tolik toho neprojezdíš, tak bych zůstal u 100oktanu.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 10:45   Citovat  

pospa napsal:
Tam není moc inspirace, pak jak dali jen jeden vstřik před klapku ještě tak už nemají pokračovaní jak to dopadlo po přeladění, jak je to přínosný. Ty kity vstřikování začínají na 7000tis kč... Jinak to portování trochu pomůže to dělají LHT a u FTLteamu jsem to asi viděl. Na mě si asi s žádným videem nepřijdeš. Na to jsem moc pacient abych nějaký neznal. pořádnej výtlem

Asi sis nevšiml toho nejzasadnejsiho aspektu a to, že měnil písty a snižoval CR na cca 9:1
Ale hlavně že si žádným videem na tebe nepřijdu ...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 19:06   Citovat  

No však jsem u předchozího motoru měl 8.5:1, takže to mě nějak nepřekvapilo. Navíc mám GSR ta má cr 10:1 a oni na c6 meli v sérii 11.1:1 a funěli 10psi. Na ftlracingu píšou ideální 10.5:1.. Hlavně jsme se tu shodli na tom že stock motory často fungují mnohem lépe než postavené, kde většinou pochybí lidký faktor pokud sis to nečetl, proto pokud to poskládám tak na stock bottom end.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2016 , 19:18   Citovat  

Takže co máš teda v plánu, jak by měl vypadat finální setup a spec list?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 0:58   Citovat  

Měl by vypadat skoro jako série.

Motor na stojanu, tak já se do toho asi teda ještě jednou pustím.

12625970_1113693701976503_1312725200_n.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12625970_1113693701976503_1312725200_n.jpg, 62.75 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 10:02   Citovat  

A který blok a písty pouzijes? Tam ten celý vyhodit je škoda ne?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 11:56   Citovat  

FastCivic napsal:
A který blok a písty pouzijes? Tam ten celý vyhodit je škoda ne?

Použiju tento sériový komplet blok.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 13:14   Citovat  

pospa napsal:

Budes na něm dělat aspoň nějakou revizi?
   Návrat  
AccoJDM je teď offline  AccoJDM
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.2.2016 , 17:21   Citovat  

pospa napsal:
To mas pennesky blok B18C4?
   Návrat  
carvi je teď offline  carvi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.2.2016 , 15:16   Citovat  

itr predepsany olej 10W60 kamo pro priste Úsměv

Určitě není kámo OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.2.2016 , 0:32   Citovat  

AccoJDM napsal:
To mas pennesky blok B18C4?

Pannenský? Snad jo. Čerpadlo půjde dolů určitě a více se uvidí.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.3.2016 , 21:52   Citovat  

Jak mám řešit převodovku ? Ta S9B je dlouhá jako tejden, do ní nějakej krátkej stálej převod 5.0?? Nebo převdovku S80 z ITR ? Tou si moc nepomůžu myslím.
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.3.2016 , 23:48   Citovat  

fanatik má na prodej převod z itr
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.3.2016 , 1:04   Citovat  

To vyjde na stejno koupit S80 a jakmile zařadím 4řku tak to bude stejně bída.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pospa: Honda Civic 6G B18C JRSC
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina